Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
roba1996 avatar
cseszka: A tápom alul van és olyan hogy az szivja ki a levegőt a gépből!
0
0
0
0
Bronson avatar
a 12-es ventit oldalról tedd be hátra hogy kifújja a levegőt, azt a 8-ast meg nem is tudom... tedd a hdd alá, másra nem nagyon jó, házat hűteni azzal nem lehet normálisan.
0
0
0
0
cseszka avatar
Annyit tudsz csinálni h az oldalsót megforditod,h kifelé fujja a videokarirol lejövö meleg levegöt,ill ha van hej a hátsó ventit cseréld le egy 12cm ventire.
0
0
0
0
roba1996 avatar
Sziasztok egy ilyen gépházam van SHARKOON Vaya lehet oldalra tenni egy ventit a ház elejére és a hátuljába az lenne a kérdésem ,hogy hogyan helyezzem el a ventiket jelenleg igy néz ki: Elől van egy 12cm ami fúja be a házba a levegőt, oldalt szintén van egy 12cm ami fúja be és hátul van egy 8cm ami szívja ki a levegőt! Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan helyezzem el őket ,hogy jó legyen a szellőzés?
0
0
0
0
Subaru avatar
nincs doboza, és esetleg kábele bár azt nem tudom biztosra
0
0
0
0
no avatar
@piero86 köszi a gyors választ! Nagyon maximum 15k-t akarok tápra költeni. Azt hiszem ezt fogom választani: FSP350-60APN (300-asok között nem nagyon van 6 pin-es csati)

@Azenenazjo tudom, ebből majd csak 1-2 hónap múlva lesz vásárlás, forint meg elég rosszul áll, ki tudja mi lesz akkorra. Direkt amd kártyát írtam, mert azok többet esznek, így jelen esetben egy 300 W-os táp elég lesz GTX 750-nek is. De köszi a tippet!

Illetve még egy kérdés: mit jelent az OEM jelzés a tápegységeknél?
0
0
0
0
Subaru avatar
junpet
30ezerért már GTX 750et vehetsz ami erősebb a 250x nél
0
0
0
0
Puffin avatar
300W-os normális táp elég hozzá. Mennyi a keret?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! A következő konfigurációt tervezem megvenni és segítséget szeretnék kérni tápegység ügyben.

GIGABYTE GV-R725XOC-2GI
INTEL i3-4170 BOX
CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9B
ASROCK H81M-DGS R2.0
TOSHIBA DT01ACA050
+1 DVD/CD-író régi gépből

Milyen teljesítményű tápegység szükséges ehhez a konfigurációhoz?
Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Bronson avatar
ha hp, akkor legalább nem totál no name... a 750-esek többségének nem is kell 6pin csati, csak amik húzva vannak...
0
0
0
0
Subaru avatar
750ből van olyan aminek nem kell külön csatlakozó, azzal nem hinném, hogy bármi probléma is lenne
0
0
0
0
Yezi_ avatar
1,5 éves a tápom, azt hiszem HP a márkája... Hát lehet, hogy leszek olyan vakmerő és rábízom a GTX 650/750-et.
0
0
0
0
Subaru avatar
azért mondom, bármi történhet 😃
azóta GTX 750 van rajta
0
0
0
0
Bronson avatar
ja, csak az gondolom egy brand gépben volt, oda általában nem a leggagyibbat teszik azért... de ilyenekkel nem kell bíztatni semmit, gondolom hogy szenvedett az a szerencsétlen táp 😃
0
0
0
0
Subaru avatar
haveromnak egy lenovo 225wattos tápon elment egy GTS 250 szóval bármi lehet
0
0
0
0
Bronson avatar
hát no name táp sosem tudod mikor adja be a kulcsot... nem ártana beszerezni egy jobbat... ha valami márkásabb 320wattos lenne, akkor bőven elég lenne!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szevasztok! Most van valami gagyi 320W-os tápom van. Szeretném a GT 630-as kártyámat egy GTX 650/750-re cserélni. Ahogy néztem annak is 65W körül van a fogyasztása.

Kérdésem az lenne, hogy akkor ez a táp elég lenne neki ha GT 630-nak elég volt?
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Másik gépben folyamatosan leállt, de az szerintem betudható a tápnak (600w, valami diamond márka) most viszont alapértelmezettre állítottam mindent a biosban, és így most 1 óra teszt alatt sem produkált semmi hibát, nem csíkozódik, meg semmi. Valószinűleg a ramok melegedhettek fel nagyon, azok alapból húzva is voltak, de most alap órajelen megy minden.
Amúgy köszi
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, a régi alaplapomba (gigabyte x38 ds4 - pcx exp. 2.0) be behelyeztem az r9 280x vga-mat, és egy 550 raider s tápra cseréltem le az előzőt, az a problémám, hogy bármilyen tesztnél vagy játéknál egy kis idő múlva becsíkozódik a kép hirtelen, és lefagy, nem történik semmi csak csíkok jelennek meg. Eleinte simán fekete képernyő jött be és úgy fagyott le, most már csíkok jelennek meg.
Most egyelőre a konfig:
gigabyte x38 ds4 alaplap
core 2 duo e8400 3,6 ghz-re húzva
ddr2 2gb 800 mhz ram 960 mhz-en
550 raider s táp (egy régi 570w tápot váltott)

Valaki esetleg tudna rá valami megoldást? a konfig nyilván cserélve lesz, de remélem nem a vga hibás (egyébként max 55-60 fokig megy fel teszt közben, alapjáraton pedig 40 fok körül mozog)
0
0
0
0
pisti525 avatar
Reinkz: és ha feltekerem ? meglenne a kelő fps szám ? 😀
0
0
0
0
pisti525 avatar
Sziasztok. Állítottam össze egy konfigot, de nem tudom, hogy mennyire jó. Összesen így 173 ezer(( pcx.hu )). Jó árban van ? GTA 5 Very Highon, FULL HD-ban menne 35 fps felett ?
Konfig:
Processzor: AMD X6 FX-6300 3.5GHz
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
RAM: Kingmax 8GB 1600MHz
VGA: Sapphire R9 280 3GB GDDR5t
Winchester: Seagate 1TB 7200 64MB
Mars Gaming MC3
Táp: FSP 500W
0
0
0
0
Bronson avatar
nincs mit, remélem nem csalódsz benne!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bronson: Köszi azt hiszem ezt veszem inkább amit írtál. 😀 Köszi a segítséget!
0
0
0
0
Bronson avatar
BenjaminHun : mire vagy kíváncsi? én összességében elégedett vagyok vele... jó hangminőséget produkál ennyi pénzért, és mobilis egyben. jár hozzá egy kis távirányító is, ezzel nem csak a hangerőt tudod állítani, hanem az egész gépet lehet általa irányítani (youtube videók/médialejátszók hangereje, léptetés előre-hátra, programok megnyitása, számitógép kikapcsolása és sok más)... a szoftverrel sem volt bajom, abban is van sok hasznos funkció...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Idk99:
Tervezésnél, modellezésnél és animációnál törekedni kell a lehető legtöbb vramra, szóval mindenképpen a 4GB-os modellt.
De érdemes utána olvasni melyiket vedd. Itt kötve hiszem, hogy találsz embert aki érdemi tanácsot tudna adni, mivel inkább játékra szánt hardverrel operál mindenki.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Bronson: Mit tudsz róla mondani még mert akkor lehet ezt veszem meg?
0
0
0
0
Bronson avatar
Benjaminhun : mivel látom a lapodon a pci slot elég közel van a vga-hoz ezért ésszerűbb lenne egy külső hangkártya! (nem venné el a szellőzést a kártya elől, meg nem is igazán lenne hely már neki ahogy nézem, de lehet be lehetne préselni...) én személy szerint a CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB-t ajánlom, csak 1ezressel drágább mint a DS! én meg vagyok vele elégedve egy Xonar DGX-ről váltottam arra! 😉
0
0
0
0
idk99 avatar
Köszönöm a válaszokat!

De milyet kellene vennem, ami jó lenne mindenhez amit felsoroltam az előbb?

Ezek jók lennének?
https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_51_40a_firepro_w4100_2gb_gddr5_pcie/784737

https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_50_40a_firepro_w2100_2gb_ddr3_pcie/784735

https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_52_40a_firepro_w5100_4gb_gddr5_pcie/783740
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Sziasztok segítenétek ez a hangkártya jó szolgálatot tenne nálam? "asus xonar ds" Vagy valami másfélét vegyek ami ennyibe kerül mint ez? Zenére és játékra kellene!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Pontosan, játékos kártyák árában is van mindkettő, de ha tervezésre, animációra kell akkor sokkal jobbak mint árkategóriájuk játékos kártyái.
0
0
0
0
Bronson avatar
a quadro kártyák sem 500ezernél kezdődnek...
0
0
0
0
no avatar
szóval nem mondtam,hogy ne vegyen,ha anyagilag megteheti akkor vegyen,nekem teljesen mindegy.
0
0
0
0
Bronson avatar
de miért ne quadro-t vegyen ha modellezni akar és nem játszani?
0
0
0
0
no avatar
nem kell olyan messzire menni mint amit MaTpr0F ír,ha csak nem akarsz valami nagy munkát végezni vele.Nem tudom a terved,de gtx 9xx-es széria szerintem elég lenne,de ez saját vélemény.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Arra nagyon kevés.

AMD Firepro illetve Nvidia Quadro szériában kell gondolkozni, hogyha megfelelő tempót szeretnél és játszani nem akarsz rajta.
0
0
0
0
no avatar
idk99:arra nagyon nem lesz elég az integrált sajnos.
0
0
0
0
idk99 avatar
Blender, Photoshop és más szerkesztő programokra kellene.
Kellene még Visual Studiora is.
Szóval, animáció készítésre kell, szöveg szerkesztés, programozásra, modellezésre...
Meg minden ilyenre.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
humerot
Mi a bajod a T-home-os routerrel?
Azt hogy te két routert akarsz használni nem egy jó ötlet...mert ugye alapból gondolom IPTV szolgátatásod van azaz bejön egy koax kábelen a jel a t-home-os routerbe ennek van négy portja illetve wi-fi része...na most ennek van egy saját tüzfala alapból + van a gépeden is valamilyen védelmi rendszer annak is van...na most ha még erre rákötsz egy routert az nem kicsit lefogja majd a netedet! Nekem is IPTV szolgátatásom van 60 valahány csatorna 2 beltér(2TV), mennek a wifiről 3 teló...50-es netem van és semmi probléma nincs
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ha csak munkára kell akkor szerintem bőven elég az integrált.
Persze attól függ milyen munkára használnád. Ha tervezés, photoshop, stb. akkor nem elég.
Ha a munka alatt word, excel és hasonló programokra gondolsz akkor vastagon elég.
0
0
0
0
idk99 avatar
Ez azt jelenti, hogy vennem kellene VGA-t?
Nem szeretnék játszani vele. Csak munkára kellene, még nem vettem meg csak kosárban van az egyik áruházban és arra várakozik hogy megrendeljem, még jó hogy ide írtam.

Milyen VGA-t kellene vennem?
Vagy az attól függ mire használnám?
0
0
0
0
Puffin avatar
idk99: Intel® HD Graphics 4600, max órajel 1200MHz, max memória 1.7GB, memória órajele nálad 2133Mhz, Direct X 11.2
0
0
0
0
idk99 avatar
Üdvözlök mindenkit!

A VGA kitöltésénél nekem integrált van.
A játéktesztek érdekében pedig ki kellene írni a herceket és a többit...
Nem tudom hogy a CPU vagy az alaplapit kellene-e beírni.

Vajon?

Üdv, idk99
0
0
0
0
humerot avatar
Üdv ! Adott egy T-Home D-Link DCM-704B Router ezt a T-Home hozta de igazából csak a baj van vele.
Beszereztem viszont egy TP-Link TL-WR841N típusú routert is és az lenne a kérdésem , hogy hogyan oldhatnám meg e 2 router összekötését , hogy a D-Link es csak a tv-t illetve telefont vezérelje de az internet részbe ne szóljon bele tehát wi-fi stb. nem kell belőle . Erre a célra vettem másodiknak a TP-Link et neki kellene mind a wi-fit mind a kábeles netnek osztania a dolgokat . Előre is köszönöm a segítséget . 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
HyperxPlus: én is ezt javasolnám! De várjuk meg a DX 12-őt mit mutat 6-8 szálon. Lehet tényleg jó lesz ott az FX proci! Mondom mint i7 tulaj! 😎
0
0
0
0
no avatar
Egy Intel Core i5 re alapozz 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
PatrikVagyok: ha maradsz AMD vonalon akkor mielőbb dobd ki a lapodat, mert visszafogja a procit!
0
0
0
0
ddkk22 avatar
PatrikVagyok
Inkább intel téren nézz körül, főleg ha majd 380x-et akarsz.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
DDR3 8GB 1333MHz ramot, egy FX 8300-at, meg egy R9 280x-et tervezek vagy 380x-et 😀
0
0
0
0
Sipos G avatar
Nem rossz ,bár érdemes lenne tudni mit akarsz beletenni....
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni hogy az AsRock 970 Extreme3-4 mennyire jó alaplap? 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció