Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Obi-Wan Kenobi avatar
Újra telepítettem a windowst,de még mindig csinálja most is miközben ezt írom 10x befagy ez a szar...............régi driverrel meg rosszabbul mennek majd a játékok vagy egyszerűen minden szaggatni fog nem?
Szerk: Régebbi driverekkel is ugyanezt csinálja,most már nem érdekel ha ilyen akkor ilyen.
Mást se csináltam mint felraktam megtörölgettem a drivereket mióta megvan a kártya,inkább játszok,az AMD meg rohadjon meg a retkes driverjeivel.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok köszönöm a válaszokat,ennyit bir és kész,bár ez is elég.Jobb procival talán jobban menne,de igy is maxol mindent.
tucanagabor:az 1200Mhz órajelet nekem is viszi,az a boost órajel ha adok +50 Mhz-et,de afelett jönnek a hibák.
0
0
0
0
grafi97 avatar
@gumi Ha vízhűtést akarsz, akkor referencia kártyát vegyél.

@GAMER2 Sajnos igazad van.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Akkor ezek szerint ki kell fogni a működőt, bár sajnos elég égő szerintem a hardvergyártók oldaláról az, hogy a usereknek egy 50-60 akár 70 ezer forintos videokártyáról úgy kell beszélni, hogy ki kell fogni a jót 😊 Ez egy vicc -.-
0
0
0
0
gumi avatar
sziasztok egy jó kérdést teszek fel, ki tud válaszolni?! ezt a vga-t szeretném meg venni Asus R9 280X-DC2T-3GD5 és kérdésem az lenne hogy erre a karira szeretnék vízhűtést, és a kérdés lehet-e proci vízhűtést rá szerelni a karin levő furatok távolsága, el helyezkedése lehetővé teszi-e ezt?! vízhűtés pl:Corsair H60 Hydro Series CPU Cooler
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Csó!
Felraktam az új béta drivert,javult a helyzet sokkal de fél óráig telepíttem a thief blackbox verzióját és közben 2x blackscreenelt.Még mindig jobb mint az előző mert azzal 10 másodpercenként csinálta.
Amúgy netezés,videózás,játék közben nem csinálja ezt,kipróbáltam rajta a skyrimot,az AC4-et,a castlevania 2-t,és mind gyönyörűen ment hiba nélkül.Majd megpróbálok egy másik játékot másik verzióval feltelepíteni és megfigyelem hogy ott is csinálja-e.
0
0
0
0
grafi97 avatar
@Gaboo7
Most vagy nagyon hülye vagyok, vagy már nagyon fáradt de képtelen vagyok felfogni, hogy ez alatt mit értesz.

@cseszka
Simán ilyen magas órajelen az adott fesz mellet hibázik a kártya. Semmi gond nincs vele, ennyit bír.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Van egy Giga GTX760 karim,aminek orajelei Mem 6008Mhz,GPU 1085Mhz,Boost 1150Mhz.Na most ha emelek rajta 50Mhz még nincs gond,de afelett be villanak kockák,vonalak,nem esik szét,nem fagy...ez mitöl van,kevés neki a fesz,ezért nembir többet?Nem mintha nem lenne elég az alap órajel is,csak ha már adott a lehetöség nyaggasuk is meg kicsit.MSI AB progival próbáltam huzni,ott van a power limit is,de nemtom meddig egésséges a csúszkát kitolni.Alapon 100% és max 108%-ig lehet tolni.105% még nincs változás.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
grafi97: "A pirosakkal meg soha semmi gondom nem volt" 😂 Sajnos a piros oldallal még több a gond.
0
0
0
0
grafi97 avatar
@GAMER2 Az én tapasztalataim ezeknekek pont az ellentettje.😜 Sajnos én is (mint sokan mások) találkoztam a TDR error-al amíg az 560-am használtam és most a haverom 670-én is előjött ugyan ez a probléma. A pirosakkal meg soha semmi gondom nem volt.😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Persze, tudom hogy egy kutya mindkettő! 😉 De attól még mindig azt mondom, hogy a R9 szériánál az ismerőseim közt elég sűrűn tapasztalják, hogy játékok alatt egyszerűen összetörik a kép....Míg egy GTX 760-770-nel pedig semmi probléma ugyanazon a játékok alatt.
Nem általánosítottam, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg veletek, amit saját szememmel láttam.

De még egyszer leírom, hogy ez nem a videokártyáknak a baja/gondja, hanem főleg a sz*r drivereknek tudható be.

sajt3000: Szerintem próbáld ki régebbi driverrel!
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Gamer2: Szerintem kár általánosítani hogy "Radeonok" mert ez butaság. Én meg akkor azt mondom hogy nekem és még 3 ismerősömnek is, tökéletesen megy a Radeonja sőt nekem az előző kettővel sem volt gondom. De van a családban G-force-al működő gép is és az is jó. Ugyanazt a vackot veszed ha tetszik hanem csak más körítéssel, mind a két gyártó a pénzedre hajt és ennyi. Az hogy esetleg egy jó marketing fogással még örül is neki az ember , csak azt bizonyítja hogy tehetségesek benne.
😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem akkor ír ilyet ha 1100 felhúzom a gpu-t,akkor tökmind1 milyen játék 1 perc és kiírja,1090 en már nem!!!
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
13.12-es van fent most.Ha kikapcsolom az aero témát,akkor nem csinálja de amikor telepítettem a thief-et akkor csinálta.
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Értem,majd megpróbálom holnap a legújabb béta drivert.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
A mostani radeonoknál már szinte megszokott, hogy ilyeneket produkálnak 😞 Sajnos egy csomó ismerősöm tapasztalja hogy black screenelnek az újabb szériás karik, rosszabb esetben pedig textúra bugok jelenhetnek meg elég sűrűn játék közben... Annyit talán tudsz ellene tenni, hogy megpróbálod más driverral, ha azután sem javul a probléma, akkor pedig vagy megszokod vagy lecseréled Geforcera! 😜
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Csó!
Új videokártyám van,nvidiáról váltottam radeonra és az a problémám hogy elszokott feketedni a kép és kiírja a sarokban hogy az illesztő szoftver nem válaszolt,de utána helyreállt vagy valami ilyesmi.
Ez mitől lehet,elég idegesítő?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Alapórajelen, túlhajtva számok alapján jóval jobb, viszont épphogy gyorsabb mint az alapórajeles Gtx.

https://kepfeltoltes.hu/140317/gpuz_oc_www.kepfeltoltes.hu_.gifhttps://kepfeltoltes.hu/140317/perf_oc__2__www.kepfeltoltes.hu_.gifhttps://kepfeltoltes.hu/140317/gpuz_oc__1__www.kepfeltoltes.hu_.gifhttps://kepfeltoltes.hu/140317/perf_oc__1__www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Miért ne számítana, százalékosítva pont annyival gyorsabb a 6850 amennyivel több a tranzisztor, lehet sok memóriád üzemeltetheted akármekkora órajelen, ha a számításokat nem tudja elvégezni a Gpu.

Egyébként nézd meg a R9 290x sávszélességét, 780Ti alacsonyabb értékekkel gyorsabb, akkor, hogy is van ez ? 😊
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Reinkz: Mondjuk úgy, hogy semmit sem jelent, Gtx-ben 1 milliárddal több a tranzisztor, és ez már mondjuk számít. 😉
0
0
0
0
NexoN avatar
Egy sapphire hd 7870 2gb (1000 / 4800) vagy egy sapphire R9 270x vapor-x OC (1050 / 5800) a jobb választás? 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Memória órajele még a bitszámnál is jelentéktelenebb. 😉
0
0
0
0
NexoN avatar
de a 780 ti-nek magasabb az órajele 2000 mhz-el 😃 gondolom az is számít egy kicsit 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
piero86: Bit önmagában semmit sem jelent, nagyobb memó sávszélességet enged, de nem ez a mérvadó. Hiába magas a bitszám, ha gyenge a Gpu. Erre a legjobb példa a mostani 128bites kártyák, hiába kisebb a sávszél, mégis gyorsabb mint a 256bit. R9 290x sem a bit miatt gyors, sőt, Gtx 780Ti csak 384bit mégis tönkreveri.😜
0
0
0
0
Puffin avatar
NexoN: ha azonos GPU-s kártyákról van szó akkor sokat számít azért az órajel. De a 270x az csak 256 bites sávszélességgel operál, a 290x az meg a duplájával... 😃 Úgyhogy ott van egy "pici" különbség. 😃
0
0
0
0
NexoN avatar
sziasztok! (bocsi, ha hülye kérdéseket teszek fel 😃😉
azt szeretném kérdezni, hogy a GPU órajelnél számít, hogy 950 mhz vagy 1100 mhz (mit befolyásol)?

meg még nézegettem az r9 270x-et 5600-as memória órajele volt, a r9 290x-nek meg csak 5000, és mégis erősebb kártya? vagy csak azért mert több bit-es és nagyobb (nem 2gb, hanem 4gb) ?
gondolom azért számít a memória órajel is 😀

válaszokat előre köszi 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Reinkz: Első igen régi teszt, 4 éves driver, újabbakkal gyorsabb az 5770.😜

[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Van már olyan játék aminél ajánlott a 3gb egy adott beállításon de egyelőre még parasztvakítás inkább. Talán később fontosabb lesz.
0
0
0
0
hdavid avatar
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
vs.
Sapphire R9 270X 4GB DDR5 OC Boost

szerintetek ér valamit az a 4Gb vagy csak parasztvakítás?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem csak a GTA V játék létezik ám...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
RedRabbit: Inkább "4 db i7 4770k kell alá". A procit ette a 4 is, s nem a videokarit. 😆
0
0
0
0
Geforce159 avatar
R9 270X 4GB Szerintem elég lesz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem igen. Közel 3-szor erősebb. De ha gondolod lehet GTX 760 is.
0
0
0
0
Geforce159 avatar
Geforce gtx 260-t érdemes lecserélni R9 270X 4GB -ra ???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mert ahová kéne ott már maga a gpu kevés habár 1 játék miatt talán lenen értelme a 4gb-nak. De am nem igazán. Titanfallnál fontos azt hiszem. GTA V-nek meg ki tudja mi kell majd. Ha gondolod veheted a 4 gigásat. De egy picit pénzkidobás szagú. Mostani játékok 2-vel is elvannak. Bár már egy két játéknál írnak ajánlottnak 3-at. Bár az marketing is lehet.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Előd kiváló optimizációja miatt Gtx 780Ti sli, amúgy nem ismert a gépigénye, így nehéz ajánlani.😜 Inkább azt írd le mennyit akarsz költeni.
0
0
0
0
Geforce159 avatar
Sziasztok Milyen videó kártyát ajánlotok? Gta 5-ött szeretném vele futtatni (ha kiadják egyszer) köszi válaszotok.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
gyenesmartin: 5770 picit gyorsabb mint a 7750, max 40% gyorsabb a 750.
0
0
0
0
hdavid avatar
jah értem és akkor ezek alapból + a 6pin-es ami most is vidikariba van? ! 😃 így már értem köszi! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
a 4 pin molex az amire a ventillátorokat dugod vagy a régebbi vinyóknak DVD íróknak van ilyen csatlakozója! 😃
https://image.dhgate.com/albu_214213766_00-1.0x0/4-pin-to-6-pin-pci-e-y-power-converter-adapter.jpg
0
0
0
0
hdavid avatar
piero? és olyan 4 pin molex minden tápon? 😲
Ezekhez tápokhoz sose értettem :/ csak összedobtam gépeket, nem nézegettem ennyire sose 😲
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintetek egy GTX 750 mennyivel lenne gyorsabb egy hd 5770-estől?
Ahogy néztem a 750-et, gond nélkül fel lehet húzni egy ti-s szintjére.
0
0
0
0
Puffin avatar
elvileg adnak a kártyához átalakítót. 4pin Molex-> 6pin PCI-e
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció