Hát én mán crt met nagyon utálom, ugy baxa a szemem, meg kicsi is, 1024x768 nál feljebb nemtok menni.
Jajam, írtam is neki, hogy kettőközti átmenettel esetleg Makón átveni, mert nekem oda ugyis mennem kell, neki meg közelebb van, és személyesen jobb is lenne, várom választát.
Ilyes vmi monitor van suliba is a régebbi gépekhez, Samsung csak az 1366x felbontásuak, a mostaniak suliban meg 1440x esek.
Köszi mindenkinek
FekaRap, hátsz elhiszem, nekemis suliban ha kockulunk infón, akkor sokkal tovább bírom nézni a képét, mint ennek.
Értem.
Amugy ha csak egy tápkábel van rákötve a monitorra, DVi vagy VGA nincs, attól felkénne villanjon, nem? vagy a kijlző vagy a led nem?
csak kérdem
Itt van például ez. Egy árnyalattal kisebb mint amit gondoltál, de jár hozzá minden kábel, és újszerű! (Kábelt sokszor nem adnak, és amennyivel olcsóbb lenne egy másik, azt kábelre költöd... ) amúgy hdmi-ről ebben a szegmensben kár is gondolkodni... ezen van dvi is!
Hátsz énis sokkalok annyit, posta az olyan 2k lehet?
Hátsz szétnézek hardverapron hátha találok, jót.
16:9 es t nemigazán találok, ebben árban? 😞
Minimum 19" ez alap ettol lejjebb nemakarok menni, meg az hogy DVI legyen minimum, esetleg HDMI de DVI inkább.
Egy megbízható eladó be fogja csomagolni szépen, aki kicsit is jártas az ilyesmiben, tudja hogy a monitorok milyen sérülékenyek szállításra. Szóval ettől nem kell félni. de az a monitor amit kinéztél annyiért, az egy vicc, kb 5ezret ha ér... még véletlenül se vedd meg csak azért mert helyben van! Nagyon rossz vétel lenne!
Helyben lenne jobb, a vidékre postázás elkerülése végett, meg ha problém elkerulese vegett.
Hátsz sztem is kicsit, de egyetlen bolt városkában, és máshol meg nincs ami DVI os 😞
Sziasztok. Szerintetek 19" os kocka monitor (1280x1024) mennyire érné meg 14k ért?
Első monitorm lenne ami lapos, most foss CRT van, és gyakorlatilag ettől megszabadulni valami jobbra sokkal előnyösebb lenne.
Picit sokalom, deh a környéken csak itt kaphatók garival, 3hónap, boltbol
Szerintetek monitor vásárlásnál fontos a displayport vagy ugyan olyan jó a hdmi?Néztem Asus monitort játékra lehetőleg 1-2 ms válasz idővel ips led panellal,csak amelyiken ez van nincs display port.Esetleg tudnátok ajánlani? 80.000 ft ig, A video kártyán van display port.
A másik amit nem értek . Ha van egy számítógép asztal ami max 90cm-es széles akkor miért kell 27 colos monitor?Miért nem lehet kisebb 20, 22, max 24 colos fullos minden újdonságot magában foglaló monitort gyártani,
Ha esetleg tudnátok max 24 colig ips-es, 1-2 ms válaszidejű, display portos monitort ajánlani akkor azt nagyon,nagyon megköszönném.
Szevassz sortilegio! Nekem eggy Lg 23MP65 Led monitorom van es nagyol meg vagyok vele elegedve ,nincs vastag szele es erintos gombjai vannak . Sok mindent lehet allitani pl.-ha olvasni akarsz vagy ha jatszol , sporolos .
Üdv mindenkinek!
Én is tanácsot szeretnék kérni. Eddig 2db ASUS vh222d -s monitorom volt, amiket le szeretnék cserélni újra.
23-23,6" monitorokon gondolkozok, és szintén 2db -on. Naponta nagyon sokat ülök előtte úgyhogy szeretnék jó minőségűt venni.
Ami fontos az ez a méret határ, és mivel 2db lesz ezért fontos hogy a keret minél vékonyabb legyen, a felbontás minimum 1920x1080 bár ez ebben a méretben már nem gond, illetve hogy vagy hdmi vagy DP csatlakozó legyen mert a videókártyán ilyen csatlakozók lesznek és nem szeretnék nagyon átalakítókkal bajlódni.
Nagyrészt film+játék amire használnám, illetve persze ezen dolgozom úgyhogy irodai használatra is jó kell legyen persze ezek nem zárják ki egymást.
Most is ASUS -t néztem első körben mert az előzőkkel nagyon meg vagyok elégedve.
ASUS MX239H -elsőre ami megtetszett, kiváncsi vagyok van e valakinek tapasztalata vele. (ezt tudnám 55e -ért beszerezni)
Másodjára meg ezt : VS247HR
Árban persze nem szeretnék nagyon sokat rá költeni ezért ha jó vélemények vannak a másodikról már az is jó lenne, de a 60e Ft-os plafont nem szeretném átlépni /db.
Márkához egyáltalán nem ragaszkodom.
Köszönöm előre is a tanácsokat ! 😀😉
-- "we are borg you will be assimilated resistance is futile" --
Sziasztok ma jött meg az új monitorom 16:10 képaránnyal és 1920:1200 felbontással.Dell u2415 de eléggé zavaró nekem játék közben ez a 16:10 képerány eddig 3évig 16:9-es képarányú monitorom volt.
Miért ilyen zavaró a 16:10 képarány szerintettek küldjem vissza és vegyek 16:9-est?
Most már monitor vásárlás előtt is vagyok .Az lenne a kérdésem,hogy a pl: vs248h monitornál mit jelent pontosan az a HDCP? Ez valami olyasmi,hogy ha van nekem pl nem eredeti játékom akkor a külső winchester nem fogja feltelepíteni a gépre?Ezt csak azért kérdezem,mert mi van ha én a saját jogtiszta windows 8 programomat másolt cd-röl akarom elindítani telepítéskor.? Remélem értitek a bonyolult kérdésem lényegét . De lehet megint rosszul tudom a másolás védelem lényegét. A válaszokat előre is köszönöm.
Piero
Az 1ms-os GTG nem egyenlő az Input Lag értékével! Ha veszel egy 1ms-os GTG-vel ellátott monitort aminek az input lagja 7-9ms akkor az már játékra alkalmatlan. Input Lag infóért a TFT Central-t keresd fel.
Ez teljesen okés, a fekete pénteket még megvárom hátha találok valami jót olcsón, de egy 100 ast szánok rá, még egy kérdésre szeretnék választ, azok a monitorok amik támogatják a 3d t , mi szükséges hozzá ,hogy leadja? egy szemüveg elég?
Én is mióta az eszemet tudom Dell monitorokat tartok itthon, mert soha nem volt semmi bajom velük és hozták azt amit elvártam tőlük. Pár darab még mindig van beüzemelve itthon is és céges gépnek is, de szerettem volna kipróbálni más típust is, szigorúan IPS panel mellett maradva és így esett a választásom az Asus MX279H monitorra. (képet találsz az eszközeimnél)
Több évnyi (8-10?) intenzív Dell monitor használat után igen kellemesen csalódtam benne, játékoknál nekem érezhetően jobban teljesít, gyönyörűek a színek, brutál a képe és nem utolsó sorban jó ránézni annyira gyönyörű. Még pár darab beszerzésén gondolkodom én is.
Kapni fogok egy VA paneles Acer G247HL monitort.
Kérdés az lenne, hogy aki találkozott már vele vagy VA panellal.. mi a vélemény ill. milyen film és játék szempontból?
Üdv , az lenne a kérdésem hogy valaki nem tudna linkelni olyan monitort ami támogatja a g-sync-et és nem drágább 50000 ft-nál (ha van 50000 ft belül)
A választ előre is köszi 😀
Bronson: köszi 😀 Megnézem, árban is még jó!
Leginkább azért, mert a mostanit kifejezetten konzolozni vettem, játék, filmek 😃 Most nincs min konzolozni és a BR lejátszót sem tudjuk így használni. Persze lehet ide-oda kötni, de hosszú távon nem megoldás 😃 A mostanit nagyon szeretem, gyönyörű szín, matt, de vagy egy másik Tv-t veszek, vagy egy monitort. Édesanyám Tv-ket néz, én monitort.
A monitoromat lecserélném, kérdés, hogy mire... 😀
Játékokhoz és filmezésre használnám, 22'-est(+/- 1~ belefér), 60k-ig.
http://www.xoomstore.hu/iiyama_prolite_e2273hds_b1_130439
Én ezzel szemezek, de aki tud jobb ár-érték arányút (a 60k az a nagyon max, én 50 körül jobban örülnék...) vagy szimplán jobb választást, linkelne párat?
A jelenlegit az "Eszközök"-nél megtalálni, Sir Alistair gépnél. Előre is köszönöm :3
Jajam, írtam is neki, hogy kettőközti átmenettel esetleg Makón átveni, mert nekem oda ugyis mennem kell, neki meg közelebb van, és személyesen jobb is lenne, várom választát.
Ilyes vmi monitor van suliba is a régebbi gépekhez, Samsung csak az 1366x felbontásuak, a mostaniak suliban meg 1440x esek.
Köszi mindenkinek
FekaRap, hátsz elhiszem, nekemis suliban ha kockulunk infón, akkor sokkal tovább bírom nézni a képét, mint ennek.
Hátsz nekem most az lenne az elsődleges célom, minnél kevesebb pénzecskémből egy faxa monitort venni, a ratyi crt helyett.
Köszii
[LINK]
Amugy ha csak egy tápkábel van rákötve a monitorra, DVi vagy VGA nincs, attól felkénne villanjon, nem? vagy a kijlző vagy a led nem?
csak kérdem
Egyik:
http://www.jofogas.hu/csongrad/LG_20__LG_20M35A_B_LED_monitor_37203678.htm
Másik:
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Medion__MD_20446___20___Widescreen_LCD_Monitor_37214735.htm
Viszonylag ugyanaz a jellemzők jellemzik, csak LG az mégis márkás, bár a másik meg olcsó :/
Javitás: nincs LG-n DVI 😞
[LINK]
Hátsz szétnézek hardverapron hátha találok, jót.
16:9 es t nemigazán találok, ebben árban? 😞
Minimum 19" ez alap ettol lejjebb nemakarok menni, meg az hogy DVI legyen minimum, esetleg HDMI de DVI inkább.
[LINK]
Hátsz sztem is kicsit, de egyetlen bolt városkában, és máshol meg nincs ami DVI os 😞
Első monitorm lenne ami lapos, most foss CRT van, és gyakorlatilag ettől megszabadulni valami jobbra sokkal előnyösebb lenne.
Picit sokalom, deh a környéken csak itt kaphatók garival, 3hónap, boltbol
Köszi 😀
Szerintetek monitor vásárlásnál fontos a displayport vagy ugyan olyan jó a hdmi?Néztem Asus monitort játékra lehetőleg 1-2 ms válasz idővel ips led panellal,csak amelyiken ez van nincs display port.Esetleg tudnátok ajánlani? 80.000 ft ig, A video kártyán van display port.
A másik amit nem értek . Ha van egy számítógép asztal ami max 90cm-es széles akkor miért kell 27 colos monitor?Miért nem lehet kisebb 20, 22, max 24 colos fullos minden újdonságot magában foglaló monitort gyártani,
Ha esetleg tudnátok max 24 colig ips-es, 1-2 ms válaszidejű, display portos monitort ajánlani akkor azt nagyon,nagyon megköszönném.
Én is tanácsot szeretnék kérni. Eddig 2db ASUS vh222d -s monitorom volt, amiket le szeretnék cserélni újra.
23-23,6" monitorokon gondolkozok, és szintén 2db -on. Naponta nagyon sokat ülök előtte úgyhogy szeretnék jó minőségűt venni.
Ami fontos az ez a méret határ, és mivel 2db lesz ezért fontos hogy a keret minél vékonyabb legyen, a felbontás minimum 1920x1080 bár ez ebben a méretben már nem gond, illetve hogy vagy hdmi vagy DP csatlakozó legyen mert a videókártyán ilyen csatlakozók lesznek és nem szeretnék nagyon átalakítókkal bajlódni.
Nagyrészt film+játék amire használnám, illetve persze ezen dolgozom úgyhogy irodai használatra is jó kell legyen persze ezek nem zárják ki egymást.
Most is ASUS -t néztem első körben mert az előzőkkel nagyon meg vagyok elégedve.
ASUS MX239H -elsőre ami megtetszett, kiváncsi vagyok van e valakinek tapasztalata vele. (ezt tudnám 55e -ért beszerezni)
Másodjára meg ezt : VS247HR
Árban persze nem szeretnék nagyon sokat rá költeni ezért ha jó vélemények vannak a másodikról már az is jó lenne, de a 60e Ft-os plafont nem szeretném átlépni /db.
Márkához egyáltalán nem ragaszkodom.
Köszönöm előre is a tanácsokat ! 😀😉
-- "we are borg you will be assimilated resistance is futile" --
Miért ilyen zavaró a 16:10 képarány szerintettek küldjem vissza és vegyek 16:9-est?
Most már monitor vásárlás előtt is vagyok .Az lenne a kérdésem,hogy a pl: vs248h monitornál mit jelent pontosan az a HDCP? Ez valami olyasmi,hogy ha van nekem pl nem eredeti játékom akkor a külső winchester nem fogja feltelepíteni a gépre?Ezt csak azért kérdezem,mert mi van ha én a saját jogtiszta windows 8 programomat másolt cd-röl akarom elindítani telepítéskor.? Remélem értitek a bonyolult kérdésem lényegét . De lehet megint rosszul tudom a másolás védelem lényegét. A válaszokat előre is köszönöm.
Az 1ms-os GTG nem egyenlő az Input Lag értékével! Ha veszel egy 1ms-os GTG-vel ellátott monitort aminek az input lagja 7-9ms akkor az már játékra alkalmatlan. Input Lag infóért a TFT Central-t keresd fel.
3D-s 1ms 100ezer alatt
Monitort szeretnék vásárolni Dual-X R9 280 3gb om van, maximum 100 ezerig , (3d se lenne rossz)
1ms és 24" alá nem szeretnék menni
[url]http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=C4D1B443-6105-4A63-85DE-1732CC9C443D&lang=eng[/url]
LG 25UM55-P Monitor
100 ezer alatt van és 27 colos. 😉
Én is mióta az eszemet tudom Dell monitorokat tartok itthon, mert soha nem volt semmi bajom velük és hozták azt amit elvártam tőlük. Pár darab még mindig van beüzemelve itthon is és céges gépnek is, de szerettem volna kipróbálni más típust is, szigorúan IPS panel mellett maradva és így esett a választásom az Asus MX279H monitorra. (képet találsz az eszközeimnél)
Több évnyi (8-10?) intenzív Dell monitor használat után igen kellemesen csalódtam benne, játékoknál nekem érezhetően jobban teljesít, gyönyörűek a színek, brutál a képe és nem utolsó sorban jó ránézni annyira gyönyörű. Még pár darab beszerzésén gondolkodom én is.
DELL U2312HM
Lehetőleg 100 ezer ft alatt legyen és 24colos min.
Kinéztem már egy monitort 4k-ban de azért szeretnék még kérni pár ötletet.
Az én választottam a DELL 2415Q.
Esetleg másnak más ötlete?
Egyébként én is azt venném, amit kinéztél. 😀
Ez igaz, de én nem hardcore game-ekre szeretném használni amihez tényleg kéne a TN panel az 1 ms-es válaszidővel (CS : GO, LOL)
Inkább csak casualabb játékokra, illetve filmekre, amire az IPS panel jobb, mert szebb képet ad és jobb betekintési szöge van(Ha jól tudom 😀😉.
De köszönöm az ajánlást.
Nem rossz az a monitor.
Viszont, ha játékra kell, ezt tudnám még ajánlani: [LINK]
Válaszideje bitang jó, ami játékoknál nagyon fontos !
Gépvásárlás előtt vagyok, és mellé szeretnék venni egy monitort.
Olyan 50-60k környékén néztem. Ezt találtam, mi a véleményetek:
ASUS VC239H - https://ipon.hu/webshop/product/asus_vc239h/1234997
Kapni fogok egy VA paneles Acer G247HL monitort.
Kérdés az lenne, hogy aki találkozott már vele vagy VA panellal.. mi a vélemény ill. milyen film és játék szempontból?
A választ előre is köszi 😀
Leginkább azért, mert a mostanit kifejezetten konzolozni vettem, játék, filmek 😃 Most nincs min konzolozni és a BR lejátszót sem tudjuk így használni. Persze lehet ide-oda kötni, de hosszú távon nem megoldás 😃 A mostanit nagyon szeretem, gyönyörű szín, matt, de vagy egy másik Tv-t veszek, vagy egy monitort. Édesanyám Tv-ket néz, én monitort.
ASUS VC239H - 53k
amúgy miért cseréled le?
A monitoromat lecserélném, kérdés, hogy mire... 😀
Játékokhoz és filmezésre használnám, 22'-est(+/- 1~ belefér), 60k-ig.
http://www.xoomstore.hu/iiyama_prolite_e2273hds_b1_130439
Én ezzel szemezek, de aki tud jobb ár-érték arányút (a 60k az a nagyon max, én 50 körül jobban örülnék...) vagy szimplán jobb választást, linkelne párat?
A jelenlegit az "Eszközök"-nél megtalálni, Sir Alistair gépnél. Előre is köszönöm :3
Melyiket válsszam??
1.http://www.emag.hu/aoc-e2270swn-21-5-led-monitor-wide-full-hd-fekete-e2270swn/pd/DPL5JBBBM/
2.http://www.emag.hu/philips-223v5lsb-21-5-led-es-monitor-wide-full-hd-vga-dvi-fekete-223v5lsb-00/pd/DMVZJBBBM/
3.https://www.pcx.hu/termek/asus-vs228de-monitor-047763