AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gaboo7 avatar
bassus16: i5 2500k- i7 2600k és az fx6300,6350,8320,8350 nem egy kategória... A 2600k, 3770k, 4770k között azonos órajeleken játékok alatt kb 2-3% eltérés van: [url]http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=4&itemid=1164[/url]

Az FX ezektől a prociktól elég rendesen lemarad játékok alatt. A legtöbb játékban a 6 éves i7-9xx (Bloomfield) procik lenyomják majdnem fele akkora órajeleken az FX83xx szériát. Ráadásul százalékosan tuningban is jobb a Bloomfield.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Luiboy: Köszi a jótanácsokat lehetséges, hogy p.c.x.-en körbenézek. 😃
De az E az számomra ismeretlen lehet, hogy kevesebbet eszik de olyant még nem próbáltam. :/
0
0
0
0
Manyik75 avatar
bassus16

Mindegy meiket veszed, mert minden FX szorzózármentes.

De javaslom ne vegyél újat.

A hardverapron vagy a p.c.x-en is találsz használtat olcsóban is azokkal sem lesz gondod. 😀

A E jelzésű proci pedig az alacsonyabb Fogyasztású az 95 W a másik kettő 125 W
0
0
0
0
bassus16 avatar
Egyébkén valaki segítsen már legyen szíves. Akarok venni egy fx8320-at de ahol én akarom venni(ippon) ott fehér doboza van és rá van írva, hogy Black Box de máshol meg fekete dobozos van és arra is rá van írva, hogy Black Box. Na ezek között van teljesítménykülönbség? Vagy valami olyasmit jelez mint az Inteleknél a K széria, hogy szorzózáras vagy szorzózármentes?
Ez amit szeretnék: (törőljétek a linkből az egyik p-t)
http://ippon.hu/webshop/product/amd_fx_8320_3.50ghz_am3__box/291980

És ez a fekete: (törőljétek a linkből az egyik f-et)http://www.ruffusz.hu/Processzor/AMD-FX-8320-3-5-GHz-8-MB-Socket-AM3-CPU-Box-C0022240-p34448.html?ak=0

Ja ráadásul van még fx8320E na még az micsoda?
(törőljétek a linkből az egyik r-betűt)
http://www.arrukereso.hu/processzor-c3139/amd/fx-8320e-3-2ghz-am3-p245159691/
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mostaniakhoz nincs sok reményem. Azok kb csak lowon mennének. Kivéve az alien 😆
GTA5 menjen el majd low-mediumon élvezhetően, másra nem kell a gép
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nyilván mostani játékokhoz írtam ezeket a vga-kat.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Legtöbb cuccot maxon tudom. (Nem mintha sokmindennel játszanék)
BO2 ment maxon, Crysis 2 is. Újabb közül a Grid Autosport pl.
Ja meg az Alien Isolation (Bár az nagyon jól van optimalizálva.)
Viszont Crysis 3 kicsinálja. Azt csak lowon tudtam.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kérdés milyen beállításokkal,aki magas grafikai beállításon akar játszani min 7950-7970-gtx 660ti gtx 680-70 és még ezeket a kártyákat is megtudja fingatni pár játék,szóval ezeknek se adok sokat!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem az 5770 elég pár éves játékoknál Full HD ban.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Aki Full HD felbontáson játszik annak azért nem biztos, hogy elég a GTX 650, meg a 7790.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Gaboo7: Hát persze de ha az ember vesz egy i5 2500k-2600k-t vagy egy fx6300,6350,8320,8350 annak már azért tűrhetően elmennek a játékok és vga nak szerintem elég egy gtx 650 vagy hd 7790-7870 és már nem panaszkodik az illető. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
bassus16: Sajnos ez nem mindegyik VGA-nál igaz.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Bocsika nem kötekedéssképp de ez az I5 - I7 kérdés kicsit ilyenek alapján.
Dani46 épp a te példádra gondolok ne vedd sértésnek.
De minden játékban eltérő értéket mutat a teljesítmény.
Érdekes mód ez olyan mint az én AMD athlon 1,6 GHz procim (KB:10 éves gép)
és az Intel pentium dual core 3,2 Ghz összevetése Super Mario-val.
Az eredmény érdekes de tanulságos: Összvissz 15 fps különbség volt a kettő között.
Szóval nem mindegy hogyan mivel teszteled.
De azért 1-2 dologban érthetőek a nézeteid az FX tele van hibával de alapvetően az én egyik kedvencem. Talán 1-2 éven belül lesz olyan játék/program ami malyd kihasználja a
6-8 magot. újabb játékoknál már nem olyan nagy a szakadék AMD és Intel között.
AMD többet tudna ha ki lehetne hozni 100%-t. De azért nem kellett volna így összekapni rajta ez nem a parlament.😆
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
bassus16:

Ez így van 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Lényegtelen összekapni ilyenen. Ha az ember rákölt a processzorra 30-40 ezer forintot akkor már a mostani játékokkal nem lesz gondja legyen az Intel vagy AMD.
0
0
0
0
Dani46 avatar
AMD tökéletes proci lenne ha nem a mhz növelnék hanem a magonkénti teljesítményt de valahogy nem jönnek rá.........
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Engem ezekben a vitákba mindig a magszámok zavarnak. Mindig a 8 magos csodákat állítják szembe az intel 4 magosaival, ami úgymond nem "fair", hiszen 2x annyi mag van bennük (bár még azok ellen is elvéreznek).

Ennyi erővel akkor, ha 8 magos fx-et hasonlítunk akkor vegyünk egy intelt, szintén annyi magszámmal és el is érkezünk a s2011 ( és v3) i7-ekhez 6 maggal és az amd a nyomába sincs azoknak a cpu-knak.

Vagy ha 4vs4 akkor az amd oldalról is 4 magost hozzunk ellenfélnek.

Az már megint más, hogy a FX9590 és az intel s2011 széria nem játékra való.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ezek szerintem config függő dolgok. Kettő pontosan ugyanolyan gép sem mutat mindig ugyanolyan fps-eket. Osztálytársamnak is ugyan olyan gépe volt mint nekem a régi és nekem nem akadt a crysis 2 neki meg igen. 20fps-el jobban ment nálam minden mint nála.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem feltétlen jobb az i7 játékba mint az i5,bf4 ht nélkül jobban megy viszont crysis 3 már ht vel megy jobban legalábbis nálam!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én azt mondom, hogy ha az embernek nem elég 70fps átlag akkor már nem i5-öt fog venni mert az 10-15 fps-el tud többet (legalábbis a videóban ez látszik) hanem akkor már egy normális i7-re kell váltani.
Fx8320-ig megéri venni AMD-t(én is azt fogok) De ha nem mutat be valami jóféle processzort a gyártó mire eljönne az fx-nél a váltás akkor mindenképpen intelt fogok venni de akkor nem olyant ami 10fps-el tud többet.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát már bocs de ha az ember kiad 100k+ egy vga-ért mondjuk 780ti,nekem nem lenne mind1 hogy normálisan kitudom e használni vagy nem,akkor minek van a gépbe?ez a videó is azt mutatja i5 kell venni,ha egyszer ugyan olyan árba van,akkor nem logikus a jobbat veszem meg?édes istenem.........Esélye nincs ennek a két fx nek!!
0
0
0
0
bassus16 avatar
És ki az a hülye akinek nem elég a 70 fps átlag és megér neki 30 ezer forintot + 30fps?
Mérjétek már össze az Opelt meg a Porsche-t is teljesítménybe mert biztos, hogy a drágább a jobb.
Ha teszteket néztek akkor az 1 árban lévőket nézegessétek...
63k az fx9590 ezzel szemben 1 i5 4690 is annyi. Szerintem ezt érdemes összevetni.
0
0
0
0
zsexer avatar
"Teljesítményben FX a jobb"

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ hát erről beszélünk már mióta, hogy nem jobb hanem rosszabb!!!
0
0
0
0
Sipos G avatar
Ez az Intel előnye,hogy az I5 4X3,5-4 GHz teljesítményét mindig kihozza az
FX nem.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ilyenkor hol van a 8x5ghz?😃
https://gamegpu.ru/images/remote/http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Simulator-GRID_Autosport-test-GRIDAutosport_proz_nv.jpg
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sipos G: Az első szó ami rólad eszembe jutott: tragikomédia 😆
0
0
0
0
Sipos G avatar
Láttam I7 processzort.
Mindegyiknek megvan az előnye,hátránya.
Mondjuk lehet hülyeség 2 ilyen mértékben eltérő procit ilyen szempontok alapján összehasonlítani.
Teljesítményben FX a jobb 8X5 GHz ár/teljesítmény arányban is
Viszont minden egyébben I7 a jobb.
Ez így van mind a kettő jó ahogy van.
Én az AMD-t részesítettem előnyben.
Gondolom értitek,hogy én is I5-t vennék jelen helyzetben és most arra hajtok....
0
0
0
0
Kehbya avatar
Sipos G
De lenyomja bármelyik I5 procit mindent játékot fullon visz.
Hasonló a teljesítménye van mint az I7-extrem-nek.

Gondolom soha az életedbe nem láttál, i7 extreme processzort.... 😊
Ha így van akkor legalább hülyeséget ne beszéljél. 😕

Ha már semmi épkézláb érvet nem tudsz felhozni az Intelel szemben...
0
0
0
0
Devis avatar
Admin lennék bannolnám. Ennyi baromságot, komolyan, de most komolyan hogy lehet összehordani??

"Osztmeg különböző dolgokra rá lehet állítani a magjai"

Asszem ez jellemzi legjobban a hozzá nem értést.
0
0
0
0
zsexer avatar
"Különböző játékoknál más más a teljesítményük.
Megfigyelted pl: I3 4360 összevissza ugrál egyszer 3. máskor 5."

Csak az a baj, hogy mindehol az i5 mögött van....

"De lenyomja bármelyik I5 procit mindent játékot fullon visz.
Hasonló a teljesítménye van mint az I7-extrem-nek."

Tehát mivan? 😃
0
0
0
0
zsexer avatar
gaborw: Idézem "De lenyomja bármelyik I5 procit mindent játékot fullon visz.
Hasonló a teljesítménye van mint az I7-extrem-nek."

Erről megy a "vita". Persze hogy megy az összehasonlítás, amikor bizonyos emberek nem értik meg az egyértelműt. Itt most nem az ár/érték arányról beszélt Sipos, hanem azt írta, hogy az általa fantasztikusnak vélt processzor elpcsiázza az i5-öket és sok i7et is. Nem egy kategória a kettő, i5 közelében sincs, sőt ha megnézzük a teszteket amiket Gaboo7 másolt be, akkor jól látható, hogy játékokban az i5 néhol erősebb mint az i7. Az AMD az i3-al versenyez.
Igazából nincs is vita, csak Sipos értetlen és nem látja a fától az erdőt.
0
0
0
0
gaborw avatar
Amúgy nem értem min megy itt a "vita"! 😀 Megy az összehasónlitgatás egyfolytába! Amd Fx gyenge stb. I7 -I5 jobb! Akkor kezdjük: I7-es legolcsobb proci ***-on például 83 ezer forint! FX 8350 45 ezer forint. Majdnemhogy duplája. Miről beszélünk? Furcsa lenne dupla annyi pénzért nem kapnánk jobb teljesítményt. Meg nem egy árkategória, felesleges is összehasonlitani. I5 48 ezertől kezdődnek. Kb 10% drágább a legolcsobb I5-ös is. Persze itt rögtön jön, hogy 10 ezerért proci hütőt kell venni. De akkor van egy jól tuningolható procid "kis" szerencsével! Persze fogyasztás előkerűl. Rengeteg tesztet végignéztem, de engem szeméy szerint annyira nem gyözőtt meg. Szerintem 50 ezer alatt bőven jó az Fx! Ha már tényleg sokkal jobbat akarnák I7-et néznék, természetesen ennek felára van. Most per pillanat a csúcson vannak az Intel procik, rá is ül a "babérjaira". De ez változhat. A másik nagyon fontos azért az Intel a piac 80%-át úralja. Ez azért nem mellékes! 😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sipos G
Nekem is amd van, de ettől függetlenül mindig is tudtam hogy jobb az intel, és ha több pénzt bírtam volna fektetni gépfejlesztésbe, akkor most nekem is egy i5 csücsülne a gépbe.
0
0
0
0
zsexer avatar
Sipos fiam menj innen, most már tényleg elég belőled...Leírják hogy 60 ezerért kapsz FX 9590-et, amiért Intel oldalon már van 4690K (i5) ami jóval erősebb, erre te meg odaírod, hogy lever bármilyen i5-t, meg néhány i7-et is....
0
0
0
0
Sipos G avatar
Különböző játékoknál más más a teljesítményük.
Megfigyelted pl: I3 4360 összevissza ugrál egyszer 3. máskor 5.
Ugyan az FX fogyasztása borzasztó.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sipos G: És ezt mikor álmodtad? 😀

https://images.anandtech.com/graphs/graph8316/66039.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph8316/66038.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph8316/66039.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph8316/66043.png

Van ahol azért megelőzi az i3-at a "csúcs" AMD processzor... 😀 Érdemes megnézni a fogyasztási értékeket is!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hogy milyen teljesítménye van? 😲

Sipos, valld be, hogy csak trollkodsz és nem gondolod ezeket komolyan 😃
0
0
0
0
Sipos G avatar
De lenyomja bármelyik I5 procit mindent játékot fullon visz.
Hasonló a teljesítménye van mint az I7-extrem-nek.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Pénzkidobás az FX 9590.
0
0
0
0
Sipos G avatar
Arra gondoltam szerintem jó és igen úgy 60 ezer de egy erős proci.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sipos G
Én nem tudom milyen fx-re gondoltál 😃 talán a AMD FX 9590 ami olyan 60ezer kb, azért már kapsz 4690k-t ami sokkal jobb. Véleményem szerint ha valaki amd-t vesz akkor az fx 8320 legyen a max, az felett már nem éri meg amd-t venni.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Sipos G: "nem telik FX-re akk meg elég az I5" Egyre jobb! 😆
0
0
0
0
Sipos G avatar
Végülis mindegy az Intel is gyárt felsőkategóriást az AMD is gyárt felsőkategóriást.
Egyszer ez csinál jobbat egyszer az személy szerint én azért bírom az AMD-t mert a sokmagos procik terén nagyon otthon van.
Van Intel gépem és jó is volt csak elavult.
Persze,hogy bármelyik gépem prociját elcserélném I5-re sőt ki is szemeltem egy Intel I5 az AMD még vár egy kicsit főleg mert nem telik FX-re akk meg elég az I5-bár szeretnék jobbat Fx vagy I7 vagy I7-extreme vagy Xeon.
Végülis érthető,hogy ti mért szeretitek az Intelt ezt már többször is írtam.
0
0
0
0
Lizard avatar
Ez igy van zsexer, csak az a baj vele,hogy ezzel nagyon sok hozzá nem értőt befolyásol, téves eszmékbe ringat😀
0
0
0
0
zsexer avatar
Nincs ő vele baj, nem akar ő rosszat, csak szereti az AMD-t, miközben egyértelmű bizonyítékok, tesztek vannak arról, hogy az Intel mennyivel erősebb. 😀 Egyébként szíve joga eldönteni, hogy melyiket veszi/szereti, csak bekéne látni az egyértelműt.
0
0
0
0
Lizard avatar
Sipos G: 😂Kemény amiket itt össze hordassz😂
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Azt tudom.
Csak keret nincs rá. Ha el is adnám, nem kapnék érte annyit, hogy egy jó lapot és procit tudjak venni.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Az i5 is jobb választás lenne egy 290 mellé.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát most nincs pénzem lap meg proci cserére, de az fx mellé be akarok rakni egy r9 290-et cpu limit ide vagy oda. Idővel (1-2év) meg majd kicserélem egy i7-re.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció