Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nos, ha én veszek egy olyan kártyát, amihez 2 db 6 pin-es csatlakozó kell, de nekem tápból csak 1 db 6 pin-es jön ki :/ ami most is a kariba megy! ilyenkor mi van? 😲 Vehetek új tápot a mostani 12e Ft-os 600W-os Coolermaster táp helyett? 😲
szerk. Taylor megelőzött... 😃
Az ugyan rá volt írva hogy OC verzió de azt hittem azt jelenti hogy lehet még tuningolni és nem azt hogy MÁR tuningolva van. A kérdésem nem sok ez +115Mhz? Így már csak 25 kevesebb mint a 7870 órajele mert annak 1000 ?! Lehet baja hosszútávon a kártyának tőle? Végül is 36hó garit adtak rá?!
Ez sem kutya, fehér nyák nyami-nyami, hibajavítóval se lehetne szebbet festeni. 😆
[LINK]
DE az is lehet hogy más alkatrészed okozza az instabilitást. Igazából ez ilyenkor egy türelem játék. Végig nézni melyik a leggyengébb láncszem.
Szerk: Azthiszem rájötttem a probléma forrására. Egész egyszerűen a Gigabyte OC Guru II egy kalap szar.😃 MSI Afterburnerrel nincs semmi gond. Legalábbis eddig.
ASRock14: Hát 1366x768ban játsszál mindenképp ne 1024x768-ban. Egyébként biztos az a max felbontás? Csak mert 21 colos monitor van írva profilodnál.
Szerintetek mikor van itt az idő a kártyacserér ? Meddig kell várni ? amikor már egy játék low beállítás mellett is akad. Egyáltalán azt érdemes megvárni ? Ti mi alapján döntetek ( a pénz másodlagos , de jó lenne ) de most ne a forint legyen a mérvadó.
Fx-6100-hoz keresek VGA-t videó készítésére új játékokról. Ti mit ajánlotok? (Ha lehet 50000 alatt)
Vàlaszokat előre is köszi! 😊
A vásárlós topikban arra jutottunk a többiekkel, hogy nekem ez a kártya lenne a legjobb választás ebben az ár kategóriában a gépemhez. Egy samsung 22" os Full HD TV/Monitorral lesz használva.
Valakinek valami vélemény a kártyáról?(főleg azoktól kérdezném akik inkább csak ezt a topikot böngészik a vásárlósat nem)
[LINK]
De a 2GB itt még teljesen felesleges. Előbb vérezik el a GPU, minthogy elfogyna a VRAM.
[LINK]
Sapphire R9 290X Tri-X OC 4 GB: 253W (csúcs terhelés)
i5 3570k@4200Mhz: ~100W
HDD-k+ODD+SSD+RAM+ventik: ~50W (szerintem még ennyi sincs)
Ez így kb 400W. A tápod pedig tud 540W-ot (45A) 12V-os ágon folyamatosan, a csúcs terhelés értéke pedig 576W (48A) amire rövid ideig még képes a tápod. Bőven elég lesz.