Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!

Az AMD-nél van az AMD Vision Engine Controll.

Az Intelnél pedig van más.

Amikor feltelepítem a gépem,akkor ezek automatikusan fenn lesznek a gépen vagy fel kell telepíteni?

Mellesleg amikor összedobom a gépet akkor az illesztő progik a legfrissebbek?

Még egy kérdés:

http://kepfeltoltes.hu/view/140928/332808205K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ha letíltom akkor az APU-ban lévő 7640g-s vidi kártyát nyomom ki?

Ha igen akkor utána még vissza tudom "hozni"?
0
0
0
0
no avatar
Sniper elite v2-ben hogy lehet beállítani hogy 60 hzen induljon? szétvan nyomva a kép 75-hz-en mozog, konfigban sem tudtam mihez fogni.. valaki segitsen, köszönöm...
nvidia panelban 60.ra van állitva amugy, másnál nincs ilyen gond....
0
0
0
0
Puffin avatar
Metos95: hát az a típus biztos nem visz semmilyen több GPU-s rendszert, mert csak 1db PCI-e slot van rajt.
Ha ez az: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Asus B75M-LE

ez a lap visszi az nvidia SLI-t????

Mert a lap oldalán néztem,de

Azt írta ,hogy a több GPU-s technológiát az AMD Crossfire technologia támogatja.
Akkor most mi van?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Anonymus1"
Még nem érkezett válasz rá,ezért 1-2 fórumból kimásoltam neked infókat hátha segítségedre lesz valamelyik:

Spoiler!

Nekem automatán átkapcsol ami annyit tesz, hogy ha nincsen benne vga akkor cpu-t kezdi használni, ha van benne akkor pedig az erősebbet.
Hangsúlyoznám erősebbet.Ez megmutatja mi megy jelen pillanatban a gépeden, ha van diszkrét kártya, kikapcsol.

[LINK]

Miért lenne erősebb?Szerintem azért nem,mert meg van határozva a tudása amivel legyártották.Viszont sebesség és sebesség közt van különbség cpu beállításnál.
Catalyst nevű programmal tudod szabályozni:

[LINK]

Ill te tudod szabályozni a sebességet.
teljesítményéből lehet visszavenni ez nem tudom milyen beállításokat von maga után,ill még szokták húzni a hozzá értők hogy nagyobb teljesítménye legyen.

"
[LINK]

keresd ki h laptophoz és a többi auto detect letőlti neked a megfelelő drivert és jó lesz amennyire lehet utána bekapcsolod a dual graphics ot.

Lehet ez a progi az fentebb linken kikeresed:

[LINK]

Az a8-4500m nem legerősebb notebook apu, de a Pentium-nál jobb, mivel képes 4 szálon dolgozni, és az igp-je egészen elfogadhatóan teljesít.

[LINK]

Gyengébb mint az i3-as, szerintem a celeronhoz van közelebb ha van videokártya elette, viszont az integrált vgakártya(APU) miatt a játékteljesítménye jobb ha nincs külön videokártya.

- A processzor egyáltalán nem erős
- A "videokártya" (integrált grafikus vezérlő) nagyjából arra jó, hogy legyen kép a kijelzőn, játékszoftverek futtatására nemigazán alkalmas (az sok mindent elárul az eladóról, hogy a grafikus vezérlő által videomemóriának lefoglalt memória méretével próbálja meg eladni).
Ezen kívül számolnod kell azzal, hogy -mint az első válaszoló is mondta- hogy a winchester a fene tudja meddig fog működni (az ilyeneknek nem túl hosszú az élettartama), illetve az akkumulátor lehet hogy már egy kissé "megöregedett" (fél napos üzemidőre ne számíts).

[LINK]

Turbo core:
a turbónak pont az a lényege, hogy az órajel és feszültség vezérlése automatikusan, a terhelés függvényében megy. a BIOS-nak már alapból tudnia kéne. sokan azonban ki szokták kapcsolni a funkciót, mert sajnos a magasabb turbó órajelekhez irreálisan magas feszültségek tartoznak, amik erősen megdobják a fogyasztást.

A CPU teljesítménye alatta van a mobil i3-aknak a legtöbb felhasználási mód esetén, az IGP teljesítménye erősebb."
0
0
0
0
Sziasztok!(Milyen sokat írok ide 😃😉

APU-m van,amit nem nagyon szeretek.

Biztos ki lehet kapcsolni a benne lévő vidi kártyát,ugye?

Akkor jobb/erősebb lesz a procim?De mivel APU-m van elvesz a ramból 0,80gb-t,lehetséges,hogy pl a Far Cry 3 ezért megy low-on 20fps-el?

Mellesleg 100%100-at jelzett.
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
hali nem igazán tudtam hova írja gondoltam ide írom gondom a következő farming szimulátor 2013 mal játszanánk haverral modokkal minden stimmel de szerverére nem tudok menni és ö se hozzám van a játékban 3 szervercsoport ott lehet szervert inditani.De néha sikerűl elsőre ma meg én is inditottam mind 3 ban meg ö is és ugy néz ki hogy aludni kell menni sajna ha esetleg valki tud megoldást azt megköszönném.Ja és az hogy vágjam a falnak a lemezt nem járható mert bármily szar game én szeretem leköt 😀 😆
0
0
0
0
barnav avatar
igen szerintem is ezt kell már úgyhogy köszönök mindent
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Ha bedugtad a konnektorba és jól összekötötted valamint jobbra-balra elforgattad és nem csinál semmit és csatlakoztattad valamely lejátszóhoz, én szerintem sajnos hibás a készülék, ha van gari,viszont mielőtt bármit is tennél mond meg a boltnak hívd fel és hogy mit javasolnak vagy írd meg nekik mi a gondod,mondd el mindent kipróbáltál és sehogy sem szólal meg.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Na erre gondoltam,viszont ha úgy sem jó,nálam ujj érintésre rezonál,akkor sajnos hibás mivel
ennek alapon kéne szólnia,nálad nem ad áramhangot?Füleddel nézd meg,ha nem rosszul van bekötve vagy hibás.
0
0
0
0
barnav avatar
"vagy nem tekerted el jó irányba a mélynyomót" ezt hogy érted ? ha a volume alatti gombra gondolsz azt eltekerem
0
0
0
0
Bronson avatar
a 2.1 -et nem szokták külön megjelölni... tehát 2,4,6,8 csatorna ami az általános jelölésnek mondható... ugyanígy nincs például 4.1 sem, az simán a 4 csatornáshoz tartozik ahogy a 2.1 a 2 csatornáshoz...
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Azért mondtam neki a kézrátétet,mert már akkor kéne reagálnia rá.
Vagy rosszul van bekötve, vagy nem tekerted el jó irányba a mélynyomót,vagy hibás.
0
0
0
0
barnav avatar
Akkor asszem megy garira , az alaplapit abbol gondoltam hogy lejátszóeszközöknél a hangot csa 2 csatornára lehet állítani a hangkártyán meg 2,4,6 csatorna van de akkor rosszul tudtam
0
0
0
0
Bronson avatar
Alaplapin nem szól de az nem is kezeli csak 2.0-t ezér raktam be egy 5.1-es hangkártyát

már hogy a viharba ne kezelné a 2.1-et az alaplapi? csak egy zöld jack kábelt kell rácsatlakoztatnod ami neked is van... szerintem ha minden frankón be van kötve, és telóról sem szól, akkor hibás a woofer... de ellenőrízz le még egyszer mindent...
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Amikor gépre kötöd bejön egy üzenet hogy csatlakoztatva lett,mély egy kis tekerő lesz ha minden igaz.
0
0
0
0
barnav avatar
elötte egy tescos 2w-os volt 😀 de hol kéne jelezni-e mert én nem látom hogy jelezné valahol a mély-t
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Ott van valami gond,nekem pl kéz érintésre a mély is beremeg.
Kijelzi ha van csatlakoztatva monitoron?Ki kell jelezze ill driver van e rajta gondolom előző hangfallal jó volt.
0
0
0
0
barnav avatar
feltekertem de csak a kettő kicsi szól (búg) a mélyláda nem
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Azért gáz, mert kéne neki szólnia.
Áramot kap,ha hozzá érinted kezedet a csatlakozójához búgó hangot kell adnia
de tekerd fel volumét ill led kijelző ha van rajta.
0
0
0
0
barnav avatar
ezt a videót már látam és ugyan így kötöttem be , a hátlapiba nemszólt ezért tettem be a hangkártyát
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Bekötésről videó:

Amúgy megnézheted a hátlapiba is ott is kéne szólnia.
0
0
0
0
barnav avatar
Alaplapin nem szól de az nem is kezeli csak 2.0-t ezér raktam be egy 5.1-es hangkártyát amin szerintem kéne szólnia de próbáltam telón is azon sem szól a kábelek meg szerintem helyesen vannak bekötve (csak egyféleképpen lehet) de azt nem tudom még lehet a hangártyába kéne külön bedugni mert azon van 3.5 jack mélynek
0
0
0
0
Bronson avatar
az alaplapin szól? próbáltad más eszközre csatlakoztatni a cuccot? tuti minden kábelt helyesen kötöttél be?
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok! Segítség kéne hogy hogyan kell beállítani a hangfalakat már mindenhogy próbáltam szinte de a mélyláda sehogy se akar szólni mi lehet a gond? genius sw-g2.1 1250
hangkártya egyenlőre egy logilink pc0027b 5.1 van elvileg jónak kéne lennie.
Segítségeteket előre is köszi!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ddkk22: nagyon szépen köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Hi!
Error: Data files corrupt. Please reinstall application. - Ezt írja ki a Farming Simulator nekem, mikor elindítanám. Nem tudom mi lehet a baja.
Mielőtt újratelepítettem minden szépen működött rajta, de most semmi. Többször újratelepítettem már a játékot, több félét leszedtem már de egyik sem jó megoldás.
Kérlek segíts!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát ha 110 akkor mindenképp amd, játékhoz meg mind, ezért +1 az amd-nek.
Alaplap: Asus M5A97 R2.0 20 ezer (ez alatt nagyon ne adja lejjebb😀
Ram: Corsair 4GB DDR3 1600MHz Vengeance (magas) 12 ezer (aztán majd vesz bele még)
Vga: Sapphire R7 250X 1GB DDR5 24 ezer (de inkább vegyen használtan egy 7870 30-35ért vannak)
Táp: FSP Raider 550W 16 ezer
Proci: AMD FX-6300 24 ezer
Ház: Hát fogalmam sincs 😃 Mert elég kicsik az ilyen árú gépházak.
Hdd: Western Digital 1TB 7200rpm/64MB caviar blue 14 ezer

114 ezer összesen.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok egyik ismerősömnek kellene gép 110E-ből mindegy hogy Intel vagy AMD fontos hogy mindenképp lehessen fejleszteni és hogy lehetőleg jobb legyen. Gépház max 5 rugó!
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Error: Data files corrupt. Please reinstall application. - Ezt írja ki a Farming Simulator nekem, mikor elindítanám. Nem tudom mi lehet a baja.
Mielőtt újratelepítettem minden szépen működött rajta, de most semmi. Többször újratelepítettem már a játékot, több félét leszedtem már de egyik sem jó megoldás.
Kérlek segíts!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok nvidiánál sniper elite v2 szűk képernyő ben, nem 60hz.en indul, panelban nemtom mit kéne átálitani, amd-nál is így indult, de ott tudtam mit kell csinálni..
help köszönöm! beálitásnál am 60 hz control panelban, többi cucc jó, csak ez nem...
0
0
0
0
jumbo avatar
EricLensherr
Van errefelé egy toplista..
ime a link...
https://gepigeny.hu/top.php
saját magad is látod majd az eredményt...
de ha mindezt beírod a gépidhez alapértelezettnek,akkor még ki is irja ha játék nevére kattintasz....
😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Mit gondoltok erről a konfigról? Melyik mai játék okozna neki gondot?

ASROCK H97-Pro4
SAPPHIRE R9-280
i5-4570
HypeerX 1600 8GB
FSP Raider 550

Köszi előre is.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Röviden tömören, más a két technológia 😃
0
0
0
0
feri917 avatar
Az Intel-nek saját gyára van, ahol fejleszt és legyártja a processzorait. Az AMD viszont kifejleszti és mással gyártatja le ezért olcsó. Amiért az Intel nagyon jó, az az, hogy több pénzt és időt tud belefektetni a technológiájába. Pl. azért is erősebb mert ott van a Hyperthreading, vagyis, hogy több szálon futtatja a magokat ( 4 mag 8 szál ).
0
0
0
0
ddkk22:

Meggyőztél i5-öst veszek 4690k-t😀!

Az alaplap meg lesz a z97.

Köszi a segítséget és persze a többieknek is nagyon köszönöm!

Mégy egy gyors kérdés: Miért vagy hogy tudja jobban gyártani a procikat az intel?

Hogy hogy jobb mint a amd 9590-es?

Miben különbözik az órajel+magon kívül?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Xbox 360 slim vagy slim e, olyat vegyél ami alapból rgh-s,
rgh-s konzolnál bele tehetsz egy laptom vinyót is. Akár 2TB-osat is.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Alapból tuti, hogy NEM!! PS3 ra pedig járj utána FreeMCBoot nevű cuccnak! Nekem a Ps2-ön az volt és úgy tudom hogy PS3-re is van!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Miért jó a gyártónak ga vinné. Olyat kell keresni ami alapból flashelt. Xboxbol jóval több van így azt ajánlom de csak újabbat a régi gyakran megdoglenek.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Alapból nem viszik. Xbox 360 van nekem is. hogy vigye az iróttat ki kell fleshelni, de az már elavult technika, ez helyett ott van az rgh ami sokkal jobb, csak letöltöd a játékot, konvertálod ha kell, rá rakod a külső/belső merevlemerze és játszol. Így kíméled a optikai meghajtót is, vagy is nem kel dvd-t venni/használni.
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
Sziasztok. Szeretnék venni egy xbox 360-at vagy egy ps3-at és azt szeretném kérdezni hogy alapból ezek viszik az írott játékokat?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Szerintem te 4690k-ra gondoltál és nem 4960k-ra 😃
Jobban fogsz járni az intellel, am alaplap z97 vagy z87 legyen, asus, asrcock, gigabyte,stb,
Asus Z97-K, Asrock Z87 Killer, Gigabyte GA-Z97X-GAMING 3,
De elég a 290 mellé a i5, am egy 4690k szerintem 290x-el is meg bírkózna.
0
0
0
0
tucanagabor:

Köszi a választ!

jumbo:

Igen azt én is láttam és ezért ingott meg bennem az amd vásárlása...

Nem,a sima r9 290-re gondoltam.

Emellé akkor már nem elég az i5-ös 4960k?

De én még mindig az alaplapnál vagyok elakadva,mert halvány gőzöm sincs milyet vegyek,de erősen nézelődök.

http://www.***/konfig.htm ----> Imperium Core i5 Premium HD PC

Még ez a gondolat is megfordult bennem.
0
0
0
0
jumbo avatar
tothricsi95
Format C

Anonymus1

Döntsd el magad....
[LINK]
Viszont ha a vga-nal az R9 290X-re gondoltál,akkor az mellé már egy I7 es illik.....
és még akkor is elég egy 550-600 as táp...
0
0
0
0
ddkk22:

Igazad van egy intel i5 4690k valóban jobb fogyasztás terén de teljesítményileg is biztos,hogy jobb?

Egy ilyen alaplapot találtam: http://www.***/alaplap-c3128/asrock/970-extreme4-p49103294/

Mellesleg a szorzózár az mi is pontosan?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én a helyedben intelt vennék, az a proci nem ér annyi pénzt, és még egy jó minőségű hűtőt is venned kell hozzá, ennyi pénzért már veszel i5 4690K-t ami erősebb is és sokkal kevesebbet is fogyaszt.
0
0
0
0
Sziaztok!

Eme alkat részek mellé milyen alaplap megy?

AMD FX-9590 AMD Radeon rx 290 KingstonHyperX 8gb(2x4 ddr3)

Táp:700W elég?
És milyen legyen?

A válaszokat előre köszi!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
gabesz2482: szerintem nézdd meg a drivereket... lehet valami nem kompatibilis. A hangkártyáddal minden okés?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm az ötleteket,de ezeken túl vagyok.A vga hőfok netezésnél 35-40 fok,játéknál 60 körűl van.Elvittem egy másik szervízbe
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció