Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
The Emptiness avatar
Már nem wowozok De kb ilyen lol Cod BO Battlefield 2 kategóriákra gondolok. Akkor a 6300 sem jó? szerinted?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
alex1997
Hát ez attól függ hogy mivel akarsz játszani a jövőben, amit írtam procit, az is maximum egy r9 280 és talán a 280x-et bírná kihajtani.
De ez a te döntésed, de én az fx 4350 nem ajánlom.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Oké kösz (szerintem nekem akkora proci nem fog kelleni max akkora kell ami kihajtsa a 7850-et és ami optimális) Úgy akkor nem jó szerinted hogy :AMD FX-4350 vagy AMD FX-6300 és akkor bele fér a proci hűző
0
0
0
0
ddkk22 avatar
alex1997
Hát pedig jobban járnál vele, és ezt úgy mondom hogy mindig amd volt.
De akkor itt egy amd
Asus M5A97 R2.0 alaplap 23ezer
AMD FX 8320 processzor 37ezer
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 20ezer
Pont 80ezer.
De gondolkodj el egy hűtőn is, pl Cooler Master Hyper 212 EVO 10ezer.
Nagyon melegednek a mai procik.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Kösz de az Intelbe nem bízok se a Gigabyteba szóval felejtős 😞
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Ha van egy minőségi 550w-os tápod, ami nem 10ezer ft volt, az már elbír egy 2kártyás rendszert is, persze jobb ha ezt egy 600-800w-os táppal csinálja az ember 😃 De ha van az embernek egy jobb minőségű tápja pl Seasonic, XFX, FSP, Corsair, Chieftec, de nem a 10ezer ft-os kategória 😃 és egy kártya van a gépbe, és ezekből a márkákból van a tápod, akkor egy 500w-os táp mindenre elég. 17felett már lehet jó tápokat kapni, ebben az árban szerintem ma az FSP 550W Raider S 550 80+ a legjobb választás.

alex1997

Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap 22ezer
Intel Core i5-4460 processzor 47ezer
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 20ezer
Ez sokkal jobb mint amit Te írtál. De +9ezerbe kerül, de nem fogod megbánni.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Helló Szerintetek ezek a mostani 7850 és Chieftec ctg 500W mellé jók 80 000Ft ért?
Processzor:AMD FX-4350 vagy AMD FX-6300?
Alaplap: ASUS M5A99X EVO R2.0
Ram: 2X Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue

Ha bele fér az árba és valaki valami más vagy jobb opciót tudna mondani azt szívesen meghallgatnám.
Kösz előre is!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Viszont azt se nagyon szeretném, hogy veszek egy új tápot (miközben ez is teszi a dolgát jelenleg hibamentesen) és a feloldás nem lehetséges.

Örülj neki, hogy eddig elment hibamentesen. A VGA-d gyári előírása 500 W-os táp. A processzor TDP-je tippem szerint ~90-95 W lehet, szóval én egy ilyen géphez 550-600 W-os tápot tennék eleve, hogy minden egyéb ráakasztott kütyünek is legyen áram. Persze a VGA gyártók is néha simán a dupláját adják meg előírásnak, mint amire szükség van, de pont olcsóbb gyártók miatt teszik ezt, úgyhogy épp az olcsóbb táp vásárlásakor kell jobban betartani ezt az előírást.
0
0
0
0
cseszka avatar
Itt a "jelenleg"-en van a hangsuj.8-10K környékénn van megbizható táp ujan,vagy ismeröstöl,akiben megbizol olcsobban használtat.bár az a 8-10k sem egetverö,szerintem annyit megér,h nyugodt legyél h ezvégett a gépednek baja nemlehet,valamint a táp gépbövités,vagy platform csere utánn is maradhat....
0
0
0
0
battyan avatar
Az tényleg nem lenne kellemes, ha az alaplap is beadná a kulcsot...
Viszont azt se nagyon szeretném, hogy veszek egy új tápot (miközben ez is teszi a dolgát jelenleg hibamentesen) és a feloldás nem lehetséges.
0
0
0
0
no avatar
Ha meghal a táp előfordulhat, hogy az egész alaplapnak annyi. Az nem valami jó dolog...
0
0
0
0
Bronson avatar
Én a helyedben cserélném a tápot mielőtt hozzákezdenék...
0
0
0
0
battyan avatar
Sziasztok!
A processzorom magjait szeretném feloldani, de félek attól, hogy a táp ezt nem bírná és "elvinné" az egész gépet, lehetséges ez? Mi történhet legrosszabb esetben?
Gépem:
CPU: AMD Phenom II X2 555 3,2GHz BE
RAM: Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3 CL9 (KHX1600C9D3/4G)
GPU: Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X
Alaplap: Asus M5A78L/USB3
Táp: Eurocase ATX-400JSP
0
0
0
0
Subaru avatar
bauss16 nyugi nekem is ez van 😃 kb minden játéknál 6-7gb-ot használ de ez normális
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Az normális, hogy nálam sok játék elfogyassza a 8gb-ramot? CoD Ghosts-is 6-7Gb-ot, CoD Advanced Warfighter 8gb-ot,Watch Dogs 6-7Gb, Dead Rising 3 és madnem minden játéknál jelentkeznek mikrolaggok ez mondjuk részben winyó is mert csak sata 2-es de akkor is. Ennyi ramot nem kellene meg egyen mindennek. MW3-is 4Gb-ot az még tűrhető. Találtam a teljesítményél valamit van ilyen gyorsítótárazott memória 2gb. Nem lehet, hogy azt a 2gb-ot nem is használja játékoknál és azért van mindig az egekben? Vagy az mi?
Alap.
https://abload.de/img/nvtelencjxee.png
Na és itt már majdnem a plafont veri és szabad memória 86mb és gyorsítótárazott pedig 3400Mb. Ilyenkor mi van?
https://abload.de/img/das71uqi.png
0
0
0
0
Bronson avatar
természetesen fel kell hogy ismerje.
0
0
0
0
barnav avatar
Athis18: Én úgy tudom, hogy igen csak a 2.0-ás sebességével
0
0
0
0
Athis18 avatar
SZiasztok. Ha usb 3.0-s hardvert csatlakoztatok 2.0 hoz, akkor felfogja ismerni?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
alapból a bios sem engedte behozni, de nagy nehezen rájöttem hogy kontakt hiba miatt nem kapott áramon valamelyik alkatrész és azért nem működött, mostanra már sikerült megcsinálnom, klónoztam az op rendszert is SSD-re úgyhogy most már nagyon szuper minden, hiper gyors a rendszer 😀

Köszönöm a segítséget!! 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok vettem egy ssd-t ahog betettem a gépbw nem bootol be az alaplap nyitó képernyőjén megáll azt Ennyi hiába állítok vissza az eredetire mindent ugyanazt csinálja mi lehet ez?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
sziasztok alaplap cserénél mire kell vigyázni?
0
0
0
0
Recon934 avatar
Valaki csinált már bios update-t MSI alaplapon? Ha igen akkor melyik módszerrel?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
DarthRoni

olvasd el az alábbi cikket , itt minden le van írva amit tudnod kell. 😀

[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Az én kérdésem szoftveres is, de abból indul ki, hogy vásároltam egy SSD-t.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e egyszerűbb módszer az op rendszer át "másolására" HDD-ről SSD-re? Vagy jobban járok ha kompletten újra telepítem a rendszert?
0
0
0
0
adamovszki avatar
Nagyon szépen köszönöm !
0
0
0
0
Attila57 avatar
Elméletileg indulnia kellene a gépnek! Nézd meg a bios-ba hogy felismeri-e az ssd-t, esetleg nézd meg a bios-ba azt is hogy amelyik ssd-n vagy vinyón van a rendszer azt állitsd be elsödlegesnek!!

Nem biztos hogy sokat segitettem de azért gondoltam leirom!😀
0
0
0
0
Puffin avatar
a biosban lehet rossz a boot sorrend. Nézd meg melyik meghajtóról akarja a rendszert betölteni. Ha a 60-ason van akkor azt állítsd első helyre!
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sziasztok lenne egy hatalmas kérésem, hogy segítsetek nekem ! Na szóval 😀 Most van a gépemben egy 1 terás vinyó + 60 gb ssd és vettem még egy 120 gb-s ssd-t és beszereltem a gépbe mindent összedugtam és amikor elindul a gépem, akkor azt írja ki, hogy boot your....... nem tudom tovább a szöveget -.- :/ Egy kicsit ideges vagyok emiatt...Mi lehet a probléma ? :/
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát szuper egy Pc "szaküzlet" lehet az ahol nem tudják megmondani, mi a baja.
Vidd be egy másik helyre ahol nem szellemi sérültek foglalkoznak a gépeddel.
0
0
0
0
twoKgames avatar
hát olyan sok oka nem lehet 😃
op rendszer lehet a hibás
UI: az én win7es rendszerem alvó állapotbol tér magához teljesen véletlenszeruen...
0
0
0
0
Logan08 avatar
Üdv. Az lenne a kérdésem hogyha már a pc szaküzletben dolgozó okosok sem tudják hogy miért nem kapcsol be egy számítógép akkor még kihez lehet fordulni? Ötlettelen vagyok....
0
0
0
0
no avatar
hát nem 1 gyári alkalmazással van a probléma pedig rendszergazda vagyok
0
0
0
0
no avatar
És ha újratelepíted a Skype alkalmazást?
0
0
0
0
no avatar
Azt írja,hogy ez az alkalmazás nem nyitható meg, probléma lépett fel a skype alkalmazással. érdeklődjön a rendszergazdánál az alkalmazás javításárol vagy újratelepítéséről
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! win 8.1 es op renszerem van,de ahogy rámegyek a kezdőképernyőre az appok kb 10 db nál hibát ir ki. Erre milyen megoldás lehet?
0
0
0
0
no avatar
Hát, megoldódott a problémám.Az volt a hiba, hogy egy szaros k*rva karaktert elnéztem a jelszónál és emiatt nem volt net. Azért a gép nem szólna, hogy szar a felhasz./jelszó kombináció de sebaj. Mindenesetre nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, ma is tanultam valamit 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
esetleg még a routeren a DHCP-t letiltani utána (ha nem jó úgy ahogy az előbb írtam), mert az még lehet bezavar
0
0
0
0
Puffin avatar
ha csak simán a modembe dugod a gépet akkor van net? Ha igen akkor a routert NE PPPoE-re állítsd hanem Dynamic IP-re és elvileg mennie is kell!

https://kepfeltoltes.hu/141215/301183682N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
no avatar
Átállítottam a LAN ip-t de semmi változás 😞 Itt a kép amit kértél: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Megpróbáltam felmenni a megadott ip címre, de csak azt írja hogy csatlakozás és nem megy fel rá (internet természetesen ezzel egy időben működik).
0
0
0
0
no avatar
Igen, elméletileg nekem is így kellet volna lennie, illetve pontosan úgy csináltam ahogy most itt leírtad, de mégse jó. 😞
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én az én routerem reseteltem ( hátul pici gomb fogpiszkálóval kb 5mp-ig)
Aztán van a router progija cd az az easy valami azt elindítottam kiválasztottam a ppo-e vagy mi beírtam a szolgátotol kapott felhasználó nevet / jelszót ( telekomnál a felhasználó név után a @t-online.hu is kell) aztán pár katt és kész is volt azóta megy.
0
0
0
0
no avatar
Igen, eleve úgy próbáltam megcsinálni, hogy a router-en is az 1-es portba dugom a kábelt, és a modemen is. Megpróbáltam még egyszer, de nem működik, hiába dugom az 1-es portba. 😞
0
0
0
0
Manyik75 avatar
griff2
ugyanaz a modemem van nekem is.
annál csak az 1.es portba van net. a 2-3-4-es a tv nek van.
tehát az 1 es porton probáld a routert a többin nem fog működni 😀
0
0
0
0
no avatar
Na ! A "modem" márkája: Huawei EchoLife HG850a. A router pedig: TP-Link TL-WR841N. Utánanéztem egy picit és akkor most a modemem tényleg egy router+modem egyben, és ezért lehet hogy interferencia lép fel kommunikációkor ?

Szerk.: Megnéztem a modem hátulját, hát semmi infó nincs rajta, csak a MAC szám, illetve egy Sn szám, és itt kifújt a történet, illetve megpróbáltam azt, hogy kikapcsolom a DHCP szervert, de változás nem történt.
0
0
0
0
no avatar
Rendben! De azt hogy milyen módban van a modemem, azt hol tudom megnézni ?

Szerk.: Megpróbáltam amit Luiboy mondott, de amikor jön az utolsó lépés(Verify router settings), akkor kiírja, hogy No Internet Connection Detected.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
GRIFF2

Először is reseteld a routert.
aztán ha van hozzá lemezed (nekem a tp-link-hez van) akkor telepisd vagy konfiguráld a routert a progijával aztán működnie kell.
0
0
0
0
no avatar
Hali! Na az lenne a problémám, hogy van egy Wi-Fi router-em és amikor az be van dugva a modembe a router pedig csatlakoztatva van a géphez akkor azt írja a kapcsolatoknál, hogy no network access. Minden jól van összedugva többször is néztem,PPPoE kapcsolatom van, beírtam a felhasz./jelszót, de semmi ,MAC címet klónoztam, semmi. A LAN címet változtattam, hátha nem tud a router a modemmel kommunikálni, de szintén semmi. A parancssorban a ping parancs nem működik( bár gondolom mivel nincs net addig nem is fog). Szóval valaki tudna valami tanácsot adni ? 😞
0
0
0
0
no avatar
Hello,van egy par problemam a CS1.6-al ,van az hogy belepek es egybol elindit valami servert,akkor neha az is hogy megnyomok egy betut pl hogy irjak (y)es elkezd betolteni egy masik szervert,akkor van azhogy nem talal semmi szervert..es addig nem megy ameddig le nem torlom es ujra nem rakom...koszi
0
0
0
0
DROP avatar
https://kepfeltoltes.hu/141214/154650199N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Hello! Nem ide tartozik de valaki tudna segitteni? 😀 Miert megy minden jatek 16:9-be igy?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció