És a PWM verzió a simától annyiban különbözik hogy állítható a fordulatszáma?
Ja, és az lehet probléma ha veszek egy ilyen elosztót és abban használom mind a három ventit?
http://pcbolt.eu/spd/opf_117/Arctic-Cooling-4PIN-PWM-PST-eloszto-kabel
(Sajnos nincs elég 4 és 3 pin csatlakozó a lapon.)
Egy hete vettem egy Segotep Chariot TF házat, és a három gyári 12 centis ventiből kicseréltem kettőt egy-egy Arctic F12-re. Az eredmény mondhatni rendben van, egy CoolerMaster Hyper TX3 EVO-val a proci alapjáraton 33-35°C, az R9 280-am Windforce gyári hűtőkkel pedig 39°C (szintén alapjáraton).
Nos, ezeket a ventiket szeretném lecserélni jóval halkabbakra. Ugyan így szeretném ha az egy előlapi, egy hátlapi és egy tetős felállás maradna. Tudtok jó áron halk ventiket amivel nem melegedne jobban a gép mint most?
Igazából ez már személyes döntés szerintem... a Noctua egy igazán prémium kategóriás cucc, ami mellette szól, az az 5 év garancia és a rengeteg tartozék, igényes csomagolás, stb... a Vardar nem ilyen top tartozékok és csomagolás szempontjából és 'csak' 2 év van rá garancia. Viszont 3 ezerrel olcsóbb cserébe... hűtés szempontjából szinte azonos a teljesítmény, szóval ez már tényleg csak rajtad áll...
A Vardar érdekesnek tűnik, de ahogy látom, nálunk alig lehet kapni. Lehet, hogy az általad javasoltak valamelyike lesz, összehasonlítom őket, és rendelem is.
Én az EKWB Vardar szériát ajánlom, ha jó ár/teljesítmény arányú high pressure ventit keresel vízhűtéshez! Valamint a Scythe Gentle Typhoon is remek választás radiátorokhoz! De ha mindenképp a két általad választott kell, akkor a Noctua.
Igen, azért is írtam, hogy olyat keresek, aminek magas a légszállítása és mindemellett csendes. Csak nincs nagy tapasztalatom ventilátorok terén, ezért kértem tanácsot a jártasabbaktól.
Nem igazán tudom, hogy ide kellene-e írnom, de most már mindegy.
A hűtőradiátoromon az egyik gyári Corsair ventilátor érdekes hangokat ad ki, azt hiszem hamarosan megadja magát. Szeretnék venni két, magas légszállítással rendelkező, halk és minőségi légkeverőt. Ezeket néztem:
[LINK]
[LINK]
Melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg más gyártótól. Fontos, hogy 4 pin-es legyen. (Bár külön
vezérlővel a 3-asokat is tudnám vezérelni, de jobb lenne a 4-es). A szín, vagy a design nem fontos, rejtett helyen vannak a házban.
Én is ajánlom az xbox kontrollert, én vén fejjel vettem a pc-hez, eleinte csak sport játékokra használtam, NBA-hez vettem elsősorban, és sima platform játékokhoz használtam. Kipróbáltam vele egy Cod-ot mondom oké 😃 majd szépen kb. fél év alatt eljutottam oda, hogy ma már nem is játszok egér+bill-el (persze Diablo meg point & click-es kalandjátékok megkövetelik), annyira profi lettem, pedig amikor kezdtem vele, azt hittem soha nem bírok célozni / egérként használni 😃
Nekem elég a sima gamepad, csak működjön 1 év után is rendesen. Nem fogom minden játákban használni, csak van egy pár, amit szívesen játszanék gamepaddel.
phoenixfire18
Ha nem akarsz semmi macerát(pl programmal xinputot emulálni stb.) akkor 8-10K körül nézelődj. Ennyiből kijön már vezetékes MS Xbox 360 kontroller, vagy egy Logitech F310.
Hello
Szeretnék egy mikrofont venni amazonrol valoszinu csak meg nem tudom hogy ide szallitanak-e na mind1 az lenne a kerdesem, hogy valaki tudna mondani valamilyen mikrofont es azert ne legyen 130 felett 😃 oszinten egy BLUE microphone - ra gondoltam, de ha tud valaki jobbat mondani azt megkoszonnem.Ja és egy webkamerat is kellene de az ne legyen tul drage 😃
a komplett gépemet onnan rendeltem, kivéve videókártya, eddig minden jól megy! Remélem nem is lesz semmi garanciális probléma, de arra meg ott a garanciafutár.
Piero86:Ha megveszem ezr az USB-s avermediat,nem is drága,csak 26e Ft,akkor ha 60 fps,akkor annyi is marad igaz?És ami nem akad a laptopon,azt fel is tudom venni akadás mentesen?
Sziasztok!
Bluetooth os hangszorot szeretnék vásárolni telefonhoz, tudtok vaalmi jobbat ajánlani olyan 15e Ft-ig kb? Ha rendelkezis basszus-al az sem hátrány 😀
Csak a League of Legendshez, full grafon fut 60 fps-el,meg ugye ilyenekhez😀
Hallottam hogy ha megveszem ezt az avermediat,akkor a 60 fps az 60fps marad😀
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fodulok felétek,hogy vennék egy Avermedia Live HD kiegészítőt!
De!Az a gondom,hogy ezt bekell szerelni,de nekem laptopom van!!!
Valaki nem tud olyan Avermedia felvevőt,amit em kell beszerelni? Nagyon megköszönném!!!!
Az uj proci müködik a hozzá kapott hütövel...tökéletesen,de ráakarom tenni ezt a külön vásárolt hütöt hozzá.. ugye ha már megvettem legyen belöle valami hasznom,ne a kukába kelljen dobnom..az Alaplapon: ASRock N68C-GS FX,a tápegységem 600 as! Nemértem milehet a baj..egyszerüen ráteszem a hütöt .. bedugom,beinditom a gépet és 3-4 sec után leáll.. kikapcsol...nemakarom kidobni a kukába a hütöt ha már adtam érte pénzt..
Ha most raktad be a procit nem árt bios resetet csinálni esetleg kicsi a tapegység vagy nem bírja az alaplapod a procit én ezekre tippelek.De ezeknek jó lenne tudni a pontos tipusát!vagy csak Proci hűtés csere óta csinálja ezt?
Sziasztok! Vettem egy Amd Fx 6300 x6 procit magamnak,rendeltem rá hütöt mivel sok forumon olvastam hogy a gyári hütés nem a legjobb,vettem egy ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 -t, mikor ráteszem a procira a hütöt, bekapcsolom a gépet....felpörög a venti és 4 másodperc mulva kikapcsol a gép..leáll!! Segitsetek mert már nemtudom visszaküldeni sajnos...!! Mi lehet a baj? Köszi elöre is
Bronson: Ez a Shadow Rock Slim nagyon bejön! Rengeteg cikket olvastam róla s mégtöbb videót a felszereléséről illetve egyértelmű, hogy ez a hűtő befér még az én Batár ramjaim mellé is!
Köszönöm a segítségedet, úgy gondolom jó vétel lesz!
Jár a pacsi 😀
igazából ha 60+ van játék alatt az még egész jó annál a procinál ebben a hőségben... természetesen nem hülyeség lecserélni a gyári hűtőt, én ezeket ajánlom:
BE QUIET! Dark Rock 3 - 20k
RAIJINTEK Ereboss - 15k
BE QUIET! Shadow Rock Slim - 13k
SCYTHE Ashura - 14k
Egy olyan problémám/kérdésem/kérésem lenne felétek (sajnos hetek óta nem tudok döntést hozni), miszerint milyen processzor hűtőt vegyek? Alap ventit használok (tudom, elég mazochista dolog...de pont ettől a bullshit ventitől szeretnék megszabadulni s ebben a TI segítségeteket kérem!) 😀
Egy i7 4790-et kellene lehűtenie ( Asrock H97 Performance lapban ). A Bökkenő az egészben az, hogy magas profilú ramokat használok ( CORSAIR Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 ramok csücsülnek benne, s mind a 4 slot foglalt).
Olyan léghűtéses megoldás kellene (tehát nem water cooling) ami szuper lenne teljesítményileg és a magas profilú ramokhoz is beférne.
A házról nem volt szó, gondolom azzal nem lenne probléma. ( Zalman Z11 NEO ).
A hűtő lehetőleg 20 ezerből jöjjön ki, de tényleg ez legyen a maximum.
Mindenféle kommentet,segítséget, hozzászólást szívesen várok. Sajnos Én tanácstalan vagyok, hátha Ti jobban vágjátok a témát.
Előre is köszönöm,
4 PIN es és állitható a fordulatszám, míg a nem PWM esnél, 3pin es, és csak külön szabályzoval lehet állitani a fordulatot.
Ja, és az lehet probléma ha veszek egy ilyen elosztót és abban használom mind a három ventit?
http://pcbolt.eu/spd/opf_117/Arctic-Cooling-4PIN-PWM-PST-eloszto-kabel
(Sajnos nincs elég 4 és 3 pin csatlakozó a lapon.)
[LINK]
Vagy a PWM verzió! [LINK]
Évek óta használom őket. 😀
Egy hete vettem egy Segotep Chariot TF házat, és a három gyári 12 centis ventiből kicseréltem kettőt egy-egy Arctic F12-re. Az eredmény mondhatni rendben van, egy CoolerMaster Hyper TX3 EVO-val a proci alapjáraton 33-35°C, az R9 280-am Windforce gyári hűtőkkel pedig 39°C (szintén alapjáraton).
Nos, ezeket a ventiket szeretném lecserélni jóval halkabbakra. Ugyan így szeretném ha az egy előlapi, egy hátlapi és egy tetős felállás maradna. Tudtok jó áron halk ventiket amivel nem melegedne jobban a gép mint most?
[url]http://nebula.wsimg.com/774d6a5e69866469cc92229666d45ffa?AccessKeyId=2EFC13373DF3370B3502&disposition=0&alloworigin=1[/url]
Viszont most nagyon elbizonytalanodtam.
Ez a kettő majdnem azonos fordulaton összehasonlítható (alacsony fordulat szerintem elég, kettő venti egy radiátoron):
[LINK]
[url]http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=57&lng=en&set=1[/url]
Nyilván az árkülönbségből is kikövetkeztethető hogy az utóbbi jobb értékekkel bír. Megéri a felárat?
[LINK]
Köszönöm szépen!
Nem igazán tudom, hogy ide kellene-e írnom, de most már mindegy.
A hűtőradiátoromon az egyik gyári Corsair ventilátor érdekes hangokat ad ki, azt hiszem hamarosan megadja magát. Szeretnék venni két, magas légszállítással rendelkező, halk és minőségi légkeverőt. Ezeket néztem:
[LINK]
[LINK]
Melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg más gyártótól. Fontos, hogy 4 pin-es legyen. (Bár külön
vezérlővel a 3-asokat is tudnám vezérelni, de jobb lenne a 4-es). A szín, vagy a design nem fontos, rejtett helyen vannak a házban.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha nem akarsz semmi macerát(pl programmal xinputot emulálni stb.) akkor 8-10K körül nézelődj. Ennyiből kijön már vezetékes MS Xbox 360 kontroller, vagy egy Logitech F310.
Szeretnék egy mikrofont venni amazonrol valoszinu csak meg nem tudom hogy ide szallitanak-e na mind1 az lenne a kerdesem, hogy valaki tudna mondani valamilyen mikrofont es azert ne legyen 130 felett 😃 oszinten egy BLUE microphone - ra gondoltam, de ha tud valaki jobbat mondani azt megkoszonnem.Ja és egy webkamerat is kellene de az ne legyen tul drage 😃
Rendben Köszönöm szépen a segítségedet😀
[LINK]
Nagyon szépen köszönöm!Be is fogok ruházni akkor egyre!
Bluetooth os hangszorot szeretnék vásárolni telefonhoz, tudtok vaalmi jobbat ajánlani olyan 15e Ft-ig kb? Ha rendelkezis basszus-al az sem hátrány 😀
Köszi
Hallottam hogy ha megveszem ezt az avermediat,akkor a 60 fps az 60fps marad😀
ASUS X554LD-XO599D Notebook
Ez a laptopom,2 hónapja vettem😀 szerintem megérte!
Amúgy: [url]http://ipon.hu/webshop/group/(szamitogep_periferia_)_tv_tuner/519/?postedBySearchForm=On&srcMinPrice=1000&srcMaxPrice=113000&srcBrnd=1000122&srcFtr_169=6892&srcFtr_171=-1&srcFtr_170=-1&advanced=0[/url]
Egy olyan kérdéssel fodulok felétek,hogy vennék egy Avermedia Live HD kiegészítőt!
De!Az a gondom,hogy ezt bekell szerelni,de nekem laptopom van!!!
Valaki nem tud olyan Avermedia felvevőt,amit em kell beszerelni? Nagyon megköszönném!!!!
Köszönöm a segítségedet, úgy gondolom jó vétel lesz!
Jár a pacsi 😀
BE QUIET! Dark Rock 3 - 20k
RAIJINTEK Ereboss - 15k
BE QUIET! Shadow Rock Slim - 13k
SCYTHE Ashura - 14k
Játékról meg inkább nem is beszélek...60+
Egy olyan problémám/kérdésem/kérésem lenne felétek (sajnos hetek óta nem tudok döntést hozni), miszerint milyen processzor hűtőt vegyek? Alap ventit használok (tudom, elég mazochista dolog...de pont ettől a bullshit ventitől szeretnék megszabadulni s ebben a TI segítségeteket kérem!) 😀
Egy i7 4790-et kellene lehűtenie ( Asrock H97 Performance lapban ). A Bökkenő az egészben az, hogy magas profilú ramokat használok ( CORSAIR Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 ramok csücsülnek benne, s mind a 4 slot foglalt).
Olyan léghűtéses megoldás kellene (tehát nem water cooling) ami szuper lenne teljesítményileg és a magas profilú ramokhoz is beférne.
A házról nem volt szó, gondolom azzal nem lenne probléma. ( Zalman Z11 NEO ).
A hűtő lehetőleg 20 ezerből jöjjön ki, de tényleg ez legyen a maximum.
Mindenféle kommentet,segítséget, hozzászólást szívesen várok. Sajnos Én tanácstalan vagyok, hátha Ti jobban vágjátok a témát.
Előre is köszönöm,
Gabi.