Azenenazjo
Hát nem tudom, próbáld meg újra rakni a gépet. De csak játék közben csinálja?
Rakjál fel egy régebbi vga drivert, ha a legújabb van fent, vagy azt amit a kártyával kaptál.
sziasztok, 1 hete meglett az új processzorom meg alaplapom, az lenne a baj, hogy LoL közben egy idő után megáll a kép megy tovább utána jó lesz kb20 percig megint, aztán megint fagy kettőt és megint jó, a többi játéknál ( Unity eddig csak ennél és LoL közbe szintén) azt csinálja, hogy megáll a kép, fekete lesz a monitor 1-2 mp visszajön a kép lerak tálcára és vagy le fagy a játék vagy nem( változó ) és olyankor a mozilla is le fagy vele együtt, ennek nemtudom van e köze hozzá (valamikor még az egér se megy a tálcán, viszont a gép nem fagyott le ) integrált VGA-t offoltam, Nvidia drivert 3 szor raktam újra
valami ötlet?
szerk: BF3 nál is lefagy
Ok. Genesis. A vita könnyen lezárható. A te gépedben, ha jól látom egy négymagos i7 van. Nyomnál egy képet az oprendszer erőforrás-figyelőjéről, amint épp 8 magot mutat? Ha sikerült, meggyőztél, hogy "az operációs rendszerek két teljesen különálló processzorként/magként érzékeltek" egy négymagos processzor egyes magjaiban lévő szálakat.
Nem ugyanazt írjuk.
"Sokan írják, hogy 2 mag 4 szál, ami igaz is, de ami a te szempontodból fontos lehet az az, hogy a géped (innentől a játékok és minden alkalmazás) kétmagosnak látja, kétmagosként kezeli."
Helyesen 2mag 4 szál, és minden 4 magnak látja, közben csak 4 szál. Kivéve csuz-li...
Itt ugrik a majom a vízbe, én meg ki az ablakon ! 😀
"A Hyper-Threading a multi-threading (magyarul többszálúsítás) egyik fajtája. Utóbbi minden esetben valamilyen speciális hardveres megoldást takar, melyben a végrehajtószálak rendszerint osztoznak bizonyos erőforrásokon. Az eljárás fő célja a már rendelkezésre álló részegységek minél hatékonyabb kiaknázása. Az Intel technológiájának lényege, hogy egyetlen fizikai magban a feldolgozás során keletkező üresjáratokat is kihasználják egy második szál (angolul thread) hozzáadásával. Az első Hyper-Threadingre képes Netburst (P4) alapú Xeon CPU-t 2002-ben dobta piacra az Intel. Nem véletlenül ez az architektúra kapta meg először a HT-t, a Netburst ugyanis nagyon sokat vesztett azon, hogy hosszú futószalagja volt. Ezt fel lehetett tölteni egy másik szál utasításaival, mely a már rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb kihasználását tette lehetővé a plusz egy szálnak szükséges néhány extra dedikált egység hozzáadásával. Ezek csak minimális szilíciumtöbbletet (~5%) jelentettek egy magra levetítve, ezért ettől kezdve egy mag két teljesen egyenértékű végrehajtó szállal rendelkezhetett, amiket az operációs rendszerek két teljesen különálló processzorként/magként érzékeltek."
Lényegében ugyan azt mondjátok mind ketten 😃
A vita ahogy látom ott kezdődik hogy csuz-li azt mondja hogy hiába 2mag 4szál az 2mag, Genesis1919 meg azt írja hogy 2mag de a 4szál miatt 4magnak látja a gép 😃
és hiába vitatkoztok mert mind a kettőtöknek igaza van am 😃
Azért Genesis, mert nem is velem vitázol. Az eredeti kérdés az volt, hogy hány magos a processzor. Én azt írtam, hogy kettő, szerinted nincs igazam, mert kettő. Lent írtam, hogy vannak szoftverek, amik kihasználják a több szálat. Te azt mondod, hogy nincs igazam, mert egyes szoftverek kihasználják a több szálat.
Én csak azt nem értem, hogy hol itt a vita.
Kapitány legyen pl 77 éves, lényegtelen... Nem akarom szétoffolni a fórumot, de próbáld meg értelmezni a lentebb leírtakat. Tudom nem megy, ezt már más témában bebizonyítottad. Személyeskedni sem akarok, de fáj, hogy ennyire értetlen vagy, főleg a hatalmas szakmai tudásod tekintetében (programozó, 15 éve gépösszerakó). 😀
Nem azt mondtam, hogy 4 magos, 4 szálon tud dolgozni. De ez semmin nem változtat logikai (virtuális magokat) a rendszer magnak érzékeli nem szálnak. Ha nekem nem hiszel olvass utána.😉
ddkk22: Akkor máshol lehet a probléma. Több tippem nincs sajnos, csak triviális dolgok, mint pl., hogy a beállításoknál jól van-e megadva, de gondolom ezen már túl vagy.
Genesis1919: Az Intel szerint 2 magos. A Windows szerint 2 magos, szerinted 4. Én ennek örülök, de attól még nem lesz több magja egy processzornak, mert te szeretnéd. Az általad mellékelt képen is van egy core1, meg egy core2 és erősen hiányzik a core3 és core4. Ha egy nagyobb AMD fx-et néznél, akkor lenne core1-8, holott biztos vagyok benne, sokak szerint nincs ott 8 mag, csak négy. De, ha belemész az oprendszer erőforráskezelőjébe, akkor is ezt láthatod. Nem velem állsz vitában. Ettől persze független, hogy egyes szoftverek képesek-e kihasználni a többszálas lehetőséget. De attól, mert mondjuk egy RomeII képes lekezelni több szálat, nem lesz 2 magból 4 csupán a hatékonyabb erőforrás kezelés miatt. Hogy más példával éljek: Attól, mert valaki képes egyszerre tv-n is nézni a trónok harcát és játszani is az abból készült játékkal, még nem lesz két ember belőle, csak egy oylan, akiről elmondható, hogy nagyon jó képességekkel bír; jobbal, mint azok, akik csak külön külön tudnak a két dologra figyelni.
csuz-li: Elég nagy szégyen, hogy 15 év alatt ennyi ragadt rád.
Hyper Threadingnek pont az a lényege, hogy a logikai processzort a programok fizikai processzornak látják, tehát, egy i3 a "programok, win, kutyafüle" szemében 4 magos.
Szóval akkor arra jutottunk,hogy 1 szálas alkalmazásnál 2 mag,több szálasnál meg relatíve 4.Nem feltételeztem hogy kezdő vagy.A levezetés nagyon precíc volt egyébként.
Am Asseto corsa ugyan ezt csinálja,nem érdekli a ht.
mathejocy: Tudom, miről beszélek. Azt is, hogy te miről beszélsz. Csakhogy nem egy dologról beszélünk. Amikor egy szoftver kiad egy-egy magnak feladatot, akkor ehhez az oprendszert használja közvetítőnek, még a directx is. Arra oszt, amit lát. Az inteltől hamarabb kapja az eredményt vissza, mert ott a mag két szálon futtatja a műveletet, gyorsabban végez. De hiába számol két szálon, az oprendszer szerint ott egy mag van és egy magra való feladatot ad. Ha követelmény a négy mag, akkor elkezd rotálni, de akkor sem ad ki egy magnak két magra való feladatot.
Igazad van abban, hogy a magok száma sokszor nem számít, hanem a felépítésé. Az én processzorom a legjobb példa erre (fx-8350). A Rome II kifejezetten Intelre van optimalizálva. A gépigényében szó sincs AMD-ről. Ha megy a játék, akkor azt látom, hogy a Core0 90-100%-on van (directx miatt), a core1 0-2%-on, a core2 40-60%-on , core3:0%, core4: 40-60% és így tovább a core7-ig. Azaz hiába ismeri fel 8 magosként a gép, maga a játék ténylegesen a valódi, létező 4 maggal számol.
De, ha feltesznek nekem egy kérdést, egy "kezdő vagyok" topikban, akkor azt mondom, ami egyszerű, érthető és az esetek 80-90%-ában helyes. Márpedig az esetek 80-90%-ában az egy kétmagos processzor. Persze igaz, ahogy te is írod, hogy vannak olyan szoftverek, amik kihasználják az intel architektúra lehetőségeit, de ettől függetlenül, ezek csak egyes esetek, amik kivételek. Persze bele lehet kezdeni egy kisregénybe az egy mag két szál, vagy egy mag két modul témájában is, csak nincs értelme, mert nem mindenki érti és nem is fontos, hacsak nem akarsz szoftvert fejleszteni direkt hardvervezérléssel.
csuz-li :Ez ebben a formában nem igaz.Elég sok játék,és program használja a ht-t.Egyszálas alkalmazások mersze most is vannak dögivel.Multi játéknál pl BF3-nál nem árt a HT-s proci.Ha renderelsz valamit,akkor meg pláne nem./Most azt mondtad,hogy a pentium G és az i3 az ugyan az.Pedig nem.
MacTavish9999: Kétmagos. Sokan írják, hogy 2 mag 4 szál, ami igaz is, de ami a te szempontodból fontos lehet az az, hogy a géped (innentől a játékok és minden alkalmazás) kétmagosnak látja, kétmagosként kezeli.
Cole10: felpörög a venti és egyből le is áll? Mert nekem is volt ilyen gondom és akkor az volt hogy valamit elfelejtettem bekötni. De ha nem ilyen a baj akkor nem tudom.
Az I7 az I7, 4mag 8szál.
Még tuning nélkül is elleszel vagy 2 évig vele nyugi.
Nyugodtan megveheted ha jó áron van.
Az általad említett kombó a hardver.apron olyan 32-36 között megy.
Nem tudsz lebeszélni,ez így lesz.Ez nagyon hooszú távra lesz.
Megveszem 3-4 évig hozzá se nyúlok és egy bitang gépet szeretnék összedobni.
Igen tudom sokkal olcsóbban is kijönne,de hátha mást is csinálnék.
Nem akarok belepofázni, de minek 50K-ért lap ? Extrákat nem hinném, hogy használni fogod.
Ami nem "gémer" azzal is lehet játszani, fennmaradó összegért vehetnél SSD-t, vagy jobb kártyát nem mintha 290 gyenge lenne. 😆 Gtx 970 szerintem jobb választás.
Persze nem akarlak lebeszélni róla, ha tehetném, hasonló lapot vennék, mert marha jól néz ki, mellé legalább 2 gtx 970 hasonló "gémer" köntösben. Befejezem mert bilibe lóg a kezem. 😜
csuz-li:
Nem mondtam neki,hogy milyen tápot fogok venni.
Hát csak van XFX Core Edition 550W 6+8pin-es csatija.Vagy nem?
Emberek szóljatok ha nem jól írom!😃
Anonymus1: Nem találok ilyen ASUS lapot amit írtál, maximum MSI z97 Gaming 5-ös lapot. Minden esetre ez nem annyira fontos, mert mind az ASUS, mind az MSI z97-es deszkáin van legalább egy PCIe 3.0 x16 csatlakozó, tehát bele tudod tenni az r9 290-et.
Procinál kell figyelni hogy lga1150-es legyen amit a z97-es laphoz veszel.
vagy félrehallottál valamit vagy a haverod beszél hülyeségeket... 😀 kompatibilis a kettő egymással, kábel meg hogy a kettőhöz mint zavaró tényező, fingom sincs...
A minap beszéltem haverommal(informatikusnak tanul)és mondtam neki,hogy majd milyen gépet fogok venni.
Mondtam az alaplapot(MSI z97 Gaming 5)és a vidikarit(AMD Radeon r9 290)és mondja,hogy nem fog menni.Megkérdeztem,miért?Mondta,hogy nem jó a foglalat VAGY valamit mondott a kábellel kapcsolatban.Sajnos nem emlékszem rá pontosan.Igaz valamelyik?Egyáltalán van valamilyen foglalatja a vidi karinak?Vagy minden alaplapba passzol minden vidi kari?
Hát nem tudom, próbáld meg újra rakni a gépet. De csak játék közben csinálja?
Rakjál fel egy régebbi vga drivert, ha a legújabb van fent, vagy azt amit a kártyával kaptál.
valami ötlet?
szerk: BF3 nál is lefagy
Nagyon jó! Remélem Genesis is elfogadja az eredményt, így a "vitának" vége, mehetünk is tovább.
Gtx 970
pl:
sli: GIGABYTE GF GTX760 OC 2GB
sima: GIGABYTE GeForce GTX 970 WindForce 3 OC 4GB
"Sokan írják, hogy 2 mag 4 szál, ami igaz is, de ami a te szempontodból fontos lehet az az, hogy a géped (innentől a játékok és minden alkalmazás) kétmagosnak látja, kétmagosként kezeli."
Helyesen 2mag 4 szál, és minden 4 magnak látja, közben csak 4 szál. Kivéve csuz-li...
Itt ugrik a majom a vízbe, én meg ki az ablakon ! 😀
"A Hyper-Threading a multi-threading (magyarul többszálúsítás) egyik fajtája. Utóbbi minden esetben valamilyen speciális hardveres megoldást takar, melyben a végrehajtószálak rendszerint osztoznak bizonyos erőforrásokon. Az eljárás fő célja a már rendelkezésre álló részegységek minél hatékonyabb kiaknázása. Az Intel technológiájának lényege, hogy egyetlen fizikai magban a feldolgozás során keletkező üresjáratokat is kihasználják egy második szál (angolul thread) hozzáadásával. Az első Hyper-Threadingre képes Netburst (P4) alapú Xeon CPU-t 2002-ben dobta piacra az Intel. Nem véletlenül ez az architektúra kapta meg először a HT-t, a Netburst ugyanis nagyon sokat vesztett azon, hogy hosszú futószalagja volt. Ezt fel lehetett tölteni egy másik szál utasításaival, mely a már rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb kihasználását tette lehetővé a plusz egy szálnak szükséges néhány extra dedikált egység hozzáadásával. Ezek csak minimális szilíciumtöbbletet (~5%) jelentettek egy magra levetítve, ezért ettől kezdve egy mag két teljesen egyenértékű végrehajtó szállal rendelkezhetett, amiket az operációs rendszerek két teljesen különálló processzorként/magként érzékeltek."
A vita ahogy látom ott kezdődik hogy csuz-li azt mondja hogy hiába 2mag 4szál az 2mag, Genesis1919 meg azt írja hogy 2mag de a 4szál miatt 4magnak látja a gép 😃
és hiába vitatkoztok mert mind a kettőtöknek igaza van am 😃
Én csak azt nem értem, hogy hol itt a vita.
Genesis1919: Az Intel szerint 2 magos. A Windows szerint 2 magos, szerinted 4. Én ennek örülök, de attól még nem lesz több magja egy processzornak, mert te szeretnéd. Az általad mellékelt képen is van egy core1, meg egy core2 és erősen hiányzik a core3 és core4. Ha egy nagyobb AMD fx-et néznél, akkor lenne core1-8, holott biztos vagyok benne, sokak szerint nincs ott 8 mag, csak négy. De, ha belemész az oprendszer erőforráskezelőjébe, akkor is ezt láthatod. Nem velem állsz vitában. Ettől persze független, hogy egyes szoftverek képesek-e kihasználni a többszálas lehetőséget. De attól, mert mondjuk egy RomeII képes lekezelni több szálat, nem lesz 2 magból 4 csupán a hatékonyabb erőforrás kezelés miatt. Hogy más példával éljek: Attól, mert valaki képes egyszerre tv-n is nézni a trónok harcát és játszani is az abból készült játékkal, még nem lesz két ember belőle, csak egy oylan, akiről elmondható, hogy nagyon jó képességekkel bír; jobbal, mint azok, akik csak külön külön tudnak a két dologra figyelni.
Nem játék alatt akarok videót csinálni, se képet, programot akarok, de nem csinál semmit.
Hyper Threadingnek pont az a lényege, hogy a logikai processzort a programok fizikai processzornak látják, tehát, egy i3 a "programok, win, kutyafüle" szemében 4 magos.
ddkk22: Én hasonlóba akkor futottam bele, mikor az adott funkcióbillentyűt a játék is lefoglalta. nem lehet ez a baj?
Am Asseto corsa ugyan ezt csinálja,nem érdekli a ht.
Igazad van abban, hogy a magok száma sokszor nem számít, hanem a felépítésé. Az én processzorom a legjobb példa erre (fx-8350). A Rome II kifejezetten Intelre van optimalizálva. A gépigényében szó sincs AMD-ről. Ha megy a játék, akkor azt látom, hogy a Core0 90-100%-on van (directx miatt), a core1 0-2%-on, a core2 40-60%-on , core3:0%, core4: 40-60% és így tovább a core7-ig. Azaz hiába ismeri fel 8 magosként a gép, maga a játék ténylegesen a valódi, létező 4 maggal számol.
De, ha feltesznek nekem egy kérdést, egy "kezdő vagyok" topikban, akkor azt mondom, ami egyszerű, érthető és az esetek 80-90%-ában helyes. Márpedig az esetek 80-90%-ában az egy kétmagos processzor. Persze igaz, ahogy te is írod, hogy vannak olyan szoftverek, amik kihasználják az intel architektúra lehetőségeit, de ettől függetlenül, ezek csak egyes esetek, amik kivételek. Persze bele lehet kezdeni egy kisregénybe az egy mag két szál, vagy egy mag két modul témájában is, csak nincs értelme, mert nem mindenki érti és nem is fontos, hacsak nem akarsz szoftvert fejleszteni direkt hardvervezérléssel.
Csinálj egy bios resetet mindenek előtt.
Friss bios van fent új a porcessor ès nem indul a gèp a processor ventilátora pörög de fekete kèpernyővan és nem indul! A régi processorral megy!!!
Valaki valami???
Válaszotokat előre is köszönöm.
Az I7 az I7, 4mag 8szál.
Még tuning nélkül is elleszel vagy 2 évig vele nyugi.
Nyugodtan megveheted ha jó áron van.
Az általad említett kombó a hardver.apron olyan 32-36 között megy.
A "D0" az mit jelent a porciba? 😀😉
Játszani még lehetne vele?
Ha valakinek kölcsönadok egy eredeti játékot és tegyük fel az ő gépe vírusos,akkor a lemez is vírusos lesz?
Nem tudsz lebeszélni,ez így lesz.Ez nagyon hooszú távra lesz.
Megveszem 3-4 évig hozzá se nyúlok és egy bitang gépet szeretnék összedobni.
Igen tudom sokkal olcsóbban is kijönne,de hátha mást is csinálnék.
Ami nem "gémer" azzal is lehet játszani, fennmaradó összegért vehetnél SSD-t, vagy jobb kártyát nem mintha 290 gyenge lenne. 😆 Gtx 970 szerintem jobb választás.
Persze nem akarlak lebeszélni róla, ha tehetném, hasonló lapot vennék, mert marha jól néz ki, mellé legalább 2 gtx 970 hasonló "gémer" köntösben. Befejezem mert bilibe lóg a kezem. 😜
Ott a pont!😀
Még1x köszi mindenkinek a segítséget!
20+4-pin ATX connector (550mm) 1
4+4-pin ATX12V/EPS12V (550mm) 1
8-pin ATX12V/EPS12V (550mm) 1
6-pin PCIe (570mm) 1
6+2-pin PCIe (600mm) 1
SATA (2 cables w/ 3 connectors) (550mm+130mm+130mm) 6
SATA (1 cable w/ 3 connectors) (370mm+130mm+130mm) 3
5.25" Peripheral Power Connector (550mm+130mm+130mm) 3
5.25" Peripheral Power Connector (370mm+130mm+130mm) 3
3.5" Drive power adapter (+140mm) 2
Nem mondtam neki,hogy milyen tápot fogok venni.
Hát csak van XFX Core Edition 550W 6+8pin-es csatija.Vagy nem?
Emberek szóljatok ha nem jól írom!😃
Ellnézést nem voltam pontos😞és persze félre is írtam :@)
MSI Z97 GAMING 5 7917-001r
A proci oké,azt többen is mondták.Csak most tojtam be egy kicsit,hogy nem passzol.
Nagyon szépen köszönöm!
Procinál kell figyelni hogy lga1150-es legyen amit a z97-es laphoz veszel.
A minap beszéltem haverommal(informatikusnak tanul)és mondtam neki,hogy majd milyen gépet fogok venni.
Mondtam az alaplapot(MSI z97 Gaming 5)és a vidikarit(AMD Radeon r9 290)és mondja,hogy nem fog menni.Megkérdeztem,miért?Mondta,hogy nem jó a foglalat VAGY valamit mondott a kábellel kapcsolatban.Sajnos nem emlékszem rá pontosan.Igaz valamelyik?Egyáltalán van valamilyen foglalatja a vidi karinak?Vagy minden alaplapba passzol minden vidi kari?