Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nagyon hajlok a 770 phantom fele 😃
Core clock:
1 Gainward Phantom 1150 MHz
2 Gigabyte Windforce 1137 MHz
3 Asus DirectCU II OC és MSI TwinFrozr Gaming 1059 MHz
4 Referencia GTX 1046 MHz
Ezekre még rájön a boost. Amint láthatod, az asus és az msi tuningja említésre sem méltó.
Mondjuk ha már kinézet, nekem is a Phantom tetszik legjobban a négy közül. 😀
lehet phantom lessz mert nekem az nagyon tetszik! 😃
De épp tegnap láttam egyik fórumtársnál ilyen kártyát, ha gondolod, kérdezz tőle:
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=5680&sub=usercomp&comp=64503[/url]
Személy szerint nálam a sorrened így alakulna:
1. Phantom
2. MSI Gaming
3. ASUS DCu2 és Giga Windforce(ezek között nem igazán tudnék dönteni, ha nagyon kellene, akkor talán egy hangyányival az ASUS lenne a befutó)
Szerk.: Látom közben meg is lett nevezve a kártya. 😀
Teljesítményben pedig alig van eltérés (pár%).
-MSI GTX770 OC (gaming)
-Asus GTX770 OC
-Gigabyte GTX770 OC (windforce)
Köv kártyám biztos nvidia lesz,per pill nincs semmi gond csak nem szimpi ez az állandó béta driver,mantle van de minek csak a duma van mögötte áá..
7950 OC: 900/1250Mhz: 58,9 FPS
7950 OC tuning: 1200/1750Mhz: 84.0 FPS (+43%)
7950 OC: 900/1250Mhz: GPU pont 7840
7950 OC tuning: 1200/1750Mhz: GPU pont 11546 (+47%)
A GTX680-nál a tuning átlag 5-10%-ot hoz...
Eddig volt nálam 7970, 7950, GTX770, GTX680, 660Ti, GTX660 és a 7950 eddig a legjobb választás ár/érték arányban. Sok helyen lasabb lenne a GTX680. Hidd el megbánnád a cserét. 😀
Lenne egy kérdésem mégpedig az, hogy melyik a jobb hűtés rendszer, szempontok szerint, a Gigabyte Windforce-a vagy az Asus DirectCu-ja?
[LINK]
Melyiket éri meg jobban?
ui: Nálam először az ASUS HD7970-et a Chieftec GPS-550AB-A táplálta (Nem sz@rta össze magát)
HA tényleg 30E közeli lenne a 7790 akkor jó vétel lenne, de a legnagyobb webshop-okban mindenhol 40E, lehet Gianninál vagy valahol kamionról leesett árakat néztél, egy szó mint száz 40E-ért kifejezetten rossz vétel...
Bocs az off topic-ért
Infi: Komolyan nem értelek. Magamból kiindulva, simán volt olyan régebben hogy a vga-ra nem sajnáltam a pénzt, de tápra már közel sem jutott annyi. És ha egy ilyen felállásnál az ember megint csak a vga-t akarja később cserélni, akkor simán előállhat olyan szitu mint most Hansen esetében.
na kössz a választ, akkor érdemesebb beszerezni egy 600w-ost...
a lappal nem lenne gond? az se a legprofibb :- )
Egy 550 W-os táp elég lehet Hansen gépéhez a GTX 780 Ti-vel is. Az igaz hogy jobb lenne egy olyan ahol egyben van a 12v-os ág. Hansennél pont ott lehet a probléma hogy a táp tudna ugyan biztosítani 264 W-ot elvileg az egyik ágon, de épp ennél a kártyánál mértek játék alatt a techpoweup oldalon 262 W-ot, furmark alatt meg elérték a 328 W-ot is.
Tehát papíron pont elég lenne a táp, de előfordulhat olyan eset hogy a kártya bekóstolna 264 W fölé is, amit viszont a táp lehet hogy már lekapcsolással jutalmazna.
Mellesleg hazugsággal vádolni valakit azért mert feltett egy informatikai fórumon egy oda illő kérdést, kicsit meredeknek találom. Neked hogy esne ha egy kérdés után amire választ szeretnél kapni, valaki elkezdene vádaskodni?
Hansen: Én drukkolok hogy összejöjjön a vga, nagyon durva egy cucc.
felnőhetne már ez a fórum komolyan
ilyenem van:
Chieftec 550W CTG-550-80P
ilyet néztem ki:
ASUS GeForce GTX 780 Ti DirectCU II
Ez attól függ melyik Chiftech 550-el akarod megtáplálni?! Illetve pontosan melyik gyártó kártyája?
A Gigabyte 600 wattos tápot ajánl!
6+8 pin tápcsati kell neki.
Ha belefér egy 7790-es (40E huf) akkor pár ezressel drágábban (kb 44E) vegyél egy gtx 660-at, ami sokkal jobb.