Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mr4r0n avatar
sacpatrik írta:
őőőő VGA-t lehet valahogyan húzniiii? (nemakarom maxig felhuzni ám nVidia Geforce 8600GT-m van 256mb)

és RAM ot lehet huzni?? (tom hülyekérdés))) 😆

RivaTuner
0
0
0
0
no avatar
őőőő VGA-t lehet valahogyan húzniiii? (nemakarom maxig felhuzni ám nVidia Geforce 8600GT-m van 256mb)

és RAM ot lehet huzni?? (tom hülyekérdés))) 😆
0
0
0
0
thug85 avatar
kisborda írta:
Helo!
Van egy GIGABYTE HD 4670 VGA-m és azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt egy kicsit húznám akkor jobban menne a GTA IV meg egyéb játékok? Ha igen akkor megmondanátok hogyan és mennyire érdemes?
Előre is köszi!😃😃

A Catalystal tudsz rajta húzni. Hogy jobban fog tőle menni a GTA4, én azt kétlem. Teljesítmény javulást érhetsz el, de a GTA esetében nem lesz olyan mértékű, hogy abból bármit is észrevegyél! A hőmérsékletre ügyelj!

heim1977 írta:
helló.
Intel Pentium P4-et 2.8-ról szeretnék 3.2-re húzni.
Valaki segíthetne hogy pontosan hogy is kell!!Nem vagyok teljesen képbe!!😕
légyszi segítsetek😊😆

A Biosban tudod ezt beállítani. Hogy pontosan hol az Bios függő, ezt most így nem tudom megmondani. De csak óvatosan. A hőmérsékletre fokozottan figyelj terhelés alatt!
0
0
0
0
no avatar
helló.
Intel Pentium P4-et 2.8-ról szeretnék 3.2-re húzni.
Valaki segíthetne hogy pontosan hogy is kell!!Nem vagyok teljesen képbe!!😕
légyszi segítsetek😊😆
0
0
0
0
kisborda avatar
Helo!
Van egy GIGABYTE HD 4670 VGA-m és azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt egy kicsit húznám akkor jobban menne a GTA IV meg egyéb játékok? Ha igen akkor megmondanátok hogyan és mennyire érdemes?
Előre is köszi!😃😃
0
0
0
0
szevy avatar
oké,megkeresem
köszi
0
0
0
0
thug85 avatar
szevy írta:
van itt olyan akinek i7 920 -as procija van,és ért a tuninghoz?
gyári hűtéssel meddig húzhatom a procit?

Ebben a témakörben toopa a te embered!
Neki ilyen procija van, és ő mindent tud ennek a procinak a tuningolásáról!
0
0
0
0
szevy avatar
van itt olyan akinek i7 920 -as procija van,és ért a tuninghoz?
gyári hűtéssel meddig húzhatom a procit?
0
0
0
0
rappit4 avatar
én ehhez total blööd vagyok szoval valaki magyarázz el hogy tdunék a proci húzni??? mondjuk egy 3,0 ghz-re !!
0
0
0
0
krisz153 avatar
hát egy intel pentium dula core e5200-at szeretnék kicsit följebb pöccenteni és egy asus p5b deluxe alaplapom van
0
0
0
0
akinho94 avatar
krisz153 írta:
mivel érdemes procit húzni?

Kötéllel. 😃
Amúgy BIOSból érdemes tuningolni. Szoftveresen csak a finomhangolásnak vagyok a híve. De ha leirod, hogy mit szeretnél húzni milyen alaplapban talán akinek oylan van tud segíteni. 😉
0
0
0
0
krisz153 avatar
mivel érdemes procit húzni?
0
0
0
0
no avatar
Látom itt nem noobokkal van teli az oldal ezért is kérnék segitséget hogy az én konfiguráciomból mennyit tudnék még rántani húzni vagy tuningólni cpu,vga,ram, de inkább cpu ha van komment akor a gépemnél várom öket.TIHIX
0
0
0
0
wynny avatar
tomtiraz írta:
Nem tervezek semmi tuningot csak szeretném ha halkabb lenne

csendesebb? hmm...oksa, vizhütés, egy nagy hütöblock 2 12cmes silent ventivel...annyit sem hallasz hogy pszt😆😆
0
0
0
0
MaliDual avatar
kz009 írta:
Hali! Nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy mért van ha az húzom a procim akk a lap-om az felhuzza a ram órajelét is és ha elkezdek valamit futtatni akk kifagyok...aki tud az segítsen plz!

ha húzod a procit akkor mindet húzol ha jól tudom beleértve a ramoka is.először is a PCi/AGP/PCIe clock-okat le kell fixálni.a ramokat vedd vissza pl: ha 667MHz-es van akkor 533 ra én nem lesznek túlhúzva.memóriaidőzítéseken is lazíts ha fagy vagy kékezik.vagy állíts a DRAM:FSB arányon.de nekem is a memória szarakodott.mindent visszavettem a náluk és lám ment 1.8ról 2.4re aproci gond nélkül holnap a 3GHz a cél.ha fesz nem emelsz akkor nem negyon fog sülni a proci se.remélem tudtam segíteni.
0
0
0
0
kz009 avatar
Hali! Nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy mért van ha az húzom a procim akk a lap-om az felhuzza a ram órajelét is és ha elkezdek valamit futtatni akk kifagyok...aki tud az segítsen plz!
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
üdv. szerintetek lehet az hogy az én Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 @ 1.60GHz procim 3800Mhz-ig tom húzni?
(csak kérdezem mert Everest Ultimate Ed.-ban azt írta rá ki
kép: [LINK]
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok valaki segitsen nekem hogy nálam az 5.ös képen látható (standarm)beállitást feljebb tornászom kettövel és így lessz extrame,na hogy ez a báallitással csak akkor lenne stabil a gépem ha a fesszt is feljebb tenném de kipróbáltam párat de nem sikerült nagyon nem mélyültem bele mert nem akarom ***ni a gépet de ha valaki tudna segiteni hogy mi lehet a baj annak örülnék,vagy egy ésszerübb beállitási kisérletet,http://img509.imageshack.us/img509/6839/20100103587.jpg
0
0
0
0
jumbo avatar
bumblebee írta:
de az remélem nem csak intel procikhoz van az a progi.. ezt még mondjuk nem halottam ezt a progit respektive..

"Új verzió jelent meg az IntelBurnTest néven ismerté vált tesztalkalmazásból, melynek segítségével megbizonyosodhatunk processzorunk stabilitásáról, vagy éppen instabilitásáról. A név ne tévesszen meg senkit, a szoftver nem csak Intel, hanem AMD központi egységeken is képes a tranzisztorok felizzítására!"

[LINK] letölthető a legfrissebb.
0
0
0
0
bumblebee avatar
de az remélem nem csak intel procikhoz van az a progi.. ezt még mondjuk nem halottam ezt a progit respektive..
0
0
0
0
jumbo avatar
arcsi966 írta:
Valaki tudna irní egy programot amivel le tudom tesztelni a gépet hogy stabilan működik e főként a processzort.

Az IntelBurnTest-et javaslom mivel azzal nem kell órákon át teszteltetni!!!!
Én az alapbeállításoknál használom a tesztelőt/5 teszt kb 4-5 perc/ igaz én nem voltam annyira kíváncsi a pontos végére,mint a fanatikusak😉
0
0
0
0
sagesz93 avatar
arcsi966 írta:
Valaki tudna irní egy programot amivel le tudom tesztelni a gépet hogy stabilan müködik e föként a processzort.

persze: prime95, izzasztja a procit, ramot
intel burn test is hasonló
ebből valamelyik csak megfelel 😀
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudna irní egy programot amivel le tudom tesztelni a gépet hogy stabilan müködik e föként a processzort.
0
0
0
0
tomtiraz avatar
Elméletileg a gyáritól mindenképpen jobb,de megnézem a magasabb árú coolereket is ,kösz!
0
0
0
0
jumbo avatar
tomtiraz írta:

nem ismerem az általad felsorolt coolereket,de gondolom nem lehet valami jó,ha olyan olcsok😕
0
0
0
0
tomtiraz avatar
0
0
0
0
jumbo avatar
tomtiraz írta:
Hahó, cpu hűtőkről szeretnék kérdezni!
A gépemben a gyári hűtő van,a hőmérséklettel nincs problémám,de már kezd kicsit hangos lenni(porlefúvás után is)Sima 7cm-es ventit nemigen találok,de komplett hűtőket igen.ezen a kettőn filózok:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=11328
vagy:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=18981 Ezek megfelelőek,és beférnek a régi helyére?(az eredeti: amd athlon 64 x2 4800+ procin van)

Ha szeretnéd húzni a procit akkor én inkább egy [LINK] ilyent vennék a helyedben.
Nagyon csendes,és nagyon jól hűt😉
nekem ugyanez van 775 ös procira😉
0
0
0
0
tomtiraz avatar
Hahó, cpu hűtőkről szeretnék kérdezni!
A gépemben a gyári hűtő van,a hőmérséklettel nincs problémám,de már kezd kicsit hangos lenni(porlefúvás után is)Sima 7cm-es ventit nemigen találok,de komplett hűtőket igen.ezen a kettőn filózok:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=11328
vagy:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=18981 Ezek megfelelőek,és beférnek a régi helyére?(az eredeti: amd athlon 64 x2 4800+ procin van)
0
0
0
0
sagesz93 avatar
berci96 írta:
hali azt szeretném kérdezni hogy a vga-mat meddige lehetne huzni gyári hütővel radeon 4650 1gb ddr2
igy huzás nélkül 37-38fokon van a hőmérséklet

Hanyagold a húzását, mivel sok mindent nem ér el vele.
Amúgy ezért van a Ati catalyst... ott is tudod húzni és látod a fokokat is.... De egy ddr2-es, "gyenge" kártyánál, nem ér sokat a tuning.
0
0
0
0
berci96 avatar
hali azt szeretném kérdezni hogy a vga-mat meddige lehetne huzni gyári hütővel radeon 4650 1gb ddr2
igy huzás nélkül 37-38fokon van a hőmérséklet
0
0
0
0
jumbo avatar
19951207 írta:
heló
a kérdésem az hogymeddig lehet húzni egy AMD Athlon XP 1833mhz (11 x 167) +2500 prockót hogy a gyári hűtés marad ha lehet elég az 1.9-2.0ghz is elég lenne 😀(az oldala levan szedve a jobb hűtés érdekében)
segítenétek?

[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=54&pid=68836#post_67617[/url]
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
heló
a kérdésem az hogymeddig lehet húzni egy AMD Athlon XP 1833mhz (11 x 167) +2500 prockót hogy a gyári hűtés marad ha lehet elég az 1.9-2.0ghz is elég lenne 😀(az oldala levan szedve a jobb hűtés érdekében)
segítenétek?
0
0
0
0
jumbo avatar
matrix107 írta:
Hellotok az lenne a kérdésem h 1 Nvidia GeForce 9400GT GPU órajelét 550--->600ig és a memória órajelét akarnaám 500-550 környékéig húzni mien hűtést vegyek rá 15 000ft-n belül?

inkább add el a 9400 at és add hozzá a 15 ezerhez és vegyél egy 9600 at,vagy egy hasonló ATI-t
0
0
0
0
matrix107 avatar
Hellotok az lenne a kérdésem h 1 Nvidia GeForce 9400GT GPU órajelét 550--->600ig és a memória órajelét akarnaám 500-550 környékéig húzni mien hűtést vegyek rá 15 000ft-n belül?
0
0
0
0
jumbo avatar
Davezorrr írta:
intel core 2duo paszta nélkül gyári hűtővel 2,8Ghz-ről 3Ghz-re akarok huzni. Lehet ???? most 40-47 C

Az a kérdés,hogy ez az érték terhelve annyi vagy terheletlenül./Terhelésre ajánlom az IntelBurnTest-et!ez igazán megdolgoztatja a procit/
A másik....olvass vissza,hogy mit írtam pár hozzászólással előrébb! 1108-es

Leon--1108-as hozzászólás.Beállításban nem tudok segíteni,de a legtöbb alaplapnak van progija amivel lehet húzni a procit😉
😆ANONEx--A játékok nem képesek megdolgoztatni rendesen a procit,/kivétel 1-2/főleg,hogy a legtöbb játék csak 1-et használ!!!
Dolgoztasd meg a procidat Te is az IntelBurnTest-tel.Azt írják róla,hogy AMD-re is jó./Ja és használj CoreTemp-et a hőmérséklet kijelzésére a teszt idején.Az megőrzi a legmagasabb értéket😉/
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Halli 😃
feltettem az msn 09et régi modu ablakban 😆 dos-os vagy nemtom 😆 és bejön minden és a bejelntkezénél kiirja hogy az eljárás belépési pontja CheckRemoteDebuggerPresent) nem található a DLL-ben (KERNEL 32.dll)
segítsetek fontos nagyon 😀
0
0
0
0
albert2 avatar
Davezorrr írta:
intel core 2duo paszta nélkül gyári hűtővel 2,8Ghz-ről 3Ghz-re akarok huzni. Lehet ???? most 40-47 C

Simán, hisz csak 200 mhz, de paszta nélkül nem tudom mi lesz... kérdezz erről tapasztaltabb tuningost 😉
0
0
0
0
ReSeth avatar
Element írta:
😆ANONEx írta:
AMD SEMPRON 2800+ 1600MHz -es procit meddig lehetne húzni gyári hütövel ? vagy ha vennék rá egy max 15eurós hütöt?
jah és jó lenne azt is megmondani, hogy ha túlhúzom akkor mi történik? jön egy fekete füst a gépből és kampec? 😆 de énsem tudom hogy hol kell húzni , meg miket kell áligatni..
hálás lennék ha valami elmagyarázná! thx

Pár 100 MHz-t tudnál húzni vele gyári hűtővel is, 15 euróé kb meg tudnád venné az Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 és azzal már többet tudnál kisajtolni belőle. A biosban tudod húzni a procidat, és h ha több kakaót adnál neki mint birna, a gép indításkor restartolná magát és az visszaállitaná a proci órajelét alap helyzetbe. Figyeld a hőmérsékletet h mennyit emelkedik a húzás után, mert azért jó lenne ha nem menne 70 fok felé😉

Aha, köszi, most cod2 után vagyok kb 10perce játszottam és 38 C-t mutat a procira az everest... A vga-m szok sok lenni, az kb 60 körül van 😃 és azzal a Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 -el mennyit lehetne huzni ? 2,0ghz meglenne?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
0
0
0
0
jumbo avatar
nemkrisz11 írta:
és én meddíg húzhatok kb egy 1 Intel dual core E5300 2.6Ghz et,1 Freezer Xtrame rev. 2.0 el? (ezzel a hűtővel alap órajelen 18C fokos)

Még mielőtt mégegy ilyen kérdés lenne.......
Egy procit addig lehet húzni:
1:amíg a rendszer stabil marad
2:amíg a processzor hőfokot 70 C alatt tudod tartani teljes terhelés alatt/ez fölött már károsodhat a proci/

A hőfok alacsonyan tartása nem csak attól függ milyen valakinek a hűtője.
Függ a proci és hűtő megfelelő kapcsolatától!!/van megfelelő mennyiségű paszta,vagy nincs;a proci és a hűtő kapcsolata megfelelő-e.ha csak egy gombostűfejnyit érnek össze........hát az gáz/

tehát ilyen kérdésre válaszolni nem lehet megfelelően ennyi adat kiséretében😕
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
és én meddíg húzhatok kb egy 1 Intel dual core E5300 2.6Ghz et,1 Freezer Xtrame rev. 2.0 el? (ezzel a hűtővel alap órajelen 18C fokos)
0
0
0
0
azbizony avatar
Én a procimat meddig húzhatom gyári hűtéssel?? Intel pentium dual core E2220 2.4 Ghz
0
0
0
0
MaliDual avatar
Nekem az intel e2160 as procim nem megy 2,2GHz fölé mert fölötte kékhalálozik.Miért?Valaki segítene?miket állítsak?(Roberto mondta hogy 2.4 ig simán menne)Memóriát visszavettem 667 ről 533 ra pci/agp clock levan fixálva.a memóriánál még valamit állítgatni kell 2T meg ilyenek csak nem tudom hogy mit.PLS help.
0
0
0
0
Element avatar
😆ANONEx írta:
AMD SEMPRON 2800+ 1600MHz -es procit meddig lehetne húzni gyári hütövel ? vagy ha vennék rá egy max 15eurós hütöt?
jah és jó lenne azt is megmondani, hogy ha túlhúzom akkor mi történik? jön egy fekete füst a gépből és kampec? 😆 de énsem tudom hogy hol kell húzni , meg miket kell áligatni..

Pár 100 MHz-t tudnál húzni vele gyári hűtővel is, 15 euróé kb meg tudnád venné az Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 és azzal már többet tudnál kisajtolni belőle. A biosban tudod húzni a procidat, és h ha több kakaót adnál neki mint birna, a gép indításkor restartolná magát és az visszaállitaná a proci órajelét alap helyzetbe. Figyeld a hőmérsékletet h mennyit emelkedik a húzás után, mert azért jó lenne ha nem menne 70 fok felé😉
0
0
0
0
ReSeth avatar
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hali. Nmtoom mennyire ide tartozik d nmtoom h hol kérdezzem meg. 😃

Az érdekelne, h az FSB értékek azok az AMDnál is ugyanazok mint az intelnél. Mert Inteles vok, 1333 MHz-es az FSBm, azt 1ik nap megnéztem everestel egyik haverom gépét, AMD Athlon 64 3500+, socket AM2je van meg vmi Winfast alaplap, és az everest neki 200Mhz FSBt ir ki. 😲 Ennek ennyi kell legyen v vmi baj van ott, everesttel v a géppel? Mert pl intelnél még nm találkoztam 200MHzes FSBvel .. :S

Kössszzzzz. 😆
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
rövid leszek....khmkhm...hogy kell processzort húzni?
0
0
0
0
jumbo avatar
nemkrisz11 írta:
A processzoromon van 1 Freezer Xtrame 2.0 hűtő...szeretném húzni,és kíváncsi vagyok szerintetek ez elég lenne e húzásra(stabilan),és ha igen,mennyire,és miután ezt megválaszolta valaki,kérem magyarázza el azt is részletesen hogy hogy kell húzni...😆 köszönöm

A hűtőd az jó,szerintem.De ezt majd meglátod.A gigához nem értek,de ha jól tudom erre a célra van egy program a hivatalos oldalon.EasyTune nevezető.Talán azzal egyszerűbb mint a bioszban nyukálni minden kis szarért. 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció