Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Procitól függ,hogy hány db memót szeretnék belepakolni?

Az, hogy mennyit lehet belepakolni elsősorban az alaplaptól függ (másodsorban az oprendszertől), hogy mennyit kezel le. A processzortól az függ elsősorban, hogy milyet tud kezelni, meg hány csatornán.
A legtöbb processzor kezeli a két csatornát. Az i5-3750 is, ami a gépedben van.
A memóriából a 1333 és a 1600 MHz-eseket.
Az alaplapod max 16 GB-nyi memóriát kezel, tehát a 2x8-nál többet nem fog tudni.
0
0
0
0
Subaru avatar
Metos95: igen az már dual channel(= 2 csatorna) lesz
0
0
0
0
no avatar
piero86:

Akkor most ezt úgy kell értenem,hogy ha 4 DIMM solt lenne a lapomon. 2 kék 2 fekete.
Akkor ha a jelenlegi memómat beleteném a PL.. a 2 kék solt ba.

Akkor mivel nekem 2 db egyforma van az akkor dual!

És az akkor már 2 csatonás???

Procitól függ,hogy hány db memót szeretnék belepakolni?
0
0
0
0
Wentrion avatar
3x8 az mióta dual? *troll* 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
a Dual az amikor párban van (lehet 2 vagy 4 darab. De a méretnek, az órajelnek késleltetésnek meg kell egyeznie) A te esetedben ez van!
A Single amikor csak 1 modul van(vagy több. de nem azonosak a fent említett dolgok)
, a Quad pedig amikor legalább 4db. (ezt csak a felsőkategóriás High-End procik támogatják)
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Valaki aki nagyon benne van,Segítsen lécci.
Mitt jelent a

SINGLE
DUAL
QUAD

és a ezzek hány memóval műkszenek?

Mert,néztem a proci oldalon ott azt írja ,hogy támogatot memória csatornák 2.
Akkor a single channel az (2 db memória????)
dual meg 4 memó???

Mert ha így nekem (2x8 GB) van.

akkor ez single channel? nem?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Kvindor: Ez nem volt komoly kérdés ügye? Egyébként Nem lehet ki szedni!
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok lenne egy nagy kérdésem...Ha a videókártyám a processzorba van integrálva akkor azt valahogy kiszedhetem belőle, mert másik videókártyát szeretnék beletenni.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
GTA IV-be akarom berakni az ICEnhancer 3 mod-ot de nem jön össze. Leszedtem és kibontottam majd ott van 1 fájl ami IMG kiterjesztásü. Hiába adom hozzá Daemon Tools-ba akkor berakja de nem tudom megnyitni mert azt írja, hogy a windows nem fér hozzá a lemezhez.
Próbáltam átnevezni iso-ba akkor is ugyan ez.
Legyen szíves aki tud segítsen.
https://abload.de/img/nvtelenskyso.png
0
0
0
0
jumbo avatar
gyurmi
igen lehetséges vele.
1.User Define mellet kat a kis ikonra.
2.A szám melleti pontokat a táblázatban oda húzod ahova akarod./ a pontok alatt jobb clik nyomvatartva,és húzás.
3.Apply
4.A kezdőoldalon elmented az egyik szám alá...
0
0
0
0
twoKgames avatar
gyárban beállítják a ventillátort, hogy neked ne kelljen, csíkozást meg akárhogy nézem én nem látok 😃 próbálj variálni beállításokon ha zavar
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Nvidia-ra majd pár év múlva térek vissza (vagy majd akkor amikor e jelenlegi már kevés lesz) 😀

Még egy kérdés:
Hogyan lehetne beállítani azt hogy amikor a gpu 100%-os terhelésen dolgozik akkor a ventilátor fordulata ne 50%-on legyen maximalizálva hanem mondjuk 70%-on? Tudom h manuálisan hogy kell de én azt akarnám beállítani hogy ez automatikusan így történjen. Asus GPU Tweak-el lehetséges?
0
0
0
0
no avatar
cseréld le nVidiára😜 vagy próbálj meg egy driver cserét hátha...
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok!
Amióta beszereztem egy R9 290-et és a Witcher 2-ben magasabbra vettem a felbontást azóta ilyeneket látok:
https://kepfeltoltes.hu/150125/witcher2_2015-01-25_16-14-51-75_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/150125/witcher2_2015-01-25_16-48-37-23_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezeket a "csíkozósásokat" melyik beállítás okozhatja? Nem vészesen, viszont engem zavar mert alacsonyabb felbontáson nem találkoztam vele.
0
0
0
0
RIbeni avatar
kezeslabas6: viccet félretéve, jobb VGA, mint a procidban lévő HD4600, de játszani azzal sem nagyon tudsz, gondolom 1 hónak múlva jön a "nagy VGA" vásárlás. Beteheted mellé a 440 GT-t de csodát ne várj, a régi játékok eldöcögnek vele, de az újaknak nagyon kevés...

Én nem játszogatnék el egy Far Cry 3-mal, vagy 4-gyel low-on és nem unnám meg, ha egy hónap múlva menne maxon is... (erre gondoltam)
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
de most komolyan, vga ra még 1 hónapot kell majd várni 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
kiröhögné a proci! 😆
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
i5 4590 mellé beraknék 1 hónapra egy gt440 et mi lenne a gt 440 el? 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
Semennyire,mennyiség a lényeg!!
0
0
0
0
no avatar
szevasztok.
játék terén menyire látszik meg hogy DDR2-t (1066mhz) használok, és nem DDR3 vagy 4et?
0
0
0
0
no avatar
és hova kellene mászni?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem feltétlenül kell akkor sem! bár akkor kicsit bele kell mászni a windowsba ha nem akarja felismerni az összes magot, de semmi vészes...
0
0
0
0
no avatar
meg ha nem azonos a magok száma akkor kell az új op.rendszer
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Recon934:Nem,de ha húzva volt előtte a proci,akkor egy BIOS reset nem árt.
0
0
0
0
Recon934 avatar
CPU cserénél szükséges újratelepíteni az op. rendszert ?
0
0
0
0
zsolex86 avatar
Elemet már raktam bele újat de ugyan az a probléma.
0
0
0
0
pittike7405 avatar
zsolex86 Figyelmeztetés: Rendszertöltési hiba, cseréld ki az alaplapi elemet.
0
0
0
0
Athis18 avatar
És hogyan kell biost frissiteni egyébként, ha már itt tartotok? 😀
0
0
0
0
zsolex86 avatar
Rendben Megpróbálom hátha bejön. Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Itt is ugyanez volt.Semmi köze a VGA-hoz sztem.Mivel egy HDD van a gépben a prioritással sem lehet gond.Öcskösnél 350Wattos táp volt sőt húzva is volt.Próbáltuk másik HDD-vel CPU-val RAM-al de ua.Próbálj BIOS-t frissíteni.Nekem nem segített de egy próbát megér.
0
0
0
0
zsolex86 avatar
Szilard1976: Nekem ez még működik ha lenyomom az f1 billentyűt betölt a Windows is és elég sbabilan fut csak ez az üzenet jelenik meg bekapcsoláskor.
Lehet-e hogy a videó kártya lassabb mint kellene lennie és nem töltbe elég hamar mert azt cseréltem mostanában benne előtte egy hd2600 xt volt azzal nem írt ilyet ki?
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Volt ilyen lapom,öcsémnél szállt el ugyanezzel a hibaüzenettel.Mondjuk 7 éves volt.Ott semmi nem segített.Vagy felismerte a HDD-t vagy nem.BIOS frissítés sem segített,de egy próbát megér.Útáltam azt a lapot mert DRAM Voltage max 1.95V és megállított 3200MHz-nél egy Athlon x2 5000+ procit amit előtte elértem egy 3600+-al.
0
0
0
0
zsolex86 avatar
Sziasztok

Problémám lenne egy pc vel bekapcsoláskor kiír egy hiba üzenetet
(Warnin: System boot fail
Your system last boot fail or Post interrupted.Please enter setup to load default and rebootagain.)
A kérdés az hogy mit csináljak vele gogy ene írja ki?
Alaplapi elemet cseréltem vissza állítottam alapra a BIOSZT Tápegységet cseréltem meg az adatkábelt is a vinyóhoz.
Gép adatok:
Asus M2N-E alaplap
Phenom x3 8400 Proci
Radeon HD 5450 VGA
WD 250 Gb SATA 2 vinyó
2x1 GB DDr 2 Ram
Most 1 400 w táp van benn előtte egy 450 wattos codegen volt azzal is csinálta.
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
no avatar
AMD FX 4300 ki tudna hajtani egy R9 270X vagy R9 280 at? CPU limot nem lenne? 😀 Előre is köszönöm a választ.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
lenne egy kérdésem
dirt 3 benchamark 1600x900 ultra 8xmsaa 32fps átlag
1366x768 ultra 4xmsaa 30fps átlag
1600x900 ultra msaa off 29fps átlag

ez miért van neten néztem fullhdban kéne a játéknak kb átlag 60fps-el mennie
igaz egy gyenge 4 magossal + 2gb rammal
de nem hiszem hogy ez 30 fps különbséget eredményezne

most a 13.1-es driver van fent nincs hd4850-hez jobb ? vagy valamelyik régebbi nem hozna több fpst? mert emlékszem valamelyik régebbi driverrel 40+ fps volt átlag
0
0
0
0
no avatar
Nézd meg everest-el AIDA-val a pontos típusát, lehet még drivert is felkínálnak...
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Sziasztok. adott egy internet kartya amirol megy a net a kalauz digihez, de nem talalom a drivert sehogy,csak annyi van a kartyara irva h ws-pci2xs232. tudna nekem valaki segiteni mert ez nelkul nem megyek semmire?!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
pocokur2: K-s proci mellé Z lap kell, de bőven jó lenne egy szorzózáras Cpu. 270x 4Gb-nak semmi értelme, inkább 2Gb-os erősebb kártya. Háznak nem látom értelmét, olcsóbb ház rendszerhűtőkkel kifizetődőbb. Tápból felesleges akkora. Valami hasonlót ajánlok.

Intel Core i5 4440 : 47k
MSI H97M-E35 : : 22k
Kingston HyperX Fury Kit 2x4Gb 1600Mhz : 22k
MSI N760 TF 2GD5/OC 2GB : 63k
Seagate Barracuda 500GB (ST500DM002) : 12k
Kingston SSDNow V300 60GB : 13k
XFX ProSeries 450W : 16k
BitFenix Comrade : 10k
+ 2x Enermax T.B. Silence UCTB12 : 4k rendszerhűtő.

209k
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó kis masina lesz,inteles lapokhoz nemértek,majd valaki ajánl esetleg másik lapot,a proci az biztos bika,k-s jelzésü,tehát birod is huzni egy jobb hütövel,viszont itt nemtudom a leirt alaplap mennyire jó OC-ra.Viszont a 270X karibol felesleg a 4Gb verzio,nemtudja kihasználni.Akkor vedd meg ha olcson hozzátudsz jutni,ill nemsokkal drágább mint a 2Gb verzió.Sajna elég sok felárat elkérnek a +2Gb memo miatt.
0
0
0
0
no avatar
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23135&sub=usercomp&comp=51788]Gépe
sziasztok! Ehez az összeállításhoz mit szóltok? Átolvastam pár cikket meg megtoldottam a ráfordítandó zsetont. VGA egy kicsit gyengébb, de itt simán vinné a The Witcher 3: Wild Hunt játékot. Próbáltam a cikkek alapján egy "idő alló", csendes és játékPC konfigot összehozni.
Köszönöm az eddigi javaslatokat is, ezek hatására bújtam bele magam a PC irodalomba ( 😀 nem lettem okosabb 😞 )
0
0
0
0
Athis18 avatar
SZevasztok!

Intel Core i3-3240 3.4GHz erröl mi a véleményetek? Játékok futtatására alkalmas lenne? Ha igen, valami lapot tudnátok ajánlani hozzá?

Köszi.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
piero86: S1156... Gen 1-es i3 szorzózármentes, magyarán túlhajtható. 😀

https://kepfeltoltes.hu/150120/i3_530_oc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Shark_Ryan: EKL Alpenföhn Brocken ECO : 10k Azért ezt írom, mert jó 1155, 1150 foglalatra, így ha váltasz még felhasználhatod.
0
0
0
0
Puffin avatar
Shark_Ryan: azt az i3-as procit semeddig nem húzod. 😃 Arra elég a gyári hűtő is! Majd ha veszel egy "k"-s i5-öt vagy i7-et akkor majd kell másik hűtő.
0
0
0
0
Wentrion avatar
@Shark_Ryan !!GYÁRI HŰTŐVEL SOSE!! Ezt jegyezd meg jól 😃 Inkább vegyél valami olcsóbb torony hűtőt és akkor már érdemesebb túlhúzni a processzort. (!személyes vélemény csak!)
0
0
0
0
cseszka avatar
Jó kis gép lesz,bár én inkább olcsóbb lapot vennék,itt Szerbiában az Asrock lap amit irtál is 40Euroval drágább mint ami nekem van MSI 970a-g46.Az Msi lappal is lehet oc-ni,elégedett is vagyok vele,a lényeg tudnál spórolni a lapon,és egy erösebb procit bele,pl FX 8320 vagy intel oldalon egy nem k-s procit,egy olcsobb lappal.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A közeljövőben összejön egy kis zsé. Összeállítottam egy konfigot és szeretném a véleményeteket kérni, hogy élet képes-e. 😀 A fő szempont az volt, hogy 200k alá szorítsam az árat, de szépen vigye az újabb játékokat.
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23135&sub=usercomp&comp=51788]Gépe
0
0
0
0
Fukoshi avatar
Sziasztok, pár hete ujítottam 775-ös gépem 1156-osra és beszereztem egy I3-ms procit, alap hűtővel. (35-50C között van, ahogy látom alap OC 3.3Ghz-n megy)
Az lenne a kérdésem, hogy meddig lehet az ilyesmit húzni, vagy megéri-e?
És a Hyper threading (2 mag 4 szál) mennyivel roszabb egy 4 magosnál?
A másik meg, van egy 500W-os Chieftec tápom, ez kb meddig lesz jó? I5 proci, GTX 480, 8GB RAM-ig ki fogja bírni, vagy szerezzek nagyobbat?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Luiboy: Köszönöm szépen. 😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
Erról a kombóról tudnátok valamit mondani? 😀