Nem mindig jön elő, hanem nagyjából minden 10. alkalommal, viszont akkor teljesen lefagy az egész, szóval se az egér, se a billentyűzet nem reagál! Na mindegy, azt hiszem beállítom azt, hogy sose kapcsoljon ki a monitor. Igazából az az én bajom, hogy ilyenkor, amikor történik valami "váratlan újdonság", akkor egyből mindig a legrosszabbra gondolok! Elvégre az ördög sosem alszik!😆 Köszönöm a segítséget!
kezeslabas6
Én nem nagyon ajánlom azt a lapot.
Inkább ezt ajánlom Asus M5A97 R2.0, de most elég drága 26ezer,de akkor is jobban megéri mint amit Te írtál.
gigazite: lehet, hogy valamelyik hardver nem képes felébredni, ugyanis a win sok mindent altat, nem csak magát az egész gépet, hanem egyes hardverelemeket is külön-külön.
Próbáld meg a Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek -nél beállítani a "további sémák megjelenítése" lenyitásával a "teljesítménycentrikus"-t, majd ott a séma beállításainak módosítására kattintva újra megadni a monitor kikapcsolását. Ha ez segít, akkor jó, ha nem, akkor passz, illetve Reinkz által írtak.
A napokban egy olyan probléma jelentkezett nálam, hogy ok nélkül lefagy a gép. Játékoknál, filmezésnél semmi gond nincs, akár egész nap játszhatok, vagy órákon át konvertálhatok, csak akkor jelentkezik, ha nem vagyok itt a gépnél! Energiatakarékossági beállításoknál csak azt állítottam be, hogy 10 perc után kikapcsoljon a monitor. Szerintetek mi lehet a gond?
Genesis: lentebbi bejegyzésem utolsó bekezdése épp ezzel foglalkozik. Ebben ugyanis nemhogy nincs logika, de azt feltételezi, hogy az Intel marketingesei kezdő amatőrök és/vagy az AMD beépített emberei. Hát melyik vállalja fel, hogy "vedd a drágább termékünket, mert az, ami egy árban van a konkurenciáéval, semmire sem jó"?
Ebben a felállásban az könnyebben elképzelhető, hogy az AMD keni a kiadókat, hogy magasabb árfekvésű Inteleket tüntessenek fel a gépigényben, hiszen ez nekik hasznos. Azonban az IT piac a perekről híres. Az Intel épp most vesztett pert az AMD-vel szemben, mert egyes laptopgyártóknak - a kereskedelemben egyébként bevett módon - mennyiségi kedvezményt adott. Az AMD-nek sikerült bebizonyítania, hogy a gyártók emiatt a kedvezmény miatt raktak jóval több típusba Intel CPU-t AMD helyett és nem amiatt, amivel mind a gyártó, mint az Intel is - teljesen jogosan és logikusan - védekezett, miszerint az AMD sokkal melegebb és egy laptopban nehéz a hűtést megoldani, ráadásul a fogyasztása is kedvezőbb az Intelnek, ami megint sokat számít az üzemidő miatt. Gondolod, hogy az Intel nem venne revansot egy ilyen helyzetben?
csuz-li: Nyílt titok, hogy kiadók szoros "barátságot" ápolnak a Hardverek gyártóival. És igen hülyék lennének, az olcsóbbat ajánlani, ha drágábbat is viszik mint a cukrot.
csuz-li
Nézd én nem akarok veled veszekedni, mert igazából leszarom ezt az egészet.
De az előbb már leírtam miért vannak ajánlottnak írva azok a procit, mert szerintem aki kicsit ért a gépekhez az tudja hogy egy fx prcoci nincs egy szinten a i7-es procikkal.
Genesis. Ez nem ad választ az általam felvetett kérdésekre. És ez a feltételezés is ugyan az, mint ddkk22-é: logikátlan és nem ésszerű viselkedést feltételez a kiadóktól, akiket pedig soha senki nem vádolt még azzal, hogy ne lennének pénzéhesek. (Persze rajtatok kívül... 😀😉
csuz-li
Megint elkalandoztál a soraim között, Te komolyan nem érted?? 😃
A lényeg annyi volt hogy az intelnek van jobb processzora az i5-nél az i7 ezért nyilván mindig a jobbat írják, de az amd-nek nincs jobb processzora az fx 8350-nél. Ezért van minden hova az fx 8350 írva.
Ennyi és nem több.
csuz-li: Ajánlott gépigényeket nem kis hazánkban élő hobbijátékosok pénztárcájához igazítják. Hidd el, tőlünk nyugatra aprópénz az i7 ára. Az mellékes, hogy egy i3 vagy i5 közel azonos teljesítményt nyújt. Angliában vagy USA-ban élő Pistike egy heti zsebpénzéből vesz i7 procit.😉
ddkk22: a válaszod két dolgot feltételez: 1. a játékgyártók szívesen mondanak le bevételről, 2. annyira szeretik az AMD-t, hogy passzióból kedveznek nekik.
Mert, ha elég lenne egy i5 is, akkor miért írnak ki i7-et, ami ugye kevesebb potenciális vásárlót vonz? Passzió? Nem kell a vevő, inkább elriasztanak pár embert, nehogy túl sokan vigyék a stuffot?
ha lenne az amd-nak is jobb procija, az fx 8350-en kívűl, amit érdemes lenne megvenni még, akkor az lenne oda írva a játékoknál ajánlottnak
Miért vennék figyelembe a játékgyártók, hogy mit érdemes megvenni? Ha meg figyelembe veszik, akkor miért írnak i7-et, ha i5-öt is elég és azt tényleg akkor érdemesebb megvenni, hiszen szerinted az is elég lenne, csak szórakoznak, hogy az AMD jól jöjjön ki. Csak azt nem tudjuk, hogy miért tennék.
ha az itelnek a i5 4460 lenne a legjobb procija nyilván azt írna a játékokhoz, de mivel van jobb, erősebb nekik, még szép hogy azt írják, hogy vegyék minél többen,
Ezt főleg miért tennék? Nem részesednek az Intel bevételéből, tehát a fejlesztőknek nem érdeke tolni az Intelt. De ha valami zavaros összeesküvés részeként az Intel ezt megfizetné nekik akkor is melyik Inteles marketinges lenne oylan amatőr, hogy azzal akar eladni i7-es processzorokat, hogy azt állítja az i5 semmit nem ér, azaz azt sugallja a leendő vevőknek, hogy adott AMD szintjét, csak jóval drágább Intel képes elérni?
Ez így nagyon nem kerek.
csuz-li
Szerintem játszhatsz bármilyen játékkal, egyik se fogja megenni a i7 3770 procit, mivel egy játéknak a i5 is bőven elég.
De már egyszer válasz lett adva, hogy miért a fx8350-es proct írják ajánlottnak, a válasz megint, azért mert ez az a processzor az amd részéről amiért még érdemes pénzt kiadni, és ez a legjobb processzora is. Szerintem kevés ember adna pénzt már egy AMD FX-9370 prciért ami 55ezer vagy még drágább fx-ért, ezért nem ezek vannak írva, pluszba már ezek 200w felett zabálnak.
Ja én megnyugodhatsz, ha lenne az amd-nak is jobb procija, az fx 8350-en kívűl, amit érdemes lenne megvenni még, akkor az lenne oda írva a játékoknál ajánlottnak, ha az itelnek a i5 4460 lenne a legjobb procija nyilván azt írna a játékokhoz, de mivel van jobb, erősebb nekik, még szép hogy azt írják, hogy vegyék minél többen, és jobban is járnak vele mint bármilyen amd-s procival.
Athis18: Egy mondatban: valószínűleg rövid, de ez nehéz kérdés.
Általánosságban elmondható, hogy alsó-tápos ATX házba kevés a 400mm, oda kell 500mm, vagy hosszabb.
A pontos szám háztól függ elsősorban. Eleve, ha van a házban normális kábel-management, az azt is jelenti, hogy hosszabb kábelek kellenek és az alsó-tápos megoldás is valamivel hosszabbat követel. Ilyen házba eleve moduláris táp kell, de amúgy is jó választás egy moduláris táp, mert megkönnyíti az ember életét. Ha már kezedben a ház, akkor egyszerűbb az élet, mert egy madzagot végigvezetsz a kábel leendő útvonalán és megméred, mekkora kellett, ráraksz még pár centit és e fölé lövöd valamivel a szükségletet (a madzag ugye jobban hajlik, "kisebb kanyarokat vesz"😉. Ha nincs kezedben a ház, akkor én úgy szoktam csinálni, hogy a ház belső magasságát felkerekítem 50mm-res értékre és adok hozzá még 50mm-ert, aztán ezt veszem minimum hossznak. (eddig még működött)
A gyártóknál meg vagy a leírásban, vagy a specifikációban megtalálod, hogy adott táphoz milyen hosszú kábelek vannak. A zalmann például a kisebb tápjaihoz 400mm-es kábeleket ad, csak a nagyobbakhoz ad 500mm-est. A Cooler Master meg már a kisebbekhez is 500-550mm-est ad. (Persze ezek konkrét típusoktól függően változóak.) Ráadásul itt a leghosszabb kábel az alaplaphoz, meg a processzorhoz kell, tehát, ha ezek mondjuk 550mm-esekt, de SATA meg csak 400mm-es, az nem probléma.
luiboy és ddkk22: Erre is van magyarázat?
Assassin's Creed Unity:
Minimális gépigény:
CPU: Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz
Ajánlott gépigény:
CPU: Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or better
Vagy épp a legfrissebb
Minimális gépigény
CPU - Intel Core i5-2500K 3.3GHz, vagy AMD Phenom II X4 940
Ajánlott gépigény
CPU - Intel Core i7 3770 3,4GHz vagy AMD FX-8350 4GHz
A legújabb játékoknál nekem úgy tűnik, hogy nem épp az általatok írt processzorok vannak pariban a játékfejlesztők szerint. Ugyan is van az, hogy néha pariban van egy i5 4xxx széria az FX 8xxx szériával (főleg Intel logós játéknál), de sokszor az i7-3xxx széria kell ugyan ahhoz a teljesítményhez. Persze, lehet, hogy ők is rosszul tudják, hiszen már azt is megkaptam, hogy ne benchmark-teszteket nézzek, mert azok sem jók és különben is nem azon játszunk. De én már csak ilyen konzervatív vagyok, hogy benchmark teszteknek és a játékfejlesztőknek hiszek, mikor egy játékgép összerakásán gondolkodom. Persze azt is megemlíteném, hogy szerintem a határ 200-250e Ft-nál van. Ha ennél többem van gépre, eszembe se jutna AMD-s processzort tenni bele.
Igen csatlakozom az előttem szólókhoz, én most váltottam AMD-ről (FX8150 4,3GHZ OC) intelre(I5 2500K )és sajna azt kel mondjam, hogy nem egy kategória a 2 proci.
Az intel alapórajelen "kihajtja" a HD7970-et, míg az AMD 4,3GHz-n sem volt rá képes 😞
Egy pélát tudok egyenlőre a Battlefield 3-at játszottam az AMD vel 30-100Fps-ig ment.
Míg az intel procival 50-110-ig és végig 99%-ban volt a kártyakihasználás.
Az AMD volt hogy lement 70-80%-ra.
És még egy érv az Intel mellett.
Például ha használtan akarunk procit venni akkor az FX8150 és a I5 2500 is kb 30 ezer.
Az AMD mellett is szolnék.
Egyetlen programban volt gyorsabb mint az I5 tapasztalatom szerint az pedig a video konvertálás.
Azt gyorsabban megcsinálta az AMD-s proci mint az intel.
Tehát ha az ember GAMER gépet akar csinálni akkor akárki akár mit mond csak intel lehet.
Az is igaz hogy GAMER géphez az ajánlott manapság minimum az I5.
Konvertálásra videószerkesztésre ( azokra a progikra amik képesek több szálat kihasználni) nagyon jó az AMD, De játékra mindig jobb lesz az intel.
Én még most se értem 😃DD játékra jobb az intel, mivel magonként erősebb stb. Ha van egy i5 a kezedben, akkor már nagyon jó vagy, mert az már bármilyen erős kártyát kihajt, és nem lesz cpu limit. De ha van egy fx 8350-es procid az már nem bírna kihajtani egy gtx 970-980 vagy r9 290-290x-et (van amikor r9 280-se nagyon, többen írták már az oldalon is), és így cpu limited lesz, vagyis a procid vissza fogja a kártyád teljesítményét, lehet hogy így is lesz 50-100fps a játékokban, játékok téren ez a kényeg ha procit választasz. De egy fx 8350 árából, már vesz az ember egy i5 4460 procit ami azért már nem lesz bajba a kártyákkal.
De az fx 8320-50 is jó processzor, csak elmarad a i5 procikhoz képest.
Ha olcsón akarsz gépet amd, de ha hosszabb távra akkor inkább intel.
Pontosítok, játékban egy 5 éves i7 920 (Túlhajtva Pl 4Ghz) jobb, mint egy fx 9590 (5Ghz). Előbbi használtan 10k, utóbbi újonnan 60k. 😂 Kár ezen vitázni ezek a tények.
janoshka: Elsőre ilyen kérdést fel sem teszünk, ha nem akarjuk kirobbantani a harmadik világháborút... :-)
Részletesebben és hangsúlyozottan szerintem a következő a helyzet.
Ha játszani akarsz, akkor adott pénzből AMD-t érdemes venni, amíg van. Játékra jobb egy 50 e Ft-os AMD, mint egy 50e Ft-os Intel. De egy bizonyos szintig van ez, ugyanis az AMD a felsőbb régiókban, ahol az i7 (sőt, meg ne kövezzetek, de a legutolsó szériás i5 is) van, az AMD labdába sem rúg.
Ha komolyabb számításigényű feladatokra keresel gépet (tervezés, videotömörítés, stb.), akkor egyértelmű az Intel fölénye. Fogyasztásban is jobb az Intel és nem is melegszik annyira.
Az se tévesszen meg, hogy míg az AMD-k 4,x GHz-en pörögnek, az intelek "csak" 3,x-en; és az sem, hogy az AMD fx-ekben több mag van (ez utóbbi ráadásul eleve megér egy külön misét). Bizony az Intel így is képes nagyobb teljesítményre.
Összefoglalva: minden attól függ, hogy mire kell a gép és mennyi pénzből akarod kihozni.
Sziasztok!
A haveromnak kellene egy gép.
A lényeg hogy 100k(110k még lehet) alatt legyen CSAK alaplap kell,proci+vidi kari.(ja és amd-s legyen)
Én gondoltam erre egy ilyen összeállításra,jó ez?Mármint passzol minden mindennel kihajta,stb...
Koszonom ! Viszont lattam azt, hogy a mostani lapomon van a hagyomanyos 24 pines azt hiszem csatlakozo, meg van egy 4 pines ! Az asrockon meg 24 pines meg egy 8 pines mini atx csatlakozo ! Na szoval, az en corsair cx600amon van egy 4 pines csati plusz hozza van csatolva meg egy 4 pines csati ! Az ugy jo egyutt ?! Gondolom h jo 😀 Az ugyan ugy 8 pint tesz ki
Hali. Ismerősömnek egy HP Pavilion G6-os laposa van. Feltettem neki csak a Windows 7-et a többit Ő tett fel mindent, drivereket stb. És most van neki egy olyan problémája hogy feltette a kártya drivert és nem tudja bekapcsolni a Windows Aero témát mert azt írja neki hogy a videokártya illesztőprogram nem támogatja az Aero funkciót. Ötletem nincs, múltkor jó volt, igaz akkor én tettem fel neki mindent nem csak a 7-est. De drivert jót tett fel a kártyához mert azt előre letöltöttem neki. Valakinek ötlete? :/
A jumperrel nincs gond,seagate barracuda mind2 szal slavehez nem is kell,a másik pedig úgy van,ahogy a képen. Furcsa mert kb. 1 hete még működött,de kékhalálozott a gép,újratelepítettem és azóta nem ismeri fel.
Az hogy lehet,hogy ha kihúzom a mastert,akkor a slavet jelzi a bios? Ezt nem értem...
Hali!
Van 2 IDE winchesterem a master 40 gb, a slave 80 gb
Az a probléma,hogy a slave-t nem ismeri fel a gép,még a bios sem. Viszont ha kihúzom a mastert,és csak a slave van bedugva,akkor a biosban mutatja a slavet.
Valaki tudja ez miért van,és vmi megoldást,hogy a slave is működjön?
Kisvesi
m-tech,codegen egy kategória, inkább nézegessél xfx,fsp,corsair tápokat, ha tápot veszel ne a legolcsóbbat válaszd, mert így jár akkor az ember.
ha már kicsit komolyabb géped van, ne sajnáld a pénzt a tápra, az oké hogy valamelyik noname táp működik sokáig, de egyszer ha elfüstöl akkor nagyobb gond lesz...
Üdv!
Nemrég volt tápegységcsere és ez a táp terhelés alatt égett szagot ad..ez már a 2. az első hasonló esettel leállt és csere lett. Tudja valaki hogy mi lehet a baj? Nem akarok még egy tápot venni vagy egy új merevlemezt mert a másik is kivágta az 500gb-ost. (A régi táp egy 400w os mtech volt és semmi gond nem volt vele)
Valami ötlet??
Én nem nagyon ajánlom azt a lapot.
Inkább ezt ajánlom Asus M5A97 R2.0, de most elég drága 26ezer,de akkor is jobban megéri mint amit Te írtál.
Próbáld meg a Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek -nél beállítani a "további sémák megjelenítése" lenyitásával a "teljesítménycentrikus"-t, majd ott a séma beállításainak módosítására kattintva újra megadni a monitor kikapcsolását. Ha ez segít, akkor jó, ha nem, akkor passz, illetve Reinkz által írtak.
Ebben a felállásban az könnyebben elképzelhető, hogy az AMD keni a kiadókat, hogy magasabb árfekvésű Inteleket tüntessenek fel a gépigényben, hiszen ez nekik hasznos. Azonban az IT piac a perekről híres. Az Intel épp most vesztett pert az AMD-vel szemben, mert egyes laptopgyártóknak - a kereskedelemben egyébként bevett módon - mennyiségi kedvezményt adott. Az AMD-nek sikerült bebizonyítania, hogy a gyártók emiatt a kedvezmény miatt raktak jóval több típusba Intel CPU-t AMD helyett és nem amiatt, amivel mind a gyártó, mint az Intel is - teljesen jogosan és logikusan - védekezett, miszerint az AMD sokkal melegebb és egy laptopban nehéz a hűtést megoldani, ráadásul a fogyasztása is kedvezőbb az Intelnek, ami megint sokat számít az üzemidő miatt. Gondolod, hogy az Intel nem venne revansot egy ilyen helyzetben?
Nézd én nem akarok veled veszekedni, mert igazából leszarom ezt az egészet.
De az előbb már leírtam miért vannak ajánlottnak írva azok a procit, mert szerintem aki kicsit ért a gépekhez az tudja hogy egy fx prcoci nincs egy szinten a i7-es procikkal.
Megint elkalandoztál a soraim között, Te komolyan nem érted?? 😃
A lényeg annyi volt hogy az intelnek van jobb processzora az i5-nél az i7 ezért nyilván mindig a jobbat írják, de az amd-nek nincs jobb processzora az fx 8350-nél. Ezért van minden hova az fx 8350 írva.
Ennyi és nem több.
Mert, ha elég lenne egy i5 is, akkor miért írnak ki i7-et, ami ugye kevesebb potenciális vásárlót vonz? Passzió? Nem kell a vevő, inkább elriasztanak pár embert, nehogy túl sokan vigyék a stuffot?
Miért vennék figyelembe a játékgyártók, hogy mit érdemes megvenni? Ha meg figyelembe veszik, akkor miért írnak i7-et, ha i5-öt is elég és azt tényleg akkor érdemesebb megvenni, hiszen szerinted az is elég lenne, csak szórakoznak, hogy az AMD jól jöjjön ki. Csak azt nem tudjuk, hogy miért tennék.
Ezt főleg miért tennék? Nem részesednek az Intel bevételéből, tehát a fejlesztőknek nem érdeke tolni az Intelt. De ha valami zavaros összeesküvés részeként az Intel ezt megfizetné nekik akkor is melyik Inteles marketinges lenne oylan amatőr, hogy azzal akar eladni i7-es processzorokat, hogy azt állítja az i5 semmit nem ér, azaz azt sugallja a leendő vevőknek, hogy adott AMD szintjét, csak jóval drágább Intel képes elérni?
Ez így nagyon nem kerek.
Szerintem játszhatsz bármilyen játékkal, egyik se fogja megenni a i7 3770 procit, mivel egy játéknak a i5 is bőven elég.
De már egyszer válasz lett adva, hogy miért a fx8350-es proct írják ajánlottnak, a válasz megint, azért mert ez az a processzor az amd részéről amiért még érdemes pénzt kiadni, és ez a legjobb processzora is. Szerintem kevés ember adna pénzt már egy AMD FX-9370 prciért ami 55ezer vagy még drágább fx-ért, ezért nem ezek vannak írva, pluszba már ezek 200w felett zabálnak.
Ja én megnyugodhatsz, ha lenne az amd-nak is jobb procija, az fx 8350-en kívűl, amit érdemes lenne megvenni még, akkor az lenne oda írva a játékoknál ajánlottnak, ha az itelnek a i5 4460 lenne a legjobb procija nyilván azt írna a játékokhoz, de mivel van jobb, erősebb nekik, még szép hogy azt írják, hogy vegyék minél többen, és jobban is járnak vele mint bármilyen amd-s procival.
Általánosságban elmondható, hogy alsó-tápos ATX házba kevés a 400mm, oda kell 500mm, vagy hosszabb.
A pontos szám háztól függ elsősorban. Eleve, ha van a házban normális kábel-management, az azt is jelenti, hogy hosszabb kábelek kellenek és az alsó-tápos megoldás is valamivel hosszabbat követel. Ilyen házba eleve moduláris táp kell, de amúgy is jó választás egy moduláris táp, mert megkönnyíti az ember életét. Ha már kezedben a ház, akkor egyszerűbb az élet, mert egy madzagot végigvezetsz a kábel leendő útvonalán és megméred, mekkora kellett, ráraksz még pár centit és e fölé lövöd valamivel a szükségletet (a madzag ugye jobban hajlik, "kisebb kanyarokat vesz"😉. Ha nincs kezedben a ház, akkor én úgy szoktam csinálni, hogy a ház belső magasságát felkerekítem 50mm-res értékre és adok hozzá még 50mm-ert, aztán ezt veszem minimum hossznak. (eddig még működött)
A gyártóknál meg vagy a leírásban, vagy a specifikációban megtalálod, hogy adott táphoz milyen hosszú kábelek vannak. A zalmann például a kisebb tápjaihoz 400mm-es kábeleket ad, csak a nagyobbakhoz ad 500mm-est. A Cooler Master meg már a kisebbekhez is 500-550mm-est ad. (Persze ezek konkrét típusoktól függően változóak.) Ráadásul itt a leghosszabb kábel az alaplaphoz, meg a processzorhoz kell, tehát, ha ezek mondjuk 550mm-esekt, de SATA meg csak 400mm-es, az nem probléma.
luiboy és ddkk22: Erre is van magyarázat?
Assassin's Creed Unity:
Minimális gépigény:
CPU: Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz
Ajánlott gépigény:
CPU: Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or better
Vagy épp a legfrissebb
Minimális gépigény
CPU - Intel Core i5-2500K 3.3GHz, vagy AMD Phenom II X4 940
Ajánlott gépigény
CPU - Intel Core i7 3770 3,4GHz vagy AMD FX-8350 4GHz
A legújabb játékoknál nekem úgy tűnik, hogy nem épp az általatok írt processzorok vannak pariban a játékfejlesztők szerint. Ugyan is van az, hogy néha pariban van egy i5 4xxx széria az FX 8xxx szériával (főleg Intel logós játéknál), de sokszor az i7-3xxx széria kell ugyan ahhoz a teljesítményhez. Persze, lehet, hogy ők is rosszul tudják, hiszen már azt is megkaptam, hogy ne benchmark-teszteket nézzek, mert azok sem jók és különben is nem azon játszunk. De én már csak ilyen konzervatív vagyok, hogy benchmark teszteknek és a játékfejlesztőknek hiszek, mikor egy játékgép összerakásán gondolkodom. Persze azt is megemlíteném, hogy szerintem a határ 200-250e Ft-nál van. Ha ennél többem van gépre, eszembe se jutna AMD-s processzort tenni bele.
alsó tápos házba milyen tápegységet érdemes rakni? mert azt olvasztam, hoyg ctg400 nál ( msot iylen van) rövidek a kábelei..
Az intel alapórajelen "kihajtja" a HD7970-et, míg az AMD 4,3GHz-n sem volt rá képes 😞
Egy pélát tudok egyenlőre a Battlefield 3-at játszottam az AMD vel 30-100Fps-ig ment.
Míg az intel procival 50-110-ig és végig 99%-ban volt a kártyakihasználás.
Az AMD volt hogy lement 70-80%-ra.
És még egy érv az Intel mellett.
Például ha használtan akarunk procit venni akkor az FX8150 és a I5 2500 is kb 30 ezer.
Az AMD mellett is szolnék.
Egyetlen programban volt gyorsabb mint az I5 tapasztalatom szerint az pedig a video konvertálás.
Azt gyorsabban megcsinálta az AMD-s proci mint az intel.
Tehát ha az ember GAMER gépet akar csinálni akkor akárki akár mit mond csak intel lehet.
Az is igaz hogy GAMER géphez az ajánlott manapság minimum az I5.
Konvertálásra videószerkesztésre ( azokra a progikra amik képesek több szálat kihasználni) nagyon jó az AMD, De játékra mindig jobb lesz az intel.
De az fx 8320-50 is jó processzor, csak elmarad a i5 procikhoz képest.
Ha olcsón akarsz gépet amd, de ha hosszabb távra akkor inkább intel.
azért ezzel is feszegeted a háború határait... 😆
Részletesebben és hangsúlyozottan szerintem a következő a helyzet.
Ha játszani akarsz, akkor adott pénzből AMD-t érdemes venni, amíg van. Játékra jobb egy 50 e Ft-os AMD, mint egy 50e Ft-os Intel. De egy bizonyos szintig van ez, ugyanis az AMD a felsőbb régiókban, ahol az i7 (sőt, meg ne kövezzetek, de a legutolsó szériás i5 is) van, az AMD labdába sem rúg.
Ha komolyabb számításigényű feladatokra keresel gépet (tervezés, videotömörítés, stb.), akkor egyértelmű az Intel fölénye. Fogyasztásban is jobb az Intel és nem is melegszik annyira.
Az se tévesszen meg, hogy míg az AMD-k 4,x GHz-en pörögnek, az intelek "csak" 3,x-en; és az sem, hogy az AMD fx-ekben több mag van (ez utóbbi ráadásul eleve megér egy külön misét). Bizony az Intel így is képes nagyobb teljesítményre.
Összefoglalva: minden attól függ, hogy mire kell a gép és mennyi pénzből akarod kihozni.
Attól függ mire akarod használni! A játékra elegendő az AMD is, viszont ha komoly számítási teljesítményre van igényed, akkor Intel.
Remélem sikerült elkerülni a Flame háborút!
Tudtam én,hogy lesz nálam bőben jobb😀
Köszi szépen!
AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ BOX Black Edition 27e
GIGABYTE GA-970A-DS3P 20e
SAPPHIRE 11230-00-20G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC PCIE 59e
A haveromnak kellene egy gép.
A lényeg hogy 100k(110k még lehet) alatt legyen CSAK alaplap kell,proci+vidi kari.(ja és amd-s legyen)
Én gondoltam erre egy ilyen összeállításra,jó ez?Mármint passzol minden mindennel kihajta,stb...
AMD Phenom x4 965
AMD Radeon r7 260x(2gb gddr5 128bit)
Asrock FM2A58+ BTC alaplap
Most rendeltem meg, szerintetek jó lesz így a config ? Kérlek segítsetek !!! : (
Most rendeltem meg, szerintetek jó lesz így a config ?
Az hogy lehet,hogy ha kihúzom a mastert,akkor a slavet jelzi a bios? Ezt nem értem...
ui: kis segítség lehet talán: http://m.cdn.blog.hu/lg/lgee/image/hddgyartokjumpja.jpg
Van 2 IDE winchesterem a master 40 gb, a slave 80 gb
Az a probléma,hogy a slave-t nem ismeri fel a gép,még a bios sem. Viszont ha kihúzom a mastert,és csak a slave van bedugva,akkor a biosban mutatja a slavet.
Valaki tudja ez miért van,és vmi megoldást,hogy a slave is működjön?
m-tech,codegen egy kategória, inkább nézegessél xfx,fsp,corsair tápokat, ha tápot veszel ne a legolcsóbbat válaszd, mert így jár akkor az ember.
Nem M-tech volt hanem Codegen...de gondolom nem sokat változtat
Kingmax 1333MHz DDR3 8GB
Nvidia GeForce GTX 550 Ti
ASRock M3N78D
aqprox! app500PSB01
Maxtor 160GB
Üdv!
Nemrég volt tápegységcsere és ez a táp terhelés alatt égett szagot ad..ez már a 2. az első hasonló esettel leállt és csere lett. Tudja valaki hogy mi lehet a baj? Nem akarok még egy tápot venni vagy egy új merevlemezt mert a másik is kivágta az 500gb-ost. (A régi táp egy 400w os mtech volt és semmi gond nem volt vele)
Valami ötlet??