Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a hömérsékletek:
CPU:netezés közben átl 27,játszás közben max 45
CPU 1 mag.: átl 35 ,játszás közben 45
CPU 2 mag: átl 39 ,játszás közben 50 körül
am stabilan müködik csak nemtom én egy kicsit sokallom a hömérsékletet
szerintetek vegyem lejjebb?????
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni h az én intel dual core e3200-am meddig lehet gyári hütövel huzni???
szerintetek gyári hütövel a 3ghz sok ????(az alap 2.4ghz)😕
A 3 GHZ sok a gyári hűtövel egyszerre, probáld meg fokozatosan feljebb vinni és közben figyeld a hőmérsékletét. Szerintem a gyári hűtővel egy 2,6-2,7 GHZ-ig lehetne húzni. Először csak 10%-ot huzz és ha birja terhelés alatt is (nem fagy le) akkor mehet még feljebb az órajel.😆😃 sok sikert hozzá 😆😃😃
Azt szeretném megkérdezni h az én intel dual core e3200-am meddig lehet gyári hütövel huzni???
szerintetek gyári hütövel a 3ghz sok ????(az alap 2.4ghz)😕
[LINK]
Most ennyire van húzva a VGA-m és azt kédezném, hogy meddig húzhatom, hogy még ne legyen semmi baja, de azért erősebb legyen?
ez a gond hogy nincs elől hely:S kicsit átkéne alakitani a házat de hogy?:/
Nos, ezért írtam a jó alapot.
Az az etopmay meg nem egy jó alap.
Ha van elől hely ventinek akkor rakj oda egyet úgy hogy szívjon ha van hátul hely akkor oda kifele fújókat rakj. Egy tipp inkább több fújjon ki mint be. De fontos az is hogy befele is fújjon legalább egy.
én a procimat akarom húzni 2,8 ghz -ről 3,0ghz-re na most azt hogyan kell ?? 😆 http://www.aqua.hu/arctic-cooling-freezer-7-pro-lga775-huto-49328.html ilyen hűtőm van
Meg annyit tudok hozzatenni, h lattam Intel-procid van. En a helyedben az IntelBurnTest-nevu progival izzasztanam meg, ha attol nem akad ki a procid, akkor birni fogja az aktualis orajelet. Kozben viszont ne feledkezz meg a homerseklet figyeleserol sem, nalam a maximalis biztonsagos mukodesi-homerseklet a magok szamara 93 C a gyarto oldala, infoja szerint, szerencsere nekem max. kb. 78 C ( nem emlekszem pontosan ) ment csak fel maximalis es folyamatos terheles mellett. Mivel az enyem is Intel, ezert gondolom, h nalad is max ennyit bir a proci, vigyazz, h ezt az erteket azert ne nagyon kozelitse meg ! A folyamatos magas ho tonkre is teheti a procid es akkor mehet a kukaba ! Meg az alaplapot is tonkrevaghatod vele...sz'al csak OVATOSAN !
Odafigyelessel, turelemmel csinalva nem lesz gond. 😉
Az IntelBurnTest-tesztje alatt nyugodtan futhat a SpeedFan-nevu progi, azzal tudod folyamatosan figyelni a homersekletet ! 😉
Sok Szerencset hozza ! 😉
sziasztok! valaki aki nagy moddinger az irjon már pls😀 házamat szeretném átalakitani a jó lég áramlás érdekében😜
én szeretek gányolni, moddingolni, de ahhoz kell egy jó alap 😀
én a procimat akarom húzni 2,8 ghz -ről 3,0ghz-re na most azt hogyan kell ?? 😆 http://www.aqua.hu/arctic-cooling-freezer-7-pro-lga775-huto-49328.html ilyen hűtőm van
A biosban a proci beállításoknál tudod.
Ja, az FSB erteket allitsd magasabbra, de csak finoman, ha eloszor csinalod es nem tudod mennyi amit bir a konfigod max, akkor csak szepen, lepesenkent emeld meg az erteket ! Erdemes tesztelni is olykor, mert attol, h elindul 1 bizonyos Hz-en a procid, meg nem biztos, h fogja birni is folyamatos terhelesnel, pl. mert lehetnek terheles alatt tulmelegedesi gondok. 😉
A biosban a proci beállításoknál tudod.
[quote][b]kisborda írta:[/b]
Helo!
Van egy GIGABYTE HD 4670 VGA-m és azt szeretném kérdezni, hogy ha ezt egy kicsit húznám akkor jobban menne a GTA IV meg egyéb játékok? Ha igen akkor megmondanátok hogyan és mennyire érdemes?
Előre is köszi!😃😃[/quote]
thug85:A Catalystal tudsz rajta húzni. Hogy jobban fog tőle menni a GTA4, én azt kétlem. Teljesítmény javulást érhetsz el, de a GTA esetében nem lesz olyan mértékű, hogy abból bármit is észrevegyél! A hőmérsékletre ügyelj!
én:Kösz a választ!😃
Mennyire érdemes húzni hogy még ne legyen semmi baja?
A vga beállitásoknál vagy a proci és a ram beállitásoknál lessz
4x is végig néztem de sehol semmi lehet a lapom nem támogatja vagy valami ilyesmi...
Akker egyszer itt nézd meg : először is belépsz a Biosba ott CHIPSET CONFIGURATION belemész és ott az AGP APERATURE SIZE -ban tudod állítani. Én legalábbis ott tudom ha szerencséd van akkor neked is bejön ez. Sok szerencsét! 😃 😆
4x is végig néztem de sehol semmi lehet a lapom nem támogatja vagy valami ilyesmi...
Akker egyszer itt nézd meg : először is belépsz a Biosba ott CHIPSET CONFIGURATION belemész és ott az AGP APERATURE SIZE -ban tudod állítani. Én legalábbis ott tudom ha szerencséd van akkor neked is bejön ez. Sok szerencsét! 😃 😆
Lenne egy kérdésem.Szerintetek nálam milyen limit van,Mit lenne érdemes huznom
CPU,RAM,VGA?
szerintem VGA-t ne húzz mer elég könnyen ellehet cseszni, de ha értesz hozzá akkor én azt húznám...
CPU,RAM,VGA?
Nem találtam semmi arra utaló beállítást...
üdv.
van 1 dual procim és ha szerzek 1 quad ot akor a dual cpu hűtője elég lessz quad hoz is?
előre is köszi a választ(okat)
Gyári
üdv.
van 1 dual procim és ha szerzek 1 quad ot akor a dual cpu hűtője elég lessz quad hoz is?
Előre is köszi a válaszotokat!😎
Ha a processzoromnak a húzás után több lesz az fsp-je mint amit az alaplap támogat akkor lesz valami baj ? 😲
Az fsp meg a Bus Speed ugyan az ?
Baja nem hiszem hogy lesz mert nekem is csak 1066 ot visz fölötte meg kékhalálozik.
Az fsp meg a Bus Speed ugyan az ?
Valaki segítene? hogy kell beállítani hogy a proci visszavegye az órajelt amikor nem használja?a proci támogatja ezt az alaplap már nem biztos. Vagy Valami progit erre nem ismertek???
Ha jól tudom Inteleknél SpeedStep-van!..mivel nem volt még sosem Intelem így nem tudom hogy ez automata-e, ha automatán van a B.I.O.S.-ban akkor próbáld meg átállítani az "Energiagazdálkodást" és CPU-Zvel vagy valamivel nézd meg a frekit!
ja igen kőszi 😃
de hogy lehet megcsinálni hogy tőbb zene is menjen a háttérbe amikor jáccom le a képeket ?
egyszerre több zene vagy külön egymás után?
Valaki segítene? hogy kell beállítani hogy a proci visszavegye az órajelt amikor nem használja?a proci támogatja ezt az alaplap már nem biztos. Vagy Valami progit erre nem ismertek???
de hogy lehet megcsinálni hogy tőbb zene is menjen a háttérbe amikor jáccom le a képeket ?
fogalmam sincs hova irjam 😃 ezzért irom ide !
ha nem baj !
valaki nem tud olyan programot ami mondjuk alapból fenn is van a windows-on hogy pl. sok képet beteszek és pl. kőzbe megy egy zene aláfestések 😃 ...
mi a program neve amit kőnnyen , egyszerűen lehet kezzelni ?
help !
Windows Movie Maker-re gondolsz?szerintem az lehet az.
ha nem baj !
valaki nem tud olyan programot ami mondjuk alapból fenn is van a windows-on hogy pl. sok képet beteszek és pl. kőzbe megy egy zene aláfestések 😃 ...
mi a program neve amit kőnnyen , egyszerűen lehet kezzelni ?
help !