a 12-es ventit oldalról tedd be hátra hogy kifújja a levegőt, azt a 8-ast meg nem is tudom... tedd a hdd alá, másra nem nagyon jó, házat hűteni azzal nem lehet normálisan.
Annyit tudsz csinálni h az oldalsót megforditod,h kifelé fujja a videokarirol lejövö meleg levegöt,ill ha van hej a hátsó ventit cseréld le egy 12cm ventire.
Sziasztok egy ilyen gépházam van SHARKOON Vaya lehet oldalra tenni egy ventit a ház elejére és a hátuljába az lenne a kérdésem ,hogy hogyan helyezzem el a ventiket jelenleg igy néz ki: Elől van egy 12cm ami fúja be a házba a levegőt, oldalt szintén van egy 12cm ami fúja be és hátul van egy 8cm ami szívja ki a levegőt! Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan helyezzem el őket ,hogy jó legyen a szellőzés?
@piero86 köszi a gyors választ! Nagyon maximum 15k-t akarok tápra költeni. Azt hiszem ezt fogom választani: FSP350-60APN (300-asok között nem nagyon van 6 pin-es csati)
@Azenenazjo tudom, ebből majd csak 1-2 hónap múlva lesz vásárlás, forint meg elég rosszul áll, ki tudja mi lesz akkorra. Direkt amd kártyát írtam, mert azok többet esznek, így jelen esetben egy 300 W-os táp elég lesz GTX 750-nek is. De köszi a tippet!
Illetve még egy kérdés: mit jelent az OEM jelzés a tápegységeknél?
ja, csak az gondolom egy brand gépben volt, oda általában nem a leggagyibbat teszik azért... de ilyenekkel nem kell bíztatni semmit, gondolom hogy szenvedett az a szerencsétlen táp 😃
hát no name táp sosem tudod mikor adja be a kulcsot... nem ártana beszerezni egy jobbat... ha valami márkásabb 320wattos lenne, akkor bőven elég lenne!
Szevasztok! Most van valami gagyi 320W-os tápom van. Szeretném a GT 630-as kártyámat egy GTX 650/750-re cserélni. Ahogy néztem annak is 65W körül van a fogyasztása.
Kérdésem az lenne, hogy akkor ez a táp elég lenne neki ha GT 630-nak elég volt?
Másik gépben folyamatosan leállt, de az szerintem betudható a tápnak (600w, valami diamond márka) most viszont alapértelmezettre állítottam mindent a biosban, és így most 1 óra teszt alatt sem produkált semmi hibát, nem csíkozódik, meg semmi. Valószinűleg a ramok melegedhettek fel nagyon, azok alapból húzva is voltak, de most alap órajelen megy minden.
Amúgy köszi
Sziasztok, a régi alaplapomba (gigabyte x38 ds4 - pcx exp. 2.0) be behelyeztem az r9 280x vga-mat, és egy 550 raider s tápra cseréltem le az előzőt, az a problémám, hogy bármilyen tesztnél vagy játéknál egy kis idő múlva becsíkozódik a kép hirtelen, és lefagy, nem történik semmi csak csíkok jelennek meg. Eleinte simán fekete képernyő jött be és úgy fagyott le, most már csíkok jelennek meg.
Most egyelőre a konfig:
gigabyte x38 ds4 alaplap
core 2 duo e8400 3,6 ghz-re húzva
ddr2 2gb 800 mhz ram 960 mhz-en
550 raider s táp (egy régi 570w tápot váltott)
Valaki esetleg tudna rá valami megoldást? a konfig nyilván cserélve lesz, de remélem nem a vga hibás (egyébként max 55-60 fokig megy fel teszt közben, alapjáraton pedig 40 fok körül mozog)
Sziasztok. Állítottam össze egy konfigot, de nem tudom, hogy mennyire jó. Összesen így 173 ezer(( pcx.hu )). Jó árban van ? GTA 5 Very Highon, FULL HD-ban menne 35 fps felett ? Konfig: Processzor: AMD X6 FX-6300 3.5GHz
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
RAM: Kingmax 8GB 1600MHz
VGA: Sapphire R9 280 3GB GDDR5t
Winchester: Seagate 1TB 7200 64MB
Mars Gaming MC3
Táp: FSP 500W
BenjaminHun : mire vagy kíváncsi? én összességében elégedett vagyok vele... jó hangminőséget produkál ennyi pénzért, és mobilis egyben. jár hozzá egy kis távirányító is, ezzel nem csak a hangerőt tudod állítani, hanem az egész gépet lehet általa irányítani (youtube videók/médialejátszók hangereje, léptetés előre-hátra, programok megnyitása, számitógép kikapcsolása és sok más)... a szoftverrel sem volt bajom, abban is van sok hasznos funkció...
Idk99:
Tervezésnél, modellezésnél és animációnál törekedni kell a lehető legtöbb vramra, szóval mindenképpen a 4GB-os modellt.
De érdemes utána olvasni melyiket vedd. Itt kötve hiszem, hogy találsz embert aki érdemi tanácsot tudna adni, mivel inkább játékra szánt hardverrel operál mindenki.
Benjaminhun : mivel látom a lapodon a pci slot elég közel van a vga-hoz ezért ésszerűbb lenne egy külső hangkártya! (nem venné el a szellőzést a kártya elől, meg nem is igazán lenne hely már neki ahogy nézem, de lehet be lehetne préselni...) én személy szerint a CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB-t ajánlom, csak 1ezressel drágább mint a DS! én meg vagyok vele elégedve egy Xonar DGX-ről váltottam arra! 😉
Sziasztok segítenétek ez a hangkártya jó szolgálatot tenne nálam? "asus xonar ds" Vagy valami másfélét vegyek ami ennyibe kerül mint ez? Zenére és játékra kellene!
nem kell olyan messzire menni mint amit MaTpr0F ír,ha csak nem akarsz valami nagy munkát végezni vele.Nem tudom a terved,de gtx 9xx-es széria szerintem elég lenne,de ez saját vélemény.
Blender, Photoshop és más szerkesztő programokra kellene.
Kellene még Visual Studiora is.
Szóval, animáció készítésre kell, szöveg szerkesztés, programozásra, modellezésre...
Meg minden ilyenre.
humerot
Mi a bajod a T-home-os routerrel?
Azt hogy te két routert akarsz használni nem egy jó ötlet...mert ugye alapból gondolom IPTV szolgátatásod van azaz bejön egy koax kábelen a jel a t-home-os routerbe ennek van négy portja illetve wi-fi része...na most ennek van egy saját tüzfala alapból + van a gépeden is valamilyen védelmi rendszer annak is van...na most ha még erre rákötsz egy routert az nem kicsit lefogja majd a netedet! Nekem is IPTV szolgátatásom van 60 valahány csatorna 2 beltér(2TV), mennek a wifiről 3 teló...50-es netem van és semmi probléma nincs
Ha csak munkára kell akkor szerintem bőven elég az integrált.
Persze attól függ milyen munkára használnád. Ha tervezés, photoshop, stb. akkor nem elég.
Ha a munka alatt word, excel és hasonló programokra gondolsz akkor vastagon elég.
Ez azt jelenti, hogy vennem kellene VGA-t?
Nem szeretnék játszani vele. Csak munkára kellene, még nem vettem meg csak kosárban van az egyik áruházban és arra várakozik hogy megrendeljem, még jó hogy ide írtam.
Milyen VGA-t kellene vennem?
Vagy az attól függ mire használnám?
A VGA kitöltésénél nekem integrált van.
A játéktesztek érdekében pedig ki kellene írni a herceket és a többit...
Nem tudom hogy a CPU vagy az alaplapit kellene-e beírni.
Üdv ! Adott egy T-Home D-Link DCM-704B Router ezt a T-Home hozta de igazából csak a baj van vele.
Beszereztem viszont egy TP-Link TL-WR841N típusú routert is és az lenne a kérdésem , hogy hogyan oldhatnám meg e 2 router összekötését , hogy a D-Link es csak a tv-t illetve telefont vezérelje de az internet részbe ne szóljon bele tehát wi-fi stb. nem kell belőle . Erre a célra vettem másodiknak a TP-Link et neki kellene mind a wi-fit mind a kábeles netnek osztania a dolgokat . Előre is köszönöm a segítséget . 😀
@Azenenazjo tudom, ebből majd csak 1-2 hónap múlva lesz vásárlás, forint meg elég rosszul áll, ki tudja mi lesz akkorra. Direkt amd kártyát írtam, mert azok többet esznek, így jelen esetben egy 300 W-os táp elég lesz GTX 750-nek is. De köszi a tippet!
Illetve még egy kérdés: mit jelent az OEM jelzés a tápegységeknél?
30ezerért már GTX 750et vehetsz ami erősebb a 250x nél
GIGABYTE GV-R725XOC-2GI
INTEL i3-4170 BOX
CORSAIR CMZ8GX3M2A1600C9B
ASROCK H81M-DGS R2.0
TOSHIBA DT01ACA050
+1 DVD/CD-író régi gépből
Milyen teljesítményű tápegység szükséges ehhez a konfigurációhoz?
Köszi a segítséget!
azóta GTX 750 van rajta
Kérdésem az lenne, hogy akkor ez a táp elég lenne neki ha GT 630-nak elég volt?
Amúgy köszi
Most egyelőre a konfig:
gigabyte x38 ds4 alaplap
core 2 duo e8400 3,6 ghz-re húzva
ddr2 2gb 800 mhz ram 960 mhz-en
550 raider s táp (egy régi 570w tápot váltott)
Valaki esetleg tudna rá valami megoldást? a konfig nyilván cserélve lesz, de remélem nem a vga hibás (egyébként max 55-60 fokig megy fel teszt közben, alapjáraton pedig 40 fok körül mozog)
Konfig:
Processzor: AMD X6 FX-6300 3.5GHz
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3P
RAM: Kingmax 8GB 1600MHz
VGA: Sapphire R9 280 3GB GDDR5t
Winchester: Seagate 1TB 7200 64MB
Mars Gaming MC3
Táp: FSP 500W
Tervezésnél, modellezésnél és animációnál törekedni kell a lehető legtöbb vramra, szóval mindenképpen a 4GB-os modellt.
De érdemes utána olvasni melyiket vedd. Itt kötve hiszem, hogy találsz embert aki érdemi tanácsot tudna adni, mivel inkább játékra szánt hardverrel operál mindenki.
De milyet kellene vennem, ami jó lenne mindenhez amit felsoroltam az előbb?
Ezek jók lennének?
https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_51_40a_firepro_w4100_2gb_gddr5_pcie/784737
https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_50_40a_firepro_w2100_2gb_ddr3_pcie/784735
https://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_31004_52_40a_firepro_w5100_4gb_gddr5_pcie/783740
AMD Firepro illetve Nvidia Quadro szériában kell gondolkozni, hogyha megfelelő tempót szeretnél és játszani nem akarsz rajta.
Kellene még Visual Studiora is.
Szóval, animáció készítésre kell, szöveg szerkesztés, programozásra, modellezésre...
Meg minden ilyenre.
Mi a bajod a T-home-os routerrel?
Azt hogy te két routert akarsz használni nem egy jó ötlet...mert ugye alapból gondolom IPTV szolgátatásod van azaz bejön egy koax kábelen a jel a t-home-os routerbe ennek van négy portja illetve wi-fi része...na most ennek van egy saját tüzfala alapból + van a gépeden is valamilyen védelmi rendszer annak is van...na most ha még erre rákötsz egy routert az nem kicsit lefogja majd a netedet! Nekem is IPTV szolgátatásom van 60 valahány csatorna 2 beltér(2TV), mennek a wifiről 3 teló...50-es netem van és semmi probléma nincs
Persze attól függ milyen munkára használnád. Ha tervezés, photoshop, stb. akkor nem elég.
Ha a munka alatt word, excel és hasonló programokra gondolsz akkor vastagon elég.
Nem szeretnék játszani vele. Csak munkára kellene, még nem vettem meg csak kosárban van az egyik áruházban és arra várakozik hogy megrendeljem, még jó hogy ide írtam.
Milyen VGA-t kellene vennem?
Vagy az attól függ mire használnám?
A VGA kitöltésénél nekem integrált van.
A játéktesztek érdekében pedig ki kellene írni a herceket és a többit...
Nem tudom hogy a CPU vagy az alaplapit kellene-e beírni.
Vajon?
Üdv, idk99
Beszereztem viszont egy TP-Link TL-WR841N típusú routert is és az lenne a kérdésem , hogy hogyan oldhatnám meg e 2 router összekötését , hogy a D-Link es csak a tv-t illetve telefont vezérelje de az internet részbe ne szóljon bele tehát wi-fi stb. nem kell belőle . Erre a célra vettem másodiknak a TP-Link et neki kellene mind a wi-fit mind a kábeles netnek osztania a dolgokat . Előre is köszönöm a segítséget . 😀
Inkább intel téren nézz körül, főleg ha majd 380x-et akarsz.