heizerd: Én is a CM Hyper 103 vagy a CM Hyper TX3 EVO-t ajánlanám.Nagyjából egy áron van a két hűtő, de azt neked kell eldönteni mit veszel.Én mondjuk inkább CM Hyper 212 EVO-t vagy 212X-et ajánlanék, de az ahogy nézem nem fér be a házadba.
sziasztok!
nem tudom hova írjak, de szerintem ide írok (fogalmazás lvl:99)
az van hogy itthon van egy ps 4 és egy xbox one is
az xbox one állandóan csöndes, nem melegszik nyáron se
de a ps 4-nek főleg nyáron olyan hangja van mint egy régebbi hűtőnek, és annyira fel tud forrósodni ha hozzárakom a kezem egyből el is veszem onnan
mitől lehet? ötletek? 😀
Üdv.
Olyat szeretnék kérdezni hogy ki milyen procihűtőt használ játékhoz. Nekem egy i5 4690-em van, és most bedöglött a vízhűtő, de még garis szóval remélem kapok egy másikat, de ha nem akkor újat kell vennem, ezért érdeklődöm h kinek mi vált be.
Kb 20K árkategóriáig mit javasolnátok
Köszi előre is, Dani
Azt hogy kicserélik vagy javítják majd megmondják, de szerintem csere lesz.Bár előtte lehet ráülnek mert elküldik kivizsgálni a hibát, mert ahol vetted erre lehet nem képesek.
Köszönöm a választ reszler112233! Leszedtem a vízhűtőt, visszaraktam a szar gyárit, de a hő adok annak a teljesítményével arányosak, szóval biztos hogy a pumpa döglött be. Van még rá garanciám szóval holnap egyeztetek velük h mi tudnak biztosítani.
Szerintetek a pumpát meg tudják szerelni vagy kapok egy másikat?
heizerd: Az hogy hol helyezkedik el a szenzor azt nem tudom, de kiszűrni egyszerű hogy jó vagy nem egy másik hűtő segítségével.Ezért is kérdeztem hogy a gyári Intel léghűtő meg van-e még.
Ui.: Közben nekem is lenne egy kérdésem.Ha valaki kisegítene azt megköszönném.Jelenleg a 212EVO hűtőm és a proci közt a gyári CM paszta van amit a 212EVO-val kaptam.Ez jó minőségnek számít vagy nem?Arctic MX2 vagy 4-es szintet tudja-e esetleg?Ha nem MX2 vagy 4 lenne jobb választás?
Azért kérdezem mert tervezek egy nagytakarítást a gépen és pasztát is lecserélném ha már szétkapom a gépet.
A paszta meg a szenzor ellenőrzés jó ötlet. Bár tényleg nem hallom a víz keringést pedig ha megmozgattam a csöveket akkor szoktam érzékelni, most semmi. Most néztem pont egy éve rendeltem a hűtőt és előtte pár nappal jött meg a proci is, még garanciás tehát. ha újat kell vennem, ki milyet ajánlana? nem muszáj h vízhűtő legyen a lényeg h jól működjön játék alatt
Illetve a szenzor hol helyezkedik el? ha az a rossz akkor azt h lehet kideríteni?
Köszi a segítséget
Akkor valami gond van a vízhűtéssel vagy ami még hiba lehet az a hővezető paszta.Garancia van még rá?Vagy esetleg a processzor gyári hűtője meg van még? Én rátenném azt is hogy azzal mit ír mert elképzelhető hogy a szenzor szórakozik csak.
Sziasztok
Szakértő segítségre lenne szükségem. Egy i5 4690 tulajdonosa vagyok amihez egy cooler master seidon 120v univerzális vzíhűtöm van, kereken egy éves a konfig.
Az afterburner szerint 80 fokos a proci, elvileg a hűtő megy de nem hallom a víz keringetését, a kábelek, csövek megmozgatása se hoz eredményt. csak a böngésző megy és így produkál 80 feletti hőfokot.
Ki van puculva, szinte pormentes minden.
Lehetséges h megadta magát? víz az ki tud fogyni vagy ilyesmi? Mivel, hogyan tudnám ellenőrizni h működik e rendesen (mert látlhatólag nem )
vaghy lehetséges h az afterburner mutat rossz értékeket?
köszi előre is
Piero: azt a ventit is néztem, jól menne a fekete-fehér designhoz, de igazából ezt néztem:
[LINK] ha minden igaz, ez a 4pines változat
Cseszka: az nem 3 pines?
Van még egy a sata csatlakozok és az usb 3.0 csatlakozó között....viszont lézezik elosztó.Ha egy csatlakozóval 3-4 ventit is rákötsz egy elosztóval,még a lapnak nem lesz baja.
Dakkar: ez függ attól hogy milyenek pontosan a ventik. Ha 4pines akkor az alaplapra érdemes, így tudod vezérelni a fordulatot. Ha 3 pines fix fordulatos, ahhoz szokott lenni átalakító a táphoz.
sziasztok! van egy COOLER MASTER G550M tápegységem, és szeretnék négy ventilátort beszerelni a házba. namármost a probléma az, hogy nem pontosan tudom, hogy ezeket hova kell dugni. az alaplapra kell, vagy a tápra? és kell hozzá valami átalakító?
Játék közbeni cpu 50 fok, videókártya 75 fok jónak számít?
esetleg ha a ház első 2jét és a hátsó 1et lecserélném jobbra, változna annyit a légáramlás a ház belsejében, hogy megérje?
átlagosnak mondható a hőfok, bár szerintem pár fokot lehetne nyerni, egy agresszívebb fan profillal. nem nagy tudomány, ott manuálisan beállítod hány százalékon menjen a hűtő bizonyos fok felett... 😀
Igen hallottam már erről, hogy manuálisan állítsam be az afterburnerrel a fan profilt még azt is, hogy ilyen "lépcsőzetesen" , de az az igazság nem értem pontosan ez mit takar... 😃
Amúgy amiket írtam hőfokok azok milyenek? Magas vagy tűrhető?
az extra ventij mindig segítenek, ha jól vannak elhelyezve, és nem is mindegy milyenek, van aki csak bedob egy 1000 forintos hűtőt aztán csodálkozik, hogy melegszik a cucc 😊 jó lesz a corsair amúgy! afterburnerrel meg mindig érdemes manuális fan profilt beállítani, sokat segít!
Nemrég vettem egy gtx 780Ti-t ami terhelésnél felmegy 75-80 fokra is, normális ez a hőfok?
Valamint amióta bent van ez a kártya a procin is dobott pár fokot eddig 60-65 volt most 70-75-re is felmegy terhelés alatt...
A házamban alapból van 3 venti elől,oldalt,hátul és még 2-t bele lehet rakni felülre azon gondolkoztam lehet veszek akkor már...
Szerintetek érdemes ezzel foglalkoznom vagy nem vészesek ezek a hőmérsékletek?
Amúgy hány fokot nyerhetnék kb. ha meglehet egyáltalán saccolni így?
Amúgy ezt a ventit néztem ki így hírtelen : [url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-CO-9050006-WW-SP120-Quiet-Pressure/dp/B007RESFR2/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1460152093&sr=1-5&keywords=pc+fan[/url]
Algatros01: Nemigen lesz baja a kártyának azon a hőmérsékleten sem, de én sem szívesen látnám annyin egy VGA hőmérsékletét.Kérdésem az hogy alul van egy 12 cm-es hűtő ami befelé szívja a levegőt? Ha nincs ajánlom egy minél nagyobb légszállítású ventilátor beszerelését.Nekem is 690III házam van és igen sokat segít az alsó venti a VGA-nak.
az a hőmérséklet normálisnak mondható terhelés alatt, nem éri meg pluszban hűtést venni rá. ventik olyankor hány százalékon mennek? ha nem manuálison van, akkor állíts be magasabb fordulatszámot! nem kell amúgy besz@rni 80-85c meg sem kottyan azoknak! 😉
Cooler Master CM 690 III
4 ventivel.
Direkt cseréltem, hogy jobb legyen tőle de nem nagyon segített ezért gondolkozok valami jobb léghűtésen vagy vízhűtésen ha egyáltalán van erre a vga-ra.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! 😀
Még annyit kérdeznék, hogy mindegyik ventit rá tudom-e dugni az alaplapra, illetve a tápra, mert gondolom van amelyik venti molex csatlakozós. Az alaplapomon egy 4 tűs venti csatlakozó van szabadon, és hogy a z3+ 4 ventijét hova dugom az jó kérdés. 😃
és akkor a z3 mivel jobb...? 😊 azokban a házakban amiket felsoroltál, egyikben sem valami jó a kábelrendezés, a z3plus meg ha jól tudom ventivezérlős, szóval hangos nem nagyon lehet, én amit olvastam eddig tesztet, nem volt hangosabb mint egy hasonló kategóriás ház...
Értem köszönöm, nos nekem az alap 4 venti kicsit sok, és sokan írják is hogy hangos, valamint a kábelelrendezés sem a legjobb. De azért köszönöm, a z3+-t kihagynám. 😀
Sziasztok srácok, számítógép ház vásárlásában kérnék tőletek segítséget, melyiket érné meg legjobban megvenni.
A következők közül kellene választani: Zalman z1 Neo, Aerocool Strike-X One, Deepcool Tesseract SW, Zalman Z3.
Válaszotokat előre is köszönöm szépen, és ha valaki tud ilyesmi árkategóriában (0-13000Ft) a felsoroltaknál JOBB házat, azt szívesen meghallgatom.
Üdv! 😃
nekem az arany változat van (E2) én is mx2-ről váltottam, hűtési képességben nem veszek észre lényeges különbséget. egyedül nekem annyi a kifogásolnivalóm, hogy nagyon sűrű, nehezebb eltávolítani is... de mint mondtam, nálam jól teljesít 😀
nem tudom hova írjak, de szerintem ide írok (fogalmazás lvl:99)
az van hogy itthon van egy ps 4 és egy xbox one is
az xbox one állandóan csöndes, nem melegszik nyáron se
de a ps 4-nek főleg nyáron olyan hangja van mint egy régebbi hűtőnek, és annyira fel tud forrósodni ha hozzárakom a kezem egyből el is veszem onnan
mitől lehet? ötletek? 😀
Olyat szeretnék kérdezni hogy ki milyen procihűtőt használ játékhoz. Nekem egy i5 4690-em van, és most bedöglött a vízhűtő, de még garis szóval remélem kapok egy másikat, de ha nem akkor újat kell vennem, ezért érdeklődöm h kinek mi vált be.
Kb 20K árkategóriáig mit javasolnátok
Köszi előre is, Dani
Szerintetek a pumpát meg tudják szerelni vagy kapok egy másikat?
Ui.: Közben nekem is lenne egy kérdésem.Ha valaki kisegítene azt megköszönném.Jelenleg a 212EVO hűtőm és a proci közt a gyári CM paszta van amit a 212EVO-val kaptam.Ez jó minőségnek számít vagy nem?Arctic MX2 vagy 4-es szintet tudja-e esetleg?Ha nem MX2 vagy 4 lenne jobb választás?
Azért kérdezem mert tervezek egy nagytakarítást a gépen és pasztát is lecserélném ha már szétkapom a gépet.
Illetve a szenzor hol helyezkedik el? ha az a rossz akkor azt h lehet kideríteni?
Köszi a segítséget
Szakértő segítségre lenne szükségem. Egy i5 4690 tulajdonosa vagyok amihez egy cooler master seidon 120v univerzális vzíhűtöm van, kereken egy éves a konfig.
Az afterburner szerint 80 fokos a proci, elvileg a hűtő megy de nem hallom a víz keringetését, a kábelek, csövek megmozgatása se hoz eredményt. csak a böngésző megy és így produkál 80 feletti hőfokot.
Ki van puculva, szinte pormentes minden.
Lehetséges h megadta magát? víz az ki tud fogyni vagy ilyesmi? Mivel, hogyan tudnám ellenőrizni h működik e rendesen (mert látlhatólag nem )
vaghy lehetséges h az afterburner mutat rossz értékeket?
köszi előre is
[LINK]
[LINK] ha minden igaz, ez a 4pines változat
Cseszka: az nem 3 pines?
Dakkar: milyenek a ventik? Vagy milyet akarsz?
Régebben voltak ilyen ventilátoraim: [LINK] Ezekhez volt elosztó a dobozban, kettőt tudtam egy helyre kötni.
esetleg ha a ház első 2jét és a hátsó 1et lecserélném jobbra, változna annyit a légáramlás a ház belsejében, hogy megérje?
Amúgy amiket írtam hőfokok azok milyenek? Magas vagy tűrhető?
Nemrég vettem egy gtx 780Ti-t ami terhelésnél felmegy 75-80 fokra is, normális ez a hőfok?
Valamint amióta bent van ez a kártya a procin is dobott pár fokot eddig 60-65 volt most 70-75-re is felmegy terhelés alatt...
A házamban alapból van 3 venti elől,oldalt,hátul és még 2-t bele lehet rakni felülre azon gondolkoztam lehet veszek akkor már...
Szerintetek érdemes ezzel foglalkoznom vagy nem vészesek ezek a hőmérsékletek?
Amúgy hány fokot nyerhetnék kb. ha meglehet egyáltalán saccolni így?
Amúgy ezt a ventit néztem ki így hírtelen : [url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-CO-9050006-WW-SP120-Quiet-Pressure/dp/B007RESFR2/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1460152093&sr=1-5&keywords=pc+fan[/url]
Előre is köszönöm!
- ID-COOLING HUNTER VC-TWIN
- NH D15
- ID-COOLING HUNTER VC-3D
4 ventivel.
Direkt cseréltem, hogy jobb legyen tőle de nem nagyon segített ezért gondolkozok valami jobb léghűtésen vagy vízhűtésen ha egyáltalán van erre a vga-ra.
Még annyit kérdeznék, hogy mindegyik ventit rá tudom-e dugni az alaplapra, illetve a tápra, mert gondolom van amelyik venti molex csatlakozós. Az alaplapomon egy 4 tűs venti csatlakozó van szabadon, és hogy a z3+ 4 ventijét hova dugom az jó kérdés. 😃
A következők közül kellene választani: Zalman z1 Neo, Aerocool Strike-X One, Deepcool Tesseract SW, Zalman Z3.
Válaszotokat előre is köszönöm szépen, és ha valaki tud ilyesmi árkategóriában (0-13000Ft) a felsoroltaknál JOBB házat, azt szívesen meghallgatom.
Üdv! 😃