Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
Ok,megvan,és kilöve...😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
a hibernálást kapcsold ki az az ssd-nek nem jó 😀
[LINK]

Itt minden le van írva 😉

https://www.kephost.com/images/2015/06/04/Screenshot_150604102640_OCZ_AGILITY3.png

Az enyém így néz ki 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Luiboy:Köszi szépen,megnyugodtam,ezzel már nekem is jót mutat....
https://www.kephost.com/images/2015/06/04/Screenshot_150604102018_KINGSTON_SV300S37A120G.png
0
0
0
0
Manyik75 avatar
cseszka

Az SSD-t én a kővetkező progival ellenőrzöm:

[LINK]

Az én SSD-m már 2 éves ( 11TB olvasás 14TB írás ) és még mindíg 100/100-as pedig nem kímélem úgy használom mint egy HDD-t 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
köszönöm szépen 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
ddkk22

Az alsó tápos házak direkt úgy vannak tervezve, hogy ne a belső melegebb levegőt hanem a kinti "hűvösebb" levegőt szívják be.
Ez azért is jó mert így külön légkeringésük van a ház belső hőmérsékletétől fűglettlenül.
Tehát ha a házad alsó tápos ( amint látom a tiéd az) akkor az az ideális ha ventivel lefelé rakod be.
Egyes modelleknél még porszűrő is van beépítve a táp alá hogy minél kevesebb szennyeződés jusson be ezt érdemes hetente 2 hetente tisztítani.

cseszka kolléga megelőzött 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem ök csak azért teszik ugy h felfelé nézzen,mert ugy mutatósabb...emigy lefelé nézve hatékonyabb a hütése,mert kintröl huzza be a levegöt,nem pedig a gépházban levö melegebb levegöt.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hello.
Sok videóban látom, hogy az emberkéknek a táp úgy van betéve, hogy a venti felfelé néz, most akkor melyik a jobb, ha a fenti lefelé néz, vagy ha felfelé?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
VGA rövidíthető Video Graphics Adapterként is, szerintem az oké. Bár ha megértik miről van szó, akkor tökmindegy.
Amúgy meg Video Graphics Array Spoiler!
Igen, wikiről másoltam be ezt
0
0
0
0
winrar avatar
Mindkettő használatos, a GPU maga a videochip, de egyik sem helyes.
0
0
0
0
sachme avatar
Sziasztok.Az lenne a kérdésem , hogy most a videókártyát VGA-nak vagy GPU-nak rövödítik?Melyik a helyes? Sok helyen látom, hogy egyik ember VGA-t ír , és a másik GPU-t.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,értem,csak eddig jó értéket mutatott,de inkább a valóságra támaszkodom,mint inkább egy program adta értékre...mert ugye megy hibátlanul...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
HDsentinel az vinyókhoz való. Pendrivera, SSD-re meg ilyesmi elektronikus tárolókról nem fog normális értéket közölni.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
cseszka: HDD Sentinel által jelzett értékek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Nálam a program tanúsága szerint 3 éve halott az egyik WD winyó, mégis hibátlanul működik...
Arra jó, hogy új adattárolót vegyél, másra szvsz nem igazán. 😶
SSD: Mikor már rég elfelejtetted, hogy valaha vonzódtál a számítástechnikához, még mindig működni fog... Fail programok számadatira ne adj ! 😉
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali all.Van egy SSD a gépemben,megy gond nélkül.Kb egy hónappal ezelött nézegettem a HD Sentinel progival a merevlemezeket,nemvolt gond,tegnap viszont az SSD-re 0% kondiciot irt.A két megfigyelés között azonban volt egy win ujra telepités,amikor az SSD-t mbr-röl GPT-re konvertáltam az uefi boot végett.Az lenne a kérdésem,lehetséges h a HD Sentinel a GPT lemezt nemtudja megfelelöen beolvasni?Nemlétezik,h 2hónap alatt ennyire 100%-rol 0%-ra esett a kondicó.Az SSD-n egy 120Gb particio van,csak az oprendszernek,játékok nincsennek rajta most is 81Gb szabad a 120Gb-bol....Agyon gyepálva nincs....
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Sithseen
Jó házak hosszú vga-lehetőséggel...de figyelj arra is milyen procihűtő megy majd bele (magasság).
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
visor261: Menj be a biosba és onnan indítód ujjra a géped. Nekem ez meg szokta oldani mikor +egy HDD van a gépembe!
0
0
0
0
visor261 avatar
Egy slot-tal arréb dugtam a hdd-t és nem is meri fel... ez miért van? O.o
0
0
0
0
Sithseen avatar
Hát ehhez MSI 970 GAMING Alaplaphoz néztem házat ami jól hűt és jól néz ki 😀
0
0
0
0
Sithseen avatar
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 mi a véleményetek erről a számítógépházról? Ha van valakinek annnak milyen "élménye",tapasztalatai voltak vele? Megérné rá befektetni? Előre is köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
penzessandor:

Hali! Szerintem egy kicsit nagyobb tápot vegyél! Mert ha netalán veszel a gépbe egy nagyobb procit vagy VGA-t akkor megint tápot cserélsz? Ez csak egy meglátás! 😉
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
hali !
egy corsair vs450-as tápot szeretnék venni, persze csak akkor ha jó minőség 😀 i5-4440 + gtx960 lesz hozzá a terv, szerintetek?
0
0
0
0
showtekk avatar
Nekem is Genius SW-HF 2.1 1205 van. Tökéletes a szobámba, SRS Audio programmal hihetetlen jó a hangzása, 10k körül szerintem is a legjobb választás 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
aha értem, köszönöm 😀
https://kepfeltoltes.hu/150602/aa_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Az csak a pilanati ne ott nézd leírtam hol kel. 😊
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Azenenazjo

A turbó úgy működik , hogy a 3,7GHz.t csak 1 mag tudja.
Tehát terheléstől függően ahol elég 1 mag 3,7Ghz ott az megy.
Valahogy így 1 mag=3,7Ghz. 2 mag =3,6Ghz. 3mag=3,5Ghz. 4mag=3,4Ghz.
Persze ez a turbó órajel ha kevesebb kel akkor anyival megy amenyi épp elég neki 😀
Az AIDA-ban az alaplap/CPUID fülnél a CPU tulajdonságoknál a Max Turbo Boost Multipliers -nél írja ki részletesen.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A turbo az változóan megy ha rommá terheled akkor elvileg lehet nem is megy fel maxra, talán hőmérséklet meg egyéb adatok alapján számítja, pl youtube nál amihez nem kell akkora igény ott simán felmegy mert nincs nagy terhelés. Bár ez még nekem is kicsit homályos.
0
0
0
0
Subaru avatar
sziasztok, valaki tudna segíteni? tegnap néztem cpu-zvel, aida-val is és a procim 3.5ön megy nem tudom miért, nem állítottam semmit, 3.7ghz-n kéne mennie, előző lapommal giga z97hd3-al 3.7et ment ( még lehet, hogy ezzel a lapommal is ment 3.7 de már nem emlékszem) reggel keresgéltem a bioszban és nem találtam, hogy hol kellene bekapcsolni a turbo órajelet vagy lehet, hogy most is 3.7en megy? csak aida stressz közbe nem megy fel? mert ahogy pl youtuben megnyitok egy videót felmegy 3.6ra is
0
0
0
0
ddkk22 avatar
filmgru
Köszönöm a gyors választ, nem most akarom rendelni, csak érdekelt hogy megbízható oldal-e.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
A közeljövőben venni szeretnék egy Thermaltake
Overseer RX-1 házat, de se a pcxen, se az iponon nem lehet már kapni, de találtam egy ilyen oldalt hogy [LINK] valaki rendelt már innen valamit?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Azokat a genius-okat felejtsd el...sem hangzásilag sem pedig teljesítményben még csak meg sem közelíti a Logitech z313-at, ha játékra kell azt vedd, de ha még zenét is akarsz akkor meg pláne 😀
Akkor egy kis jellemzés:

Logitech Z313
Teljes effektív teljesítmény: 25 W
Csúcsteljesítmény: 50 W
Frekvenciaátvitel: 48 Hz–20 kHz (+/- 3dB)
És itt normális vezérlő is van hozzá!

SW-J2.1 500
Teljes effektív teljesítmény: 25 W
Satelit: 2x3 W
Mélynyomó: 6 W

Genius SW-D 2.1 200 (ezt alapból se venném, gagyi usb-s)
Teljes effektív teljesítmény: 8 W
Satelit 2/1.5 W (ez ugye attól függ usb3./2.0)
Mélynyomó: 4/3 W (ez ugye attól függ usb3./2.0)
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Blue Thunder: Köszi utána nézek 😃
Athis18:
Logitech LS21 2.1 8-9 k(hangzásilag annyira nem jó,habár nekem érzékeny fülem van)
Genius SW-D 2.1 200 6-7k
Genius SW-J 2.1 500 7.5k
Utolsó kettőt ajánlom figyelmedbe! 😀
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
djwarp
-CM tx3 evo
-Zalman CNPS10X Performa
-Alpenföhn Matterhorn
-Arctic Freezer Xtreme Rev 2
-Scythe Mugen 4 SCMG-4000
Meg van még:
-Noctua NHU09BSE2 de ezmár 18k körül van

Athis18
Logitech Z313 8-9k
0
0
0
0
Athis18 avatar
Valami használható 2.1 es rendszert tudtok ajánlani 5-10e Ft között?
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Ami elfér egy Cooler Master Elite 430-as házba.
10-15k-t terveztem rá.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
igen..az a középút...bár ez függ attól is hogy hány MHZ-es általában vannak a cl9, cl10, cl11...mondjuk egy 2400-as ramnál pont jó a cl10-es időzítés...de egyébként játékokra használva nagyon minimális a teljesítmény különbség
Van sok fajta...itt is az számít mennyi pénzt szánsz rá...
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Akkor a CL10 az jónak számít?
Még egy utolsó kérdés.
Van olyan proci hűtő ami jó AMD FX X8350-es procihoz és ASUS M5A97 alaplaphoz?(Ami nem Cooler Master Hyper 212 Evo)
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Nem, pont fordítva, minél kisebb annál gyorsabb
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Minnél nagyobb annál jobb?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
A memória időzítését jelenti
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!
A RAM moduloknál mit jelent pl. a CL10?
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sithseen: 1-2 fps-sel lassabb lesz a játék! nem sok különbség van PCI Express 2.0 x16 és PCI Express 3.0 x16 között!
0
0
0
0
visor261 avatar
Persze ha 16x-es akkor olyan mintha usb3 eszközt ranknál bele usb2 foglalatba(lassabb lessz 😜)
0
0
0
0
Sithseen avatar
Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek 😀 és még az lenne a kérdésem hogy mi a különbség ha egy olyan VGA-t teszek egy PCI Express 2.0 x16 amihez azt írták hogy PCI Express 3.0 x16 kell hozzá? Gondolom teljesítményben nem lesz ugyan az de attól még bele mehet?
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Így már más....mondjuk én stabilabb lapot raktam volna az alá az i5 4690 alá...de te érzed
0
0
0
0
no avatar
Blue Thunder : Nem szeretném a polcra tenni hanem öcsémnak adnám hogy használja. (11 éves szóval, ellene vele). A rammokat úgy terveztem hogy pár napot kibírnak mert itt van a fizu utána 8GB DDR3 1600Mhz jön bele. Alaplapot szereztem újonnan H97 chipsettel. 21k-ért. Holnap után pedig kezembe jön az a cpu ami üzletekben 1-2 helyen 80k körül mozog, de végül 49k-ért megkaptam.

Köszönöm a tippeket és a segítségeket mindenkinek. 😀
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
metaxxaa
Ember!!!......azt írtad hogy "konkrétan kéne alaplap, cpu, vga és talán ramm is"...ha ezek kellenek akkor valószínűleg nem a polcra akarod feltenni amit kiveszel a gépből (amit cserélni akarsz), hanem nyílván eladod...
Jó a B85-lap is (itt azért van pár fajta...olyan is ami árban megegyezik egy z97 vagy z87-es lap árával és azért egy olyan proci alá én inkább akkor e kettő közül választanék)...ha meg akarod tartani a mostani memót akkor a későbbiekben pont ugyanolyat kellene venned mert ha különbözőek igen csak akadhatnak gondod instabilitási részen...konkrétan lefagyások stb...én a helyedbe azt repíteném főleg hogy 1333 az már igen sovány ram olyan konfig alá...amúgy az elgondolás nem lenne rossz...viszont ha netán mégis elpasszolod amiket cserélsz ott már adott akkor a lehetőség mondjuk egyszerre megvenni a megfelelő ramot...következő hónapban vagy ahogy van rá léd megvenni a karit
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció