Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
adavidka11 avatar
Azért ragaszkodok az i7-hez, mert úgy tudom h csak az támogatja a tényleges SLI-t. (Mikor mind 2 kártya 100%ban ki van használva). i5-el már teljesítmény veszteség van az egyik kártyánál 😀

SLI can be easily bottlenecked by the central processor. Therefore, it’s important in this case to have a fast CPU to get maximum performance. Core i7 CPUs with Turbo Mode enabled are highly recommended, and for even better performance, you may even want to consider overclocking your processor.
0
0
0
0
toopa avatar
Ez igaz, de ha ragaszkodik hozzá, én nem fogom lebeszélni róla. Mi maximum tanácsolhatunk dolgokat, a döntést nem mi hozzuk. 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Értem, így már kicsit más a helyzet. Két vga-hoz már kelleni fog az erősebb táp. A RAM is jó lesz így elvieg. Egy ilyen gépbe viszont nem ártana egy sem ssd szerintem.
Reincarnation: Gondolom jelenleg nem tud többet szánni a gépre, majd később bővítené még egy vga-val.
Mondjuk ha pár hónap alatt jönne is a második kártya, akkor már lehet én is inkább kivárnám azt az időt, vennék egy erősebb vga-t, és a tápon is spórolhatnék.
0
0
0
0
no avatar
ha veszel mellé még egy gtx 760-at akkor nem 235k a keret nem?😀

szvsz egy db gtx780 és meg kiméled magadat a 2vga okozta gondoktól.
0
0
0
0
adavidka11 avatar
a +4 gb ramot a mostani gépemből akarom átrakni
0
0
0
0
no avatar
adavidka11 i7 feljetsed el. mennyen Intel Core i5-4670K és egy gtx 770 már előrébb vagy és ahogy toopa írta 12gb fölös mert löttek a dual channelnek vagy 2x4gb elég mindere, max ha késöbbiekben kevés lesz bővited,
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Játékra kellene, igen 😀 i7-et azért szeretnék mert később akarok bele majd venni még1 gtx 760-ast, ezzel magyarázom a 750-es tápot is 😀 a Ram 2x2Gb + 2x4Gb 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Játékra lenne? Mert akkor nem igazán szükséges az i7, elég egy i5-ös is. A 750W-os táp tök felesleges.
A 12 GB -s memória ha három darabos kitben van, akkor szintén értelmetlen, mert nem fognak kétcsatornás üzemmódban működni.
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Ez jó gép 235K-ból?
Processzor: Intel Core i7-4771 3.5GHz LGA-1150
Memória: KINGSTON 12GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL11
Videókártya: Gainward GTX760 Phantom 2GB GDDR5 256bit
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 8
Alaplap: MSI B85-G41 PC Mate
Merevlemez: WD Caviar Blue 500Gb
Hangkártya: Realtek ALC887 alaplapon
Optikai meghajtó: Lite-On
Ház: Thermaltake Chaser A31 Snow Edition
Tápegység: Corsair Builder Series CX750W
Billentyűzet: Fehér Teszkós 😆
Egér: Hama uRage Ice Dragon + SteelSeries QcK Frost Blue Edition Egérpad
0
0
0
0
sajtoskifli avatar
megnéznétek a gépeim és megmondanátok miben változtatnátok?
0
0
0
0
MESTERyoda avatar
Sziasztok!
Szerintetek melyik gépet vegyem (1. vagy a 2. variációt)?
A 2.-ban elég az az alaplap a processzorhoz?És a házba minden belefér?(ha ezek nem jók akkor marad az 1. mert több keretem nincs rá.(170 ezer Ft monitorral)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szóval a lényeg, hogy játékok alatt kb. 0 a különbség i5 és i7 között. Az már más dolog, ha valaki nemcsak játékra veszi a gépe. Viszont úgy gondolom, hogy itt az oldalon a többség játékra veszi. Így esetleg, aki két kártyában gondolkodik az nyugodtan vehet i5-öt, s nem muszáj i7-et. Persze akinek nem számít az a plusz pénz, akkor vegyen i7-et.

Az meg hogy kinek miből van a gépe az teljesen mindegy, mert ez a dolog független attól, hogy most amit mond az illető, az igaz, vagy sem.
0
0
0
0
Tekki avatar
A gépigényen 1 ember van akinek van esze az is (Homer Simpson) Cooley 😀 és őt bírtam itt a legjobban 😃
orodreath: Te kis buta 😀 én elmagyarázom neked utoljára te kis butuskám hogy egyem meg a szívedet 😀 én sehogy sem beszéltem játékok beli fps különbségről de akkor is vannak nagy különbségek persze ha ma gyártott procikat nézzük(ÚJAKAT) azok közt nem olyan sok 😀 amúgy meg inkább ezt a felhasználót itt hagyom csinálok valami másikat mert rohadtul sok leveleket hogy kapok "anyád,apád pénze" + még más hol is irkálják hogy bezzeg én meg dolgozok érte 😀 lehet nem munkával de sporttal bebizonyítottam hogy megérdemlem megkaptam anyu apu pénzéből?? hát nem papa!! 😀 tudod nem nagyon kérek tőlük semmit még is megtesznek azért mindent hogy megkapjam a legjobbat de én azt vagy olyannak adom akinek szüksége van rá vagy olyannak akinek nincsen rá 😀 na szóval őő annyi lenne hogy te 1 segg ember vagy 😃 aki nem tudja miről beszél de már nem is érdekel mert sok az ilyen 😀 tisztelet a kivételnek 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
igazából ez magyar stílus más pénztárcájában turkálni.. kép viszont nincs az említett gépről ugyhogy sztem felesleges is volt ez a vita...
0
0
0
0
Cooley avatar
Bírom, hogy kivétel nélkül bárkit "megvádolnak", hogy apuci pénzén vette a gépet, annak azonnal van magyarázata, hogy az nem apuci pénze, hanem a sajátja. 😂 Én nem azt mondom, hogy mindenki kamuzik, de a többség egész biztosan. Messziről jött ember... Igazából teljesen lényegtelen. Más mi a rossebnek foglalkozik azzal, hogy valakinek honnan van a gépe? Ha még gyerekkorú mégis honnan a rossebből lenne - a ritka kivételeket leszámítva - ha nem a szülőktől? Ezzel úgy szokott mindenki dobálózni, mintha ő már 6 éves korától saját magát tartotta volna el... Persze azt is meg tudom érteni, ha valaki kiakad, mert a másik könnyen beszél dolgokról, holott nem is ő dolgozott meg érte.
0
0
0
0
Tekki avatar
Nagyon nem szülők pénze (Amúgy meg junior bajnokságokon kaptam pénzt + hívtak iskolákba is és ajánlottak pénzt is amivel finanszíroztak mindent és még bőven kijött ez a gép 😀😉 de te hidd azt hogy ez az "apuci pénze" 😃 egyébként olyan munkát szeretnék amihez meg kell és szeretnék próbálkozni vele 😀 nem is beszéltem a játékokról hogy több az fpsed tőle 😉 Ja és ha "apuci pénzéből" vásároltam volna akkor sztm nem gtx 770et veszek hanem sli titánt + valami még erősebb procit csak hogy verjem a seggemet vele : )))
0
0
0
0
Cooley avatar
Az i7 a legoptimálisabb (!) esetben sem képes 20-25%-nál nagyobb különbséget felmutatni egy azonos architektúrájú és órajelű i5-höz képest. Játékokban ez a különbség gyakorlatilag 0. Szóval az lenne a mese, hogy az i7 csodákra képes.
0
0
0
0
Tekki avatar
Először is szerintem aki i7-et vesz az nem azért veszi hogy csak játsszon 😀 i5-i7 közt igen is vannak nagy különbségek 😃 (nem mindenhol) de köss csak belém nyugodtan 😃 (amúgy meg a videókártya fontosabb játékoknál mint a proci persze nem teljesen 😀 )
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Miért? Szerinted ahol az i5 miatt lenne 10 fps a későbbiekben, ott az i7-tel lesz 100 fps?
0
0
0
0
Tekki avatar
"Ahol az i5 nem elég, ott az i7 se fog csodát tenni." Na azért ne mondjunk meséket 😃
0
0
0
0
GodSie avatar
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ezt néztem szerinted milyen? és nem is drága
0
0
0
0
GodSie avatar
hmm meglátom mennyiért fogok venni lapot amit mutattam MSi vagy sabertooth lesz😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Örülj annak egyáltalán megy a géped,mer hivatalosan nem tudja azt a procit,8320-8350 csak az a lap tudja aminek 8 pines cpu tápja van!
0
0
0
0
GodSie avatar
Akkor vegyek egy alaplapot 😀Remélem gyorsabb lesz a proci stb 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
hát akitől vettem mondta h nem lesz baj ugyanolyan gyors lesz stb :/ de akkor pl lehet több fps játék alatt vagyis érted 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
amúgy ki ajánlotta hogy a mostani lapodba a 8320 használd?😃
0
0
0
0
GodSie avatar
remélem mert akkor veszek egy jó alaplapot 😀 de sebességét fogja vissza ,hogy kell elképzelni?bocsi ehhez télleg nem értek :S M5A99X EVO R2.0 ezt néztem ki
0
0
0
0
GodSie avatar
elképzellhető hogy jobban fog teljesíteni a épem ha veszek új alaplapot?
0
0
0
0
Dani46 avatar
fx 8300 támogat max abból is a 95W-osat!
0
0
0
0
GodSie avatar
ooooh nagyon köszi 😃 akkor alaplapot kell cseréljek😀😉))
0
0
0
0
Dani46 avatar
csodálkozol nemtudod húzni?meg hogy még a gyári órajel se megy?alaplapodnál a cpu listába benn sincs a 8320!!!!!!!!!!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
De a gépednél meg 4000 MHz van megadva. Vagy az csak álom órajel?
0
0
0
0
GodSie avatar
de nem tudom húzni valamiért a procit :S 3.5 felhúzom nem indul el a gép 😃
0
0
0
0
no avatar
azt hittem viccnek szántad ezt az fx9xxx, felejtsed el inkább húz meg egy fx8350es végletekig minthogy arra pénzt költsél, ha olyan árban gondolkozol akkor i7 dobj mellé.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felesleges az i7. Az i5 is bőven jó SLI-hez. Ahol az i5 nem elég, ott az i7 se fog csodát tenni.
0
0
0
0
GodSie avatar
lehet,hogy az lesz :S De későbbi játékoknál jobb lesz a 8 mag 😀 7-et akarok venni ha inteles lennék véletlen 😃 szerinted a mostani gépemhez kevés a táp?
0
0
0
0
GodSie avatar
azokat néztem én is 😀 de kitudja lehet emgveszem az amd fx9xxx szériát majd 😃 és akkorjó lenne ez az alaplap amit írtál😃 am azért akarok újjat venni ez az alaplap nem engedi húzni már a procit :S phneomot engedte... táp nem hiszem h kicsi
0
0
0
0
GodSie avatar
csak mondtam hogy LEHET hogy lesz atit nem veszek az tuti.Vgat se akarom le cserélni mint írtam h pci slot kell több sata hely stb stb..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
GodSie: Le se írtad először, hogy miért keresel jobb lapot. Így mégis honnan tudta volna, hogy miért akarsz váltani?

Szóval te sem voltál egyértelmű.

AMD processzor mellé én sem javaslom az SLI/CF rendszert.
0
0
0
0
GodSie avatar
most vettem fx-et :S nem tudom h mennyire érné meg leváltani
0
0
0
0
GodSie avatar
Mennyire szeretem az ilyen flegma embereket 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
akkor keress magadnak😃
0
0
0
0
GodSie avatar
nem az fps-en vana kérdés ha nem értezs hozzá ne szólj hozzá 😀 PCI hely SLI stb...
0
0
0
0
Dani46 avatar
minek?nem lesz tőle több fps😃
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! Milyen alaplapot vegyek most gigabyte 960gs-3fx van :Svalami jobb kéne 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Dobhatsz, ha megemeled az FSB-t mehet még gyorsabb.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
Meg mondjuk nem nagyon értem valahol azt irják hogy ez az alaplap csak 1333MHz-t képes vinni valaholmeg hogy procitol függ meg jó a 1600 is aki ért hozzá mondja már el hogy ha beledobok 1 fx 8320 -at akkor rakhatok bele 1db 8GB-1600MHz-s ramot??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció