Genesis: Ebben nagyon is igazad van. Azért azt a stratégiai igazgatót, amelyik eldönti, hogy egyre kevesebb pénz menjen kutatásra, ki kellene lőni az űrbe. El nem tudom képzelni, hogy mi történhet náluk egy részvényesi közgyűlésen. Mert addig az érthető, hogy pár éve nagyot buktak a részvényeiken, de elég beszűkült látásmód, ha most akarnak többet kivenni, ahelyett, hogy fejlesztenének és később vennének ki még többet. Így szép lassan alternatív módot kell találniuk a részvényeik felhasználására, nagyjából a mellékhelyiségek környékén. Persze megint felrepült az új pletyka: most épp a Samsung-féle felvásárlással kapcsolatban, de ugye ilyenek mindig vannak.
nekem van szerencsém mind 2-t használni mert a notimba egy AMD E1-1200-as proci van míg az asztaliban meg egy C2D E7400-as de mindegyik fajta procinak meg van az előnye és a hátránya (Gondolom én). Sokszor mikor figyelem a gépeket olyan mintha a noti gyorsabban végezne dolgokat mint az asztali gépen. Ez mitől lehetséges? Sokat számít mellette a memória is?
Amatőr! 😃
E8400 2014-ig volt szolgálatban. Na az a király. Négy maggal könnyű ám menőzni! 😀
(Mondjuk az utolsó két évében már csak néha használtam, mert meg lett az i5-760, de akkor is használtam. Még a Skyrim is futott vele!)
Nem értem minek ez a topik az intel egyértelműen jobb ez a játékok gépigényéből ÉS fúttatásábol is egyértelműen látszik. 😂 és meg éri az a +10-20 ezer. Ez tapasztalat ugyanis egy q6600- al nyomom inmáron 7- éve 😂
A konzolokról pedig csak annyit.
Hogy sok játék csak 720P max 900P-ben megy rajtuk, tehát már vége van egyes esetekben a tudásuknak.
Míg ha veszel egy I 5-ös procit egy Jó VGA-val akkor nincs olyan játék ami ne menne Full HD High, jobb (vagy több)VGA esetén Ultra beállítással.
Reinkz: ezekben igazad van. Csak ugye az volt a felvetés, hogy nem használják ki a 8 szálat. Ezért írtam a példát, hogy már használják a 8 szálat és ezért írtam a többit, ami abba az irányba mutat, hogy ez egyre inkább így lesz. Gondolom, hogy nem a fejlesztők gyógyszere gurult el, amikor elkezdték az ajánlott gépigényeknél az fx-8350-et az i7-3770-nel (valahol már 4. generációs i7-et is láttam így) párba állítani, mert nincs értelmes lény, aki úgy gondolja, hogy számítási teljesítményben ezek párban lennének, az egyetlen közös bennük a 8 szál. Csak van valami okuk a fejlesztőknek, hogy ezt írják ki és nem az i5-öt.
MaTpr0F: szintén igaz, hogy ez csupán egy játék a sok közül, viszont csak ebben van tapasztalatom, ezért ezt a kettőt hasonlítottam össze, mert ezt láttam működés közben és itt lehet tetten érni a fejlődést, hiszen itt ugyan annak a motornak a modernebb változatáról beszélünk, ugyan annak a fejlesztőnek a két játékáról, tehát a változást így lehet lemérni a legjobban. Össze hasonlíthattam volna az AC két játékát is, ha megnéztem volna az előzőeknél a processzorhasználatot, de mivel nem tettem, így azt nem tudom. Ráadásul a stratégiák inkább igénylik a processzor számítási kapacitását, mint más játékok. Olyannyira, hogy a TW még csak nem is ír AMD-s procit a gépigényekhez, szerintem érthető okokból.
Viszont a Witcher, a Unity és a többi, azok más játékok és ott is kérik manapság a 8 szálat a 4 helyett és nem ok nélkül, hanem, mert ere fejlesztenek.
Reinkz: attól függ, melyik mai játék a TW attila mind a 8 szálat használja, pedig annak az ajánlott gépigényénél is egy négy magos proci szerepel. A lent felsorolt játékok, amik újabb motorokat használnak meg mind i7-et és fx-et írnak az ajánlott gépigénynél pont a 8 szál miatt. Az újabb játékokat mind az új konzolokra fejlesztik és onnan portolják PC-re. Ezeket szintén 8 szálra (pontosabban 6 ra, vagy 6,5-re) optimalizálják, mert az van a konzolokban. Tehát simán kihasználják a 8 szál adta előnyöket, egyes esetekben meg már kifejezetten igénylik is, mint a példák is mutatják. Az i5 akkor előny, ha dx10-es játékot futtatsz, mert az az API egy magra ül és ott dolgozik. Na azon elvérzik az fx egy i5-el szemben. nekem a Rome II alatt jött ez ki. Úgy lett CPU limitem, hogy 8 ból csak négy mag volt használatban és az első 100%-on pörgött, míg a maradék három, csak 30-40-en a VGA, meg 80-90% körül, pedig csak egy R9 270-ről beszélünk. Az újabb TW alatt már mind a 8 mag ment és mind egyenletesen 30-50%-ot produkált. Tehát egy pár éves játéknál tényleg jobb választás az i5, de ma már pont inkább az fx- 8 magos verziója, vagy ha van keret, akkor i7.
Asus Z97-K alaplap 32ezer (Azért Z-s ha egyszer K-s procit akarsz, ne kelljen lapot cserélned)
Intel Core i5-4590 processzor 58ezer, de a i5 4460 is jó, elhanyagolható a különbség.
De a kedvenc verzióm.
Új lap: Asus P8Z77-V LX 32ezer (22ezer általában)
Használt: i7 3770 55ezer vagy i7 2600k 50-55ezer.
ArtTech: MaTpr0F alaplappal kapcsolatos bejegyzése eszembe juttatott még egy dolgot, amit elfelejtettem. Viszont ez egy érv az fx ellen.
Az AM3+ alaplapba az fx-8350 felett már nincs processzor. az fx-9xxx es processzor egy vicc. Alig tud többet, cserébe melegszik és oylan drága, amiért már i7 is kapható. Annyira melegszik, hogy vagy vízhűtéssel, vagy hűtés nélkül árulják. Az AMD az FM2+ foglalatra feküdt rá, így az AM3+ hoz már valószínűleg nem lesz jobb processzor. Viszont, ha tényleg sli-t, vagy CF-t akarsz, oda i7 kell.
A másik lapba viszont lehet i7-et is rakni később, tehát az a verzió fejleszthető, ellentétben az fx-es verzióval.
Ha húzni akarod, akkor az összes AMD húzható. Intelnél pedig azok, amik mögött ott a "K" (pl.: i5-4690K, vagy i7-i7-4790K)
ArtTech: Később cserélnéd a procit valami brutál i7-re? Mert ha nem akkor nagyon kíváncsi lennék, hogy egy i5 4460-hoz mi a bánatos francért akarsz te Maximus lapot venni. Húzni nem tudod mert szorzózáras, SLi/CF-höz meg kevés az a cpu.
Attól függ, mire kell. Ha számításigényes feladatokat végzel, a gép nem csak játékra, hanem egyéb munkára is kell, akkor egyértelműen az i5. az Internetezésnél és filmnézésnél meg mindegy, mert egy fele ennyibe kerülő processzor is bőven alkalmas ezekre. Ha játszol, akkor viszont az fx. Mivel úgy is jönnek majd a többiek, hogy miért az i5, én csak azt írom le, hogy miért az fx jobb szerintem játékra.
Manapság a PC-s játékok tulajdonképpen az új konzolokra megjelent játékok portolásai, azaz azokat alakítják át úgy, hogy PC-n is fusson, mivel a fő bevétel, a fő platform a konzol és nem a PC, mint régen. Azokban viszont 8 magos AMD processzorok ketyegnek, tehát a játékok motorjai arra vannak kihegyezve, hogy nyolc magos processzoron fussanak. Míg az fx 8 magos, az i5 négy. Persze az i5 sem marad le, mert az egy magra eső számítási teljesítménye sokkal nagyobb, mint az fx-é.
Az új grafikus API-k szintén a több magot támogatják (direktX 12, Mantle, Vulkan) Tehát a jövőben megjelenő játékoknál egyre inkább a sok mag fog kelleni és nem a magonkénti nyers erő. Főleg, mert a konzolokban lévő processzorok is elég gyenge magokat tartalmaznak, tehát a fejlesztők eleve nem számíthatnak arra, hogy majd egy maggal sokat dolgoztathatnak, viszont arra igen, hogy nyolc mag áll rendelkezésükre.
Emiatt van a legújabb játékok gépigényénél i7-3770 és fx-8350 kiírva, mert a játék szempontjából ezek a nyolcmagos processzorok. (pl: Assassin's Creed Unity; The Witcher 3: Wild Hunt, stb) És ezért nem szerepel i5 az ajánlott gépigényeknél manapság, csak ott, ahol régebbi a játékmotor, mint pl a GTA V, ami eredetileg az előző konzolokra jelent meg.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a jövőben egyre fontosabb lesz a sok mag.
Visszatérve az eredeti kérdésedre. Szerintem egyikkel sem jársz rosszul. Én az fx-et választanám a fentiek miatt játékra, mint ahogy tettem is, amikor az előző gépemet lecseréltem. (abban egy i5-760 volt)
Hallottuk kb fél éve lehet tudni... 😆 Broadwell, de tudtommal az asztali megjelenést törölték, helyette: Skylake, 14nm gyártás, LGA 1151 foglalat, Q3-as megjelenés.
Az X4 860K az árkategóriáján belül az egyik legjobb. (winrar ezt azért nem hasonlítanám Dual core-hoz).
Ja oszt hallotátok h. jön az új Intel generáció??? (az új procik árára kíváncsi leszek 😃 ).
Hát, jól meghúzva egy erősebb i3 szintjét hozza, de egy i5-t semmilyen beállításokon sem tud megszorongatni. Egy jó alaplap+hűtő+paszta kombóval simán megy 4,5ghz-en.
Skacok mi a véleményetek az x4 860k-ról ? 😀 Tapasztalatok húzással kapcsolatban? Nekem is olyan van de hátha valaki tud adni egy jó beállítást a cpu-ra 😀
toto9307: Laptopba az AMD-k nem jók általában. Bár konkrétan a6-os AMD-s laptop még nem volt a kezemben. Ha nincs mellette külön VGA, hanem a processzor IGP-jét használja, akkor az A6 IGP-je jobb, de inkább az intelest választanám.
toto9307: Mivel laptop Cpu igy nehéz a kérdés, nem minden a cpu. Ram + Gpu is fontos, hiába veszed az i3-as konfigot, ha gyenge a Gpu és kevés a ram, igaz ez fordított esetben is igaz. Több infónak jobban örülnénk, úgy könnyebb lenne ajánlani. De kétség kívül az i3 erősebb.
Ha az AMD-s be is raksz még memóriát, akkor mindegy. Mantle játékoknál az AMD, meg ahol i7-fx páros van írva ajánlott gépigénynél, ott a több mag miatt, de szerintem nincs igazán különbség. De van, ahol az i5 a jobb, pl.: Rome II.
(Amúgy szerintem, beszélj apáddal és vegyél neki pár jó könyvet, mert az az igazi... 😃😉
robin: Most néztem meg a típus számát.
Lenovo M5400.
[LINK]
i3 4000m; 4GB ram és 740M van az itthoni összeállításban. Általában van rajtuk előre telepített Win 8.1 is.
Robin😆: Magonként ugyanolyan erős mint egy i7 és mivel a játékok 90% 2 vagy 4 szálon dolgozik bőven elég egy i3. Tesztekből ez egyértelműen látszik, 4-5 Fps lemarásban van.Akár Gtx 970 belét is kihajtja, lenti videóból tisztán látszik, hogy Gpu limit van... 😆
Valami akkor tenyleg ennyire jó ebben az i3-ban? Mert értem én hogy oda ver meg a 4 magos AMD is.. de az számomra felfoghatalan hogy egy pentium quad corenak hogy vág oda nem is kevéssel. Egyébként én egy Lenovo G510 59-433076 gondolkodtam. I3 4000m (2,4GHZ) 4gb ram és egy R5 M230. 130 ezer forintért eleg kecsegtetően hangzik
Húgomnak egy i3as proci van a lenovoban, valamint egy GT740m és 4GB ram. Tavaly volt kb 150K. Az AC3al játszott rajta általában és az teljesen jól futott szerintem high beállításokon.
Sziasztok. Notebook vásárlása előtt állok és szeretném megkérdezni hogy olyat vegyek ami AMD-s vagy intelest? Kb 150 ezer forintos keretem van. Minden képen legyen benne dedikált videókártya és 4gb ram. Sajnos dedikált kártyával az I5-os gépek kiesnek szóval csak I3 maradt. Mennyivel jobbak ezek mint az A10-es, A6-os vagy akármilyen mas AMD cpu? mert bármilyen teszet olvastam az I3 mindenhol jobb volt. Sőőt. Meg a quad core pentium prociknak is vernek az i3-ak. Mennyire igazak ezek amiket leírtam? Tényleg jobb az i3 mint egy 4 magos pentium vagy AMD proci? milyen Notebookot lenne érdemes megvenni 150 ezer alatt?
Vmire jó persze😃Nekem is volt 965 be-m azokat többre tartom mint az fx-eket.
BF4 be néhol 50% ment a vga maga a játék akkor is futott rendesen csak idegesített hogy nem tudom kihasználni a vga-t.De visszamenőleg a többi játéknál tökéletes volt.
Én csak azért írtam mer értelmetlen cseréket csináltál😃DD
Bár közbe kiderült te megteheted😃
De legalább most van egy normális géped!
Te is azt a tábort erősítetted hogy az amd az aztáán....Most meg i7
Ja és nem irigység😃örülök neki😃
Hadjátok már ezt az SLI/CF mizériát úgy szar ahogy van.
Mindegy mien géped van ha SLI/CF van benne akkor szívsz vele és kész.
ponthuszárkodni jó de játékok alat nagyon ritkán hozza a "várt" teljesítményt az SLI és a CF is.
olvassatok utána a 2 vagy több kártyás rendszer mindig szivás.
Mire kijön a megfelelő driver addigra már egy kártyával rég végigjátszottad a game-t és 2. kártya csalódás lesz játék alatt.
Nem vitázunk, leírtam az érveimet amik igazak. Azt egy szóval sem mondtam, hogy az Amd rossz processzor, de az Intel stabilabb teljesítményt nyújt. Előttem hozzászólók a legújabb i7-el pedáloznak, ami azon kívül, hogy drága alig gyorsabb egy jóval régebbinél. A baj az fogalmuk sincs mire képes egy "régi" i7. Jönnek "8" maggal, próbálják ki Cf vagy Sli rendszer alatt, vagy egy felső kategóriás Gpu mellett, mérjenek aztán okoskodjanak. Persze amíg nincs viszonyítási alap csak az okoskodás fog menni.
nemértem ezt az örökös veszekedést mindenki tisztában van vele hogy az intel jobb minden téren de árban nem, amennyivel drágább az intel az AMD-ktől annyival nem jobb... akinek sok pénze van az vegyen intelt egyértelmű mert jobb!
Szép adatokat írtál, igaz köszönőviszonyban sem állnak a valósággal. Ezek szerint egy teszem azt i7 2600k alkalmatlan játékra, egy öregebb meg dobd el kategória ? Hozzáteszem, nálam i7 870+ Gtx 670 párossal is Gpu limitem van nem Cpu ! Milyen játékokat optimizálnak Amd procira ? Röviden semmilyent. Esetleg Mantle ? Halott ügy... Pont a legújabb játékokban vannak a béka segge alatt.
Itt egy link nézd meg a minimum Fps értékeket, talán megérted miről hablatyolok 2 napja.😀
[LINK]
3DMark megmosolyogtatott, te azzal szoktál játszani ?
Nem, hanem a Tief-el (AMD FX 8000 series or better / Intel i7 Quad Core CPU), vagy a Watch Dogs-al (Core i7 3770 @ 3.5Ghz or AMD FX-8350 @ 4.0Ghz), de most épp az Assassin's Creed Unity-vel (Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz)
A zárójeleben az ajánlott gépigényeket láthatod. Ha most hasonlóan cinikus akarnék lenni, mint te, akkor azt mondanám nevetve, hogy az, aki az Intelt akarja támogatni, inkább 3DMark-al játsszon, mint AAA kategóriás játékokkal... (Most akkor nagy vigyorogva mondjam azt is, hogy az fx-8350 az i7-3770-el van pariban???)
Viccet félre téve: azért használom, mert reálisabb képet ad egy processzor teljesítményéről, mint ha csak játékok alatt vizsgálom, mert úgy az AMD, főleg a legújabb generációs játékoknál, indokolatlan előnyt kap azzal, hogy erre optimalizálják a játékokat. Ha a játékokat nézném, akkor bizony azt kellene mondanom, hogy az i7 van az fx-ekkel egy kategóriában, de nem akarom, mert ez nem fedné a valóságot.
A kérdés másik felét Luiboy kolléga megválaszolta.
[LINK]
E8400 2014-ig volt szolgálatban. Na az a király. Négy maggal könnyű ám menőzni! 😀
(Mondjuk az utolsó két évében már csak néha használtam, mert meg lett az i5-760, de akkor is használtam. Még a Skyrim is futott vele!)
Ez igaz egy fx-8350-re is.: [LINK]
Hogy sok játék csak 720P max 900P-ben megy rajtuk, tehát már vége van egyes esetekben a tudásuknak.
Míg ha veszel egy I 5-ös procit egy Jó VGA-val akkor nincs olyan játék ami ne menne Full HD High, jobb (vagy több)VGA esetén Ultra beállítással.
Ezért erre a portolós dologra felesleges támaszkodni.
piero86
Én is azért vettem meg a fx 8320 mert 33ezer volt, annyiért szerintem elég jó áron volt a teljesítményéhez képest. De a 40ezer sok érte.
MaTpr0F: szintén igaz, hogy ez csupán egy játék a sok közül, viszont csak ebben van tapasztalatom, ezért ezt a kettőt hasonlítottam össze, mert ezt láttam működés közben és itt lehet tetten érni a fejlődést, hiszen itt ugyan annak a motornak a modernebb változatáról beszélünk, ugyan annak a fejlesztőnek a két játékáról, tehát a változást így lehet lemérni a legjobban. Össze hasonlíthattam volna az AC két játékát is, ha megnéztem volna az előzőeknél a processzorhasználatot, de mivel nem tettem, így azt nem tudom. Ráadásul a stratégiák inkább igénylik a processzor számítási kapacitását, mint más játékok. Olyannyira, hogy a TW még csak nem is ír AMD-s procit a gépigényekhez, szerintem érthető okokból.
Viszont a Witcher, a Unity és a többi, azok más játékok és ott is kérik manapság a 8 szálat a 4 helyett és nem ok nélkül, hanem, mert ere fejlesztenek.
Lehet nem is játszik stratégiát.
Asus Z97-K alaplap 32ezer (Azért Z-s ha egyszer K-s procit akarsz, ne kelljen lapot cserélned)
Intel Core i5-4590 processzor 58ezer, de a i5 4460 is jó, elhanyagolható a különbség.
De a kedvenc verzióm.
Új lap: Asus P8Z77-V LX 32ezer (22ezer általában)
Használt: i7 3770 55ezer vagy i7 2600k 50-55ezer.
Az AM3+ alaplapba az fx-8350 felett már nincs processzor. az fx-9xxx es processzor egy vicc. Alig tud többet, cserébe melegszik és oylan drága, amiért már i7 is kapható. Annyira melegszik, hogy vagy vízhűtéssel, vagy hűtés nélkül árulják. Az AMD az FM2+ foglalatra feküdt rá, így az AM3+ hoz már valószínűleg nem lesz jobb processzor. Viszont, ha tényleg sli-t, vagy CF-t akarsz, oda i7 kell.
A másik lapba viszont lehet i7-et is rakni később, tehát az a verzió fejleszthető, ellentétben az fx-es verzióval.
Ha húzni akarod, akkor az összes AMD húzható. Intelnél pedig azok, amik mögött ott a "K" (pl.: i5-4690K, vagy i7-i7-4790K)
Manapság a PC-s játékok tulajdonképpen az új konzolokra megjelent játékok portolásai, azaz azokat alakítják át úgy, hogy PC-n is fusson, mivel a fő bevétel, a fő platform a konzol és nem a PC, mint régen. Azokban viszont 8 magos AMD processzorok ketyegnek, tehát a játékok motorjai arra vannak kihegyezve, hogy nyolc magos processzoron fussanak. Míg az fx 8 magos, az i5 négy. Persze az i5 sem marad le, mert az egy magra eső számítási teljesítménye sokkal nagyobb, mint az fx-é.
Az új grafikus API-k szintén a több magot támogatják (direktX 12, Mantle, Vulkan) Tehát a jövőben megjelenő játékoknál egyre inkább a sok mag fog kelleni és nem a magonkénti nyers erő. Főleg, mert a konzolokban lévő processzorok is elég gyenge magokat tartalmaznak, tehát a fejlesztők eleve nem számíthatnak arra, hogy majd egy maggal sokat dolgoztathatnak, viszont arra igen, hogy nyolc mag áll rendelkezésükre.
Emiatt van a legújabb játékok gépigényénél i7-3770 és fx-8350 kiírva, mert a játék szempontjából ezek a nyolcmagos processzorok. (pl: Assassin's Creed Unity; The Witcher 3: Wild Hunt, stb) És ezért nem szerepel i5 az ajánlott gépigényeknél manapság, csak ott, ahol régebbi a játékmotor, mint pl a GTA V, ami eredetileg az előző konzolokra jelent meg.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a jövőben egyre fontosabb lesz a sok mag.
Visszatérve az eredeti kérdésedre. Szerintem egyikkel sem jársz rosszul. Én az fx-et választanám a fentiek miatt játékra, mint ahogy tettem is, amikor az előző gépemet lecseréltem. (abban egy i5-760 volt)
Nagy dilemma előtt állok és szeretném a véleményeteket kérni..
Szerintetek melyik lenne a jobb választás, és ha meg tudnátok indokolni is annak nagyon örülnék!
1.
Alaplap: Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 - https://www.pcx.hu/termek/asus-sabertooth-990fx-r2-0-alaplap-110703
Processzor: AMD FX-8350 - https://www.pcx.hu/termek/amd-fx-8350-processzor-117104
2.
Alaplap: Asus Maximus VII Ranger - https://www.pcx.hu/termek/asus-maximus-vii-ranger-alaplap-061761
Processzor: - Intel Core i5-4460 - https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-4460-processzor-054553
A jelenlegi gépemet meg tudjátok nézni 😀 A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! 😀
Ja oszt hallotátok h. jön az új Intel generáció??? (az új procik árára kíváncsi leszek 😃 ).
játékra melyik az alkalmasabb :AMD A6-6310M 2.4GHz vagy i3 4005U 1.7 GHz
előre is köszi a választ
(Amúgy szerintem, beszélj apáddal és vegyél neki pár jó könyvet, mert az az igazi... 😃😉
Lenovo M5400.
[LINK]
i3 4000m; 4GB ram és 740M van az itthoni összeállításban. Általában van rajtuk előre telepített Win 8.1 is.
BF4 be néhol 50% ment a vga maga a játék akkor is futott rendesen csak idegesített hogy nem tudom kihasználni a vga-t.De visszamenőleg a többi játéknál tökéletes volt.
Bár közbe kiderült te megteheted😃
De legalább most van egy normális géped!
Te is azt a tábort erősítetted hogy az amd az aztáán....Most meg i7
Ja és nem irigység😃örülök neki😃
Mindegy mien géped van ha SLI/CF van benne akkor szívsz vele és kész.
ponthuszárkodni jó de játékok alat nagyon ritkán hozza a "várt" teljesítményt az SLI és a CF is.
olvassatok utána a 2 vagy több kártyás rendszer mindig szivás.
Mire kijön a megfelelő driver addigra már egy kártyával rég végigjátszottad a game-t és 2. kártya csalódás lesz játék alatt.
Itt egy link nézd meg a minimum Fps értékeket, talán megérted miről hablatyolok 2 napja.😀
[LINK]
Nem, hanem a Tief-el (AMD FX 8000 series or better / Intel i7 Quad Core CPU), vagy a Watch Dogs-al (Core i7 3770 @ 3.5Ghz or AMD FX-8350 @ 4.0Ghz), de most épp az Assassin's Creed Unity-vel (Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz)
A zárójeleben az ajánlott gépigényeket láthatod. Ha most hasonlóan cinikus akarnék lenni, mint te, akkor azt mondanám nevetve, hogy az, aki az Intelt akarja támogatni, inkább 3DMark-al játsszon, mint AAA kategóriás játékokkal... (Most akkor nagy vigyorogva mondjam azt is, hogy az fx-8350 az i7-3770-el van pariban???)
Viccet félre téve: azért használom, mert reálisabb képet ad egy processzor teljesítményéről, mint ha csak játékok alatt vizsgálom, mert úgy az AMD, főleg a legújabb generációs játékoknál, indokolatlan előnyt kap azzal, hogy erre optimalizálják a játékokat. Ha a játékokat nézném, akkor bizony azt kellene mondanom, hogy az i7 van az fx-ekkel egy kategóriában, de nem akarom, mert ez nem fedné a valóságot.
A kérdés másik felét Luiboy kolléga megválaszolta.