Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
most nem értem mi a kérdés... a dobozon is ddr3 van meg a gpuz is ddr3-asként mutatja. mi a probléma?
0
0
0
0
Thomech avatar
Lenne egy kérdésem, az mitől lehet, hogy mondjuk van egy régebbi Geforce EN8600GT videókártya (Asus 256mb os és elméletileg csak DDR3 as rammal) a GPU-Z pedig GDDR3 asként írja le. Akkor most az az igaz ami a dobozán van a kártyának vagy amit a program mutat? Nem fontos ilyen régi kártyánál meg ilyen kevés ramnál tudom csak még is furdal a kíváncsiság. 😃
0
0
0
0
SCoreblack avatar
https://kepfeltoltes.hu/141023/test_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[LINK]
Igen csak azt nem tudni, hogy ugye kártyával is ezen sebesség növekedés érhető el,ha igen akkor a magasabb órajelűt érdemesebb választani.
Kingston az egyik legjobb fajta ram amúgy amiket olvasok a ramokról,hyper x, beast meg amik vannak.
"Egyébként általában a CPU nem nagyon szenved memória sávszélesség hiányában (néhány spéci feladatot leszámítva), így gyakorlatban nem sokat számít a magasabb órajelű RAM (a videokártyáknál már más a helyzet, ott az erős GPU-k megkövetelik az extrém magas memória sávszélességet, hiszen ahhoz a típusú adatfeldogozáshoz ez szükséges). Több teszt kering a neten, ahol pl egy CPU-t letesztelnek 1333 és 1866-os memória órajelekkel és az átlagos teljesítmény különbség csak néhány százalék.
Egyébként APU egységek integrált GPU egységeinél már sokat számít a memória sebessége, sőt a dual chanel is! "
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Azt hittem sima procid van, az APU-s procinál jobb a magasabb sebesség.
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Szia néztem a múlthéten egy videót és most rákerestem és megtaláltam,a te lapod 3000-OC-ig jó,szerintem ezt árban is észrevenni, ahogy megy föl a sebesség egyenesen arányosan növekszik az ára, ez egy kemény lap.
Ebből arra következtetek, hogy minél nagyobb a sebessége,annál nagyobb fps számot kapunk.
Nem értem hogy miért akarsz bele kisebbet venni,ha a nagyobb gyorsaságot eredményez
vagy csak apunál vagy bármely más konfigurációnál?(ezen videóból én erre következtetek)

Gyártó:
[LINK]

A videó ami szemlélteti:

Magasabb órajeles különbség:
https://kepfeltoltes.hu/141023/kep01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Mennyi pénzt bírnák kérni a gépemért, vagyis csak a gépházért?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Anonymus1
A 1600mhz és a 1866mhz között semmi különbség nincs szinte. Játszani bőven elég a 1600mhz.
Inkább 2200mhz felett számít, de az is inkább programoknál.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
SCoreblack:

Köszönöm nagyvonalú segítséged,meggyőztél!😀

Amúgy egy utolsó kérdés kb 1 hétig 😃 :

Milyen mhz-s ram illik a gépemhez?1600 is elég vagy inkább 1866mhz-s?(ultra hardcore csillám vasgép+lángoló hableány)
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Érdemesebb lenne megkérdeni az eladótól.
Én úgy gondolom, ha több hőt tud elvezetni ez által jobb, kevesebb fordulatra van szüksége.Nem ismerem azonban a hűtési hatékonyságukat, viszont beleolvastam 1-2 oldalon a kommentbe és jónak mondták mind a kettőt.
+az EVO-nál nem csak a hőev.cső van ott, hanem a légáramlás is magasabb vagyis szellősebb.

Nézd csak mit találtam az arukeresoponthu oldalon:
https://kepfeltoltes.hu/141022/ht__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hiába megy rá magasabb fordulaton, ha a leadó képessége a 103-nak kevesebb,ill a levegő áramlása is.
Ezért gondolom az Evo-t jobbnak.
+ a zajszintje is alacsonyabb neki, ez nincsen feltüntetve, a fordulatszámból megítélve.
Most néztem meg és a gyártó oldal szerint az eu-s EVO-nak 9 a legalacsonyabb, míg a 103-nak 17.
[LINK]
[LINK]
Maxon azonosak.
0
0
0
0
cseszka:

Köszönöm,sokat segítettél!

SCoreblack:

Értem,de az mennyit számít hogy a fordulat száma mennyi+a levegőáramlás?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Az EVO-t mondanám jobbnak, mert több hőcső van rajta.
0
0
0
0
cseszka avatar
Gyártótól függ,bár átlagban adnak legalább egyet vele.Az olcsóbb házakban nembiztos hogy van,ill adnak vele.TT V4,V3....ebben a kategóriában kasz vele.De ez minden ház gyártó oldalán levan irva mit kapsz a házzal eggyütt.
0
0
0
0
Bronson:

Köszi!Amúgy ha veszek vmilyen házat akkor kapo hozzá venit vagy azt is kell vennem hozzá?

Nem proci hűtő hanem ami van a házban a proci hűtőn kívül.
0
0
0
0
Bronson avatar
az újabb lapokban van, nem igazán találni olyat amiben nincs...
0
0
0
0
Sziasztok!

Cooler Master Hyper 103 vagy Cooler Master Hyper 212 EVO a jobb?

Mellesleg minden alaplapban van hangkártya?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Azt hiszem 1-2 böngésző kimaradt amit nem telepítettél fel a gépedre 😆

Kapsz valami hibaüzenetet?
0
0
0
0
neuroflex avatar
Bocs You tube miért nem tudok kommentálni ??
egyszerűen nem engedi
https://kepfeltoltes.hu/141019/1365648653N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Köszi a segítségeteket! 😀 mind 2-höz nagyon jó a minősítés, de lehet hogy inkább az olcsóbbikat választom, ha tényleg legalább van annyira megbízható, mint a fsp
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nekem olyan van és birja az R9 280-at.két hdd-t 1 lemez olvasót.2 12cm coolert szóval szerintem egészen jó kis táp 😀 én ajánlani tudom csak,és nagyon halk táp!
Szakmai szempontból lehet nem ez a legjobb lehet jobb az FSP de szerintem birni fogja a GTX 760-at meg az I5-öt mert ezek kevesebbet esznek mint az én procim meg videókártyám 😀
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Egészen pontosan ez lenne az: (Sharkoon 600W WPM v2 4044951015795) - https://www.p cx/?action=termekOldal&azonosito=24757
Nem írnak konkrétabb nevet, csak így van kint 😞
Egyébként köszi, jó dolgokat írnak az fsp raiderről, de találtam még egyet: Corsair 550W VS550, ami 14000, és ennek is nagyon jó a minősítése!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
asdasdasd555
piero86-nak igaza van!
0
0
0
0
Puffin avatar
VEGYÉL VALAMI JOBBAT INKÁBB! MONDJUK FSP RAIDER 550!
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki használt, vagy használ Sharkoon tápot, mi a véleménye róla? Szeretnék venni Sharkoon 600W-os, moduláris tápot, árban nem vészes (17000), de nem tudom mennyire megbízható márka..
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Kmisi99: Kösz, akkor nem erőltetem a cserét. 😀
0
0
0
0
Köszönöm a segítséget!😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát, ha ügyes vagy, bármit el lehet cserélni bármire 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Igen erőssebb! Itt láthatod mennyivel [LINK] A phenomod kb egy hasonló kategóriás i3 mal ér fel. De játékokban szinten vannak szóval nem igazán lenne előrelépés.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
i5 650-es cpu erősebb a mostani procimnál? (phenom x4 955)
0
0
0
0
roba1996 avatar
Melyik proci jobb?
Intel® Pentium® Processor G840
(3M Cache, 2.80 GHz) LGA 1155 vagy pedig Intel Core i3-3220 3,3 GHz (3 MB) LGA 1155??
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Szia!

Először is: Még most verd ki a fejedből, hogy "kihajtja meg nem hajtja ki" stb f@szság...

GPU Limit és CPU Limit létezik.

Nagyon-nagyon leegyszerűsítve akkor van GPU limit, amikor egy bizonyos játéknál vagy grafikus/szintetikus programnál a GPU használat maxon van, és a processzor például csak 30-40%-on 'forog'.
Ez azt jelenti, hogy visszafogja teljesítményben, magyarán a GPU limiteli a procit.

CPU limitnél a CPU használat van maxon, és a GPU kihasználtsága pedig alacsonyabb.
0
0
0
0
Sziasztok!
Lassan külön részt kellene nyitnunk az "okos"kérdéseimnek 😃

Máma ezzel a szép kérdéssel szeretnélek titeket megkérdezni:

Mitől függ hogy egy proci jól ki tudja hajtani a videókártyát?
0
0
0
0
Puffin avatar
1.9-2.8GHz-ig megy az a proci, terheléstől függően.
0
0
0
0
Sziasztok!

Van a procim(nem most nem akarok semmit kikapcsolni 😃😉

AMD A8-4500m(4mag)1.9Ghz.

Az AIDA64-ben megnéztem a procim adatit és láttam hogy az 1,9ghz helyett 2,3ghz-n ketyegett.Ne húztam a procit a ccc-be sem állítottam.

Ez minden procinál így van?
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Melótársamnak van egy Dell Inpsiron 2650 laposa,de meghalt benne a vga.Báris szerintem az,mert néha becsikoz neki,olykor szinte nem is lehet semmitse látni,néha pedig megy gond nélkül.A vga nem integrált egy NVIDIA GeForce2 Go 100 vga van benne.A hejzet az h ilyen karit nem találok másikat,viszont leirást se,h meik karikat lehetne még betenni a lapba.A lap ez lenne.https://s3.amazonaws.com/MOBO/MOBO-00356-2.JPG
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kiszedtem a gépből a cuccokat és szellőzik rendesen,nem állitgatom a videókártya hőmérsékletét és most rendben van pár óra játék és semmi sem jött elő.Ha valami fog akkor elviszem a havernál de ma inkább kipróbáltam ezt,úgy látom igy jobban szellőzik és mig nem lesz pénzem jobb házra addig inkább csücsüljenek a cuccok kint a gépből 😀
Szerintem az alaplapon valami melegedhetett mindig túl és amiatt kapcsolt indult újra a gépen,de most,hogy nem állitgatom a videókártyám ventijét mert alapon is nagyon hűvös ezért most jól megy 😀
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Koni megoldódott a problem?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Holnap elviszem az egyik haveromnál akinek van i5 meg ilyesmi el viszem az én tápomat is ha mindkét táppal jó fog menni akkor az alaplap a hibás ha egyikel sem fog akkor a videókártya akkor persze postázom is vissza és ha csak az én tápommal fog genyózni akkor tápot fogok venni...
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Prime 95 alatt toltam az amd overdrive -ot hőmérséklet kijelzés céljával nekem is fagyás és újraindulás lett belőle.
Amit írtál játék után nálam is ez a helyzet:

"mikor kiléptem a játékból és vissza akartam állítani autóra és rávittem az apply-ra azonnal kifagyott a venti maxon forgott és kikellett húzzam a gépet."

Nem szoktam kihúzni mert nekem újraindul magától,réginél(gép) ki kellett nyomni.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Új Windowst raktam drivert a 13.12-t ment is rendesen fel raktam az Asus GPU tweak-et,hogy allithassam a videókártya ventijét.Be is állitottam CS GO-alatt 40%ra nem is fagyott ki semmi,mikor kiléptem a játékból és vissza akartam állitani autóra és rávittem az apply-ra azonnal kifagyott a venti maxon forgott és kikellett húzzam a gépet.Meg észre vettem,hogy ha az MSI Afterburnerrel monitorozom a CPU-t meg a ram-ot akkor is 5 perc után kifagyik de ha nem csinálom akkor nem fagyik ki játszhatók órák hosszát.Szerintem az alaplap kezd megfele menni mert ha jól tudom az továbbitja az infót a processzor meg a videókártya között.És csak akkor szokott kifagyni mikor hőmérsékletet mérek vagy ilyemsi játék közben.Szerintetek is az alaplap lehet a vétkes?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Az a Good ram olyat nem is ismerek, a corsair-t azt igen.
Ami még megfordult a fejemben az hogy a rendszerigény 1 gb 7-8 windows-nál is és ha betolsz egy játékot akkor kevés és ez miatt indulhat újra, nem tudom még erre gondoltam.
Ha nem támogatja szerintem akkor is lehet, hogy maga a jelenséget ez okozza az hogy a régivel ment az meg szerencse,ill ramot is kérj a barátodtól, ha tud adni neked kölcsönbe és annak a lehetőségét is ki tudjuk zárni.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
dcsabika: Oké, kössz, majd beszerzek egyet.
0
0
0
0
no avatar
A procira azért nem gyanakszom mert kérdezősködtem és mindenki szt mondta,ha a proci tönkremegy akkor se kép se hang.Aramokról annyit hogy az egyik egy 4gb-os valami Good Ram,a másik egy 2gb-os Corsair,mindkettő 1333mhz-es.Az Asrock labban már több mint 1 éve mentek együtt komolyabb játékok alatt is.Megnéztem a két alaplap honlapján a ramjaim nincsenek a támogatott memoriák között,ez lehet a gond?De akkor eddig miért ment rendesen.Próbálok másik vinyót szerezni és úgy megnézni
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Maradt a processzor meg a winchester, mert ugye a ramokat kizárhatjuk külön- külön is megnézted és akkor is csinálta,tápot szintén,alaplap új,vga-t meg kaptál,a rendszer pedig új és ráadásul win7-8-nál is ezt csinálta.
Ha csak nem egy periféria az egér vagy a billentyűzet okozza a jelenséget,vagy kábel megtöredezett.

Tehát periféria vagy kábel,cpu,ram,winyó ezek....az összes régi alkotó.
Nem találom milyen típusú ramokat támogat ill milyen ramok vannak benne, neve érdekelne meg mi van ráírva.Mhz,időzítés,típusa a neve.
0
0
0
0
no avatar
Különböző időközönként indul újra.2+4gb ram van benne külön külön is voltak a két lappban.Frissen van telepítve a win8.1,előtte 7 volt fennt a gépen,akkor is csinálta.Kb.3 hete kezdődött
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Tesztet csináltál ami nem mutatott hibát:"Csináltam a windowssal memoriatesztet,azok jók."
Mikor történik az újraindulás?
Nekem windows betöltésekor volt ez a gondom.
Pl ez is lehet akár szerintem,én nem vásárolgatnék hanem kölcsönkérnék.
Ez azért nehéz dolog mert új lap,másik táp és kártya,.....másik rendszerrel próbáltad már?
Mennyi memória van benne?Szedd ki külön- külön és úgy,mondjuk teszt volt már.

"a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?"

Ez a mondatod mit takar?Biztos nem vírus?[LINK]
Letöltöd és egy bootolásos víruskeresést futtass le.

Erről egy képet kérhetek a [LINK].
0
0
0
0
no avatar
Most néztem az alaplapok memoriatámogatását,és a ramjaim nincsenek köztük,de másfél éve mennek az asrock lapbban,a vinyo a win 8.1 feladatkezelő szerint töbször 100%-on pörög netezés közben.Ezek is okozhatják az ujraindulást?És ha a proci szar annak mik a jelei?
0
0
0
0
SCoreblack avatar
Ami neked van:
[LINK]
lapod:
[LINK]

"Az FM2+-os lap támogatja az FM2 és az FM2+ procikat."

Elméletileg támogatja.

Mondta Gaboo7:
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ead_id=416

Nekem is volt ilyenem amiket ide írogattok és egyszerűen elmúlt az újraindulás,szintúgy a fekete képernyő, de nem is játszogatok szinte semmivel szerintem gagyeszok amiket eladnak,
ja és olvasni a driver problémáról kifagyás játék közben, kékhalál stb ,böngésző kifagy,tehát driveres gondok......
Megveszed a géped ezek meg a drivereikkel használhatatlanná teszik pedig gyártói oldalról szedi mindenki.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció