Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
heh😃 oks Kmisi 😀😀😀 ám én ugyis amd athlon 64 x2 dual core (kb 2,5ghz felett) fogok venni
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ez engem már idegesít hogy nekem is ismerőseim azt hiszik hogy adott egy pl intel core 2 duo e7300 2x2,6ghz és már akkor azt hiszik hogy akkor az egy 5,2GHz es proci ez nagyon idegesít hogy nem tudják felfogni

Nyugi razorblade te nem idegesítessz😆
0
0
0
0
no avatar
akkor hogyan ? 😆 Én igy tom 😆 nah m1 , én amd-s vok de jöhet intel is de én intelt nem vennék 😆 ha tesóm odaadja a mostani Intel Pentuim 4 3,1ghz-s procijat annak orulnek 😃 meg az egesz gepet 😆 es a mostanimat megkapná ő ,mert tesóm többnyire nincs itthon és nemhasznalja jatekokra a gépét.. nekem meg itt van egy kaki gép 😞😞😞 amin meg a crysis se megy akadás nélkül MINIMUMon
0
0
0
0
Lizard avatar
Razorblade írta:
jah én a Intel Core2 Quad 2.3GHz 4MB Q8200 41 860,- mert az 4magos és ha osszeszorzod a 2300-at 4-gyel , és a 3000-et 2-vel.. a négymagosnak több a MHZ-e , bár még nem adtak ki olyan játékot ami igényelne 4magot , de jobb ha már előre készülünk 😜

A procik erősségét azért nem úgy szokták számolni hogyha mondjuk nézzük a q8200, hogy 4*2,3 GHz és akkor a proci 9,2 Ghz a core 2 meg csak 6000GHz😀 Ha csak ilyen egyszerű lenne...
0
0
0
0
zelcsi avatar
mire oda kerül a sor hogy lesz rá játék addigra sokkal olcsóbb lesz a négy magos proci!játékhoz még mindig jobb a két magos!persze csak ha az erős!!!
0
0
0
0
no avatar
jah én a Intel Core2 Quad 2.3GHz 4MB Q8200 41 860,- mert az 4magos és ha osszeszorzod a 2300-at 4-gyel , és a 3000-et 2-vel.. a négymagosnak több a MHZ-e , bár még nem adtak ki olyan játékot ami igényelne 4magot , de jobb ha már előre készülünk 😜
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
csak szét kellene nézni és 47 000 már 2,6GHz es quad procit kapsz
[url]http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=24795[/url]
0
0
0
0
Zaktarada avatar
Lehet hogy nem ide tartozik de ki melyiket venné meg?

Intel Core2 Quad 2.3GHz 4MB Q8200 41 860,-

Intel Core2 Duo 3GHz 6MB E8400 46 060,-
0
0
0
0
no avatar
Hány fokon sül meg a procim a Speedfan 41,46 fokot mutat alapon a másik Core temp 37,41 fokot melyik lenne a valódi a procim Intel Core Duo E7300 és elbírná-e ha 2.8Ghz futna ? ,,eleve meleg van a szobában"
Válaszokat előre köszönöm
0
0
0
0
zelcsi avatar
GeForce 9500 GT írta:
szerintetek az én gépemen mit milyenre kéne tuningolni??
én dobnék bele még 2gb ramot!meghálálja!😉
0
0
0
0
Creelien avatar
0
0
0
0
zelcsi avatar
gyenesmartin írta:
kanmati írta:
Sziasztok azt szeretném hogy egy Intel Core 2 Duo E7300 2,66 GHz procit meddig lehet felhúzni hogy ne legyen semmi baja gépnek és amit még a gyári hűtés elbír?

Válaszotokat előre is köszönöm !
az enyémet felhúztam gyári hűtővel 3.2-re igaz nagyon melege van.
ezt mondtam én is!20%!😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kanmati írta:
Sziasztok azt szeretném hogy egy Intel Core 2 Duo E7300 2,66 GHz procit meddig lehet felhúzni hogy ne legyen semmi baja gépnek és amit még a gyári hűtés elbír?

az enyémet felhúztam gyári hűtővel 3.2-re igaz nagyon melege van.
0
0
0
0
zelcsi avatar
gyári hűtővel kb 20%-ot!
0
0
0
0
no avatar

0
0
0
0
Creelien avatar
0
0
0
0
plakat2 avatar
jól van na 300-at akartam írni, csak egy nulla lemaradt!
de még mindig jobb a 30, mint a 3000!
0
0
0
0
Ferrari avatar
de azt is figyeld h gyári hűtője van, de akk is 30MHz az semmi. Sztem olyan 300-400 at még elbírna a gyári hűtő is sőt lehet h még 500-600-at is.
0
0
0
0
no avatar
Hát 30MHz semmi 2,3Ghz-nél!!! 1000MHz 1GHz! Mi az a 30 MHz! 😃
0
0
0
0
Ferrari avatar
de 30MHz nem fog rajta sokat változtatni😃😆
0
0
0
0
plakat2 avatar
kössz a gyors választ, akkor nem húzok 30 Mhz-nél többet (igaz, nem is akartam többet húzni rajta)
0
0
0
0
Ferrari avatar
elég a gyári is, de azzal ne nagyon vidd túlzásba a tuningot. 200-300MHz-t húzhatsz vele, esetleg 400-t is. Figyeld közbe h mennyire melegszik.
0
0
0
0
plakat2 avatar
Azt nem tudja vki, hogy tuninghoz elég lesz-e a processzorom gyári hűtője, vagy vegyek egy új hűtőt, és azzal tuningoljam?
A procim AMD Phenom x8650
0
0
0
0
no avatar
nah én ezért nemfogok a procimon huzni 😀 ám fogok venni bele egy jo hutést , de nemmerek rajta huzni , inkabb spórolok 50euro-t es veszek egy x2 es amd athlon-t ! am van olyan h amd athlon 64 ... miert 64 ?? csak 64 bites rendszer támogatja?
0
0
0
0
Tomi22 avatar
Az miért van hogy a procim felhúzása után tökéletesen müködik a gép és persze gyorsabb is,ujrainditásnál is megmaradnak a beállitások,de kikapcsolás után jön egy szürke biosos képernyö hogy lenullázott vagy nullázzam le pontosan már nem tudom,szal hogy lehet kikapcs utánn is tuningal indulni?Elöre is kösz a választ.(1mhz emelés után is ugyan ez)
0
0
0
0
thug85 avatar
aknakukac írta:
még mindig kérdezem és lécci válaszoljatok az én procimat (E2160) meddig és a biosban pontosan hol húzhatnám gyári nem tuningolt hűtővel???

Nem látom túl sok értelmét. Érdemi javulást nem fogsz tapasztalni. De ha nagyon akarsz akkor 10-15% megpróbálhatsz, de nagyon figyelj a hőmérsékletre.
A beállítás helye pedig BIOS függő.
0
0
0
0
aknakukac avatar
még mindig kérdezem és lécci válaszoljatok az én procimat (E2160) meddig és a biosban pontosan hol húzhatnám gyári nem tuningolt hűtővel???
0
0
0
0
albert2 avatar
teljesen biztos, ha csak az EVEREST nem hazudik! Mindent köszi szicsu! 😀
0
0
0
0
no avatar
az baj, hogy az alaplapodról sem találni semmit. Biztosan ez a típus száma?
0
0
0
0
albert2 avatar
pls keressen nekem valaki olyan cpu hűtőt ami LGA 775-ös, és kompatibilis a Gigabyte GA-8TRC410MF nevezetű alaplappal, mert én nem találtam sehol leírva h milyen hűtő komatibilis vele. előre is köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
no avatar
Thermalright Ultra-120 eXtreme + Cooler Master Red LED Silent Fan

nekem ez tartja hűvösen a cpu-t
0
0
0
0
albert2 avatar
így akkor könnyen kárba mehet nem? szicsu ha szabad kérdeznem te milyen cpu hűtőt használsz?
0
0
0
0
no avatar
Ha már most 65°C akkor nem biztos, hogy a gyári hűtővel kellene tuningolnod. Tuning nélkül is már elég magas a hőmérséklete.
0
0
0
0
albert2 avatar
hát próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam semmit az alaplapomról, talán mert már nagyon elavult. azt olvaastam a Prohardveren, h egy Intel Celeron D 345J 3,06 GHz-s procit teszt miatt tuningoltak 3,82 GHz-re gyári hűtővel. Na most az a helyzet h vajon elég lesz e a gyári hűtő. a procim terhelésnél max.:65 C fokig ment fel. a hűtő max ford.száma 65 C-nál: 2766 ford/perc
Itt a prohardver teszt linkje: http://prohardver.hu/teszt/olcso_processzorok_tesztje/tesztkonfiguracio.html
0
0
0
0
no avatar
albert2 írta:
Zalman CNPS7000C-AlCu jólessz vajon vagy elég a gyári hűtő?

szerintem jó lesz! de mielőtt megveszed nézz utána, hogy kompatibilis-e az alaplapoddal!
0
0
0
0
albert2 avatar
Zalman CNPS7000C-AlCu jólessz vajon vagy elég a gyári hűtő?
0
0
0
0
no avatar
Scythe Andy Samurai Master

mondjuk ez

De nézz szét az a lényeg, hogy socket 775 kompatibilis legyen.

Ahol laksz, biztos van bolt, és ott fognak tudni segíteni, de előtte nézd meg a kínálatukat. Akármit ne vegyél meg.
0
0
0
0
albert2 avatar
de tudtok ajánlani valamilyet ami nem túl drága, és meg is felelne az elvárásoknak?
0
0
0
0
no avatar
igen azért már egy komoly hűtőt veszel!

12e-ből vízhűtést...na azt megnézném.
Egy komolyabb cpu blokk kerül annyiba, és hol van még a radi, a szivatyú, a coolerek, a csövek.....
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
anyibol vízhűtést tudol venni
a modul csak drága
0
0
0
0
albert2 avatar
hát 12 000 Ft elég nem?
0
0
0
0
no avatar
albert2 írta:
nem nincs csak hát kellene a tuninghoz egy jó cpu cooler😀

akkor a lehetőségek tárháza szinte korlátlan.

komolyabb gyártók hűtőiben keress: asus, coolermaster, noctua, thermalright, thermaltake, zalmann, lehetne még sorolni.

mennyit szeretnél a fejlesztésre rászánni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát ha laborban dolgozol akkor akármikor csinálhatod
hűtőholyadéknak nem ajánlott mert ha leál a gép szétfagy
0
0
0
0
albert2 avatar
de gondolom az nem olcsó
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
láttam olyan videót ahol felhúzták a maximumra a procit és még mindig brta mert folyékon hidrogénnel hűtötték
0
0
0
0
albert2 avatar
nem nincs csak hát kellene a tuninghoz egy jó cpu cooler😀
0
0
0
0
no avatar
albert2 írta:
Hello! Egy Intel Celeron 2.93 GHz-s procihoz, ha tuningolni szeretném 3,82 GHz-re, akkor elég egy Zalman F3-as hűtő?

De az nem cpu hűtő, hanem ház hűtő.

Vagy van valami olyan torony kivitelő hűtőd amire fel akarod szerelni?
0
0
0
0
albert2 avatar
Hello! Egy Intel Celeron 2.93 GHz-s procihoz, ha tuningolni szeretném 3,82 GHz-re, akkor elég egy Zalman F3-as hűtő?
0
0
0
0
no avatar
😆😆 oks lerajzolom 😜😜
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció