Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ddkk22 avatar
gabesz2482
Sokat segítene az is, hogy ha kitöltenéd az adatokat.
0
0
0
0
no avatar
Hello Mindenkinek!A következő problémámat már egyszer leirtam,de még nem oldódott meg.A gond az hogy folyamatosan ujraindul a gépem.Volt szervizben ott mondták hogy kell egy új alaplap.Vettem egyet asus a55bm-k,de ugyanúgy ujraindul.Csináltam a windowssal memoriatesztet,azok jók.Hd7770-es vga-m van,kértem kölcsön egy hd6850-est avval is ujraindult.Két különböző tápegységgel is próbéltam,420w,és 650w,de semmi változás.

Esetleg az gondot jelenthet hogy,bár a hdd sentinel 100%-ot ir a vinyóra de adatkapcsolati hibák előfordultak.A vinyó egy 320gb-os Seagate Barracuda sata3-es
Proci egy Athlon X4 750k,alapjáraton 21 fokos szobában 40 fok körűl van,netezés közben 2-3%-on megy.
A régebbi alaplap egy asrock fm2a55m-dgs.A mostani asus dobozára is és az asrockéra is az van irva hogy ajánlott A szériás processzor,talán ez lehet a gond?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Vissza tettem azt ami a CD-n volt azt hittem már minden rendben de 50 perc után ismét kifagyott igaz most a videókártya kussolt nem is indult újra a gép csak lefagyott.. Fekete kép és semmi írás
0
0
0
0
SCoreblack avatar
https://kepfeltoltes.hu/141011/ite_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekem nincs is olyan pl.

Viszont olvastam ezek mind mást mutatnak,amd overdrive az meg bezizzenti a gépemet...
Pl játék közben érdekes módon lemegy alacsony hőre az overdrive szerint,más programnál
meg 70 körül,volt hogy nyúztam és 100-körüli értéket kaptam,stabilitás teszt-rendszer élményindex és még megnyitottam vagy 20 ablakot amit nem töltött be csak a hőemelkedést figyeltem meg.
Legjobb hőmérséklet figyelő hely az maga a bios legalább is így tudom.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
https://kepfeltoltes.hu/141011/tmo_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most inditottam újra és 71 fok...Nem tudom mi az...De vicc,hogy a progi alatt 10percig a videókártya is terhelve volt maxra és semmi baja nem volt a metrónál meg az intró alatt meghalt...Ha a táp lenne akkor nem kellene újra induljon a progi alatt?Mert a Hwinfo mutatja a bejövő áramot is a vidókártyának és az is jó magas volt.Ha a táp lenne már újra kellene induljon vagy rosszul tudom?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Elméletileg maxon futtatja a gépet ha kikapcsol akkor hardver hiba lehetséges hogy melyik hardver az másik kérdés.Van aki napokig futtatja,nem értek hozzá csak kérdezted ismer valaki olyan programot ami tesztelő,nekem overdive-al figyelem a hőt és újraindul,ha nincsen overdrive akkor nem ezt sem értem mi ez.Printscr és paintba illeszd be és kepfeltoltes.hu
hogy lássam melyikről van szó,nekem is csinálgat ilyeneket lövésem sincsen mi lehet a baj,
játékbeállításnál visszább veszem a terhelést és levegőből adok még neki,lehet bármi.
Tegnap megtudtam hogy a táp is okozhat újraindulást marha jó mondom zsír új már kicseréltem a szar ventit benne halkabbra.
A képet töltsd fel és megmondom mi az amit jelez neked.
Amikor kivettem a vga-t a gépemből akkor csinálta ezt,ha vissza tettem akkor már nem.....

Telik-múlik az idő, kiveszem a kártyámat és jól megy, sámli legyek ha értem ezt.

"...A chipset (lapkakészlet) a PC alaplapokon található, a számítógép működéséhez elengedhetetlen vezérlőket tartalmazó áramköri egység. Az első generációs alaplapokon ezek a vezérlők még külön chipekben kaptak helyet, és az idők folyamán fokozatosan integrálódtak egyetlen chipbe. A mai chipkészletek általában egy, kettő vagy három chipből állnak... lapkakészlet (a memóriavezérlőt, a háttértárak illesztését és kezelését végző vezérlőt, a PCI-hidat, a valós idejű órát, a közvetlen memória-hozzáférést irányító DMA-vezérlőt, az infravörös átvitelre szolgáló kapu vezérlőjét, a billentyűzetvezérlőt, az egérvezérlőt stb. tartalmazza)..."
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Ha ezeken a teszteken nem hasal a gép el kb 1 óráig.Néztem az Aida64-ben van videókártya tesztelés is.Ha egy óráig stabil marad akkor lehet,hogy szoftveres a problémám?
A hwinfo 64 mutatja a CPU hőmérsékletét és az rendben van de 5 perc tesz után valamilyen Temperature3 felmegy 96 fokig is nem az a hibás vajon?De mi az az alaplap chipsetje? Ui: tíz percig futott az Aida64 semmi gond nem volt. Bekapcsoltam az Msi Afterburnert el indítottam a metrót de már az intronál előjött a probléma... Lehet a Windows a ludas?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Én egy órán át futtattam és meguntam,windows jel és kereső oda memória ott lesz egy diagnosztika ezt meg 1x2x, 30 perc kb 1 kör ha nem rövidebb, ez meg memóriát teszteli le minden win7be, benne van általában minden rendszerben ha jól tudom.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Köszönöm és meddig futassam a tesztet?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Prime95
[LINK]
Aida64
[LINK]

AMD OVERDRIVE-ban is van ilyen tesztelő.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Alaplapra gyanakszom. Ha a táp lenne a ludas akkor nem bírta volna a metró Last Lightot több óráig. Szerintem az alaplapom kezdi feladni a harcot. Milyen tesztelő progit tudtok ami leteszteli az egész gépet? A videókártya ventijét folyton játék előtt bekapcsolom 40%ra. Mert ha autón hagyom akkor felmegy 75fokig is.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Szerintem neked hardveres problémád van,valamely alkotó nem megfelelő.
[LINK]
Ezzel a progival a sebességet tudod szabályozni:settings -re katt, fan fülecske katt,
periodikusan be tudod állítani a venti sebességét és auto gomb égjen ha a settings-et bezártad.
https://kepfeltoltes.hu/141011/msi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha auto-t kiszeded, akkor meg manuálisan tudod állítani fix sebességre.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hiába minden ma is megcsinálta...Lehet az alaplap kezdi megfele adni magát..nm tudom...
0
0
0
0
niteforce avatar
Koni: Gyaluld le az összes drivert az eszközkezelőből, és 14.1 vagy valami ilyesmit rakj fel.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali,a tegnap felraktam a 14.9.1 drivert mert azt irták,hogy az helyre hozta a hibákat.A tegnap szépen is ment meg minden még ma is de ma kb 3 óra counter strike GO után egyszer csak kifagyott a játék.Ilyenkor a videókártya hűtése 100% forog hangos nagyon és újra indul a gép és addig nem kussol el a hűtő mig ki nem húzom áram alól.Ezt meg csinálta 3x is.Vissza tettem a 14.7-et ami jó volt régebben de azzal is kifagyott 10 perc után.Kezd aggasztani,hogy mi lehet a baj.Volt már olyan akinek ez előfordult?A drivert úgy töröltem,hogy amikor kell telepiteni a drivert ott van a törlés opció és ott töröltem utána felraktam,restart és csak ez van...A hőmérséklet a videókártyának 61-62 counter alatt a procinak meg 47.Lehet hibás videókártyát fogtam ki vagy az alaplapom nem birja megfelelően?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"A grafikus processzor órajele: A GPU órajelét Megahertz-ben (MHz) mérjük, ami 'egy millió órajelciklust jelent másodpercenként'. Az órajel közvetlen hatással van a GPU teljesítményére: minél magasabb ez az érték, annál több munka végezhető el másodpercenként. Bár az órajel még nem minden. Fontos, hogy az architektúra is nagy hatással van a teljesítményre."

[LINK]

Dobd be a kártyák nevét és milyen géphez lesz, akkor biztosan tudnak majd mit mondani pl akinek hasonló van.

"Vélemény: eljöhet a VRAM-ban gazdag VGA-k ideje?
(f)(p) Írta: Abu85 | 2014-09-29 11:38 | Forrás: PROHARDVER!
A Middle-earth: Shadow of Mordor egészen extrém igényekkel rendelkezik.

A VGA-k vásárlása szempontjából évek óta van egy érdekes ellentét a marketing és a valóság között. Nevezetesen arról van szó, hogy a gyártók az olcsó termékeket sok videomemóriával vagy más néven VRAM-mal szerelik (ráadásul lassú memórialapkákkal), ezzel csábítva a nem túl tájékozott vevőket. A tesztekből világosan látszódik, hogy 2-4 GB VRAM mindenhol elég, illetve leginkább a GPU-k teljesítményéhez érdemes ezt a paramétert kötni. Manapság elmondható, hogy pár egyedi esetet leszámítva a 2 GB-nyi VRAM az ideális, de például a Watch Dogs című alkotás jelzi a PC-s felhasználóknak, hogy a legjobb beállításokhoz 3 GB VRAM szükséges."

[LINK]
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali egyszer már kérdeztem de nem kaptam választ ezért újra megpróbálkozom.Mennyit számit a videókártyánál a memória órajele?Úgy értem játékok alatt mennyit számit?Pl sok különbség van 5200 és 6000MHz között?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Persze nincs különbség a kettő között csak sebességbeli. De csak ha nem csúcskategóriás kártyát veszel nem fogod megérezni a különbséget.
0
0
0
0
iowa95 avatar
Sziasztok. Lenne egy kérdésem nekem az alaplapom Gen2 (1x16) támogat és akkarom kérdezni h a PCIe 3.0 videokartya belemegy e? Előre is köszönöm a válaszokat. Bocsánat a helyesirasi töröt ujjakal nehéz irni
0
0
0
0
jumbo avatar
simon7109

Frissitési frekvencia szerintem a ludas....Állítsd át a megfelelőre
Nálam legalábbis ez volt a probléma ilyen esetben...
https://kepfeltoltes.hu/141008/asztali_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Távirányítón van egy ratio nevű gomb azt megnyomván bejön a képarány,ott a menüben tovább okézva a kép mozgatása jobbra balra ill méretezése.Ill windows gomb és + p betű.
https://kepfeltoltes.hu/141008/desktop_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ill:catalyst ben a méretezés nagyon sok megoldás van.
https://kepfeltoltes.hu/141008/desk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerintem csak méretezni kell.
Frapsot meg pozicionáld oda, ennek is van gondolom helymeghatározása.

Hogy romlott el a géped,amelyiknek az a neve?
0
0
0
0
simon7109 avatar
@SCoreblack
http://kepfeltoltes.hu/141007/DSC_0397_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
adamovszki avatar
Biosban is neztem eg bocsanat 15-18 fol alaphomerseklet, terheles alatt max 35
0
0
0
0
Puffin avatar
adamovszki: rossz a progid... nem lehet 10 fokos
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Elég jól lehűti akkor 😀
0
0
0
0
adamovszki avatar
Kis tubus volt ! Szetkentem a procin ! Terheles alatt36 fok csak ! Bocsanat csak telorol vagyok !
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hogy hogy rátették az összeset? 😃 Nem is lehet rá rakni annyit, mert ha ráteszed a hűtőt kifolyik, keveset kell a proci közepére.
0
0
0
0
adamovszki avatar
cooler master 212 evo Vettem tegnap es az baj hogy ratettek az osszes pasztat a processzora ? A proci alaphomerseklete 10 fok! Szerintetek lesz lesz vele gaz ? Jol mukodik a huto!
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Tolj egy fényképet vagy valamit amin jól látható.
0
0
0
0
simon7109 avatar
Olyan problémám van, hogy rákötöttem a laptopot a TV-re HDMI kábellel, de valami nem stimmel...
Azt meg tudtam oldani, hogy tudjam állítani 1080p-re a felbontást a Tv-nm de lelógnak az ikonok meg minden túlmegy a képen ha 1080p-re állítom a felbontást. Mi lehet a gond?
Játék közben jó, ott nem lóg le semmi, ha a játék felbontását állítom 1080p-re, viszont a fraps fps mutatója lelóg.
0
0
0
0
LightLeach avatar
Roleey98!
Elsőnek kapcsold ki az energy saving modot, utána vegyél egy HDMI-t, sokkal jobb lesz a kép! 😀
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Adott a gépem és a monitor a profilomnál. Amikor játszok, és mondjuk töltőképernyő van és majdnem fekete vagy fehér a kép, akkor ilyen hullámzást látok néha a monitoron. Ha futkorászok a játékban, akkor nem láttam ilyet, és ha néha letettem az Asztalra, akkor is egy kicsit hullámzott a kép. Ha nem játszik, nincs ilyen.
Lehet-e ez probléma?
Lehet HDMI kábelt kellene használnom, mert most D-Sub van?
Amúgy a SuperEnergy Saving MOD be van kapcsolva van.
0
0
0
0
Puffin avatar
az 1600-as ramokat ne húzd inkább fel! 😃 Vehetsz bele gyorsabb memóriát is, azt tudod magasabb frekvenciára állítani a biosban.
Pl: 1866-os memória alapban csak 1600-on megy, de a BIOS-ban lehet állítani hogy 1866-on menjen. Ezt takarja az OC
0
0
0
0
simon7109 avatar
Köszi, akkor szerintem ez lesz.
Még annyi, hogy most akkor ebbe milyen sebességű RAM-ot tehetek max?
Mert elvileg 3300 Mhz-ig mutatja, de 1866 és felette van egy kis csillag ami OC-t jelöli. Most akkor max csak 1600-asat lehet bele tenni és felette csak OC-zve viszi az 1600-asat, vagy mehet bele gyorsabb is?
0
0
0
0
Puffin avatar
jó az a lap abban az árban!
0
0
0
0
simon7109 avatar
Szerintetek ez jóféle alaplap?
http://us.msi.com/product/mb/Z97_GAMING_3.html#hero-overview
Vagy milyent ajánlanátok egy Intel Core i7 4790K-hoz egy R9 280X-el?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Helló!
Nem rég lett ez a problémám. Van egy régi kormányom és az lenne vele a gond, hogy amikor jobbra forgatom vagy egy kicsit mozdítom középállásnál a kormánykereket akkor rángat. A gázpedálnál is hasonló a helyzet. Nem lehet egyenletesen lenyomni. Potméter csere nélkül meglehetne valahogy csinálni? Mondjuk most tervezek venni új kormányt, de addig is jó lenne azért játszani.😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
atemi105: egyáltalán nem hátrány, hogy 64bites rendszert használsz, hiába csak 2GB RAM-od van. Laptopon én is olyat használok (ugyanúgy 2GB RAM), a proci támogatja a 64bites megoldást, így adott a dolog, és jobban is fut valamivel.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Fölösleges az APU-ban lévő kártya.

Meg hát elvesz majd 1gb ramot.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Na a lényeg a bal oldali kezelő felület vga,videó,saját kijelző stb ezek azok ha beírod googlebe ezeket dobja rá ki,gondolom ezek a beállítások a vision engine csak verziónként más néven.
Amúgy mihez kell?
Amit szerettem volna mondani neked ha a géphez adták azt a kártyát lehet nem is kéne letiltani mert ezek összedolgoznak én tesztben megnézném külön külön mire jók és ha együtt jobban teljesítenek akkor nem tiltanám le egyiket sem.
0
0
0
0
http://kepfeltoltes.hu/view/140929/343552871K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

Sajnos,nem találom pedig mind2-őt feltelepítettem😞
0
0
0
0
SCoreblack avatar
"Anonymus1"
Szia azért írok a fórumba hogy a többiek is lássák mit írok, így ha hülyeséget írok akkor tudnak javítani.
Amd catalyst Control centerben van benne ez az alkalmazás.
Jobb egér gomb az asztalon
A legfelső catalyst,
Jobbon van egy olyan beállítások-
speciális nézet-és itt könnyebb nekem a keresés navigálás ebben a nézetben.

Itt bal oldalt kell nézni:
Video felett van ez ha minden igaz, nyugodtan írd ki ha meg van- vagy ha nincsen meg,nem zavarsz senkit.

Kereső:
[LINK]

HD 8570 szériához display driver:
[LINK]
0
0
0
0
atemi105 avatar
Bronson kösz a segítséget. amúgy nem én raktam fel 64-bites windowst a gépre, hanem egfy ismerősöm.
0
0
0
0
zelcsi avatar
looserking: kb AMD Phenom II X4 940es szintet hozza az i3 540! 😉

http://www.anandtech.com/bench/product/143?vs=80
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából semmi különbség nincs köztük ránézésre... viszont ha jól látom csak 2GB ramod van, tehát teljesen felesleges volt rátenni ezt a verziót... de ha ennyire érdekel google [LINK]
0
0
0
0
atemi105 avatar
hello. a laptopomon most újratelepítés volt és 64-bites windows 7 került rá. Én nem nagyon értek a 64-bithez és idáig is 32-bites gépeim voltak, ezért kérdezem, hogy mit kell tudni a 64-bites windows-okról és hogy mi a különbség a 32 és a 64-bit között?
0
0
0
0
SCoreblack:

Köszönöm,sokat segítettél!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kb AMD Phenom II X3 720

Az meg hogy mi az optimális nézet kérdése. Az az optimális amin még nem szaggat az adott játék. Azért az mondom full hd ban még sok játékkal el tud boldogulni de ha nincs alatta 2gb vram akkor érdemsebb 720p körül nézelődni de azért nincs ilyen sok vga rohasztó játék még.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
CD-n mik vannak?

"Amikor feltelepítem a gépem,akkor ezek automatikusan fenn lesznek a gépen vagy fel kell telepíteni?"

Ha a cd-n rajta van a catalyst control center akkor nem kell külön.

Drivert le kell töltened amd weboldalról legelső driver apu,utána ha használsz vga-t akkor
annak is pluszban a driverét.Apu driver+VGA.VGA csak akkor ha használod.
Catalyst control centerben van ez az opció saját digitális síkképernyőm címnél méretezési beállítások.

https://kepfeltoltes.hu/140928/amd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[LINK]

Nálam úgy van hogy automatán letiltja,az erősebb kártyát használja.
Ha letiltod szerintem vissza is lehet állítani.

Hőfokot a biosban tudsz mérni meg Amd over drive nevű programmal.

"Mellesleg amikor összedobom a gépet akkor az illesztő progik a legfrissebbek?"

A telepítő cd ről mindent telepíts fel ami kapcsolódik hozzá.Ami nincs meg azt meg szedd le.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció