Cooleynek igaza van!!!
Egy sima gamernek akinek elegek a medium beállitások meg annyira nem kell élsimitás mondjuk crysis 3-ba 😃 😃
az vegyen egy jokis amd procit meg egy nagyon jo vidikarit és ink arra kölcsön ne procira
Aki viszon gamer buzi az vegyen intelt! 😃
Egy átlag gémernek tök felesleges még az i5 is, bőven elég az i3 vagy egy FX-4 esetleg 6m és ezek is megfelelnek bármelyik felsőkategóriás 1GPU-s kártyának. Ha meg több GPU-ról van szó, máris nem egy átlag gémerről beszélünk. És mint az írtam is, "akinek a fogyasztás nem számít, és szeret/szeretne tuningolni, annak" jobb. Én szeretek tuningolni, és tuti nem vennék szorzózáras procit. Ha már fizetek valamiért, azt használhassam rendesen, ne legyenek korlátozások. Arról nem is beszélve, hogy a gyárinál jóval alacsonyabb fesszel is simán használhatóak az FX-ek, és úgy máris nem fogyasztanak annyit, ha éppen az lenne a probléma. Csak azért mennek ilyen magas feszen, hogy egy gyengébb darab is garantáltan vigye a megadott órajeleket, bármilyen körülmények között. Az én 8120-amnak pl. a gyári 1.4 helyett elég 1.125 is, ami kapásból 80-85W körüli fogyasztást eredményez. És persze itt maximális terhelésről van szó, ami játékok mellett nem jellemző. Üresjáratban meg kevesebbet eszik a Bull, mint a Sandy/Ivy.
Ha a villanyszámla a baj, vegyél energiatakarékos hűtőt/fagyasztót, mosógépet, mosogatógépet stb., ne a számítógépen problémázz néhány szaros wattocska miatt.
Kérdem én minek tuningolni, hogy pörögjön a villanyóra? Egy i5-2500 - 36.990Ft 95w fogyasztással bármelyik felsőkategóriás videokártyának bőven megfelel, és még nem beszéltem a két kártyás rendszerről. Az átlag gamer-nek bőven jó az Intel Sandy és Ivy Bridge, szerintem.
Sőt! Az új konzol játékok már mind az AMD architektúrájára lesznek kiélezve, ami majd a portokon is meglátszik (márpedig a PC játékok túlnyomó többsége konzolport), így a jövőben ez nagy előnyt jelent az AMD prociknak játék téren. Multitaskingban meg 8 szálat kihasználó programokban meg alapvetően jobb az AMD, főleg, ha a teljesítmény/ár arányt nézzük.
Szerintem jó mind a két gyártó terméke az viszont igaz hogy az Intel mellett sokkal több az érv ez vitathatatlan.De ez erősen felhasználó függő én használtam mind a kettőt prociban de tény hogy nállam az Intel procik váltak be,elég neki a gyári hűtője keveset fogyaszt és nekem ez a fő szempont.mert tartóságban mind a kettőt 4 évig nyúztam semmi tuning nem vólt de bírták is jól a strapát.Anno nagy Gf párti voltam kártyában is most meg már a második Ati karim van és tudja amit kell nállam,nem nyuzom mert nem Hd ben nyomulok de nem tudok rosszat mondani egyikről sem,a mostani HD6750 em is elég jó a fogyasztása is tűrhető nekem bevált 😀
kung: Ez ismét egy olyan dolog, ami nézőpont kérdése. Ezek pl. szorzózáras Intel procik. Akinek a fogyasztás nem számít, és szeret/szeretne tuningolni, annak simán az FX-6300/8320 a legjobb választás ezek közül.
Srácok ne butáskodjatok, amíg ilyen olcsón szórják az új Intel Sandy és Ivy Bridge procikat a PH-n, addig nem érdemes AMD-t venni. Intel Sandy és Ivy Bridge erősebbek, kevesebbet fogyasztanak. Mi kell még, hogy meggyőzzelek? Jelen pillanatban a Sandy, Ivy Bridge a jó választás szerintem.
Amúgy meg ha az egyik egyértelműen jobb lenne a másiknál, akkor a másik már nem lenne a piacon. Szóval az egész vita ilyen téren felesleges.
Egyébként csessze meg az Intel. Csak ők erőltetik - sajnos a sok pénzüknek köszönhetően eredményesen - a szaros, elavult x86-ot, ami rohadtul visszafogja a fejlődést. Meg a mocskos üzletpolitikájukkal kib*sznak a piac többi szereplőivel, ezáltal hátráltatva azok normál ütemű fejlődését. Én nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb kipukkan a lufi, és visszanyal a fagyi!
GAMER2: "Lehet, hogy majdnem dupla annyiba kerül, de cserébe" azt is cserélhetet majdnem dupla annyi idő múlva, és akkor ott vagy, ahol a part szakad... Nekem az AMD sem melegszik, és üresjáratban kevesebbet fogyaszt, mint az Intelek, pedig gyakran csak pihizik nálam a gép, csak a torrent megy. Minden nézőpont kérdése!
Hányszor kell még elmondjam, ha annyira nem lenne "egetverő drága" az Intel, akkor mindenkinek az lenne a gépében -.-
Lehet annak nem egetverő, akinek azt mondják hogy "Nos fiam/lányom itt a karácsony adok 200 ezret az új gépedre"
De akinek meg kell érte dolgozni például, és össze akar rakatni magának egy aránylag játékra képes gépet, annak elhiheted "egetverő" még a 37 ezer korpa, magára csak a procira.
Ja és akkor hol van még hozzá az alaplap, VGA, stb. Mert ha már valaki Intelt vesz, az mellé legyen egy normális VGA, amit rendesen ki is hajt az proci.
Ja és az hol kezdődik, egy értelmes VGA hát olyan 40 felett. köszönöm 😉
Így van! Ha veszel egy AMD-t kb. 2 évente cserélgetheted, ahelyett, hogy vennél egy kis ráfordítással egy átlagos i5-öt....Lehet, hogy majdnem dupla annyiba kerül, de cserébe nem melegszik, nem fogyaszt sokat, és még tovább is bírja 😜
Ferrari056: Az azért túlzás, hogy ez mindig így volt. Voltak idők, amikor az AMD volt az erősebb és drágább is. És a fejlettség terén sem éppen mondanám jobbnak az Intelt. Kisebb csíkszélességen dolgozik az Intel, mert több volt a pénze. Ebben fejlettebb, és jóval előrébb áll, emiatt több tranzisztort tudnak belesuvasztani a procikba azonos fogyasztás mellett. Ezt leszámítva a fejlettségben mindig is az AMD állt előrébb. Az AMD hozta be a 64bit-es utasításkészletet, a több magos procikat, a prociba integrált északi hidat, az APU-t, és még lehetne sorolni. A cserélésről meg annyit, hogyha valaki közel 5 éve vett egy Phenom II X4-et, azt még nagy valószínűséggel most is tökéletesen kiszolgálja. Ha azonos árkategóriát nézünk, az Intelt is épp oly gyakran kell cserélni.
A minőség pedig pont a Intelnél kérdőjelezhető meg, amikor egyszer már érte szó a ház elejét a szar kupakpaszta miatt, erre volt pofájuk ugyan azt a szart beletenni a következő generációs procijaukba is, hibás chipszetekket küldtek ki, meg volt probléma már az alaplapi lábakkal is.
Én speciel csak akkor vennék Intelt, ha több kártyás rendszert akarnék építeni.
Igazat adok GAMER2 kollégának! Igen drágább az Intel, ez köztudott, mindig is így volt. Fejlettebb, minőségibb, erősebb, kevesebbet fogyaszt. De amennyivel drágább annyival jobb teljesítményben és hosszabb távon! Ezt én is igazolom úgy, hogy sok olyan barátot ismerek, akinek ez van, másiknak meg AMD. És az AMD-t jóval (1-2 évvel) előbb lecserélték, mint az Intelt. Meg amúgy is mindenki ezt mondja és ezt is lehet olvasni, ez teljesen így van!
griff55: ha egy kicsit is feltalálod magad, akkor az új i7 3770 61.990Ft a PH-n. Viszont felesleges i7 ha egy új i5-2500 36.990 Ft ért megkapod, bármelyik felsőkategóriás VGA-hoz elég.
CsakiBaba: nem hinném, hogy ez olyan egetverő drága lenne.
Azt csak úgy mondtam, hogy milliókért,(ezt szokták arra mondani, ha valami kicsit drága, csak hogy megértsd, mert látom neked ez magas) mert elhiheted másnak az a kis vidám 80 ezer egy procira, nem 2 forint, és nem fogja előrántani csak úgy a hátsó zsebéből. Mert ha így lenne, mindenkinek Intel röhögne a gépében. És az hogy "Ameddig nem vagy tisztában a gépekkel....." ez kicsit érdekes volt.
Nem vagyok szaki, de egyet s mást tudok a gépekről. Ügy lezárva -.-
Milyen milliókról beszélsz? 😊 Ameddig nem vagy tisztában a gépekkel, addig ne is írj ilyen primitív hozzászólásokat...Abban igazad van, hogy az Intel néha jóval drágább, de hidd el, hogy hosszútávon lazán visszahozza az árkülönbözetet 😉
Igen tudom. De most nem arra akartam célozni, hogy az én processzorom mit tud és mit nem, hogy mihez hasonlítható és mihez nem, alapjában véve nem is az enyémről volt szó!
Hanem arról, hogy a 2 gyártó közül melyik jobb és melyiket érné meg választani.
Taylor: Nem hasonlítottam semmit semmihez!..! Általánosságban véve mondtam a dolgokat, hogy "összkép" alapján az Intel jobb, mint az AMD.. 2 oldalnyit lehetne írni, hogy melyik melyiket hagyja le teljesítményben meg egyéb tulajdonságokban.
(De most nem az én processzoromról van szó! Hanem alapjában véve a 2 gyártó közti különbségről meg arról, hogy kinek mit és hogyan engedhet meg magának).
Tudom, hogy a 965 AMD proci a mai Intelekhez képest jóval gyengébb, ha nem így lenne még akkor biztosan hasonlítottam volna 1-2 i5 procihoz vagy i3 2100-as típushoz.
De a 965-t ne a mostani intelhez hasonlítsd már Ferrari056... Az a core 2 quadok ellenfele és akkor nagyon jó volt és még most is jó de a sandy,ivy,haswell procikhoz nem kéne hasonlítgatni.. Illetve lehet csak akkor legyen már hozzátéve melyik mikori.
Fölösleges okoskodni főleg fiatalabb emberkéknek, akiknek nincs még kellő tapasztalat/tudás ilyen területen. De abban igazat adok Jeno144-nek, hogy az Intel jobb, mint az AMD, de ki mit szeret vagy ki mit engedhet meg magának, ennyi.
Nekem is AMD processzorom van, nem rossz proci, de azért már középosztályos, és ha lehetne leváltanám Intelre, mert jobb, erősebb és kevesebbet fogyaszt, de a tárcám most nem engedi.. ez van. Mindenki a legjobbat szeretné ez természetes, csak sokszor a dolgok és a lehetőségek behatároltak.
Az intel a legjobb.Az intel i7 3770K veri az AMD FX8350-at,meg az i5 3570k is gyozedelmeskedik.
Es az AMD FX8350 octa core es az intel i7 3770K quad core es az i5 3570k is.
Nekem egy AMD E-350 1600 mhz dual core-om volt es atvaltottam intel celeron g1610-re ami 2600 mhz dual core.
pont hogy játékra tökmindegy az hogy amd vagy intel... ha egyéb ilyen korvertálások meg ilyesmi munkához kell az erő akkor érdemes intelt venni. De csak játékra fölösleges intelre befektetni veszel egy erős amd egy jó vga-val azt szevasz
Most minden Intelesnek mennyire kinyílt a csipájuk, itt ki beszél arról ember, hogy én ráakarom beszélni az xy-t hogy Intelről váltson AMD-re. Miből szűrted le hogy én ezt írtam? -.-
nem a vita kedvé ért de nekem még eddig 1 amd procimse halt be és még mindig azt mondom gamelni az amd-az árérték arányban a legjobb ha akarsz plusz 10-20 fpst akkor adjál ki többet 30.000-el intel re azt csumi
Most nem arról van szó, akiknek nem olyan a lapjuk...
Hanem, egy INTEL tulajt, hogy győzöl meg, hogy inkább váltson lapot és vegyen AMD-t ugyanannyiért, mint amennyibe egy INTEL i5 kerülne mondjuk?
Csak hogy nem mindenkinek van olyan lapja ami támogatja az i7-et.
De amint mondtam, nem nyitok vitát erről az AMD vs Intel-ről. Részemről téma lezárva 😀
De most én, akinek INTEL van a gépében és támogatja az alaplap az i3, i5, i7 procikat minek váltsak AMD-re? Egy gyengusz alaplap + FX6300 ~ 55000 Ft-ért, mikor lec23-on már Intel i7 2600K-t kapok 57-ért, vagy újonnan i5 3570K is 50-55 ezer... Főleg, hogy 300W-s a tápom szóval a 650 mellé ha betennék egy AMD_t elég se lenne nekik.. i5-öt meg rögöve elviszi..
Szerk: + Az INTEL-hez nem kell kapából hűtőt venni...
Kértelek, hogy magyarázd meg ?
Nálam jobban senki sem várta az Fx megjelenését, de mikor kiderült mit tud...ráadásul Cf mellé kellett, amire tökéletesen alakalmatlan, oda még 965Be is jobb vagy egy faék ! 😜
CsakiBaba: Ez mindig úgy van, hogy az egyik barátnak romlik el, érdekes módon a 2002 környékén vásárolt Intel Procim még mindig működik...nesze neked amd-s. 😂
Én nem azt mondtam hogy favorizálják egyből az AMD-t mert a jövőben lehet hpgy jobb processzort fog gyártani, csak nem értem miért kell egyből leszólni az AMD-t mert az Intel jobb, oké aki ennyire oda van az Intel-ért fizesse meg, szíve joga, de akkor sem kell leszólni a másikat mert gyengébb.
Ezzel egyet is értek hogy bármelyik kifingik egy idő után. Csak kicsit unalmas az a szöveg hogy az Intel 1000x több ideig bírja mint az AMD, az AMD is bírja addig mint az Intel, csak nem kell agyon húzni, és egyszerűen erre az a kulcsszó, hogy vigyázni kell rá.
CsakiBaba:Azért nem fogja valaki az Intel helyett az AMD-t favorizálni, mert majd egyszer jobb processzorokat gyárthat. Ha egy kategóriában gyengébb, akkor jelenleg az Intelt érdemes támogatni. Nem kell félteni az AMD-t, megvannak ők remekül, árkategóriától, és felhasználási területtől függően van olyan szegmens, ahol jobban tudnak ajánlani a konkurens Intelnél. Az nyilván nem igaz, hogy az AMD processzorok mindig elromlanak, az Intel meg örökké tart, aki ilyet állít, össze-vissza beszél. Ilyen X proci működik, Y bezzeg elromlott példákat azt hiszem fölösleges felhozni, mindenhol előfordulhatnak rossz példányok, mindenkinél van elromlott, vagy elnyűhetetlen Intel, vagy elfüstölt, esetleg agyon nyúzott, de simán működő AMD procikról szóló sztori. Attól, hogy egyszer megtörtént, az még nem jelenti azt, hogy minden esetben így van.
Elhiszem, persze egyik sem szent, de a célom az volt ezzel hogy kicsit nyissák már ki a szemüket a nagy "Intel" istenítők, hogy nem lesz mindig az a csúcson. Nem akarok erről vitát nyitni, nem arról van szó, csak nem szeretem hogy leszólják az AMD-t. "fúúj AMD, a 2 magos i3 elveri a 4 magos Athlon x4 750-et" (csak mondtam valamit) Nem kell leszólni, lesz amikor az AMD tapossa el az Intel-t. Nem istenítem az AMD-t félre ne értse valaki, csak ahogy leírtam, nem szeretem amikor leszólják a másikat.
Mert az Intel "megbízható". Meg is cáfolom, mert erre pont van példám, amikor az egyik barátom megvette a nagy "i3"-at, újonnan ezt megjegyzem, és hoppá, véletlen 1 hét után le állt 1 mag, ennyire MEGBÍZHATÓ 😉 Nesze neked INTEL!!
"Az AMD is képes arra mint az Intel, csak az AMD inkább fontosabbnak tartja hogy megfizethetőbbek és kedvezőbbek legyenek a processzorai"
Ezzel személy szerint egyáltalán nem értek egyet. Le is írom hogy miért:
Nem kell szentnek tartani egyik vállalatot sem. Az amd is egy profitorientált cég. Hidd el, ha tehetnék, adnák ők drágábban is a procijaikat. Volt idő amikor az amd-nek is volt 1000 dolláros cpu-ja, nem csak az intel-nek. Persze akkor azért adhatta ilyen drágán a csúcs prociját, mert összességében erősebb volt mint az intel aktuális megoldása:
[LINK]
Ahogy én látom, az amd azóta van lépéshátrányban, mióta az intel elkezdte a tick-tock fejlesztési ciklust alkalmazni.
Ez a jelenlegi vishera már jól teljesít némely olyan programban ami sok szálat képes kihasználni. Viszont egy szálon, clock to clock sajnos többnyire elvérzik, néha még egy gyengébb intellel szemben is. Itt most nem csak játékokról beszélek. Persze van alkalmazás ahol odaver rendesen a ellenfél megoldásainak. A probléma ott van hogy jelenleg ez az eset fordul elő ritkábban.
Vártam annak idején nagyon a bulldozert, hogy talán végre beváltja az ígéreteket, de amikor olvastam az első teszteket, kicsit csalódott voltam. Aztán belegondoltam hogy ha sokkal jobban sikerült volna az a proci, valószínűleg akkor sem az lenne hogy jóval olcsóbban adta volna az intelnél, ezzel árcsökkentésre késztetve azt, hanem belőtte volna hasonló árszintre. Nézd csak meg amikor annak idején kijött a 7970, és nem volt ellenfele, 150k környékén kezdték árulni.
Szóval részemről marad a reménykedés hogy az amd egyszer végre megint letesz valami olyat az asztalra ami minden téren méltó ellenfélnek bizonyul az intel megoldásával szemben, és talán valami csoda folytán nem szállnak el az árakkal.
Ez mind a saját véleményem volt, és bármily hihetetlen, nem utálom a céget, már csak azért sem mert van olyan amd apu-val szerelt cuccom amit elégedetten használok.
FL1XxY: a számból vetted ki a szót 😀 Tökéletesen egyet értek.
De ez a téma mindig is harcolni fog egymással, minden ember mást mond, valaki AMD valaki Intel 😃
Lehet az Intel jobb, de ez az árán meg is látszik. De akkor sem kell f*kázni a másikat. Nagyon jó mindkettő 😀 És kitudja, lehet a közel jövőben fordul a kocka 😉 Az AMD is képes arra mint az Intel, csak az AMD inkább fontosabbnak tartja hogy megfizethetőbbek és kedvezőbbek legyenek a processzorai 😀
ha már crysis 3 példálódzol itt egy link.
Egy sima gamernek akinek elegek a medium beállitások meg annyira nem kell élsimitás mondjuk crysis 3-ba 😃 😃
az vegyen egy jokis amd procit meg egy nagyon jo vidikarit és ink arra kölcsön ne procira
Aki viszon gamer buzi az vegyen intelt! 😃
Ha a villanyszámla a baj, vegyél energiatakarékos hűtőt/fagyasztót, mosógépet, mosogatógépet stb., ne a számítógépen problémázz néhány szaros wattocska miatt.
De már a AMD FX 6300 27 ezres árával, tökéletes játékra.
intel
i3-2120 - 21.990Ft
i3-3220 - 25.500Ft
i5-2500 - 36.990Ft
i5-3330S - 35.990Ft
i5-3470 - 41.990Ft
i5-3570 - 42.990Ft
AMD
AMD FX 6100 - 25.000Ft
AMD FX 6300 - 27.000Ft
AMD FX 8120 - 35.000Ft
AMD FX 8150 - 42.500Ft
AMD FX 8320 - 36.000Ft
AMD FX 8350 - 45.000Ft
[LINK]
Egyébként csessze meg az Intel. Csak ők erőltetik - sajnos a sok pénzüknek köszönhetően eredményesen - a szaros, elavult x86-ot, ami rohadtul visszafogja a fejlődést. Meg a mocskos üzletpolitikájukkal kib*sznak a piac többi szereplőivel, ezáltal hátráltatva azok normál ütemű fejlődését. Én nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb kipukkan a lufi, és visszanyal a fagyi!
Lehet annak nem egetverő, akinek azt mondják hogy "Nos fiam/lányom itt a karácsony adok 200 ezret az új gépedre"
De akinek meg kell érte dolgozni például, és össze akar rakatni magának egy aránylag játékra képes gépet, annak elhiheted "egetverő" még a 37 ezer korpa, magára csak a procira.
Ja és akkor hol van még hozzá az alaplap, VGA, stb. Mert ha már valaki Intelt vesz, az mellé legyen egy normális VGA, amit rendesen ki is hajt az proci.
Ja és az hol kezdődik, egy értelmes VGA hát olyan 40 felett. köszönöm 😉
A minőség pedig pont a Intelnél kérdőjelezhető meg, amikor egyszer már érte szó a ház elejét a szar kupakpaszta miatt, erre volt pofájuk ugyan azt a szart beletenni a következő generációs procijaukba is, hibás chipszetekket küldtek ki, meg volt probléma már az alaplapi lábakkal is.
Én speciel csak akkor vennék Intelt, ha több kártyás rendszert akarnék építeni.
Igazat adok GAMER2 kollégának! Igen drágább az Intel, ez köztudott, mindig is így volt. Fejlettebb, minőségibb, erősebb, kevesebbet fogyaszt. De amennyivel drágább annyival jobb teljesítményben és hosszabb távon! Ezt én is igazolom úgy, hogy sok olyan barátot ismerek, akinek ez van, másiknak meg AMD. És az AMD-t jóval (1-2 évvel) előbb lecserélték, mint az Intelt. Meg amúgy is mindenki ezt mondja és ezt is lehet olvasni, ez teljesen így van!
CsakiBaba: nem hinném, hogy ez olyan egetverő drága lenne.
http: // lec23. atw. hu /
Nem vagyok szaki, de egyet s mást tudok a gépekről. Ügy lezárva -.-
Hanem arról, hogy a 2 gyártó közül melyik jobb és melyiket érné meg választani.
(De most nem az én processzoromról van szó! Hanem alapjában véve a 2 gyártó közti különbségről meg arról, hogy kinek mit és hogyan engedhet meg magának).
Tudom, hogy a 965 AMD proci a mai Intelekhez képest jóval gyengébb, ha nem így lenne még akkor biztosan hasonlítottam volna 1-2 i5 procihoz vagy i3 2100-as típushoz.
Nekem is AMD processzorom van, nem rossz proci, de azért már középosztályos, és ha lehetne leváltanám Intelre, mert jobb, erősebb és kevesebbet fogyaszt, de a tárcám most nem engedi.. ez van. Mindenki a legjobbat szeretné ez természetes, csak sokszor a dolgok és a lehetőségek behatároltak.
Es az AMD FX8350 octa core es az intel i7 3770K quad core es az i5 3570k is.
Nekem egy AMD E-350 1600 mhz dual core-om volt es atvaltottam intel celeron g1610-re ami 2600 mhz dual core.
Hanem, egy INTEL tulajt, hogy győzöl meg, hogy inkább váltson lapot és vegyen AMD-t ugyanannyiért, mint amennyibe egy INTEL i5 kerülne mondjuk?
De amint mondtam, nem nyitok vitát erről az AMD vs Intel-ről. Részemről téma lezárva 😀
Szerk: + Az INTEL-hez nem kell kapából hűtőt venni...
Nálam jobban senki sem várta az Fx megjelenését, de mikor kiderült mit tud...ráadásul Cf mellé kellett, amire tökéletesen alakalmatlan, oda még 965Be is jobb vagy egy faék ! 😜
Ezzel egyet is értek hogy bármelyik kifingik egy idő után. Csak kicsit unalmas az a szöveg hogy az Intel 1000x több ideig bírja mint az AMD, az AMD is bírja addig mint az Intel, csak nem kell agyon húzni, és egyszerűen erre az a kulcsszó, hogy vigyázni kell rá.
Mert az Intel "megbízható". Meg is cáfolom, mert erre pont van példám, amikor az egyik barátom megvette a nagy "i3"-at, újonnan ezt megjegyzem, és hoppá, véletlen 1 hét után le állt 1 mag, ennyire MEGBÍZHATÓ 😉 Nesze neked INTEL!!
Ezzel személy szerint egyáltalán nem értek egyet. Le is írom hogy miért:
Nem kell szentnek tartani egyik vállalatot sem. Az amd is egy profitorientált cég. Hidd el, ha tehetnék, adnák ők drágábban is a procijaikat. Volt idő amikor az amd-nek is volt 1000 dolláros cpu-ja, nem csak az intel-nek. Persze akkor azért adhatta ilyen drágán a csúcs prociját, mert összességében erősebb volt mint az intel aktuális megoldása:
[LINK]
Ahogy én látom, az amd azóta van lépéshátrányban, mióta az intel elkezdte a tick-tock fejlesztési ciklust alkalmazni.
Ez a jelenlegi vishera már jól teljesít némely olyan programban ami sok szálat képes kihasználni. Viszont egy szálon, clock to clock sajnos többnyire elvérzik, néha még egy gyengébb intellel szemben is. Itt most nem csak játékokról beszélek. Persze van alkalmazás ahol odaver rendesen a ellenfél megoldásainak. A probléma ott van hogy jelenleg ez az eset fordul elő ritkábban.
Vártam annak idején nagyon a bulldozert, hogy talán végre beváltja az ígéreteket, de amikor olvastam az első teszteket, kicsit csalódott voltam. Aztán belegondoltam hogy ha sokkal jobban sikerült volna az a proci, valószínűleg akkor sem az lenne hogy jóval olcsóbban adta volna az intelnél, ezzel árcsökkentésre késztetve azt, hanem belőtte volna hasonló árszintre. Nézd csak meg amikor annak idején kijött a 7970, és nem volt ellenfele, 150k környékén kezdték árulni.
Szóval részemről marad a reménykedés hogy az amd egyszer végre megint letesz valami olyat az asztalra ami minden téren méltó ellenfélnek bizonyul az intel megoldásával szemben, és talán valami csoda folytán nem szállnak el az árakkal.
Ez mind a saját véleményem volt, és bármily hihetetlen, nem utálom a céget, már csak azért sem mert van olyan amd apu-val szerelt cuccom amit elégedetten használok.
De ez a téma mindig is harcolni fog egymással, minden ember mást mond, valaki AMD valaki Intel 😃
Lehet az Intel jobb, de ez az árán meg is látszik. De akkor sem kell f*kázni a másikat. Nagyon jó mindkettő 😀 És kitudja, lehet a közel jövőben fordul a kocka 😉 Az AMD is képes arra mint az Intel, csak az AMD inkább fontosabbnak tartja hogy megfizethetőbbek és kedvezőbbek legyenek a processzorai 😀