Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A procira azért nem gyanakszom mert kérdezősködtem és mindenki szt mondta,ha a proci tönkremegy akkor se kép se hang.Aramokról annyit hogy az egyik egy 4gb-os valami Good Ram,a másik egy 2gb-os Corsair,mindkettő 1333mhz-es.Az Asrock labban már több mint 1 éve mentek együtt komolyabb játékok alatt is.Megnéztem a két alaplap honlapján a ramjaim nincsenek a támogatott memoriák között,ez lehet a gond?De akkor eddig miért ment rendesen.Próbálok másik vinyót szerezni és úgy megnézni
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Maradt a processzor meg a winchester, mert ugye a ramokat kizárhatjuk külön- külön is megnézted és akkor is csinálta,tápot szintén,alaplap új,vga-t meg kaptál,a rendszer pedig új és ráadásul win7-8-nál is ezt csinálta.
Ha csak nem egy periféria az egér vagy a billentyűzet okozza a jelenséget,vagy kábel megtöredezett.

Tehát periféria vagy kábel,cpu,ram,winyó ezek....az összes régi alkotó.
Nem találom milyen típusú ramokat támogat ill milyen ramok vannak benne, neve érdekelne meg mi van ráírva.Mhz,időzítés,típusa a neve.
0
0
0
0
no avatar
Különböző időközönként indul újra.2+4gb ram van benne külön külön is voltak a két lappban.Frissen van telepítve a win8.1,előtte 7 volt fennt a gépen,akkor is csinálta.Kb.3 hete kezdődött
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Tesztet csináltál ami nem mutatott hibát:"Csináltam a windowssal memoriatesztet,azok jók."
Mikor történik az újraindulás?
Nekem windows betöltésekor volt ez a gondom.
Pl ez is lehet akár szerintem,én nem vásárolgatnék hanem kölcsönkérnék.
Ez azért nehéz dolog mert új lap,másik táp és kártya,.....másik rendszerrel próbáltad már?
Mennyi memória van benne?Szedd ki külön- külön és úgy,mondjuk teszt volt már.

"a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?"

Ez a mondatod mit takar?Biztos nem vírus?[LINK]
Letöltöd és egy bootolásos víruskeresést futtass le.

Erről egy képet kérhetek a [LINK].
0
0
0
0
no avatar
Most néztem az alaplapok memoriatámogatását,és a ramjaim nincsenek köztük,de másfél éve mennek az asrock lapbban,a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?És ha a proci szar annak mik a jelei?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Ami neked van:
[LINK]
lapod:
[LINK]

"Az FM2+-os lap támogatja az FM2 és az FM2+ procikat."

Elméletileg támogatja.

Mondta Gaboo7:
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ead_id=416

Nekem is volt ilyenem amiket ide írogattok és egyszerűen elmúlt az újraindulás,szintúgy a fekete képernyő, de nem is játszogatok szinte semmivel szerintem gagyeszok amiket eladnak,
ja és olvasni a driver problémáról kifagyás játék közben, kékhalál stb ,böngésző kifagy,tehát driveres gondok......
Megveszed a géped ezek meg a drivereikkel használhatatlanná teszik pedig gyártói oldalról szedi mindenki.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
gabesz2482
Sokat segítene az is, hogy ha kitöltenéd az adatokat.
0
0
0
0
no avatar
Hello Mindenkinek!A következő problémámat már egyszer leirtam,de még nem oldódott meg.A gond az hogy folyamatosan ujraindul a gépem.Volt szervizben ott mondták hogy kell egy új alaplap.Vettem egyet asus a55bm-k,de ugyanúgy ujraindul.Csináltam a windowssal memoriatesztet,azok jók.Hd7770-es vga-m van,kértem kölcsön egy hd6850-est avval is ujraindult.Két különböző tápegységgel is próbéltam,420w,és 650w,de semmi változás.

Esetleg az gondot jelenthet hogy,bár a hdd sentinel 100%-ot ir a vinyóra de adatkapcsolati hibák előfordultak.A vinyó egy 320gb-os Seagate Barracuda sata3-es
Proci egy Athlon X4 750k,alapjáraton 21 fokos szobában 40 fok körűl van,netezés közben 2-3%-on megy.
A régebbi alaplap egy asrock fm2a55m-dgs.A mostani asus dobozára is és az asrockéra is az van irva hogy ajánlott A szériás processzor,talán ez lehet a gond?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Vissza tettem azt ami a CD-n volt azt hittem már minden rendben de 50 perc után ismét kifagyott igaz most a videókártya kussolt nem is indult újra a gép csak lefagyott.. Fekete kép és semmi írás
0
0
0
0
SCoreblack avatar
https://kepfeltoltes.hu/141011/ite_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekem nincs is olyan pl.

Viszont olvastam ezek mind mást mutatnak,amd overdrive az meg bezizzenti a gépemet...
Pl játék közben érdekes módon lemegy alacsony hőre az overdrive szerint,más programnál
meg 70 körül,volt hogy nyúztam és 100-körüli értéket kaptam,stabilitás teszt-rendszer élményindex és még megnyitottam vagy 20 ablakot amit nem töltött be csak a hőemelkedést figyeltem meg.
Legjobb hőmérséklet figyelő hely az maga a bios legalább is így tudom.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
https://kepfeltoltes.hu/141011/tmo_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most inditottam újra és 71 fok...Nem tudom mi az...De vicc,hogy a progi alatt 10percig a videókártya is terhelve volt maxra és semmi baja nem volt a metrónál meg az intró alatt meghalt...Ha a táp lenne akkor nem kellene újra induljon a progi alatt?Mert a Hwinfo mutatja a bejövő áramot is a vidókártyának és az is jó magas volt.Ha a táp lenne már újra kellene induljon vagy rosszul tudom?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Elméletileg maxon futtatja a gépet ha kikapcsol akkor hardver hiba lehetséges hogy melyik hardver az másik kérdés.Van aki napokig futtatja,nem értek hozzá csak kérdezted ismer valaki olyan programot ami tesztelő,nekem overdive-al figyelem a hőt és újraindul,ha nincsen overdrive akkor nem ezt sem értem mi ez.Printscr és paintba illeszd be és kepfeltoltes.hu
hogy lássam melyikről van szó,nekem is csinálgat ilyeneket lövésem sincsen mi lehet a baj,
játékbeállításnál visszább veszem a terhelést és levegőből adok még neki,lehet bármi.
Tegnap megtudtam hogy a táp is okozhat újraindulást marha jó mondom zsír új már kicseréltem a szar ventit benne halkabbra.
A képet töltsd fel és megmondom mi az amit jelez neked.
Amikor kivettem a vga-t a gépemből akkor csinálta ezt,ha vissza tettem akkor már nem.....

Telik-múlik az idő, kiveszem a kártyámat és jól megy, sámli legyek ha értem ezt.

"...A chipset (lapkakészlet) a PC alaplapokon található, a számítógép működéséhez elengedhetetlen vezérlőket tartalmazó áramköri egység. Az első generációs alaplapokon ezek a vezérlők még külön chipekben kaptak helyet, és az idők folyamán fokozatosan integrálódtak egyetlen chipbe. A mai chipkészletek általában egy, kettő vagy három chipből állnak... lapkakészlet (a memóriavezérlőt, a háttértárak illesztését és kezelését végző vezérlőt, a PCI-hidat, a valós idejű órát, a közvetlen memória-hozzáférést irányító DMA-vezérlőt, az infravörös átvitelre szolgáló kapu vezérlőjét, a billentyűzetvezérlőt, az egérvezérlőt stb. tartalmazza)..."
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Ha ezeken a teszteken nem hasal a gép el kb 1 óráig.Néztem az Aida64-ben van videókártya tesztelés is.Ha egy óráig stabil marad akkor lehet,hogy szoftveres a problémám?
A hwinfo 64 mutatja a CPU hőmérsékletét és az rendben van de 5 perc tesz után valamilyen Temperature3 felmegy 96 fokig is nem az a hibás vajon?De mi az az alaplap chipsetje? Ui: tíz percig futott az Aida64 semmi gond nem volt. Bekapcsoltam az Msi Afterburnert el indítottam a metrót de már az intronál előjött a probléma... Lehet a Windows a ludas?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Én egy órán át futtattam és meguntam,windows jel és kereső oda memória ott lesz egy diagnosztika ezt meg 1x2x, 30 perc kb 1 kör ha nem rövidebb, ez meg memóriát teszteli le minden win7be, benne van általában minden rendszerben ha jól tudom.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Köszönöm és meddig futassam a tesztet?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Prime95
[LINK]
Aida64
[LINK]

AMD OVERDRIVE-ban is van ilyen tesztelő.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Alaplapra gyanakszom. Ha a táp lenne a ludas akkor nem bírta volna a metró Last Lightot több óráig. Szerintem az alaplapom kezdi feladni a harcot. Milyen tesztelő progit tudtok ami leteszteli az egész gépet? A videókártya ventijét folyton játék előtt bekapcsolom 40%ra. Mert ha autón hagyom akkor felmegy 75fokig is.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Szerintem neked hardveres problémád van,valamely alkotó nem megfelelő.
[LINK]
Ezzel a progival a sebességet tudod szabályozni:settings -re katt, fan fülecske katt,
periodikusan be tudod állítani a venti sebességét és auto gomb égjen ha a settings-et bezártad.
https://kepfeltoltes.hu/141011/msi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha auto-t kiszeded, akkor meg manuálisan tudod állítani fix sebességre.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hiába minden ma is megcsinálta...Lehet az alaplap kezdi megfele adni magát..nm tudom...
0
0
0
0
niteforce avatar
Koni: Gyaluld le az összes drivert az eszközkezelőből, és 14.1 vagy valami ilyesmit rakj fel.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali,a tegnap felraktam a 14.9.1 drivert mert azt irták,hogy az helyre hozta a hibákat.A tegnap szépen is ment meg minden még ma is de ma kb 3 óra counter strike GO után egyszer csak kifagyott a játék.Ilyenkor a videókártya hűtése 100% forog hangos nagyon és újra indul a gép és addig nem kussol el a hűtő mig ki nem húzom áram alól.Ezt meg csinálta 3x is.Vissza tettem a 14.7-et ami jó volt régebben de azzal is kifagyott 10 perc után.Kezd aggasztani,hogy mi lehet a baj.Volt már olyan akinek ez előfordult?A drivert úgy töröltem,hogy amikor kell telepiteni a drivert ott van a törlés opció és ott töröltem utána felraktam,restart és csak ez van...A hőmérséklet a videókártyának 61-62 counter alatt a procinak meg 47.Lehet hibás videókártyát fogtam ki vagy az alaplapom nem birja megfelelően?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"A grafikus processzor órajele: A GPU órajelét Megahertz-ben (MHz) mérjük, ami 'egy millió órajelciklust jelent másodpercenként'. Az órajel közvetlen hatással van a GPU teljesítményére: minél magasabb ez az érték, annál több munka végezhető el másodpercenként. Bár az órajel még nem minden. Fontos, hogy az architektúra is nagy hatással van a teljesítményre."

[LINK]

Dobd be a kártyák nevét és milyen géphez lesz, akkor biztosan tudnak majd mit mondani pl akinek hasonló van.

"Vélemény: eljöhet a VRAM-ban gazdag VGA-k ideje?
(f)(p) Írta: Abu85 | 2014-09-29 11:38 | Forrás: PROHARDVER!
A Middle-earth: Shadow of Mordor egészen extrém igényekkel rendelkezik.

A VGA-k vásárlása szempontjából évek óta van egy érdekes ellentét a marketing és a valóság között. Nevezetesen arról van szó, hogy a gyártók az olcsó termékeket sok videomemóriával vagy más néven VRAM-mal szerelik (ráadásul lassú memórialapkákkal), ezzel csábítva a nem túl tájékozott vevőket. A tesztekből világosan látszódik, hogy 2-4 GB VRAM mindenhol elég, illetve leginkább a GPU-k teljesítményéhez érdemes ezt a paramétert kötni. Manapság elmondható, hogy pár egyedi esetet leszámítva a 2 GB-nyi VRAM az ideális, de például a Watch Dogs című alkotás jelzi a PC-s felhasználóknak, hogy a legjobb beállításokhoz 3 GB VRAM szükséges."

[LINK]
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali egyszer már kérdeztem de nem kaptam választ ezért újra megpróbálkozom.Mennyit számit a videókártyánál a memória órajele?Úgy értem játékok alatt mennyit számit?Pl sok különbség van 5200 és 6000MHz között?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Persze nincs különbség a kettő között csak sebességbeli. De csak ha nem csúcskategóriás kártyát veszel nem fogod megérezni a különbséget.
0
0
0
0
iowa95 avatar
Sziasztok. Lenne egy kérdésem nekem az alaplapom Gen2 (1x16) támogat és akkarom kérdezni h a PCIe 3.0 videokartya belemegy e? Előre is köszönöm a válaszokat. Bocsánat a helyesirasi töröt ujjakal nehéz irni
0
0
0
0
jumbo avatar
simon7109

Frissitési frekvencia szerintem a ludas....Állítsd át a megfelelőre
Nálam legalábbis ez volt a probléma ilyen esetben...
https://kepfeltoltes.hu/141008/asztali_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Távirányítón van egy ratio nevű gomb azt megnyomván bejön a képarány,ott a menüben tovább okézva a kép mozgatása jobbra balra ill méretezése.Ill windows gomb és + p betű.
https://kepfeltoltes.hu/141008/desktop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ill:catalyst ben a méretezés nagyon sok megoldás van.
https://kepfeltoltes.hu/141008/desk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerintem csak méretezni kell.
Frapsot meg pozicionáld oda, ennek is van gondolom helymeghatározása.

Hogy romlott el a géped,amelyiknek az a neve?
0
0
0
0
simon7109 avatar
@SCoreblack
http://kepfeltoltes.hu/141007/DSC_0397_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
adamovszki avatar
Biosban is neztem eg bocsanat 15-18 fol alaphomerseklet, terheles alatt max 35
0
0
0
0
Puffin avatar
adamovszki: rossz a progid... nem lehet 10 fokos
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Elég jól lehűti akkor 😀
0
0
0
0
adamovszki avatar
Kis tubus volt ! Szetkentem a procin ! Terheles alatt36 fok csak ! Bocsanat csak telorol vagyok !
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hogy hogy rátették az összeset? 😃 Nem is lehet rá rakni annyit, mert ha ráteszed a hűtőt kifolyik, keveset kell a proci közepére.
0
0
0
0
adamovszki avatar
cooler master 212 evo Vettem tegnap es az baj hogy ratettek az osszes pasztat a processzora ? A proci alaphomerseklete 10 fok! Szerintetek lesz lesz vele gaz ? Jol mukodik a huto!
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Tolj egy fényképet vagy valamit amin jól látható.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Olyan problémám van, hogy rákötöttem a laptopot a TV-re HDMI kábellel, de valami nem stimmel...
Azt meg tudtam oldani, hogy tudjam állítani 1080p-re a felbontást a Tv-nm de lelógnak az ikonok meg minden túlmegy a képen ha 1080p-re állítom a felbontást. Mi lehet a gond?
Játék közben jó, ott nem lóg le semmi, ha a játék felbontását állítom 1080p-re, viszont a fraps fps mutatója lelóg.
0
0
0
0
LightLeach avatar
Roleey98!
Elsőnek kapcsold ki az energy saving modot, utána vegyél egy HDMI-t, sokkal jobb lesz a kép! 😀
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Adott a gépem és a monitor a profilomnál. Amikor játszok, és mondjuk töltőképernyő van és majdnem fekete vagy fehér a kép, akkor ilyen hullámzást látok néha a monitoron. Ha futkorászok a játékban, akkor nem láttam ilyet, és ha néha letettem az Asztalra, akkor is egy kicsit hullámzott a kép. Ha nem játszik, nincs ilyen.
Lehet-e ez probléma?
Lehet HDMI kábelt kellene használnom, mert most D-Sub van?
Amúgy a SuperEnergy Saving MOD be van kapcsolva van.
0
0
0
0
Puffin avatar
az 1600-as ramokat ne húzd inkább fel! 😃 Vehetsz bele gyorsabb memóriát is, azt tudod magasabb frekvenciára állítani a biosban.
Pl: 1866-os memória alapban csak 1600-on megy, de a BIOS-ban lehet állítani hogy 1866-on menjen. Ezt takarja az OC
0
0
0
0
simon7109 avatar
Köszi, akkor szerintem ez lesz.
Még annyi, hogy most akkor ebbe milyen sebességű RAM-ot tehetek max?
Mert elvileg 3300 Mhz-ig mutatja, de 1866 és felette van egy kis csillag ami OC-t jelöli. Most akkor max csak 1600-asat lehet bele tenni és felette csak OC-zve viszi az 1600-asat, vagy mehet bele gyorsabb is?
0
0
0
0
Puffin avatar
jó az a lap abban az árban!
0
0
0
0
simon7109 avatar
Szerintetek ez jóféle alaplap?
http://us.msi.com/product/mb/Z97_GAMING_3.html#hero-overview
Vagy milyent ajánlanátok egy Intel Core i7 4790K-hoz egy R9 280X-el?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Nem rég lett ez a problémám. Van egy régi kormányom és az lenne vele a gond, hogy amikor jobbra forgatom vagy egy kicsit mozdítom középállásnál a kormánykereket akkor rángat. A gázpedálnál is hasonló a helyzet. Nem lehet egyenletesen lenyomni. Potméter csere nélkül meglehetne valahogy csinálni? Mondjuk most tervezek venni új kormányt, de addig is jó lenne azért játszani.😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
atemi105: egyáltalán nem hátrány, hogy 64bites rendszert használsz, hiába csak 2GB RAM-od van. Laptopon én is olyat használok (ugyanúgy 2GB RAM), a proci támogatja a 64bites megoldást, így adott a dolog, és jobban is fut valamivel.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Fölösleges az APU-ban lévő kártya.

Meg hát elvesz majd 1gb ramot.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Na a lényeg a bal oldali kezelő felület vga,videó,saját kijelző stb ezek azok ha beírod googlebe ezeket dobja rá ki,gondolom ezek a beállítások a vision engine csak verziónként más néven.
Amúgy mihez kell?
Amit szerettem volna mondani neked ha a géphez adták azt a kártyát lehet nem is kéne letiltani mert ezek összedolgoznak én tesztben megnézném külön külön mire jók és ha együtt jobban teljesítenek akkor nem tiltanám le egyiket sem.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
http://kepfeltoltes.hu/view/140929/343552871K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sajnos,nem találom pedig mind2-őt feltelepítettem😞
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Anonymus1"
Szia azért írok a fórumba hogy a többiek is lássák mit írok, így ha hülyeséget írok akkor tudnak javítani.
Amd catalyst Control centerben van benne ez az alkalmazás.
Jobb egér gomb az asztalon
A legfelső catalyst,
Jobbon van egy olyan beállítások-
speciális nézet-és itt könnyebb nekem a keresés navigálás ebben a nézetben.

Itt bal oldalt kell nézni:
Video felett van ez ha minden igaz, nyugodtan írd ki ha meg van- vagy ha nincsen meg,nem zavarsz senkit.

Kereső:
[LINK]

HD 8570 szériához display driver:
[LINK]
0
0
0
0
atemi105 avatar
Bronson kösz a segítséget. amúgy nem én raktam fel 64-bites windowst a gépre, hanem egfy ismerősöm.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció