Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
heizerd: Én is a CM Hyper 103 vagy a CM Hyper TX3 EVO-t ajánlanám.Nagyjából egy áron van a két hűtő, de azt neked kell eldönteni mit veszel.Én mondjuk inkább CM Hyper 212 EVO-t vagy 212X-et ajánlanék, de az ahogy nézem nem fér be a házadba.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok!
nem tudom hova írjak, de szerintem ide írok (fogalmazás lvl:99)
az van hogy itthon van egy ps 4 és egy xbox one is
az xbox one állandóan csöndes, nem melegszik nyáron se
de a ps 4-nek főleg nyáron olyan hangja van mint egy régebbi hűtőnek, és annyira fel tud forrósodni ha hozzárakom a kezem egyből el is veszem onnan
mitől lehet? ötletek? 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én i3-3240hez használok egy CM Hyper 103at. Hőfokokat nem szoktam nézni, de mindig alapjáraton megy a hűtés. (Igaz ez csak egy 55W-os 2 magos proci)
0
0
0
0
heizerd avatar
Üdv.
Olyat szeretnék kérdezni hogy ki milyen procihűtőt használ játékhoz. Nekem egy i5 4690-em van, és most bedöglött a vízhűtő, de még garis szóval remélem kapok egy másikat, de ha nem akkor újat kell vennem, ezért érdeklődöm h kinek mi vált be.
Kb 20K árkategóriáig mit javasolnátok
Köszi előre is, Dani
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt hogy kicserélik vagy javítják majd megmondják, de szerintem csere lesz.Bár előtte lehet ráülnek mert elküldik kivizsgálni a hibát, mert ahol vetted erre lehet nem képesek.
0
0
0
0
heizerd avatar
Köszönöm a választ reszler112233! Leszedtem a vízhűtőt, visszaraktam a szar gyárit, de a hő adok annak a teljesítményével arányosak, szóval biztos hogy a pumpa döglött be. Van még rá garanciám szóval holnap egyeztetek velük h mi tudnak biztosítani.
Szerintetek a pumpát meg tudják szerelni vagy kapok egy másikat?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
heizerd: Az hogy hol helyezkedik el a szenzor azt nem tudom, de kiszűrni egyszerű hogy jó vagy nem egy másik hűtő segítségével.Ezért is kérdeztem hogy a gyári Intel léghűtő meg van-e még.

Ui.: Közben nekem is lenne egy kérdésem.Ha valaki kisegítene azt megköszönném.Jelenleg a 212EVO hűtőm és a proci közt a gyári CM paszta van amit a 212EVO-val kaptam.Ez jó minőségnek számít vagy nem?Arctic MX2 vagy 4-es szintet tudja-e esetleg?Ha nem MX2 vagy 4 lenne jobb választás?
Azért kérdezem mert tervezek egy nagytakarítást a gépen és pasztát is lecserélném ha már szétkapom a gépet.
0
0
0
0
heizerd avatar
A paszta meg a szenzor ellenőrzés jó ötlet. Bár tényleg nem hallom a víz keringést pedig ha megmozgattam a csöveket akkor szoktam érzékelni, most semmi. Most néztem pont egy éve rendeltem a hűtőt és előtte pár nappal jött meg a proci is, még garanciás tehát. ha újat kell vennem, ki milyet ajánlana? nem muszáj h vízhűtő legyen a lényeg h jól működjön játék alatt
Illetve a szenzor hol helyezkedik el? ha az a rossz akkor azt h lehet kideríteni?
Köszi a segítséget
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Akkor valami gond van a vízhűtéssel vagy ami még hiba lehet az a hővezető paszta.Garancia van még rá?Vagy esetleg a processzor gyári hűtője meg van még? Én rátenném azt is hogy azzal mit ír mert elképzelhető hogy a szenzor szórakozik csak.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én megnézném AIDA-val is hogy az milyen hőfokot ír.
0
0
0
0
heizerd avatar
Sziasztok
Szakértő segítségre lenne szükségem. Egy i5 4690 tulajdonosa vagyok amihez egy cooler master seidon 120v univerzális vzíhűtöm van, kereken egy éves a konfig.
Az afterburner szerint 80 fokos a proci, elvileg a hűtő megy de nem hallom a víz keringetését, a kábelek, csövek megmozgatása se hoz eredményt. csak a böngésző megy és így produkál 80 feletti hőfokot.
Ki van puculva, szinte pormentes minden.
Lehetséges h megadta magát? víz az ki tud fogyni vagy ilyesmi? Mivel, hogyan tudnám ellenőrizni h működik e rendesen (mert látlhatólag nem )
vaghy lehetséges h az afterburner mutat rossz értékeket?
köszi előre is
0
0
0
0
Puffin avatar
Dakkar: elosztó hozzá:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Piero: azt a ventit is néztem, jól menne a fekete-fehér designhoz, de igazából ezt néztem:
[LINK] ha minden igaz, ez a 4pines változat
Cseszka: az nem 3 pines?
0
0
0
0
Puffin avatar
cseszka: igaz! Nem vettem észre.

Dakkar: milyenek a ventik? Vagy milyet akarsz?

Régebben voltak ilyen ventilátoraim: [LINK] Ezekhez volt elosztó a dobozban, kettőt tudtam egy helyre kötni.
0
0
0
0
cseszka avatar
Van még egy a sata csatlakozok és az usb 3.0 csatlakozó között....viszont lézezik elosztó.Ha egy csatlakozóval 3-4 ventit is rákötsz egy elosztóval,még a lapnak nem lesz baja.
0
0
0
0
no avatar
de egy még abból a processzorhűtő, akkor már csak kettő marad. elosztóval köthető 2-2 rájuk?
0
0
0
0
Puffin avatar
Dakkar: hármat tudsz rákötni a megjelölt helyeken:
https://kepfeltoltes.hu/160512/20150916140639_big_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
no avatar
egy GA-B150-HD3P alaplapra összesen hány köthető, és hova?
0
0
0
0
Puffin avatar
Dakkar: ez függ attól hogy milyenek pontosan a ventik. Ha 4pines akkor az alaplapra érdemes, így tudod vezérelni a fordulatot. Ha 3 pines fix fordulatos, ahhoz szokott lenni átalakító a táphoz.
https://www.ecodigi.hu/image/data/kepek/C1069237.JPG
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! van egy COOLER MASTER G550M tápegységem, és szeretnék négy ventilátort beszerelni a házba. namármost a probléma az, hogy nem pontosan tudom, hogy ezeket hova kell dugni. az alaplapra kell, vagy a tápra? és kell hozzá valami átalakító?
0
0
0
0
winrar avatar
Az teljesen jó hőfok.
0
0
0
0
no avatar
Játék közbeni cpu 50 fok, videókártya 75 fok jónak számít?
esetleg ha a ház első 2jét és a hátsó 1et lecserélném jobbra, változna annyit a légáramlás a ház belsejében, hogy megérje?
0
0
0
0
Puffin avatar
Az még teljesen jó! Milyen órajelen?
0
0
0
0
no avatar
Egy i7 3770k-ra. Vagy a 60-63 fog elfogadható terhelés alatt?
0
0
0
0
Puffin avatar
Fighet: ráfér... 😆 Ha magasak a memóriák akkor a ventit feljebb kell tenni. Milyen procira kell ekkora hűtő?
0
0
0
0
no avatar
Egy Asus P8P67-re rendesen ráférne egy Noctua D15?
0
0
0
0
Bronson avatar
átlagosnak mondható a hőfok, bár szerintem pár fokot lehetne nyerni, egy agresszívebb fan profillal. nem nagy tudomány, ott manuálisan beállítod hány százalékon menjen a hűtő bizonyos fok felett... 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Igen hallottam már erről, hogy manuálisan állítsam be az afterburnerrel a fan profilt még azt is, hogy ilyen "lépcsőzetesen" , de az az igazság nem értem pontosan ez mit takar... 😃

Amúgy amiket írtam hőfokok azok milyenek? Magas vagy tűrhető?
0
0
0
0
Bronson avatar
az extra ventij mindig segítenek, ha jól vannak elhelyezve, és nem is mindegy milyenek, van aki csak bedob egy 1000 forintos hűtőt aztán csodálkozik, hogy melegszik a cucc 😊 jó lesz a corsair amúgy! afterburnerrel meg mindig érdemes manuális fan profilt beállítani, sokat segít!
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Nemrég vettem egy gtx 780Ti-t ami terhelésnél felmegy 75-80 fokra is, normális ez a hőfok?

Valamint amióta bent van ez a kártya a procin is dobott pár fokot eddig 60-65 volt most 70-75-re is felmegy terhelés alatt...

A házamban alapból van 3 venti elől,oldalt,hátul és még 2-t bele lehet rakni felülre azon gondolkoztam lehet veszek akkor már...

Szerintetek érdemes ezzel foglalkoznom vagy nem vészesek ezek a hőmérsékletek?

Amúgy hány fokot nyerhetnék kb. ha meglehet egyáltalán saccolni így?

Amúgy ezt a ventit néztem ki így hírtelen : [url]http://www.amazon.co.uk/Corsair-CO-9050006-WW-SP120-Quiet-Pressure/dp/B007RESFR2/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1460152093&sr=1-5&keywords=pc+fan[/url]

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Melyik a legjobb minőségű és tuninghoz.
0
0
0
0
Puffin avatar
Fighet: mihez kellene?
0
0
0
0
no avatar
Ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
- ID-COOLING HUNTER VC-TWIN
- NH D15
- ID-COOLING HUNTER VC-3D
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Algatros01: Nemigen lesz baja a kártyának azon a hőmérsékleten sem, de én sem szívesen látnám annyin egy VGA hőmérsékletét.Kérdésem az hogy alul van egy 12 cm-es hűtő ami befelé szívja a levegőt? Ha nincs ajánlom egy minél nagyobb légszállítású ventilátor beszerelését.Nekem is 690III házam van és igen sokat segít az alsó venti a VGA-nak.
0
0
0
0
Bronson avatar
az a hőmérséklet normálisnak mondható terhelés alatt, nem éri meg pluszban hűtést venni rá. ventik olyankor hány százalékon mennek? ha nem manuálison van, akkor állíts be magasabb fordulatszámot! nem kell amúgy besz@rni 80-85c meg sem kottyan azoknak! 😉
0
0
0
0
Alonso01 avatar
Hát nekem egy 70k-s házzal (5 ventilátorral) kb 79-82 fok az a kártya... Szóval ez tényleg ennyire melegszik vagy nálam se okés valami...
0
0
0
0
no avatar
Cooler Master CM 690 III
4 ventivel.
Direkt cseréltem, hogy jobb legyen tőle de nem nagyon segített ezért gondolkozok valami jobb léghűtésen vagy vízhűtésen ha egyáltalán van erre a vga-ra.
0
0
0
0
Bronson avatar
meleg kártyák alapból, nem olyan vészes... házhűtésen javíts. jobb ház, vagy jobb ventik, milyen van most?
0
0
0
0
no avatar
Egy ASUS Strix (dc3) R9 390-nél sok játék közben a 80-84 fok? Valami vízhűtést nem tudok rárakni? Vagy valami jobb léghűtést?
0
0
0
0
Rolko avatar
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! 😀
Még annyit kérdeznék, hogy mindegyik ventit rá tudom-e dugni az alaplapra, illetve a tápra, mert gondolom van amelyik venti molex csatlakozós. Az alaplapomon egy 4 tűs venti csatlakozó van szabadon, és hogy a z3+ 4 ventijét hova dugom az jó kérdés. 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Jó ház a Z3+. Abban az árban a legjobb vétel szerintem. Nem hangosak a ventik benn.
0
0
0
0
Bronson avatar
és akkor a z3 mivel jobb...? 😊 azokban a házakban amiket felsoroltál, egyikben sem valami jó a kábelrendezés, a z3plus meg ha jól tudom ventivezérlős, szóval hangos nem nagyon lehet, én amit olvastam eddig tesztet, nem volt hangosabb mint egy hasonló kategóriás ház...
0
0
0
0
Rolko avatar
Értem köszönöm, nos nekem az alap 4 venti kicsit sok, és sokan írják is hogy hangos, valamint a kábelelrendezés sem a legjobb. De azért köszönöm, a z3+-t kihagynám. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
felsoroltak közül egyik sem, hanem a z3+!
0
0
0
0
Rolko avatar
Sziasztok srácok, számítógép ház vásárlásában kérnék tőletek segítséget, melyiket érné meg legjobban megvenni.
A következők közül kellene választani: Zalman z1 Neo, Aerocool Strike-X One, Deepcool Tesseract SW, Zalman Z3.
Válaszotokat előre is köszönöm szépen, és ha valaki tud ilyesmi árkategóriában (0-13000Ft) a felsoroltaknál JOBB házat, azt szívesen meghallgatom.
Üdv! 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem az arany változat van (E2) én is mx2-ről váltottam, hűtési képességben nem veszek észre lényeges különbséget. egyedül nekem annyi a kifogásolnivalóm, hogy nagyon sűrű, nehezebb eltávolítani is... de mint mondtam, nálam jól teljesít 😀
0
0
0
0
Pixx avatar
Valaki használt már ilyen pasztát vélemény?Ma cseréltem le a mx2-es pasztát erre Spoiler!
mivel se mx2 nem volt itt boltban se mx4 :S
ami 7-8 hónapot volt fent hát eléggé megvolt száradva szinte lepotyogott a prociról 😀 Nem tudom ez milyen lesz.

https://i1232.photobucket.com/albums/ff379/stulidreviews/Thermal%20paste/IMG_0620.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció