Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
bárcsak nálam 100forintos villanyszámla lenne...
0
0
0
0
no avatar
Hello! Azt szeretném kérdezni , h történt e már valakivel olyan ,hogy 100 ft-os villanyszámlája lett? Mostanában ettől rettegek mer kiderült , hogy nem valami jó tápom van .(sl-500a)
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
rendben van köszi a segítséget
0
0
0
0
Bronson avatar
1866-ra cseréld, játékok alatt nem fogsz érezni semmilyen különbséget nagyon...
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

az lene a kérdésem hogy van most a gépemben 1*4gb 1866mhz és 1*4gb 2400mhz ram
amd fx 8350 es cpu van m5a97 evo r2.0 lap ami max 2133 mhz ramot kezel oc cal ha veszek akkora ramokat akkor az megeri vagy inkabb cseréljem le a 2400 ast 1866 ra vagy mind2öt cserléljem le 2133 masra?

nemtom megéri e
0
0
0
0
Bronson avatar
egy jobb 400-as is elég lesz szerintem, szóval minél előbb, annál jobb...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Értem. Ez ugye olyan 80W körül fogyaszt. Akkor elvileg egy GTX 650-et még bírnia kellene, igaz? Tápot az tervezek majd venni, de akkor már valami minőségi 500W-osat mert jövőre úgy is több mindent lesz véve.
0
0
0
0
Bronson avatar
deakzsolt2001: hát, vagy-vagy... nem fogyaszt sokat az a vga el kéne hogy brja, de ha teheted vegyél valami komolyabb tápot... hardveraprón vannak 350-es chieftek tápok 2500forint körül, az nem egy nagy összeg...
0
0
0
0
no avatar
csuz-li: THX! Eddig 1x-2x frissítettem a biost, de azóta jött még ki újabb igen 😀 Ha netán összejönne a váltás, ha nem csapnak be és tényleg lesz maszek 😃 Munkán függ most. Nah szóval, ha tényleg váltok 8350-re, akkor melléje mostani lapom helyére egy evos kiadás jönne, mivel haverom Asrockja FX alatt megáll támogatásban. Neki is kellene váltás, ha megveszi az FX-m 😉Pár héten minden kiderül vagy bukik 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Na megtaláltam, konkrétan ilyen tápom van: [LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
deakzsolt2001: Nézd meg, hogy +12V ágon hány wattot ad le (12VxAmper) és azt is, hogy osztva van-e az ág.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Szerintetek a mostani 320W-os HP tápom elbírna egy HD5750-et? Haveromnak van elfekvőben egy, de nem tudom, hogy a tápom elbírná-e...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Bronson: Köszönöm, azt most kihagyom.. majd legközelebb 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
igazából szerintem jelenleg felesleges, mivel a játékok többségében vga limited van... ha azt lecserélnéd valami komolyabbra, akkor már lenne értelme a tuningnak!
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Bronson: Egyrészt köszönöm, másrészt mennyire érné meg ezt a négymagos dögöt feltornászni 3,6 / 3,7GHz-re? Lenne jelentős javulás?
0
0
0
0
csuz-li avatar
csiribi: Nincs olyan APU, ami tudna akárcsak annyit is, mint a 6100. Másrészt, ha van külön VGA-s, akkor ~20e Ft ért kapsz olyan processzort, amiben a legjobb APU CPU-ja van, de IGP nélkül. Ráadásul APU-hoz másik alaplap is kellene. Szóval semmi ne szól az APU mellett.
A 8350 viszont jó választás. Támogatja a mostani alaplapod is. (Csere előtt csinálj BIOS frissítést!)
0
0
0
0
Bronson avatar
apu-ra ne válts, akkor már a 8350...
0
0
0
0
no avatar
Helló! FX 6100 ról, ha netán váltanék, akkor 8ezres széria (8350-8320 nézegettem) vagy legyen APU proc? APU nál melyik a legkisebb, ami erősebb lenne? APU ról nem sok mindent olvastam. Váltás sem oly biztos még., csak elméleti, de ha lesz, de ha lesz lap+proc csere lesz 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
hát ameddig stabil marad és nem melegszik túl... nincs általános recept...
0
0
0
0
sszemtelen avatar
Sziasztok!

Szerintetek az Artic Freezer rev2 hűtővel meddig érdemes húzni úgy a phenom 965-öst, hogy legyen érezhető hatása, ám Mindemellett stabil is maradjon? Na és persze ne károsodjon..😃

Köszi! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Legalább kétszer gyorsabb és 1gb ddr5 többet ér, mint 2gb ddr3.
0
0
0
0
no avatar
Jelentősen. Érdemesebb azt választani, viszont nem árt szem előtt tartani a videokártya többi tulajdonságát is (órajel, magok száma, sávszélesség, memória órajele, stb.)
0
0
0
0
Pixx avatar
Driontin: Annyival gyorsabb hogy a gddr3 512biten tudja azt amit a gddr5 256 biten ez persze azonos órajelen értendő és kevesebbet fogyaszt persze.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Néztem de az már drága,majd később újítok meg olyan gépet akarok ami nem eszik sokat és nincs sok hő leadás
0
0
0
0
winrar avatar
mamusz11: Nem rossz, de adj hozzá egy kicsit és R9 270 videokártya legyen.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
[LINK]
Szerintetek?Nem kell ultra csak menjen minden! 😀 Majd később ssd is
Ha tudtok jobbat nyugodtan írjátok 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Azt nem tudom, de játékra minimum egy Pentium.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok!

Intel Celeron G1620 mennyivel tud többet játékok alatt mint az E8400?
0
0
0
0
Bronson avatar
Afonka : ha van rá lé, akkor az i7-es verzió! meg annyi ram, amennyi csak belefér...
0
0
0
0
mamusz11 avatar
asrock h97 anniversary erről a lapról mi a véleményetek egy i3 4330 menne bele
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nem akarok megzavarni semmit, de venni szeretnék egy laptopot 150-200e Ft között. Nem kifejezetten gamer laptopot keresek mert XboxOneon elvagyok játékkal, viszont gigaméretű filmszerkesztésre alkalmas kellene.
Szal a lényeg, hogy foglamam sincs, h melyik processzor a jobb:
Intel® Core™ i7-4510U
Intel Core i5-4210M
Intel® Core™ i5-5200U
AMD fx7500

Vagy mind szar?

Ti okosabbak vagytok nálam, ha véletlenül vki vett a közeletekben notebookot és tud ajánlani nekem, az ne tartsa magában 😉 , köszi
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyire melegszik a vga?
0
0
0
0
cseszka avatar
A vga-n van 3 venti,és abbol 2 forog rendesen egy meg lassaban?Catalystben a venti vezérlést tedd fel maximumra nézd meg ugy mit csinál,ha akkor is lassaban forog,v ugyan ugy,akkor venti hiba lesz.Kapcsold ki a gépet,és kézzel próbáld meg h egyformán könnyen forog e mindhárom.Lehet szorul,meghalt a csapágya,ill por belement....Ha még garis a kártya,akkor meg gariztasd.
0
0
0
0
norbi9509 avatar
hello
egy gyors kérdés 😃 csak nm tudtam hova irjam
VGA: GV-R927XOC-2GD
CPU: AMD A8 5600K
RAM: Kingmax DDR3-1600MHz 4GB
SSD :120GB Samsung
ház meg zalman z11 ( 2 x 80mm ventilátor, 1 x 140mm v., 2 x 120mm venti látor van)
+ DVD iro/ olvasó + vinyo
jelenleg ezek vannak igy és mikor be van helyezve a vga a 3 venti közül 2 pörög rendesen 1 meg alig és ezáltal ott melegedig a vga
és h ez mért lehet netán kevés neki az 500w táp ?
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
együtt is felismeri csak a felét fentartja harvereknek ,de nem ertem miért mert az integralt vga ki van kapcsolva :s
0
0
0
0
Bronson avatar
egyenként felismeri a ramokat?
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok az miért lehet hogy a gépben 2x4GB ram van,de csak 4GB használható? 6gigával ment rendesen.... mi lehet baj? 😞 (támogatja az órajelet és a 8GB-ot is)
0
0
0
0
zsabzsab avatar
Sziasztok! Fogalmam sincs, hogy ez melyik témába lenne jó. Intel driverekkel foglalkozót nem találtam. Na szóval az lenne a gondom, hogy az Intel ME Drivers-t egyszerűen nem tudom telepíteni. Még az alaplaphoz kapott lemezről sem. Azt írja, hogy telepíti, de végül mégsem lesz telepítve. Valami ötlet?
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok. A hangfal vásáláson tulestem. Most egy fülgallgatot szeretnékk nézni amagmnak 😃 A lényeg, hogy ilyen agybadugós féle legyen, elfogadható mély hangzással. Árkategoriában 5-10e között érdekelne. Köszike 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
davidlope97: Ha laptopod van és gyári telepítéssel veted, akkor a gépházban van olyan opció, ami elindítja a gyári újratelepítést. Ebből több lehetőség is van. Van ahol a fájljaid és beállításaid is megmaradnak és van oylan, ami mindent gyalul. Viszont ehhez is kell 8.1 telepítő, de "bármilyen forrásból való" jó hozzá. Elindítod, kéri a lemezt, vagy USB-t és megoldja maga az egészet gyári driverekkel együtt.
0
0
0
0
winrar avatar
Rufus a legjobb szerintem, egy ideje már csak azt használok.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Én WinToFlash-t használok. Csak Windowshoz jó, de cserébe pofon egyszerű
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Rufus nevű program szerintem az egyik legjobb bootolható usb készítsére.
0
0
0
0
no avatar
Mondjuk pendrive-al. Csak egy program kell, amivel használható lesz telepítésre. Meg persze a lemezkép.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Ujra szeretném telepíteni a windows-t a gépen (win 8.1-em van) de jelenleg nincs telepítő lemezem,meg lehet oldani lemez nélkül vagy egyáltalán nem és ha igen hogyan?
választ előre is köszönöm 😀 eredeti windowsom van
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Igaz, tényleg nem tettek oda. Akkor nincs gond. De általában az oldallapon lévő venti csak felborítja a dolgokat. Legalább is én így tapasztaltam.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A képen az oldallapon nincs venti csak a levegő megy ott be.

Egyébként nekem pont úgy vannak a ventik, és egy gyenge hűtővel ma mértem aida stresz alatt max 70 fok volt a proci @4,4Ghz-n.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Lenne, ha levennék az oldallapról a ventit.
Csak fölösleges turbulenciát okoz.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ideális szellőzés :

[LINK]
0
0
0
0