Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
visor261 avatar
dehogy tropa... hibás szektorokkal van csak tele... és am nem tudom hogy megérné e cserélni... meg amíg műxik nem fogom kivenni belőle... kivéve ha a hdd el tudja rontani az egész rendszert... amire mint mondtad kevés az esély... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
visor261 : egy táp az más tészta, a hdd nem fog felrobbanni, nyugi... ezek csak átmeneti megoldások lennének mait te akarsz, cserélni nem szeretnéd? valószínűleg teljesen tropa...
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Aki segített nekem:

Nagyon szépen köszönök mindent!😀
Bár én csak a chipset-re voltam kíváncsi,mert nem vagyok annyira jártas az amd-nél.(az intelnél van z87-97 stb...)nem tudtam,hogy amd-nél milyen van.
De minden más infót is nagyon szépen köszönök!

Még egy kérdés: (lehet,hogy már feltettem nem emlékszem)

Van a BIOS-ban egy ilyen:

Graphic device
- Switchable Graphics
- UMA Graphics(ez van beállítva)

Melyik mit jelent?Keresgettem neten,de nem találtam semmi magyart,sajnos angolul pedig nem tudok annyira.Melyiket érdemes beállítani?Állítgattam rajtuk a switchable-nél mintha egy kicsit jobb lett volna az fps-esem.
0
0
0
0
visor261 avatar
nem akciófilmet nézek csak láttam hogy fekszik ki 1 táp a gépemben... füst meg pukkanás... meg a kondenzátorból is kifolyt valami... és hát ez egy asztaliban volt... ki tudja hogy 1 laptopban mi történne... meg volt már hogy hdd miatt ledobta az egész rendszert és ki kellett kapnom...
am a hd sentinel azt mondta hogy mentsek le mindent mert cserélni kéne... 😆
+ az ubuntu disk ultity is azzal piszkál hogy: disk failure is imminent... nem lehet valahogy kilőni hogy ne dobja fel percenként? 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
sok akciófilmet nézel, nem kéne hogy felrobbanjon a hdd... 😊 hard disk sentinellel nézd meg hogy álla a dolog...
0
0
0
0
visor261 avatar
hát... a gép induláskor kiírja hogy:
1720 smart hard drive detects imminent failure failing attribute 05
én nyomom az f1 ingore... csak nem tom hogy felrobban vagy valami... hogy kivegyem e belőle... vagy nem lessz semmi baja?
am ubuntut használok rajta mert régi gép és csak netezek rajta... 😉
0
0
0
0
visor261 avatar
ha elromlik a hddm a laptopban attól még a gépem működni fog?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Anonymus1:
Abban az árban i5-4690K-t kapsz, ami csak 84W-ot eszik, lapot is könnyebb találni hozzá, értékállóbb és szerintem gyorsabb is a legtöbb esetben, néhány alkalmazási területet leszámítva.

Ha mégis 9590 akkor: Gigabyte GA-990FXA-UD3, Asus M5A99FX PRO R2.0, Asus Sabertooth 990FX R2.0, ASRock 990FX Extreme9, Gigabyte GA-990FXA-UD5, ASRock 990FX Extreme6 és hasonló lapok...
0
0
0
0
Bronson avatar
az tényleg pénzkidobás lenne, nem érdemes megvenni...
0
0
0
0
barnav avatar
Sziasztok azt kérdezném, hogy a terv gépemhez
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=63217&sub=usercomp&comp=117161[/url]
elég-e ez a táp?
EVGA SuperNOVA G1 650W
0
0
0
0
tihanz6 avatar
Anonymus: Amd socket AM3+ és figyelj hogy támogatja-e a 32 nm-t és a 8 magot !
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!

Egy AMD FX 9590-es procihoz milyen chipsetű alaplap illene?
0
0
0
0
barnav avatar
psandor:
vga-hoz msi afterburner
a többihez pedig hwinfo64
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Luiboy
Bár az még mindig kérdéses, hogy a tulhajtott(semmi tuning) vga okozhatja a laggolást, meg a recsegö hangokat 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Athis18

A VGA nagyon meleg.

Probálj szerezni rendszerhűtőt vagy vedd le a gép oldalát a 100' már nem normális VGA-nál sem 😞
0
0
0
0
Athis18 avatar
Gondolom kevés a vga a procihoz képest, azért magas a hömérséklet 😃
0
0
0
0
psandor avatar
tudnátok nekem olyan programot mondani, ami játék közben írná a hőfokokat?
szerk.: videókártyánál nemigazán 😃
0
0
0
0
Athis18 avatar
https://kepfeltoltes.hu/150221/575253694N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hőfokok normálisak? 😃
0
0
0
0
jumbo avatar
Total Wave
Akkor már inkább ezt az alaplapot,hamár ennyi pénzed van...
ASRock X99 Extreme11
és ehhez egy ilyen procit
i7-5960X
😉
0
0
0
0
psandor avatar
Total Wave: csak a i7-4930k-s megy bele az alaplapba!
0
0
0
0
jumbo avatar
rollo.lehet majd meg kell adnod neki hogy honnan töltse ba a windowst,mert a beállított helyen nem fogja találni.....
0
0
0
0
barnav avatar
rollo: ha ki van kapcsolva a gép nyugodtan kihúzhatod
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok ! Volna eggy kerdesem,ha ki van kapcsolva a gep ki huzhatom az ssd-t es atrakhatom masik helyre ? Nem tortenik semmi az adatokkal ? Hozzateszem ezen van a Windowsom.
0
0
0
0
Athis18 avatar
@jumbo
Meg 2 napig a 4850 hajtja a vasat sajnos, qddig nem tudok véleményt mondani..:-)
0
0
0
0
RIbeni avatar
apollo1010: Csak a proci kell, hogy kompatibilis legyen, ahhoz pedig AM3+ foglalatú alaplap kell. (Gondolom a RAM DDR3)
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
apollo1010: mindegyik AM3+ foglalatú alaplap,de fx 8350-hez legalább 970 chipsetel rendelekező lapot érdemes rakni.
0
0
0
0
no avatar
Milyen típusú alaplap kompatibilis ezekkel?
Ram:8gb
Processzor: AMD X8 FX-8350
Videókártya: AMD Radeon HD 7870
0
0
0
0
jumbo avatar
A 4850 essel is ezt csinálta?
Ha netezés közben is azt csinálja,akkor nem biztos hogy a vga...
A 80 fok az egy kicsit magas........
Ha használtan vetted a vga-t akkor egy ujrapasztázást megejtenék rajta...
Az enyémnél az a fehér "vacak" gyári paszta 1 évig birta...70-80 fokos volt a vga játék közben...Aztán hogy lecseréltem egy normálisabbra,visszaesett 30 fokkal a hőfok...
0
0
0
0
Athis18 avatar
@Bronson
Néha alapjaraton is netezes közben. Hd sentinel szerint 100/100 as a winyo, szóval nem értem a dolgot főleg azért mert újonnan raktam össze a gépet 2 hete kb.
0
0
0
0
Bronson avatar
az már az ártalmas kategória, de nem feltétlen az okozhatja a bajt... hdd sentinel-t töltsd le, nézd meg milyen a vinyó kondíciója... csak játékok közben van ez a probléma egyébként?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Probléma: kékhalál nélküli lefagyás , folyamatosan viágító HDD - led, lassan válaszoló programok,
akadozó recsegő hangok...

Ezt esetleg az okozhatja e, hogyha tulmelegszik a vga? Mert játék közbne is tapasztaltam hasonlot, a játék ment tovább, viszont eléggé laggolt meg recsegett a hang. Hőfok 80C Kihasználtság 79-80+ % volt.
0
0
0
0
psandor avatar
venni szeretnék majd egy avermedia kártyát, melyiket ajánlanátok? (saját gépre tudjon venni, ez fontos lenne)
0
0
0
0
adamovszki avatar
Akkor egy 8gb-s 1600 mhz-s elég bele ? 😀 Csak játékra használom amúgy 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha kaptad, próbáld ki. Ha vennél, akkor ne tedd. Eleve játékoknál nem hoz sokat a dual channel, csak akkor, ha igp-t használsz. Ráadásul, amit hoz, azt elveszted azon, hogy az alaplap - ha minden jól megy - az 1600-as memóriát is 1333-on fogja használni. Ráadásul egyelőre a 8 giga is elég mindenre.

szerk: ráadásul párosítani memóriát csak azonos késleltetés és azonos órajellel ajánlott, attól függetlenül, hogy elvileg az alaplap képes "lebutítani" a jobb memóriát a rosszabb szintjére.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha csak játékokra használod, elég az 1x8GB 1600-as. ha beleteszed mindkettőt, akkor 1333-on fog menni mindkettő, meg nem sokat kamatoztatna belőle a gép, ha nem használod pl. munkára a géped.
0
0
0
0
adamovszki avatar
Sziasztok ! 😀 Hogy futna jobban a gép ?! Egy 8gb-s ddr3-as 1600mhz-s rammal egy hyperxel, vagy 2x 8 gb-s ddr3-as 1333 mhz-s és 1600 mhz-s.. ? 😀
0
0
0
0
zsolex86 avatar
gyurmi: Köszönöm a gyors válasz mihamarabb megpróbálom és írom az eredményt.😀
0
0
0
0
CsehMedve avatar
zsolex86, fogj egy pendrive-ot, formázd le FAT32-es formátumba. Tedd rá a pendrive-ra azt az egy fájlt amit letöltöttél, utána indítsd újra a gépet és lépj be a BIOS-ba. Indítsd el az Asus EZ Flash-t. Ott csak ki kell választanod a pendrive-on lévő fájlt és már csak egy megerősítésre lesz szüksége a BIOS frissítéshez.
0
0
0
0
zsolex86 avatar
Helló

Abban kellene segítség hogy, hogyan tudnám frissíteni az alaplapom bios-át
(ASUS M2N-E) a frissítést letöltöttem a z Asus honlapjáról lejött egy zip file abban pedig egy bin kiterjesztésű file van hogyan tudnám ezt feltelepíteni???
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
mind a kettőbe bele kel dugni

Igen!!!
0
0
0
0
psandor avatar
kéne egy kis segítség, megjött a gép, de az összeszerelésnél a videókártyával gondban vagyok, a videókártyán (R9 280) van 2db 6 pines táp kábel, mind a kettőbe bele kel dugni a kábelt, vagy csak az egyikbe?
0
0
0
0
atstuff07 avatar
kezeslabas6: Ne fossál, már ott gyanús, hogy értelmetlen mondatok vannak benne... Spoiler!
és mi az a "kettyenés" ?

Viszont attól már aggódhatsz, hogy vírus lehet, ezért formázz le mindent teljesen, majd telepítsd újra az egész rendszert.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Avsatal próbáltad a boot idejű víruskeresést? Az elég sok gondot meg szokott oldani.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Nekem is volt már hasonló, de egy kényszerített bezárással sikerült kilépnem, aztán a programok közül letöröltem minden gyanús dolgot és olyan dolgot amiről nem tudtam pontosan mi is. Nekem nem okozott ezek után semmi gondot.
Viszont a sztorihoz hozzátartozik hogy egy ugyanolyan ablak előjött egy barátomnak is nála viszont teljes formázás segített csak.

Szuperlompos, biztos vannak olyanok sajnos akiket rászedtek ezzel....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Pár héttel ezelőtt nekem is volt ilyesmim. Mondjuk nem csináltam vele semmit se.

Viszont azóta kb. majdnem minden játék kifagy. Szóval rá kéne szánni kb. 1 órát az egész manőverre. 😆

De amúgy milyen jó próbálkozás... 48 órán belül ki kell fizetni a bírságot. 😆 Ki hallott már arról, hogy az interneten kell befizetni a büntetést? 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Keress rá! Nagyon alattomos vírus ki lehet gyomlálni csak ügyesség kell hozzá!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció