az amdnek van versenyképes terméke gondolok itt a 6300 és 8320 mert jobb ár/érték arányt képviselnek, és valóban nem jogos kiemelni 1-2 játékot, de talán még is ha azok újak mivel nem sok ember izgat hogy szeretett játéka 123fpsel szalad vagy csak 102fpsel azonban ha megjelenik egy új cím ott már éredekli hogy 38 vagy 45fpsel szalad-e.
Nem szeretnék nagyon állást foglalni de mivel a köv. gen. konzolokban 8mag van ami igen igen alacson frekin jár és teljesítménye sem egetverő de több magos, így valószínűleg pc-n is ilyent portokat fogounk viszont látni, aminek egyébként az intel procija is örülni fognak már amelyik több mint4 szálat kezel.
Mind ezzel nem az elfogultságomat akarom kifejezni, csak nekem is túlzás hogy egy 5éves intel szintjén van az egyébként 1éves amd proci ( nem mintha olyan fontos lenne de ezt is illik hozzá fűzni.) , és nem kéne eltemetni a halálba az Amd mert valójában azért nem szeretik mert túlságosana jövőben él.
Végülis ők hozták be 64bites procit, a több magos procikat, most APU lázban égnek holott abból se lesz semmi még évekig. Vele szemben az Intel aki sokkal jobban tisztában van azzal hogy mi a jelen.
Életünk végéig nem csak a Crysis 3 lesz ilyen játék, hanem most már minden egyes konzolport. És ez nem "mi lenne ha", hanem tény. Ráadásul a mostani játékok 99%-ánál FHD-n GPU limit van, ahol meg CPU limit van, ott úgyis akkora fps értékek röpködnek, hogy a rossebet sem érdekli még az 50-60 fps-es difik sem... Akkor pedig már érdemesebb az olcsóbbat venni. Természetesen ez csak azokra az esetekre vonatkozik, ahol a költséghatékonyság fontos szempont, de az emberek túlnyomó többségénél bizony az.
Több száz játékból kiemelni csak a Crysis 3-at nevezhető elfogultságnak szerintem, cinebench-el pedig kevesen játszanak. A mi lenne ha meg szerintem egy másik fórum téma. Maradjunk a tényeknél és a realitás talaján ami ugye azt mutatja a számok és grafikonok alapján hogy az AMD előnye több száz játékból per-pill 1-2 esetben érvényesül. Aki csak Crysis 3-al akar játszani annak valóban jobb választás lehet mint egy i5...
Tökmindegy, hány oldalról van, mert mind baromság. Nekem akkor mégis hogyan mehetett még a 8120-szal is az összes stabil 60fps-en? Ha nem lett volna bekapcsolva a vsync, nyilván még többet is megy, de épp a Civ5-öt le is tudom ellenőrizni most is. Egy processzornak a teljesítményét pedig nem olyan programban mérjük, ami alkalmatlan a hardver kihasználására. A Crysis viszont ki tudja használni, vagy ott van pl. a Cinebench, ami pontosan ugyan olyan eredményeket ad, mint a Crysis. Mert ezek képesek kihasználni, és az i7-2600K-t is lenyomja ilyen esetben. Az nem egy processzor hibája, hogy a programok szarok. A mostani programok többsége alatt valóban gyengén teljesít, de még így is hozza a minimumot. Egyetlen játékkal nem találkoztam, amiben CPU limitem lett volna FHD-n, pedig erősebb a 670 a 7950-nél... Viszont gondolni kell a jövőre is, és egyre több az olyan program, ami képes rendesen kihasználni a 8 magot is, és ez játékokban is így lesz most, hogy megjelentek az új konzolok. Az FX-ekkel az egyetlen probléma az alacsony magonkénti teljesítmény, de az is csak akkor probléma, amikor olyan elavult technológiákat használó játékokkal példálózik az ember, mint pl. az AC is. És szerintem sokkal természetesebb inkább egy technológiai csúccsal példálózni, mintsem a legaljával. Ja, de ott jól teljesít az AMD? Igaz, akkor tényleg ne is vegyük figyelembe, inkább nézzük, hogy mit nyújt a Mario alatt, mert ott tuti az Intel a befutó...
Szerk.: Valamiért nem tudom kikapcsolni Civ-ben a vsync-et, pedig a játék beállításaiban is ki van kapcsolva meg az nV kontroll panelban is, de előrehaladott játék, max AI-val, stabil 60 fps FHD minimumra levett grafikán, és a proci 30-40%-on dolgozik. Szerinted érdemes ilyen játékot példaként használni? Szerintem nagyon nem.
Milyen érdekes hogy direkt több tesztböl válogattam össze hogy nehogy az legyen hogy elfogult az oldal... Az FX 8350 most hozza az 5 éves i7 920 szintjét, ez is milyen érdekes. 😆 Ez nem is érdekes inkább gáz tekintve hogy most egy i7 920 ára 18-20k körül mozog használtan. A legnagyobb probléma pedig az hogy a Crysis 3 a nagyon sok mai játék közül csak egy így ez nagy jóindulattal sem nevezhető jó aránynak. Haver majdnem sírva fakadt mikor meglátta mekkora külömbség van ugyanazzal a VGA-val (HD7950OC) egy i7 2600k és az ő 8350-es procija kózött.
Gaboo7: Milyen érdekes, hogy nálam a Civ 5, az ANNO 1404 és az SC2 is stabilan ment 60fps-en (vsync), szóval azok fals eredmények. Az AC3 meg 1 magot használ... Te meg olyan játékokat linkelsz (AC3, Skyrim), amik a másik véglet, az mennyivel jobb? A Crysis egy olyan szempontból nagyon is jó példa, hogy jól levetíti, hogy milyenek lesznek a jövőbeni játékok. Bizony ahol mind a 8 mag képes rendesen dolgozni, ott az i7-2600K és a 3770K között tanyázik, mindezt kevesebb, mint a feléért, amiből jó pár évtizedig kijön a fogyasztáskülönbségből adódó számlakülönbség. ^^ És a Crysis 3 esetében az is jól látszik, hogy több GPU esetén sincs probléma, ha megfelelő a szoftveres háttér.
Tom: nem éri meg játékokban amúgy is alig érzed meg azt a 0,4ghz-t
Gaboo: azért linkeli mindenki azt mert végre kihasználja vmi a több szálát, nem SC 2, és ezek csak játék tesztek ettől függetlenül hasonló szinten mozognak mivel az i5 ellenfél ének van szánva, másrészt Szóval nem mondtam hogy én 8350et vennék az utolsó fx ami meg éri az árát az fax 8320 utána csak is Intel. mobilról voltam
Azt mondjátok nem nagyon éri meg 5000Ft vel drágább fx 6350-t venni hanem ink az olcsóbb sima fx 6300-t? Csak mert nem tudom ha húzni akarom akk ugye drágább hűtő azt kb az is 5k és úgy a 6350 az alapból 0,4Ghz vel feljebb van és akk nem is nagyon akarnám sztem huzni
Ezt az egy Crysis 3-as táblázatot linkeli minden FX tulajdonos... Aki nem csak Crysis 3-al akar játszani annak jobb választás a 2500k mint egy 8350. Ráadásul tuningban is jobb az intel az alap órajelhez viszonyítva (3,4Ghz vs 4Ghz) mivel 5Ghz környékén áll meg mindkét proci. Ami az intelnél +47% OC-t jelent míg az AMD-nél ez 25%.
dobálozzhatunk ilyenekkel fölösleges, soha nem lesz vége, elég ha elfogadjuk hogy saccperkb egy szintre vannak belőve természetesen alkalmazásonként változik 😀
Több VGA esetén ahol jobban kell a CPU erő mégjobban elvérzik az AMD. A jövőre nézve itt is látszik hogy időtálóbb egy intel CPU:
És a fogyasztás sem mindegy:
Gaboo7: Na, azért az a "sok eset" kicsit erős. Ne olyan játékkal példálózz, ami 1 szálat tud használni, ráadásul köztudottan Intel párti! Manapság már nemigen van ilyen játék, de ha van is, akkor is játszható szintet produkál. Miért kell mindig szélsőséges példákat felhozni? Nem is értem. Egyébként a Skyrim pont az a játék, ami 2 perc ini tweak után megtáltosodik. Elég csak az AI-t threaded-re állítani, és máris megugrik az fps akár a másfélszeresére is.
tomcsojn: attól függ milyen i5-ös procira gondolsz. Mert szerintem vannak gyengébb i5-ös az fx-6300-nál.
De mondjuk egy i5 2500k és a fölötte lévők szerintem erősebbek.
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy az FX6350 mennyivel jobb játékokban, mint az FX6300? Esetleg tapasztalatok, játék benchmarkot tud valaki küldeni, amiben összehasonlítja a kettőt?
Űdv bocsi ha roszzúl irok csak a bilenytyűmon pár gomb elromlot és megszokásbol nyomom ket érdekldnék hogy tudtok e nekem olyan online boltot ahol kapok amd fx 8120-as 95w-os tdp-ű ismétlem 95w-os nem 1250w-os procit válaszotokat elre is ksznm.
delveccio: Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyát. Viszont CPU limitje új játékokban nem lenne, régiekben meg kit érdekel, úgyis feleslegesen nagy fps-e lesz. Ha használni fog vsync-et, akkor sosem lesz CPU limit.
Sziasztok😀
Egyik ismerősöm gépvásárlás előtt áll és nem tudja eldönteni, hogy milyen alaplap+proci párost vegyen.
Pénz szempontból sokkal olcsóbban megúszná egy AMD-vel mint Intellel, de húz a szíve az Intel felé.
R9 290X vga menne mellé + 8GB ram.
Én FX-8320-at ajánlottam neki egy Asus M5A97 EVO R2.0 lappal. Kihajtaná a vga-t rendesen??
ha meg nemszeretnél venni hozzá mindeképpen ojat nézz ami rézcsöves 😀 nekem is nagyon szépen megy vele direkt azt a modellt választottam az egész talpa tiszta réz
szerintem AMD mindeklooen megéri, intelböl nem nagyon találsz ilyen árban hasonló tudásut, de ami nekem van fx 4170 az sokkal erösebb a 6100 nál, egy fx 6350 szerintem már jó lenne 😀
Heló Játékra vennék egy AMD FX 6100-as procit. Szerintetek játékra ez megfelelő lenne? Vagy inkább intelt vegyek? Ha intelből tudtok jobbat ebben az árkategóriában pls írjátok 😀
Egy hangyányival jobb Toshibában lévő viszont az asusban lévő videokártya meg erősebb bár nem mindig de FIFA 13ban igen. Viszont az Acerl laptopbana legerősebb aprocesszor egyébként és a videokártya is kb ugyanaz mint az előző kettőben csak nem tudom az Acer laptopok mennyire megbízhatóak. De lehetne az is.
Jó kérdés😃 Eléggé hasonlóak😃 De vagy ezt:
http://www.computer imperium.hu/images/ASUS_X450CC-WX035D.jpg
vagy ezt szerintem:
http://www.computer imperium.hu/images/Toshiba_Satellite_C850-1MX.jpg
Még "laptop" processzorok között is alsó kategória inkább de GT 710 ami az ASUS laptopban van amellé megfelelő. Am rahedli géped közül valamelyik fizikai valójában is a tiéd?
VGA függő. Ha IGP + VGA Crossfire, akkor érdemes újabbat használni, nekem sokat javított. Egyébként tényleg érdemesebb néha a régebbit használni, mivel az újabb drivereket nem a 4-5-6XXX-es kártyákhoz írják általában, hanem a 7XXX-hez. Csak a Dx ugyan az, az meg nem nagyon befolyásolja.
Sziasztok valakitöl halottam hogy amd-re régebbi driverek jobbak mint a mostaniak? ez igaz?? 12.8 stb.. régebbin pl jobban ment nekem tavaly, a batman archam city mint pl a 13.4-n hogy van ez?? melyiket érdemes letölteni??
mármint úgyértem hogy az a intel nem tom mi vga van benne😀 bocsánat a elírásért:!
De ha már igy haverozunk haverom vett egy asus gépet i7 es proci gt635 vga 8 gb ram 220 szér vette! 4 szer küldte vissza mert állandóan befagyott mint kiderült ezekben a laptop szériában gyakran hibásak a procik!
váltani kellet egy i5 ös gépre 180 ezresre garanciába!
nankacu: Haver nemrég vett egy dual graphics-os HP-t 110-ért, és gyönyörűen működik. Sokkal erősebb bármelyik Inteles notinál ebben az árkategóriában. Egyetlen problémája, hogy nagyon hangos a hűtése, de ez a HP hibája. Illetve volt szerencsém egy MSI GX60-at A10-es procival meg 7970M-mel kipróbálni, játék közben szinte semmi hangja sem volt, és az árkategóriájában még csak közel olyan erős Intel gépet sem találsz! Én ha laptopot vennék, lennék olyan "hülye", hogy azt vegyem...
Nekem AMD laptopom van és ugyan úgy játszok vele. És igen, nekem is van benne 6xxx szériás vga és mellette egy HD7670 dedikált vga. Mellesleg az AMD IGP-je sokkal jobb, mint az Intelé. Akár játék szempontjából, akár otthoni felhasználás szempontjából. Eddig minden játék elfutott, amivel játszani akartam, AC, Borderlands, Deadisland, Payday stb. Az első részektől a legutolsóig. (A Borderlands az istenért sem akar elfutni Crossfire-be kötött VGA-kkal, vagy a Dedikálttal, csak az IGP-vel, de azon laggmentesen. 😀 )
Mellesleg aki laptopon játszani akar, az általában vesz hozzá hűtőpadot, legyen az AMD, vagy Intel gép. 😃
Intel párti voltam, jelenleg elfogult vagyok az AMD-vel. Azonban fájó szívvel de be kell vallani, hogy az Intel egy hajszálnyival jobb az AMD-nél, viszont az Intelek inkább munkára ajánlatosak, hiába jó a számítási sebességük, gyorsabbak, azt munkára kell fordítani. Ha játszani akar az ember, akkor a legjobb választás egy AMD processzor, abból is az FM2-es procik, vagy ha jobban tetszik APU-k. A Crossfire miatt is, a memóriától függő grafikus teljesítmény miatt is és az ára sem elhanyagolható mérvadó tényező no meg az alacsony fogyasztás. Bizonyítékképpen nézzük csak meg a nextgen. konzolokat, amiket JÁTÉKRA szántak és meglepő módon AMD munkálkodik bennük. 😃
Nemtom haverom 2 éve vett egy amd-s toshibát 5 év garival mainapig megy neki és maxon tolja a diablo 3 at 130 ért vette újan!
Igen az euronix ilyen😃 pl flash memoriás notebookot akart adni a anyámnak 1 giga ramal meg 8 gb hdd vel amire azt mondta elég lesz a win7nek ! mondtam anyámnak tünjünk innen ezek hülyék 70 ért adták volna netről rendeltem 4 gb ddr3
Intel atom 1,8 as
500 gbhdd
és valami inteles dedicáltkártya!
45 ből kijött újjan egy akció keretébe😀
Azért ilyen boltos sztorijaim nekem is vannak..
Anyámnak néztünk laptopokat Euronics-ben, és ott szokás szerint, magas informatikai végzettségű eladó úr odajön. Kis cetli elő, mit írtak neki, mit kell mondani... Ránk akart sózni valami 2 magos 1,7Ghz-es AMD-s gépet, mert volt benne egy dedikált kártya, valami 6xxx-es széria, de elég ócska, 2Gb DDR3-as RAM-al. Mondom a csávónak: Jó még körülnézünk. Látunk ugyan olyan árban, i5-öst, csak nemvolt benne az a dedikált kártya, hát most istenem... Nem is kell neki.. Egyébként sztem annál a szar dedikáltál, jobb még a Intel HD Graphics-is.. Aztán, mondom eladó srácnak, hogy ezt választjuk... Jön elkezd magyarázni, hogy jaj de a másikon van telepítve windows 8 meg minden... Mondjuk: Akkor is ezt vinnénk. Ekkora jön ugye tipikusan az a jelenet, hogy: Jajjjjj ***, ezek értenek hozzá, valamit még rájuk kell sózni.... Ajánlhatok esetleg hozzá vírusírtót, oprendszert stb? Fél óra után végre sikerült lerendezni az ürgét, de azért nehéz ügy volt.. 😆
U.I: Melyik hülye vesz AMD laptopot? Azt nyáron dobhatja ki, ha játékra is használná...
azért volt szerencsém bemenni pc-s boltba is ahol bután lestek rám amikor egy y molex kábelt kértem és azt mondták hogy ne szorakozak mert ilyen nem létezik😀!
Aznap kénytelen voltam rendelni az internetről egyet!
Nem szeretnék nagyon állást foglalni de mivel a köv. gen. konzolokban 8mag van ami igen igen alacson frekin jár és teljesítménye sem egetverő de több magos, így valószínűleg pc-n is ilyent portokat fogounk viszont látni, aminek egyébként az intel procija is örülni fognak már amelyik több mint4 szálat kezel.
Mind ezzel nem az elfogultságomat akarom kifejezni, csak nekem is túlzás hogy egy 5éves intel szintjén van az egyébként 1éves amd proci ( nem mintha olyan fontos lenne de ezt is illik hozzá fűzni.) , és nem kéne eltemetni a halálba az Amd mert valójában azért nem szeretik mert túlságosana jövőben él.
Végülis ők hozták be 64bites procit, a több magos procikat, most APU lázban égnek holott abból se lesz semmi még évekig. Vele szemben az Intel aki sokkal jobban tisztában van azzal hogy mi a jelen.
Szerk.: Valamiért nem tudom kikapcsolni Civ-ben a vsync-et, pedig a játék beállításaiban is ki van kapcsolva meg az nV kontroll panelban is, de előrehaladott játék, max AI-val, stabil 60 fps FHD minimumra levett grafikán, és a proci 30-40%-on dolgozik. Szerinted érdemes ilyen játékot példaként használni? Szerintem nagyon nem.
Gaboo: azért linkeli mindenki azt mert végre kihasználja vmi a több szálát, nem SC 2, és ezek csak játék tesztek ettől függetlenül hasonló szinten mozognak mivel az i5 ellenfél ének van szánva, másrészt Szóval nem mondtam hogy én 8350et vennék az utolsó fx ami meg éri az árát az fax 8320 utána csak is Intel. mobilról voltam
dobálozzhatunk ilyenekkel fölösleges, soha nem lesz vége, elég ha elfogadjuk hogy saccperkb egy szintre vannak belőve természetesen alkalmazásonként változik 😀
Több VGA esetén ahol jobban kell a CPU erő mégjobban elvérzik az AMD. A jövőre nézve itt is látszik hogy időtálóbb egy intel CPU:
És a fogyasztás sem mindegy:
fx8350=i5 3570
inkább így vannak párban.
fx 6300 az i3 3225 és i5 3570 között helyezkedik el.
A 83xx széria az i7 8xx és az i5 7xx procikkal van kb párban játékok alatt az FX63xx természetesen még ez alatt helyezkedik el.
De mondjuk egy i5 2500k és a fölötte lévők szerintem erősebbek.
Köszönöm
Egyik ismerősöm gépvásárlás előtt áll és nem tudja eldönteni, hogy milyen alaplap+proci párost vegyen.
Pénz szempontból sokkal olcsóbban megúszná egy AMD-vel mint Intellel, de húz a szíve az Intel felé.
R9 290X vga menne mellé + 8GB ram.
Én FX-8320-at ajánlottam neki egy Asus M5A97 EVO R2.0 lappal. Kihajtaná a vga-t rendesen??
Nyilván én inteles vagyok, de egy AMDnek is örülnék.
Pl az Athlon II X4 631 eléggé tetszik.
eléggé meglepett hogy 98 FPS el megy alap orajeleken
http://www.computer imperium.hu/images/ASUS_X450CC-WX035D.jpg
vagy ezt szerintem:
http://www.computer imperium.hu/images/Toshiba_Satellite_C850-1MX.jpg
De ha már igy haverozunk haverom vett egy asus gépet i7 es proci gt635 vga 8 gb ram 220 szér vette! 4 szer küldte vissza mert állandóan befagyott mint kiderült ezekben a laptop szériában gyakran hibásak a procik!
váltani kellet egy i5 ös gépre 180 ezresre garanciába!
kaizinger: Nincs dedikált Intel VGA.
Mellesleg aki laptopon játszani akar, az általában vesz hozzá hűtőpadot, legyen az AMD, vagy Intel gép. 😃
Intel párti voltam, jelenleg elfogult vagyok az AMD-vel. Azonban fájó szívvel de be kell vallani, hogy az Intel egy hajszálnyival jobb az AMD-nél, viszont az Intelek inkább munkára ajánlatosak, hiába jó a számítási sebességük, gyorsabbak, azt munkára kell fordítani. Ha játszani akar az ember, akkor a legjobb választás egy AMD processzor, abból is az FM2-es procik, vagy ha jobban tetszik APU-k. A Crossfire miatt is, a memóriától függő grafikus teljesítmény miatt is és az ára sem elhanyagolható mérvadó tényező no meg az alacsony fogyasztás. Bizonyítékképpen nézzük csak meg a nextgen. konzolokat, amiket JÁTÉKRA szántak és meglepő módon AMD munkálkodik bennük. 😃
Igen az euronix ilyen😃 pl flash memoriás notebookot akart adni a anyámnak 1 giga ramal meg 8 gb hdd vel amire azt mondta elég lesz a win7nek ! mondtam anyámnak tünjünk innen ezek hülyék 70 ért adták volna netről rendeltem 4 gb ddr3
Intel atom 1,8 as
500 gbhdd
és valami inteles dedicáltkártya!
45 ből kijött újjan egy akció keretébe😀
Anyámnak néztünk laptopokat Euronics-ben, és ott szokás szerint, magas informatikai végzettségű eladó úr odajön. Kis cetli elő, mit írtak neki, mit kell mondani... Ránk akart sózni valami 2 magos 1,7Ghz-es AMD-s gépet, mert volt benne egy dedikált kártya, valami 6xxx-es széria, de elég ócska, 2Gb DDR3-as RAM-al. Mondom a csávónak: Jó még körülnézünk. Látunk ugyan olyan árban, i5-öst, csak nemvolt benne az a dedikált kártya, hát most istenem... Nem is kell neki.. Egyébként sztem annál a szar dedikáltál, jobb még a Intel HD Graphics-is.. Aztán, mondom eladó srácnak, hogy ezt választjuk... Jön elkezd magyarázni, hogy jaj de a másikon van telepítve windows 8 meg minden... Mondjuk: Akkor is ezt vinnénk. Ekkora jön ugye tipikusan az a jelenet, hogy: Jajjjjj ***, ezek értenek hozzá, valamit még rájuk kell sózni.... Ajánlhatok esetleg hozzá vírusírtót, oprendszert stb? Fél óra után végre sikerült lerendezni az ürgét, de azért nehéz ügy volt.. 😆
U.I: Melyik hülye vesz AMD laptopot? Azt nyáron dobhatja ki, ha játékra is használná...
Aznap kénytelen voltam rendelni az internetről egyet!