AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FL1XxY avatar
Felesleges ezen rágódni nem kell i7 proci se 8320 as fx fele erős procikkal bőven jól lehet játszani, az vegyen 80ezerért procit aki megszállott high géminges meg van rá pénze ,csak azért h 30fps el több legyen csak mondtam vmit 40-60fps el lehet játszogatni hibátlanul, tehát ezen most fölös vitatkozni h ez a jobb ,meg ez kétségtelen hogy az i7 jobb ,aztán úgyis nőni fog a gépigénye a játékoknak ahogy halad a kor ,ezt mind tudjuk, de az Amd akkor is olcsóbb lesz és majdnem olyan teljesítményt tud nyújtani mint az Intel ez olyan mint az android meg az iOS....
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Azt beismerem h jok a 8320 meg a 8350 procik! mert jok de azért pl egy i7 3770k-t nem fog elverni! 😃
0
0
0
0
Domfoz avatar
Szóval most az a téma, hogy azzal kérkedik, hogy egy emelt órajelű 8320-at vett intel helyett, és megy a hurr-durr, hogy akkorisazénprocimajobbnemazi7?
0
0
0
0
PoPet avatar
Azért érdekes, hogy itt még te raktad össze a gépet, de egy másik témában meg haverodtól vetted...
Ismétlem: Szarból már nem lehet várat építeni..
0
0
0
0
turbokuksi avatar
helló szerintem amd nekem amd fx-8350 4ghz 8 magos van nem huzom mert így tökéletes a maga 48700ft áraval jobban oda veri az intelt még az i7 extremet is nem csak azért mert 8 magos meg 4 ghz hanem azért mert l1 l2 l3 többet mutat jóval jah és i7 extreme fele azaz 135000ft ből raktam össze ujjonan ezt a gépet 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gisti: Nem felesleges, csak így volt😀 Am tényleg nem jelentős csak te tetted azzá😀 Egyébként szép teljesítmény az 5.2 Ghz.
0
0
0
0
gisti avatar
nem ez az mikor nem figyel oda mit ir az enber
0
0
0
0
PoPet avatar
Taylor: Ez az eset amikor a szarból próbálnak várat építeni... 😆
0
0
0
0
gisti avatar
tökmindegy felesleges veled beszélni legyen ahogy akarod nemszámit
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gisti: most nehogy már azt mond nekem, hogy mikor írtad ott volt az az ".e". Többször is elolvastam a hozzászólásodat és nem volt benne. Sőt még akkor sem volt benne mikor írtad, hogy "jéééé az ára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a fogyasztása 137W volt".
0
0
0
0
nlacka13 avatar
Tirexi megmondta az amd-re "gyerekjáték"!!!! 😃 és igaza is volt 😆
0
0
0
0
gisti avatar
mindennel ami tesztek voltak mindent fottatot rajta + gamek de egyszerübb ha nézel rola egy tesztet.amugy ott volt az "e" gondoltam feltünö hogy ezer mármit az ára nem a fogysztás mert az nem e ben mérik 😀 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Fesz emelés nélkül 5.2Ghzet is bírja? 8 maggal? Mivel volt ez terhelve? Ja és úgy írod mintha előbb írtad volna, hogy az árára gondoltál. Talán jobban kéne figyelni...😀
0
0
0
0
gisti avatar
jéééé az ára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a fogyasztása 137W volt
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
mi 50? Miről beszélsz??? teljes terhelésen (prime 95, linx) 50 wattot, hogy fogyasztana már?
0
0
0
0
gisti avatar
haveromnak egy 8350-e van és fesz emelés nálkül használja 5.2 GhZ en és akkor is csak 50.e volt nem 200
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
gisti: Ugyanannyi cache van benne mint 8350 és 8320ban szóval ez a processzor egy keményen tuningolt FX 8350 és azért is ennyi a fogyasztása mert tuningnál 8350 ilyen órajelekre húzva 200 wattot vagy többet is tud fogyasztani és ugye ez meg 5 GHzen megy turbó órajeleken. De jobb döntés ha veszel egy FX 8350 processzort és hozzá mondjuk egy Asrock 990FX Extreme 9et.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
szerintem kb ugyanott van mind a 2 processzor márka csak az egyik olcsobb és a játékokban -3 4 fpsed lesz az intellel szemben
0
0
0
0
gisti avatar
nekem amd procimvan és nem is akkarok ujra intelt venni de eza fx 9XXX szeria háááááát igen hülyeségnek tűnik kevesseb a Cache és 2 szer anyit eszik mint pl a 8350 de 4X drágább pl fx 9590 260.000 ft a 8350 meg 50.000
0
0
0
0
Abelsu avatar
http://www.bbluechip/termek/amd-fx-9590-dobozos-nofan#specifikacio 1 b vel írjátok
0
0
0
0
Abelsu avatar
az új amd procik mikir jelennek meg? és kb mennyib kerül? 😀
0
0
0
0
gisti avatar
mathejocy: nem intelröl váltottam amd-re
0
0
0
0
mathejocy avatar
Cooley :Csak nem előkerültél 😀
gisti:Ahhaaaa.. szerinted,mert AMD után még nem váltottál Intelre.
0
0
0
0
kung avatar
nika12 ha később úgy is át szeretnél állni intelre, akkor szerintem a leg jobb megoldás, ha egy jobb 1155-ös alaplapba (Asus P8Z77-M PRO vagy ASUS Maximus V Gene Z77), veszel egy i3 procit (i3-3220 3M Cache, 3.30 GHz), amit később egy i7-el (i7-3770K 8M Cache, up to 3.90 GHz) lecserélsz, mert az i7-3770K teljesítménye tuti elég lesz még jó pár évig. Az Intel Core i3-3220 proci erős 2 magos, de v4 szálon (virtuális 4 mag) dolgozó proci ami jelen pillanatban tökéletesen megfelel az új játékoknak, egy erős VGA társaságába. Nem drága, keveset fogyaszt és értékálló, véleményem szerint. Nekem is i3-3220-as procim van (HD7870-nel párosítva), és elhiheted nekem, hogy nincs olyan új játék, ami megfogná Full HD-ba, ésszerű beállítások mellett. Én helyedben ezt tenném. Viszont ha nagyon az AMD fele hajlasz, akkor feleslegesen írtam, mert úgysem tudlak meggyőzni.

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
gisti avatar
nika12:ha megnézed a tesztet látod hogy szintetikusban az intel jobb de a Gamben az AMD nagyon közelvan az intelhez és ha árakat nézel 1000-szer jobban jársz az 8350-el
0
0
0
0
Cooley avatar
mathejocy: Ez sem igaz ebben a formában. ^^ Kisebb felbontáson a proci is valamivel kevesebbet dolgozik, de arányaiban a videokari lényegesen kevesebbet, ezért gyakori a procilimit kis felbontáson. Nagyon meg értelem szerűen annyira terhelődik a videokártya, hogy gyakorlatilag általános jelenség a VGA limit (fHD felett).
0
0
0
0
Abelsu avatar
de nekem nem lesz limit?
0
0
0
0
mathejocy avatar
AnonimMC:Ez ebben a formában nem igaz!
Kis felbontáson a proci dolgozik többet,nagy felbontáson meg a VGA
Aztán a szarul optimalizált gamekbe meg már ne is mennyünk bele.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Én értem mire gondol ! limit akkor van pl ha a vga sokkal erősebb mint a proci és vissza húzza azt. Mert hiába a bika a vga ha a processzor túl gyenge ahhoz ,hogy kihasználja
0
0
0
0
Abelsu avatar
de értitek mire gondolo?
0
0
0
0
Abelsu avatar
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2808277-vga-vagy-processzor-limit-ezen-filozok-mar-egy-ideje-es-nem-jutok-dulore-fx-4 valami ilyesmi
0
0
0
0
AnonimMC avatar
AbelsuPC : Milyen limit ?
0
0
0
0
Godlike91 avatar
Véleményem szerint, ha valaki komolyabban használja a gépet akkor Intel-t vegyen. Az évenkénti új foglalat engem elriasztott pedig intel párti voltam...
Aztmondom, otthonra tökéletes az AMD ha csak játszol.
0
0
0
0
kung avatar
AnonimMC: egy i3-3220 3M Cache, 3.30 GHz proci egy erősebb VGA mellett, a mai játékoknak tökéletesen megfelel.
Na persze vehetsz egy amd bulldozer fx-8350-et, ráránthatsz 5 GHz-t, és nyertél 5-10 fpst ami majd párosul egy emelkedett fogyasztással.
Ebben az esetben kell majd egy erősebb táp és egy jobb cpu hűtő ami nem olcsó.
Ha utána számolsz, akkor rájössz, hogy elég sokba fog állni neked az AMD FX, és rádöbbensz, hogy azért az 5-10 fps-ért butaság belevágni a bulldozerbe.
Elhiheted, hogy jobban jársz egy i3-3220-al, jóval kevesebbet fogyaszt, olcsóbb és elég erős, hogy az új játékoknak megfeleljen.

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Tesla GoD : Az így már más 😜
Én azt tudom ,hogy ha egyszer alaplapot fejlesztek akkor én már AMD-s leszek 😜 Olcsóbban megúszom.....
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
AnonimMC:Igen, de ha az ember jelenleg is jó teljesítményt akar, de később fejlesztene, a 1155-ös socketre i5, i7 is jöhet.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Tesla GoD : Erősebbek és drágábbak is 😜
0
0
0
0
Abelsu avatar
szerintem is bőven elég nekem, mivel ennyi idősen nég ez a proci is túlzás 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
AnonimMC:Az újabb i3-ak eléggé erősek, kb. szintben vannak a 2 modulos FX-ekkel.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
Mivel Abelsu szerintem nem akarja oly annyira kihasználni a processzor lehetőségeit mint amennyire gondolom így inkább AMD-t ajánlok neki, olcsó és játékra jó . Persze azzal is jól lehet videó szerkesztőzni de az Intel szerintem jobb 😜
Egyébként én igazából I3-at soha sem vennék. Inkább egy Quad Core-t
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
AnonimMC:Ez így kb. csak az alsó középkategóriára igaz, kicsit feljebb egy időre megfordul a dolog, ár/érték arányban az Intel lesz jobb játékra (főleg több kártyás rendszerhez), és a 8 magos FX-ek az egyéb dolgokra, afelett pedig az FX-ek kifutásával nyilván csak az Intel marad.
0
0
0
0
adamovszki avatar
TaylorXIII : XFX ProSeries 550W ?! Jó lenne az alaplapomhoz ?😀
0
0
0
0
Abelsu avatar
tudjátok hány éves vagyok? 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ez így elég hülyeség. Nincsi lyen, hogy játékra való. Esetleg olyan, hogy ár értékben min mennek jobban a játékok. Pl lehet, hogy egy i3 szétalázza a 4 magos amdket ha az i3 mégis drágább mint a 4 magosok.
0
0
0
0
AnonimMC avatar
AbelsuPC : Az AMD se rossz benne de inkább az AMD procik csak game elésre jók . Az Intel procik pedig gyak mindenre. ezért drágábbak
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció