Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gbsz777 avatar
Stefanio:[LINK] ez csak 5 ezerrel drágább mint a keret de 21:9 és 25 coll.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Stefanio:
Én ilyet vettem nemrégen igaz csak 22 coll de nekem elég és csak 40000 Ft-ba került.
[LINK]

Spoiler!
Nem innen vettem, mert akkor mikor leadtam a rendelést itt nem volt elérhető.
0
0
0
0
winrar avatar
Stefanio:
Szia!
Én ilyet vettem, meg vagyok vele elégedve, szép színei is vannak: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Tudnátok olyan monitort ajánlani ami játékra(cs go) és filmezésre is egyaránt jó, színekbe is megfelel.
Egy 23-24 colosra gondoltam.
A keret 50000 Ft.
A válaszokat előre is köszönöm. 😀
0
0
0
0
lived avatar
Akkor hónap végén nagybevásárlás lesz 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
hát a pascal még kicsit messze van, mire annak az ára is beáll... szerintem jó választás még mindig a 980ti!
0
0
0
0
lived avatar
Közepes grafikán elviszi a gtx 780-asom is 4k-ban amit kell, de vennék mellé egy gtx 980ti-t is.
Csak azon filózok, hogy lehet inkább várok még, mert félek hogy megveszem a vga-t azt jön majd egy hónapra rá egy jobb.
Ez volt a 780-asommal is. Megvettem azt rá 2-3 hónapra jött a 980.
Addigra lejebb meg a monitor ára is vagy esetleg lesz más is ami jobban bejön.
Csak nem bírok már várni....
Semm bajom a mostani monitorommal, csak jó lenne haladni előre.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
lived:Ok hogy veszel egy 4K-s monitort, de mivel hajtod meg? Mert hogy az a szerencsétlen GTX 780 letérdel tőle az biztos! 😉
0
0
0
0
rollo avatar
lived Nem semmi monitort neztel ki 😀 . Az ara sem kutya .
0
0
0
0
lived avatar
Levegőben van már nagyon a monitor vásárlás.
Ki is néztem egyet ami minden feltételnek megfelel.
Esetleg valakinek valami észrevétele vele kapcsolatban vagy jobb ötlet?
[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Üdv.

Újra monitor cserén gondolkodok és nézegetem is őket.Viszont láttam egy két monitor alatt aminek IPS LED a kijelzője hogy nem fájdítja meg az ember fejét annyira mint a régebbi monitorok.Illetve nem is fárasztja és szárírja az ember szemét ha sokáig nézi mondjuk munka miatt.
Igaz ez? Azoktól kérdezném aki használ/használt már mindkettő fajtát.
0
0
0
0
mihione avatar
Azt elfelejtetten irni hogy hasznaltban gondolkozom leginkabb,30-ert ips is van fent ugyhogy 25be csak lehet kapni normalis tnt is.
0
0
0
0
Bronson avatar
21-22-esek drágábban indulnak, 30felé inkább... biztos nem elég a kisebb? Vagy áldozz többet rá akkor...
0
0
0
0
Puffin avatar
Valamire való FHD monitort maximum használtan kapsz 25 körül.
0
0
0
0
mihione avatar
Sziasztok!
Milyen monitort erdemes venni 25 ezer korul?21-22 colig es full hd felbontasban kene.
0
0
0
0
xsebix avatar
Akkor nem is keresek tovább a véleményeket nézve is jó lehet..

Köszi szépen a segítséget! 😜
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem jó választás igen! 😀
0
0
0
0
xsebix avatar
Na az szuper, pont egy LG volt a legszimpibb Ár/érték artányban ahogy írtad...
Ezt néztem ki konkrétan :
[url]http://www.amazon.co.uk/LG-24MP57VQ-Monitor-1920x1080-HDMI/dp/B00UNBALBY/ref=sr_1_39?s=computers&ie=UTF8&qid=1449976143&sr=1-39&keywords=monitor[/url]

A keretbe is benne van 175 euro

Szerinted jó választás lenne?
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem LG van, én azt ajánlom. Unokatesóm most vett egy Philips-et, első ránézésre az is frankó volt, mondjuk nem játszottam rajta csak beállítottam. Az Asus-t is dícsérik, de szerintem legjobb ár-érték arányban az LG monitorok vannak.
A Dell monitoroknak általában magasabb a válaszidejük, játékra nem annyira jó.
0
0
0
0
xsebix avatar
22-24"-ban gondolkozok FullHD, LED, IPS monitort szeretnék venni...
Hát nagyon max 200€ szánnék rá, de kint élek Írországban úgyhogy kb csak az Amazonról nézelodhetek és sajnos nem minden ott található monitort szállítanak ide... 😞

Szóval pontos típust ha ír valaki nem biztos hogy meg is tudom rendelni ezért kérdeztem inkább hogy milyen márkák a legjobbak és melyek nem annyira jók az általam említettek közül...
Samsung,LG, DELL ezek tudomásom szerint jók, de azt nem tudom hogy a Philips és az Asus monitorok jók-e mert ha igen akkor több közül tudnék válogatni
0
0
0
0
Puffin avatar
xsebix: mennyiért szeretnél monitort venni?
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Szeretnék venni egy új monitort és az lenne a kérdésem, hogy melyik márkából érdemes választani?

LG, Samsung , Dell ezekről úgy tudom , hogy jó monitorokat csinálnak...
Viszont van 1-2 márka amikről nem tudok, de talán még jók...
Philips, Asus monitorok milyenek?

A fent említett márkákból melyek azok amiket leginkabb es amiket nem igazán ajánlatos megvenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
BenuGT avatar
A viewsonic az milyen márka? Van valakinek valami véleménye róla? 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Nem azt mondtam, hogy nem lehet játszani vele, csak hogy erre a játék fejlesztők még nem igazán figyeltek oda és, ha fórumokon utána olvasol pár játék hibásan működik az ilyen képarányokkal...
Persze a legújabb 2015-ös címeknek nem okozhat gondot ! 😀

Hogy idézzek valahonnan 😀
25 col?
Csíkmonitor, ráadásul olyan kicsi, hogy Stohlbuci egy szuszra felrántja orrba. 😆
0
0
0
0
zsolo avatar
2560*1080-as felbontást azért már eléggé használják! 😆 persze nem azt mondom, hogy játékra kellene csak!
0
0
0
0
Funes avatar
Ezt a képarányt még nem igazán használják... És szerintem eléggé ocsmány is ez a széles lapát monitor.
Úgy van értelme, ha 3-at veszel belőle úgy valóban király és szép hatást ad vissza. ( Csak az már nem olcsó mulatság) 😀
0
0
0
0
zsolo avatar
[LINK]

erről mi a véleményetek?? rohadtul tetszik, szép kép, és annyira nem is drága!
0
0
0
0
lived avatar
Monitor vásárlás előtt állok.
Karácsonyra szeretném meglepni magamat egy 4K-s monitorral.
Kinéztem már párat. Szeretnék véleményt kérni róluk ill. ha tudtok akkor ajánljatok mást is.
[LINK]
[url]http://www1.la.dell.com/vc/en/corp/peripherals/dell-p2415q-monitor/pd.aspx?refid=dell-p2415q-monitor&s=corp[/url]
[LINK]
[LINK]

[LINK]
[LINK]

A Nec és az Asus rog inkább csak álom mert elég borsos az árul, na nem mint ha a többi olcsóbb lenne...
Az utolsó kettőben már G-sync van ill. az acer predator annyiban lóg ki hogy TN paneles.

Véleményt szeretnék kérni ill. ha esetleg van akkor ajánlásokat más monitorokra. Hát ha én valamik felett elsiklottam.
0
0
0
0
Puffin avatar
én ilyen TN paneles monitorokat már nem ajánlanék...
0
0
0
0
lambert avatar
Winrar:https://www.pcx.hu/termek/asus-vs247hr-led-monitor-13998
A call of duty-hoz tökéletes 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Énis ilyesmit néztem ki, sztem tökéletes választás !
0
0
0
0
winrar avatar
45000Ft-ig tudtok jobb monitort annál, amit én kinéztem?
Ezt néztem ki: [LINK]
0
0
0
0
Buraproking avatar
Üdv, az lenne a kérdésem hogy tudnátok-e ajánlani olyan gamer-monitort amin lehet tv-zni
és kb 50-60 ezer forintba kerül.
a választ előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na igen a túláram.Nekem azt hiszem azzal nem kell foglakoznom mert mióta ez a gépem van az-az 2009-től túlfeszültségvédős elosztóban vannak a gépem áramkábelei.Drága volt akkoriban azt hiszem 5 rugóval került többe mint a sima, de szerintem megérte.Amúgya Winrar: Ismerős lehet a mnitor amit linkeltem, ugyanaz mint amit te is kinéztél, nekem is megtetszett.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én jobban szeretem a beépítettet, mert "elegánsabb" szebb, rendezettebb környezetet ad és egyszerűbb (még a kábelek is össze vannak fogva nálam gyorskötözővel a gép mögött is.); mindezt annak ellenére, hogy szép hazánkban rendszeres a túláram a hálózaton, ami képes tönkre vágni a tápot. Ha külső volt, akkor egyszerűbb a csere, ha belső, akkor már nehezebb. Sajnos én már jártam így.
0
0
0
0
winrar avatar
Képek mindig segítenek 😆
Amúgy teljesen mindegy szerintem, hogy a konnektornál egy "doboz" van, vagy be van építve a monitorba a transzformátor 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar - csuz-li 1:0
Percekig azon gondolkodtam, hogy ezt hogy lehet egyértelműen leírni. A képek eszembe se jutottak... 😃
0
0
0
0
winrar avatar
reszler112233: Ha belső táp van, akkor csak egy sima tápkábelt kell a monitorba dugnod: https://www.pcx.hu/pcx_upload/termek-kepek/59/b/Halozati_tapkabel_3m_PC_186_10.jpg
Ha külső táp, akkor ilyen adaptert kell a konnektorba dugni és úgy fogja az áramot kapni: https://www.anrodiszlec.hu/images/img_maxi/led-adapter-12-volt-1-amper-12-watt-loca-03.jpg
Természetesen új monitorhoz mindkettő gyári tartozék.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mivel az első két monitort amit megjelöltem választásképp, de nem jó játékokhoz így másikat néztem ki.Ez jó lenne? [LINK]

Azt kérdezném még hogy egy adott monitornál mit jelent az hogy a Táp típus után belső vagy külső van írva.Mi a különbség köztük?
0
0
0
0
Subaru avatar
szerintem is egy jobb kártyával járnál jobban, egy R9 380 nem elég Fullhd minden maxhoz
0
0
0
0
Puffin avatar
Hát én inkább erősebb kártyát vennék és olcsóbb monitort.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mire érted hohy Input lag.Nem vagyok az nagy Gamer. Újabb játékokkal nagyon keveset játszok.Inkább a 2008-2010-ig kiadottakkal játszok, de azt is néha esténként.Nekem a Samsung Syncmaster 943n monitoromnál biztos többet tud mindkettő.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
reszler112233
Az input lag-ra nem ártana odafigyelni, egyik se erős ebben. Inkább toldd meg 10k-val és vegyél egy olyat aminek elfogadható az input lagja mert játékoknál sírás lesz a vége.
Az input lag nem egyenlő a g2g-vel! Ezen infóért nézd át a TFT Central-t. Azt még nem árt tudni, hogy a panelek 75%-át az LG szállítja.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nemrossz.Bár én inkább IPS vagy a Samsung által elnevezett PLS paneltípust választanék.De úgy néz ki pár napon belül lesz 40 ezer max keretem így én ezt a kettőt néztem ki.Samsung felé hajlok a HDMI csatlakozó és a rövidebb válaszidő miatt:

Samsung S22E390H
LG 22MP47D-P
0
0
0
0
reszler112233 avatar
30 ezer forintig tud valaki ajánlani Full HD monitort?
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
LED IPS képernyőt kell venni, minden szögből látszik jól, a színek sokkal élethűbbek. 1 éve van egy LG képernyőm és teljesen meg vagyok vele elégedve.
0
0
0
0
Krissz avatar
Én LED re szavazok, IPS panellel.
(nem ez van csak én arra voksolok 😃 )
0
0
0
0
Krissz avatar
DE nekem nemcsak játék alatt enni, hanem nativan a monitornak ennyi a max
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én GT 630-cal szinte mindent 1024x768-ban játszottam mivel nagyobb felbontáson már kevés volt az FPS... 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció