Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
Én még hogyan tudnék egy kis teljesítményt kicsikarni a gépemből????
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Ez okés, de ha véletlen máshol terheled a procit, baj is lehet belőle, ezért érdemes megnézni, hogy ha nagyon kinyomod a belét a cuccnak, bírja-e 😀
0
0
0
0
@insane666 avatar
sagesz93 írta:
Majd egy idő után jobban fog melegedni.
És nem gta4-en kéne tesztelni, hanem pl. inter burn teszten, vagy prime-n, esetleg everestben a beépített terhelési teszten.

Kösz a tanácsokat, nekem játszásra kell csak h erősebb legyen processzor.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Majd egy idő után jobban fog melegedni.
És nem gta4-en kéne tesztelni, hanem pl. inter burn teszten, vagy prime-n, esetleg everestben a beépített terhelési teszten.
0
0
0
0
@insane666 avatar
Hát core temp szerint Gta iv közbe is csak 51 fokos.
Ezekszerint még lehet húzni sokáig.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha rárakod a ventit akkor el fog menni magának
Amúgy addig húzd míg terhelés alatt nem lesz több 70-75 foknál
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Alappal nem olyan sokáig..
Szedj egy core temp-et és nézd meg milyen meleg a proci.
Úgyanezt terheléssel is.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Bsmarcona írta:
Hello!
Én most húztam fel procimat 2.53 ghz-ről 3.16 ghz-re feszültséget is állítottam és gond nélkül működik érezhetően gyorsabb is.
Még meddig lehetne húzni? Egy Core2Duo e7200 alap hűtéssel.

Még van egy felesleges alaplap ventillátorom nemtom azt vga hűtőként lehetne e használni.

Közel 4GHz-ig simán elmehetsz vele úgy, hogy 1,5V alatt maradsz! 😉
https://www.legitreviews.com/images/reviews/690/intel_e7200_400fsb.jpg
0
0
0
0
@insane666 avatar
Hello!
Én most húztam fel procimat 2.53 ghz-ről 3.16 ghz-re feszültséget is állítottam és gond nélkül működik érezhetően gyorsabb is.
Még meddig lehetne húzni? Egy Core2Duo e7200 alap hűtéssel.

Még van egy felesleges alaplap ventillátorom nemtom azt vga hűtőként lehetne e használni.
0
0
0
0
Atosz3 avatar
arcsi966 írta:
Na akkor lenne egy fontos kérdésem!
Van az AMD OVERDRIVE Tuning progi ami tuttomal videókarit meg procit tud húzni!
Na most benne van a nevében hogy AMD ezekszerint csak AMD-s cuccokat lehet vele húzni? Mert nekem csak a VGA-m ati a procim meg Intel.
Szerintetek én tudnám használni?Igazából csak a karit akarom húzni de nem kavar be a progi a procim miatt?

Szerintem ha csak a videokarit akarod húzni akkor használd az
ATI TOOL nevü progit mert könnyen lehet hogy az Amd overdrive keverni fog vagy el se indul. Nekem például a procim és a videokarim is Amd mégse indul el a progi 😆
0
0
0
0
no avatar
Na akkor lenne egy fontos kérdésem!
Van az AMD OVERDRIVE Tuning progi ami tuttomal videókarit meg procit tud húzni!
Na most benne van a nevében hogy AMD ezekszerint csak AMD-s cuccokat lehet vele húzni? Mert nekem csak a VGA-m ati a procim meg Intel.
Szerintetek én tudnám használni?Igazából csak a karit akarom húzni de nem kavar be a progi a procim miatt?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Tápot hogy nézted meg?

A "minőséges" (Fortron, Thermaltake) tápoknál lelehet olvasni a hőmérsékletet!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tápot hogy nézted meg?
0
0
0
0
Lizard avatar
hector maio írta:
kösz ja és semmi nincs húzva és oldallap rajta van 😃

azért majd a nyári forroságban is nézegesd, mer lehetnek meglepetések😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
kösz ja és semmi nincs húzva és oldallap rajta van 😃
0
0
0
0
Lizard avatar
hector maio írta:
szerintetek milyenek ezek a hőfokok max terhelés alatt

proci:55
táp:30
vga:60
alaplap:40

tökéletes😉
0
0
0
0
Adam996 avatar
szerintetek milyenek ezek a hőfokok max terhelés alatt

proci:55
táp:30
vga:60
alaplap:40
0
0
0
0
no avatar
Yeti96 írta:
én egy intel pentium 3000-ret szeretnék húzni valameddig mien ventillátort vegyek a gyári helyére???

én gyári hűtővel felhúztam 3.5ghz-re és stabilan megy és nem is melegszik.feljebb még nem próbáltam h mennyit bír a gyári hűtővel😜
0
0
0
0
no avatar
Yeti96 írta:
én egy intel pentium 3000-ret szeretnék húzni valameddig mien ventillátort vegyek a gyári helyére???

A lényeg , hogy a proci fogalalthoz passzoljon a hütés..😃
Úgyan a vízhűtést feleslegesnek tartom ehez a procihoz , mert egy jó kis venti bőven elég.😃
5k-ért már egész jó ventiket lehet kapni..
0
0
0
0
no avatar
Yeti96 írta:

Hőcsöveset vegyél mindenféleképp vagy vizhűtést ha több pénzed van.
De ha az volt a kérdés hogy az alplaphoz milyen passzol azt megtudod nézni az adott hűtő specifikációnál hogy támogatja e azt a foglalatot ami neked van.
0
0
0
0
Yeti96 avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
attól hogy felnyitod, nem fog tuningolni.
Szóval ha nem nyúltál máshoz, nincs gond.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
van egy kis lakat ikon az overdrive lapon a catalyst contorl centerben ha arra rákattintatsz akkor lezárja szal nem lehet hozzá nyúlni ha erre gondolsz 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az szeretném csak megérdezni ,hogy az Ati kártyámnál engedélyeztem az ati overdriveot csak az lenne a kérdésem hogy azt hogy lehetene ujból lezárni? Ha ujra rakom a drivert az megoldja ezt a gondomat?
0
0
0
0
no avatar
nem nekem most az a problémám hogy 3.2-őn már csak két magot észlel a renszer és ugy is működik!de lehet azért mert leveszem a multipliert 9 röl 8 ra??
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Lehet, a terhelestol is fugg, h mennyin mennek eppen... vagy ez allando ertek, folyamatos max terhelesnel is ???
0
0
0
0
no avatar
sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy egy q6600os quad proci alap orajel 2400MHz fellőktem 3000ig és igy stabil 9*333fsb de ha leveszem a multipliert 8*-ra pl:8*400 akkor megy 3.2-őn de csak két maggal miért lehet ez?
0
0
0
0
no avatar
Nekem is van olyan érték a biosba hogy robust graphics booster ha azt turbóra állitom azzal mi változok meg?
És ugyanez a kérdés a performance enchance résznél is?
Mert azt észre vettem hogy nö a teljesitménye de pontosan miket állit át?
0
0
0
0
rappit4 avatar
én nem találtam a setup-ba ilye fsb-t :-\ am gigabyte alaplapo van
0
0
0
0
gibdj avatar
Hétvégén lehet hogy nekicuppanok. Na megyek tolok egy kis sört a nagy izgalomra. Kösz mégegyszer! Písz
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát előfordul hogy a chipset nem bírja, vigyázni kell vele, ezért kell erre egy napot legalább rászánni 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
3.6Ghz? Hát az tényleg nem semmi.
Régen összepakoltam magamnak egy gépet (Athlon XP 2600+ 1.9Ghz, Abit NF7-S lapalap), természetesen az volt az első hogy megpöccintettem az FSB-t nem is tudom mennyivel, másnap már vittem is vissza a lapot, mert megadta magát. Pedig nem is gyári hűtőt raktam rá. Azóta nem hajtottam semmit alapbeállításokon túlra. Mondjuk még mevan minden régi cucc, csak az alaplapon van egy púpos kondi (4 év után feladta), azt kellene kicserélni. Aztán lehetne min gyakorolni, persze az igaz hogy az régebbi "technika".
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát igen, nekem szerencsére egyszerű volt, a ram szépen megy a procival, feszelnem se kell, igaz ment ez már 3,6-n is, na ott már voltak munkálatok 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Köszönöm a tanácsot, azt hiszem valamelyik nap nekiugrok. Meg utánnaolvasok ennek a visszaosztásos dolognak. Számítottam rá hogy nem lesz olyan egyszerű hogy beállítom az FSB-t azt csókolom.😀
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát alap hűtővel inkább hagyd
a ram is számít, de vissza lehet osztani, de elöbb probáld meg kevesebb értékkel húzni.
0
0
0
0
gibdj avatar
A kérdés jogos, mindenhol írták hogy lassacskán kell tornászni, de általában a feszültségre írták. A 400-as FSB-t meg általában "alap" dolognak tartották, gondoltam megpróbálom. De ha több feszt adok neki, akkor a gyári hűtő már kevés nem? Mi a helyzet a memória-frekvencia emelkedéssel? Mert ugye nekem alapon 800Mhz-es, és bizony a BIOS jelezte írta nekem hogy 8xxMhz-nél járok...
0
0
0
0
sagesz93 avatar
mondjuk kénen eki feszt is adni....
de miért emeled ilyen hirtelen?
0
0
0
0
gibdj avatar
E8400 alap: 9x333Mhz. Hát megemeltem az FSB-t (400Mhz), de újraindítás után a gép leállítja magát. Harmadszorra indul el Winnel mindennel, de alap FSB-vel. Beléptem a BIOS-ba, ott ez fogadott: "The system has experienced boot failures because of ovelocking or changes of voltages. Last setting in this page may not coincide with current H/W states." Nem nagyon tetszik neki az OC.😀 Láttam hogy ha emelem az FSB-t, akkor a memória frekvenciája is emelkedik. Másnál pedig láttam 3.6 Ghz-et. Azt hiszem hívom Meggájvert.
0
0
0
0
azbizony avatar
felraktam a riva tuner-t, de nem bírok oda kattintani ahol tudnám állítani a Mhz-ket és sok mást, ha van valami tippetek, írjátok :S köszi
0
0
0
0
gibdj avatar
Üdv!

E8400-as processzor pörög a gépben, gyári hűtővel. Szerintetek csak az FSB-t állítsam feljebb ha plusszt akarok kicsikarni? Gondolom jobb hűtés kellene feszeléshez... Más dologhoz kell nyúlni ilyenkor (alaplapi értékek stb.)? Kicsit kezdő vagyok tuning téren. Olvastam pár oldalon leírásokat, de sehol se találtam olyat, ahol gyári hűtős OC lett volna....mondjuk nem is csodálom, de akkor is.😀
0
0
0
0
azbizony avatar
Köszi szépen 😃 Am jól tom hogy kb 4-5 mhz-n ként szabad húzni ?? Csak azért kérdezem mert nem akarom elrontani 😀
0
0
0
0
no avatar
Szedjél le riva tunner-t és huzzad azzal de csak óvatosan!
0
0
0
0
azbizony avatar
helló,Hogy kell felhúzni az én videókarima is ilyenre mint ez:
https://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GT_220/images/gpuz_oc.gif Mert az én videókarimnak is ilyenek az alap órajelei.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Igen, fognak működni! 😀
0
0
0
0
rocco021 avatar
Sziasztok érdeklődni szeretnék abban ha tudtok segiteni nekem hogy ilyen ramot belle tehetek e a lapomba hogy felismeri e Geil 2x1GB DDR2 800MHz CL4 Black Dragon a lapom meg GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0)
0
0
0
0
levi27 avatar
Van nekem egy Sapphire Ati Hd 3650 es gyári hűtővel...
Most a gpu 760Mhz-n van én 62fok a max...szoval ezt meddig lehetne húzni?
0
0
0
0
thug85 avatar
pinti100: Hogy meddig tudod húzni biztonságosan, az hőmérséklet függő. Hogy alap feszültséggel mennyit enged azt nem tudom, de 3.4-ig szerintem fellehet tornászni! De figyelni kell a hőmérsékleteket. Annak függvényében lehet feljebb húzni, illetve visszavenni. Meg kell találni azt az optimális órajelet, amivel nem melegszik az egekbe a proci, de még stabil marad.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek ez a gép megér 25000FT-t?
Alaplap: ASUS(sajnos csak ennyit tudok)
Proci😃ual Core 2.0 GHZ
Ram:1024 mb DDR2
Videókártya:256MB Nvidia GeForce 6800 GT
DVD író + DVD olvasó
Winchester Nélkül!!!!!!
0
0
0
0
no avatar
nekem az AMD Athlon X3 435 -os procim 2.91 GHZ fut, van amikor fellep 3 GHZ re , most az Arctic cooling freezer-rel pro 7 rev. 2 -vel hutom , meddig tudnam huzni , hogy bisztonsagos legyen a proci , es ha az AMD gyari hutom lene akkor meddig tudnam huzni kb?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció