Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
McQuint avatar
KuTYanMajOM írta:
😆
Köszi. Úgyis lesz majd új tápom.
Nem kell venni új tápot, van 250 ft-ért Y táp elosztó, az is jó én is olyat használok.
0
0
0
0
Ryder avatar
nekem OC-val, 79 volt fél óra Prototype után miután levettem az OC-t 70 körül járt. tegnap dumáltunk anyámmal, mondtam anyámnak hogy le kell vegyem a ház oldalát, mert meleg a kari, a kari meg sztem megilyedt mert már csk 53 fokos😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az egyáltalán nem sok az a 52 fok csak maximum 70-75 fokos nál több ne legyen nézd meg játék után is hány fokos mert max 70 legyen az a jó még
0
0
0
0
no avatar
Na végre tom hogy kell húzni az ATI CCC-ben
Húztam 725MHZ-re Mag órajelet és a Memóri a órajelet pedig 1163MHZ-re és teszteltem a CCC-vel a teszt után a GPU 52fokos volt ez nem sok? Meddig mehet ?
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
😆
Köszi. Úgyis lesz majd új tápom.
0
0
0
0
Flash avatar
KuTYanMajOM írta:
Helló!
Szeretnék venni egy neon-t a gépbe, csak a gond hogy a tápomon nincs több csatlakozó. Mind foglalt. 😃
Nem lehetne valahogyan megoldani hogy működjön?

Vannak mindenféle célra tápelosztó kábelek, csak nem szabad nagyon túlzásokba esni. 😀
0
0
0
0
cey85 avatar
nem tudja valaki, hogy egy Phenom 8650 procit a gyári hűtővel meddig lehet húzni, hogy ne károsodjon még? csak kíváncsiságból😀 köszi előre is😀😀😀
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Helló!
Szeretnék venni egy neon-t a gépbe, csak a gond hogy a tápomon nincs több csatlakozó. Mind foglalt. 😃
Nem lehetne valahogyan megoldani hogy működjön?
0
0
0
0
Ryder avatar
nem lehet betenni a DDR foglaltba a DDRII-es RAM-ot.
0
0
0
0
MaliDual avatar
De meleg a gépetek nekem a proci eddig nem ment 41 °c fölé de 16% -al túl van hajtva a videókártya eddig max 76 ig ment föl.És mindenen gyári hűtő van.
0
0
0
0
MaliDual avatar
lehet hülyeséget kérdezek de van most a gépben 2 DDR és 2 DDRII foglalat. na most a 2 DDRII ben van 2x1 GB és nincs több DDRII foglalat. nekem van még egy 512mb os DDRII es és azt bele lehet tenni sima DDR foglalatba??? hogy legyen 2,5 giga ram?
0
0
0
0
Ryder avatar
KB 30 perc Prototype után 79 fokos volt a GPU. most levettem az OC-t róla és csak a ventit használtatom ki 100%-osan. most 72 fokos.
0
0
0
0
Bewy avatar
szerintem igen. enyém eddig 50-55°C nál nem ment feljebb
0
0
0
0
demi3223 avatar
És Cpu nál a 70-80C° az nagyon sok játék közben?
0
0
0
0
Rottweiler avatar
Ryder írta:
a 71-72 fokos GPU Windows használata közben mennyire számit rossznak? (HD2600 XT AGP kari) Szépen elportotypeoztam vele kb 1-2 órán át, nem fagyott semmi, szóval stabil. és alig húztam rajta 7%-ot. meg asszem 10%-ot húztam a memórián.

szerintem az rossz! 70 fok terhelés nélkül, csak a windows használata közben? az rossz!! nekem teljes terheléssel (kb 10 perces játék után) max 65 fok volt. (65 a rekord, amikor sokat játszottam, és a VGA-m teljesen tuningolva van, ameddig a CCC engedi!)
0
0
0
0
Bewy avatar
elvileg nem úgy kell húzni hogy mind a 2őn 7-7% ot húzol?
aktív vagy passzív hűtést használsz? meg nem annyira ismerem azt a karit de windows használatnál soknak hangzik
0
0
0
0
Ryder avatar
a 71-72 fokos GPU Windows használata közben mennyire számit rossznak? (HD2600 XT AGP kari) Szépen elportotypeoztam vele kb 1-2 órán át, nem fagyott semmi, szóval stabil. és alig húztam rajta 7%-ot. meg asszem 10%-ot húztam a memórián.
0
0
0
0
levi27 avatar
szentem a vga mert nekem ati 9600(128mb)+cerka 2,66ghz majdnem ment fullon!😆
0
0
0
0
Tofy avatar
hát a tesómnak van 1 laptopja intel caleron 2,1Ghz-es procival és intel videokaival😀és néha beakad a san andreas szerintetek a proci a gyenge vagy a vidikari???
0
0
0
0
pomrum avatar
Bewy írta:
és biosban kb hol mert nem igazán akarok ott félrenyomni semmit
Az advanced beállításban vagy a frekvency/voltage-ben.
0
0
0
0
Holey avatar
ööö hát ezt nem tudom mert nekem kőkori gépem van, és csak azon tudom... 😞 várd meg valaki hozzáértöbbet is aki segít, mert nem akarok rosszat mondani...
0
0
0
0
Bewy avatar
és biosban kb hol mert nem igazán akarok ott félrenyomni semmit
0
0
0
0
Holey avatar
Hát szerintem ne progival, hanem a Biosban húzd a procid... De ha mégis progival akarsz próbálkozni akkor probáld ki a Clock Gen-t, nekem az bejött...
0
0
0
0
Bewy avatar
és milyen progival érdemes intel procit húzni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
az én hűtőmmel 3.6-ra is fel lehet húzni😆
0
0
0
0
Holey avatar
Bewy írta:
szerintetek a procimon: core2duo e7400(2,8Ghz) mennyit lehet húzni gyári hűtővel ha alapból 38°C os terhelve 50-55°C
vagy nem érdemes?

Gyári hűtővel én maximum 3GHz-ig húznám, de valami jobb hűtővel, akár 3.2-3.4GHz-ig is...
0
0
0
0
Bewy avatar
szerintetek a procimon: core2duo e7400(2,8Ghz) mennyit lehet húzni gyári hűtővel ha alapból 38°C os terhelve 50-55°C
vagy nem érdemes?
0
0
0
0
Bewy avatar
mert nem csak a 600mhz en kell húzni hanem a másikon is(most nem tom fejből a nevét) és szinkronba kell őket húzni
0
0
0
0
MaliDual avatar
Hali. Olyan kérdésem lenne hogy most a Videókarin valamit húzok pl GPU-t 600 ról 605 re akkor megbolondul a vga.Össze vissza ugrálnak a hőfokok pl lemegy 30 ra utánna fölugrik 80 ra és igy össze vissza meg a ventillátor is egyszer 0% on megy de fölmegy 100% ra is de az is össze vissza.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
szerintetek egy ati 4870 1gb vapor-x hűtéssel meddig lehet tuningolni vagy hány százalékot mert ehhez nem értek
0
0
0
0
no avatar
és honnan tudjam mennyit enged a CAtalyst
Am most 660Mhz-re húztam és 1028MHZ-re
0
0
0
0
Rottweiler avatar
szerintem húzd inkább a CCCben (Catalyst Control Center) és annyit húzz amennyit csak lehet a Catalystban.
0
0
0
0
no avatar
akk hány MHZ-et húzhatok?😆
0
0
0
0
zelcsi avatar
Gamer7 írta:
válaszoltok?
20%-nál többet ne húz az alap óra jelekhez képest!
0
0
0
0
no avatar
Na megvan mivel kell tuningolni a VGA-m.A CD-jén van egy olyan progi hogy GAMERHUD és azzal lehet sztetek a VGA-m meddig húzhatom 625MHZ-ről?
és 993MHZ-ről a memória órajelről?
ZALMAN HŰTŐM VAN!!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
szerintetek egy ati 4870 1gb vapor-x hűtéssel meddig lehet tuningolni vagy hány százalékot mert ehhez nem értek
0
0
0
0
Yeti avatar
értem
egy amd phenom 2 710-t néztem ki, annál ez megoldható?
0
0
0
0
dave500 avatar
Ezt csak bizonyos procikkal(gyártási idő) és csak bizonyos alaplapokkal lehet csinálni!
0
0
0
0
Yeti avatar
Sziasztok!
ért-e valaki a 3magos prociknál a negyedik feloldásához, és ez mivel jár, és mik szükségesek hozzá?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
de úgy kérdezem hogy ártana neki a 3,5GHz azt hogy egy jó hűtővel nem lenne gondja vele mert a gyári hűtőnek már az alapjárat is kemény munka
0
0
0
0
Bewy avatar
az én kérdésem
szerintetek egy Intel Core 2 Quad Q9550 2,8GHz et meddig tudom húzni egy jó kb 10-15 ezer forintos hűtővel???[/quote]

erre a kérdésre már válaszoltak rá neked 2en is hogy 3-3,5Ghz ig húzhatod de valakit érdekelt az is hogy milyen hűtőd van😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
RightMark CPU Clock Utility
azt nem tudom hogy támogatja e de nem sok szoftveres pc húzó progi van

az én kérdésem
szerintetek egy Intel Core 2 Quad Q9550 2,8GHz et meddig tudom húzni egy jó kb 10-15 ezer forintos hűtővel???
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tud valaki olyan vga tuningoló programot ami jó a 185.65-ös driverhez?
0
0
0
0
Flash avatar
Veszel egy 3 tűs alaplapi elosztót, és akkor rá tod dugni minkettőt az alaplapra.
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
De az elég ha csak a tápra kötöm?
Mert ha már van rajta venti akk szeretném használni is őket! 😀
Ha lehet még hétfő előtt kellene a válasz. 😀
Nem akarok siettetni senkit sem! 😀
0
0
0