Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
őőőő VGA-t lehet valahogyan húzniiii? (nemakarom maxig felhuzni ám nVidia Geforce 8600GT-m van 256mb)
és RAM ot lehet huzni?? (tom hülyekérdés))) 😆
RivaTuner
és RAM ot lehet huzni?? (tom hülyekérdés))) 😆
Helo!
Van egy GIGABYTE HD 4670 VGA-m és azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt egy kicsit húznám akkor jobban menne a GTA IV meg egyéb játékok? Ha igen akkor megmondanátok hogyan és mennyire érdemes?
Előre is köszi!😃😃
A Catalystal tudsz rajta húzni. Hogy jobban fog tőle menni a GTA4, én azt kétlem. Teljesítmény javulást érhetsz el, de a GTA esetében nem lesz olyan mértékű, hogy abból bármit is észrevegyél! A hőmérsékletre ügyelj!
helló.
Intel Pentium P4-et 2.8-ról szeretnék 3.2-re húzni.
Valaki segíthetne hogy pontosan hogy is kell!!Nem vagyok teljesen képbe!!😕
légyszi segítsetek😊😆
A Biosban tudod ezt beállítani. Hogy pontosan hol az Bios függő, ezt most így nem tudom megmondani. De csak óvatosan. A hőmérsékletre fokozottan figyelj terhelés alatt!
Intel Pentium P4-et 2.8-ról szeretnék 3.2-re húzni.
Valaki segíthetne hogy pontosan hogy is kell!!Nem vagyok teljesen képbe!!😕
légyszi segítsetek😊😆
Van egy GIGABYTE HD 4670 VGA-m és azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt egy kicsit húznám akkor jobban menne a GTA IV meg egyéb játékok? Ha igen akkor megmondanátok hogyan és mennyire érdemes?
Előre is köszi!😃😃
köszi
van itt olyan akinek i7 920 -as procija van,és ért a tuninghoz?
gyári hűtéssel meddig húzhatom a procit?
Ebben a témakörben toopa a te embered!
Neki ilyen procija van, és ő mindent tud ennek a procinak a tuningolásáról!
gyári hűtéssel meddig húzhatom a procit?
mivel érdemes procit húzni?
Kötéllel. 😃
Amúgy BIOSból érdemes tuningolni. Szoftveresen csak a finomhangolásnak vagyok a híve. De ha leirod, hogy mit szeretnél húzni milyen alaplapban talán akinek oylan van tud segíteni. 😉
Nem tervezek semmi tuningot csak szeretném ha halkabb lenne
csendesebb? hmm...oksa, vizhütés, egy nagy hütöblock 2 12cmes silent ventivel...annyit sem hallasz hogy pszt😆😆
Hali! Nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy mért van ha az húzom a procim akk a lap-om az felhuzza a ram órajelét is és ha elkezdek valamit futtatni akk kifagyok...aki tud az segítsen plz!
ha húzod a procit akkor mindet húzol ha jól tudom beleértve a ramoka is.először is a PCi/AGP/PCIe clock-okat le kell fixálni.a ramokat vedd vissza pl: ha 667MHz-es van akkor 533 ra én nem lesznek túlhúzva.memóriaidőzítéseken is lazíts ha fagy vagy kékezik.vagy állíts a DRAM:FSB arányon.de nekem is a memória szarakodott.mindent visszavettem a náluk és lám ment 1.8ról 2.4re aproci gond nélkül holnap a 3GHz a cél.ha fesz nem emelsz akkor nem negyon fog sülni a proci se.remélem tudtam segíteni.
(csak kérdezem mert Everest Ultimate Ed.-ban azt írta rá ki
kép: [LINK]
de az remélem nem csak intel procikhoz van az a progi.. ezt még mondjuk nem halottam ezt a progit respektive..
"Új verzió jelent meg az IntelBurnTest néven ismerté vált tesztalkalmazásból, melynek segítségével megbizonyosodhatunk processzorunk stabilitásáról, vagy éppen instabilitásáról. A név ne tévesszen meg senkit, a szoftver nem csak Intel, hanem AMD központi egységeken is képes a tranzisztorok felizzítására!"
[LINK] letölthető a legfrissebb.
Valaki tudna irní egy programot amivel le tudom tesztelni a gépet hogy stabilan működik e főként a processzort.
Az IntelBurnTest-et javaslom mivel azzal nem kell órákon át teszteltetni!!!!
Én az alapbeállításoknál használom a tesztelőt/5 teszt kb 4-5 perc/ igaz én nem voltam annyira kíváncsi a pontos végére,mint a fanatikusak😉
Valaki tudna irní egy programot amivel le tudom tesztelni a gépet hogy stabilan müködik e föként a processzort.
persze: prime95, izzasztja a procit, ramot
intel burn test is hasonló
ebből valamelyik csak megfelel 😀
Nem tervezek semmi tuningot csak szeretném ha halkabb lenne
nem ismerem az általad felsorolt coolereket,de gondolom nem lehet valami jó,ha olyan olcsok😕
Hahó, cpu hűtőkről szeretnék kérdezni!
A gépemben a gyári hűtő van,a hőmérséklettel nincs problémám,de már kezd kicsit hangos lenni(porlefúvás után is)Sima 7cm-es ventit nemigen találok,de komplett hűtőket igen.ezen a kettőn filózok:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=11328
vagy:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=18981 Ezek megfelelőek,és beférnek a régi helyére?(az eredeti: amd athlon 64 x2 4800+ procin van)
Ha szeretnéd húzni a procit akkor én inkább egy [LINK] ilyent vennék a helyedben.
Nagyon csendes,és nagyon jól hűt😉
nekem ugyanez van 775 ös procira😉
A gépemben a gyári hűtő van,a hőmérséklettel nincs problémám,de már kezd kicsit hangos lenni(porlefúvás után is)Sima 7cm-es ventit nemigen találok,de komplett hűtőket igen.ezen a kettőn filózok:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=11328
vagy:http://webshop.terminator.hu/index.php?page=prod&cat=113&id=18981 Ezek megfelelőek,és beférnek a régi helyére?(az eredeti: amd athlon 64 x2 4800+ procin van)
hali azt szeretném kérdezni hogy a vga-mat meddige lehetne huzni gyári hütővel radeon 4650 1gb ddr2
igy huzás nélkül 37-38fokon van a hőmérséklet
Hanyagold a húzását, mivel sok mindent nem ér el vele.
Amúgy ezért van a Ati catalyst... ott is tudod húzni és látod a fokokat is.... De egy ddr2-es, "gyenge" kártyánál, nem ér sokat a tuning.
igy huzás nélkül 37-38fokon van a hőmérséklet
heló
a kérdésem az hogymeddig lehet húzni egy AMD Athlon XP 1833mhz (11 x 167) +2500 prockót hogy a gyári hűtés marad ha lehet elég az 1.9-2.0ghz is elég lenne 😀(az oldala levan szedve a jobb hűtés érdekében)
segítenétek?
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=54&pid=68836#post_67617[/url]
a kérdésem az hogymeddig lehet húzni egy AMD Athlon XP 1833mhz (11 x 167) +2500 prockót hogy a gyári hűtés marad ha lehet elég az 1.9-2.0ghz is elég lenne 😀(az oldala levan szedve a jobb hűtés érdekében)
segítenétek?
Hellotok az lenne a kérdésem h 1 Nvidia GeForce 9400GT GPU órajelét 550--->600ig és a memória órajelét akarnaám 500-550 környékéig húzni mien hűtést vegyek rá 15 000ft-n belül?
inkább add el a 9400 at és add hozzá a 15 ezerhez és vegyél egy 9600 at,vagy egy hasonló ATI-t
intel core 2duo paszta nélkül gyári hűtővel 2,8Ghz-ről 3Ghz-re akarok huzni. Lehet ???? most 40-47 C
Az a kérdés,hogy ez az érték terhelve annyi vagy terheletlenül./Terhelésre ajánlom az IntelBurnTest-et!ez igazán megdolgoztatja a procit/
A másik....olvass vissza,hogy mit írtam pár hozzászólással előrébb! 1108-es
Leon--1108-as hozzászólás.Beállításban nem tudok segíteni,de a legtöbb alaplapnak van progija amivel lehet húzni a procit😉
😆ANONEx--A játékok nem képesek megdolgoztatni rendesen a procit,/kivétel 1-2/főleg,hogy a legtöbb játék csak 1-et használ!!!
Dolgoztasd meg a procidat Te is az IntelBurnTest-tel.Azt írják róla,hogy AMD-re is jó./Ja és használj CoreTemp-et a hőmérséklet kijelzésére a teszt idején.Az megőrzi a legmagasabb értéket😉/
feltettem az msn 09et régi modu ablakban 😆 dos-os vagy nemtom 😆 és bejön minden és a bejelntkezénél kiirja hogy az eljárás belépési pontja CheckRemoteDebuggerPresent) nem található a DLL-ben (KERNEL 32.dll)
segítsetek fontos nagyon 😀
intel core 2duo paszta nélkül gyári hűtővel 2,8Ghz-ről 3Ghz-re akarok huzni. Lehet ???? most 40-47 C
Simán, hisz csak 200 mhz, de paszta nélkül nem tudom mi lesz... kérdezz erről tapasztaltabb tuningost 😉
AMD SEMPRON 2800+ 1600MHz -es procit meddig lehetne húzni gyári hütövel ? vagy ha vennék rá egy max 15eurós hütöt?
jah és jó lenne azt is megmondani, hogy ha túlhúzom akkor mi történik? jön egy fekete füst a gépből és kampec? 😆 de énsem tudom hogy hol kell húzni , meg miket kell áligatni..
hálás lennék ha valami elmagyarázná! thx
Pár 100 MHz-t tudnál húzni vele gyári hűtővel is, 15 euróé kb meg tudnád venné az Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 és azzal már többet tudnál kisajtolni belőle. A biosban tudod húzni a procidat, és h ha több kakaót adnál neki mint birna, a gép indításkor restartolná magát és az visszaállitaná a proci órajelét alap helyzetbe. Figyeld a hőmérsékletet h mennyit emelkedik a húzás után, mert azért jó lenne ha nem menne 70 fok felé😉
Aha, köszi, most cod2 után vagyok kb 10perce játszottam és 38 C-t mutat a procira az everest... A vga-m szok sok lenni, az kb 60 körül van 😃 és azzal a Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 -el mennyit lehetne huzni ? 2,0ghz meglenne?
és én meddíg húzhatok kb egy 1 Intel dual core E5300 2.6Ghz et,1 Freezer Xtrame rev. 2.0 el? (ezzel a hűtővel alap órajelen 18C fokos)
Még mielőtt mégegy ilyen kérdés lenne.......
Egy procit addig lehet húzni:
1:amíg a rendszer stabil marad
2:amíg a processzor hőfokot 70 C alatt tudod tartani teljes terhelés alatt/ez fölött már károsodhat a proci/
A hőfok alacsonyan tartása nem csak attól függ milyen valakinek a hűtője.
Függ a proci és hűtő megfelelő kapcsolatától!!/van megfelelő mennyiségű paszta,vagy nincs;a proci és a hűtő kapcsolata megfelelő-e.ha csak egy gombostűfejnyit érnek össze........hát az gáz/
tehát ilyen kérdésre válaszolni nem lehet megfelelően ennyi adat kiséretében😕
AMD SEMPRON 2800+ 1600MHz -es procit meddig lehetne húzni gyári hütövel ? vagy ha vennék rá egy max 15eurós hütöt?
jah és jó lenne azt is megmondani, hogy ha túlhúzom akkor mi történik? jön egy fekete füst a gépből és kampec? 😆 de énsem tudom hogy hol kell húzni , meg miket kell áligatni..
Pár 100 MHz-t tudnál húzni vele gyári hűtővel is, 15 euróé kb meg tudnád venné az Arctic Cooling Freezer 7 PRO r2 és azzal már többet tudnál kisajtolni belőle. A biosban tudod húzni a procidat, és h ha több kakaót adnál neki mint birna, a gép indításkor restartolná magát és az visszaállitaná a proci órajelét alap helyzetbe. Figyeld a hőmérsékletet h mennyit emelkedik a húzás után, mert azért jó lenne ha nem menne 70 fok felé😉
Az érdekelne, h az FSB értékek azok az AMDnál is ugyanazok mint az intelnél. Mert Inteles vok, 1333 MHz-es az FSBm, azt 1ik nap megnéztem everestel egyik haverom gépét, AMD Athlon 64 3500+, socket AM2je van meg vmi Winfast alaplap, és az everest neki 200Mhz FSBt ir ki. 😲 Ennek ennyi kell legyen v vmi baj van ott, everesttel v a géppel? Mert pl intelnél még nm találkoztam 200MHzes FSBvel .. :S
Kössszzzzz. 😆
A processzoromon van 1 Freezer Xtrame 2.0 hűtő...szeretném húzni,és kíváncsi vagyok szerintetek ez elég lenne e húzásra(stabilan),és ha igen,mennyire,és miután ezt megválaszolta valaki,kérem magyarázza el azt is részletesen hogy hogy kell húzni...😆 köszönöm
A hűtőd az jó,szerintem.De ezt majd meglátod.A gigához nem értek,de ha jól tudom erre a célra van egy program a hivatalos oldalon.EasyTune nevezető.Talán azzal egyszerűbb mint a bioszban nyukálni minden kis szarért. 😉