Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Köszi a válaszokat drivert még nem cseréltem 331.82 van fent meg win 8.1 telepítsem újra a rendszert?
0
0
0
0
no avatar
bassus16: ez az nvidianal a tdr hiba, probáltad másik driverrel?

echo33: az lehet hogy gareszba megy vissza, én kiprobálnék egy másik drivert ott is ha az sem jön be akkor garancia, de lehet vki más tud mondani vmi okosabbat.
0
0
0
0
no avatar
Szisztok most került a gépembe egy asus gtx 770 de nem nagyon tudok neki örülni kb. 5 perc játék után kifagy a gép olyan szinten ,hogy resetelni kel valami ötlet segítségeteket előre is köszönöm
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Olyan volt már valakinél bf4-be,hogy van az a pálya ahol esik az eső és felkell menni liftel a felhőkarcolóba na ott nálam eltűnnek a házfalak néha meg a textúrák de durván.
Meg amióta megvettem az új vga-t azóta ha telepítek játékot és közbe netezek vagy másolok és közbe netezek mindig eltűnik a kép visszajön elmegy visszajön és lefagy.Kiírt egyszer valami opengl-hibát vagy nem tudom ma meg ezt írta:https://abload.de/img/nvtelenusqz4.png
És ezután elfagy a gép és indíthatom újra.Ez mitől lehet? :/
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Gaboo7: Egy hete annyiért vettem, 50-ért ment tovább.😊 Vannak alkalmi vételek, figyelni kell. Néha hihetetlen árakkal találkozni, novemberben Sapphire hd 5870 15k-ért 😆 azóta azt használom hibátlan.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
MMathers

nekem r9 270x-em van, 56ért vettem, eddig teljesen meg vagyok elégedve, oc-t annyira még nem mertem rakni rá, bár nem tűnik úgy mintha szükséges lenne...
viszonyításképp csak annyit tudok mondani, hogy a gépem az NFS Rivals-t a 60 fps unlockerrel nem tudja tartani, max 45 fps-t tud folyamatosan tolni... de ez minden ultra graffal. más ultimate játékban még nem teszteltem. igaz nem tudom hogy a vga-e gyenge vagy más cuccom... a pcie 3.0-t se tudom jelenleg kihasználni, amit persze a vga tudna..
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Annyiért nem nagyon fog GTX760-at kapni. 55k alatt nem nagyon van használtan sem.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Használtan Gtx 760 45-50k közt mennek.
0
0
0
0
no avatar
Oké, akkor milyen VGA-t ajánlasz?😀
0
0
0
0
niteforce avatar
MMathers
röviden és tömören nem
0
0
0
0
no avatar
Érdemes kiadni egy 7870-ért vagy R9 270X-ért 50.000FT-t? Nem tudom már mit vegyek...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt teszi, hogy picivel gyengébb a GTX 660nál és ez az áthidalása nvnél a 660 és 650 ti közti űrnek. Van 1gbos 650 ti boost is na az már csalóka mert annál a memória órajele is vissza van véve általában 1000-rel. Szóval 650 ti boostól 2gbost vegyél mindenképp ezért is meg azért is mert ezen a kártyán már értelme is van.
szerk: Pedig vannak boostok és nem bújtak el. pl ez is az: msi_n650ti_2gd5_oc_be_gtx650ti_2gb_gddr5_pcie
0
0
0
0
no avatar
Valaki eltudná magyarázni, hogy mit takar a GTX 650 ti boost kártyánál a "boost" rész? Valahogyan gondolom erősítve van a videókártya, de hogy mi ez és mi teszi azt nem tudom...
Illetve, hogy hogyan lehet ilyet szerezni, mert boltokban nem láttam még GTX 650 ti boost, csak boost nélkül.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
köszönöm szépen ! 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
spleenszuru:GPU mag feszültség.Van még ott egy TDP %-os emelés az alján,csak görgess lefelé.
ULPS-nek sok értelme nincs,mivel egy kártyát használsz. CF-nél van jelentősége.Ez egy energia megtakarítási funkció lenne.Én speciel értelmét még nem láttam.Zero Core vga-nál sem.A force constant voltage-et ne piszkáld,ha csak nem szeretnél 100%-os VGA-val netezni 😀 Ha tuningolsz,akkor a TDP értékét emeld meg 10%-al legalább.7870-nél ha csak a TDP-t emeltem,akkor is nyertem + FPS-t.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Megéri ráfizetni szerintem.
0
0
0
0
gytomi avatar
Jobban megéri ráfizetni egy 7870-re vagy a 7850 elég lenne?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
egyértelműen az utóbbi. Ez nem kérdés.
0
0
0
0
street100 avatar
Szerintetek melyik a jobb? VTX3D VX7850 2GBD5-2DH vagy GIGABYTE GV-R927XOC-2GD R9 270X 2GB
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hali.
lenne pár kérdésem.
oc-nál az a VDDC mi lenne ?
másik képen pedig a:
force constant voltage ?
set clock on change ?
de ami a legjobban érdekel, a disable ULPS ? egyáltalán mi az az ULPS ?
köszi előre is.
https://imageshack.com/a/img13/7271/y0ys.jpghttps://imageshack.com/a/img819/6268/bhdr.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mi számít neked low fpsnek?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
7870 OC (kb 270X) kártyával így megy:
0
0
0
0
adamovszki avatar
Lehetséges hogy javítana rajta valamit.. 😀 De nem arra az atombrutáldurva szaggatásra gondolj, hanem low fps 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vannak hozzá patchek. Próbáld ki őket hátha segítenek.
0
0
0
0
adamovszki avatar
B.U.É.K Mindenkinek ! 😀 Érdekes módon, azt vettem észre, hogy az új Assassin's Creed IV : Black Flag, még egy "Heavy" configgal is akadozik 😃... Nem értem miért :/
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Magyarítsd a mondandódat, nem beszélek kínaiul, sőt elolvasni sem tudom, de kijelentem, nem vagyok az, hibás a szenzorod ! 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Razer015: Mantle már rég elkésett, tavalyra ígérték, kezdetben a teljesítményről is gyerekmesék kaptak szárnyra, +50% 😂 mára ez ideális esetben 5% 😂
Azon csodálkozom, hogy 2 hónappal az előre bejelentett hivatalos BF4 mantle támogatás után miért lapítanak ? Egy hete még januárról volt szó, viszont egy hét alatt sikerült csúszni 1 hónapot, most február, bár ez betudható az új évnek, nehéz átállni... Minderről van egy tippem, de inkább meghagyom magamnak ! 😃 " Az AMD embere azt is elárulta, hogy a halasztásért elsősorban az Electronic Arts által meghozott döntés felelős, miszerint addig mindenféle fejlesztést leállítanak, amíg a DICE-nak nem sikerül kijavítania az alapjáték hibáit." még jó, hogy sz@r a BF így van mire mutogatni. Vannak ám jó híreim is. akik Mantle támogatást kapnak, gyorsabban fognak tárat cserélni, a folyókban a víz is gyorsabban fog csordogálni, szembesszélben gyorsabban kúsznak, Teleport funkció a mappok közt, de ez mind semmi a napfény is előbb égeti ki a szemüket, persze ezen funkciók aktiválásához vásárolni kell, csupán 17 DLC-t.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem mind1, hogy van az a +10 FPS. 30ról 40-re vagy 70ről 80-ra nem éppen ugyanaz.
0
0
0
0
Razer015 avatar
Dani46: Az megeshet h késik de az h fos lesz azt nem mondanám... Tegnap olvastam 1 "rövid" tájékoztatót a Mantle API ról és a leírtak szerint mindenki nyáladzik rá a probléma az hogy ügye ezt nem minden játék fogja támogatni. Bár mivel én erősen ezeket a játékokat célzom meg 😃 PL BF4,SW:Battlefront,Meg a többi FB3 as motorral készült játék támogatni fogja elvileg... De azért jó lenne ha mutatnának már belőle valamit... Mer +10FPS ért nem fogom eladni a GTX660Ti-t pláne h ráhúzok 1 kicsit a GPU mag ra aztán ott a +10 FPS-em. Aztán max a következő kártyám AMD lesz. De mivel elég ígéretesnek tűnik ez a Mantle 1 új VGA val semmit nem veszítenék csak max annyit h 3GB VRAM helyett 2 lenne. de szerintem ez FULL HD ban nem okozna különösebb gondot.
0
0
0
0
PoPet avatar
GTX 650 TI vagy 45 ért, MSI-nek van 660-a, de kellene egy erősebb proci majd..
0
0
0
0
hunikaxd avatar
Sziasztok milyen video kártyát ajánlotok egy Intel pentium G850 2,90Ghz mellé én mindenképen Nvidiát akarok és legyen kb 35-40.000 ft között lehet olcsobb is ha azzal is el lennék.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
én is kiváncsi leszek a Mantle-ra...ha jó lesz,AMD lesz az új gépbe ha nem akkor nvidia.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Sztem meg várj ahogy ismerem az AMD-t késik vagy 1 évet és egy nagy fos lesz😃
0
0
0
0
Razer015 avatar
Hali 😀 A kérdésem az lenne h ügye nemsokára jön az AMD től a Mantle API na hát és gondolkoztam rajta h a mostani kártyámat lehet le kéne cserélnem 1 R9 270X-re már ha az NV nem készül semmivel ilyen téren... Szerintetek megérné vagy Maradjon a GTX660Ti ? nem szeretném h nagyon elmaradjak ilyen téren a konkurenstől és hát ha tényleg annyit dob a dolgon akkor beadom a derekam az AMD nek... 😃 Szóval ?
0
0
0
0
cseszka avatar
A géped elég hiányosan van kitöltve,de amit leszürtem,komplett csere illene.Nemtudom mi a kereted,tudsz e uj gépet venni...,a lényeg a lpaod tipusát se irtad oda,a proci is gyenge már,kellene egy minimum dual core,vagy egy quad proci is,de s775 már neméri meg befektetni,de azt se tudni támogatja e a lapod a C2D,C2Quad procikat.Kellene egy platform csere is,és ugy egy másik vga.AM3+ elég jó a választék kedvezö árakon,esetleg megnézed az FM2 socketeket.
0
0
0
0
Bronson avatar
tehetsz bele komolyabb DDR3-as kártyát (8800GTX,9600GT,HD4870 stb...) ha van valami normális tápod...ha meg a mai játékokkal akarsz játszani ajánlatos egy új konfig...
0
0
0
0
PoPet avatar
Abba a gépbe pont jó, nem érdemes azt cserélni már.. Úgy az egész gépet kellene.
0
0
0
0
gyuszi17 avatar
Sziasztok nekem van egy ddr2-os nvidia 9500GT 1 Gb-os videokartyam.Ez meg jo vagy talan csereljem le? Elore is koszonom
0
0
0
0
no avatar
Üdv. HD 4650-es agp kártyám van.xp- tökéletesen futott.
win 7-et tettem fel,de nem futnak a játékok.
3-d ,cross fire,physx inaktív.
ha valakinek van ötlete,írjon.
0
0
0
0
kung avatar
VTX3D HD7870 Black Edition (Tahiti LE)
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
george19: Én AMD-t ajánlok.
0
0
0
0
kung avatar
Duffbeer: nekem VTX3D videokártyám van és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
0
0
0
0
no avatar
mi a véleményetek a vtx kártyákról?
0
0
0
0
GeorgieP avatar
RedRabbit: erősen gondolkozom az Intel platformon kifejezetten a negyedik generációs Haswellen egy Asus Maximus VI Hero + i7 4770K proci nem lenne rossz viszont jóval drágább de lehet hogy megéri nem tudom... viszont halottam hogy rendkívül melegedő típusok ...és mint tudjátok az új konzolokban AMD 8 magos proci van ami egyenlő azzal hogy jobban lesznek optimizálva az FX 8xxx magosokra .Én ragaszkodom az Nvidiához ... de az biztos hogy inkább a 780Ti mert csak 1080 pixelen fogok játszani nekem az tökéletes főleg egy 42" LED Tv-n 😃 , de az is lehet hogy egy db 770 is elég de az már nem annyira "future proof" 😃 mint a 780Ti .
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sapphire radeon r9 270 x Vapor-x videokártya vélemény ? 😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
RedRabbit: A sima TI inkább a 7770-hez van közelebb. A lényeg, hogy nagyon megéri a csere.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Valóban nincs hozzá HDMI kábel. Csak ez van a dobozban:
https://imagescdn.tweaktown.com/content/5/9/5969_05_msi_radeon_r9_270_2gb_gaming_oc_video_card_review_full.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció