Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Rajzold le! 😆
alaplap : 54°C
CPU : 44°C
AUX : 53°C
GPU : 63°C
HDD : 38°C
ezen a tájon van a hőmérsékelt de változik.. de még nem húztam.. jah es HŰTŐVENTILLÁTOROK : CPU 2789 RPM (kb ezis valtozik)
De minden infót az Everest is kiír.
teszteld, figyeld a hőmérsékletet...csak körültekintően
itt a kép , ha a gép hatuljához teszem a kezem legfelül érzem hogy a táp hűt és alatta az a ventilator az is hűt (bár nemtom mire van 😃😉 és még a procin is van
De ha már feszültséget is emelsz azzal a melegedés is exponenciálisan növekedni fog->érzékelhetőbb a melegedés.
A tuning alapja a megfelelő hűtés, egyébként kár belevágni.
A biosban az advanced fül alatt kellene az fsb-t növelned 5-10-es lépésekben. Minden növelés után, ujraindítás, és teszt. Prime95, Orthos, SuperPi...A szorzón és a feszültségen ne állíts.
Ja csak akkor próbálkozz, ha megfelelő hűtésed is van a cpu-hoz, és nézz utána rendesen az alaplapot és a cpu-d tuningolhatóságának.
model : K8V-VM ULTRA
előre is THX!
Help! A procim alap órajele 1.8 Ghz -ezt egy kicsit felhúztam 2 ghz re: alap fsb: 13.5x133 Mhz, a mostani tuninggal 13.5x148 Mhz. a hűtőm egy Igloo 2450 Light, evercool ventivel. ezzel a tuninggal nem lesz baja? vagy rövidebb az élettartama? az everest 40 és 46 C fokosnak érzékeli
Terhelésnél 46 °C? Mert ha igen akkor nyugodtan húzhatod még.
thanks
Help! A procim alap órajele 1.8 Ghz -ezt egy kicsit felhúztam 2 ghz re: alap fsb: 13.5x133 Mhz, a mostani tuninggal 13.5x148 Mhz. a hűtőm egy Igloo 2450 Light, evercool ventivel. ezzel a tuninggal nem lesz baja? vagy rövidebb az élettartama? az everest 40 és 46 C fokosnak érzékeli
Terhelésnél 46 °C? Mert ha igen akkor nyugodtan húzhatod még.
nekem olyan van hogy memóri órajel és mag órajel
am azt hogy kell tuningolni
Mindgyá vége a húzásnak am a Mag órajelét 730MHZ-re húzta a mem órajelét még állítja
majd irok a ha teszteltem a crysisssel.
Azt szeretném kérdezni hogy a Catylyst Control cencerbe VISTÁN tuningoltam a VGA-m .A CCC. 730MHZ-re a mag órajelet és 1158-ra a memóri a órajelét tuningolta.
Teszteltem a CRYISSSEL és akadozott mint állat vagy kilépett vagy újraindult visszahúztam egy kicsit 685 és 1158 maradt ugyanez visszavettem 660 993-ra jó volt de akkor már olyan volt mintha maradt volna az erredetin most föltettem végre a Windows7-et ezen tuningolhatom vagy mi ?
Légyszi segítsetek!!!
Azt szeretném kérdezni hogy a Catylyst Control cencerbe VISTÁN tuningoltam a VGA-m .A CCC. 730MHZ-re a mag órajelet és 1158-ra a memóri a órajelét tuningolta.
Teszteltem a CRYISSSEL és akadozott mint állat vagy kilépett vagy újraindult visszahúztam egy kicsit 685 és 1158 maradt ugyanez visszavettem 660 993-ra jó volt de akkor már olyan volt mintha maradt volna az erredetin most föltettem végre a Windows7-et ezen tuningolhatom vagy mi ?
Légyszi segítsetek!!!
Hát kb 2,8GHz ig de ha veszel kb 5-6000Ft ér egy jókis hűtőt akkor kb 3,0-3,2GHz ig is húzhatnád szerintem
köszi! nem is gondoltam volna, hogy 2,8-ig fele lehet vinni😀 és ezt a setupban kell felvinni a CPU frekvencia növelésével ha jól tudom ugye? Milyen hűtőt javasolsz (márkára)😆 köszi előre is