Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
de ha Black Edition akkor rendeltetés szerűen használtad nem ? 😃
szerk.: ja sokat számít egy jól szellőző ház
A Black Edition egy lehetőség.
Benne is van a használati útmutatójában, hogy a garancia nem terjed ki túlhajtásra.
Ez azért van, hogy veszel olcsóbb procit és kockáztatsz tuninggal, mint veszel drágábban egy magasabb órajelűt.
A BE-knél az AMD megadta ezt a lehetőséget, hogy tetszés szerint széthajthatod a procid, ha mered 😃
vagy csak egyszerűen leveszem az oldalát vagy nemtom csak akkor könnyen porosodik😃
majd meglátjuk mi lessz
szerk.: ja sokat számít egy jól szellőző ház
de akokr ahogy húzom rögtön elveszti a garanciát:S
amugy veszek bele házhűtést sokat számít??
az lenne a kérdésem hogy szerintetek húzzam-e a procimat 4250mhz fölé??
4250mhz-en stabil és terhelve 40-45fok
válaszokat előre is köszi
Mert azt hallotam ezzel is lehet tuningolni egy kicsit a gépen
Kíváncsi leszek hogy a crysisben hány fps-t hoz majd
10-20 mhz-enként emeld, aztán ha valahol már nem bírja, akkor ott 5mhz-enként.
Hát változást ott hoz ahol elfogy a kari, de nemhiszem hogy lenne olyan sok hely ahol kevés lenne 😃
nekem is 790/1100-on megy a 4730(ami ugye a 4870-re épül..).
A 4870es vapor-x es kártyámnál azt megtehetem hogy csak úgy izomból felhúzom maxra vagyis 790/1100 ra az órajeleket? Vagy ezzel is szarakodni kell hogy apránként? Meg mennyi változást hoz ez?
huzd fel maxra és probáld ki
Valaki le tudja írni ha húzom a procit az milyen változást okoz azon kívül hogy nagyobb lesz a GHz ?? pl játéknál , csomagolásnál géphasználatnál??
HA egy nem gyári hűtővel sikerül egy viszonylag jelentősebb órajel emelés,(20-50%), akkor is inkább csak konvertálásnál, tömörítésnél van jobban látható különbség. De persze gyorsul az egész rendszer is.
De a proci húzásához kell egy jó táp, proci hűtő, alaplap, jól szellőző gépház, húzható memória(vagy inkább jobb minőségű memória)..
Király müködik és nem huzott a ram órajelen... kösz szépen 😃😃😃
nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy ezen az alaplapon ( Asrock G31M-GS) hol tom állitani az fsb😃ram arányt mert nem találom sehol és én nem merem sokkal felhuzni a procit mert akk huzza a ram órajelet is és félek hogy kampeca lesz a ram-nak....ha valakinek van bármi 5lete az irjon plz....
mivel tudok vga feszültséget állítani???
Az 5850-et légyszíves ne! 😃
Nekem nem lenne szívem....
Meg szerintem így is határérték körül jár az m520 load-on....
Nekem 785G-s van 😀 Amúgy nem is vennék sokkal drágább lapot, mert nem használnám ki. Nem kell 40 sata csati, nem használok CF-et és nem érdekel, h most 50mhz-el kevesebbet érek el, mint egy csúcsdeszkávall😃
Teljesen korrekt meglátás.....
Ilyen tudatosan kéne mindenkinek vásárolni..
Mennyivel kevesebb problémám lenne.....
Én azt vallom, hogy a lap a legfontosabb része egy gépnek (persze a Táp után), szal Én a "legtöbbet" a lapra adok, ne kelljen már évente cserélgetnem! 😉
Nem a lap a legfontosabb, hanem a kiegyensúlyozottság.
Egy Athlon semelyik 790FX-890FX-es lapban nem lesz gyorsabb.
De ez fordítva is igaz...
Évente nem kell cserélgetni, csak 2 évente, ha Inteled van 😃
Leszedtem az AMD overdrive programot,telepitettem.mikor elinditom,kidob valami Warning motyót,le ok-zom,majd megjelenik ez a felirat:AMD OverDrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer.megnyomom az ok-ot,és kilép.ez mit jelent?
Ez azt jelenti, hogy a viszonylag régi alaplapodon az AMD chipset-et nem támogatja!
Benne van az Overdrive leírásába, hogy miket támogat!
Nekem 785G-s van 😀 Amúgy nem is vennék sokkal drágább lapot, mert nem használnám ki. Nem kell 40 sata csati, nem használok CF-et és nem érdekel, h most 50mhz-el kevesebbet érek el, mint egy csúcsdeszkávall😃
Én azt vallom, hogy a lap a legfontosabb része egy gépnek (persze a Táp után), szal Én a "legtöbbet" a lapra adok, ne kelljen már évente cserélgetnem! 😉
ASUS M4A78-AM alaplappal tuti, hogy nem lehet aktiválni a letiltott magokat? Csakmert a déli híd elviekben ismeri ezt a fícsört.😊
Ez az hogy csak a déli (710) támogatná, az északi (780G) nem!
Északinak semmi köze hozzá 😊
Na most mondtál hülyeséget! 😀
[LINK]
Az Északi kommunikál a procival, Ram, BIOS, VGA-val és a déli híddal!..szal az északinak (sokkal) jobban köze van a magnyitáshoz mint a délinek! 😉
Nagyon jól tudom mire jó a NB és a SB... Nem hinném, hogy hülyeséget mondtam volna, de a megfogalmazásom pontatlan volt. Az ACC, mint funkció az déli híd függő, ez az egység végzi a feloldást.
Egy cikkből:
"Szót érdemel a déli lapka is, hiszen új jövevényt köszönthetünk az SB750 személyében. Itt is azt kell mondanünk, mint északi társa esetében: gyakorlatilag az előd, azaz az SB700 továbbgondolásáról beszélhetünk. De mivel egy (felső-)középkategóriába szánt termékről van szó, ezért logikusan hangzik, hogy a vásárlók nagy része már "modernkori" Phenomot fog beleültetni a CPU-foglalatba, ezért is lehet fontos újítás az Advanced Clock Control. Az ACC lényege, hogy ezentúl a déli híd intelligens kommunikációra képes az AMD legújabb processzoraival, mely legfőképp a központi számítóegység időzítéseire lehet jótékony hatással. A "szóbeszéd" szerint ez azt is jelenti, hogy az SB750-nel szerelt alaplapokban jobban "mennek" a Phenomok (nyugodtan gondolhatunk itt akár a túlhajtásra is).
Ráadásul, a 710es (vagy újabb) déli híddal rendelkező lapok már olyan északi híddal rendelkeznek, ami képessé teszik az adott alaplapot a magok altiválására (megfelelő bios mellett). Szóval egy SB710 mellé nem sűrűn tesznek 6 éves NB-et. Ezért szokás azt mondani, hogy a déli hidat kell figyelni lap vásárláskor. Ezt a logikát követve természetesen a fent nevezett Asus lap is ilyen "unclock-olós".
Általánosságban is elmondható , hogy a 780G chipset tudja ezt a fícsört: [LINK] Kivételek persze akadnak, de a döntő hányad képes rá. Ugyanakkor van olyan lap, amely pl 770es északi híd mellett SB700-al van felszerelve, nah az kapásból nem tudja az ACC-t, holott ez az NB elvileg jó lenne hozzá.
Vegyél egy jó 790FX vagy 890FX-es alaplapot!
Azok 100% natívan tudnak magot feloldani!
ASUS M4A78-AM alaplappal tuti, hogy nem lehet aktiválni a letiltott magokat? Csakmert a déli híd elviekben ismeri ezt a fícsört.😊
[LINK]
Az Északi kommunikál a procival, Ram, BIOS, VGA-val és a déli híddal!..szal az északinak (sokkal) jobban köze van a magnyitáshoz mint a délinek! 😉
Nagyon jól tudom mire jó a NB és a SB... Nem hinném, hogy hülyeséget mondtam volna, de a megfogalmazásom pontatlan volt. Az ACC, mint funkció az déli híd függő, ez az egység végzi a feloldást.
Egy cikkből:
"Szót érdemel a déli lapka is, hiszen új jövevényt köszönthetünk az SB750 személyében. Itt is azt kell mondanünk, mint északi társa esetében: gyakorlatilag az előd, azaz az SB700 továbbgondolásáról beszélhetünk. De mivel egy (felső-)középkategóriába szánt termékről van szó, ezért logikusan hangzik, hogy a vásárlók nagy része már "modernkori" Phenomot fog beleültetni a CPU-foglalatba, ezért is lehet fontos újítás az Advanced Clock Control. Az ACC lényege, hogy ezentúl a déli híd intelligens kommunikációra képes az AMD legújabb processzoraival, mely legfőképp a központi számítóegység időzítéseire lehet jótékony hatással. A "szóbeszéd" szerint ez azt is jelenti, hogy az SB750-nel szerelt alaplapokban jobban "mennek" a Phenomok (nyugodtan gondolhatunk itt akár a túlhajtásra is).
Ráadásul, a 710es (vagy újabb) déli híddal rendelkező lapok már olyan északi híddal rendelkeznek, ami képessé teszik az adott alaplapot a magok altiválására (megfelelő bios mellett). Szóval egy SB710 mellé nem sűrűn tesznek 6 éves NB-et. Ezért szokás azt mondani, hogy a déli hidat kell figyelni lap vásárláskor. Ezt a logikát követve természetesen a fent nevezett Asus lap is ilyen "unclock-olós".
Általánosságban is elmondható , hogy a 780G chipset tudja ezt a fícsört: [LINK] Kivételek persze akadnak, de a döntő hányad képes rá. Ugyanakkor van olyan lap, amely pl 770es északi híd mellett SB700-al van felszerelve, nah az kapásból nem tudja az ACC-t, holott ez az NB elvileg jó lenne hozzá.
ponthogy az északinak van köze hozzá...
de egy 780-as lappal lehet 4 magosítani...
tessék, egy 780+sb710-es lap + 4magosított proci tesztszerűsége: [LINK]
😉
Jaja, ezzel a lappal lehet 4 magosítani, az 1.50-es BIOS verzióval
de egy 780-as lappal lehet 4 magosítani...
tessék, egy 780+sb710-es lap + 4magosított proci tesztszerűsége: [LINK]
[LINK]