Játékból alt+tab főleg egy DOTA2 alatt nem mérvadó, így nem is dolgozik a proci... (nem kell ehhez vitát nyitni) 😀
Tolj egy AIDA 64 tesztet, nem azért, hogy kötekedjek, magadért, hogy tudd, terhelés alatt hány fok a proci, nem szekálás, komolyan...
Athis18: Elvileg akkor jól csináltad, ha mindkettő D-sub, akkor a monitornál nem változik semmi. Remélem van itt valaki, aki itt tovább gondolja és lesz ötlete...
Benn volt a dedikált VGA és akkor állítottad át integrált-ra BIOS-ban? Mert ha igen, akkor működnie kellene. És egy másik kérdés. A VGA-t milyen csatlakozóval kötötted a monitorra és ennek a lapnak az integáltja is ugyanaz? Mert ha más csatlakozó (DVI, vagy D-SUB) akkor lehet a monitoron is kellene állítani...
D-Sub van mindketttön, és igen, volt bent vga mikor átállitottam biosban. Onboardra tettem ( ugy gondolom, hogy az az integralt) Vagy tévedek? 😀
A monitoron hol lehet állitani?
Hiába mondjátok, tényleg így van 😃 Nem tudom mit csináltam, hogy mi a jó most a gépemben, de tényleg így van 😀😉) Jó a hőfok és tényleg terhelés alatt mértem ezt az egészet 😀😉
Benn volt a dedikált VGA és akkor állítottad át integrált-ra BIOS-ban? Mert ha igen, akkor működnie kellene. És egy másik kérdés. A VGA-t milyen csatlakozóval kötötted a monitorra és ennek a lapnak az integáltja is ugyanaz? Mert ha más csatlakozó (DVI, vagy D-SUB) akkor lehet a monitoron is kellene állítani...
Adamovszki: Ha BIOS alatt is annyi, akkor ürejáratban mérsz az tuti... Nekem Corsair H110 folyadékhűtésem van, próbáltam 3570K-val és 4790KI-val is, maximum üresjáratban tudtam lemenni 30 fok alá... terhelve 50 foknál kezdődik...
Sziasztok!
Olyan problemadba utkoztem, hogy mikor kiszedtem a regi gépemböl a videokarit, és átállitottam biosba alaplapira, egyszeruen nem ad le jelet a monitor felé. Mintha rá se lenne kötve. Jelzem, hogy uj winyot probálnék telepiteni, szal még op rendszer sincs. Mi lehet a gond szerintetek?
Ezt így nehéz megmondani. Fifa 15-tel sosem játszottam. Most nagyjából egy szinten van a VGA-d meg a CPU-d. Viszont a gépigényből kiindulva kevés a procid is ahhoz a játékhoz. Én azt csinálnám, hogy vennék egy erősebb VGA-t és megnézném, mit mutat. (Megjegyzem az r9 270-hez kell egy 6 pines tápkábel is!) Ha megoldódott a gondod, akkor örülünk, ha nem, akkor alaplap és pocicsere. Az új videokártya meg megy az új alaplapba. Viszont, ha csak Fifa-val játszol, akkor érdemes lenne elgondolkodni, hogy AMD helyett inteles procit veszel, ha már cserélsz, szintén a gépigényből kiindulva.
Csuz-li!Köszönöm a korrekt választ!Még annyi,hogy fm2-be nincsenek komolyabb procik,váltanom kellene am3-ra ha vennék egy erősebb kártyát?Vagy maradjon a proci,erősebb vga-val,játék alatt lenne problémám?Csak Fifa 15-tel játszom!
Nem kell erősebb CPU alacsonyabb felbontásra, csak első ránézésre úgy tűnhet. Csupán az van, hogy a CPU és a VGA párhuzamosan dolgozik egy játék alatt. Nagyon leegyszerűsítve: egy kép létrehozásához, kap feladatot a VGA és a CPU is. Mindkettő kiszámolja a maga dolgait és kész a kép. Ha nagyobb a felbontás, akkor a VGA-nak tovább tart a művelet, tehát a CPU "ráér" (VGA limit). Ha kisebb a felbontás, akkor a VGA "ér rá" (CPU limit). Ha leveszed a felbontást, akkor még egy i7-el is CPU limited lesz.
Szóval vegyél egy erősebb VGA-t. Azzal előbbre leszel, de arra számíts, hogy akkor meg már a CPU-d lesz a szűk keresztmetszet.
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy igaz e az hogy hd-ready felbontáson erősebb cpu kell a játékokhoz,mint full-hd felbontáson?Úgy hallottam full-hd-ra inkább komolyabb vga kell!
Azért kérdezem,mivel a vga-m kezd kevés lenni az újabb játékokhoz full-hd-n.Az a gondom,ha a monitoron lejebbveszem a felbontást,akkor jelentős a minőségromlás.
Mi lenne a célszerűbb,venni egy komolyabb vga-t(r9 270),vagy kissebb felbontású monitort használni?
A gépem adatai:cpu.athlon x4 750k,vga:hd7770oc,ram:8gb ddr3,vinyó:sata3 320gb,táp:420w
A válaszokat előre is köszönöm!
Biosban is annyit mér 😀😉) A gépemben 7 ventilátor van 😀 Gépem core temp-el meg néztem biosban is úgyhogy semmi különbség 😀 A másik meg mondom, a gépem dugig van ventizve, a másik meg, hogy a procin is dupla venti van 😀 Szóval semmi probléma nincsen 😀
Konkrétan azt írja a Windows, hogy 4 CPU, azaz 4 (logikai)processzor van a gépedben. Az ok egyszerű: Az intel kitalálta a HT-t (Hyper Threading). Ez nagyon leegyszerűsítve annyi, hogy egy mag egyszerre két szálon dolgozik, azaz két műveletet végez. Így programozás szempontjából olyan, mintha kétszer annyi magja lenne, hiszen minden szálnak ki lehet adni egy-egy feladatot úgy, mintha külön-külön magok lennének. Ez a HT az i3-as és az i7-es processzorokban működik, az i5-ben nem. Tehát az i3 2 mag - 4 szál = 4 logikai processzor. i5 4 mag - 4 szál = 4 logikai processzor. i7 4 mag - 8 szál = 8 logikai processzor. (Meg persze a kivételek: pl. i7-ből van hat és nyolc magos is, ami 12 és 16 logikai porcit jelent, meg legatyásodást, mert nem két fillér.)
spunkey: Amit wentrion írt, az áll. Magyarázat bővebben annyi, hogy az oldal adatbázisa csak bizonyos adatokat hasonlít össze és nem a processzorokat teljesítmény szerint.
(A továbbiak csak feltételezések, mivel nem én írtam az oldal motorját, csak tudom, hogy én hogy csinálnám meg)
Ha kitöltöd az adatlapod, akkor ott a zöld mezőkben megadott adatokat fogja összehasonlítani a gépigénynél megadott azonos mezőben szereplő számokkal. Mivel a CPU-nál két adat szerepel, a magok száma és órajele, ami egy-egy szám, ez nálad 2 és 1900. Ha ez a szám a gépigény adatlapján megadott számmal (4 és 2400) egyezik vagy magasabb, akkor pipát kapsz. Ha alacsonyabb, akkor x-et. Ennyi.
1. Az i3 csak 2 magos (logikailag 4 a Hyper Threading miatt)
2. Elég nagy az esély rá, hogy jobb tőle.
3. Már sokan mondták, hogy a gépigényen kiírt adatok csak tájékoztató jellegűek. Attól, mert valahol nincs pipád még nem azt jelenti, hogy nem fog menni az adott játék. Nem kell ANNYIRA foglalkozni vele.
Hello!van egy kerdesem.szoval...Gta 5..minden pipa kivetel a proci,......ezt irja:Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz ez a minimum..na mar most nekem egy Intel corei3 as 1.90ghz 4 CPUs procim van az elvileg nem jobb mint a core 2 quad?valaki magyarazza mar el legyszi hogy is van ez mert,nem vagom....
MaTpr0F:
Ez attól függ milyen bővítéseket tervezel a jövőben, illetve, hogy van-e most pénzed egy erősebb tápegységre?
Jelenleg nicns pénzem most ujabb tápegységet venni. Amit tervezek majd a jövöre nézve, az vga csere. R7 260x et néztem ujonnan, vagy HD 7770-et haszáltan.
Evil21: A víz azért jó mert ha van hozzá ventihelyed, akkor minden meg van oldva, sem RAM probléma és a ház belső hője alacsonyabb, mivel direkben kiviszi a hőt, nem a hűtőbordákban tárolódik, míg a venti el nem takarítja hátrafelé vagy felfelé. Én több vizet is használtam (mind AIO) és soha nem volt baj. A gumicső bírja a strapát, nehéz tönkretenni.
Az Enermax Liqmax II 240 most jó rában van i*pon-on, nincs 23 ezer én azt ajánlanám. Bár nem szoftveres, de a ventiken van három állású fesz szabályzó, így állíthatsz halk és teljesítmény módok között.
Akkor nekem most milyen hűtőt kéne vegyek ami jól hűt nem hangos és dizájnos is játékok miat kell inkább. nézegetem a gépem a biosban mutatja a hőfokot reggel délben este 44-fok volt a cpu szobában 25-6 átlag
Na, egy kicsit beleástam magam a témába: egész sok téma van ebből a külföldi oldalakon, valaki azt írta, hogy az FX procik sensor-ai nem a legjobbak, állítólag 40 fok alatt pontatlan értékeket adnak vissza, meg sok program nem támogatja ezeket a procikat.
BenjaminHun:Miért akarod tovább lassitani a merevlemezed?
Egyébbként mikor megadod a kivánt adatott akkor ne okézd le hanem elöbb a Beállitásra(Középen van Angolul Set)katt és csak utánna okézd.
Recon934: Léghűtővel szobahőmérséklet alá lehetetlen lehűteni. Gépházban alapból melegebb van, így a szobahőmérséklet is nehezen hozható. Ha kint tárolod az erkélyen nem szóltam.😃
Evil21: Deepcool GAMMAXX 300 elég gyenge hűtő, TX 3 is jobb nála...
Ok köszönöm a választ akkor dobok egy ilyet Deepcool GAMMAXX 300 ez csak a feladatát végzi és ezt ajánlotta a pc-outlet-is mert onnan van a gépem is mondjuk a cooler hűtő részben a kinézete véget kellet nekem mert részben szeretem a dolgozó dolgokat a gépben de még jobb ha esztétikailag is szép de ez lehet egyedi is
Tolj egy AIDA 64 tesztet, nem azért, hogy kötekedjek, magadért, hogy tudd, terhelés alatt hány fok a proci, nem szekálás, komolyan...
Athis18: Elvileg akkor jól csináltad, ha mindkettő D-sub, akkor a monitornál nem változik semmi. Remélem van itt valaki, aki itt tovább gondolja és lesz ötlete...
D-Sub van mindketttön, és igen, volt bent vga mikor átállitottam biosban. Onboardra tettem ( ugy gondolom, hogy az az integralt) Vagy tévedek? 😀
A monitoron hol lehet állitani?
Köszi.
csinálom már azt is 😀
ASRock ALiveNF6G-VSTA tipusu lapom van. Esetleg tudsz tanácsolnii valamit?
Adamovszki: Ha BIOS alatt is annyi, akkor ürejáratban mérsz az tuti... Nekem Corsair H110 folyadékhűtésem van, próbáltam 3570K-val és 4790KI-val is, maximum üresjáratban tudtam lemenni 30 fok alá... terhelve 50 foknál kezdődik...
Olyan problemadba utkoztem, hogy mikor kiszedtem a regi gépemböl a videokarit, és átállitottam biosba alaplapira, egyszeruen nem ad le jelet a monitor felé. Mintha rá se lenne kötve. Jelzem, hogy uj winyot probálnék telepiteni, szal még op rendszer sincs. Mi lehet a gond szerintetek?
Szóval vegyél egy erősebb VGA-t. Azzal előbbre leszel, de arra számíts, hogy akkor meg már a CPU-d lesz a szűk keresztmetszet.
Azért kérdezem,mivel a vga-m kezd kevés lenni az újabb játékokhoz full-hd-n.Az a gondom,ha a monitoron lejebbveszem a felbontást,akkor jelentős a minőségromlás.
Mi lenne a célszerűbb,venni egy komolyabb vga-t(r9 270),vagy kissebb felbontású monitort használni?
A gépem adatai:cpu.athlon x4 750k,vga:hd7770oc,ram:8gb ddr3,vinyó:sata3 320gb,táp:420w
A válaszokat előre is köszönöm!
(A továbbiak csak feltételezések, mivel nem én írtam az oldal motorját, csak tudom, hogy én hogy csinálnám meg)
Ha kitöltöd az adatlapod, akkor ott a zöld mezőkben megadott adatokat fogja összehasonlítani a gépigénynél megadott azonos mezőben szereplő számokkal. Mivel a CPU-nál két adat szerepel, a magok száma és órajele, ami egy-egy szám, ez nálad 2 és 1900. Ha ez a szám a gépigény adatlapján megadott számmal (4 és 2400) egyezik vagy magasabb, akkor pipát kapsz. Ha alacsonyabb, akkor x-et. Ennyi.
2. Elég nagy az esély rá, hogy jobb tőle.
3. Már sokan mondták, hogy a gépigényen kiírt adatok csak tájékoztató jellegűek. Attól, mert valahol nincs pipád még nem azt jelenti, hogy nem fog menni az adott játék. Nem kell ANNYIRA foglalkozni vele.
MaTpr0F:
Ez attól függ milyen bővítéseket tervezel a jövőben, illetve, hogy van-e most pénzed egy erősebb tápegységre?
Jelenleg nicns pénzem most ujabb tápegységet venni. Amit tervezek majd a jövöre nézve, az vga csere. R7 260x et néztem ujonnan, vagy HD 7770-et haszáltan.
Az Enermax Liqmax II 240 most jó rában van i*pon-on, nincs 23 ezer én azt ajánlanám. Bár nem szoftveres, de a ventiken van három állású fesz szabályzó, így állíthatsz halk és teljesítmény módok között.
Evil21:
Keret rá?
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=2054&sub=usercomp&comp=132747[/url]
Egyébbként mikor megadod a kivánt adatott akkor ne okézd le hanem elöbb a Beállitásra(Középen van Angolul Set)katt és csak utánna okézd.
Az alaplap nem lehet forrobb,mint a cpu!Valami szenzoros baj van.
Evil21: Deepcool GAMMAXX 300 elég gyenge hűtő, TX 3 is jobb nála...
Bár ez a speccy nem egészen egyértelmű...