Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Grill08 avatar
Bronson : Köszi a segítséget !
0
0
0
0
Bronson avatar
Ogre :használtan vetted? próbáld ki másik gépben, lehet tényleg a vga a hibás, a táp elég kéne hogy legyen...

Grill08 : az még mindig normális hőfok... szabályozd manuálisan afterburnerrel a ventit ha nem akarod hogy annyi legyen a hőfok, de mint mondtam nincs ok az aggódásra...
0
0
0
0
Grill08 avatar
vagy 2 napja szedtem le :S
0
0
0
0
roba1996 avatar
Nekem 44 fokon 21 % venti sebességel!!
Próbáld meg a legújabb drivert fel tenni!!
0
0
0
0
Grill08 avatar
Nekem is van rá 1 venti meg alatta egy turbinás hogy közvetlenül leszívja róla a levegőt de semmi. Most is 55 fokon megy 😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
Grill08: Nekem ugyan ez a problémám ezzel a kártyával Sapphire Radeon R7 260X OC 1GB 128bit DDR5 OC be kapcsolom a gépet és nem csinálok semmit tehát alapjáraton akkor 33-37 fokig van de viszont elkezdek netezni akkor van amikor 55 fokig fel megy nem tudom hogy mi lehet a probláma de szerintem netezés közben nem kéne 55 fokosnak lennie lehet hogy a táp kicsi neki vagy én nem tudom pedig egy ilyen venti coolink swif2 120p nyomja oldalról a vidikarira a levegőt!!
0
0
0
0
Grill08 avatar
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy van e valakinek gtx 280-asa ? És hogy mi a normális hőfoka , mert az enyém ha alig van dolga is felmegy 60 fokra ha játszom meg akár 70 fölé. Előre is köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
ogre077 avatar
Pls segítséget. Olvasátok lentep. Kék halal jött a és utána beszinezödot minden a cod 2 alat kikapcsolt a gép, vissza kapcsolom és kek halal megint., az a vga mijat? Vagy a táp kicsi hozzá? Ujra raktam a gépet de a szines kék csíkok benne vannak, És ha fel raktam a drivet akor megint kék halál és csak ugy indul a gép a csökenés motba idul a gép.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem gond ha hirtelen fel - le megy, ez természetes. teljesen rendben vannak azok a hőfokok...
0
0
0
0
ogre077 avatar
Igen terhelés alatt van ez.
0
0
0
0
Devis avatar
Ez terhelés alatt van? Ha igen akkor jók ezek az értékek.

Ha újra akarod pasztázni, akkor jobbat kell oda venni. A sima mezei fehér trutyik messze nem elegek vga-hoz. Artic MX4 viszont jó lesz oda.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Most vetem észre hogy ingadozik a hö fok 55-65-70 az gond ha hirtelen fel le megy? gtx 550. Vagy vegyem le a hútöt és ragaszam vissza? milyen pásztaval kell ez?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Ugyan nincs mit, szívesen!
Többit idővel majd kitapasztalod magadnak.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Most beálitotam a vga ventit 50%-ra igy a call of ghosts 68-70 fokos ahogy leirtál

Call of duty 2 még 60 fokos igy jó lesz gondolom... köszom mindenk a help Bronson, PC GAMER, Kehbya
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Pasztazatok ujra gyerekek,egyebkent a 75 C meg nem veszes...
0
0
0
0
Bronson avatar
amúgy nem sok a 75fok...
0
0
0
0
Kehbya avatar
Ogre077 : Próbálj meg beállítani egy lépcsőzetes hőfokszabályzást ezt megtudod tenni EVGA precisionX-el vagy MSI Afterburnerel... meg a többi mással.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Sziasztok! Most vettem egy gtx 550-est, a ghosts amikor játszok akor 75 fokos az sok? vagy lehet azért mert gyenge hozzá a táp? Köszi elöre a választ
0
0
0
0
Dani46 avatar
amd-amd az egy jó nagy hülyeség,mi a bajod a teljesítményével?
0
0
0
0
no avatar
Vettem egy fx 6100-as procihoz egy GTX 660-at de nem teljesít úgy ahogy kellene nekem aztmondták hogy AMD-hez jobb ha AMD videókártyát rakok... milyet ajánlanátok ?😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
amúgy is túl drága😃
0
0
0
0
Demmer avatar
Eladó egy ASUS HD 7970 DirectCU II TOP kártya 3év garanciával.
2013.05.15 Vásárolt innen kezdve 3év garancia a CHS nagykerbe.
Hiba mentes!Tuningolva nem volt mert bőven elég alapon.
Személyesen illetve Posta vevő terhére.

Ár: 61 000 Ft
0
0
0
0
Puffin avatar
játék alatt az jó! Nem tudom mi lehet a probléma. Tesómnál 35 körül van alapjáraton, pedig neki csak a ház elején van egy venti.
0
0
0
0
roba1996 avatar
bf4 alatt is 55 max 58 !!!
alapjáraton meg 45-55 között!
0
0
0
0
Puffin avatar
Nem tudom! Terhelés alatt meddig megy fel? Gondolom húzva nincsen.
0
0
0
0
roba1996 avatar
piero86: arra nincs vmi ötleted hogy miért melegszik fel a vidikarim alapjáraton terhelés nélkül? alapjáraton 45-55 közöt van a hőfok!!
0
0
0
0
Puffin avatar
ott pipáld ki a Graphics OverDrive-ot akkor tudod csak állítani!
0
0
0
0
roba1996 avatar
piero86: igen köszike már meg talátam most jó köszike a segitséged!!
0
0
0
0
Puffin avatar
roba1996: a Graphics Overdrive engedélyezve van annál a fülnél ahol a ventit állítod a Catalyst-ben?
0
0
0
0
At Il La avatar
roba1996: nekem is ezt csinálta felraktam 50re semmi, sokat próbálgattam már engedte....😃 csak sokszor kell feljebb húzni, egyszer felhúzod majd alapértelmezed és újra felhúzod, újra alapértelmezed amíg nem hallod, hogy jobban pörög😜 (w7-en, szerintem w8-an is ez megoldást fog jelenteni)
0
0
0
0
roba1996 avatar
Flash: AfterBurner-el engedi de viszont a catalyst control center-be meg nem engedi fel húzom a ventit pl 60-ra és rá kattolok hogy alkalmaz és semmi ugyan úgy megy ahogy eddig csak azt nem értem hogy windows 7-nél meg simán ment csak windows 8.1 pro 64-el nem lehet valaki valami ötlet , hogy miért nem???
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
@Azenenazjo: nekem 6870 szokott 70 fok körül mozogni, de a ventije csak 25%on pörög.. hol a logika?
0
0
0
0
Flash avatar
Én AfterBurner-t használok Win 8.1 alatt a saját venti-profilomhoz, azzal semmi gond nincsen.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Flash: az a baj hogy windows 8.1 prom van a gépen és ott nem engedi a manuáisan álítani a fordulat fel húzom rá kattolok , hogy alkalmazás és ugyan ugy megy ahogyan edig windows 7 ultimate 64 biten ilyen gond nem volt!!!
0
0
0
0
Subaru avatar
GTX 550Ti-nél gáz ha játék közbe (bf4) 76fokos a videókártya?(terhelés nélkül 40-43)
0
0
0
0
Flash avatar
A 32-38 fok idle sztem normális, viszont ott valami nagyon nem stimmel, ha terhelés nélkül 50 fölé megy... Lehet, hogy az automata venti-vezérléssel van gond driver, vagy egyéb miatt. Próbáld meg manuálisan magasabb fordulatra tenni a hűtést, és nézd meg, úgy mit produkál.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Ennél a videókártyánál mi az átlag hőmérséklet? amd sapphire r7 260x 1gb ddr5
Mert be kapcsolom a gépet és 32-38 fok közöt van és bekapcsolás után kb 10 percel meg fel megy 50 főlé pontosabban 55 fokra terhelés nélkül és egy ilyen venti nyomja közvetlen rá a levegőt Coolink SWIF2 120P !!
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem.Melyik lenne jobb választás egy R9 270x vagy egy GTX 760?Légyszíves írjátok le melyik miért lenne jobb.Elsősorban ugye FullHD - hoz mostani játékokhoz( Battlefield 4, majd WatchDogs, + amik év végén jönnek Far Cry 4,Call of Duty Advanced Warfare, AC Unity stb.)Még annyi lenne hogy melyik márkát vegyem meg.Köszönöm előre is a válaszokat.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sapphire 2 év gari miatt később szinte eladhatatlan.
0
0
0
0
srii avatar
MSI, Sapphire +1 😀
0
0
0
0
lase922 avatar
köszi a segítséget
Sapphire ahogy elnézzem lecsalt egy csatit (lehet sose használnám a 2 dvi-t 😃😉, de a MSI jónak tűnik, csak ez a 1/2 gb dologról nem találtam túl sok infót, így még várok hátha....
0
0
0
0
Devis avatar
260x-ből Asust ne vegyél. Nem jók. Én személy szerint a gigát se ajánlom.
MSI, Sapphire. Ezeknek nincs bajuk (260x-ről van szó még mindig).

Hát figyi, te pénzed, te döntésed, nem tudom hogy az neked sok-e vagy se. Ha nem, akkor vedd meg nyugodtan, ha sok akkor vagy spórolj még, vagy vedd meg a 1gb-osat.
Én 1gb-os 7790-et használtam sokáig (ugyanaz mint a 260x), wot alatt láttam csak hogy kezd kevés lenni az 1gb.
0
0
0
0
lase922 avatar
a kettő ventilátorral szerelt olyan 5k pluszt jelent, egyébként 3k azt még talán kibírnám.
Nem is tudom melyik gyártóé lenne a legjobb 😃
Egyenlőre vele szemezek erősen:
[LINK]
0
0
0
0
Devis avatar
Ha nincs nagy difi árban az 1 és 2 gb-os között, akkor megérheti.
0
0
0
0
lase922 avatar
Sziasztok!
Egy kérdés: r7 260x-es videokártyából érdemes 2gb-ost venni?
0
0
0
0
Zollie avatar
Bronson : Na ma lett összeállítva az új gép. Egyelőre tesztelem, de alap állapotban ilyen 35 fok környékén van.
0
0
0
0
sanchez638 avatar
Sziasztok, egy kis reklám a gyűjteményemnek, ha szereted a retro pc-s cuccokat nézd meg

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
roba1996 avatar
Azzal sem jó le töltöttem egy system fan controlt azzal müködik!! Csak azt nem értem , hogy windows 7 ultimate 64 bittel simán ment de viszont windows 8.1 64 pro-val nem engedi fel húzom a ventilátort és nem álítja be.....!!!!! Lehet hogy a Catalyst control centerbe van a baj??
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld msi afterburnerrel szabályozni!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció