Lenne egy kérdésem, az mitől lehet, hogy mondjuk van egy régebbi Geforce EN8600GT videókártya (Asus 256mb os és elméletileg csak DDR3 as rammal) a GPU-Z pedig GDDR3 asként írja le. Akkor most az az igaz ami a dobozán van a kártyának vagy amit a program mutat? Nem fontos ilyen régi kártyánál meg ilyen kevés ramnál tudom csak még is furdal a kíváncsiság. 😃
[LINK]
Igen csak azt nem tudni, hogy ugye kártyával is ezen sebesség növekedés érhető el,ha igen akkor a magasabb órajelűt érdemesebb választani.
Kingston az egyik legjobb fajta ram amúgy amiket olvasok a ramokról,hyper x, beast meg amik vannak.
"Egyébként általában a CPU nem nagyon szenved memória sávszélesség hiányában (néhány spéci feladatot leszámítva), így gyakorlatban nem sokat számít a magasabb órajelű RAM (a videokártyáknál már más a helyzet, ott az erős GPU-k megkövetelik az extrém magas memória sávszélességet, hiszen ahhoz a típusú adatfeldogozáshoz ez szükséges). Több teszt kering a neten, ahol pl egy CPU-t letesztelnek 1333 és 1866-os memória órajelekkel és az átlagos teljesítmény különbség csak néhány százalék.
Egyébként APU egységek integrált GPU egységeinél már sokat számít a memória sebessége, sőt a dual chanel is! "
Szia néztem a múlthéten egy videót és most rákerestem és megtaláltam,a te lapod 3000-OC-ig jó,szerintem ezt árban is észrevenni, ahogy megy föl a sebesség egyenesen arányosan növekszik az ára, ez egy kemény lap.
Ebből arra következtetek, hogy minél nagyobb a sebessége,annál nagyobb fps számot kapunk.
Nem értem hogy miért akarsz bele kisebbet venni,ha a nagyobb gyorsaságot eredményez
vagy csak apunál vagy bármely más konfigurációnál?(ezen videóból én erre következtetek)
Anonymus1
A 1600mhz és a 1866mhz között semmi különbség nincs szinte. Játszani bőven elég a 1600mhz.
Inkább 2200mhz felett számít, de az is inkább programoknál.
Érdemesebb lenne megkérdeni az eladótól.
Én úgy gondolom, ha több hőt tud elvezetni ez által jobb, kevesebb fordulatra van szüksége.Nem ismerem azonban a hűtési hatékonyságukat, viszont beleolvastam 1-2 oldalon a kommentbe és jónak mondták mind a kettőt.
+az EVO-nál nem csak a hőev.cső van ott, hanem a légáramlás is magasabb vagyis szellősebb.
Nézd csak mit találtam az arukeresoponthu oldalon:
Hiába megy rá magasabb fordulaton, ha a leadó képessége a 103-nak kevesebb,ill a levegő áramlása is.
Ezért gondolom az Evo-t jobbnak.
+ a zajszintje is alacsonyabb neki, ez nincsen feltüntetve, a fordulatszámból megítélve.
Most néztem meg és a gyártó oldal szerint az eu-s EVO-nak 9 a legalacsonyabb, míg a 103-nak 17.
[LINK]
[LINK]
Maxon azonosak.
Gyártótól függ,bár átlagban adnak legalább egyet vele.Az olcsóbb házakban nembiztos hogy van,ill adnak vele.TT V4,V3....ebben a kategóriában kasz vele.De ez minden ház gyártó oldalán levan irva mit kapsz a házzal eggyütt.
Köszi a segítségeteket! 😀 mind 2-höz nagyon jó a minősítés, de lehet hogy inkább az olcsóbbikat választom, ha tényleg legalább van annyira megbízható, mint a fsp
Nekem olyan van és birja az R9 280-at.két hdd-t 1 lemez olvasót.2 12cm coolert szóval szerintem egészen jó kis táp 😀 én ajánlani tudom csak,és nagyon halk táp!
Szakmai szempontból lehet nem ez a legjobb lehet jobb az FSP de szerintem birni fogja a GTX 760-at meg az I5-öt mert ezek kevesebbet esznek mint az én procim meg videókártyám 😀
Egészen pontosan ez lenne az: (Sharkoon 600W WPM v2 4044951015795) - https://www.p cx/?action=termekOldal&azonosito=24757
Nem írnak konkrétabb nevet, csak így van kint 😞
Egyébként köszi, jó dolgokat írnak az fsp raiderről, de találtam még egyet: Corsair 550W VS550, ami 14000, és ennek is nagyon jó a minősítése!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki használt, vagy használ Sharkoon tápot, mi a véleménye róla? Szeretnék venni Sharkoon 600W-os, moduláris tápot, árban nem vészes (17000), de nem tudom mennyire megbízható márka..
Igen erőssebb! Itt láthatod mennyivel [LINK] A phenomod kb egy hasonló kategóriás i3 mal ér fel. De játékokban szinten vannak szóval nem igazán lenne előrelépés.
Először is: Még most verd ki a fejedből, hogy "kihajtja meg nem hajtja ki" stb f@szság...
GPU Limit és CPU Limit létezik.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve akkor van GPU limit, amikor egy bizonyos játéknál vagy grafikus/szintetikus programnál a GPU használat maxon van, és a processzor például csak 30-40%-on 'forog'.
Ez azt jelenti, hogy visszafogja teljesítményben, magyarán a GPU limiteli a procit.
CPU limitnél a CPU használat van maxon, és a GPU kihasználtsága pedig alacsonyabb.
Hali.Melótársamnak van egy Dell Inpsiron 2650 laposa,de meghalt benne a vga.Báris szerintem az,mert néha becsikoz neki,olykor szinte nem is lehet semmitse látni,néha pedig megy gond nélkül.A vga nem integrált egy NVIDIA GeForce2 Go 100 vga van benne.A hejzet az h ilyen karit nem találok másikat,viszont leirást se,h meik karikat lehetne még betenni a lapba.A lap ez lenne.
Kiszedtem a gépből a cuccokat és szellőzik rendesen,nem állitgatom a videókártya hőmérsékletét és most rendben van pár óra játék és semmi sem jött elő.Ha valami fog akkor elviszem a havernál de ma inkább kipróbáltam ezt,úgy látom igy jobban szellőzik és mig nem lesz pénzem jobb házra addig inkább csücsüljenek a cuccok kint a gépből 😀
Szerintem az alaplapon valami melegedhetett mindig túl és amiatt kapcsolt indult újra a gépen,de most,hogy nem állitgatom a videókártyám ventijét mert alapon is nagyon hűvös ezért most jól megy 😀
Holnap elviszem az egyik haveromnál akinek van i5 meg ilyesmi el viszem az én tápomat is ha mindkét táppal jó fog menni akkor az alaplap a hibás ha egyikel sem fog akkor a videókártya akkor persze postázom is vissza és ha csak az én tápommal fog genyózni akkor tápot fogok venni...
Prime 95 alatt toltam az amd overdrive -ot hőmérséklet kijelzés céljával nekem is fagyás és újraindulás lett belőle.
Amit írtál játék után nálam is ez a helyzet:
"mikor kiléptem a játékból és vissza akartam állítani autóra és rávittem az apply-ra azonnal kifagyott a venti maxon forgott és kikellett húzzam a gépet."
Nem szoktam kihúzni mert nekem újraindul magától,réginél(gép) ki kellett nyomni.
Új Windowst raktam drivert a 13.12-t ment is rendesen fel raktam az Asus GPU tweak-et,hogy allithassam a videókártya ventijét.Be is állitottam CS GO-alatt 40%ra nem is fagyott ki semmi,mikor kiléptem a játékból és vissza akartam állitani autóra és rávittem az apply-ra azonnal kifagyott a venti maxon forgott és kikellett húzzam a gépet.Meg észre vettem,hogy ha az MSI Afterburnerrel monitorozom a CPU-t meg a ram-ot akkor is 5 perc után kifagyik de ha nem csinálom akkor nem fagyik ki játszhatók órák hosszát.Szerintem az alaplap kezd megfele menni mert ha jól tudom az továbbitja az infót a processzor meg a videókártya között.És csak akkor szokott kifagyni mikor hőmérsékletet mérek vagy ilyemsi játék közben.Szerintetek is az alaplap lehet a vétkes?
Az a Good ram olyat nem is ismerek, a corsair-t azt igen.
Ami még megfordult a fejemben az hogy a rendszerigény 1 gb 7-8 windows-nál is és ha betolsz egy játékot akkor kevés és ez miatt indulhat újra, nem tudom még erre gondoltam.
Ha nem támogatja szerintem akkor is lehet, hogy maga a jelenséget ez okozza az hogy a régivel ment az meg szerencse,ill ramot is kérj a barátodtól, ha tud adni neked kölcsönbe és annak a lehetőségét is ki tudjuk zárni.
A procira azért nem gyanakszom mert kérdezősködtem és mindenki szt mondta,ha a proci tönkremegy akkor se kép se hang.Aramokról annyit hogy az egyik egy 4gb-os valami Good Ram,a másik egy 2gb-os Corsair,mindkettő 1333mhz-es.Az Asrock labban már több mint 1 éve mentek együtt komolyabb játékok alatt is.Megnéztem a két alaplap honlapján a ramjaim nincsenek a támogatott memoriák között,ez lehet a gond?De akkor eddig miért ment rendesen.Próbálok másik vinyót szerezni és úgy megnézni
Maradt a processzor meg a winchester, mert ugye a ramokat kizárhatjuk külön- külön is megnézted és akkor is csinálta,tápot szintén,alaplap új,vga-t meg kaptál,a rendszer pedig új és ráadásul win7-8-nál is ezt csinálta.
Ha csak nem egy periféria az egér vagy a billentyűzet okozza a jelenséget,vagy kábel megtöredezett.
Tehát periféria vagy kábel,cpu,ram,winyó ezek....az összes régi alkotó.
Nem találom milyen típusú ramokat támogat ill milyen ramok vannak benne, neve érdekelne meg mi van ráírva.Mhz,időzítés,típusa a neve.
Különböző időközönként indul újra.2+4gb ram van benne külön külön is voltak a két lappban.Frissen van telepítve a win8.1,előtte 7 volt fennt a gépen,akkor is csinálta.Kb.3 hete kezdődött
Tesztet csináltál ami nem mutatott hibát:"Csináltam a windowssal memoriatesztet,azok jók."
Mikor történik az újraindulás?
Nekem windows betöltésekor volt ez a gondom.
Pl ez is lehet akár szerintem,én nem vásárolgatnék hanem kölcsönkérnék.
Ez azért nehéz dolog mert új lap,másik táp és kártya,.....másik rendszerrel próbáltad már?
Mennyi memória van benne?Szedd ki külön- külön és úgy,mondjuk teszt volt már.
"a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?"
Ez a mondatod mit takar?Biztos nem vírus?[LINK]
Letöltöd és egy bootolásos víruskeresést futtass le.
Most néztem az alaplapok memoriatámogatását,és a ramjaim nincsenek köztük,de másfél éve mennek az asrock lapbban,a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?És ha a proci szar annak mik a jelei?
Nekem is volt ilyenem amiket ide írogattok és egyszerűen elmúlt az újraindulás,szintúgy a fekete képernyő, de nem is játszogatok szinte semmivel szerintem gagyeszok amiket eladnak,
ja és olvasni a driver problémáról kifagyás játék közben, kékhalál stb ,böngésző kifagy,tehát driveres gondok......
Megveszed a géped ezek meg a drivereikkel használhatatlanná teszik pedig gyártói oldalról szedi mindenki.
[LINK]
Igen csak azt nem tudni, hogy ugye kártyával is ezen sebesség növekedés érhető el,ha igen akkor a magasabb órajelűt érdemesebb választani.
Kingston az egyik legjobb fajta ram amúgy amiket olvasok a ramokról,hyper x, beast meg amik vannak.
"Egyébként általában a CPU nem nagyon szenved memória sávszélesség hiányában (néhány spéci feladatot leszámítva), így gyakorlatban nem sokat számít a magasabb órajelű RAM (a videokártyáknál már más a helyzet, ott az erős GPU-k megkövetelik az extrém magas memória sávszélességet, hiszen ahhoz a típusú adatfeldogozáshoz ez szükséges). Több teszt kering a neten, ahol pl egy CPU-t letesztelnek 1333 és 1866-os memória órajelekkel és az átlagos teljesítmény különbség csak néhány százalék.
Egyébként APU egységek integrált GPU egységeinél már sokat számít a memória sebessége, sőt a dual chanel is! "
Ebből arra következtetek, hogy minél nagyobb a sebessége,annál nagyobb fps számot kapunk.
Nem értem hogy miért akarsz bele kisebbet venni,ha a nagyobb gyorsaságot eredményez
vagy csak apunál vagy bármely más konfigurációnál?(ezen videóból én erre következtetek)
Gyártó:
[LINK]
A videó ami szemlélteti:
Magasabb órajeles különbség:
THX!😀
A 1600mhz és a 1866mhz között semmi különbség nincs szinte. Játszani bőven elég a 1600mhz.
Inkább 2200mhz felett számít, de az is inkább programoknál.
Köszönöm nagyvonalú segítséged,meggyőztél!😀
Amúgy egy utolsó kérdés kb 1 hétig 😃 :
Milyen mhz-s ram illik a gépemhez?1600 is elég vagy inkább 1866mhz-s?(ultra hardcore csillám vasgép+lángoló hableány)
Én úgy gondolom, ha több hőt tud elvezetni ez által jobb, kevesebb fordulatra van szüksége.Nem ismerem azonban a hűtési hatékonyságukat, viszont beleolvastam 1-2 oldalon a kommentbe és jónak mondták mind a kettőt.
+az EVO-nál nem csak a hőev.cső van ott, hanem a légáramlás is magasabb vagyis szellősebb.
Nézd csak mit találtam az arukeresoponthu oldalon:
Hiába megy rá magasabb fordulaton, ha a leadó képessége a 103-nak kevesebb,ill a levegő áramlása is.
Ezért gondolom az Evo-t jobbnak.
+ a zajszintje is alacsonyabb neki, ez nincsen feltüntetve, a fordulatszámból megítélve.
Most néztem meg és a gyártó oldal szerint az eu-s EVO-nak 9 a legalacsonyabb, míg a 103-nak 17.
[LINK]
[LINK]
Maxon azonosak.
Köszönöm,sokat segítettél!
SCoreblack:
Értem,de az mennyit számít hogy a fordulat száma mennyi+a levegőáramlás?
Köszi!Amúgy ha veszek vmilyen házat akkor kapo hozzá venit vagy azt is kell vennem hozzá?
Nem proci hűtő hanem ami van a házban a proci hűtőn kívül.
Cooler Master Hyper 103 vagy Cooler Master Hyper 212 EVO a jobb?
Mellesleg minden alaplapban van hangkártya?
Kapsz valami hibaüzenetet?
egyszerűen nem engedi
Szakmai szempontból lehet nem ez a legjobb lehet jobb az FSP de szerintem birni fogja a GTX 760-at meg az I5-öt mert ezek kevesebbet esznek mint az én procim meg videókártyám 😀
Nem írnak konkrétabb nevet, csak így van kint 😞
Egyébként köszi, jó dolgokat írnak az fsp raiderről, de találtam még egyet: Corsair 550W VS550, ami 14000, és ennek is nagyon jó a minősítése!
piero86-nak igaza van!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki használt, vagy használ Sharkoon tápot, mi a véleménye róla? Szeretnék venni Sharkoon 600W-os, moduláris tápot, árban nem vészes (17000), de nem tudom mennyire megbízható márka..
Intel® Pentium® Processor G840
(3M Cache, 2.80 GHz) LGA 1155 vagy pedig Intel Core i3-3220 3,3 GHz (3 MB) LGA 1155??
Először is: Még most verd ki a fejedből, hogy "kihajtja meg nem hajtja ki" stb f@szság...
GPU Limit és CPU Limit létezik.
Nagyon-nagyon leegyszerűsítve akkor van GPU limit, amikor egy bizonyos játéknál vagy grafikus/szintetikus programnál a GPU használat maxon van, és a processzor például csak 30-40%-on 'forog'.
Ez azt jelenti, hogy visszafogja teljesítményben, magyarán a GPU limiteli a procit.
CPU limitnél a CPU használat van maxon, és a GPU kihasználtsága pedig alacsonyabb.
Lassan külön részt kellene nyitnunk az "okos"kérdéseimnek 😃
Máma ezzel a szép kérdéssel szeretnélek titeket megkérdezni:
Mitől függ hogy egy proci jól ki tudja hajtani a videókártyát?
Van a procim(nem most nem akarok semmit kikapcsolni 😃😉
AMD A8-4500m(4mag)1.9Ghz.
Az AIDA64-ben megnéztem a procim adatit és láttam hogy az 1,9ghz helyett 2,3ghz-n ketyegett.Ne húztam a procit a ccc-be sem állítottam.
Ez minden procinál így van?
Szerintem az alaplapon valami melegedhetett mindig túl és amiatt kapcsolt indult újra a gépen,de most,hogy nem állitgatom a videókártyám ventijét mert alapon is nagyon hűvös ezért most jól megy 😀
Amit írtál játék után nálam is ez a helyzet:
"mikor kiléptem a játékból és vissza akartam állítani autóra és rávittem az apply-ra azonnal kifagyott a venti maxon forgott és kikellett húzzam a gépet."
Nem szoktam kihúzni mert nekem újraindul magától,réginél(gép) ki kellett nyomni.
Ami még megfordult a fejemben az hogy a rendszerigény 1 gb 7-8 windows-nál is és ha betolsz egy játékot akkor kevés és ez miatt indulhat újra, nem tudom még erre gondoltam.
Ha nem támogatja szerintem akkor is lehet, hogy maga a jelenséget ez okozza az hogy a régivel ment az meg szerencse,ill ramot is kérj a barátodtól, ha tud adni neked kölcsönbe és annak a lehetőségét is ki tudjuk zárni.
Ha csak nem egy periféria az egér vagy a billentyűzet okozza a jelenséget,vagy kábel megtöredezett.
Tehát periféria vagy kábel,cpu,ram,winyó ezek....az összes régi alkotó.
Nem találom milyen típusú ramokat támogat ill milyen ramok vannak benne, neve érdekelne meg mi van ráírva.Mhz,időzítés,típusa a neve.
Mikor történik az újraindulás?
Nekem windows betöltésekor volt ez a gondom.
Pl ez is lehet akár szerintem,én nem vásárolgatnék hanem kölcsönkérnék.
Ez azért nehéz dolog mert új lap,másik táp és kártya,.....másik rendszerrel próbáltad már?
Mennyi memória van benne?Szedd ki külön- külön és úgy,mondjuk teszt volt már.
"a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?"
Ez a mondatod mit takar?Biztos nem vírus?[LINK]
Letöltöd és egy bootolásos víruskeresést futtass le.
Erről egy képet kérhetek a [LINK].
[LINK]
lapod:
[LINK]
"Az FM2+-os lap támogatja az FM2 és az FM2+ procikat."
Elméletileg támogatja.
Mondta Gaboo7:
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ead_id=416
Nekem is volt ilyenem amiket ide írogattok és egyszerűen elmúlt az újraindulás,szintúgy a fekete képernyő, de nem is játszogatok szinte semmivel szerintem gagyeszok amiket eladnak,
ja és olvasni a driver problémáról kifagyás játék közben, kékhalál stb ,böngésző kifagy,tehát driveres gondok......
Megveszed a géped ezek meg a drivereikkel használhatatlanná teszik pedig gyártói oldalról szedi mindenki.