Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Wentrion avatar
@tihanz6 Az attól függ, hogy milyen tokozású az alaplap. Ha csak AM3-as akkor nem. Viszont ha AM3+-os és ez a proci van benne akkor bele fog menni.

Szerk.: Rákerestem a lapodra és a második mondatomat vedd figyelmen kívül (csak AM3-as procikat fogad be)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Intel i5- 4440 hez a driverét is fel kell tenni vagy elég a r9 280 nak?
S ha nincs okozhatnak textúra hibát, mert azt tapasztaltam,de nem tudom, hogy vidikari rossz, v driver.. (win 7, win 8.1- egyaránt rossz, most az utóbbi van)
I5 drivert meg nem enged telepíteni, mert nem elég a rendszerkövetelményeknek -.-
0
0
0
0
tihanz6 avatar
Sziasztok ! A mostani alaplamomon egy Amd Atholon II 635 x4-es proci van aminek a foglalata: Amd socket A3
Namármost abba az a procceszor nem megy bele aminek Amd Socket A3+-os foglalata van ? O_o
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Most jutottam oda ,hogy meglett a gépem teljesen.

És olyat kérdeznék ,hogy mivel az ALAPLAPOM cpu csatija 4 pines

a tápon meg 4+4 pines csati van.
(fsp hyper 600w)

Akkor ha ezt a (4+4) et ketté veszem és ami belemegy gond nélkül az jó neki?

Nem teszi tönkre?
0
0
0
0
no avatar
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Vettem két darab HyperX FURY Blue 4GB Memória, DDR3, 1600MHz, CL10, 1.5V ramot, beszereltem egy gigabyte ga-h55-ud3h alaplapba, de amikor elindítom a gépet bejön a windows 7 töltő képernyője és ennyi, utána nem csinál semmit. Tehát megáll a töltőképernyőnél. Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a baja.
A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
aki ért a moddoláshoz és jó angolos segíthetne mert nem igazodok el ezen

letöltöttem szerintem mindent és bemásoltam ahová kell mégsem jó
aki jobban érti mit hogy kell leírhatná előre is köszönöm
0
0
0
0
xymano avatar
Kapcsold le a gépen a főkapcsolót a tápon.
0
0
0
0
adamovszki avatar
PCI expres 2.0 és 3.0 közt mi a különbség ? 😀😉
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
adamovszki avatar
Bronson :
Értelek, köszönöm szépen !
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek a valós, nem az effektív órajelek.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sziasztok ! Létezik, hogy a Sapphire Radeon r9 270x-nek ilyen alacsonyak lennének az órajelei ?!
http://kepfeltoltes.hu/141224/422489737asd_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
PatrikVagyok:Van.2x2 GB jobb mert dualban mennek.
[LINK]
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok van teljesítménybeli különbség 2x2GB és 1x4GB DDR3 1333-as RAM között? 😀 Előre is köszönöm a segítséget és kellemes ünnepeket! 😀
0
0
0
0
no avatar
még ma is ugyanazt csinálja mint tegnap fogalmam sincs mitől lehet de még a gépházat se engedi megnyitni hogy visszaállitsam a rendszert :@ azt irja ki,hogy ez az alkalmazás nem támogatja a megadott szerződést vagy nincs telepítve
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha egyáltalán ez a baja, akkor a frissítések végén, egészen a következő hónap elejéig, amikor jön a következő pakk. Azért nem zárnám ki, hogy más a gond. Ez ugye itt távgyógyítás, ami csak ukrán csodadoktoroknak és homeopatáknak megy hibátlanul... :-)
Azt teheted, hogy egyrészt megnézed a Windows Update épp hogy áll. Startmenü keresőjébe beírod azt, hogy ''Windows Update" akkor hozza.
Ha itt nincs semmi, akkor végigmész az összes főbb illesztőprogramon. Videokártya, hangkártya, alaplapi chipset, stb és mindegyiket frissíted a legújabbra. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor passz. Nézd még meg, hogy a gyári telepítésnél milyen szemeteket (próbaverziós vackokat, felesleges segédprogramokat, stb) tettek rá feleslegesen. Azokat is le lehet szedegetni. Van egy segédprogram, amit úgy hívnak, hogy Game Booster. A leírása csodákat ígér, de ne hidd el. Arra viszont jó, hogy a játékok indulásakor az összes felesleges segédprogramot, frissítőt, meg hasonlókat lelövi, hogy ne terheljék a rendszert. Talán segíthet.
0
0
0
0
no avatar
értem köszi és ez mikor állhat helyre?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Akkor nincs más tippem, így látatlanban, mint a frissítés, amit korábban írtam.
0
0
0
0
no avatar
direkt megnéztem a hőmérsékleteket de azok rendben vannak játék közben is
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ez az a gép, ami "Új laptop ASUS" alatt fut a profilodban?. Ha az, akkor elképzelhető, hogy csak melegszik játékok alatt. Vegyél alá egy laptophűtőt. Pár ezer forint. Szerintem egy próbát megér.
0
0
0
0
no avatar
kevés az fpsem de ez sem segitett bár most elindult a játék játszhatóan aztán lement 10-11 fps re bár nem a teljes visszaállitást választottam
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mit jelent az, hogy teljesen játszhatatlan? Ha új a gép, akkor előfordulhat, hogy épp telepíti a Windows frissítéseket és ettől lassul be a játék. A Microsoftnak még nem sikerült megoldani, hogy a frissítéskezelője meghúzódjon a háttérben, mint egy Mac-nél, vagy Linuxnál.
Ha ez van, akkor nem segít a visszaállítás, mert utána újra kezdi a frissítést. A visszaállítás akkor segít, ha a hiba előtt közvetlenül telepítettél, valamit, vagy frissítettél egy drivert és ez okozza a lassulást.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Az lenne a problémám,hogy 2 hete vettem a laptopot rendesen működik a laptop de mikor belépek egy játékba teljesen játszhatatlan, ez mitől lehet? ma kezdte el csinálni eddig minden játék működött rajta
0
0
0
0
Subaru avatar
de működne, csak figyelj arra, hogy mindkét monitor a videókártyába legyen bedugva és a tv-t állísd át PC-re vagy HDMI -re
0
0
0
0
Athis18 avatar
Ha gépre rávan kötve egy monitor, uyganakkor egy tv-t is köthetek mellé, vagy ugy nem mukodne?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22:
véleményem szerint ezek felett már nem érdemes amd-s gépre költeni.

Na ebben tökéletesen egyetértünk. Itt van az a választóvonal (árérték arányban), ahonnan már csak az Intel értelmezhető.
Azenenazjo: Tévedsz. Nem azért teszik, mert a két gyártó legerősebbét írják. Ha az erő számítana, akkor valami 3-4 ezres sorszámú i5 öt elég lenne odatenni. (erre is van példa). Azért van ez így, mert az új konzolokban AMD architektúra van (konkrétan egy spéci APU) és arra készül a játék, annak a szerkezetére van optimalizálva, így abból készül a PC port is, így bizony az AMD-ket jobban ki is tudja használni a játékmotor, amit eleve AMD-re optimalizáltak, tehát elég egy gyöngébb vas is neki AMD-ből összepakolva.
0
0
0
0
Subaru avatar
csuz-li: azért mert nincs annál erősebb AMD kb jó tudom 9590 de intelnél se az i7 5960xet írják
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
Jó kérdés, de szerintem azért mert az amdnek a legjobban sikerült procija az fx8320-8350,és ezek a legelterjedtebbek, véleményem szerint ezek felett már nem érdemes amd-s gépre költeni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Reinkz: Igazad van. Tudom. Ezért írtam azt, hogy marhaság.
Azonban az sokaknak leesik, hogy az Intel jobb, mint az AMD. Ami igaz is, hiszen utóbbi nagyjából 2-3 éves lemaradásban van. A K+F költségvetése meg a töredéke, úgyhogy a közeljövőben ezt nem is fogja behozni.
De azon már elgondolkodtatok, hogy azok a játékok, amik az új konzolokra jöttek ki és készült belőlük PC-s port, miért írnak kétszer annyiba kerülő, sokkal erősebb i7-eket ajánlott procinak, miközben AMD-ből csak egy fx-8350-et kérnek? (pl.: Thief, watch dogs, stb) Márpedig a következő 10 évben erre lehet berendezkedni.
Ezen pedig érdemes lenne elgondolkodni vagdalkozás közben, mert itt elvileg mindenki játékra épít gépet.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én nem imádom az intelt, soha nem is volt inteles gépem, és amíg legalább egy i5 4690-et nem bírok venni, addig nem is lesz. De akárhogy jöttök itt a tesztekkel meg ezen meg azon a gépen hogyan megy, egy i5 bármelyik fx-et veri játékban, 10játékból legalább 7-8ban biztosan. A hangsúly ott van leginkább hogy az fx-ek nem bírják kihajtani a nagyobb kártyákat, mert gyengébbek magonként,nem az a lényeg hogy 6mag, ha nem hogy gyengébb magonként, nekem is hiába van fx 8320-as procim, ha egyszer úgy adódna hogy tudnék venni egy gtx 980-as kártyát, nem bírnám kihasználni, mert a procim vissza fogná a kártya teljesítményét. Ezzel pedig kevesebb fps lenne, lehet hogy így is lenne 50-100fps akár 200 is, de később ez csökkenni fog. Szerintetek véletlen hogy akinek amd-s gépe volt, az cserélte intelesre mert nem bírta a proci kihajtani a kártyát? Nem egy embertől lehetett már ezt olvasni. bassus16 próbáljátok ki nagyobb kártyával, több játékkal, fordulna ez az arány a barátod javára. Több emberrel is beszéltem, hogy már van olyan játék, amikor már az fx 8320 nem bírja kihajtani az r9 280-se, de lehet hogy fx 6300 volt, nem tudom már pontosan.
Ennyi 😃 Én is jobban szeretem az amd-t, de attól még tény hogy az intel manapság elhúzott.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mint említettem korábban: ha csak a félrevezetés lenne a célom, én is tudnék olyan teszteket, amik az AMD-nek kedveznek, még GRID alatt is; csak, ahogy mondtam, megfelelő csillagállás szükséges ehhez:
https://prohardver.hu/dl/cnt/2014-08/110692/results/i_grid.png

Úgyhogy szerintem maradjunk a hagyományos teljesítményteszteknél.
Én sem linkelgetem be ezeket azzal, hogy lám még egy sima AMD APU is leveri az i7-et. És nem próbálok senkit ez alapján rábeszélni arra, hogy i7 helyett vegyen AMD APU-t, mert engem nem a gyártó érdekel, mivel nem kapok pénzt sem az Inteltől, sem az AMD-től, csupán az érdekel, hogy hogy lehet a legnagyobb teljesítményt kihozni az adott költségvetésből. Ha nekem valaki azt mondja, hogy van 350-400e Ft-ja gépre, mindig Intelt ajánlok neki. Ha valaki azzal jön, hogy hozzuk ki a a lehető legjobb teljesítményt 200e ft-ból, akkor viszont az Intel szóba sem jöhet.
Már rég el kellene felejteni, hogy elhiggyük a marketingeseknek, hogy az ő termékeik mindenben jobbak a konkurensnél. Ennek egy felnőtt ember már nem dőlhetne be. Van olyan szegmens/felhasználási terület, ahol az Intel jobb, vagy olyan, ahol az AMD és van olyan, ahol verseny sincs, mert az AMD nem is tud alternatívát állítani az Intellel szemben.
Összességében az Intel jobb, mint az AMD. Ha részvényt vennék, ezt venném figyelembe. Viszont, ha játékgépet rakok össze, akkor nem összességében érdekel a dolog, hanem az adott árkategóriában vizsgálom a teljesítményt, ráadásul nem is csak a processzorét, hanem az egész konfigét egyben.
0
0
0
0
Flash avatar
Ezt Gaboo7 kolléga linkelte a 3DMark topikban.
Érdemes vetni rá egy pillantást. 😆

https://extreme.pcgameshardware.de/attachments/749848d1403712403-grid-autosport-im-mega-test-grafikkarten-benchmarks-und-cpu-kernskalierung-http-www.gamegpu.ru-images-stories-test_gpu-simulator-grid_autosport-test-gridautosport_proz_nv.jpg
0
0
0
0
bassus16 avatar
I3 veri az fx6xxx-et... Ember itt egyesek már annyira az Intelért élnek, hogy az már fáj. Az oké, hogy 1 magja erősebb értem fel fogtam, de az hogy 6 mag 1 játék alatt ne legyen jobb mint 2 mag az azért lássuk már be, hogy nem helytálló. Az olyan programnál ahol 1 mag-ot használ veri ez van de melyik játék használ manapság csak 1 magot?
Haveroméknak is van i3-as gépük meg unokatestvéremnek i5 3570k-ja mondtam neki vegyen olyant mint nekem van fx8320-at mert az jó nem neki intel kellett.
Neki hd 7850-e van + i5 3570k és neki a bf4 1920-x1080-ban 50-80fps míg ez nálam 50-120fps között mozog.
CoD AW neki megy 60-120fps-el nekem meg megy 60-150fps között (átlag 100fps) és még a Ryse Son of Rome nála hiába van 30-45fps akkor is beakad, szaggat laggol míg nálam 40-50fps között megy stabílan.(Far Cry 4 se neki se nekem nem megy Mediumnál jobban úgy, hogy játszható legyen) Ezért mondom mielőtt leszarozzátok és túlzásba estek meg a tesztekre hagyatkozotok...előbb próbáljátok ki. 2 teljesen ugyan olyan gépnél is lesznek fps különbségek.
Akinek meg nem elég az az fps ahogy nekem megy az akkor ne is játszon vagy kőltsön rá 300Ft-ot és 10-20fps-el többet kap.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Én értem, hogy imádod az intelt, ne ne ess túlzásokba. Játékok alatt kifejezetten az AMD a nyerő. (Főleg a Mantle, a konzolok és hasonlók miatt) Teljesítménytesztekben is egyértelmű, hogy melyik hol áll. Nem kell itt reklámozni. Ha sok pénzed van gépre, akkor Intel. Ha kevés, de játszani akarsz, akkor AMD. Mert árban kevesebb pénzért adja ugyan azt a teljesítményt.
Az ilyenek meg, hogy keresünk egy konkrét játékot, aminek motorja alatt az Intel jobban teljesít, csak félrevezetésre jó. Én is tudok olyan tesztet, ahol egy AMD jobban teljesít, mégsem láttál tőlem olyat leírva, hogy az AMD A10-7850K (43fps) kétszer jobb, mint egy Intel i7-4770K (22fps), mert van olyan teszt, ahol egy konkrét játék alatt (BF4) ilyet lehet mérni, de tudom, hogy ehhez milyen csillagegyüttállás kell, tehát nem ezzel érvelek, hanem elismerem, hogy az i7 messze veri a kaveri apukat, mert a teljesítménytesztek bizony ezt mutatják. Persze játék alatt csökken a különbség, de attól még az i7 jobb.
0
0
0
0
no avatar
Driver a legújabb van feltéve :/
0
0
0
0
no avatar
megvolt, semmi különlegeset nem tapasztaltam. FurMark-ot használtam.
0
0
0
0
Bronson avatar
futtass le egy vga stress tesztet és kiderül
0
0
0
0
no avatar
Hellósztok 😀

Újra én :/ a korábban említett kocka hibám az új driverrel eltűnt. (lentebb olvasható)
[Ám most olyat tapasztaltam, hogy BF 3 közbe fekete kockák villantak fel egy másodpercre, nem teljes képernyős, meg korábban a COD:AW-ban voltak hibák, például az Armada pályán, vagy a tréning pályán ahol az ajtót kellett berobbantani, s megmenteni az "elnököt" ahhoz vezető folyosón mintha b**ottnagy reflektor vakított volna el....terhelés alatt max 70 fok a gpu.
Valami ötlet? vagy ez végképp kari hiba már?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
A lényeg annyi hogy az ember játékra vesz gépet, és játékban veri az i3 a fx6xxx procikat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
alex1997:
Miért egy jobb i3 erősebb mint a mostani 6 magos FX-ek?

A teljesítménytesztek szerint nem. Bár Reinkz kolléga szerint nem a teljesítménytesztet kell nézni, hanem egy bizonyos játékmotor alatti teljesítményt...
Amit lényegesnek tartottam, azt korábban már leírtam, a teljesítménytesztet belinkeltem.
Ha mindenképpen Intelt szeretnél, ami szerintem is jó választás, akkor nagyságrenileg i7-ből legalább kétezres számmal ellátottat, de inkább háromezrest, ha i5, akkor mindenképpen négyezrest nézz, ha a 8 magos fx-ek főlé akarsz lőni (fx-8350). (Már, ha hiszünk a teljesítményteszteknek.) Ha a hatmagosak (fx-6300) a bázis, akkor már a kétezres számozású i5 is veri.
(Amúgy a nyolcmagos fx valójában négy magos, a hatmagos meg három magos, csak magonként két modullal, ami egy-egy számítási szálat jelent, de ez inkább csak technikai részlet, hiszen a gép szempontjából 6 és 8 magként jelentkeznek és az oprendszer és a játékmotorok is így látják és használják.)

TerrorDom:
Próbáltad már az boot idejű tisztítást? Avast tud olyat is. Aztán próbálkoznék azzal is, hogy csökkentett módban futtatok egy víruskeresést, meg egy malwerkergetést is. Nekem ennyi ötletem van, ha ez nem segített, akkor marad a google how to remove kezdetű verse...
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!
Mi ez a 2 bővítmény?: Extutil és Managera
Az Avast se bírja kitörölni! Mit csinálnak ezek?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
alex1997
Amit írtam inteles gépet az jó 😃 csak +pénz
De itt egy másik ami bele fér a keretbe.
Intel Core i3-4330 processzor 35ezer
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury kék 20ezer
Asus H97M-E alaplap 24ezer
79ezer
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok alaplap csere volt és mikor bekapcsoltam ilyen képet ad. https://www.kephost.com/images/2014/12/22/20141222_161057.jpg
illetve ha áramtalanítom a gépet és visszakapcsolom a tápot akkor magától be kapcsol.. valaki segítsen legyen szíves!
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Miért egy jobb i3 erősebb mint a mostani 6 magos FX-ek? (boc shogy tudatlankodok csak már régen fogllakoztam a gépemmel meg hasonlóval le foglal az iskola)

Akkor Intel alappal ami ebbe a 79000-be bele fér mit lehetne össze pakkolni?
(annyi bajom van csak az intelle hogy szerintem nagyon drága. És igen tudom hogy elvileg nem melegszik annyira de nekünk 2008 környékén 3 hónap alatt 2 ment tönkre akkor a gépben és furcsa módon az Athlon azóta szépen muzsikál semmi baja 😆😉
0
0
0
0
Subaru avatar
alex1997 ezekhez a játékokhoz pont, hogy egy magon kell erősnek lennie a procidnak mivel a lol 2 magot használ a bo2 se többet és a bf2 még annyit se
szerintem is intelt vegyél
0
0
0
0
csuz-li avatar
alex1997
Az fx-4350 helyett inkább fx-6300. Valamivel többet is tud (nem túl sokkal), de alacsonyabb a fogyasztása és kevésbé melegszik. Ha a 8320 mellett döntesz, ami a legjobb a három közül, akkor tápból feltétlenül fogadd meg ddkk22 tanácsát, amit nekem címzett, mert nem hülyeség és ennek a procinak megint csak nagyobb a fogyasztása.
Nekem a 8350-es is elmegy gyári hűtővel, pedig az már rendesen termeli a hőt, úgyhogy ne izgulj a külön hűtővel, elmegy az gyárival is egy jobb házban.
Viszont, ha fx-6300-t, vagy 8320-at raksz a gépbe, akkor mellé 1866MHz-es memóriát tegyél, mert az való mellé.

Reinkz: 😃
ha van keret i3ra akkor azt vennék

Hát én nem, mert nem Apache szervert akarok a gépen futtatni, hanem játékot...
az i3-3220 29e Ft
Az fx-6300 28e Ft
http://www.cpu-world.com/Compare/350/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_i3_i3-3220.html
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció