Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Az már jobb táp és nem moduláris szóval ha nem vágták le róla a csatlakozókat akkor minden rajta van gyárilag. Azon van 6+2 tűs és 4 molex. Ott akár a két átalakítód is tudod használni de inkább használd csak az egyiket és a tápét és a tápé legyen a 8 tűs. Milyen konfigba megy egyébként?
0
0
0
0
no avatar
Én a gépet használtan kaptam,ezért nincs meg a kábelcsoport a táphoz.A kártya pedig rev 2.0
a másik táp pedig Be Quiet System Power 450W S6-SYS-UA-450W
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hol vetted a tápot? Moduláris táphoz muszáj kábelt is adni. Nem volt hozzá semmi? A kártya rev 2.0 vagy sem?

rev2.0:[LINK]
rev 1.0:[LINK]
Én úgy olvastam jó kártyák ezek meg vélemények is jók róluk.
Milyen 450 Wattos? Mostani tápod is kb olyan szinten van, hiába "650" wattos.
Szerk: Amik itt fel vannak sorolva azoknak benne kellett volna lenniük a dobozban. Ugye az első két tétel az fix azaz a tápból jön az nem moduláris mivel ez hibrid moduláris táp. [url]http://www.inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=339:cpm-650w-modular&catid=49:atx-netzteile&Itemid=366&lang=de[/url]
1 x 20+4 Pin
1 x 4+4 Pin
1 x PCI-E 6+2 Pin
4 x SATA
2 x Molex
1 x Floppy

Ugye a videóban meg ez volt és látható, hogy azok benne voltak a dobozban amik itt fel vannak sorolva:[url]http://www.inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=340%3Acpm-750w-modular&catid=49%3Aatx-netzteile&Itemid=367&lang=de[/url]
0
0
0
0
no avatar
Köszi a részletes leírást hálás vagyok.Megnéztem a videót is,és nekem ott lehet a gond,hogy csak azok a kábelek vannak a tápon ami alapból kilóg,nincs külön kábelcsoportom hozzá mint amit itt a videón a csomagolás tartalmaz.Gondolom ezeket kell beszereznem hozzá.Van 1 másik lehetőség,hogy elcserélem a tápot,de az csak 1 450Wos.A kártya GV-N760OC-2GD Egyébként a kártyáról mi a véleményed?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A tápon van 8-as nem? Pontosabban 6+2-es mivel 2 tű elvileg elhajlítható de látom giga 760aknál van 8+8 és 6+8 felosztás. Neked ugye 6+8 van. Mivel a tápodon látom, hogy NINCS elég molex csatlakozó(amibe a fehér végek mennének), így a tápodon lévőt 6+2-est használd az menjen a 8 tűbe és a 6-ost meg használd amit adtak és 2 molexed(ha nem használtad el valamelyiket) van azokba meg mehetnek a fehérek. Melyik kártya ez pontosan? Csak mert van 8 féle giga gtx 760😃
szerk: 1:38nál(
) látott kábelen lévő csaltakozók a molexek szóval ezekben ehetnek a fehérek. A kék végő csatlakozó másik vége(itt ugye 2 van de neked csak 1 van elvileg) meg láthatóan 6+2 tűs. Szóval használod a 2 molexedhez a 6 tűs átalakítódat és használd a 8 tűshöz a tápodhoz való kábel 6+2 tás csatlakozójának minden tűjét vagy fordítva azaz a kártyához kapott 8 tűs átalakítót dugod a molexekre és a tápon lévőnek meg csak a 6 tűjét használod és +2 tűt elhajlítod.
0
0
0
0
no avatar
A tápom CPM 650W de a csatlakozó ami a karihoz volt az 1ik http://cdn.overclock.net/7/75/75c75202_molex-pcie.gif a másik peddig abban különbözik,hogy a fekete vége nem6os hanem 8as
0
0
0
0
Puffin avatar
azt a tápra tudod rádugni ha minden igaz. Ami most van a gépedben táp azon nincs 6Pines csatlakozó ami a videókártyába megy?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Ne röhögjetek ki,de felteszek 1 számotokra lehet,hogy nevetséges kérdést!
Beszereztem 1 Gigabyte geforce GTX760 as videokarit!A csomagolás tartalmaz 2 különálló tápkábelt amiknek az 1ik végén 1fekete a másikon két fehér csati van.Azt látom,hogy a feketét kell a kariba dugni,de a fehérnek nincs a házban semmilyen csatlakozási felület.Mit tegyek?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez már február 12-én meglett válaszolva:[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=54&pid=137510#c2816823[/url]. Még mindig legalább egy 7770-et vegyél de lehet R7 250X is ami szinte ugyanaz ha meg erősebb kell R7 260X vagy GTX 750 is lehet. Keretet ugye nem írtál.
0
0
0
0
cian880123 avatar
sziasztok már érdeklödtem videókártya vásárlás végett de olyan lenne még a kérdésem hogy amd 5600k procim van és benne az apu hd 7560d ehhez szeretnék dual grafikot kialakitani mivel menne melyik videokarival persze ugy hogyteljesitményben legyen növekedés jelenleg hd 6670net használok de ha nem érdemes akkor lemondok dual grafikrol.segitséget elöre is kösz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Lehet kapott powertune technológiát ez is mint az újabb kártyák😃 Ezt nem tudom😃 De teljesítményre ugyanaz. Úgy olvasom kicsit nagyobb TPD-t kapott így tuningnál ez kedvezhet neki. De alapvetően 7770. Powerune meg nincs ennél. Forrás:[LINK]
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII: igazad van, úgy tudtam hogy hd7750 környékén mozog, de ez 1 az 1ben a hd 7770.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
500 wattos már elég neki. Neked milyen 500 wattosod van? kb 90%-kal jobb. Ha a gyárilag meghatárzott alapórajelen van mindkettő. Kártyát nem írtál csak GPU-t.
0
0
0
0
xAlcatrazx avatar
Hali! Mit gondoltok erről a videókártyáról? Asus nVidia GeForce GTX760 Milyen a teljesítménye? És mekkora tápegység mellett működik jól?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
R7 250X az 7770. Azt miért ne vehetne? Persze lehet, hogy drágább de igazából elvileg ugyanaz. Attól is függ, hogy GDDR5 vagy GDDR3 6670 karija van. GDDR5nél nem lesz kétszer gyorsabb. Annál olyan 1,5-ször.
0
0
0
0
no avatar
cian880123: a hd 7770 oc-s változatai 2x olyan gyorsak, és igen ha tudsz venni r7 260x akkor azt vegyél alatta hd 7790/7770 ilyen r7 240/250/250x nyavajákat ne vegyél.
0
0
0
0
cian880123 avatar
sziasztok valaki tudna véleményt mondani hd 7770es videokarikrol jelenleg hd 6670et használok mennyivel lenne erösebb a hd 7770? vagy érdemes lene uj R szeriás amd karit veni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mobil és wifi kombó? Még nekem is van már net képes mobilom...😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Irány egy net kapcsolattal rendelkező haver/szomszéd/nagymama, valahogy összekalapáljuk. 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
ááá inkább else kezdem nekem ehez állandó online segítség kell😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Látom már nem kellek, Dani46 ne félj, nem tudod elrontani, amúgy is, valahol el kell kezdeni.😃

Gaboo7: Jó ez a kép, fejet beszínezem pirosra, kap füleket, tiszta RedRabbit ! 😂
0
0
0
0
Dani46 avatar
Sírok😃DD elmehetne törés tesztelőnek😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
BIOS csere után nálam:
https://www.kephost.com/images4/2014/2/25/a1_2014_2_25_1wjct5wl0o.jpg

nankacu: (off) Ez a Tirexi gyerek tragédia. Hogy élő nő közelében nem járt még az biztos... 😀

Ez a kedvenc videóm a sráctól:

Tükrözi az értelmi szivonalat.

A másik "gyöngyszem":
0
0
0
0
PoPet avatar
http://www.youtube.com/watch?v=7JVTBURI19c
Tirexinek van róla videója, de ő egy nVidia kártyával csinálta meg, de sok különbség nem lehet, hátha segít. 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem ez így sok meg sokk😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Dani46: Töltesz egy gyári BIOS-t, VBE7-el átírod az értékeket azaz a kártya alap feszültségét mert ugye záras és csak így lehet állítani. 1,3 fölé ne nagyon menj. Aztán elő az ATIWinflash nevű programmal. BIOS unlock parancssorban: parancssorral belépsz abba a mappába ahol az ATIWinflash van és begépeled ezt idézőjelek nélkül: "ATIWinflash.exe -unlockrom 0". Aztán: "ATIWinflash.exe -f -p 0 romnév.rom"
A "romnév" helyett természetesen az általad létrehozott és ebbe a mappába bemásolt rom nevét kell beírni. Ha ezzel kész vagy már az általad beállított értéken lesz a kártya feszültsége. Természetesen ezt csak saját felelősségre csináld. Ha elrontanál valamit akkor kapcsolj át a másik BIOS-ra és tedd vissza az eredetit.
0
0
0
0
Dani46 avatar
akkor azt meséld el Gaboo hogy kell biost frissíteni😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Dani46: A 7970 DC2 Top-om volt fesz záras ott csak a bios csere segített. Programmal sajnos nem tudod feloldani a fesz zárat. A power limitet is csak bios cserével lehet kitolni de felesleges mert még 1300Mhz-hez is elég a +20%. A DC2 Top így már ment 1225/1750Mhz-en:
https://www.kephost.com/images4/2013/11/3/a1_2013_11_3_gzhmz9bjb3.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Aha. Leírtad volna miről van szó akkor nem nézem a hátteret.
0
0
0
0
Demoz avatar
Nem a háttérről volt szó, az lényegtelen.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én simán mondtam volna, hogy túl kicsi képet raktál be háttérnek😃 Egyébként ahogy nézem googleben ez a háttérkép alapvetően elmosódottságot éreztet. Gondolom direkt. Én hogy nézem tök ugyanaz nálad is.
0
0
0
0
Demoz avatar
Nem jók a színek, és egy kicsit elmosódott az egész. De megoldottam, csak az egyik kábel egy nagyon kicsit szét volt csúszva, de már ezer éves, szóval nem ártana lecserélni. 😀

Csak először azt hittem, hogy vga hiba, azért írtam.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Miért milyen a kép?😊 Én nem látom amit kéne?
0
0
0
0
Demoz avatar
Nem tudjátok véletlenül, hogy miért lehet ilyen a kép?:
https://kepfeltoltes.hu/140225/why_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Próbáltam áttenni másik slotba a vga-t, és kicsit kitisztítani is, de nem segített.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Akkor tedd 50%-ra, techpowerup tele van programmal, jó kutatást.
Segítenék, de melózok, vezetés közben nem lehet netezni, vagyis lehet ! 😆
6 fele ráérek, segítek.
0
0
0
0
Dani46 avatar
az már az első naptól 20% on van😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Elsőnek emeled meg a power limitet, nem kell bios csere...
Persze, hogy nem csinálják, tuningra nincs garancia ! ha tuningolsz ugrott a garancia, persze ezt nem kell tudniuk.😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
Azt tudom,csak nincs meg az az esély hogy adjak neki feszt,mer nem tudom hogyan oldjam meg a bios cserét,nagy számtech boltokat is kérdem csinálnak e ilyet ááá ők aztáán nem......lehet fesz emelés után is behibázna 1100 en is de akkor legalább tudom ennyi a vége..!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
vapor-x 7950 is 2x8tűs. Szóval nem ritka. Lehet a te GPU-d kicsit silányabb. A tuning sosem garantált.
0
0
0
0
Dani46 avatar
az enyém 1.188 ad magától afterbe hiába állítom 1.2 re nem megy azon!de a memória nem is érdekel az kb semmit se hoz,gpu a lényeg!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nálam 1,150V kell az 1100/1575-nek.
0
0
0
0
Dani46 avatar
hát nekem alapfeszen max 1100 visel el,aztis csak pár játékba,bf4 be már hibázik táp nemtom mennyire befolyásol mer le lett mérve max 270-280w eszik a gép!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Dani46: 8+6Pin= 225w + Pci-e sín 75, össz 300w. Gyári bios max 260w-ot enged, alapból csak 175w, szóval van mozgástered, de 300w-ig elmehetnél, oda viszont tápod lenne a szűk keresztmetszet.😀 Elvileg alapfeszen is tudja az 1200*1750Mhz-et.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Akkor a kártya tudna még +-t?csak baszhatom mer feszt kéne adni neki,ahoz meg bios csere kell amit fingom nincs hogy kell csinálni😞1090 mhz megakadtam 1100 nél már behibázik néha,pedig láttam vkinek megy 1200-n is!
0
0
0
0
cseszka avatar
Létezik a HIS Radeon HD 7950 IceQ X2 Boost,amin 2db 8tüs csati van,[img]http://4.bp.blogspot.com/-2g4fTModxRA/UNlQZ7VuaNI/AAAAAAAAPKY/MkeksS2GegU/s1600/HIS+Radeon+HD+7950+IceQ+X2+Boost+Twin+8pin+PCIE+connectors.jpg[/img]
Pontosan nemtudom miért van ennyi megoldás,de szerintem a teljesitméyben rejlik a válasz.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gondolom azért, hogy nagyobb tápellátásban részesüljön, így jobban lehet tuningolni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Msi 7950 Twin Frozr III kártyámon mér van 8+6 pines táp?amikor a legtöbb 7950 en és Twin Frozr III-n 2x6 pin van nem mintha zavarna csak nem értem azonos kártyán mér különbözik!
0
0
0
0
adamovszki avatar
Reincarnation : Figyelj más játéknál nem produkálja ezt az "esetet" ! Drivert próbáltam többet, újra tettem a dota-t sokszor 😀 Beszéltem a céggel, visszaküldöm és 1 hónap múlva megkapom az újat 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Először is milyen játékról van szó? Másodszor meg mink írsz egyből(1 perccel később) privátot ha már írtál ide? Harmadszor meg most nem érek rá.
0
0
0
0
PusH1997 avatar
Ha a monitorom nem támogat akkora felbontást amiben a játék indul, és a tulajdonságok menü alatt sem tesz semmit, ha átállítom 640x480-a indulásra akkor hogyan tudom elindítani normálisan, hogy a képet is lássam ne csak a hangot halljam?
(1024x768ben támogat max)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció