Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TaylorXIII avatar
Én a Mantle miatt a 3gb vram miatt és a jövőben DX12nél előnyösebb architektúra miatt mondom az r9 280x-et. Plusz még olcsóbb is. Plusz a Gameworks effektek AMD karin is jól fognak futni mert muszáj arra is optimalizálniuk. NV mellett a kevésbé problémás driver, a shadowplay, a PhysX és geforce expreice van. Bár hasonló van AMDnél is. Azt nem tudom sűrűn kell-e az NVIDIA karikat gariztatni. De kétlem. Max ha valami silány gyártó termékei. Az inno3d pl elvileg ilyen.
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Ezt a kérdést már feltettem itt egy másik fórumban, de minden véleményre kíváncsi vagyok.

Nekem dilemmám van NV és AMD szinten. Nem tudom eldönteni hogy ASUS GTX770 vagy ASUS R9 280X. Eddig csak AMD VGA-im voltak, viszont egyre jobban meglátszik teljesítményben, hogy sok játék NV párti. Viszont az R9 280X-ben több a ram és a bit is magasabb. Tesztek alapján nagy különbség nincs, de egyre több játék kéri majd a 3GB V ramot, viszont mindegyiken ott az NV logo. Szerintetek melyik érné meg jobban a 2 VGA közül?
És igaz e hogy az NV-ket sűrűn kell gariztatni. Köszönöm.
0
0
0
0
zelcsi avatar
ogre077 : Az 5870 és nem is kevéssel! http://www.anandtech.com/bench/product/1062?vs=1079
0
0
0
0
ogre077 avatar
Pls help: mejk a erösebb? HD5870 1GB 256bit DDR5 vs gigabyte 7770 oc 1gb ddr5
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Fordítok magamnak magyarról magyarra. 920ról akarod 1050-re húzni? Ha igen akkor ja bánthatod. Azt minden bizonnyal bírni fogja.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!AMD kártyáknál Overdrive max kihasználással egy HD 7850 OC karit (920-ról 1050-re) húzva bánthatok?
0
0
0
0
toopa avatar
Dani46 : Miért kapna kevesebb fps-t kisebb felbontáson?
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ne is nyúlj hozzá de küld vissza ha tudod gariba.
0
0
0
0
Feralboss avatar
Hát az is lehet,de ezért szerintem nem veszi vissza a garancia (sőt még ki is röhög ).
Lehet hogy tényleg a hő paszta szarod hatott el (félév alatt^^)
De nem merek hozzá nyúlni mert ha szét szedem lehet hogy nem veszik vissza a garanciába.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
msi afterburnerben lehet csinálni neki ventilátorházirendet. Am az nem lehet, hogy kifogtál esetleg egy hibásat? Ennél a kártyánál a 70% azért elég sok. Egyik legjobb hűtésű kártya. Talán kifogtál egy hibás példányt😞 Próbáld lecserélni egy másikra.

Nem tudom oddworld30 de teszt sincs róla. De egy giga gtx 660 tuti jobb. Vagy esetleg a 750 ti 2gb. Az meg ugye alig fogyaszt.
0
0
0
0
Feralboss avatar
Hogyan tudnám automatizálni vga-m ventilátorát?
Úgy értem, hogy 60foknál 80% pörögjön, mert az én vga-m nem akar pörögni magátol:/
Spoiler!
Egyébként volt problémám vga hőmérsékletével (85fokig is fel ment), fel tettem 80%-ra a ventijét és max 70fokot mértem.
Aránylag már szerintem elfogadható.
0
0
0
0
no avatar
Hangosak vagy mi😀? alapbol nem hűti magát hogy teteni kell rá még valamit😀?
Gtx750 ti is jobb mint hd7770, azon is gondolkozom.. 2 gb-os
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
37 ezres zotacot szerintem kerüld el. Ilyen kártyára nem szabad hőcsö nélküli egy ventis hűtőt rakni. De ha a hang nem gond akkor vegyed. De az tuti nem halk.

inferno2001: Ha a c3 úgy megy ahogy írtad akkor el.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Az a baj manapság már a 1080p is kis felbontásnak számít nemhogy a 1440x900,és minél kisebb annál jobban a cpu dolgozik,ami az i3 esetében pont nem kéne,mer alapból kevés, cpu teszteket is kis felbontáson csinálják hogy látszódjon az erő különbség!full hd sztem több fps-t kapnál mint 1440x900 on!
0
0
0
0
no avatar
Hogy járock jobban ha netröl veszem vagy pc bolt?? ott ráteszik még saját hasznukat nagyker végett?? mert neten 37 rugo Zotac gtx660... 2 gb ddr5
0
0
0
0
no avatar
A gépem elvinné a bf4-et minimum grafikán szaggatás nélkül multiba???(a crysis 3 mat medium grafikán full hd-ba simán viszi)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én csak azért kérdem mert BF4 alatt jó az AMD. De szerintem válthatsz 660-ra. Max ha nem jó úgy sem akkor veszel egy i5 procit. ha már ennyire kell a multiban az fps meg a jó grafika.
0
0
0
0
no avatar
Azt állitom hogy 1440*900-on, de nem az a lényeg, hanem az hogy anno már bánom hogy Nvidiárol váltottam erre még peddig azért holott már leirtam hogy jopár játék totál fos, és nem a gép miatt mert mielött régi kari volt azelött jol mentek adott gamek, itt meg akármilyen full low stb. élvezhetetlenek, assains 3, timeshift, call of dutya modern 2 miegymás, amazing sp1-2 stb stb ami qvára baszta csörömet, na azért akarom leváltani ezt a szart... aki arra gondolol hogy gép zakkant meg az téved, hiába tettem mindent ujra windowst legfrisebb driverekkel stb első betevéskor már baszakodott azt hittem driver maradék gt440-röl,...... Amd egy szar....
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
oddworld30: Azt állítod egy 7770nel még minimumon sem lehet normálisan játszani? Te 1366x768ban játszol vagy miben ugye?
0
0
0
0
no avatar
akkor cpu miatt is laggolhatott a bf 4, mi az ami fullon menne a gtx660-al mostani gamek közül? I3 mellett... persze gond nélkül..
0
0
0
0
Dani46 avatar
pont az a jó ha minnél magasabb a a gpu kihasználtság!!!
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Szia mindenki

Az normális ha az Enemy Front játék 98-100%-ban használja a videokártyát V-Sync off
Azért kérdezem mert a Wolfenstein: The New Order pl csak 60-70%-ban
köszi
0
0
0
0
no avatar
akkor nics rá eséj hogy legalább minimum grafikán elvigye a bf4-et multiba szaggatás nélkül?(A crysis 3-mat full hd-ban közepes grafikán simán elviszi. )
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát nem tudom mikkel akarsz játszani de bf4 be már leáldozott az i3 nak tökéletes proci a régiekre de ezek a játékok már képesek 6-8 magot használni esélye nincs az i3 nak sajna!!!
fx 6300-t megverte vmikor az i3,most fordult a helyzet!
0
0
0
0
no avatar
Bf4 szaggatna ezzel a gtx660-al is?? hd7770-el azért qvára volt baja.. lehet hogy akkor az i3 miatt nemtom...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nincs olyan hogy nem használná ki a kártya erejét,van olyan játék ahova elég az i3 ott tökéletesen menne azzal a kártyával,ahova kevés az i3 ott a vga nem menne 99% on hanem mondjuk csak 50%-on onnantól teljesítmény vesztés ezér nem lehet rá mondani hogy nem menne vele!!!!!!
https://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4-test-bf4_proz_2.jpghttps://static.techspot.com/articles-info/458/bench/CPU_03.png

BF3 ba tökéletes az i3 ugyan azt tudja mint a többi proci,bf4 be már kevés!!!
0
0
0
0
no avatar
Emberek akkor i3-2100 3,10 ghz mellé tényleg nem járnék rosszul egy gtx660 2 gb ddr5-el? többen mondták, persze nem itt, hogy i3 nem használná ki a kártya erejét, de jobb lenne mint hd7770... fexa hexa 500 w a táp...
0
0
0
0
hdavid avatar
integrált videókártyát felejtsd el!
0
0
0
0
no avatar
Ez a gép elvinné a bf4-et minimum beálításokon multiplayer-ben szaggatás nélkül?(videókártya integrált)
0
0
0
0
bazsi135 avatar
Még terhelés alatt is sok,nagyon.
Szedd le róla hűtőt és pasztázd be újra.
Speedfan vagy Afterburrel feljebb tudod nyomni a RPM-et,de nem fog sokat segíteni.
4-5 fok max
0
0
0
0
Feralboss avatar
Sziasztok!
Soknak számít már ha vga-m hőmérséklete elérte a 85fokot? (max)
Illetve a max 48% pörög vagy is 1440PRM-en megy, tovább soha sem megy...^^
Olvastam nvidia oldalán hogy max 97fokot is bír, de engem akkor is aggaszt az a 85fok😀
(hozzá teszem, hogy most takarítottam ki illetve nincs rá téve az oldala)
0
0
0
0
Konry avatar
Kösz a gyors választ! 😀 Remélem sikerül majd lejjebb vinni a hőfokot.
0
0
0
0
cseszka avatar
Azok a kártyák melegebb vérüek voltak,de én megpróbálnám ujra pasztázni,mert valszeg már beszáradt ha még nemvolt,elég idös kis kártya a gtx260,valamint a hütöbordákat kifujni,vagy afterborner progival huzd feljebb a ventiket,és nézd meg ugy meddig melegszik.
0
0
0
0
Konry avatar
Sziasztok!
Ma tettem a gépembe egy Geforce GTX 260-at.
Az lenne a kérdésem, hogy az normális, ha a gép nyugalmi helyzetben van, a kártya 50 fokos. Amikor játék is el van indítva, akkor elérheti a 90-es hőfokot is (ilyenkor egy kis égett szag is jár hozzá).
Mit lehetne ezzel kezdeni?
Ha valaki segíteni tudna, vagy csak tanácsot tudna adni azt megköszönném 😀
0
0
0
0
Devis avatar
API, olyan mint a dx, de más a működési elve, és a felépítése is. GCN-es amd kártyákon lehet aktiválni, már amelyik játék támogatja.
0
0
0
0
Puffin avatar
nekem 280x van és eddig meg vagyok elégedve vele! A BF4 ultrán 50fps+ mantle on. A Watch Dogs-al mondjuk nem vagyok kibékülve, az optimalizálatlanság miatt.
0
0
0
0
griff55 avatar
most fogok váltani r9 280x-re , szerintetek jó választás? kicsit fáj a szívem h megválok az nvidiától de a 770 drága...
0
0
0
0
Bronson avatar
természetesen nem kell megegyeznie a márkának
0
0
0
0
fort988 avatar
Üdv az lenne a kérdésem(ELÉGÉ HÜLYE KÉRDÉS) hogy nekem egy asus alaplapom van és én egy gigabyte videokártyát szeretnék venni, hogy a kettő jól menne e vagy inkább vegyek egy asust ??
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
értem köszönöm szépen😀
0
0
0
0
cseszka avatar
A memoria sávszélességet határozza meg,minél több,annál jobb.Középkategóriás kártyákonn 128bit,erösebb kártyákonn már 256bit vagy nagyobb van.128bit alatti kártyát,pl ami 64bites 4Gb vrammal nemszabad megvenni.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
sziasztok a bit ek sokat számítanak egy videó kártyánál?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Elégé off de , hogy utazol 90%-os kedvezménnyel?😃
0
0
0
0
niteforce avatar
90%-al utazok 😀 Fehérvárra oda vissza 250-ből megvagyok.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De az utazási költség nem számít?😃 Szóval oké, hogy 5 ezer forint mondjuk egy 9600GT ami Győrben van de oda is kell érte menni😃 Ennyire erővel egy 7 ezres kari budapesten jobban megéri, nem?😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció