Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Látom az ASUS-t preferálod, úgyhogy ASUS M5A97 EVO R2.0 (~25eFt) bőven megteszi, és máris spóroltál közel 20eFt-ot, amiből megvan a 8GB memó meg egy GTX760 vagy HD7950.
0
0
0
0
dani0903 avatar
Cooley: Akkor te tudnál ajánlani esetleg egy alaplapot hozzá, ami jó lenne? Annyira nem értek hozzá, hogy alaplapból melyik a jó és rossz!
Videókártyának pedig szerinted akkor ez megtenné? ASUS Radeon HD7870-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5 PCIExpress

ez árban is ott van kb, mint amit az előbb írtam (55.900 Ft)

Illetve akarok majd bele még 4GB ramot venni, de az ráér ha a főbb dolgok megvannak! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Charma: Elmehetnél a Barátokköztbe szövegírónak, ott hallani ilyen IT dumákat (az adatbázist feldolgozó robot bemeneti paramétereit szeretném optimalizálni - zseniális). 😃 Nem teljesen vágom a dolgot, meg még mindig van egy olyan erős gyanúm, hogy te sem, de ahhoz hogy bizonyos módosításokat végezz egy adott adatbázison, ahhoz nem kell 1x sem újra "átpörgetni". Ha van 1 ilyen relatíve kis méretű adatbázis, és egy program azon dolgozik, akkor beírja a memóba az adatbázist, és csak a változásokkal számol.
A bérlés pedig pont az olcsóbbik ötlet, ha bebukna a mutatvány. Aztán ha működne, ráérsz gépet venni. Ha elég ügyes az a programozó emberke, akkor pedig érdemesebb GPGPU programozásban gondolkozni. Egy AMD FX-8320 + 7970 vagy a hamarosan megjelenő új csúcs AMD kártya kezdetnek tökéletesen megtenné.
Most már csak az a kérdés, hogy honnan jött az a 4x10^528? 😃 Mert annyiszor 4GB-nyi adatot a mai csúcs szuperszámítógép sem lenne gépes feldolgozni még egy évezred alatt sem.

dani0903: A videokari árából egy 7870 is kijön, az jobb választás! Az alaplap pedig feleslegesen drága. Csak a kinézete miatt ne vegyél ilyet, nem fogod kihasználni, ráadásul pár alkalommal megcsodálod a gépházban, esetleg megmutatod a barátoknak, aztán látni se nagyon fogod többé a gépházban. 😀 Vegyél inkább fele annyiért alaplapot, és a különbözetet költsd videokártyára, értelmes tápra, meg esetleg 8GB memóra a 4 helyett, sokkal jobban jársz!
0
0
0
0
dani0903 avatar
Sziasztok! Ugyan még nem most, de tervezem a gépem kisebb feltuningolását! Szeretném kicserélni az alaplapot, a vga-t és a procit! A gépeim közé kiírtam egy terv gépet, amit szeretném, ha megnéznétek, és véleményt mondanátok róla,de azért ide is leírom, hogy mik a terveim!

Eladásra szánnám:
Proci: AMD Phenom II X2 555 Black Edition 3.2 GHz (15.000 Ft körül)
VGA: Gigabyte HD5670 (8000 Ft körül)
Alaplap: ASRock M3N78D (10.000 Ft körül)

Amit vennék:
Proci: AMD FX-8320 8-Core 3.5Ghz (38.200 Ft)
VGA: ASUS GeForce GTX 660 OC (53.400 Ft)
Alaplap: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 (43.100 Ft)
0
0
0
0
Charma avatar
Csak hogy értsétek kb. mire szeretném használni. Én tőzsdézek már elég régóta. S rengeteg részvény árváltozása megvan visszamenőleg 2007-ig. Minden másodpercbeli eltérés adat rendelkezésemre áll. Ez egy hatalmas adatbázist képez részvényenként, devizapáronként (devizatőzsde). Különféle indikátorok, oszcillátorok segítségével fejlesztésre került egy automatikus kereskedői robot. Ami a múltbeli árváltozások alapján próbája megsacconi merre megy a jövőben az ár. Egyen az Harley Davidson részvény, Dow Jones, vagy egy mezei GBP/CAD pár.

Ezt az adatbázist feldolgozó robot bemeneti paramétereit szeretném optimalizálni. S minden lehetőséget szeretnék szemügyre venni. Egy Devizapár, vagy részvény múltbeli adata kb. 4 Gb. Egy sima átteszt genetikusi algoritmus nélkül kb. 45 millió különféle beállítást tesz lehetővé.Ezt persze tovább lehet redukálni ha minden jó megy a tesztek alatt kb. 3-4 millióra.

Az ideális esettől meg nagyon távol vagyok. Mindenhogy... Tudom, hogy egy jobb szervergép, amibe belefér több mag is elég drága mulatság.

Egyenlőre csak egy olyan gépet akarok, amin tudjuk tesztelni a lehetséges optimalizálást. A programozó srác, meg ezt a két ehetőséget mondta, hogy ez még belefér 300k-ba. Ezen elkezdhetjük a kezdeteges programozásokat.

Ha azt mondjátok jobb az Intel, akkor Intelt veszek. Nem azon a 40k-n fog múlni.

Taylor: Elvileg az összes magját tudja....

Ha van bármilyen jellegű tanácsotok, szívesen fogadom. De a szerver cloud bérlés egy olyan tesztért, ami lehet nem is műxik, elég húzós lenne.

Üdv.
C
0
0
0
0
Cooley avatar
4x10^528 pöppet több, mint a 45 millió. 😃 Kicsit szerintem el vagy tévedve. Kicsit gondold át azokat a számokat, mert még a 45 millió is értelmetlenül magas szám, nemhogy a 4x10^528. Csak, hogy szemléltessem, hogy az utóbbi szám milyen bődületes baromság, az általunk ismert világegyetemben jelenlegi tudásunk szerint ~10^78-10^82 atom van, és már ez is elképesztően hatalmas szám.
Meg a stabilitás nem számít? Inkább ezt el sem kezdem magyarázni...
Mindegy, ehhez szuperszámítógép kell, nem asztali gép.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ennél a számolásnál a mostani processzornak hány magját használja a program? Ez fontos lenne mert ha nem képes 8 szálat kezelni akkor lényegesen jobb lesz az intel bár még ha tudja is akkor is erősebb lehet.
0
0
0
0
Charma avatar
Köszönöm Cooley válaszodat! Ámbátor a válaszod még több kérdéssel vértez fel engem. A két gép között csak 40k különbség van. Én nem értek hozzá, de az AMD-ben 8 mag van, míg az intelben csak 4. Ez így azt feltételezi bennem, mint szakmailag nem hozzáértőnek, hogy gyengébb az intel.

Nekem az elsődleges célom, hogy hatalmas méretű adatbázisokat minél gyorsabban átszámoljak. pl.: 4gb adatbázist kb. 45 milliószor át kell pörgetnie. Ideális esetben ez inkább 4x10 az 528.-onszor. Szóval erre keresek gépet. Ha azt mondod, hogy az Intel gyorsabban átszámolja, akkor Intelt veszek. Viszont érezhetően gyorsabbnak kell lennie az AMD-nél.

Van valahol FÜGGETLEN teszt? Kerestem google-val, de sokra nem mentem vele, mivel nem értek hozzá.

Az áramfogyasztás meg a stabilitás nem számít!
Köszönöm lőre is válaszodat!

Üdv.
C
0
0
0
0
kung avatar
akarkilehetek: ez a konfig FullHD alatt, medium beállítások mellett jóval több fps-t hoz, mint amit kiírtál.
új Intel Core i3-3220 box processzor 23.990Ft
új Asrock B75M-DGS alaplap 13.398Ft
új VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5 [Tahiti LE] 52.990Ft
új Kingmax 8GB DDR3 1333MHz memória 17,229 Ft
új Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 14,324 Ft
új Bitfenix Merc Alpha Midi - fekete számítógépház 11,498 Ft
új Chieftec 550W CTG-550-80PB OEM tápegység 14,980 Ft

Összesen: 148.409 Ft
0
0
0
0
Nitram1 avatar
FX 6300, 8GB dual Chaneles ram 1600 MHZ alatt ne, akkor minimum egy 7870 es kari ami 1050/5000MHZ-s egy minőségibb 550-600w-os táp pl corsair vagy fsp, alaplap ami birja a tuningot am3+ os at természetesen az fx 6300 miatt meg ugye a gépház de ez neked kell eldönteni
0
0
0
0
ever16 avatar
Sziasztok. Az alaplapomba a napokba fogok venni, egy amd phenom x2 560-as processort és elvileg 4 magos. fel is lehet oldani. a kérdésem pedig az, hogy az alaplapom fel tudja -e oldani a 4 magot?
0
0
0
0
Cooley avatar
Charma: A kettő teljesen más árkategória. Ha nem tévedek, a te munkádra tökéletesen alkalmas lenne az AMD megoldása, azonban többet fogyaszt, ami hosszútávon, folyamatos magas processzorterheltség mellett már meglátszik a villanyszámlán, viszont ugye jóval olcsóbb. Illetve az Intel mellett szól az SSD RAID melletti TRIM támogatás. Ha a pénz nem akadály, akkor Intel.
A Samsung SSD a sima vagy a Pro változat? Gyanítom Pro, mert az van 1 árkategóriában a Force GS-sel, ez esetben a Samsungot ajánlanám, bár ha a simáról van szó, akkor is, miután nem sokkal lassabb, viszont jóval olcsóbb.
Alaplapból szerintem egy olcsóbb is megteszi, ha nincs szükség annyi csatlakozóra, akkor én az MSI Z87-G43-at ajánlanám.
0
0
0
0
Charma avatar
Sziasztok!!

Számítógépet szeretné venni, de annyira már nem értek a jelenlegi hardware világhoz. Teljesen elakadtam a 486-osok világában.

Számítógépet szeretnék összerakni, de hogy őszinte legyek, már nem értek annyira a jelenlegi Hardware-es világhoz. Alapjáraton a számítógépet munkára használnám. Adatbázisok (4-5 gb) folyamatos áttesztelésére, de olykor játszanék is pár játékkal. (Fallout 1-2-3, Jagged Alliance 2, Rome total war akár 2 is)

Ezen a két konfiguráción gondolkodom, hátha tudnának nekem segíteni, melyik lenne számomra előnyösebb.

Intel alapon
i7 4770k
Gigabyte Z87X-UD3H alaplap
Corsair 2*8GB 1600Mhz hűtőbordás DDR3 memória

AMD alapon:
FX-8350
ASUS Sabertooth 990 FX 2.0
Corsair 2*8GB 1866Mhz hűtőbordás DDR3 memória

a gép többi része azonos:
Gigabyte HD7790 1GB DDR5 OC videokártya
2 db CORSAIR 2.5" SSD 128GB FORCE GS (R/W:555/535MB/s) SATA3
VAGY
2db 840-es samsung 120 GB SSD természetesen RAIDben mindkettőt.

Thermaltake VL800M1W2N ház
Chieftec 600W táp
Tápvédő áramkör

Kérem segítsetek, ti melyiket javasolnátok számomra, esetleg van-e olyan pont ahol tudjátok ezt javítani? Esetleg valami más lenne a jobb?

Üdv.
Charma
0
0
0
0
no avatar
50k, ha gyorsan el akarod adni 45.
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Sziasztok!
Azért írok mert egy ideje már nem követem a hardverek árát és hogy mik a legújabbak..szóval szeretném ha mondanátok egy reális árat a mostani gépemre ha eladásra kerül a sor..előre is köszi!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
+1 Nem szabad egybe gépet venni ártalmas a pénztárcának az idegeknek és a gépnek is. Egy jól összerakott gép olcsóbb és még jobb is mint egy egybe szar. Továbbá az egybe gépre valószínű adnak egy 2 év garit viszont külön külön minimum 2 de van amire 3 év garanciát is kap az ember.
0
0
0
0
no avatar
Az alapból összerakott gépek gyengéi a videokártya és a táp. Rakat fost nem érnek. Belenyomnak egy GT szériás kártyát, meg egy Delux vagy JNC tápot, oszt mehetsz 😜 Mindenre kapsz ülön garanciát, és nem kötnek bele ha belenézel a gépbe(van ahol ezért gari vesztés jár). És legalább tudod, hogy mit vettél, olcsóbban. Persze ha nem tudod összerakni, akkor biztos van barátod, aki összerakja neked.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mert az "egybegépbe" olyan minőségtelen cuccokat tehetnek, amik akár ártalmasak is lehetnek a gépre nézve...
Ehelyett egy gondosan össze rakott gépből, sokkal több kihozható mint egy ilyen túlárazott gépen.
És cserébe még erősebb is lesz, mivel nem hogy túlárazzák, nem is a legjobb márkákat szokták bele tenni ezekbe a cuccokba.
0
0
0
0
soneX ZED avatar
Kérlek szépen magyarázza el valaki édesanyámnak miért jobb összerakni gépet mint hogy veszel egy teljes összerakott gépet/egybegépet, mert én már nem bírom idegileg a sok magyarázkodást.😠
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért azoknál jobbat lehet találni szerintem hardverapron vagy máshol mert ugye gondolom ott is a használtakra gondoltál😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
ajánlóm az imperium computert vannak egybegépek!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
30 ezer forintból olyan gépet aminek minden része új lehetetlen venni én úgy gondolom és persze tápnál adni kell a minőségre is és 8 ezer minimum. Használt cucc jöhet csak szóba 30knál én úgy vélem.
0
0
0
0
niteforce avatar
30-ból egy olyan gépet lehet venni mint amilyen az enyém, használt alkatrészekből, és játékra is nagyon jó! Ilyesmit ajánlok neked is
0
0
0
0
no avatar
PC-t akar...Ezt Én is feldobtam Neki !
Új cuccos konfigra is kíváncsi vagyok (Lehető legkisebb összegből... )
A használt cuccokban Én nem bízok....nemrégiben egy FSP tápot vettem...2 hét alatt tönkre is ment és csak próba garis volt...de esetleg egy ilyet is megnéznék, bár az inkább akkor helyileg ( PÉCS ) környékén lenne jó, mert akkor tudnám csekkolni a "szerkezetet" !
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egybegép kéne vagy minden alkatrész külön és természetesen használt piacról? Az új cuccok ilyen kerettel kizártak😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Ha netezni akar csak, akkor ebből vegyen egy jobb tabletet... Azon tud netezni, hordozni is tudja meg minden, és androidos játékok még mennek is rajta..
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok !!!
Ismerősömnek kéne egy kis segítség, nagyjából 30.000-ből szeretne összerakni egy gépet, leginkább netezős ha esetleg egy most wanted elmegy rajta, az nem probléma !
Ebben az árkategóriában néztem rengeteg mindent Neki, de gondoltam megkérdezlek titeket, hogy mit ajánlanátok !?
0
0
0
0
niteforce avatar
A gépvásárlás nem off, de az, hogy ki fizetett hirdető/hülye/értetlen/stb..., az igen.
0
0
0
0
kung avatar
Cooley: igen, niteforce megértette, és tudomásul vettem.
0
0
0
0
no avatar
Milyen gépet vegyek a mostanin akad a Márió !

Off:

kung: Sajnos hülye vagy, leírom miért...Magadtól nem jöttél rá, pedig csak a koponyacsont alatt található ürességet kellene megerőltetni, apropó üresség nem szóltam.

Adott egy OEM verzió 37k 1 év garanciával, vele szemben a dobozos 42k 3 év garanciával...Azaz 5k ráfizetéssel kapsz plusz két év teljes körű garanciát...ez csak a hülyének nem éri meg.

Próbáld mindezt feldolgozni...fentebb leírtakért én szivélyesn vállalom a felelősséget ! 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Nem sok alkatrészem származik kiskerből. Csak sajnos te még mindig nem vagy képes felfogni a lényeget. Épp úgy, mint az AMD vs Intel vitában. Úgyhogy ezennel azonos indokkal ezt a vitát is befejezettnek tekintem.

niteforce: A vita arról folyik, hogy honnan vegyük a gépet, ez nem off. Inkább kung-gal értesd meg, hogy amit csinál, az hirdetésnek minősül, és szabályellenes.
0
0
0
0
niteforce avatar
Kérlek ezt itt se folytassátok, ha van kedvetek, meg időtök rá, akkor profilon/privátban maximum!
Köszönöm
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth ; Cooley: nos ha fizetett bérenc lennék, akkor valószínű olyan drága gépem lenne, mint nektek. Ha viszont hülye lennék, akkor egyetértenék veletek, hogy nem szabad a PH-ról az olcsó cuccokat megvenni, mert ott a drága webshop, és oldja meg mindenki, ahogy tudja. Örülök, hogy különbözünk, tudom, hogy ez fájdalmas, de az igazság az már csak ilyen.
0
0
0
0
Cooley avatar
Én az utóbbira szavazom.
0
0
0
0
no avatar
Komolyan sajnállak, ha 10 hsz után sem érteted meg.
Valószínűsítem, hogy fizetett bérenc vagy, esetleg szimplán hülye...
0
0
0
0
kung avatar
Cooley: végül is nem hinném, mert ha bárkit is véletlenül félrevezetnék, akaratomon kívül, akkor itt vagy te meg Synda Rebirth és azonnal korrigálnátok a nem hozzáértő befolyásolhatóságát. Ezt pedig félrevezetésnek a korrigálásának nevezik, ha nem az illető javát szolgálja. Nem látom, hol itt a próbléma?
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Látom, nagyon ráakadtál erre a "nevetségesre". Pedig az egészben az a nevetséges, hogy pont te vagy a nevetséges.
Persze, hogy szabad akarat van, de azt lehet befolyásolni. És egy hozzá nem értőt a te szövegelésed simán befolyásolhat. Ezt pedig félrevezetésnek nevezik, ha nem az illető javát szolgálja.
0
0
0
0
no avatar
kung: Elsősorban olyat ajánlunk ami megbízható, 2 év múlva tönkre megy az nem a te felelősséged, nem te adtad el...Viszont te ajánlottad, te erőtetted rá, ergo a te felelősséged, persze nem fogod kicserélni ! Nincs miről beszélni, és nincs mit megmagyaráznod, azt fogja venni ami az olcsóbb még ha ezer forint is a difi, persze nem tudja mit vesz meg mivel megbízik benned...erre szokás azt mondani, hogy vállald a felelősséget ! 😉

Azt is tudom, hogy ez neked semmit sem jelent, de akinek tönkrement....
0
0
0
0
kung avatar
Cooley, Synda Rebirth: ne legyetek nevetségesek. Itt is az oldalon van Adok-Veszek-Cserélek forum.
Most akkor senki ne adja el olcsóbban a használt cuccait, esetleg a tévedésből megvett újat (menjen a Vaterára), mert kevesebb garit tud rá válalni? Ez nevetséges. Én senkire nem erőltettem rá semmit, csak ajánlottam, nagy különbség. Itt mindenkinek szabad akarata van, mindenki azt vesz a saját pénzéből, amit jónaklát (elképzelhető hogy vannak kivételek?).
0
0
0
0
no avatar
kung: Ez nem segítség, félrevezetés...
Te jópofán dobálódzol a telefonszámokkal mások kárára, persze erre azt írod, hogy nem a te felelősséged, akkor mégis kié ? Ki ajánlotta ? Gondolkozz utána cselekedj !

Az a szerencséd nem működik a webáruház, sajnálom, már rég repültél volna...
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Segíteni nem nevetséges, de a te módszered az! Egy kevésbé hozzáértő lehet, hogy észre sem veszi, hogy a kevesebb garancia miatt annyi, amennyi, csak azt látja, hogy olcsóbb, te azt ajánlod, úgyhogy megveszi. Holott ha tudná, hogy az -2 év garit jelent, esze ágában sem lenne megvenni. Egy processzor pedig nem csak önhibából mehet tönkre. Az esetek 99%-ában nem tudják bebizonyítani, hogy a proci mi miatt ment tönkre, így kénytelenek kicserélni, ha még garanciális. Ráadásul te nem ajánlod a dolgokat, hanem jóformán ráerőszakolod. Nézd vissza miket irkálsz! Lényegében azt, hogy csak azt érdemes, csak azt szabad, mert csak az a jó, semmi más nem éri meg, és még az eladók telefonszámát meg e-mail címét is odaírod. Szerinted így néz ki, ha valaki ajánl valamit?
Nekem hülyének meg le sem esett a korábbi AMD vs Intel vitánál, hogy OEM procikat állítasz szembe a dobozosokkal... Elmehetnél marketingesnek. Van érzéked a ferdítéshez rendesen. A hozzá nemértő még meg is kajálja.
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: nem hinném, hogy az nevetséges lenne, ha valakin segítünk. Egyébként bárkinek joga van eldönteni, hogy a saját pénzéért mit vegyen meg. Különben én nem hirdettem, csak ajánlottam, ez nagy különbség. Ha netán neked ez fájdalmat okozna, akkor légy oly szíves és a hozzászólásaimat mellőzzed.
0
0
0
0
no avatar
kung: Ezért ne legyél nevetséges, amúgy szerinted ez a Vatera vagy mi f@szt képzelsz ?
Hirdess ott...
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: miért én kellene vállaljam a felelőséget, nem én adom el a cuccokat, ne legyünk már nevetségesek. Ha netán valaki kételkedik az OEM procikba ami 1 év garival jár, az vegyen BOX kiszerelésben ott 3 év garit adnak. Azért ajánlom az olcsó OEM kiszerelést, mert nagyon sokan vásároltunk ebből a kiszerelésből és még senki nem panaszkodott, hogy akár egy is hibás lett volna.
0
0
0
0
no avatar
kung: Nem kell butának lenni, léteznek hibás darabok, az igaz, hogy a processzor a legerősebb láncszem, de még egyszer megkérdezem te vállalod a +2év garit ? Esetleg megér +5k-t a +2év ?
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: ezek az intel procik elnyűhetetlenek (főleg szorzózárasok) de a többivel sincs semmi baj, hogyha rendeltetésszerűen használják. Én még nem hallottam olyat, hogy ezek a procik közül egy is meghibásodott volna. Persze tönkre lehet tenni, az emberi butaság határtalan.
0
0
0
0
no avatar
kung: OEM verzióra te vállalod a +2 év garit ?
K@rvára megéri 5k-t spórolni, ha ne adj isten lesz valami baja pisloghat milyen jó vételt csinált...😶
0
0
0
0
maniacc avatar
Ha a házad ATX-es akkor nem gond ha az alaplap mATX. Betudod tenni, nekem is ugyanez az alaplap van otthon és ATX házban van.
0
0
0
0
no avatar
@kung: Köszönöm, nagyon nagy segítség volt, viszont ahogy nézem, az alaplap micro atx, nekem pedig atx kell, ezért inkább ezt néztem ki: http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=Z77%20Pro3
kicsivel drágább, de nem kell új házat vennem...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció