dehogy tropa... hibás szektorokkal van csak tele... és am nem tudom hogy megérné e cserélni... meg amíg műxik nem fogom kivenni belőle... kivéve ha a hdd el tudja rontani az egész rendszert... amire mint mondtad kevés az esély... 😀
visor261 : egy táp az más tészta, a hdd nem fog felrobbanni, nyugi... ezek csak átmeneti megoldások lennének mait te akarsz, cserélni nem szeretnéd? valószínűleg teljesen tropa...
Nagyon szépen köszönök mindent!😀
Bár én csak a chipset-re voltam kíváncsi,mert nem vagyok annyira jártas az amd-nél.(az intelnél van z87-97 stb...)nem tudtam,hogy amd-nél milyen van.
De minden más infót is nagyon szépen köszönök!
Még egy kérdés: (lehet,hogy már feltettem nem emlékszem)
Van a BIOS-ban egy ilyen:
Graphic device
- Switchable Graphics
- UMA Graphics(ez van beállítva)
Melyik mit jelent?Keresgettem neten,de nem találtam semmi magyart,sajnos angolul pedig nem tudok annyira.Melyiket érdemes beállítani?Állítgattam rajtuk a switchable-nél mintha egy kicsit jobb lett volna az fps-esem.
nem akciófilmet nézek csak láttam hogy fekszik ki 1 táp a gépemben... füst meg pukkanás... meg a kondenzátorból is kifolyt valami... és hát ez egy asztaliban volt... ki tudja hogy 1 laptopban mi történne... meg volt már hogy hdd miatt ledobta az egész rendszert és ki kellett kapnom...
am a hd sentinel azt mondta hogy mentsek le mindent mert cserélni kéne... 😆
+ az ubuntu disk ultity is azzal piszkál hogy: disk failure is imminent... nem lehet valahogy kilőni hogy ne dobja fel percenként? 😃
hát... a gép induláskor kiírja hogy:
1720 smart hard drive detects imminent failure failing attribute 05
én nyomom az f1 ingore... csak nem tom hogy felrobban vagy valami... hogy kivegyem e belőle... vagy nem lessz semmi baja?
am ubuntut használok rajta mert régi gép és csak netezek rajta... 😉
Anonymus1:
Abban az árban i5-4690K-t kapsz, ami csak 84W-ot eszik, lapot is könnyebb találni hozzá, értékállóbb és szerintem gyorsabb is a legtöbb esetben, néhány alkalmazási területet leszámítva.
Ha mégis 9590 akkor: Gigabyte GA-990FXA-UD3, Asus M5A99FX PRO R2.0, Asus Sabertooth 990FX R2.0, ASRock 990FX Extreme9, Gigabyte GA-990FXA-UD5, ASRock 990FX Extreme6 és hasonló lapok...
Sziasztok azt kérdezném, hogy a terv gépemhez
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=63217&sub=usercomp&comp=117161[/url]
elég-e ez a táp?
EVGA SuperNOVA G1 650W
Szevasztok ! Volna eggy kerdesem,ha ki van kapcsolva a gep ki huzhatom az ssd-t es atrakhatom masik helyre ? Nem tortenik semmi az adatokkal ? Hozzateszem ezen van a Windowsom.
A 4850 essel is ezt csinálta?
Ha netezés közben is azt csinálja,akkor nem biztos hogy a vga...
A 80 fok az egy kicsit magas........
Ha használtan vetted a vga-t akkor egy ujrapasztázást megejtenék rajta...
Az enyémnél az a fehér "vacak" gyári paszta 1 évig birta...70-80 fokos volt a vga játék közben...Aztán hogy lecseréltem egy normálisabbra,visszaesett 30 fokkal a hőfok...
@Bronson
Néha alapjaraton is netezes közben. Hd sentinel szerint 100/100 as a winyo, szóval nem értem a dolgot főleg azért mert újonnan raktam össze a gépet 2 hete kb.
az már az ártalmas kategória, de nem feltétlen az okozhatja a bajt... hdd sentinel-t töltsd le, nézd meg milyen a vinyó kondíciója... csak játékok közben van ez a probléma egyébként?
Probléma: kékhalál nélküli lefagyás , folyamatosan viágító HDD - led, lassan válaszoló programok,
akadozó recsegő hangok...
Ezt esetleg az okozhatja e, hogyha tulmelegszik a vga? Mert játék közbne is tapasztaltam hasonlot, a játék ment tovább, viszont eléggé laggolt meg recsegett a hang. Hőfok 80C Kihasználtság 79-80+ % volt.
Ha kaptad, próbáld ki. Ha vennél, akkor ne tedd. Eleve játékoknál nem hoz sokat a dual channel, csak akkor, ha igp-t használsz. Ráadásul, amit hoz, azt elveszted azon, hogy az alaplap - ha minden jól megy - az 1600-as memóriát is 1333-on fogja használni. Ráadásul egyelőre a 8 giga is elég mindenre.
szerk: ráadásul párosítani memóriát csak azonos késleltetés és azonos órajellel ajánlott, attól függetlenül, hogy elvileg az alaplap képes "lebutítani" a jobb memóriát a rosszabb szintjére.
ha csak játékokra használod, elég az 1x8GB 1600-as. ha beleteszed mindkettőt, akkor 1333-on fog menni mindkettő, meg nem sokat kamatoztatna belőle a gép, ha nem használod pl. munkára a géped.
zsolex86, fogj egy pendrive-ot, formázd le FAT32-es formátumba. Tedd rá a pendrive-ra azt az egy fájlt amit letöltöttél, utána indítsd újra a gépet és lépj be a BIOS-ba. Indítsd el az Asus EZ Flash-t. Ott csak ki kell választanod a pendrive-on lévő fájlt és már csak egy megerősítésre lesz szüksége a BIOS frissítéshez.
Abban kellene segítség hogy, hogyan tudnám frissíteni az alaplapom bios-át
(ASUS M2N-E) a frissítést letöltöttem a z Asus honlapjáról lejött egy zip file abban pedig egy bin kiterjesztésű file van hogyan tudnám ezt feltelepíteni???
Előre is köszönöm.
kéne egy kis segítség, megjött a gép, de az összeszerelésnél a videókártyával gondban vagyok, a videókártyán (R9 280) van 2db 6 pines táp kábel, mind a kettőbe bele kel dugni a kábelt, vagy csak az egyikbe?
Nekem is volt már hasonló, de egy kényszerített bezárással sikerült kilépnem, aztán a programok közül letöröltem minden gyanús dolgot és olyan dolgot amiről nem tudtam pontosan mi is. Nekem nem okozott ezek után semmi gondot.
Viszont a sztorihoz hozzátartozik hogy egy ugyanolyan ablak előjött egy barátomnak is nála viszont teljes formázás segített csak.
Szuperlompos, biztos vannak olyanok sajnos akiket rászedtek ezzel....
Nagyon szépen köszönök mindent!😀
Bár én csak a chipset-re voltam kíváncsi,mert nem vagyok annyira jártas az amd-nél.(az intelnél van z87-97 stb...)nem tudtam,hogy amd-nél milyen van.
De minden más infót is nagyon szépen köszönök!
Még egy kérdés: (lehet,hogy már feltettem nem emlékszem)
Van a BIOS-ban egy ilyen:
Graphic device
- Switchable Graphics
- UMA Graphics(ez van beállítva)
Melyik mit jelent?Keresgettem neten,de nem találtam semmi magyart,sajnos angolul pedig nem tudok annyira.Melyiket érdemes beállítani?Állítgattam rajtuk a switchable-nél mintha egy kicsit jobb lett volna az fps-esem.
am a hd sentinel azt mondta hogy mentsek le mindent mert cserélni kéne... 😆
+ az ubuntu disk ultity is azzal piszkál hogy: disk failure is imminent... nem lehet valahogy kilőni hogy ne dobja fel percenként? 😃
1720 smart hard drive detects imminent failure failing attribute 05
én nyomom az f1 ingore... csak nem tom hogy felrobban vagy valami... hogy kivegyem e belőle... vagy nem lessz semmi baja?
am ubuntut használok rajta mert régi gép és csak netezek rajta... 😉
Abban az árban i5-4690K-t kapsz, ami csak 84W-ot eszik, lapot is könnyebb találni hozzá, értékállóbb és szerintem gyorsabb is a legtöbb esetben, néhány alkalmazási területet leszámítva.
Ha mégis 9590 akkor: Gigabyte GA-990FXA-UD3, Asus M5A99FX PRO R2.0, Asus Sabertooth 990FX R2.0, ASRock 990FX Extreme9, Gigabyte GA-990FXA-UD5, ASRock 990FX Extreme6 és hasonló lapok...
[url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=63217&sub=usercomp&comp=117161[/url]
elég-e ez a táp?
EVGA SuperNOVA G1 650W
Egy AMD FX 9590-es procihoz milyen chipsetű alaplap illene?
vga-hoz msi afterburner
a többihez pedig hwinfo64
Bár az még mindig kérdéses, hogy a tulhajtott(semmi tuning) vga okozhatja a laggolást, meg a recsegö hangokat 😃
A VGA nagyon meleg.
Probálj szerezni rendszerhűtőt vagy vedd le a gép oldalát a 100' már nem normális VGA-nál sem 😞
szerk.: videókártyánál nemigazán 😃
Akkor már inkább ezt az alaplapot,hamár ennyi pénzed van...
ASRock X99 Extreme11
és ehhez egy ilyen procit
i7-5960X
😉
Meg 2 napig a 4850 hajtja a vasat sajnos, qddig nem tudok véleményt mondani..:-)
Ram:8gb
Processzor: AMD X8 FX-8350
Videókártya: AMD Radeon HD 7870
Ha netezés közben is azt csinálja,akkor nem biztos hogy a vga...
A 80 fok az egy kicsit magas........
Ha használtan vetted a vga-t akkor egy ujrapasztázást megejtenék rajta...
Az enyémnél az a fehér "vacak" gyári paszta 1 évig birta...70-80 fokos volt a vga játék közben...Aztán hogy lecseréltem egy normálisabbra,visszaesett 30 fokkal a hőfok...
Néha alapjaraton is netezes közben. Hd sentinel szerint 100/100 as a winyo, szóval nem értem a dolgot főleg azért mert újonnan raktam össze a gépet 2 hete kb.
akadozó recsegő hangok...
Ezt esetleg az okozhatja e, hogyha tulmelegszik a vga? Mert játék közbne is tapasztaltam hasonlot, a játék ment tovább, viszont eléggé laggolt meg recsegett a hang. Hőfok 80C Kihasználtság 79-80+ % volt.
szerk: ráadásul párosítani memóriát csak azonos késleltetés és azonos órajellel ajánlott, attól függetlenül, hogy elvileg az alaplap képes "lebutítani" a jobb memóriát a rosszabb szintjére.
Abban kellene segítség hogy, hogyan tudnám frissíteni az alaplapom bios-át
(ASUS M2N-E) a frissítést letöltöttem a z Asus honlapjáról lejött egy zip file abban pedig egy bin kiterjesztésű file van hogyan tudnám ezt feltelepíteni???
Előre is köszönöm.
Igen!!!
Viszont attól már aggódhatsz, hogy vírus lehet, ezért formázz le mindent teljesen, majd telepítsd újra az egész rendszert.
Viszont a sztorihoz hozzátartozik hogy egy ugyanolyan ablak előjött egy barátomnak is nála viszont teljes formázás segített csak.
Szuperlompos, biztos vannak olyanok sajnos akiket rászedtek ezzel....
Viszont azóta kb. majdnem minden játék kifagy. Szóval rá kéne szánni kb. 1 órát az egész manőverre. 😆
De amúgy milyen jó próbálkozás... 48 órán belül ki kell fizetni a bírságot. 😆 Ki hallott már arról, hogy az interneten kell befizetni a büntetést? 😆