Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Ja hát tuningolt, energiahatékonyabb 7870 elvileg. De ref órajeleket nézve nem 1 hajszállal jobb csak ha 1 hajszál 1 %.
0
0
0
0
no avatar
adamovszki: nem lehet driver hiba?, én 1 hétig játszottam dota2vel szintén produkálta a szürkecsíkos jelenséget hd 7770-el holott elötte soha nem láttam vagy talán 1x drit 2 alatt.
0
0
0
0
1Million avatar
TaylorXIII szóval akkor nem 1 hajszálról van szó 😃 hanem többről , jól van akkor .. köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Legyen inkább 8-10 hajszál.
0
0
0
0
1Million avatar
mathejocy ahaam értem ... csak mert procit a késöbiekben akarok majd venni , csak hogy az új R9 270x 2GB az jó választás e a közeli jővőre nézve .. mivel hogy kb a HD 7870 Nek felel meg csak újjab és jobb egy hajszállal ha jól tudom ..
0
0
0
0
mathejocy avatar
1Million : Játék függő lesz a dolog.AC4 alatt pl nem vettem észre,hogy x2 250 vagy FX 6300-van a kártyám alatt.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Online rendeltem, úgyhogy az lesz, hogy visszaküldöm :/
0
0
0
0
mathejocy avatar
Vidd vissza nyugodtan GSOD-ra hivatkozva.Van kint egy rakás fos 270x VGA.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Kezdek nagyok aggódni a videokártya miatt. Persze terhelés alatt jelentkezik ez a szürke csíkos "izé"....Alig 3 hónapos a kártya és ezt csinálja... :/ Egy játékkal játszok, Dota2-vel és az alatt vettem észre ezt a jelenséget... Van olyan amikor nem jelentkezik 2-3 napig, de van olyan amikor óránként 2x-3x... :/ Nem értem egyáltalán :/
0
0
0
0
1Million avatar
Nyilván nem fogja 100 % on izzasztani ezt gondoltam énis .. de manapság a VGA -kon van már a nagyobb terhelés , de egy stabilab 30 as fps limitet lehet vele garantálni nem egy mai BF4 multinál speciel .. mondjuk egy High beálitások mellet ... csak kérdezem .. mert nekem msot egy GTX 650 ti van 2 GB .. Annál azért jobban muzsikál nem ? ha egy fokkal is ..
0
0
0
0
mathejocy avatar
Játékban fogy el a proci,nem a kártya alatt.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Limited az biztosra lenne, de ha nagy felbontáson játszanál akkor még elfogatható lenne a teljesítmény visszaesése! 😉
0
0
0
0
1Million avatar
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy Athlon 2 X4 (4mag) 645 -ös proci mennyire tudna kihajtani egy új R9 270X 2 gigás kártyát ? van erre valami esély ? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha GDDR5 6670 akkor 4000 legalább ha GDDR3 akkor elvileg vagy 1333 vagy 1600 vagy 1800.
0
0
0
0
Bronson avatar
letöltöd a gpuz-t és megnézed.
0
0
0
0
no avatar
Egy kérdésem lenne: tudja valaki az AMD Radeon HD 6670 memória órajelét és GPU órajelét ? Mindenhol mást írtak, nem tudom melyik a pontos.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A szürke csíkos képernyő az VRM lesz.Túlmelegszik a fesz szabályzó a VGA-n.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azt nem tudom. Ha 14.1-es akkor inkább rakj fel egy régebbit. Ez még béta és problémás sok embernek.
0
0
0
0
adamovszki avatar
AMD cataclyst Center 😀 Legújabb verzió. De ugye komolyabban baja a karinak nincs?! :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
VGA valószínűleg. De annál is lehet csak driverhiba. Mit használsz?
0
0
0
0
adamovszki avatar
Videokártya probléma az, hogy játék közben van olyan alkalom, hogy szürke csíkos képernyőt kapok, vagy a monitor hibája ?! 😀 Kérlek segítsetek
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kérdeztem. Kijelentettem, hogy tudd ha esetleg nem tudnád, mivel ha nem tudod, akkor nem tudod mivel párosítani a cikkben(persze ha elolvasod). A mondatvégi írásjeleknek jelentésük van.
0
0
0
0
PusH1997 avatar
Akkor alapjáraton nem rossz vidiakri?
Nem akarok FullHD-ban de egy uj procival jólenne highon játszani(most 2.2ghzes intel dual core van)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Csak hogy értsed is miért annyi az annyi. [LINK] [LINK] Ugye neked GDDR5 van.
0
0
0
0
PusH1997 avatar
köszönöm, hát gondolkoztam, hogy megfejelem a kártyát, kidbom az ablakon, visszahozom és ujra ezeket 😃 de már megnyugodtam 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
PusH1997: Nyugodj meg😀 5400:2= 2700. DDR3 memória órajelet ír progi. Bele sem gondolok mekkora patáliát csaptál volna ha azt látod ami a valós memória órajel😃 Az 1350 Mhz😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Ennek a kártyának ugye nem kell + tápcsati? MSI GTX750 1GB DDR5 N750-1GD5/OC
0
0
0
0
PusH1997 avatar
nemhiszem mert van egy beállítás, ahol a jelenlegi-t írja ott van az amin terhelés nélkül fut..
0
0
0
0
Angelors avatar
Nem lehet hogy azért fut 2700-an mert nem kap terhelést? Az én kártyámnál is úgy van hogy ha nem játszok éppen a mag órajel lemegy 900-ról 100-ra, de amint elindítok egy játékot egyből visszamegy 900-ra.
0
0
0
0
PusH1997 avatar
Sziasztok, lenne egy kérdésem!
Vettem egy Gainward gtx650Ti 1gb-os karit.
Van mellé a Tuning progi amit Expert Tool-nak becézgetnek és ott lehet látni a teljesítményt, meg a hőfokot.
Namármost a karinak 5400-as memória órajelen kéne futni plusz 930 körüli core órajelen.
A Core órajele ***a meg minden, de a memória nevetséges 2700-an fut ami szánalmas ennél a kártyánál sztem.. fel lehet szépen fokozatosan megfelelő hűtés szabályozása mellet húzni?
Köszönöm előre a válaszokat 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
akkor okés 😃 csak nem tudtam hogy mi van, már gondoltam felhúzom a fan-t egy kicsit (30% felé nem ment eddig 😃😆😉
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Normális, 100% terhelés kaphat, ugyanúgy mint Futuremark alatt.
0
0
0
0
matyosowski avatar
hali! megint írok 😃 a Hd6870-nek Crysis 3 alatt normális a 69-70 fok ? (neten olyanokat olvastam hogy FutureMark alatt kéne ennyinek lenni ezért kérdezem)
0
0
0
0
SnileZ avatar
Kicsit off (de nem találtam neki megfelelő topikot):
Megjelent az AMD Gaming Evolved programja. Pontokért cserébe játékokat, kuponokat, gaming kütyüket, de akár AMD-s videókártyákat is vásárolhatunk. 😀
További infók: [url][LINK][/url]
Csak sajnos, egyelőre még kevés játékot ismer fel..
0
0
0
0
Bronson avatar
4200 az effektív órajel a másik meg a valós... DDR szorzások - google 😆 DDR5 memóriánál 4-el megszorozni az alap órajelet! 1050x4 = 4200 😉
0
0
0
0
matyosowski avatar
hali all!

Ma turkáltam a gépben kicsit és az AMD Catalyst azt írja a Sapphire Radeon HD6870-re hogy Core clock 900Mhz, Memory Clock 1050 (ez nem a levett órajel teljesítmény hanem a játék közbeni, a túlhúzásnál is csak 1250-ig engedi a csúszka). Na már most a memória órajelnek a gyári adatok szerint 4200-on kéne mennie. Az a kérdésem hogy ez micsoda?😆
0
0
0
0
fefe1990 avatar
Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne hogy az integrált vgához is le kell tölteni a drivert?
0
0
0
0
Puklee avatar
Hát kb ugyanazt produkálják próbáltam.. annyi különbség hogy a tes v:skyrimban a 8400gs el végre vannak árnyékok.. a 7600 al nem voltak, valamint a 8400al a dirt2 1024 felbontásban low grafikán végre játszhatón fut 22- 26 fps kb.. régebben mikor a 7600 volt, emlékszem 10fps megfogta... ugy meg játszhatatlan...
0
0
0
0
Bronson avatar
7-8 ezerért lehet kapni, (többért meg kevesebbért is ugyanakkor...) attól függ milyen verzióra akadsz rá... de most igy jobban utánaolvasva lehet mégiscsak a 7600gs lenne a gyorsabb... 😂 próbáld ki mindkettőt
0
0
0
0
Puklee avatar
Tervben van, akkor addig a 8400 at nyüstölöm. Csak ujabb széria és pci-e. noha 64 bit.. 9600gt-t mennyiért lehet kapni? míg tönkre nem ment olyanom volt..
0
0
0
0
Bronson avatar
én a 8400GS-t használnám, noha fillérekért lehet venni használtan erősebb kártyákat... 😉
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! van két vgam igaz egyik sem mai darab.. az alaplap ami hozzá van hibrid... van rajta agp és pci express is.. melyik lenne erősebb? az agp-s geforce 7600 gs, vagy a pci expresses geforce 8400gs. pentium D 820 és 2gb ddr2 van hozzá..
0
0
0
0
Bronson avatar
Netezésre, filmezésre, régebbi játékokra ideális!
0
0
0
0
cian880123 avatar
nekem is volt hd 5450 számomra kielégitő volt kártya tudása játékok egész jól elfutottak rajta nem hardcore gamer videokari de használható kiskártya szerintem alaptulajdonságokkal bir de megy 😀
0
0
0
0
etneveL avatar
Sziasztok!Az lenne a kérdése,hogy vettem egy ATI Radeon HD 5450 Sapphire DDR3-as 1GB-os videókártyát,és szerintetek ez egy jó videókártya?

A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Sajnos ebben igazad van,deSpoiler!
mindig az a DE😃
talan mire kijon szeptemberben az uj Amd Gpu seria mar hibatlan lesz a Mantle.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
PC GAMER: Anno Bf 3 alatt az új driver hozott 20Fps-t...átlag 60 helyett 80 lett, ha jól emlékszem akkor még tervben sem volt a Mantle.😃 Októberben azt mondták, hogy béta fázisban van, novemberre kész lesz, már látszik mi volt kész novemberben...Marketingduma, az a baj még most is csak az megy.😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció