Procitól függ,hogy hány db memót szeretnék belepakolni?
Az, hogy mennyit lehet belepakolni elsősorban az alaplaptól függ (másodsorban az oprendszertől), hogy mennyit kezel le. A processzortól az függ elsősorban, hogy milyet tud kezelni, meg hány csatornán.
A legtöbb processzor kezeli a két csatornát. Az i5-3750 is, ami a gépedben van.
A memóriából a 1333 és a 1600 MHz-eseket.
Az alaplapod max 16 GB-nyi memóriát kezel, tehát a 2x8-nál többet nem fog tudni.
a Dual az amikor párban van (lehet 2 vagy 4 darab. De a méretnek, az órajelnek késleltetésnek meg kell egyeznie) A te esetedben ez van!
A Single amikor csak 1 modul van(vagy több. de nem azonosak a fent említett dolgok)
, a Quad pedig amikor legalább 4db. (ezt csak a felsőkategóriás High-End procik támogatják)
Sziasztok lenne egy nagy kérdésem...Ha a videókártyám a processzorba van integrálva akkor azt valahogy kiszedhetem belőle, mert másik videókártyát szeretnék beletenni.
Üdv.
GTA IV-be akarom berakni az ICEnhancer 3 mod-ot de nem jön össze. Leszedtem és kibontottam majd ott van 1 fájl ami IMG kiterjesztásü. Hiába adom hozzá Daemon Tools-ba akkor berakja de nem tudom megnyitni mert azt írja, hogy a windows nem fér hozzá a lemezhez.
Próbáltam átnevezni iso-ba akkor is ugyan ez.
Legyen szíves aki tud segítsen.
gyurmi
igen lehetséges vele.
1.User Define mellet kat a kis ikonra.
2.A szám melleti pontokat a táblázatban oda húzod ahova akarod./ a pontok alatt jobb clik nyomvatartva,és húzás.
3.Apply
4.A kezdőoldalon elmented az egyik szám alá...
Nvidia-ra majd pár év múlva térek vissza (vagy majd akkor amikor e jelenlegi már kevés lesz) 😀
Még egy kérdés:
Hogyan lehetne beállítani azt hogy amikor a gpu 100%-os terhelésen dolgozik akkor a ventilátor fordulata ne 50%-on legyen maximalizálva hanem mondjuk 70%-on? Tudom h manuálisan hogy kell de én azt akarnám beállítani hogy ez automatikusan így történjen. Asus GPU Tweak-el lehetséges?
kezeslabas6: viccet félretéve, jobb VGA, mint a procidban lévő HD4600, de játszani azzal sem nagyon tudsz, gondolom 1 hónak múlva jön a "nagy VGA" vásárlás. Beteheted mellé a 440 GT-t de csodát ne várj, a régi játékok eldöcögnek vele, de az újaknak nagyon kevés...
Én nem játszogatnék el egy Far Cry 3-mal, vagy 4-gyel low-on és nem unnám meg, ha egy hónap múlva menne maxon is... (erre gondoltam)
Itt is ugyanez volt.Semmi köze a VGA-hoz sztem.Mivel egy HDD van a gépben a prioritással sem lehet gond.Öcskösnél 350Wattos táp volt sőt húzva is volt.Próbáltuk másik HDD-vel CPU-val RAM-al de ua.Próbálj BIOS-t frissíteni.Nekem nem segített de egy próbát megér.
Szilard1976: Nekem ez még működik ha lenyomom az f1 billentyűt betölt a Windows is és elég sbabilan fut csak ez az üzenet jelenik meg bekapcsoláskor.
Lehet-e hogy a videó kártya lassabb mint kellene lennie és nem töltbe elég hamar mert azt cseréltem mostanában benne előtte egy hd2600 xt volt azzal nem írt ilyet ki?
Volt ilyen lapom,öcsémnél szállt el ugyanezzel a hibaüzenettel.Mondjuk 7 éves volt.Ott semmi nem segített.Vagy felismerte a HDD-t vagy nem.BIOS frissítés sem segített,de egy próbát megér.Útáltam azt a lapot mert DRAM Voltage max 1.95V és megállított 3200MHz-nél egy Athlon x2 5000+ procit amit előtte elértem egy 3600+-al.
Problémám lenne egy pc vel bekapcsoláskor kiír egy hiba üzenetet
(Warnin: System boot fail
Your system last boot fail or Post interrupted.Please enter setup to load default and rebootagain.)
A kérdés az hogy mit csináljak vele gogy ene írja ki?
Alaplapi elemet cseréltem vissza állítottam alapra a BIOSZT Tápegységet cseréltem meg az adatkábelt is a vinyóhoz.
Gép adatok:
Asus M2N-E alaplap
Phenom x3 8400 Proci
Radeon HD 5450 VGA
WD 250 Gb SATA 2 vinyó
2x1 GB DDr 2 Ram
Most 1 400 w táp van benn előtte egy 450 wattos codegen volt azzal is csinálta.
Előre is köszönöm.
lenne egy kérdésem
dirt 3 benchamark 1600x900 ultra 8xmsaa 32fps átlag
1366x768 ultra 4xmsaa 30fps átlag
1600x900 ultra msaa off 29fps átlag
ez miért van neten néztem fullhdban kéne a játéknak kb átlag 60fps-el mennie
igaz egy gyenge 4 magossal + 2gb rammal
de nem hiszem hogy ez 30 fps különbséget eredményezne
most a 13.1-es driver van fent nincs hd4850-hez jobb ? vagy valamelyik régebbi nem hozna több fpst? mert emlékszem valamelyik régebbi driverrel 40+ fps volt átlag
Sziasztok. adott egy internet kartya amirol megy a net a kalauz digihez, de nem talalom a drivert sehogy,csak annyi van a kartyara irva h ws-pci2xs232. tudna nekem valaki segiteni mert ez nelkul nem megyek semmire?!
pocokur2: K-s proci mellé Z lap kell, de bőven jó lenne egy szorzózáras Cpu. 270x 4Gb-nak semmi értelme, inkább 2Gb-os erősebb kártya. Háznak nem látom értelmét, olcsóbb ház rendszerhűtőkkel kifizetődőbb. Tápból felesleges akkora. Valami hasonlót ajánlok.
Jó kis masina lesz,inteles lapokhoz nemértek,majd valaki ajánl esetleg másik lapot,a proci az biztos bika,k-s jelzésü,tehát birod is huzni egy jobb hütövel,viszont itt nemtudom a leirt alaplap mennyire jó OC-ra.Viszont a 270X karibol felesleg a 4Gb verzio,nemtudja kihasználni.Akkor vedd meg ha olcson hozzátudsz jutni,ill nemsokkal drágább mint a 2Gb verzió.Sajna elég sok felárat elkérnek a +2Gb memo miatt.
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23135&sub=usercomp&comp=51788]Gépe
sziasztok! Ehez az összeállításhoz mit szóltok? Átolvastam pár cikket meg megtoldottam a ráfordítandó zsetont. VGA egy kicsit gyengébb, de itt simán vinné a The Witcher 3: Wild Hunt játékot. Próbáltam a cikkek alapján egy "idő alló", csendes és játékPC konfigot összehozni.
Köszönöm az eddigi javaslatokat is, ezek hatására bújtam bele magam a PC irodalomba ( 😀 nem lettem okosabb 😞 )
@Shark_Ryan !!GYÁRI HŰTŐVEL SOSE!! Ezt jegyezd meg jól 😃 Inkább vegyél valami olcsóbb torony hűtőt és akkor már érdemesebb túlhúzni a processzort. (!személyes vélemény csak!)
Jó kis gép lesz,bár én inkább olcsóbb lapot vennék,itt Szerbiában az Asrock lap amit irtál is 40Euroval drágább mint ami nekem van MSI 970a-g46.Az Msi lappal is lehet oc-ni,elégedett is vagyok vele,a lényeg tudnál spórolni a lapon,és egy erösebb procit bele,pl FX 8320 vagy intel oldalon egy nem k-s procit,egy olcsobb lappal.
Sziasztok! A közeljövőben összejön egy kis zsé. Összeállítottam egy konfigot és szeretném a véleményeteket kérni, hogy élet képes-e. 😀 A fő szempont az volt, hogy 200k alá szorítsam az árat, de szépen vigye az újabb játékokat.
Sziasztok, pár hete ujítottam 775-ös gépem 1156-osra és beszereztem egy I3-ms procit, alap hűtővel. (35-50C között van, ahogy látom alap OC 3.3Ghz-n megy)
Az lenne a kérdésem, hogy meddig lehet az ilyesmit húzni, vagy megéri-e?
És a Hyper threading (2 mag 4 szál) mennyivel roszabb egy 4 magosnál?
A másik meg, van egy 500W-os Chieftec tápom, ez kb meddig lesz jó? I5 proci, GTX 480, 8GB RAM-ig ki fogja bírni, vagy szerezzek nagyobbat?
Az, hogy mennyit lehet belepakolni elsősorban az alaplaptól függ (másodsorban az oprendszertől), hogy mennyit kezel le. A processzortól az függ elsősorban, hogy milyet tud kezelni, meg hány csatornán.
A legtöbb processzor kezeli a két csatornát. Az i5-3750 is, ami a gépedben van.
A memóriából a 1333 és a 1600 MHz-eseket.
Az alaplapod max 16 GB-nyi memóriát kezel, tehát a 2x8-nál többet nem fog tudni.
Akkor most ezt úgy kell értenem,hogy ha 4 DIMM solt lenne a lapomon. 2 kék 2 fekete.
Akkor ha a jelenlegi memómat beleteném a PL.. a 2 kék solt ba.
Akkor mivel nekem 2 db egyforma van az akkor dual!
És az akkor már 2 csatonás???
Procitól függ,hogy hány db memót szeretnék belepakolni?
A Single amikor csak 1 modul van(vagy több. de nem azonosak a fent említett dolgok)
, a Quad pedig amikor legalább 4db. (ezt csak a felsőkategóriás High-End procik támogatják)
Valaki aki nagyon benne van,Segítsen lécci.
Mitt jelent a
SINGLE
DUAL
QUAD
és a ezzek hány memóval műkszenek?
Mert,néztem a proci oldalon ott azt írja ,hogy támogatot memória csatornák 2.
Akkor a single channel az (2 db memória????)
dual meg 4 memó???
Mert ha így nekem (2x8 GB) van.
akkor ez single channel? nem?
GTA IV-be akarom berakni az ICEnhancer 3 mod-ot de nem jön össze. Leszedtem és kibontottam majd ott van 1 fájl ami IMG kiterjesztásü. Hiába adom hozzá Daemon Tools-ba akkor berakja de nem tudom megnyitni mert azt írja, hogy a windows nem fér hozzá a lemezhez.
Próbáltam átnevezni iso-ba akkor is ugyan ez.
Legyen szíves aki tud segítsen.
igen lehetséges vele.
1.User Define mellet kat a kis ikonra.
2.A szám melleti pontokat a táblázatban oda húzod ahova akarod./ a pontok alatt jobb clik nyomvatartva,és húzás.
3.Apply
4.A kezdőoldalon elmented az egyik szám alá...
Még egy kérdés:
Hogyan lehetne beállítani azt hogy amikor a gpu 100%-os terhelésen dolgozik akkor a ventilátor fordulata ne 50%-on legyen maximalizálva hanem mondjuk 70%-on? Tudom h manuálisan hogy kell de én azt akarnám beállítani hogy ez automatikusan így történjen. Asus GPU Tweak-el lehetséges?
Amióta beszereztem egy R9 290-et és a Witcher 2-ben magasabbra vettem a felbontást azóta ilyeneket látok:
Ezeket a "csíkozósásokat" melyik beállítás okozhatja? Nem vészesen, viszont engem zavar mert alacsonyabb felbontáson nem találkoztam vele.
Én nem játszogatnék el egy Far Cry 3-mal, vagy 4-gyel low-on és nem unnám meg, ha egy hónap múlva menne maxon is... (erre gondoltam)
játék terén menyire látszik meg hogy DDR2-t (1066mhz) használok, és nem DDR3 vagy 4et?
Lehet-e hogy a videó kártya lassabb mint kellene lennie és nem töltbe elég hamar mert azt cseréltem mostanában benne előtte egy hd2600 xt volt azzal nem írt ilyet ki?
Problémám lenne egy pc vel bekapcsoláskor kiír egy hiba üzenetet
(Warnin: System boot fail
Your system last boot fail or Post interrupted.Please enter setup to load default and rebootagain.)
A kérdés az hogy mit csináljak vele gogy ene írja ki?
Alaplapi elemet cseréltem vissza állítottam alapra a BIOSZT Tápegységet cseréltem meg az adatkábelt is a vinyóhoz.
Gép adatok:
Asus M2N-E alaplap
Phenom x3 8400 Proci
Radeon HD 5450 VGA
WD 250 Gb SATA 2 vinyó
2x1 GB DDr 2 Ram
Most 1 400 w táp van benn előtte egy 450 wattos codegen volt azzal is csinálta.
Előre is köszönöm.
dirt 3 benchamark 1600x900 ultra 8xmsaa 32fps átlag
1366x768 ultra 4xmsaa 30fps átlag
1600x900 ultra msaa off 29fps átlag
ez miért van neten néztem fullhdban kéne a játéknak kb átlag 60fps-el mennie
igaz egy gyenge 4 magossal + 2gb rammal
de nem hiszem hogy ez 30 fps különbséget eredményezne
most a 13.1-es driver van fent nincs hd4850-hez jobb ? vagy valamelyik régebbi nem hozna több fpst? mert emlékszem valamelyik régebbi driverrel 40+ fps volt átlag
Intel Core i5 4440 : 47k
MSI H97M-E35 : : 22k
Kingston HyperX Fury Kit 2x4Gb 1600Mhz : 22k
MSI N760 TF 2GD5/OC 2GB : 63k
Seagate Barracuda 500GB (ST500DM002) : 12k
Kingston SSDNow V300 60GB : 13k
XFX ProSeries 450W : 16k
BitFenix Comrade : 10k
+ 2x Enermax T.B. Silence UCTB12 : 4k rendszerhűtő.
209k
sziasztok! Ehez az összeállításhoz mit szóltok? Átolvastam pár cikket meg megtoldottam a ráfordítandó zsetont. VGA egy kicsit gyengébb, de itt simán vinné a The Witcher 3: Wild Hunt játékot. Próbáltam a cikkek alapján egy "idő alló", csendes és játékPC konfigot összehozni.
Köszönöm az eddigi javaslatokat is, ezek hatására bújtam bele magam a PC irodalomba ( 😀 nem lettem okosabb 😞 )
Intel Core i3-3240 3.4GHz erröl mi a véleményetek? Játékok futtatására alkalmas lenne? Ha igen, valami lapot tudnátok ajánlani hozzá?
Köszi.
Shark_Ryan: EKL Alpenföhn Brocken ECO : 10k Azért ezt írom, mert jó 1155, 1150 foglalatra, így ha váltasz még felhasználhatod.
Az lenne a kérdésem, hogy meddig lehet az ilyesmit húzni, vagy megéri-e?
És a Hyper threading (2 mag 4 szál) mennyivel roszabb egy 4 magosnál?
A másik meg, van egy 500W-os Chieftec tápom, ez kb meddig lesz jó? I5 proci, GTX 480, 8GB RAM-ig ki fogja bírni, vagy szerezzek nagyobbat?
[url]http://hardverapr...hz_lga1155[/url]
[url]http://hardverapr...z77a-g45_1[/url]