Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MariusTitus avatar
hd 7790 erősebb a GTX 750 csak kb 10%al erősebb mint a sima gtx 650 a hd 7790 pedig még a gtx 650Tinél is erősebb egy kicsit ugyhogy mindenképp 7790 😀
0
0
0
0
Bixorly avatar
ASUS Radeon HD 7790 2048MB GDDR5 [DirectCU II] 128 bit vagy pedig egy MSI GeForce 750 Gaming GDDR5 1024GB a jobb? 😀😉
0
0
0
0
MariusTitus avatar
ugy hogy nvidiara vannak optimalizálva de nyugodj meg jön a mantle ami megdobja az fpsed rendesen.... 😃 (BF4ben pl már van)
0
0
0
0
no avatar
az van most (hd7770), csak egy szaros gt440 is jobb volt nála bizonyos játékoknál, hogy lehet?? Assais 3 stb, amazing spider man, stb spiderman shattered stb, modern war 2,stb timeshift, (ami röhej) ezek mind ***ul akadnak kezdetektöl ezzel kártyával, hiába csináltam formázást stb ugyanugy...
gt440-el nem ment maxon mind, de legalább nuku lag, ezeknél meg élvezhetelenűl fos.. kezdem azt érezni hogy ezek mind nvidia párti gamek...
0
0
0
0
MariusTitus avatar
HD 7770 15-20% erősebb így sztem 7770 mindenképp 😀
0
0
0
0
no avatar
Gtx650 vagy hd7770? melyiket érdemesebb?
0
0
0
0
Lizard avatar
simon7109: Nagyon jó választás, elégedett leszel vele az biztos!
0
0
0
0
simon7109 avatar
Szerintetek egy R9 290 (X nélküli) jó választás lenne? Meddig bírná max beállítások mellett 30 fps felett tartani az elkövetkező játékokat?
(tudom számít a többi is, de a prociból a AMD 2. legjobbját tervezem, RAM-ból meg 16 GB-ot)
0
0
0
0
neuroflex avatar
akkor jó nyáron meg fogom venni : )
0
0
0
0
toopa avatar
kistiko07a: Tudom hogy nem egészen egy súlycsoport a két kártya, de láttam már jóval furább kérdéseket is az oldalon, ezért válaszoltam konkrétan arra amit kérdeztek, és nem foglalkoztam azzal hogy mi lenne szerintem a logikus. 😀
Már csak azért is, mert nem mindenkit érdekel annyira a téma hogy tisztában legyen olyan dolgokkal ami számomra sokszor alapvetőnek tűnik.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
toopa: 😃 Csak szemléltetni akartam a két kártya közti különbséget. Mivel nagyon nem egy súlycsoport.
0
0
0
0
toopa avatar
kakasu: Miért ne bírná az alaplapod? PCIe foglalatos, onnantól fogva ez nem kérdés. A táp az ami fontos lehet, de a te tápodnak bírnia kell.
0
0
0
0
neuroflex avatar
az jó csak az kérdés bírni fogja az alaplapon majd
0
0
0
0
toopa avatar
Sweetwater: A radeon. Hogy mennyivel, az függ a felbontástól is. Egy ilyen kártya eléggé overkill jelenleg 1920*1080-ra.

https://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_295_X2/images/perfrel_3840.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_295_X2/images/perfrel_5760.gifhttps://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_295_X2/images/perfrel_1920.gif

Amint azt láthatod, nagyobb felbontásnál mutatkozik meg jobban a különbség, ott jobban elhúz.

kistiko07a: Hol van szó sli-ről? Akárhogy nézem, nem látom.
Mondjuk csodálkoztam is a kérdésen, hiszen nagyon nem egy árkategória a két vga. (Ráadásul a radeon 2 gpu-s.)
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Sweetwater: Az R9 295 X2 erősebb mint a 780TI SLI. De értelmetlen egy kártya egyébként.
Kakasu: Na igen, az már egy jobb választás.
0
0
0
0
Sweetwater avatar
Melyik jobb ez:[LINK]
vagy ez:[LINK]
0
0
0
0
neuroflex avatar
akkor nincs más GTX 750 Ti SC 2GB GDDR5 idén
0
0
0
0
kistiko07a avatar
kakasu: Nincs értelme, ugyanaz a teljesítménye mint a mostani kártyádnak. Semmi javulást nem hozna, talán a fogyasztás de ezeknél a kártyáknál így is elenyésző.
0
0
0
0
neuroflex avatar
lehet hamarosan veszek ilyet jó ez e ?? GIGABYTE GF GTX650 OC 2GB
vagy ilyen GTX 750 Ti SC 2GB GDDR5
melyik ez kettő és jó alaplapomhoz ?
0
0
0
0
toopa avatar
Nekem inkább csak a pénz kellene amibe ez a fenevad kerül. Vennék belőle két R9 290X-et, és még maradna is nem kevés zseton egyéb dolgokra.
0
0
0
0
Puffin avatar
én sem utasítanám vissza... 😆 csak adjanak egy tápot is mellé, meg egy kisebb erőművet! 😃
0
0
0
0
Sweetwater avatar
[LINK]
Na azért egy ilyet elfogadnék.
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
Hát ezekszerint akkor jobb lesz lecserélnem ha jó játékokon akarok játszani. Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Puffin avatar
tucanagabor: szerintem egyértelmű hogy a 780-as. Mindkét gyártó jó... Attól függ melyik típusokat nézted.

Janika97: az leginkább semennyire
0
0
0
0
IgnisDestroyer avatar
Sziasztok. Szeretném megtudni hogy a nVidia geforce 220 videókártyám van és ez mennyire jó játékra? 1GB-os, PCI Express 2.0, Shader verziója 3.0, 128bit-es.
0
0
0
0
no avatar
Szerintem inkább GDDR5-ben gondolkodj...
0
0
0
0
neuroflex avatar
GIGABYTE GT640 2GB DDR3 OC GV-N640OC-2GI nVidia
ez játékra jóó😲? még ez vga tetszik
0
0
0
0
marc188 avatar
Amd A6 6400K APU-s procim van. (AMD Radeon HD 8470D van benne.)
Bele akarok tenni mellé, egy HD 6450 1GB Drr3-as VGA-t, hogy a kettő egyszerre mennyen. (Ezzel kompatibilis.)
Kérdésem az lenne, hogy ha bele teszem a VGA-t a gépbe, akkor erre tegyem a monitort csatlakozóját, vagy maradjon az alaplapin? Másik kérdésem. Az apu-nak telepítve van a Catalystje, ha be raktam a hd 6450-et, akkor tegyem fel neki is a driver-ét?
Dualba akarom használni őket.
Nem csináltam még ilyent.

Választ előre is köszönöm.
0
0
0
0
neuroflex avatar
hát majd kiderül és Köszönöm Segítséget
0
0
0
0
Bronson avatar
egy darabig még bőven jó lesz, főleg ha nincsenek nagy igényeid...
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Nyugodj meg,biztos eleg lesz!
0
0
0
0
neuroflex avatar
nem vagyok olyan jó állapotba tudjak venni jó vga de Remélem még ebbe évbe jó lesz 550ti játéka minimum😕
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Még veszélyesebb a sok vérpisti aki még meg is magyarázza, hogy überbrutál vga-t vett 15-20k-ért és mindent visz fúhádéba ultramegamaxon 😃
0
0
0
0
no avatar
toopa: Hát nem tudom, nekem eddig hibátlanul működött, működik, csak a BF 4 utolsó patch-e óta megy stabilan 50-60 fps-sel ultrán full hd-ben, de akadozik a multija.. Persze ezt egy következő BF4 patchel javítják, de amúgy is jobb videokártyát akarok venni. Ez legalább egy jó ürügy rá. 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
be kéne tiltani ezt a vram vakítást, olyan mintha egy porschét árulnának trabant motorral, tiszta megtévesztés egy laikusnak...
0
0
0
0
toopa avatar
tomi3999: Ha teheted, szerintem is inkább az R290-et válaszd. kistiko07a jól mondja, a cf néha nem működik megfelelően. Sajnos volt eset hogy a második kártya nem hogy javított, hanem csökkentett az fps-en bizonyos játéknál. Ilyenkor ki kellett kapcsolnom a cf-et, és így játszottam amíg ki nem jött egy újabb driver, ami aztán már orvosolta a problémát.
Egy gpu-nál nincs ilyen nyüglődés.
0
0
0
0
no avatar
kistiko07a: Köszi szépen. 😀
kakasu: Ha érdekel van egy eladó hibátlan, dobozzal, minden kábelével egy Sapphire HD 7870 ghz edition OC videokártyám. Használtan neten 43-51 ezer között vannak. Ha érdekel, 42 ért elviheted. 😀
0
0
0
0
kistiko07a avatar
kakasu: Akkor inkább ne vegyél semmit. Bár talán használtan kaphatsz (persze ha akarsz) annyiért HD7770-et vagy 6850/6870-et. GeForce-okból pedig 650TI vagy 560. Új kártyát ami jobb lenne a mostaninál nem kapsz.
tomi3999: Nagyon szép teljesítménye van a 7870 CF-nek de nem túl erős benne az AMD, támogatása nem a legjobb, szaggatások fagyások megeshetnek. Lehet jobban járnál a 290-el ha engedi a keret.
0
0
0
0
neuroflex avatar
toopa : értem de ez 4 giga ram megtévesztett nagyon😃 😃
0
0
0
0
toopa avatar
kakasu: Lehet hogy a mostani kártyád kevés hozzá, de hidd el, nem a GT 630 a megoldás a problémádra. Minden tekintetben gyengébb a jelenlegi kártyádnál. A 4 GB VRAM meg ne tévesszen meg, ilyen vga-n az csak "parasztvakítás".
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek a jelenlegi Sapphire HD 7870 ghz edition OC mellé vegyek egy másik ugyanilyet, vagy inkább egy R9 290 jobban megéri? Ugye az R9-nek 512mbites az adatsine, a HD 7870-nek meg "csak" 256 mbit.
0
0
0
0
neuroflex avatar
kistiko07a : húha hát 20 ezer körül
azért akaork venni újat amikor meg láttam Middle-Earth: Shadow of Mordor gépigényét minimum nem elég vga karimhoz 😕
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Valoban en sem cserelnem ,bar filmnezesre az is megteszi.😆
0
0
0
0
kistiko07a avatar
kakasu: Le ne cseréld a az 550-ed egy egy jóval gyengébb kártyára. Ha fejlődést akarsz akkor feljebb kell haladnod a listán nem visszafelé. Pénzt mennyit szánnál rá?
0
0
0
0
Bronson avatar
most megint az van hogy kinek mi az élvezhető és milyen beállítások/felbontás mellett ugye... 😀 na meg milyen játékokra lenne...
0
0
0
0
neuroflex avatar
néztem videót a Nvidia GT630 hogy fut játék egészen jól én amúgy se vagyok nagy grafika mániás az fontos szépen mennyen játék rajta 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
sajnos a kettő abban az árszegmensben nem igazán jár kéz a kézben... 😀
0
0
0
0
neuroflex avatar
Bronson: jó tudom de gondolkodok jó vga ami olcsó 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
a gtx550ti? az már hogy a rákba ne lenne jó játékra? amíg olyanom volt (Leadtek GTX550Ti OC) csak két játék fogta meg : a Rivals meg a Crysis3... az egy alsó középkategóriás kártya...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció