Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerk: Régebbi driverekkel is ugyanezt csinálja,most már nem érdekel ha ilyen akkor ilyen.
Mást se csináltam mint felraktam megtörölgettem a drivereket mióta megvan a kártya,inkább játszok,az AMD meg rohadjon meg a retkes driverjeivel.
tucanagabor:az 1200Mhz órajelet nekem is viszi,az a boost órajel ha adok +50 Mhz-et,de afelett jönnek a hibák.
@GAMER2 Sajnos igazad van.
Felraktam az új béta drivert,javult a helyzet sokkal de fél óráig telepíttem a thief blackbox verzióját és közben 2x blackscreenelt.Még mindig jobb mint az előző mert azzal 10 másodpercenként csinálta.
Amúgy netezés,videózás,játék közben nem csinálja ezt,kipróbáltam rajta a skyrimot,az AC4-et,a castlevania 2-t,és mind gyönyörűen ment hiba nélkül.Majd megpróbálok egy másik játékot másik verzióval feltelepíteni és megfigyelem hogy ott is csinálja-e.
Most vagy nagyon hülye vagyok, vagy már nagyon fáradt de képtelen vagyok felfogni, hogy ez alatt mit értesz.
@cseszka
Simán ilyen magas órajelen az adott fesz mellet hibázik a kártya. Semmi gond nincs vele, ennyit bír.
Nem általánosítottam, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg veletek, amit saját szememmel láttam.
De még egyszer leírom, hogy ez nem a videokártyáknak a baja/gondja, hanem főleg a sz*r drivereknek tudható be.
sajt3000: Szerintem próbáld ki régebbi driverrel!
😀
Új videokártyám van,nvidiáról váltottam radeonra és az a problémám hogy elszokott feketedni a kép és kiírja a sarokban hogy az illesztő szoftver nem válaszolt,de utána helyreállt vagy valami ilyesmi.
Ez mitől lehet,elég idegesítő?
Egyébként nézd meg a R9 290x sávszélességét, 780Ti alacsonyabb értékekkel gyorsabb, akkor, hogy is van ez ? 😊
azt szeretném kérdezni, hogy a GPU órajelnél számít, hogy 950 mhz vagy 1100 mhz (mit befolyásol)?
meg még nézegettem az r9 270x-et 5600-as memória órajele volt, a r9 290x-nek meg csak 5000, és mégis erősebb kártya? vagy csak azért mert több bit-es és nagyobb (nem 2gb, hanem 4gb) ?
gondolom azért számít a memória órajel is 😀
válaszokat előre köszi 😀
[LINK]
vs.
Sapphire R9 270X 4GB DDR5 OC Boost
szerintetek ér valamit az a 4Gb vagy csak parasztvakítás?
Ezekhez tápokhoz sose értettem :/ csak összedobtam gépeket, nem nézegettem ennyire sose 😲
Ahogy néztem a 750-et, gond nélkül fel lehet húzni egy ti-s szintjére.