Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Majd egy idő után jobban fog melegedni.
És nem gta4-en kéne tesztelni, hanem pl. inter burn teszten, vagy prime-n, esetleg everestben a beépített terhelési teszten.
Kösz a tanácsokat, nekem játszásra kell csak h erősebb legyen processzor.
És nem gta4-en kéne tesztelni, hanem pl. inter burn teszten, vagy prime-n, esetleg everestben a beépített terhelési teszten.
Ezekszerint még lehet húzni sokáig.
Amúgy addig húzd míg terhelés alatt nem lesz több 70-75 foknál
Szedj egy core temp-et és nézd meg milyen meleg a proci.
Úgyanezt terheléssel is.
Hello!
Én most húztam fel procimat 2.53 ghz-ről 3.16 ghz-re feszültséget is állítottam és gond nélkül működik érezhetően gyorsabb is.
Még meddig lehetne húzni? Egy Core2Duo e7200 alap hűtéssel.
Még van egy felesleges alaplap ventillátorom nemtom azt vga hűtőként lehetne e használni.
Közel 4GHz-ig simán elmehetsz vele úgy, hogy 1,5V alatt maradsz! 😉
Én most húztam fel procimat 2.53 ghz-ről 3.16 ghz-re feszültséget is állítottam és gond nélkül működik érezhetően gyorsabb is.
Még meddig lehetne húzni? Egy Core2Duo e7200 alap hűtéssel.
Még van egy felesleges alaplap ventillátorom nemtom azt vga hűtőként lehetne e használni.
Na akkor lenne egy fontos kérdésem!
Van az AMD OVERDRIVE Tuning progi ami tuttomal videókarit meg procit tud húzni!
Na most benne van a nevében hogy AMD ezekszerint csak AMD-s cuccokat lehet vele húzni? Mert nekem csak a VGA-m ati a procim meg Intel.
Szerintetek én tudnám használni?Igazából csak a karit akarom húzni de nem kavar be a progi a procim miatt?
Szerintem ha csak a videokarit akarod húzni akkor használd az
ATI TOOL nevü progit mert könnyen lehet hogy az Amd overdrive keverni fog vagy el se indul. Nekem például a procim és a videokarim is Amd mégse indul el a progi 😆
Van az AMD OVERDRIVE Tuning progi ami tuttomal videókarit meg procit tud húzni!
Na most benne van a nevében hogy AMD ezekszerint csak AMD-s cuccokat lehet vele húzni? Mert nekem csak a VGA-m ati a procim meg Intel.
Szerintetek én tudnám használni?Igazából csak a karit akarom húzni de nem kavar be a progi a procim miatt?
Tápot hogy nézted meg?
A "minőséges" (Fortron, Thermaltake) tápoknál lelehet olvasni a hőmérsékletet!
kösz ja és semmi nincs húzva és oldallap rajta van 😃
azért majd a nyári forroságban is nézegesd, mer lehetnek meglepetések😀
szerintetek milyenek ezek a hőfokok max terhelés alatt
proci:55
táp:30
vga:60
alaplap:40
tökéletes😉
proci:55
táp:30
vga:60
alaplap:40
én egy intel pentium 3000-ret szeretnék húzni valameddig mien ventillátort vegyek a gyári helyére???
én gyári hűtővel felhúztam 3.5ghz-re és stabilan megy és nem is melegszik.feljebb még nem próbáltam h mennyit bír a gyári hűtővel😜
én egy intel pentium 3000-ret szeretnék húzni valameddig mien ventillátort vegyek a gyári helyére???
A lényeg , hogy a proci fogalalthoz passzoljon a hütés..😃
Úgyan a vízhűtést feleslegesnek tartom ehez a procihoz , mert egy jó kis venti bőven elég.😃
5k-ért már egész jó ventiket lehet kapni..
Hőcsöveset vegyél mindenféleképp vagy vizhűtést ha több pénzed van.
De ha az volt a kérdés hogy az alplaphoz milyen passzol azt megtudod nézni az adott hűtő specifikációnál hogy támogatja e azt a foglalatot ami neked van.
Szóval ha nem nyúltál máshoz, nincs gond.
Az szeretném csak megérdezni ,hogy az Ati kártyámnál engedélyeztem az ati overdriveot csak az lenne a kérdésem hogy azt hogy lehetene ujból lezárni? Ha ujra rakom a drivert az megoldja ezt a gondomat?
És ugyanez a kérdés a performance enchance résznél is?
Mert azt észre vettem hogy nö a teljesitménye de pontosan miket állit át?
Régen összepakoltam magamnak egy gépet (Athlon XP 2600+ 1.9Ghz, Abit NF7-S lapalap), természetesen az volt az első hogy megpöccintettem az FSB-t nem is tudom mennyivel, másnap már vittem is vissza a lapot, mert megadta magát. Pedig nem is gyári hűtőt raktam rá. Azóta nem hajtottam semmit alapbeállításokon túlra. Mondjuk még mevan minden régi cucc, csak az alaplapon van egy púpos kondi (4 év után feladta), azt kellene kicserélni. Aztán lehetne min gyakorolni, persze az igaz hogy az régebbi "technika".
a ram is számít, de vissza lehet osztani, de elöbb probáld meg kevesebb értékkel húzni.
de miért emeled ilyen hirtelen?
E8400-as processzor pörög a gépben, gyári hűtővel. Szerintetek csak az FSB-t állítsam feljebb ha plusszt akarok kicsikarni? Gondolom jobb hűtés kellene feszeléshez... Más dologhoz kell nyúlni ilyenkor (alaplapi értékek stb.)? Kicsit kezdő vagyok tuning téren. Olvastam pár oldalon leírásokat, de sehol se találtam olyat, ahol gyári hűtős OC lett volna....mondjuk nem is csodálom, de akkor is.😀
Mert az én videókarimnak is ilyenek az alap órajelei.
Most a gpu 760Mhz-n van én 62fok a max...szoval ezt meddig lehetne húzni?
Alaplap: ASUS(sajnos csak ennyit tudok)
Proci😃ual Core 2.0 GHZ
Ram:1024 mb DDR2
Videókártya:256MB Nvidia GeForce 6800 GT
DVD író + DVD olvasó
Winchester Nélkül!!!!!!