Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hdavid avatar
kéne Help
Nos, ha én veszek egy olyan kártyát, amihez 2 db 6 pin-es csatlakozó kell, de nekem tápból csak 1 db 6 pin-es jön ki :/ ami most is a kariba megy! ilyenkor mi van? 😲 Vehetek új tápot a mostani 12e Ft-os 600W-os Coolermaster táp helyett? 😲
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Köszi Szépen A válaszokat!!!!! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
baja nem lesz, ha OC elnevezésű kártyát veszel, azon alapból húzva van gyárilag. 😉

szerk. Taylor megelőzött... 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem sok neki. OC mindig a referencia órajelnél többet jelent. Ez sokszor nevetséges 10-20Mhz de azért szoktak ilyen 100-150Mhzet is. Egyébként nem sok. Nem ritka, hogy az 1200-at is bírják. Ez a tuning nem káros szerintem. Az 1200on járatás már valamivel rövidíti az élettartamot. De ez még oké szerintem. Elvégre gyárilag is bevállalták.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Üdv! Egy hónapja vettem a mostani videokártyámat. A minap feltettem az a gpuz progit. Meglepődve láttam hogy a Gpu 860 helyett 975-en megy.
Az ugyan rá volt írva hogy OC verzió de azt hittem azt jelenti hogy lehet még tuningolni és nem azt hogy MÁR tuningolva van. A kérdésem nem sok ez +115Mhz? Így már csak 25 kevesebb mint a 7870 órajele mert annak 1000 ?! Lehet baja hosszútávon a kártyának tőle? Végül is 36hó garit adtak rá?!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem rossz.

Ez sem kutya, fehér nyák nyami-nyami, hibajavítóval se lehetne szebbet festeni. 😆
https://kepfeltoltes.hu/140312/760hof01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Elég bikánn néz ki.
[LINK]
0
0
0
0
zelcsi avatar
bassus16: nagyon szívesen! 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok DVI és D-Sub közt mi a különbség? Annyit tudok hogy az eggyik digitális a másik analóg.
0
0
0
0
zelcsi avatar
bassus16: próbáld meg előbb törölni a régi drivert és csak utána tedd fel az újat! 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nálam szerintem valami nem jó.Eddig akármelyik Driver jött ki elkezdem telepíteni megy is de ha a grafikus illesztőprogramok-nál tart akkor ott megáll.Soha nem fejezte még be hiába hagytam akár órákon át dolgozni.Ha beakarom zárni akkor azt írja az Experience frissítéseket telepít,de a csík meg se moccan ilyenkor én ctrl+alt+delete és bezárom.Ugyan ez van most az új Driver-el is.Mi lehet a gond?
0
0
0
0
cseszka avatar
Van uj NV driver. 335.23 azt irja ma jelent meg.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Reinkz: 13.9 rakd fel, az újak mantle miatt eléggé instabilak.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Ha hardver gond van azt szerintem könnyen ki lehet deríteni.. van rá sok kártya nyúzó program.
DE az is lehet hogy más alkatrészed okozza az instabilitást. Igazából ez ilyenkor egy türelem játék. Végig nézni melyik a leggyengébb láncszem.
0
0
0
0
grafi97 avatar
Szóval....😃 Pár napja kaptam egy Gigabyte R9 280X Windforce 3X Rev.2-t. Neki is álltam húzni mert miért ne, mindíg jól jön az a pár fps. A GPU-t sikerült felhúznom 1100MHz-ről 1185-re de amint húzom a VRAM-ot is, vagy összeomlik a display driver vagy kevesebb lesz az FPS (pl.: Unigine Heaven-ben) amig elég érdekes. Tök mindegy mennyit húzok, ha csak 5MHz-et akkor is gebasz van. Ez mitől lehet?😊

Szerk: Azthiszem rájötttem a probléma forrására. Egész egyszerűen a Gigabyte OC Guru II egy kalap szar.😃 MSI Afterburnerrel nincs semmi gond. Legalábbis eddig.
0
0
0
0
ASRock14 avatar
Ezt a vga-t akarom megvenni (hd 7790) ahogy a legjobb így akarok. játszani!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem kötelező maxon játszania.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Tényleg arról van szó. Az már jobb 1366X768-ra. De 1920X1080-hoz kevés lesz a BF3 alá az is,
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De most nem 7790ről van szó?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GT610-zel elég az 1024X768-as felbontás szerintem a BF3 alatt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Superlompos: Egy(1) magos proci jobb lenne mellé???? Egyébként szerintem is karcsú lenne hozzá bár FHDban ellenne a kártya csak nem max graf lenne csak közel max vagy közepesnél jobb de akár max is lehet mert nem mindenkinek kell fix 60 fps😃

ASRock14: Hát 1366x768ban játsszál mindenképp ne 1024x768-ban. Egyébként biztos az a max felbontás? Csak mert 21 colos monitor van írva profilodnál.
0
0
0
0
ASRock14 avatar
1366x768-on de bf3 1024x768
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem egy kicsit karcsú lesz hozzá. Egy magos proci jobb lenne mellé. Bár ha 1920X1080-ban használnád, akkor csökkenne jelentősen a proci limit. Bár azt a kártyát nem full hd-ra találták ki.
0
0
0
0
ASRock14 avatar
Sziasztok ! A hd7790 Vga-t kihajtja-e az AMD athlon IIx2 270 3.40 GHz ? köszi 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
R9 270x jobb vétel, Gtx mennyibe fáj ?
0
0
0
0
no avatar
Asus GTX 660 2GB videokártyáról mi a véleményttek ? 😀
0
0
0
0
sisko avatar
asus1650 : ez szerintem nagyonis igény -és elvárásfüggő.Én először megvártam,hogy még low-on is akadozzon,de azóta már ha közepes alá kell mennem,akkor már gondolkodom a váltásról - ez nálam max 3-4 évet jelentett eddig.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Szép estét

Szerintetek mikor van itt az idő a kártyacserér ? Meddig kell várni ? amikor már egy játék low beállítás mellett is akad. Egyáltalán azt érdemes megvárni ? Ti mi alapján döntetek ( a pénz másodlagos , de jó lenne ) de most ne a forint legyen a mérvadó.
0
0
0
0
KronoszOlen avatar
400W-os a tápom és köszömöm mindenkinek a válaszokat! 😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Mert videózásra szeretné és az nVidiának ott a shadowplay amivel kb 0, maximum 1-2FPS csökkenéssel tud 1080p-ben 60FPS-el felvenni. De ő tudja akar e szenvedni mindenféle szoftverrel, vagy használja az nVidia kártyákba épített lehetőségeket, lenyom egy gombot és már veszi is, vagy akár visszamenőleg is lement 5-10-15 vagy akár 20 percet is a játékokból..
0
0
0
0
PoPet avatar
Mindenképp nVidia kell, mert annál ott a shadowplay szóval GTX 660. De a tápod milyen?
0
0
0
0
KronoszOlen avatar
Sziasztok!
Fx-6100-hoz keresek VGA-t videó készítésére új játékokról. Ti mit ajánlotok? (Ha lehet 50000 alatt)
Vàlaszokat előre is köszi! 😊
0
0
0
0
Thomech avatar
Oké köszönöm. Akkor marad a mostani kábel.
0
0
0
0
Thomech avatar
Még annyi, hogy érdemes vennem HDMI kábelt vennem. Vagy jó mi most van DVI kábel amit adtak a Tv/monitorhoz. Tehát van minőségbeli különbség?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Erről a kártyáról volt szó az előbb is. 😀 remélem nagyon vinni fogja a játékokat a configommal.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Egyik leghalkabb kártya. Szerintem oké lesz. Ára sem rossz. Mérete is oké elvileg. 8600GT után óriási lépés lesz hasonló fogyasztás mellett. Kb 7-szer erősebb de talán még 10-szer is. 3 év garancia van rá. Sokak szerint jól néz ki(szerintem is). Van rajta HDMI és DVI-D. Nem tudom mit kéne még írni.
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok
A vásárlós topikban arra jutottunk a többiekkel, hogy nekem ez a kártya lenne a legjobb választás ebben az ár kategóriában a gépemhez. Egy samsung 22" os Full HD TV/Monitorral lesz használva.
Valakinek valami vélemény a kártyáról?(főleg azoktól kérdezném akik inkább csak ezt a topikot böngészik a vásárlósat nem)
[LINK]
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Ahogy el néztem csak 4-5 ezert fotintal drágább az 1gigás. szóval lehet hogy egy lesz.
0
0
0
0
PoPet avatar
Fut, de ha még nem vetted meg, inkább vegyél 750-et ha meg már igen akkor használd egészséggel.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Ahha értem köszi. De fut rajt minden nem?
0
0
0
0
PoPet avatar
Ma már vagy tizedik alkalommal írom le, hogy a 750 sokkal jobb. Kb 50-60%-al erősebb.
De a 2GB itt még teljesen felesleges. Előbb vérezik el a GPU, minthogy elfogyna a VRAM.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
sziasztok. asus gtx650 2GB DDR5 videókártyáról mi a véleményetek?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen, semmi akadálya. Mi mit váltana?
0
0
0
0
The Betrayer avatar
Valaki megtudna nekem mondani hogy a ddr3 as videokartya helyett lehet e tenni ddr5-ost?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
316W furmark alatt van, gondolom nem akarod furmark-al kínozni szerencsétlen kártyát. 😀 A peak érték a csúcsterhelést jelenti játék (Crysis 2) alatt, ez az az érték aminél többet nem vesz fel a kártya ha játszol és ezt is csak tized másodpercekre.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Gaboo7: Köszi a segítséget... Ezen az oldalon 316W-ot is kiír, gondolom ezen bírja a táp rövid ideig...

[LINK]
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
https://tpucdn.com/reviews/Sapphire/R9_290X_Tri-X_OC/images/power_peak.gif

Sapphire R9 290X Tri-X OC 4 GB: 253W (csúcs terhelés)
i5 3570k@4200Mhz: ~100W
HDD-k+ODD+SSD+RAM+ventik: ~50W (szerintem még ennyi sincs)

Ez így kb 400W. A tápod pedig tud 540W-ot (45A) 12V-os ágon folyamatosan, a csúcs terhelés értéke pedig 576W (48A) amire rövid ideig még képes a tápod. Bőven elég lesz.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Gaboo7:Ez egy Sapphire R9 290X TriX lesz, amit szeretnék vele használni...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció