Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szmordokxd avatar
Igen ezt megértem és jogos, de mint már leírtam elözőleges hozzászólásomban, hogy nem pont a legúljabb játékokkal szeretnék játszani. Én már akkor is boldog leszek ha AC 1-2-öt és hasonló besorolású játékokat viszi, mert hát hiába 1 gb-os videókártya,mindenhol ocsárolják.1-2 pozitív kommentet láttam csak eddig róla.
0
0
0
0
zsexer avatar
Nem az ASUS kártya a rossz, hanem a 6450 a gyenge, pláne két magos procival, ami szintén nem egy mai darab, 2GB memóriáról már nem is beszélve. Szóval túl sok mindenre ne számíts ettől a géptől, sajnos már eljárt felette az idő. A 6450 amikor megjelent se volt egy acélos darab.
0
0
0
0
szmordokxd avatar
DC universe-hez 256-os videókártya kell minimum nem? Vagy más is közre játszik itt?Ennyire rossz lenne ez az ASUS kártya?
0
0
0
0
Underworld avatar
Hát az ac 1-2 elmenne ,de dc universehez komolyabb vga kell!
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Szerintetek egy ilyen géppel némileg lehet játszani?(please olvasd végig)
Intel pentium duo 2x2,8
Ram:2 gb
Videókártya: ASUS Radeon HD 6450
-------------------------------------------------
Nos azért kérdezem mert nemsokára kapok egy gépet amiben ilyen cuccok vannak.Viszont sok helyen olvastam, hogy ez az ASUS kártya inkább hd filmekhez való minthogy játékhoz.Viszont én szeretném játékokhoz is használni, NEM BAJ ha nem max grafikán megy valami el, ill. az se baj ha a legúljabb játék éppen nem megy el.Szóval kiváncsi lennék a véleményetekre.Szerintetek azért elvinné?Ill. ilyen AC 1-2 meg mondjuk DC universe-t vinné?

Köszönöm előre is a válaszokat!
0
0
0
0
Bronson avatar
ogre77 :: igen, természetesen csatlakoztatni kell...

zsolt566 : elvileg meg kéne hogy legyen a 30+fps, de csodákat ne várj
0
0
0
0
ogre077 avatar
Ma vetem egy hd 7770 van rajta egy PCI-E csatlakozó, még a tápon is van, az muszáj csatlakozmom? Meg nem volt olyan fajta vga-m😀 gondolom az aggya az áramot neki Thx válasz előre.
0
0
0
0
MariusTitus avatar
egy sima GTX 750 az én konfigommal mediumon a bf4t 1280x1024ben tudná futtatni 30fps+al?
0
0
0
0
Bronson avatar
én automatán szoktam hagyni afterburnerben, így a kihasználtság függvényében emeli a fordulatszámot...
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Értem de hogy szabályozzam be ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Elég a program áltál kínált törlés, de ha biztosra akarsz menni, akkor a driver sweeper nevű programmal még egyszer letakaríthatod ami esetleg maradt. a ventit birod a catalystban is szabályozni, de az msi afterburnerrel is lehet.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Kellemes délutánt
Amikor felrakom a 14.6-os vga drivert az előzőt hogy kell törölni ? Elég a telepítés során amit a program felkínál törlést alkalmazni , vagy máshonnan kell kitörölni az előzőt ?
Még egy kérdés : videokártya ventilátor sebességét Ti , hogy szoktátok szabályozni ?
Ugye van az automata és a manuális , melyik jobb ill halkabb ?

Köszönöm !
0
0
0
0
YraY avatar
Phúúú hát én most meg nem mondom neked😃 Majd ha lessz kedvem szétszedni akkor küldök egy üzit😃 Annyit tudok hogy 600W...de nem hiszem hogy tuningolni fogom a kártyát mert 1 nem nagyon értek hozzá és nem is próbáltam 2 a táp nem hiszem hogy bírná
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen tápod van? Ha 1 GTX 460-nal elvolt akkor talán ez sem lesz neki gond.
0
0
0
0
YraY avatar
Taylor a hellyel nincs gond😀 Mondjuk a táptól félek..igaz, hogy 600Wattos, de nagyon nem márkás...mondjuk csak 2 éves a táp.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pont annyit számít amennyit😃 Am nem. Az ASUS is felhúzható oda ahová a giga. Ez az 1100 Mhz nem nagy dolog. Eleve 1050ről indulnak a 270xek hivatalosan. Egyébként házad milyen GIGA 270x elég hosszú. 285mm. Befér? ASUS 15mm-rel rövidebb.
0
0
0
0
YraY avatar
Értem..meg láttam, hogy az Asusnak a magórajele alapból 1000Mhz-en van, Boostolva 1050 és a GIGA-nak alapból 1050 és tuningolva 1100...sokat számít a különmbség?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ASUSnak jobb a megítélése. De am nem sok. 2 ventis hűtés a 3 ventissel szemben. Asus csöndesebb egy picit. Giga is tud csöndes lenni csak alapból kicsit hangosabbra van belőve. De mindkettő jó.
0
0
0
0
YraY avatar
Asus R9 270x vagy Gigabyte? Melyik a jobb? És miért? A válaszokat köszönöm!
0
0
0
0
dave500 avatar
TaylorXIII: Köszönöm, most már 1150 Mhz-es GPU órajelen is stabil!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
dave500: +20-ra.

Akkor nem tudom. Annyira nem vészes szerintem.
0
0
0
0
roba1996 avatar
TaylorXIII: a Házam jó szellőzik !
0
0
0
0
dave500 avatar
Sziasztok!
Az Ati HD 78xx szériától kezdve van ez az "áramkolrát" beállítási lehetőség a catalystban.. most ezt +20-ra kell tenni, vagy -20-ra, hogy jobban lehessen húzni?
Valahogy nem tiszta..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AZ igazából jó szerintem. Ilyen 20-30 szálakon szoktak menni ezek ilyenkor. Majd most jön az ASUS Strixx vagy micsoda és az 65 fokig el sem fog indulni. Házad jól szellőzik?
0
0
0
0
roba1996 avatar
TaylorXIII: A venti szabályzás autómatán van most 49 fokos és a venti csak 28% van!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért 1 hónapja hidegebb volt😃 Mostanában meleg van. Lehet, hogy a kártya ventilátora mikor netezel túlságosan lelassul. Játék közben hőmérséklet teljesen jó. Netezés közben meg ez sem olyan vészes.
0
0
0
0
roba1996 avatar
bukta2: Hát nem most is netezek és most 48 de eddig nem melegedett netezés közben még 40 fokig se ment el játékok közben meg maxx 55-56 volt egy hónapos a vidi kari 2014.04.22 én vettem!!
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát netezés közbe tényleg nem normális az 55 fok de ha terhelve van a kártya akkor a 65 az sztem még nem gáz,de erre majd a hozzáértők megmondják a választ 😃
0
0
0
0
roba1996 avatar
játék közben eddig a max az 65 volt!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
és mennyi játék közben?
0
0
0
0
roba1996 avatar
TaylorXIII: Én arra gondoltam hogy a tápom nem elég neki netezés közben 45-55 most pl:50 fokos és egy ilyen venti nyomja oldalról a levegőt coolink swif2 120p semmi más nem melegszik csak a vidi kari és szerintem netezés közben nem normális az 55 fok!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Magától is képes rá de a táp hője a házban emelheti egy kicsit a hőmérsékletet így a kártyáét is. De ez igaz a vinyóra és procira is. Miért mennyire melegszik?
0
0
0
0
roba1996 avatar
Az lehet , hogy a videókártyám: sapphire r7 260x 1gb gddr5 oc hogy a táptól melegedhet? a tápom 500W!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja, értem. Akkor vedd az 500-ast.
0
0
0
0
no avatar
de lesz csak mivel adnak a kártyához most wd-t gondoltam akkor megveszem és a nyár végén pedig a többit fejlesztem bele
0
0
0
0
ogre077 avatar
Ha megveném eszt a vga-t elég neki a táp? eza a tápom Chieftec gpa-400
Sapphire Radeon HD 6850 1GB DDR5 256
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Igen, elég, bár veheted az 500 wattost mert nem sokkal drágább. De te egy E3300 mellé akarsz GTX 660-at? Proci csere nem lesz?
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII: akkor elég egy FSP Hexa 400W?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Helyesbítek: Ha újabb játék és jobban fekszik a GCNnek akkor 100%-kal is jobb lehet talán.

brazor_hun:attól nem lesz baja. Max a táptól lehet baja. Illetve laptól de az is inkább a táp segítségével.
0
0
0
0
no avatar
és lesz baja a videókártyának[url]http://***/webshop/product/gigabyte_gv_n660oc_2gd_gtx660_2gb_gddr5_pcie________________watch_dogs___kingston_16gb_pendrive/264557[/url] ha egy ideig csak 2gb ramot használok mellé?
0
0
0
0
Flash avatar
A 3.0 a sebességet jelenti, nem a foglalatot. 😀 Belemegy.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII: és a kártya bele megy az alaplapba? mert az alaplap foglalata x16os és a kártyá-é meg meg 3.0
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olyan 80%-kal kb.

brazor_hun: ha még nincsm eg a táp akkor ne vedd meg. Ha megvan akkor meg inkább cseréld le. pl FSP HEXA 400-ra vagy 500-ra.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Menyivel erösebb ASUS Radeon R7 250 1GB 128bit DDR5 a HD6670 2GB DDR3-nál? Thx elöre a választ.
0
0
0
0
no avatar
[url]http://***/webshop/product/gigabyte_gv_n660oc_2gd_gtx660_2gb_gddr5_pcie________________watch_dogs___kingston_16gb_pendrive/264557[/url]---> ezt a kártyát elbírja ez a táp:AKYGA Basic 500W AK-B1-500 és ebbe az alaplapba be lehet rakni:ASRock G31M-VS2
0
0
0
0
zsexer avatar
Érdekes 😀 Valahol kihajtja valahol nem? Mindenesetre köszi a választ 😉
0
0
0
0
zsexer avatar
Jó reggelt! Kérdésem lenne felétek 😀 Nézegettem a kártyám kihasználtságát, és egy két játékban érdekes értékeket kaptam. Far Cry 3 pl csak 50-60 %-ban használja a kártyámat, miközben más játékokban (Tomb Raider 2013, Max Payne 3, Metro LL) meg 99 %...Mi lehet ennek az oka, hogy nem használja bizonyos játék maximumon a kártyát? Válaszokat előre is köszönöm! 😉
0
0
0
0
ogre077 avatar
Bronson: Igen haszaltan vetem, de elöször és utójara, csak holnap kitudom próbalni. Köszi a szépen választ. Akor ennek vga-nak annyi😞 De érdekes a csökenés motban csak müködik a gép, és a rendesen elinditom akor kék halál és ujra inditja és akor csak a csökenés motba ad lehetöséget.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció