Sziasztok! Egy olyan problémám akadt, hogy belekerült a gépembe egy 2gb-os Nvidia GeForce GTX 650 videókártya és ha feldobok neki egy drivert, egy napig rendesen működik, utána ha netán újra indítom a gépet, az első 30 percben jól szuperál, aztán elkezd minden játék akadni. Megpróbálkoztam régebbi driverek telepítésével, de ott is felmerül ugyanez a probléma. Remélem ti tudtok valami okosságot mondani.
RepublicGamers: na végre, valaki, aki nem sajnálja az időt egy tiszta rendszer telepítésére. Még totál eredeti, és karbantartott rendszer esetén is ajánlatos 2 évente egy tiszta telepítés (feltéve, ha előtt nem rongyolta szénné pár malware, vagy vírus...)
És akkor gratula, használd egészséggel!
Jajj bocsass meg, igazad van es az en hibam!!
Igazabol "sokat" vartam mire valaszt kaptam.. (Hunork ne vedd magadra nem rad ertettem, ha veletlen felre ertene barki)
De en ujra tettem a rendszer, alapbol is rafert, meg gondoltam megoldja a problemat, hat igy is lett..de tenyleg koszonom a segitseget es a valaszod nagyon..tenyleg.
A valaszod megfogadom, es elraktaroztam ha veletlen ugyan ebbe a hibaba esnek..
RepublicGamers: annak mindannyian örülünk, de kérlek írd le, hogy mi volt a hiba, mert így tanulnak mások is egy hasonló hiba esetén. (meg így illik) 😀
RepublicGamers: alábbiak vonatkoznak rád is. Lásd pl breed1995 kérdését.
1. lehet, hogy miner (legtöbb esetben HD audio Realtek néven fut a folyamatokban)
2. nézd meg a feladatkezelőt, vagy inkább Process Explorerrel, hogy mi fogja a CPU és/vagy GPU-t. Lehet bármi, malware, vagy egy beragadt programszál.
3. Nyilván a video beállításokat nézd át, gondolom nem Ultra módban tolod. 😀 Vsync legyen ON, mert akkor a képernyő frekijét használja maximum. Aztán jó ötlet ilyenkor:víz, árnyék Low-ra vétele,a Vsync bekapcsolása, AA kikapcsolása vagy minimumra vétele.
4. Driver frissítés. ha viszont volt, és a korábbival működött, akkor vissza tenni a régit. És úgy megnézni.
5. Nézd meg a lapozófájl méretét, mekkora van beállítva. RAM mekkora a gépben? Lehet, hogy a lapozófájlt ki kell kapcsolni, ha elég a memória,vagy minimura kell venni. Ne a lemezt használja a játék.
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, hogy miért van ez.
Eddig teljesen jó volt, most azt csinálja, hogy játszok (BF4, Prototype 2,NFS) eddig 45-60 fps megvolt(GTX 950m) És amikor elkezdek játszani, tök jó, rá fél percre, beesik 15-18 fps alá...Miért van ez? Köszönöm szépen előre is.😀
breed1995
Valami használja a GPU-t, vagy inkább a CPU-t. Vagy akár túlzott lemezhasználat is lehet, ami szintén lefogja a gépet.
Hogy képben legyünk nézd meg pl Process Explorer-rel, hogy mi terheli a két egységet, és a lemezt is. GPU esetében a A View / Select columns / Process GPU helyen tudod beállítani. A lemezhasználatot a sima Feladatkezelőben is meg tudod nézni. Alapjáraton nem szabadna 5%-nál nagyobb lenni.
- Az is lehet, hogy miner van a baj mögött. -
legrand: Az win10 hiba. Valami frissítés beakad. Nekem is volt ilyen gondom nemrég. Nem jött le a frissítés rendesen, vagy nem tudom mi volt a gondja, de folyamatosan ezt csinálta, sőt még a RAM-ot is teleírta. Visszaállítottam egy előző időpontra és onnantól jó volt.
legrand: Milyen idős a lapos? Szerintem ki kell tisztítani és újra kell pasztázni, azért szoktak belassulni mert túlmelegszik. Én is újra pasztáztam a sajátom, és kb 3X gyorsabb lett mint előtte.
breed1995: Valami nem tölti tele a ramokat? Mert még az is szokott a melegedésen kívül ilyen hibát okozni.
Heló egy olyan problémám lenne hogy vegyük példaként most a Call of Duty: Infinite Warfare-t 60 fpps-el kezdek a játékban és fokozatosan csökkenek lefelé 15 ig-10 ig melegedést nem tapasztaltam játék közben nem megyek 60 fok fölé nem tudom mi lehet a probléma grafikából visszaveszek sem old meg semmit.
Előre is köszönöm!
Sziasztok! Adott egy laptop. Lenovo y580, Windows 7 volt rajta 3 éves rendszer eléggé belassult, újratelepítettem teljesen tisztán windows 10el, aktiváltam kms-el viszont, ugyanúgy lassú, 3 perc alatt bootol be, mire megnyitsz valamit elalszol, végig 100%on pörög a merevlemez. . Hdd sentinel szerint minden ok a vinyóval. Viszont nem tudok rájönni a hiba okára. Valaki esetleg?
m4rt1n2
Hát, BIOS frissítés, még mindig. Ha nem jó úgysem, akkor szerintem vidd vissza, és kérd vissza a pénzt. MSI lapoknál alapvetés, hogy először a 2-es slot, utána 4-es. Már ha két modul van.
Vagy próbálj havertól kérni 2 hasonló RAM-ot, és nézzétek meg. Ha azzal sem megy, akkor a lap a hibás.
m4rt1n2: CMOS clear kevés, csinálj egy BIOS frissítést. Amúgy valóban 2-4, vagy 1-3 slot a jó, én az előbbit preferálom! Nem ismerem fejből a Bios-át, nem tudom, hogy kell-e külön engedélyezni a Dual channel módot... Azért ezt nézd meg.
Hivatalosan a HyperX-ből ezt támogatja,: KHX1600C9D3P1K2/8G, de mennie kéne. (nálam sem a listában szereplő modulok vannak) És gondolom ezek közül valamelyik: DDR3 1600/ 1333/ 1066 MHz.
meszes17
GTX950-nél előbb utóbb előfordul majd,nem egy combos VGA. A kérdés most is az,milyen felbontáson? Az akadást,drop-ot úgy tudod megelőzni,ha ésszerű beállításokat használsz az adottjáték grafikus opcióinál. Azaza:mondjuk egy Crysis 3 vagy BF1,GTA5 esetében a 950-eskártyávalneakarj mindent maximumrahúzni.
Jó ötlet ilyenkor:víz, árnyék Low-ra vétele,a Vsync bekapcsolása, AA kikapcsolása vagy minimumra vétele.
A baj az,hogy a CPU erősnek mondható, miközben majd a VGA néha kínlódik. Lassan gondolkozz el még egy 8GB memóriáról,és inkább egy erősebb VGA-n. Ha nem akarsz mindig bíbelődni a grafikus opcióknál.
Helló! Most vettem egy félkonfigot, és arra lettem figyelmes, hogy a RAMokat nem lehet betenni dual-channelbe, és csak az 1-es és 2-es slotba látja őket. csináltam már CMOS restartot is de semmi. Egyéb ötletek?
Sziasztok srácok.
Egy haverom gépéről és esetéről lenne szó..annyi történt hogy tegnap este játék közben ki akarta cserélni a fejhallgatóját egy hiba miatt viszont neki csak hátul vannak USB csatlakozók a gépén ezért kicsit el kellett mozdítania a gépét hogy kicserélje de ekkor a gép fogta magát és leállt és azóta ahogy elindul abban a pillanatban le is áll..mitől lehet ez és mit lehet tenni ezzel? fontos lenne mert munkához is kell neki a gép :/
Van egy erős asztali gépnél(pl i5os proci,8 gb ram,gtx 950 vga...) olyan hiba,hogy elkezd beakadni a jatek?
Legyen itt barmilyen jatekrol szó...
Szal azt szeretném tudni,hogy ha vennek egy gtx950 videokartyas asztali gepet,akkor az nem akadna be egyaltalan a jatekoknal??
Ezt úgy ertem,hogy jatszok 2 oran at,és egyszer sem akad be,vagy egyszer sincs fps drop meg ilyenek..
Talan ez a legjobb forumtema ahol ezt meg tudom kerdezni... Tehat ma installaltam egy Corsair H100i v2 CPU hutot a gepembe, amit USB-n keresztul kell csatlakoztatni hogy lehessen allitani a pumpat es a ventillatorokat. Ez mind szep es jo, de ha azt az USB kabelt hasznalom amit a hutohoz kaptam ami Mini USB -> alaplapi (berg) USB akkor a Windows nem ismeri fel. DE! Ha egy mezei Mini USB -> USB kabelt haszanlok es egy sima USB-be dugom be (a gep hatuljaba) akkor mukodik ahogy kell. Ja es a kabellel amit a hutohoz kaptam semmi gond nincs, ugyanis feldugtam ra egy MP4 lejatszot es azt felismerte. Ezt akkor most hogy? Kihulok.
Szerk.: 3 percel az utan hogy ezt leirtam, ugy dontott a gepem hogy megis csak felismeri a hutot az eredeti kabelevel.
Szevasztok az mitől lehet hogy nem tudok kattintani egy bizonyos részre? Mindegy hogy mi van megnyitva de pl bal alul van a lombtár ikonja én annak csak a tetejére birok kattintani. de valamikor meg igen olyan mindha egy láthatatlan ablak lenne ott jobb klikknél 3 lehetőség van és abból csak a reload feliratra tudok kattintani. nem tudjátok mi lehet ez?
braking2000: a HyperX oldala szerint ez egy sima DDR3 / 1,5V memória modul. Mint említettem, az i3 DDRL vagy DDR4 memóriákkal kommunikál hibátlanul. Az L betű azt jelenti, hogy Low Voltage, ezért kell neki az 1,35V memória típus. Különben károsodhat a CPU memóriavezérlője.
Szerintem próbáld meg cimbora, ismerős, hátha van valakinek ilyen memóriája.
Intel oldala az i3-6100-ről: Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
Megjegyzem, az alaplapgyártók "garantálják" a sima DDR3 -al való működést, de.... (és ezt inkább hagyjuk)
Sziasztok.Olyan problemam van h neha kb 10-15-30 percenkent beakad a gep egy pillanatra es eleg idegesito.Mar ujraraktam a wint is ami eredeti a gep szinte uj.Amugy minden tokeltesen mukodik ezt leszamitva.Valakinek van otlete?
braking2000: hát a probléma gyökere a RAM-ban lesz... (remélhetőleg, mert inkább egy csere, mint szerviz) Az egy dolog, hogy a lap támogatná (bár jobban szereti az is a DDR3L memória modulokat), de a processzorod meg a DDR3L 1,35V-os memóriákat támogatja. Elindul persze, de ingadoznak a feszültségek, az adatforgalom nem stabil. Ha sima DDR3 van benne, akkor a gyári oldal szerint is 1,5V-os, és mindenféle BIOS beállítással (XMP...stb), talán 1,35V. Pontos RAM típust mondjad meg, addig csak topogás van...
csuz-li DDR3-as verzio van abból a lapbol ,http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5608#driver vga driver a legfrissebb :/ chipset drivert a a honlapról telepítettem, a probléma ugyan ugy fenn áll .(és igen 1-2 videot lestem róla)
braking2000: Azért, ha youtubon nézelődtél, ne nagyon lepődj meg...
Viszont az a lap, ha minden igaz, csak DDR4-es memóriát támogat, szóval ott valami nem stimmel. Itt tudod megnézni a támogatott memóriákat: [LINK] a "Memory Support List" felirat alatt.
Teljesítménycsökkenést okozhat a driverek hiánya, nem megfelelő volta is, beleértve a chipset, drivert is. Az sem mindegy, hogy milyen az oprendszered és mi fut a háttérben.
Üdv , Nem tudom hogy megfelelő helyre írok-e ,de leírom.
Olyan kérdésem lenne hogy GA-H110M-S2H alaplap , Kingstone HyperX DDR3 1600Mhz ram , i3 6100 proci, Asus Strix GTX 1060 , Kingstone HyperX Fury SSD és egy HHD-ből tevődik össze a gépem, tudom nem nagy szám fejlesztés alatt áll, de mégis amilyen benchmarkokat/teszteket láttam ugyan ezzel a proci + vidikariról játékokban, teljesen nem azok jelennek nálam, brutálisan kevesebb fps van . Valakinek valami ötlet ?
igen vsyncel is fennall a hiba... pl mortal kombat x jatekban csinalja,mindent megprobaltam,alitgattam a vsyncet is,adaptyven van,de akkorse jo....
egyebkent sok jatek csinalja...
GTX 960m videokarim van 8 gb rammal es leptoprol van szo
Nekem lenne olyan problemam,hogy mikroszaggat par jatek...hardverhiba lehet csak,szoftverrel minden tokeletes...
Mitol lehet ez?,ismerosom azt mondta,hogy forrasztas hiba,rossz hegesztes meg ilyesmi...Erdemes a forrasztast meg csinalni?
100% ram használatra tud valaki valami megoldást? Már újra telepítettem a windowst is de még így is sokszor alap helyzetbe 60- 100%-ig használja a gép a ramot. Mi a szartól lehet?
Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy az újonnan összeszerelt gépem random időközönként kikapcsol és az alaplapon ég az OVP Led. Valaki tudna-e valami megoldást mondani?
És akkor gratula, használd egészséggel!
Igazabol "sokat" vartam mire valaszt kaptam.. (Hunork ne vedd magadra nem rad ertettem, ha veletlen felre ertene barki)
De en ujra tettem a rendszer, alapbol is rafert, meg gondoltam megoldja a problemat, hat igy is lett..de tenyleg koszonom a segitseget es a valaszod nagyon..tenyleg.
A valaszod megfogadom, es elraktaroztam ha veletlen ugyan ebbe a hibaba esnek..
1. lehet, hogy miner (legtöbb esetben HD audio Realtek néven fut a folyamatokban)
2. nézd meg a feladatkezelőt, vagy inkább Process Explorerrel, hogy mi fogja a CPU és/vagy GPU-t. Lehet bármi, malware, vagy egy beragadt programszál.
3. Nyilván a video beállításokat nézd át, gondolom nem Ultra módban tolod. 😀 Vsync legyen ON, mert akkor a képernyő frekijét használja maximum. Aztán jó ötlet ilyenkor:víz, árnyék Low-ra vétele,a Vsync bekapcsolása, AA kikapcsolása vagy minimumra vétele.
4. Driver frissítés. ha viszont volt, és a korábbival működött, akkor vissza tenni a régit. És úgy megnézni.
5. Nézd meg a lapozófájl méretét, mekkora van beállítva. RAM mekkora a gépben? Lehet, hogy a lapozófájlt ki kell kapcsolni, ha elég a memória,vagy minimura kell venni. Ne a lemezt használja a játék.
Eddig teljesen jó volt, most azt csinálja, hogy játszok (BF4, Prototype 2,NFS) eddig 45-60 fps megvolt(GTX 950m) És amikor elkezdek játszani, tök jó, rá fél percre, beesik 15-18 fps alá...Miért van ez? Köszönöm szépen előre is.😀
Valami használja a GPU-t, vagy inkább a CPU-t. Vagy akár túlzott lemezhasználat is lehet, ami szintén lefogja a gépet.
Hogy képben legyünk nézd meg pl Process Explorer-rel, hogy mi terheli a két egységet, és a lemezt is. GPU esetében a A View / Select columns / Process GPU helyen tudod beállítani. A lemezhasználatot a sima Feladatkezelőben is meg tudod nézni. Alapjáraton nem szabadna 5%-nál nagyobb lenni.
- Az is lehet, hogy miner van a baj mögött. -
Far cry 3 nál leteszteltem egy jó 15 percig jó volt kb aztán megint leesett az fps nem értem mitől lehet sosem tapasztaltam még ilyent
breed1995: Valami nem tölti tele a ramokat? Mert még az is szokott a melegedésen kívül ilyen hibát okozni.
Előre is köszönöm!
Hát, BIOS frissítés, még mindig. Ha nem jó úgysem, akkor szerintem vidd vissza, és kérd vissza a pénzt. MSI lapoknál alapvetés, hogy először a 2-es slot, utána 4-es. Már ha két modul van.
Vagy próbálj havertól kérni 2 hasonló RAM-ot, és nézzétek meg. Ha azzal sem megy, akkor a lap a hibás.
Hivatalosan a HyperX-ből ezt támogatja,: KHX1600C9D3P1K2/8G, de mennie kéne. (nálam sem a listában szereplő modulok vannak) És gondolom ezek közül valamelyik: DDR3 1600/ 1333/ 1066 MHz.
meszes17
GTX950-nél előbb utóbb előfordul majd,nem egy combos VGA. A kérdés most is az,milyen felbontáson? Az akadást,drop-ot úgy tudod megelőzni,ha ésszerű beállításokat használsz az adottjáték grafikus opcióinál. Azaza:mondjuk egy Crysis 3 vagy BF1,GTA5 esetében a 950-eskártyávalneakarj mindent maximumrahúzni.
Jó ötlet ilyenkor:víz, árnyék Low-ra vétele,a Vsync bekapcsolása, AA kikapcsolása vagy minimumra vétele.
A baj az,hogy a CPU erősnek mondható, miközben majd a VGA néha kínlódik. Lassan gondolkozz el még egy 8GB memóriáról,és inkább egy erősebb VGA-n. Ha nem akarsz mindig bíbelődni a grafikus opcióknál.
Egy haverom gépéről és esetéről lenne szó..annyi történt hogy tegnap este játék közben ki akarta cserélni a fejhallgatóját egy hiba miatt viszont neki csak hátul vannak USB csatlakozók a gépén ezért kicsit el kellett mozdítania a gépét hogy kicserélje de ekkor a gép fogta magát és leállt és azóta ahogy elindul abban a pillanatban le is áll..mitől lehet ez és mit lehet tenni ezzel? fontos lenne mert munkához is kell neki a gép :/
Legyen itt barmilyen jatekrol szó...
Szal azt szeretném tudni,hogy ha vennek egy gtx950 videokartyas asztali gepet,akkor az nem akadna be egyaltalan a jatekoknal??
Ezt úgy ertem,hogy jatszok 2 oran at,és egyszer sem akad be,vagy egyszer sincs fps drop meg ilyenek..
Futtass egy Malwarebytes, Ccleaner-t. És ha régen volt Win install, akkor csinálj egy tiszta telepítést.
Szerk.: 3 percel az utan hogy ezt leirtam, ugy dontott a gepem hogy megis csak felismeri a hutot az eredeti kabelevel.
Szerintem próbáld meg cimbora, ismerős, hátha van valakinek ilyen memóriája.
Intel oldala az i3-6100-ről: Memory Types DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
Megjegyzem, az alaplapgyártók "garantálják" a sima DDR3 -al való működést, de.... (és ezt inkább hagyjuk)
Viszont az a lap, ha minden igaz, csak DDR4-es memóriát támogat, szóval ott valami nem stimmel. Itt tudod megnézni a támogatott memóriákat: [LINK] a "Memory Support List" felirat alatt.
Teljesítménycsökkenést okozhat a driverek hiánya, nem megfelelő volta is, beleértve a chipset, drivert is. Az sem mindegy, hogy milyen az oprendszered és mi fut a háttérben.
Olyan kérdésem lenne hogy GA-H110M-S2H alaplap , Kingstone HyperX DDR3 1600Mhz ram , i3 6100 proci, Asus Strix GTX 1060 , Kingstone HyperX Fury SSD és egy HHD-ből tevődik össze a gépem, tudom nem nagy szám fejlesztés alatt áll, de mégis amilyen benchmarkokat/teszteket láttam ugyan ezzel a proci + vidikariról játékokban, teljesen nem azok jelennek nálam, brutálisan kevesebb fps van . Valakinek valami ötlet ?
egyebkent sok jatek csinalja...
GTX 960m videokarim van 8 gb rammal es leptoprol van szo
ne hallgass a haverodra, nem nagyon van képben szerintem... melyik játékok és melyik konfig? V-sync-el is fennál a hiba?
Mitol lehet ez?,ismerosom azt mondta,hogy forrasztas hiba,rossz hegesztes meg ilyesmi...Erdemes a forrasztast meg csinalni?
i5-6400
hyperx savage 16Gb
MSI armor gtx 1060
fsp hyper 500w
Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy az újonnan összeszerelt gépem random időközönként kikapcsol és az alaplapon ég az OVP Led. Valaki tudna-e valami megoldást mondani?