Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sweetwater avatar
Az igaz hogy egy magyarítás lebutítja egy játék grafikáját?Ha igen akkor mennyire?
0
0
0
0
falonpok avatar
cseszka: én a scan.co.uk oldalról rendelgettem, fent vannak ebayen is
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem AMD. Van aki szerint NV. De szerintem egyértelmű az AMD. 20+ játék fog jönni Mantle-vel. Egyébként ezt már a mostani kártyád is támogatja.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Akkor a jövőben megjelenő játékokhoz NV vagy Amd ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
BF4, NFS? Mindkettő Mantle támogatott lesz. Elsőnek Bf4 de utána NFSben is olyan motor lesz. Ezesetben AMD. Codot nem tudom. Az marad még kövület egy ideig valszeg.

Dani46: Majd fogsz ne aggódjál.
0
0
0
0
Dani46 avatar
várd meg ezt a mantle dolgot,bár én se hiszek benne........
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Ezidáig csak Ati/Amd kártyám volt 98-óta , kipróbálnám a másik oldalt is. Egyedül az aggaszt hogy pl a Bf4 , Cod ,Nfs 3Gb-os kártyát ír , 1080p felbontásban GeForce® GTX 770 Phantom elég lenne ez a kártya ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha GTX 770-hez hasonló teljesítmény kell akkor HD 7970 Ghz edition vagy R9 280X AMD fronton. De szerintem jó lesz neked a 770. Nem muszáj értened elég ha hiszel nekünk😃 Ha mersz olyan dologra várni ami még elég kezdetleges akkor fontodl meg az AMD-t. Ha biztonsági játékos vagy akkor 770.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Transistors, Shader, ROPs, Bit, Gpu órajel, memó órajel, memó méret, ár. Első a legfontosabb.😀
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Komolyan ehhez hülye vagyok nem tudom mi az ami igazán számít , a memória mérete , vagy a hogy hány bit-es a kártya , esetleg a sebesség Gpu ill memória. Mi az ami igazán mérvadó ?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
[url]http://www.amazon.co.uk/b/ref=sv_computers_7?ie=UTF8&node=428654031[/url]
0
0
0
0
cseszka avatar
tudtok angliában levö pc-s boltokat mondani,aminek van webáruháza.27.megyek angolba melózni,és ott majd összedobnék egy pc-t.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
asus1650: Nincs mit😀 Szóval lesz előrelépés.

RedRabbit: Hallod ő a vapor-xet linkelte nekem 7770ből. Az még jó, hogy drága. Az mindig lényegesen drágább.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Akkor köszönöm a türelmet és a segítséget is , néha mindig kicsit nem fog az agyam.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TaylorXIII: Tudatos volt. 😆 Arra gondoltam, valami használt kopra tuningolt példánnyal szemezget, 770 meg sem fordult a fejemben.

asus1650: Ha 770 a kiszemelt alany azt nyugodtan vedd meg, jóval erősebb, de ezt már leírták.

flormate: Nem tudom hol nézed az árakat, de 25k-ért is van 7770. 31k-ért már 7790, ha belefér a költségvetésbe ezt vedd.

7770
[LINK]

7790
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Na itt van ez a grafikon ez "csak"1150 boostos órajelű szóval 2%-ot adjál még hozzá kb. A te 7870-ed meg 67,2nél van. Szóval látod mennyi a különbség. Bár inkább leírom: 51%-kal jobb kb a gtx 770 phantom.

https://tpucdn.com/reviews/MSI/GTX_770_Lightning/images/perfrel_1920.gif

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOGY ÍRHATTAD EZT? HOGY LENNE 10%? NEM OLVASOD EL A TÖBBI HOZZÁSZÓLÁST????? Komolyan mondom...

Szerk: Picit lehet túlreagáltam de aki GTX 770-t vesz ne írjon már ilyet mikor előtte kiderült, hogy hülyeség lett írva ergó nem igaz ergó nem állok neki megkérdezni, hogy akkor most 10%-kal jó-e.
Persze 50% DX alatt. Mantle támogatott játékokban még a 10% különbség is igazzá válhat. Látod RedRabbit tudat alatt még a végén más esetben de igazat írtál...😆

szerk: na még egyszer bocs mert látom 34 éves vagy😃
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Gainward GeForce® GTX 770 Phantom
Barcode : 426018336-2951
GPU : GeForce GTX 770
GPU Clockspeed : 1202 MHz (boost) / 1150 MHz (base)
Memory : 2048MB GDDR5 (256 bits)
Memory Clockspeed : 3505 MHz (DDR7010)
Pixels per clock (peak) : N/A
Bandwidth : 224.3 GB/s
Ramdac : 400 MHz

Akkor tényleg 10% lenne a különbség a kártyám és ez között ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
TÉny, hogy nem 25k de többel erősebb mint amennyivel drágább.
0
0
0
0
flormate avatar
Nem köteleztem el magam, csak a 7770 eddig azok közül az oldalak közül amit néztem mindenhol drágább volt.
0
0
0
0
no avatar
flormate: hd 7770 20% erősebb, de ha enniyre elköteleződtél a gtx 650 mellett akkor minek kérdezed meg?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
miből gondolod? Mondjad a boltot mert itt komoly tévedések vannak már.
0
0
0
0
flormate avatar
RedRabbit: azzal csak az a baj, hogy 30.000 és nem jobb mint az nvidia
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem, túlárazott, Hd 7770.
0
0
0
0
flormate avatar
szerintetek megéri az nevidia gtx 650 25000 ft-ért
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Max kékhalált kapsz, Amd betegség, erre feszültségemelés az orvosság. Csuszkákat húzhatod maximumra bőven tűréshatáron belül vannak, memó 5800 Gpu 1250. Feszültség csúszkával óvatosan, maxon jobban melegszik a kártya.😉

De ahogy TaylorXIII is írta felesleges.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hagyjad azt. Másik topikban még cpu limitről volt szó... Nem kell húznod. Ha nem azt tapasztalnák a boltosok, hogy minden felhasználó azt keresi hol lehet őket átba szni akkor biztos kicserélnék. Így viszont szerintem nem biztos.
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Feltelepítettem a 7870-hez mellékelt DVD-ről a drivereket, programokat... kaptam egy olyan nevezetű programot, hogy ASUS GPUTweak... ott lehet állítani a GPU, Memory clockot és a Fan Speedet...
ezzel a programmal mennyire biztonságos a VGA húzása? ha valami történik akkor kicserélik?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Ezért írtam kisregényt ?! 😆 770...utánanéztem az valóban annyi.😊
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olvasd el mégegyszer RedRabbit...😆 7870 az 1100/5000 és a 770 a 1202/7010. Értem?😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Milyen 7870, valami szénné hajtott ? 😆 Pitcaim nem tud akkora memó órajelet, 6400Mhz környékén kifúj, Gpu akár 1375Mhz-ig is mehet. Vannak kivételezett kártyák, azokban tahiti Gpu van, ott lehetséges az említett memó Mhz. Ezek már határértékek, modolás nélkül meg sem közelítheted, sőt érdemes kikukázni a gyári hűtéseket, memóra külön chipset hűtőt tenni, nem ekkora terhelésre lettek kifejlesztve, 6Ghz-re vannak hitelesítve, persze elbír nagyobbat is a kérdés az, hogy meddig.😜
Viszont a válaszom, nem, maximum 10% teljesítménynövekedésed lenne.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
7010 MHz a memória órajel?😃 Ez valami csúcs NV kártya lehet de azért leírhatnád miről mire váltanál. Ja a mirőlt látom 7870. Szinte biztos, hogy erősebb kártyát néztél ki mint a mostanid de azért írd le. Úgy nézem ez egy GTX 770 lesz.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Lehet nem értek hozzá de , megéri váltani egy másik kártyára ami szintúgy 2Gb 256bit , csak a memória nem 5000Mhz hanem 7010Mhz. A Gpu most 1100mhz a másiknál 1202Mhz , ez elég lenne az új játékokra Full Hd-ben ?
Köszönöm
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
crysis 3 azt nem akrtam oda irni bocsi assasins 3-at akartam
amugy a black flag is minimumon megy 30 fps el
0
0
0
0
Bronson avatar
Most komolyan azzal akarsz itt minket megetetni hogy nálad laggmentesen ment a Crysis 3 egy 8500 GT-n?? eszem megáll miket ki nem találnak egyesek...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
8 ezerért valaki megveszi? OMG. Annyiért 4850 van jézus ami csak 6-szor erősebb nála...😆
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
Bronson majd csinalok kepet akkor ha nem hiszed el.
Domfoz nekem a d😆iag-on azt irja Dx11
0
0
0
0
Domfoz avatar
Crysis 3hoz DX 11-es VGA kell. 8500 nem tudja.
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
matyosowski nekem a Black Flag,Crysis 2-3 , Prototype 1-2 megy szepen nem akadozik emugy eltudnam adni 8000FT-er gondoltam el is adom van vevo. es en jobban jarok vele nem\?
0
0
0
0
niteforce avatar
2011-12-ig viszi az új játékokat is lowon, szóval nem olyan rossz az. Sokkal többet nem fog tudni az órajel emelésétől, ha többet szeretnél, akkor le kell cserélned, de szerintem ráér az még.
0
0
0
0
matyosowski avatar
arra okés, de játékra aza VGA enyhén szólva is kula 😃😆 amúgy ha valaki netezni akar akkor vegyen egy ezresér valami VGA-t és csókolom 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
így van, mindent el lehet adni 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
matyosowski: Mindenre van vevő. Pl ezt olyan venné meg akinek van egy vga nélküli lapja és bedöglik a vga-ja de nincs pénze újra ezért megveszi ezt és neki nem játékra kell hanem arra, hogy képet adjon meg netezzen vele.
0
0
0
0
matyosowski avatar
datsik mér nem veszel egy értelmesebb VGA-t ? eladod a mostanit (ha van olyan hülye aki megveszi akkor mázlista vagy 😆😉 és veszel egy 10-12 ezer Ft-ért mérföldekkel jobb VGA t és az legalább kihajtja a procit is.
0
0
0
0
Bronson avatar
sokat nem érsz el vele...
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
nVidia GeForce 8500GT 512MB DDR2 val nyomom mennyire erdemes felhuzni az orajelet?486Mhz van most
0
0
0
0
asdmaster123 avatar
a normál értéket kitudod fejteni % ban kb h menyi a normális mert még ilyen tesztet nem nagyon cisnaltam és 😃 nem vágom 😆 na probléma megoldodott tulmelegedés és 3d illesztö frissités kellet a venit speed et fel huztam 60% ra most 35C on tudom tartania kártyát vagy 45 ugyhogy köszi a tippet 😃
0
0
0
0
felcser512 avatar
ha a táp nemhaldoklik , akkor kizárt mert böven elég az a 630w , én a tulmelegedésre tippelek , de ha a gpu tweak szerint normális értékeket kapsz a vga - rol , akkor vmi driver hiba lehet
0
0
0
0
asdmaster123 avatar
igen igen van hozzá az a program köszi amúgy a tippet 😀 megnézem és amugy csa tulmelegedés lehet ?? az hogy kevés áramot kap az kizárt elvileg ?
0
0
0
0
felcser512 avatar
megtudod nézni h hány fokos a gép alkatrészei stb .. meg tucc 100% os terhelési tesztet is csinálni vele , viszont mivel asus karid van , elvileg a driver cd -n van ojan progi , bár ha nincs azt is le lehet tölteni h GPU TWEAK <--- én ezt használom , itt közvetlen tudod figyelni a vga hömérsékletét fogyasztását terhelését stb ...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció