Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
kivéve az ami nem 😆
0
0
0
0
Ferrari avatar
minden majdnem olyan színű ahova dugni kell😃😆
0
0
0
0
no avatar
Húha-húha.

Rajzold le! 😆
0
0
0
0
no avatar
de 😃 van benne por , tegnap csak ugy nagyjából pucoltam ki.. lehet ma kiviszem a szabadba es kifujom a port belőle 😃 csak nemtom majd visszarakni a kábeleket 😆
0
0
0
0
no avatar
A cpu ventije pörög rendesen. Nincs leporosodva?
0
0
0
0
no avatar
jah lehuztam az Everestet. itt van hőmérséklet :
alaplap : 54°C
CPU : 44°C
AUX : 53°C
GPU : 63°C
HDD : 38°C
ezen a tájon van a hőmérsékelt de változik.. de még nem húztam.. jah es HŰTŐVENTILLÁTOROK : CPU 2789 RPM (kb ezis valtozik)
0
0
0
0
no avatar
a cpu hőmérsékletét: Real Temp

De minden infót az Everest is kiír.
0
0
0
0
no avatar
okéé😃 ám át fogok menni INTEL-re 😀 egy intel core 2 duo -t fogok venni , és nVidia grafikust😀 jah és szicsu , milyen progival tom én megnézni a hőmérsékletet ? pls pontos nevet
0
0
0
0
no avatar
ja, először próbáld meg 2,0 GHz-en.

teszteld, figyeld a hőmérsékletet...csak körültekintően
0
0
0
0
no avatar
aha.. akkor igy is csak 2,0 ghz-re huzzam?
0
0
0
0
no avatar
A ház hátuljába a venti azt a célt szolgálná, hogy kiszívja a melegebb levegőt a házból.
0
0
0
0
no avatar
http://kepfeltoltes.hu/view/090710/DSC00126_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

itt a kép , ha a gép hatuljához teszem a kezem legfelül érzem hogy a táp hűt és alatta az a ventilator az is hűt (bár nemtom mire van 😃😉 és még a procin is van
0
0
0
0
no avatar
oké, de a táp ventije nem fog segíteni a tuningban, az csak a táp áramkörét hűti, a procinak nem fog hűtött levegővel szolgálni.
0
0
0
0
no avatar
én csak most jottem rá valamire 😃 nekem 2hütö van a gépbe , egy a táp alatt , a másik a procin.. teszek fel képet , megmutatom
0
0
0
0
no avatar
Ha feszültséget nem emeltél, akkor igen. Mert figyelned kell a feszültség szintet, nehogy többed adj a cpu-nak, mint ami megengedett, mert elfüstölheted.
De ha már feszültséget is emelsz azzal a melegedés is exponenciálisan növekedni fog->érzékelhetőbb a melegedés.

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
énmeg a régi 2magos 1.6 ghz-s celeronomat felhúztam 2.6ghz-ra gyári hűtéssel és alig lett melegebb.Akkor még lehetett volna rajta húzni?
0
0
0
0
no avatar
elképzelhető, ha az volt a szaggatás problémája.
0
0
0
0
no avatar
akkor ha 1,9 ghz-re húzom akkor akadás nélkül fog menni szépen lowon a crysis warhead ? mert most egy kicsit szaggat:S de proci miatt mert 1,6os..
0
0
0
0
no avatar
gyári hűtéssel, semmi esetre se próbáld meg nagyon húzni, nagy eséllyel indulnál neki egy cpu vásárlásnak.

A tuning alapja a megfelelő hűtés, egyébként kár belevágni.
0
0
0
0
no avatar
pl azt hogy 😆 ha én igy ahogy van felhúznám pl 2,6ghz-re , akkor elfüstölne a proci ? vagy csak nem indulna be a win ?
0
0
0
0
no avatar
oké ezt értem, de mit szeretnél még...mit kellene még leírni??
0
0
0
0
no avatar
mondom nemtudom milyen a hűtés , azthiszem gyári es az alaplap meg K8V-VM ULTRA
0
0
0
0
no avatar
Na maximálisan nem lehet tudni, hogy meddig lehet húzni a cpu-n, de kb 1,8-2,0 GHz azt bírnia kellene.

A biosban az advanced fül alatt kellene az fsb-t növelned 5-10-es lépésekben. Minden növelés után, ujraindítás, és teszt. Prime95, Orthos, SuperPi...A szorzón és a feszültségen ne állíts.

Ja csak akkor próbálkozz, ha megfelelő hűtésed is van a cpu-hoz, és nézz utána rendesen az alaplapot és a cpu-d tuningolhatóságának.
0
0
0
0
no avatar
őőő 😆 CPU-Z ezt irja :

model : K8V-VM ULTRA
0
0
0
0
no avatar
milyen alaplapban van a proci
0
0
0
0
no avatar
Csá all ! gyári hűtövel AMD SEMPRON 2800+ 1,6 ghz-s procin mennyit lehetne húzni ? KÉRLEK NE %-okat mondjatok ! hanem pl 1,8 ghz , 1,9 ghz ?.. és pontosan ha valaki eltudná magyarázni hogy hol és mit hogyan kell annak nagyon megköszönném !
előre is THX!
0
0
0
0
hunter93 avatar
toopa írta:
hunter93 írta:
Help! A procim alap órajele 1.8 Ghz -ezt egy kicsit felhúztam 2 ghz re: alap fsb: 13.5x133 Mhz, a mostani tuninggal 13.5x148 Mhz. a hűtőm egy Igloo 2450 Light, evercool ventivel. ezzel a tuninggal nem lesz baja? vagy rövidebb az élettartama? az everest 40 és 46 C fokosnak érzékeli

Terhelésnél 46 ­°C? Mert ha igen akkor nyugodtan húzhatod még.

thanks
0
0
0
0
toopa avatar
hunter93 írta:
Help! A procim alap órajele 1.8 Ghz -ezt egy kicsit felhúztam 2 ghz re: alap fsb: 13.5x133 Mhz, a mostani tuninggal 13.5x148 Mhz. a hűtőm egy Igloo 2450 Light, evercool ventivel. ezzel a tuninggal nem lesz baja? vagy rövidebb az élettartama? az everest 40 és 46 C fokosnak érzékeli

Terhelésnél 46 ­°C? Mert ha igen akkor nyugodtan húzhatod még.
0
0
0
0
aknakukac avatar
lécci segitsetek!!!! a biosban pontosan hol és meddig húzhatnám gyári nem tuningolt hűtővel a procimat (E2160)????
0
0
0
0
hunter93 avatar
0
0
0
0
no avatar
nekem nincs olyan hogy shader tuning
nekem olyan van hogy memóri órajel és mag órajel
am azt hogy kell tuningolni
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a shaderrel vigyázz mert amiatt fagyott le nekem egy ből bekapcsolás után a gép.
0
0
0
0
no avatar
625MHZ a mag és 993MHZ a memória
0
0
0
0
Ferrari avatar
ok, és mennyi az alap órajel?
0
0
0
0
no avatar
oks remélem .
Mindgyá vége a húzásnak am a Mag órajelét 730MHZ-re húzta a mem órajelét még állítja
majd irok a ha teszteltem a crysisssel.
0
0
0
0
no avatar
hát a ccc húzza magának úgyhogy remélem jó lesz szted jó lesz?
0
0
0
0
Ferrari avatar
sztem tuningolhatod. Én még nem próbáltam rajta, csak vigyáz h ne húzd túl
0
0
0
0
no avatar
Heló !
Azt szeretném kérdezni hogy a Catylyst Control cencerbe VISTÁN tuningoltam a VGA-m .A CCC. 730MHZ-re a mag órajelet és 1158-ra a memóri a órajelét tuningolta.
Teszteltem a CRYISSSEL és akadozott mint állat vagy kilépett vagy újraindult visszahúztam egy kicsit 685 és 1158 maradt ugyanez visszavettem 660 993-ra jó volt de akkor már olyan volt mintha maradt volna az erredetin most föltettem végre a Windows7-et ezen tuningolhatom vagy mi ?
Légyszi segítsetek!!!
0
0
0
0
no avatar
Heló !
Azt szeretném kérdezni hogy a Catylyst Control cencerbe VISTÁN tuningoltam a VGA-m .A CCC. 730MHZ-re a mag órajelet és 1158-ra a memóri a órajelét tuningolta.
Teszteltem a CRYISSSEL és akadozott mint állat vagy kilépett vagy újraindult visszahúztam egy kicsit 685 és 1158 maradt ugyanez visszavettem 660 993-ra jó volt de akkor már olyan volt mintha maradt volna az erredetin most föltettem végre a Windows7-et ezen tuningolhatom vagy mi ?
Légyszi segítsetek!!!
0
0
0
0
aknakukac avatar
a procimat (E2160) meddig és a bioson pontosan meik menüben lehet huzni .gyári nem tuning hűtővel meddig bírja?
0
0
0
0
Ferrari avatar
Sztetek a procim meddig bírja a tuningot gyári hűtővel?
0
0
0
0
BoyLeR avatar
Zalman, Cooler Master, Thermaltake....😆
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Hát sok jó gyártó van pl.: THermaltake, ASUS, Gigabyte
0
0
0
0
cey85 avatar
kmisi99 írta:
Hát kb 2,8GHz ig de ha veszel kb 5-6000Ft ér egy jókis hűtőt akkor kb 3,0-3,2GHz ig is húzhatnád szerintem

köszi! nem is gondoltam volna, hogy 2,8-ig fele lehet vinni😀 és ezt a setupban kell felvinni a CPU frekvencia növelésével ha jól tudom ugye? Milyen hűtőt javasolsz (márkára)😆 köszi előre is
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát kb 2,8GHz ig de ha veszel kb 5-6000Ft ér egy jókis hűtőt akkor kb 3,0-3,2GHz ig is húzhatnád szerintem
0
0
0
0
Tofy avatar
Szerintetek majd az intel dual core 2,5 ghz-es procit meddig lehet majd húzni gyári hűtővel??????😃😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
én 180Ft ér vettem olyat😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció