Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Mitől olyan nagy dolog ez?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem,amd karin amd matrica nem röhejes,jobb,és szebb mint a festegetés.
0
0
0
0
Demmer avatar
Lehet tudok szerezni matricát nem lesz röhejes szerintettek?
0
0
0
0
cseszka avatar
Dammer:Anno a phenom procimhoz én is kaptam amd matricát,kérdezz körbe ismerösöketm,akiknek amd procijuk van van e nekik esetleg olyan amit nem raggattak el.V hirdess a neten,h keresel.
0
0
0
0
Demmer avatar
Nah ez a matrica dolog nem is olyan rossz ötlet csak honnan tudnék szerezni?

Kicsit nem fog fúrán kinézni hogy pont csavar mellet van a matrica ?😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor jobb lesz ha igy hagyod.Ha csak részben fested,akkor nem ugrik a gari?Ink tegyél oda valami matricát...,barbisat.😆(Utóbbi csak vicc volt,de egy megoldás,ha nem akarod festeni.)Léteznek AMD matricák...
0
0
0
0
Demmer avatar
Akkor garancia ugrik :S
0
0
0
0
cseszka avatar
karinn a jobb felsö sarokban,a csavar alatt.Hát befestheted,de akkor is megfog látszani,báris a festés.Többet ér,ha leveszed a hátlapot,és azt komplett fested,gy egy szinü lesz.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Szép fotó, sokat lehet látni belőle...
Alkoholos filc is jó megoldás viszont ha nagyobb a sérülés mert ugye ebből a képből nem nagyon lehet látni semmit akkor fekete körömlakk.
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, bár szerintem nem nagy ügy...
0
0
0
0
Demmer avatar
Idegesít hogy olyan lett azt írják hardverapron fessem le alkoholos filcel.
0
0
0
0
Demmer avatar
Asus R9 290 hátlapját megkarcoltam mivel tudom lefesteni?

https://kepfeltoltes.hu/140622/2014-06-22_15.00.40_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[LINK]

a csavarnál!
0
0
0
0
bukta2 avatar
asus1650

Spoiler!
Él a géped,csak eddig a pillanatig nem tudta hogy hogyan is közölje ezt veled,de most rájött. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha gpu-z azt írja 200 akkor effektív 400. Az oldal meg azért írt 300(effektív 600)-at mert referencia kártyán annyi szóval az a teljes értékű 9600XT. A tiéd egy órajelcsökkentett példány. Ezen oldal szerint CLUB3d vagy Powercolor lehet. Ott van 500/200-as az 500/300-asok helyett. [url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=82[/url]
0
0
0
0
GRYFNB avatar
hello. szeretném kérdezni, hogy a radeon 9600xt-nek mennyi a memória órajele, mert a gpu-z programm szerint 200MHz, de egy oldalon azt írja, hogy 300MHz (600 DDR)?
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
[LINK]

Ezt mi jó édes anyukájáért csinálja ?
EKG görbe 😶
Játék közben ilyen a vga kihasználtság
0
0
0
0
no avatar
vágom akkor kihasználná i3-om is.. meg bosszant a dolog amit leirtam gameket (2014. 06. 20. 17:11:24) hogy simán mentek nvidia karival, szal az az egyik ok a visszatérésre...😀
0
0
0
0
ximo avatar
Van ahol 10-15 más játékokban akár 30%-al is gyorsabb a 750 ti a mostani 7770-ed nél, ha van rá pénzed nem felesleges a csere és a processzor elég lesz, még ha nem is mindenhol és minden felbontáson, de szerintem megéri cserélni!
0
0
0
0
no avatar
Vágom oké, szarabbul nem menne semmi ami eddig jol ment, értem...
0
0
0
0
Bronson avatar
nem lenne felesleges, azért az nem egy olyan bika kártya...
0
0
0
0
no avatar
Emberek egyik haverom cseszeget e kártya vételével hogy jol gondoljam meg (gtx750ti) szerinte hogy felsleges vétel lenne, mert I3-2100 nem használná ki, ehhez i5 vagy i7 vagy Amd x4 kéne szerinte legjobban...
felesleges vétel lenne???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja. Tesztekből az jött le.
0
0
0
0
no avatar
vágom 40% kb ha nem nézzük annyira azt az adatot amit betoltam?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én annyit saccolok. 7770nél a 7790 jobb 30%-kal majdnem de akkor legyen monjukaz r 260x és a 260xnél picit jobb talán 10%-kal a 750 ti. Azokból az adatokból nem lehet levonni nagy következtetéseket.
0
0
0
0
no avatar
40%-al gyorsabb lenne a gtx750ti mint hd7770😀? http://www.hwcompare.com/17310/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-hd-7770/ itt nem nagy az eltérésű a zöld csik😀, bár ez csak egy mérés.. egy biztos azok gamek nvidiára voltak leginkább optimalizálva szerintem az a büdös igazzság, vagy az amd széria szám nem tetszett nekik 7xxxx,, ha vga lett volna hibás pl hardwerileg, minden cucc akadt volt mint a szemét...
0
0
0
0
no avatar
sapphire-r9-290 tri-x-ről
vélemény?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Muszáj lennie változásnak😃 Azért egy olyan jó 40%-kal erősebb a GTX 750 ti. Ahol meg roszabul szerepelt a 7770 ott meg remélhetőleg teljesítményéhez méltóan fog teljesíteni.
0
0
0
0
no avatar
kiv vok gtx750ti-vel 720pben lesz e valami változás 1440*900-on, azoknál a gameknél amik amdvel szarul futottak... Assains 3 stb, timeshift, amazing spiderm 1-2 és még sorolhatnám... spidermann shettered dimension stb... ezek gt440el mind ***án mentek nem maxon de ***án ezzel a Hd7770-el meg akár low akár hogy totál fos...😀 érdekes mi😀??
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen van,igy nincs minn idegeskedni,ha romlik,cserélik.Bármeik gyártónál lehet gyári hibás,külön-külön nem tesztelik öket,igy kikerülhet a boltok polcaira is,bár az ASUS az egyik legjobb gyártó,igy kicsi rá az esély.
0
0
0
0
no avatar
hát ha ujonnan veszem gari minimum sztem hogy mindegyiken van😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Megbizhatóak,szinte mindegyik,de mindegyiknél elöfordulhat,h meghal...ez sajna benne van a pakliban.Ezért ajánlatos ujat venni,vagy legalább is legyen rajta gar.
0
0
0
0
no avatar
Olyan elöfordulhat hogy megveszem és beszarik hamar? gyári hiba miegymás.. gtxeseknél? mert "GT" az régebbi modell..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja, végülis. OC=overclock. Azaz a referencia órajeleknél valamivel nagyobb órajelekre van húzva a kártya. pl enéla 2 ventis asusnál a base clock kb 50-nel a boost clock meg kb 70nel magasabb. De te magad is tudod a kártyák órajeleit emelni. Ennél jobban is.
0
0
0
0
no avatar
"OC" mit takar? amugy jah olvastam hogy csendesebb, de az 1 ventis is gyanazt tudja csak 1 ventije van nem?😀?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 2 ventis ASUS csendesebb mint az 1 ventis.
0
0
0
0
no avatar
http://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/GTX750TIOC2GD5/

Ez jo cucc? pl erre gondoltam bár árát nem tüntették fel...
vagy erre http://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/GTX750TIPH2GD5/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ASUSnál melyikre gondolsz?
0
0
0
0
no avatar
Vágom, Asus csöndesebb vagy gigabyte gtx750ti😀? bár nem zavar a hang, csak ne legyen gyári hibás a cucc, kifogtam egy gt440-t anno birta 3 hétig, utánna kicserélték másik gt440-re persze msi volt az is..😀 külön hűtés nincs a gépbe, cpun van a hűtőborda, tápon meg vidikari... bár lehet hogy elférni még egy venti valahol...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bajnak nem baj. Eddig is elvolt, nem? Én csak próbáltam a kártyád hosszát kideríteni. Kérdéseket is feltettem amik úgy néz ki elkerülték a figyelmed😃
0
0
0
0
no avatar
Nemtom hogy van e, de baj ha nem DC hűtéses?? van hangja ennek eléggé amikor forog a venti...
gondolom gtx750 csöndesebb lenne....
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Sziasztok!
Egy eléggé fontos kérdéssel fordulok hozzátok.
A minap leszedtem a Naruto Ultimate ninja storm 3 Full burst nevű játékot.Nos az én gépem nem valami csúcskategóriás viszont szeretem tisztán tartani(Nem töredezett,nincsenek vírusok kémprogramok,vagy felesleges file-k amik lasítanák) így ez is adott egy löketet,hogy kipróbáljam. A játék el is indult szépen ahogy ehhez a konfighoz illik.Egy olyan 20 FPS-el eldöcög,néha leugrik 10-re vagy 15-re de általában 20-al megy.Viszont a délután folyamán felraktam egy programot ami kicsit felgyorsítja a gépet.Név szerint SpeederXP. Nos ez a program eléggé bevált, azóta az FPS-em 20-30 között mozog,nem akadozik,megy rendesen.
Nos és most jönne a kérdés:

Ez a program lehet rossz hatással a későbbiekben a videókártyára?

Mivel a videókártya passzívhűtéses,szóval csak borda van rajta így általában a hőmérséklete 80-90 körül mozog. Utána olvastam ez elég normális elvileg ezeknél a kártyáknál.Csak ugye arra gondoltam,hogy ez a program talán jobban megdolgoztatja aminek a következménye később egy kisülés lehet.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
na akkor nem DC hűtéses és elég rövid kari. HÁny centi van még utána? van még utána mondjuk 7 centi?
0
0
0
0
no avatar
ez van dobozűn " DIGI+VRM+ SUPER Alloy Power, real time intuitive de nem találtam olyat amit mondtál nincs rajta dobozán.. 1 gigás amugy...
http://www.shop.berghieonline.co.za/images/products/SC-A77701G.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Van belőle Direct CU 1 és 2 gigás van ami 2 ventis. Meg van nem DC hűtéses is.
0
0
0
0
no avatar
hogy hogy milyen Asus? doboza még megvan Asus Hd7770😀 mire gondolsz??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Milyen ASUS? 128 bitesnek kén lennie mindnek.
0
0
0
0
no avatar
mintha láttam volna 192 biteset is 750 tinél.. vagy 128 mindegyik??Am most Asus Hd7770 van gépben, 2 éves cucc köbö...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ott szerintem kb mind1😃 Olyan kis fogyasztású, hogy kb mindegy milyen hűtésű😃 De gari miatt MSI, ASUS vagy Gigabyte szerintem. Am MSI 750 ti twinfrozr gaming a legcsendesebb hűtés elvileg ha most ez érdekelt. 25 centi a kártya szóval nem tudom most milyen 7770 karid van de vannak házak ahová a 25 centis kártya már éppen nem fér be. De az ASUS 2 ventis 750 ti sem hangos biztosan. A gigabyte 2 ventis hőcsöves hűtése is elég jónak tűnik.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció