Azért ragaszkodok az i7-hez, mert úgy tudom h csak az támogatja a tényleges SLI-t. (Mikor mind 2 kártya 100%ban ki van használva). i5-el már teljesítmény veszteség van az egyik kártyánál 😀
SLI can be easily bottlenecked by the central processor. Therefore, it’s important in this case to have a fast CPU to get maximum performance. Core i7 CPUs with Turbo Mode enabled are highly recommended, and for even better performance, you may even want to consider overclocking your processor.
Értem, így már kicsit más a helyzet. Két vga-hoz már kelleni fog az erősebb táp. A RAM is jó lesz így elvieg. Egy ilyen gépbe viszont nem ártana egy sem ssd szerintem.
Reincarnation: Gondolom jelenleg nem tud többet szánni a gépre, majd később bővítené még egy vga-val.
Mondjuk ha pár hónap alatt jönne is a második kártya, akkor már lehet én is inkább kivárnám azt az időt, vennék egy erősebb vga-t, és a tápon is spórolhatnék.
adavidka11 i7 feljetsed el. mennyen Intel Core i5-4670K és egy gtx 770 már előrébb vagy és ahogy toopa írta 12gb fölös mert löttek a dual channelnek vagy 2x4gb elég mindere, max ha késöbbiekben kevés lesz bővited,
Játékra kellene, igen 😀 i7-et azért szeretnék mert később akarok bele majd venni még1 gtx 760-ast, ezzel magyarázom a 750-es tápot is 😀 a Ram 2x2Gb + 2x4Gb 😀
Játékra lenne? Mert akkor nem igazán szükséges az i7, elég egy i5-ös is. A 750W-os táp tök felesleges.
A 12 GB -s memória ha három darabos kitben van, akkor szintén értelmetlen, mert nem fognak kétcsatornás üzemmódban működni.
Sziasztok!
Szerintetek melyik gépet vegyem (1. vagy a 2. variációt)?
A 2.-ban elég az az alaplap a processzorhoz?És a házba minden belefér?(ha ezek nem jók akkor marad az 1. mert több keretem nincs rá.(170 ezer Ft monitorral)
Szóval a lényeg, hogy játékok alatt kb. 0 a különbség i5 és i7 között. Az már más dolog, ha valaki nemcsak játékra veszi a gépe. Viszont úgy gondolom, hogy itt az oldalon a többség játékra veszi. Így esetleg, aki két kártyában gondolkodik az nyugodtan vehet i5-öt, s nem muszáj i7-et. Persze akinek nem számít az a plusz pénz, akkor vegyen i7-et.
Az meg hogy kinek miből van a gépe az teljesen mindegy, mert ez a dolog független attól, hogy most amit mond az illető, az igaz, vagy sem.
A gépigényen 1 ember van akinek van esze az is (Homer Simpson) Cooley 😀 és őt bírtam itt a legjobban 😃
orodreath: Te kis buta 😀 én elmagyarázom neked utoljára te kis butuskám hogy egyem meg a szívedet 😀 én sehogy sem beszéltem játékok beli fps különbségről de akkor is vannak nagy különbségek persze ha ma gyártott procikat nézzük(ÚJAKAT) azok közt nem olyan sok 😀 amúgy meg inkább ezt a felhasználót itt hagyom csinálok valami másikat mert rohadtul sok leveleket hogy kapok "anyád,apád pénze" + még más hol is irkálják hogy bezzeg én meg dolgozok érte 😀 lehet nem munkával de sporttal bebizonyítottam hogy megérdemlem megkaptam anyu apu pénzéből?? hát nem papa!! 😀 tudod nem nagyon kérek tőlük semmit még is megtesznek azért mindent hogy megkapjam a legjobbat de én azt vagy olyannak adom akinek szüksége van rá vagy olyannak akinek nincsen rá 😀 na szóval őő annyi lenne hogy te 1 segg ember vagy 😃 aki nem tudja miről beszél de már nem is érdekel mert sok az ilyen 😀 tisztelet a kivételnek 😀
Bírom, hogy kivétel nélkül bárkit "megvádolnak", hogy apuci pénzén vette a gépet, annak azonnal van magyarázata, hogy az nem apuci pénze, hanem a sajátja. 😂 Én nem azt mondom, hogy mindenki kamuzik, de a többség egész biztosan. Messziről jött ember... Igazából teljesen lényegtelen. Más mi a rossebnek foglalkozik azzal, hogy valakinek honnan van a gépe? Ha még gyerekkorú mégis honnan a rossebből lenne - a ritka kivételeket leszámítva - ha nem a szülőktől? Ezzel úgy szokott mindenki dobálózni, mintha ő már 6 éves korától saját magát tartotta volna el... Persze azt is meg tudom érteni, ha valaki kiakad, mert a másik könnyen beszél dolgokról, holott nem is ő dolgozott meg érte.
Nagyon nem szülők pénze (Amúgy meg junior bajnokságokon kaptam pénzt + hívtak iskolákba is és ajánlottak pénzt is amivel finanszíroztak mindent és még bőven kijött ez a gép 😀😉 de te hidd azt hogy ez az "apuci pénze" 😃 egyébként olyan munkát szeretnék amihez meg kell és szeretnék próbálkozni vele 😀 nem is beszéltem a játékokról hogy több az fpsed tőle 😉 Ja és ha "apuci pénzéből" vásároltam volna akkor sztm nem gtx 770et veszek hanem sli titánt + valami még erősebb procit csak hogy verjem a seggemet vele : )))
Az i7 a legoptimálisabb (!) esetben sem képes 20-25%-nál nagyobb különbséget felmutatni egy azonos architektúrájú és órajelű i5-höz képest. Játékokban ez a különbség gyakorlatilag 0. Szóval az lenne a mese, hogy az i7 csodákra képes.
Először is szerintem aki i7-et vesz az nem azért veszi hogy csak játsszon 😀 i5-i7 közt igen is vannak nagy különbségek 😃 (nem mindenhol) de köss csak belém nyugodtan 😃 (amúgy meg a videókártya fontosabb játékoknál mint a proci persze nem teljesen 😀 )
remélem mert akkor veszek egy jó alaplapot 😀 de sebességét fogja vissza ,hogy kell elképzelni?bocsi ehhez télleg nem értek :S M5A99X EVO R2.0 ezt néztem ki
azt hittem viccnek szántad ezt az fx9xxx, felejtsed el inkább húz meg egy fx8350es végletekig minthogy arra pénzt költsél, ha olyan árban gondolkozol akkor i7 dobj mellé.
lehet,hogy az lesz :S De későbbi játékoknál jobb lesz a 8 mag 😀 7-et akarok venni ha inteles lennék véletlen 😃 szerinted a mostani gépemhez kevés a táp?
azokat néztem én is 😀 de kitudja lehet emgveszem az amd fx9xxx szériát majd 😃 és akkorjó lenne ez az alaplap amit írtál😃 am azért akarok újjat venni ez az alaplap nem engedi húzni már a procit :S phneomot engedte... táp nem hiszem h kicsi
Meg mondjuk nem nagyon értem valahol azt irják hogy ez az alaplap csak 1333MHz-t képes vinni valaholmeg hogy procitol függ meg jó a 1600 is aki ért hozzá mondja már el hogy ha beledobok 1 fx 8320 -at akkor rakhatok bele 1db 8GB-1600MHz-s ramot??
SLI can be easily bottlenecked by the central processor. Therefore, it’s important in this case to have a fast CPU to get maximum performance. Core i7 CPUs with Turbo Mode enabled are highly recommended, and for even better performance, you may even want to consider overclocking your processor.
Reincarnation: Gondolom jelenleg nem tud többet szánni a gépre, majd később bővítené még egy vga-val.
Mondjuk ha pár hónap alatt jönne is a második kártya, akkor már lehet én is inkább kivárnám azt az időt, vennék egy erősebb vga-t, és a tápon is spórolhatnék.
szvsz egy db gtx780 és meg kiméled magadat a 2vga okozta gondoktól.
A 12 GB -s memória ha három darabos kitben van, akkor szintén értelmetlen, mert nem fognak kétcsatornás üzemmódban működni.
Processzor: Intel Core i7-4771 3.5GHz LGA-1150
Memória: KINGSTON 12GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL11
Videókártya: Gainward GTX760 Phantom 2GB GDDR5 256bit
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 8
Alaplap: MSI B85-G41 PC Mate
Merevlemez: WD Caviar Blue 500Gb
Hangkártya: Realtek ALC887 alaplapon
Optikai meghajtó: Lite-On
Ház: Thermaltake Chaser A31 Snow Edition
Tápegység: Corsair Builder Series CX750W
Billentyűzet: Fehér Teszkós 😆
Egér: Hama uRage Ice Dragon + SteelSeries QcK Frost Blue Edition Egérpad
Szerintetek melyik gépet vegyem (1. vagy a 2. variációt)?
A 2.-ban elég az az alaplap a processzorhoz?És a házba minden belefér?(ha ezek nem jók akkor marad az 1. mert több keretem nincs rá.(170 ezer Ft monitorral)
Az meg hogy kinek miből van a gépe az teljesen mindegy, mert ez a dolog független attól, hogy most amit mond az illető, az igaz, vagy sem.
orodreath: Te kis buta 😀 én elmagyarázom neked utoljára te kis butuskám hogy egyem meg a szívedet 😀 én sehogy sem beszéltem játékok beli fps különbségről de akkor is vannak nagy különbségek persze ha ma gyártott procikat nézzük(ÚJAKAT) azok közt nem olyan sok 😀 amúgy meg inkább ezt a felhasználót itt hagyom csinálok valami másikat mert rohadtul sok leveleket hogy kapok "anyád,apád pénze" + még más hol is irkálják hogy bezzeg én meg dolgozok érte 😀 lehet nem munkával de sporttal bebizonyítottam hogy megérdemlem megkaptam anyu apu pénzéből?? hát nem papa!! 😀 tudod nem nagyon kérek tőlük semmit még is megtesznek azért mindent hogy megkapjam a legjobbat de én azt vagy olyannak adom akinek szüksége van rá vagy olyannak akinek nincsen rá 😀 na szóval őő annyi lenne hogy te 1 segg ember vagy 😃 aki nem tudja miről beszél de már nem is érdekel mert sok az ilyen 😀 tisztelet a kivételnek 😀
Szóval te sem voltál egyértelmű.
AMD processzor mellé én sem javaslom az SLI/CF rendszert.