Milyen telefont vegyek?

Szerző: niteforce, 2011. August 09., téma
Fórum » Mobiltelefon, kütyü
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.

Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolo avatar
pedig jó, nem tudom mi a bajod vele! biztos azért mert csak 2 magos!
0
0
0
0
barnav avatar
Esetleg Samsung i8262 Galaxy Core Duos
0
0
0
0
R0x0r avatar
Sziasztok, barátnőmnek keresek telefont karácsonyra és az lenne a lényeg hogy 4 coll körüli legyen és lehetőleg 50e Ft körül. Nem baj ha használt, a Lumiák nem tetszenek neki szóval valami androidosra gondoltam, csak legyen előlapi kamerája és hátul vakuja, meg ne nagyon akadozzon. Előre is köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a válaszokat
0
0
0
0
niteforce avatar
Annak a samsungnak a Broadcom chipsetéről nem nyilatkoznék inkább. A sima S2 sokkal jobb nála
Inkább az LG szerintem is, de inkább valamilyen HTC vagy nexus. LG rendszerei nem túl jók sajnos.
0
0
0
0
no avatar
Ha LG és Samsung a kérdés, egy kategóriában, akkor kb. mindig LG.
0
0
0
0
Joker avatar
balint28
Szerintem az lg.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok
lg l90 vagy samsung galaxy s2 pluszt vegyek melyik éri meg jobban?
0
0
0
0
mortou4 avatar
Helló mindenki! Az lenne a kérdésem, hogy most a mizu M502 mellett döntöttem, de ez ugye nincs szolgáltatóknál és valami közeli helyen sincs olcsón. Na és a kérdés az az, hogy akkor netről kell rendelni, de ha valami baja van akkor küldözgetni kéne postán és ilyen szempontból megbízhatóak-e a boltok, kicserélik rendesen? Lehet kicsit hülye kérdés, de az ember ott vágják át ahol tudják.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
emag.hu nagyon is bevált nekem 😀
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Megbízható Online webshopok-ra lenne szükségem! Olyanokra ahol a pénzemért eredeti telefont kapok a kezembe. Akinek van már személyes tapasztalata az kérem irjon! (Sony Z2 szeretnék vásárolni)
0
0
0
0
Joker avatar
niteforce+6,3
Nem kell odaadni a gyereknek és ennyi.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
G2 egyértelműen jóval jobb.
0
0
0
0
M4rtin avatar
Köszönöm mindenkinek és köszi szilvi96 pont ilyen leírást akartam 😀
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Dono:M4rtin-nak akartam 😃
0
0
0
0
no avatar
M4rtin: A Samsung állandóan telepakolja minden előtelepített vacakkal + a TouchWiz felület egy katasztrófa + drágább. A G2-vel jobban jársz szerintem.

szilvi96: Most ezt miért nekem mondod?
0
0
0
0
M4rtin avatar
Köszönöm a választ 😀
Még egy kérdés
S4 vagy G2 a megbízhatóbb, meg melyik éri meg jobban ?
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Dono:Jó telefon ajánlom.Egy hónapja vettem és eddig nem volt vele gond,kivéve a hely mivel nekem 16Gb verzióm van és annál a szabad memória amit birsz használni 11gb ami nem épp valami sok.Hardverilag ott van a szeren,nem akad mindent relativ gyorsan megnyit,ram ból mindég van elég még ha telepakolom widgetekel,rakok rá launcher meg minden hülyeségel akkor is általába van ugy 400mb szabad.Az aksi elég jól birja ha fulba játszok rajta akkor kb 5óra az Asphalt 8-nál meg a AC Piratesnél,a wifi meg a mobilhálózat az elég jól húzza az aksit,ha meg csak zenét halgatok,filmezek akkor egy teljes napot simán kibir,elég csorsan is feltölt nem kell formatálni meg 12órát tölteni ahogy azt szokták mondani.....mert lithium polymeres aksi van benn és ugy általába 2-3óra alatt feltölt.Jah és a CCleanert rögtön ragd fel mert nekem általába napi szinten 1Gb kitakarit 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
niteforce Ott is lehetne jelszó. Meg havi keret.
0
0
0
0
niteforce avatar
Attila007: Ha ez így lenne, nem kevés ember kapna több tízezres számlát mert odaadta két percre a telefont a gyerekének
0
0
0
0
Joker avatar
MaTpr0F
Sokak azért nem töltik le a fizetős appokat,mert nincs bankszámlájuk.Ha telefon egyenleggel is lehetne fizetni sokkal jobb lenne.
0
0
0
0
niteforce avatar
Már sokszor írtam, hogy nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni. (ahogy az emberek 90%-a sem, hozzá nem értésből fakadóan) Ráadásul a mai telefonok jó részére nem is lehet rakni. Pl az én előző telefonomra (LG L5 II) sem csináltak 1 db romot sem, mert lehetetlen feltörni egyszerűen a telefont. És az összes újabb LG ilyen. Samsungokon meg ott a Knox.
Egy másik régi telefonomon (Galaxy Ace) CM7-et használtam (akkor az volt a legújabb...), és kb 2 hónap után az is ugyanúgy elkezdte a fagyásokat. (Arról nem is beszélve, hogy a telefon megjelenése után több mint egy évvel sikerült oda eljutni a CM7-nek meg a többi ROM-nak hogy működik a kamera, de az is csak úgy hogy fotó, videónál összeomlott és kilépett. Gyanítom ilyen gondok ma már nincsenek, de szerintem vállalhatatlan hogy egy telefon csak akkor használható ha nekiállsz moddolni.
0
0
0
0
no avatar
Ezért kell custom rom stb 😀 és jó lesz 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Lehet hogy 200 forint egy játék (úristen mekkora kiadás!), de legalább ha letöltöd, biztos hogy nem fog akadozni, androidnál nem olyan biztos.
Az androidnak nem az a baja hogy nem jól kezelhető, hanem az hogy egy idő után használhatatlan lesz a rendszer, meg úgy le tud fagyni a legjobb csúcsmodell mint a legolcsóbb modell, persze hiszen ugyan az van ráhúzva mindkettőre. WP-re meg teljesen felesleges a clean master, meg a többi baromság, mert a WP nem szed össze több száz mega szemetet egy hét alatt.
Meg őszintén minek vírusirtó egy telefonra?
0
0
0
0
mocskosbubu avatar
csak az alkalmazások idegesítenek,mert nem találok olyat mint az androidon. De a hívás lista is fura nagyon,mert email címet kér. Tehát egyszóval nem barátságos telefon a Nokia lumia 520. Lehet hogy más windos telefon jobb,de az tuti hogy ezt nem tartom meg
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Na ezt a tipikus hozzáállás. Tízezrekért veszünk telefont de nincs 200 Ft egy applikációra.
Pont mint régen az MMS volt:
- Nézd a telóm 210eFt volt és lehet vele képet küldeni!
- Király, küldesz egyet?
- Hülye vagy? 300 Ft darabja!

Hát ennyit erről.
Igazából továbbra is csak a letölthető szoftverek terén tudsz negatívumot mondani.
Hardveresen az égvilágon semmi gond nincs vele, 2 éve nyúzom és egyszer fagyott még le idáig. Teljesen megbízható, egyszerűen kezelhető (akinek ez bonyolult az debil).
0
0
0
0
mocskosbubu avatar
Nem nem. Közel sincs annyi minden Windowsra mint androidra. Egy halom játék 200 forintba kerül. Nokia lumia 520-asom van,de megbántam hogy megvettem. Túl sok a korlátozás. Az androidos Telefonok nem bonyolultak és nagyon jól kezelhetőek. Azért vettem windowsosat mert azt hittem hogy megbízhatóbb és hogy nem lesz vele,semmi probléma,de nem így van. Még vírusírtót sem lehet letölteni. A clean Master is fizetős. Androidon ingyen elérhető
0
0
0
0
niteforce avatar
Az áruházban minden megtalálható ami kell, én még nem hallottam olyan panaszt hogy nincs semmi. Játékok, alap alkalmazások, minden megtalálható ami szükséges, és színvonalas.
0
0
0
0
sisko avatar
Nekem egy éve van meg a Lumia 625-öm,és eddig semmi gondom nem volt vele(se lefagyás,se lassulás,se más jellegű gond...),és azt kell mondjam,ez idő alatt is rengeteget fejlődött szoftveres téren.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
És melyik típusról beszélünk?
Én teljesen meg vagyok elégedve a windowsos telefonommal.
0
0
0
0
mocskosbubu avatar
Még jelenleg is nagy problémám van vele.
az áruház jó dolgokkal nincsen tele.
Windowsra semmi nincsen ingyen
oda adom ingyen,csak vidd el!
0
0
0
0
niteforce avatar
Mi volt a problémád vele?
0
0
0
0
mocskosbubu avatar
Csak Windows telefont ne vegyetek!
egy androidért a tűzbe megyek.

Megbántam hogy windowsos telefont vettem. 😞
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Helló 300 euró körül vagy alatt milyen telefont ajánlanátok? Ismerösömnek kellene de én nem tudok választani 😆
-Ha lehet csak Huawei Samsung és Sony legyen.
-A kijelző és a hardwer lenne fontos.
-És ütésálló

Kösz előre is!
0
0
0
0
no avatar
A G2 tényleg jó kis telefon, nem nyúlhatsz vele nagyon mellé, igaz a Nexusokkal sem.

Visszatérve az Androidra, arra még kíváncsi leszek, hogy tényleg minden eszköz tudja-e majd futtatni vagy legalább azok amik a 4.0-t megkapták. Jól hangzik a növelt üzemidő és a jobb futás is. Persze ha más nem valamilyen nem hivatalos ROM úgyis lesz.
0
0
0
0
niteforce avatar
Az iOS 8 tényleg egy botrány, 4S-en én felraktam, gyorsnak gyors, de bugos. Többi készüléken sem túlságosan jó, de szerencsére volt lehetőség visszarakni a 7.1.2-t. (sokan vissza is rakták, köztük én is)
(Egyébként Jobs halála óta szerintem nagyon rossz irányba halad az Apple, de ez nem feltétlenül tartozik ide)
Az android L-re kíváncsi leszek, mert ideje végre gyökeresen változtatni az androidon, hogy meg tudja tartani a piaci részesedését.

M4rtin: Maga a készülék nagyon jó, szép a kijelző, de az LG-s rendszerek nem állnak a helyzet magaslatán ha szabad úgy fogalmaznom. Nexus 4 inkább.
0
0
0
0
no avatar
niteforce: én is pont azt írtam, hogy a júzerek 90%-ának úgyse kell semmi, csak rinyálnak hogy ez nem jó meg az nem jó. Ja meg még, az amúgy ha jól hallom most valami gubanc van az iOS8-al (4S-re már meg se éri telepíteni állítólag, bár ezt anélkül is kitaláltam hogy olyanom lenne), az Android Lollipopot meg végre valahára a Google fogja frissíteni elvileg, azért az jó lesz. A Windows Phone meg tán csak Windows lesz az "egységesítés" nevében. Kíváncsi vagyok mi lesz 2015 elején, addigra mindenből kapunk egy új verziót + jön az Ara is.
0
0
0
0
M4rtin avatar
Valaki írna tapasztalatot akinek van LG G2 ?
Köszönöm 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
Szerinted egy átlag felhasználót mennyire érdekel, hogy mi van a telefonban?
Nyilván nem egy galaxy mini hardverét kell belerakni a csúcskészülékekbe, de a 8 mag is teljesen felesleges, mert így próbálják kompenzálni azt, hogy nem optimalizálnak. 2 mag bőven elég egy telefonba, lásd iphone 5, de még a 6 is két mag 1GB RAM. De piszok gyors, és az összes játék megy rajta mint az álom. 8 mag, 2-3 GB RAM, meg mindenféle nagyzolás nélkül. Ennyit jelent.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A gyártók nagyon jól tudják hogy optimalizálni kell de minek? Itt az új galaxy s6 1 mag 600mhz 256mb ram vedd meg most csak 200 000ft ért! Hiába lenne kegyetlen gyors ha nincsenek óriási számok akkor kinek kéne? Az apple máshogy kezdte ő előjött egy használható érintőkijelzővel és első volt és tarolt beleégett a köztudatba, nem kell nekik 8 mag hogy meg akarják venni a készülékeiket. Egyébként semmi baj nincs az egyre jobb hardverrel az apple is fejlődik. Így már 4k videót is le tudnak játszani a legcombosabb android telefonok a megfelelő TV re kötve pedig kiváló hordozható médialejátszót kap az ember. Az android is olyan mint egy windows. Ha p3 ra akarunk win7 et lassú fos lesz, magának keresi az ember a bajt. Ha normális hardverre rakjuk akkor jól működik de pár hónap alatt elhasználódik olyankor kell egy hard reset.
Nekem fél éves a telefonom minden létező hülyeséget letöltöttem tele van szemetelve még most kezd a rendszer pusztulni rajta.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Egyetértek!
Elismerem, hogy az android fejlődik a leggyorsabban és ez is a legszabadabb úgymond rendszer. De emellett rengeteg fölösleges dolog is van benne, amit nem is használ az ember. Csak foglalja a helyet és járatja a hardvert..(igen ki lehet kapcsolni a háttérfolyamatot, míg valaki ezért lekiabálna, hogy lehet ilyet is..). Én is így használtam a telefonomat, az androidosat, és emellett is lassult szép lassan..

Iphone telefonnal kapcsolatban nincs tapasztalatom.. Egyszer volt a kezemben egy Iphone 4-es telefon kb 3 percre, úgymond megnézés céljából. Tényleg eszméletlenül jó telefonok, csak 4x drágábbak, mint a többi telefonok, de viszont atom stabil rendszerrel megy.

A Windowsos telefonokkal kapcsolatban, meg csak azt tudom mondani, amit leírtam már..
Egyik legjobb haveromnak is Lumia 520-as telefonja van, használt/kezelt már androidos telefont is, de semmi pénzért sem cserélné le, mert annyira szereti!!

Igaz, nincs rá 1 millió alkalmazás.. Na és?? Megnézném azt, akinek tele van pakolva az androidos telefonja minden féle és fajta dologgal, hogy mire használja ki azt a rengeteg programot.. Lemerném fogadni, hogy kapásból felére mondaná, hogy igazából fölösleges, csak rajta van alapon..
0
0
0
0
niteforce avatar
De azt értsd meg, hogy az emberek 90%-a NEM ért hozzá, (vagy nem érdekli).
Az android valóban tele van olyan extrákkal amik hasznosnak hangzanak, de amúgy teljes mértékben nélkülözhetőek (más gyártótól származó billentyűzet, egyedi launcher, téma, stb...)
Ezek egyszerűen nem kellenek, mert ami jól működik azt nem akarod lecserélni. A gyártóknak fel kéne fogni, hogy a megoldás nem az évenként + 4 mag +1 giga ram a csúcsmodellekbe, hanem az optimalizálás. Ez ilyen egyszerű.
Visszatérve: Ha értesz hozzá, akkor is, neked van kedved és időd azzal foglalkozni, hogy most éppen mi szar a telefonnal, és mit csináljak vele... Meg lehet nézni a szoftver témakörben az androidos topicot, a legtöbb hsz valamilyen hiba megoldásáról érdeklődik.
Zárójelben jegyzem meg, hogy én is ismerek olyan embereket, akiknek szinte állandóan problémája van az androidos telefonjával, mégis azon a véleményen vannak hogy az android a király az apple egy kalap ..., a windows phone meg egy fejletlen vacak.
Csak nekem az iphone-on nem akad a zenelejátszás, nem záródnak be az alkalmazások maguktól, nem omlik össze a rendszer, nem indul újra, nem töltődik másodpercekig a kezdőképernyő ha kilépek valamiből, nem fagy le a telefon amikor fel kéne vennem a telefont, stb. Ezek velem is minden nap előfordultak az összes androidos telefonomnál. Eddig 😀

Quadgame94: Az hogy egy három éves telefon elavultnak számít az Apple-nél az fél igazság. Ugye most az aktuálisan 3 éves telefon a 4S, és a 6-hoz képest valóban elavult, de használhatóságban jeles még ma is, még ma is rohadt gyors, és még az iOS8-at, és annak (igencsak szükségszerű) update-eit is megkapta (kapja). Androidos gyártók azért nem támogatják 3 évig a telefonokat.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Én már mindegyik (Android, BB, iOS, Windows7/8) nagyobb Mobile OS-t használtam, és mindegyikről van tapasztalatom.

Android: Ez fejlődik a leggyorsabban. Hardveres téren messze túl haladta már azt, amit képes úgy kihasználni, hogy nem azért kell neki ekkora teljesítményű SoC mert ekkor rendszerkövetelménye lenne, hanem az optimalizálatlanság miatt. A legfontosabb, hogy mire akarod használni. Ha csak Facebook+messenger+youtube+böngészésre kellene, akkor ideális lehet, és nyílván nincs sok pénzed feltétlen. Tudom ajánlani, de ha 40-50e Ft-ért csodát akartok, és röccenés mentes gémelést, meg full HD film nézést akkor nem ez a platformod.
Teló amit ajánlok android alatt: Nexus széria. Nem nyúlhatsz mellé velük.

iOS: Gyors. Ennyi. Rengeteg app. Én még 3GS/4S/5S-t használtam, de azok basszus rohadt gyorsak voltak. Böngészésben vmi eszméletlenek. Drágák, bár ez relatív. Ami a legnagyobb hátrányuk, hogy egy három éves iPhone már eléggé elavultnak számít.
Amit ajánlok iOS alatt: 5/5S és a 6.

Windows: Hát ez meg az Android és az iOS között van. Gyors, csak úgy mint az almás gyártó OS-e, és remekül optimalizált, nem is drága. Viszont ténylegesen sokkal kevesebb app van rá. Viszont a Windows 8 remek alternatíva szerintem. Engem az egyszerűsége megfogott nagyon.
Amit ajánlok: Lumia 5x0/6x0 Remek ár/érték arányuk van.
0
0
0
0
no avatar
Ja igen, meg az is marha fura lesz, hogy semmit az optimalizáltságon kívül 2-3 éves lemaradásuk van az Androidhoz képest. Akkor amikor nincs ez vagy az, vagy csak drágán, vagy sehogy. Mondjuk megjegyzendő, hogy az Androidot könnyű teleszemetelni, de aki hülye hozzá az ne vegyen, de most komolyan.

PC-n is azért nincs 90%-os részesedése a Linuxnak mert azt se tudják mi az. Az ilyeneknek nem is kellene semmi az op rendszerükbe böngészőn meg kamerán kívül...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Teljes mértékben egyetértek veled niteforce!! 😀

Igen, kicsivel több, mint másfél évig használtam az androidos ZTE Grand X In telefonomat, amin a 4.0.4-es android futott. Frissítés sem érkezett. Már a megvételt követő 3-4 hónap használat elteltével érezhetően más volt a telefon sebességben. Az még minden zökkenőmentes volt, aztán szépen lassan jöttek a gondok, hibák.. Nem beszélve arról, hogy naponta töltöttem, mert olyan gyorsan lemerült, mivel járatta a hardvert is..

Érdekes, a Lumia 630-as telefonomat két és fél napja töltöttem, napközben néha netezek rajta, zenét hallgatok, esetleg bele-bele nézek 1-2 filmbe is, és még mindig félig van az aksi.. 2 és fél napot követően ilyen használat mellett!! És erős 4 magos 1,2GHz-es processzor van benne. Csak annyi, hogy normálisan van optimalizálva és nem kell neki állandóan az erős hardver.

A legelső napon volt furcsa kicsit, ez természetes, teljesen más jellegű telefont kezdtem el használni.. Most már úgy vagyok, mintha 1 éve már meglenne.. Csak ajánlani tudom. Amire kell arra bőven tökéletes!!!
0
0
0
0
niteforce avatar
Az android addig jó amíg megveszed és bekapcsolod, nincs rá semmi telepítve, stb... De hát ugye egy okostelefonnál ugye nem cél.
Ahogy az sem lehet reális, hogy havonta restore, főzött ROM, root, stb. Egy átlag ember azt sem tudja mik ezek, nemhogy megcsinálja. (Pláne hogy mostanság a gyártók mindent elkövetnek annak érdekében hogy ez ne legyen ilyen egyszerű. Zárt bootloader, Knox, meg stb.) Az meg már csak egy álom elvárás hogy 2014-ben egy okostelefont ne kelljen állandóan buzerálni mert nem működik 😀 Amíg a gyártók ezerszámra fossák a telefonokat, és nem foglalkoznak optimalizálással, és készülékre szabásával, addig ez így is marad.
Nem azért népszerű az iPhone mert annyira menő vele tükörben fotózkodni, hanem mert nem produkál ilyen hibákat, két maggal leveri sebességben a 8 magos, meg 3 giga ramos csodákat, minőségi, stb.
A windows phone pedig szintén azért tud jó lenni mert az androidhoz képest viszonylag kevés modellen fut WP, az is ugyanolyan jól van optimalizálva mint az iOS, készülékre készül, és tényleg egyszerűbb mint az android. Nyilván ha évekig androidot használtál furcsa lesz az első napon amikor megveszed.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Pedig az androidos telefonomon igyekeztem a lehető legnormálisabb módon használni, nem pakoltam tele mindennel, ami fölösleges.. Szimplán híreket olvasgattam neten, youtube..stb. Játékokat sem szedtem le, de ennek ellenére is azért akadozott is sokszor, meg újraindult magától..stb. Pedig azért nem egy gyenge hardver dolgozott a telefonban.

Ami a Nokia kezelhetőségét érinti, úgy van ahogy írtam is, nekem egyszerűbb. Teljesen megszoktam 3-4 nap alatt, fura lenne újra androidos telefonon pötyögni.. Sokkal jobb! Persze ahány ember annyi szokás és vélemény.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció