Köszi az infót! Anynira nem ismerem ezeket az integrált vga-s procikat.. de gondolom a rendszer memóriából vesz el magának mint az alaplapi vga... mivel csere esetén a videókártyám is eladásra kerülne így az amd-hez azt is venni kellene.. akkor vga, alaplap, ram elég sokból jönne ki.. így csak egy másik alaplapot kell vennem ( ez csak 4gb-ig támogat ramot) meg plusz ramot
HyperxPlus
Nekem i7-em van, és alap Cooleral WD közben 75 °C volt ,és még melegedett is! Most új Cooleral 60-65 °C-nál nem megy feljebb. A lényeg ,h bizony itt is figyelni kell a hőfokra.
HyperxPlus:AMD se melegszik jobban mint az Intel.Volt már mindkettö,mindkettöhöz elég alap órajelen a gyári hüté,amit adnak vele,de ha OC-ni is akarod a procit,akkor mindenféleképp kellenifog egy jobb hütés.Intelre is,meg AMDre is egyaránt.Nálam az FX8120 alapórajelen nem melegedett terhelés alatt se a normál fölé,a TT is azértvan,mert huzva van a proci,ide viszont már kellet a jobb hütés.
Üdv! nem tudom jó helyre írok e. A msotani gépem core2duo e 4400, hd5670 vga, 2gb ddr2 ram. A mostani konfigomat feláldozva lenne lehetőségem össze rakni a következőt : Amd a4 4000, + amennyi ramot kifut, viszont vga-ra nem marad. és nem tudom így erősebb lesz e mint a mostani vagy inkább maradjon a mostani konfiguráció.
sziasztok... a tanácsotokra van szükségem...jelenlegi konfigomat szeretném "tuningolni",és nem jutok dűlőre hogy az fx 6350-et cseréljem le fx 9000-es sorozat valamelyik tagjára(no de akkor tápcsere is játszik),vagy platformot váltsak socket 1150-re asus z97+i5 46.. ramom maradhatna az új lapban is(1866mhz)?
Sziasztok.
Új gépet tervezek és gondolkozom, hogy melyik a jobb processzor a majd most kijövő Assassin's Creed Unity, Grand Theft Auto V, Metro Redux-hoz FullHD-ban maxon:
AMD FX8320 vagy Intel i5 3570k (vagy k nélkül)?
És egy MSI GTX 770 TF 2GB 7010 MHz videókártya mennyire jó az alábbi géphez (lejjebb tekerve látod a gépet)? Az alaplapot kicserélem ASUS M5A97 EVO R2.0 -ra.
i5 vedd ha lehet.Azért irnak 8320 procit AMD oldalrol,mert ott kb az van az i5-el egy erösségben.AMD fronton nincs olyan proci,ami felvenné a versenyt az i7 procikkal.Bár ha csak játékra kell,meg pl net,film,zene,akkor elég az AMD is,viszont ha több vga-t akarsz SLI vagy CF rendszerben akkor intel.
Sziasztok szerintetek melyiket vegyem i5 4690 vagy amd fx 8320 mert láttam sok új játék már fx 8350 is kér ajánlotton meg i 5 k-s verziót akkor ez azt jelenti hogy több magot is kihasználnak nem? Akkor érdemes jövőre nézve egy fx-et venni? Kösz.
Kéne egy kis help nem tudok dönteni egy konfigot akarok összerakni és annyi tesztett láttam nem tudom melyik procit vegyem a i5 3570k vagy a AMD FX 8320-at mert intel azért jó mert hütés nélkül is megy de az ára nagyobb viszont a 1 magra eső cache jobb viszont a fx meg több cúcot bir futatni egyszerre. Kösz a helpet.
Tápot az alapján kell választani, hogy melyek ajánlottak. XFX, Seasonic, FSP tápok általában mind jók. De pl ez a Chieftec is az. Első kérdésedre meg ez válaszom:[LINK]
MInt látod olyan 70-80%-kal jobb a GTX 760.
Na még annyi hogy a vga amit írtál MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB GDDR5 miben jobb mint az amit én írtam SAPPHIRE 11222-06-20G R7 260X 2GB GDDR5 PCIE mert árban azért 30k + ?
Ja és egyvalamit még mindig nem tudok mégpedig azt hogy tápot mi alapján kell választani ?
Értem hát a keret az olyan 160-70 lenne de 5-10 ezer forinton már nem múlik ha esetleg ennyivel lenne valami drágább és sokkal jobb is szóval nagyon max 180 de az már tényleg a felső határ.
Ha letudnád írni hogy te ennyiből milyen konfigurációt raknál össze esetleg jobbat akkor tedd meg légyszíves köszönöm 😀 .
De az alaplap is jobb meg cpu is ímit te írtál de keretet nem írtál én meg 175 körül akartam maradni és sem az alaplap(ez kb semennyit sem ad a teljesítményhez) sem a proci nem jobb annyival játékoknál, hogy megérje. VIszont a vga meg lényegesen jobb. De lehet NVIDIA kártya is. De jó lenne tudni a keretet. Szóval én azt pénzt amit te a tuningolható prociba és tuningra alkalmas alaplapba öltél én azt vga-ba meg egy kicsit tápba öltem.
Szóval amit írtam ASROCK Z87 Extreme3 típusú alaplap ez szerinted nem lenne megfelelő illetve miért lenne jobb a i5-4440 es cpu ?
A vga-s javaslatod megfontolandó.
Nekem i7-em van, és alap Cooleral WD közben 75 °C volt ,és még melegedett is! Most új Cooleral 60-65 °C-nál nem megy feljebb. A lényeg ,h bizony itt is figyelni kell a hőfokra.
Új gépet tervezek és gondolkozom, hogy melyik a jobb processzor a majd most kijövő Assassin's Creed Unity, Grand Theft Auto V, Metro Redux-hoz FullHD-ban maxon:
AMD FX8320 vagy Intel i5 3570k (vagy k nélkül)?
Processzor: AMD FX-8350
Alaplap: ASRock 990FX Killer
RAM: Corsair Vengeance 16GB / 2x8GB
Videókártya: Asus R9270X-DC2T-4GD5 4GB DDR5
Tárhely: 3TB Western Digital Green Power 64MB SATA3 WD30EZRX
SSD: Kingston V300 SATA3 120GB (Csak rendszernek kell)
Gépház: Zalman Z11 PLUS
Táp: FSP Group Aurum 700W 80+ Gold
Optikai meghajtó: Asus DRW-24F1ST DVD-író
Hangkártya: Asus Xonar DG
Processzorhűtő: Cooler Master Hyper 412S
Vízhűtés: Corsair Hydro H100i
Mi az amit nem kell venni?
Viszont ha többszálas alkalmazásokra kell, nem játékra akkor az FX.
Alaplap: MSI P43 Neo-F (MS-7519) Socket 775 LGA -> 4k
CPU: Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz Conroe 65nm technológia 2 magos -> 4k
Ram: Kingmax 2560 MB DDR2-800 -> 4,5k
VGA: 256MB Nvidia GeForce 8600 GT -> 4k
250gb Samsung Sata -> 3k
lg odd -> 1
420w os táp -> (ha nem márkás , pl:Trust, Mercury, M-Tech stb..) -> 1k
Alaplap: MSI P43 Neo-F (MS-7519) Socket 775 LGA
CPU: Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz Conroe 65nm technológia 2 magos
Ram: Kingmax 2560 MB DDR2-800
VGA: 256MB Nvidia GeForce 8600 GT
250gb Samsung Sata
lg odd
420w os táp
MInt látod olyan 70-80%-kal jobb a GTX 760.
Ja és egyvalamit még mindig nem tudok mégpedig azt hogy tápot mi alapján kell választani ?
És amúgy ha ajánlanál vinyót 1tb-os menyiket vegyem ?
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
esetleg ez ?
GIGABYTE GA-B85M-D3H
i5-4440
KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600Mhz CL9 KHX16C9/8
MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB GDDR5 PCIE
Chieftec CTG 500-80P tápegység
THERMALTAKE VM30001W2Z V4 Black Edition
COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 proci hűtő
Ha letudnád írni hogy te ennyiből milyen konfigurációt raknál össze esetleg jobbat akkor tedd meg légyszíves köszönöm 😀 .
Szóval amit írtam ASROCK Z87 Extreme3 típusú alaplap ez szerinted nem lenne megfelelő illetve miért lenne jobb a i5-4440 es cpu ?
A vga-s javaslatod megfontolandó.