Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PC GAMER avatar
14.1 BETA de mar igy is van par FPS novekedes...Nem a 7xxxseriaval,hanem az R7 es R9-et ertem ez alatt!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Milyen béta ? Béta 1.6... már kiadtak egy halom javítás és ugyanolyan hulladék. Tanulhatnának a hibáikból ! Ami nem megy nem kell erőltetni, inkább csináljanak egy normális processzort, vagy egy normális drivert a Gpu alá.😆
0
0
0
0
PC GAMER avatar
A baj az hogy meg Betafazisban van a Mantle ,de nektek azonnal kell+100Fps hihetetlen 😜
0
0
0
0
RedRabbit avatar
PC GAMER: Mantle a múlt...Marék napfényen szárított ürülékkel egyenértékű ! Úgy is írhatnám, hogy szart sem ér. 😆 Amit gyorsultak a kártyák kizárólag az új drivernek köszönhető, 2 éve is voltak 20% teljesítménynövekedések, szoftveresen Mantle nélkül ! 😜 Amúgy meg jön az új Dx az a jövő, és azt nem 1 játékra optimizálják. 😆
0
0
0
0
sisko avatar
A Mantle a Jovo!
--->majd ha egyszer már rendesen működik,nem csak az Amd csúcskártyáján R9 290(x) . Persze jönnek majd olyan játékok hamarosan ( a BF4-en kívül,pl a Thief),amik használni fogják a mantle-t a DX mellet,de addig még sokat kell csiszolgatni a drivereken,támogatáson,stb,stb.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Azt eléggé el sikerült b*szarintania az AMD-nek 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha nem akadsz fel minden részleten akkor nincs olyan óriási különbség a kettő között, viszont a directx11 a jövő...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sok különbség van a Direct X 10.1 és a Direct X 11 között? láttam videókat a Youtube-on de ott sok változást nem tapasztaltam.
0
0
0
0
Puffin avatar
csakvadas: az a proci nem tudja kihajtani teljesen a videókarit!
0
0
0
0
cseszka avatar
A 670 jó kártya,elég még egy darabig,és 7** sorozatra én se cserélném le,hanem inkább várnák az uj szériára.De a SLI se rossz.
0
0
0
0
csakvadas avatar
Üdv egy 3.6Ghz - re húzott E8400 még elég egy 7870-hez vagy azonnali csere 4 magosra😲 a Win 7 adott 6.9 a procira
0
0
0
0
falonpok avatar
Sziasztok! Kíváncsiságból, szerintetek meddig lesz elég a videókártyám és egyáltalán elfogadhatónak számít még? Igazából nem nagyon tudom mert mostanában (az elmúlt 3-4 hónapban) nem tudtam tesztelni a az újabb játékokon mit bír. Ezt csak azért kérdezném, mert ugyan most nem tervezem a cserét főleg nem a 7xx-es szériára, de utána lehet. Vagy azon is gondolkodtam, hogy SLI-be vennék még egy ilyen kártyát ha lejjebb menne az ára. Melyikkel járnék jobban?
0
0
0
0
mtrelax avatar
ha kikapcsolom a cross-fire-t akkor 2. kártya olyan mintha benne sem lenne?
0
0
0
0
humagyar avatar
ott a játék határozza meg, de alapból ki van kapcsolva
0
0
0
0
Bronson avatar
az mindig legyen kikapcsolva ha többet akarsz... a ccc-ben is ki van kapcsolva?
0
0
0
0
humagyar avatar
Bronson Nem mindig, de sokszor megnézem úgy is, de olyankor se szokott változni semmi.
0
0
0
0
Bronson avatar
v-sync ki van kapcsolva mindig?
0
0
0
0
humagyar avatar
Helló! Nem biztos, hogy a videókártyám a hibás, de én arra tippelek. Szóval az a gond, hogy a legtöbb játék esetében nem megy a fps szám 30 fölé, teljesem mindegy, hogy milyen beállításokkal játszok. Így hirtelen két kivétel jut eszembe, ahol normális gyorsaságú a játék: a CoD MW és a CS1.6. Még ilyen San Andreas is megakad 30 fps körül. Érdekesség, hogy az NFS Rivals, ami alapból 30 fps-re van lekorlátozva, azt feloldottam 60-ra, erre az egész játék belassul, bár kétség kívül folyamatos a kép.
Mi lehet ezeknek az oka?
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne (ha egyáltalán lehet) a notebookom videokártyájának 2gb-os RAM -jához további 2gb RAM-ot hozzáadni a megosztott memóriából? (GeForce® GT 740M 2gb)
0
0
0
0
nyozo avatar
TaylorXIII: Köszönöm!
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! teljesítményben melyik a jobb a GTX 650 Ti boost vagy a 7790?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Seasonic beles elvileg nincs is. Enhance beles van és a tiéd elvileg az. Ilyennek kéne lennie:
https://c1.neweggimages.com/NeweggImage/productimage/17-171-037-08.jpg Ezt a látószerveddel tudod ellenőrizni fizikailag tápra nézve. Nincs hozzá program ami kiírja.
0
0
0
0
no avatar
Ximo: Azt hol tudom megnezni, hogy seasonic beles e?
0
0
0
0
ximo avatar
Ha az a seasonic beles darab amire gondolok akkor bírnia kell simán! (na azt én sem cserélném le)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Igen meg a Cooler Master Silent Pro M 700W van meg.Ja és nem akarom lecserélni! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem hiszem, hogy azt csak úgy lecserélné😃
0
0
0
0
no avatar
Kish24: 500w is elég egy sli-hez,de nem mindegy milyen az a táp, nem tudnád megmondani a pontos nevét?

szerk: ha Cooler Master Silent Pro M 700W van még mindig akkor röhögve elviszi.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bírni fogja szerintem. A proci nem fog 130 watt közelében sem lenni. Elvégre játék közben lustálkodik egy csomó magja/szála. Szerintem bírnia kell.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Köszönöm az infókat.A következő problémám, hogy az ismerősöm szerin a 700W-os tápom nem fogja bírni az SLI-t.Szerintem meg kéne neki bírnia: 2x195w GPU és 130W CPU + a 4 ram meg az ssd/winyo/ventik max 80-100w-t ehetnek.A külső kinyom külön tápos.Ez így 620W.
Vagy rosszul gondolom?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Kish24 : Nó para! A GTX 760-al is megy SLI-be a 680-as. 😀
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! teljesítményben melyik a jobb a GTX 650 Ti boost vagy a 7790?
0
0
0
0
ximo avatar
Kish24: Persze, ha ugyan olyan kártya csak más kiadás az nem lehet gond, ha az egyik mondjuk más órajelen megy az lehet gond de (teszem azt gyári OC-os) de akkor csak szinkronizálni kell az órajeleket (bármilyen tuning programmal) és OK lesz.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
cseszka: Jah priviben küldte. Mindennap szétszoktam nézni azokon az oldalakon. 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
gondolom privátban küldte,mert itt nem láttam.Esetleg nézd még meg a Limundon meg a Kupindon a karikat.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
cseszka: Már linkelte PC GAMER azt a karit, nem rossz. És elég megbízhatónak tűnik aki árulja. 😃
PC GAMER: CM TX3 a cpu hűtőm. Annak el kellene bírnia az OC-vel járó nagyobb hőfokkal sztem. Igaz csak 1 venti van a procimon, de majd utólag veszek rá még1-et. 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy szeretnek SLI-t kialakítani.Nekem van egy Gainward Gtx 680-as kártyám, aminek a ver.száma:2494 ([url]http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=858&lang=en[/url]).Most lehetőségem van egy hasonló kártya beszerzésére.A probléma,hogy annak a kártyának a ver. száma 2500 ([url]http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=867&lang=en[/url]).Magyarul ugyanaz a márka,csak a második kiadás.Lehetséges őket SLI-be kötni?Nem szeretném potyára megvenni!
Előre is köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Dani46 igazad van ,vigyazni kell avval a forrofeju karival😆.....
cseszka: Ezt a linket mar elkuldtem robinho89-nek....
robinho89:En a Procit nem cserelnem inkabb felhuznam 4.00GHZ-re,bar nem tudom,hogy milyen a hutod.....de abban a prociban boven van OC...Es ugyebar az Fx sem sokkal jobb,annyi,hogy 8 szalon dolgozik vagyis 4 valos maggal,vagyis a Denebtol lenyegeben csak a magas orajelevel van meglepve,a tobb cachel, ja es persze a ddr3 1866.....
0
0
0
0
Dani46 avatar
nem a twin frozt-t mondom,hanem ezt a ref hűtős veszedelmet😃[url]https://www.google.hu/search?q=msi+7950&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6OfnUoqYCrKKyQPo8YD4Dw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976#facrc=_&imgdii=_&imgrc=71zGYR-6mvGtdM%253A%3B4xjcWck7qDxfRM%3Bhttp%253A%252F%252F***%252F_userfiles%252FImage%252Fjoker%252Fhirek%252F2012%252F0131%252F7950%252Fmsi-1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252F***%252Fhir%252Fradeon_hd_7950_mustra_ime_az_uj_videokartyak%252F19215%3B865%3B701[/url]
0
0
0
0
cseszka avatar
a 7950?Nekem is volt msi TF 7950,és semmi baj nemvol vele.Szerintem csak nemvolt szerencséd,aki árulja irta,h 3d progikkal lett tesztelve 67órán keresztül megszakitás nélkül.
0
0
0
0
Dani46 avatar
neeee ilyet neee nekem volt csak msi be 110 foknál mondtam azt hogy ebből elég volt és vissza is küldtem😃
0
0
0
0
cseszka avatar
robinho89:Most nézem szerbiábol vagy te is,na ezt találtam,még van rá gar is.
[LINK]
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
kistiko07a: Az a gond, h mindenféleképpen kell alaplap csere. Az alaplapon am3-as, bioss frissítéssel elbírom érni az am3 + de nem szarakodok vele ha minden igaz. 😆 Az FX-ek nem mennek bele a lapomba max. a AMD Phenom II X6 1060T, de az már régi mint az országút és a fogyasztása is elég szép neki. 😞
PC GAMER: Még van garancia a procimon, még fél év kb. Nem tom Joca mennyit adna a procimért alaplapostól együtt. Jó lenne ha kapnák annyit érte, h kifusson egy másik procit belőle. Mondjuk egy FX 8120-as cpu-val beérném egy darabig. 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
8120 boven eleg lesz ... 120Euroert mar kaphatsz....
107 euro az FX 6300...
163 euroert viszont mar 8350 kapsz.

70-80eurot tudsz kapni a 955Be-ert!
0
0
0
0
kistiko07a avatar
robinho89: Nem létszükséglet alaplapcsere, egy Fx6300 elég lenne a vga-nak. De ha a kereted engedi akkor mehet az Intel/Fx8*** konfig is.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
RedRabbit: Igen, alapórajelen üzemel! 😀 Épp felakartam tenni a kérdést, h ha vennék erősebb procit a mostaninál, akkor nem -e mennének jobban a játékok. Mivel, h lehet hogy erős a mostani karim a 955-ös procinak és nem bírja rendesen kicsavarni a szuszt belőle. 2 cpu is van a listámon. Persze ahhoz már alaplapot is kell vennem pluszban.
i5 3470-es vagy FX 8350-es ez itt a kérdés most. Árban nincs sok különbség köztük. Ezek már sztem elég erősek a karimhoz nem? 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
robinho89: 955 alapórajelen üzemel ? Gyanítom cpu limited van, legalábbis 965 7870 mellett cpu limites.😜 Szerintem előbb cserélj procit, aztán gondolkodj erősebb kártyában.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
cseszka: ASUS HD R9 270X-es 208euro, viszont GTX 660-ast már lehet kapni 163-ért is. 4500 din. a különbség a 2 kari között.
RedRabbit: Nincs nekem gondom a HD 7870-es teljesítményével, csak hát van olyan játék ami microlaggol pl. bármelyik FIFA. :S Ezért akartam, akarok karit cserélni. Geforce kártyáimmal ilyen probléma még nem volt.
PC GAMER: Nem olyan szar a tápom azért, vagyis gondolom én. 😃 Még nem nagyon babráltam a kártyám óra jelével, amúgy gyárilag húzott a karim. 😆 De gondolom nem sokat ér az a kis tuning. 😃
0
0
0
0
PC GAMER avatar
7870-rol valoban nem eri meg R9 270X-re valtani,legalabb is nem volna nagy teljesitmenynovekedes....OCzni meg gondolom te is tudsz😆 persze ha birja a tapod!

En Gtx 670 v. 760 v. 7950 olyanlok!!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció