Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bluedog avatar
Valaki meg tudja mondani, hogy egy pillanatragasztóak mekkora a hőbírása?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
laci503 írta:
szerintetek dobna a gép teljesítményén ha a ramoknak adok egy kis tuningot?

Naná hogy dobna!..a gép bekapcsolási idejétől a játék betöltésen keresztül mindent felgyorsít, főleg a kicsomagolást!..de hűtő nélküli RAM-ok OCzését nem ajánlom!
0
0
0
0
laci503 avatar
hát jó 😃 nincs oldal a gépem oldalán 😃 de akkor hagyom :S
0
0
0
0
levi27 avatar
szerintem hagyd hacsak nincs hűtő a memoriákon mert ugy könnyen megsül😞
0
0
0
0
laci503 avatar
gondoltam én is hogy gyorsabb lesz valamennyivel de megéri e szórakozni ezért a kis teljesítmény növekedésért vajon? azért kérdeztem meg 😃 mert ha nem fog gyorsulni annyit hogy megérje hagyom 😃
0
0
0
0
levi27 avatar
valoszinű...mivel nő a sávszélesség de szoljatok ha tévedek
0
0
0
0
laci503 avatar
szerintetek dobna a gép teljesítményén ha a ramoknak adok egy kis tuningot?
0
0
0
0
levi27 avatar
Az normális hogy 100% terhelés alatt a procim 2mag 69fokos? de az everest a cpu-ra(összességében )63fokot ír.

Ja és az dobna valamit a hűtésen ha a cpu ventire még 1-et rárakok?
0
0
0
0
no avatar
Helló! Húztam a procit, 270 FSBn ment az orthos is meg minden, azthitem hogy stabil, de amikor csak egyszerűen netezek bejött a kékhalál vagymi. Szerintetek a ramnak kellene még fesz? Most 1.965 ön volt. Az alap fesz 1.8V.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tessék ott van a két quad os téma csak nem tudtam hogy neked melyik van.
[LINK]
0
0
0
0
laci503 avatar
madj meglátom holnap esetleg adol linket mégis mék fórumban írjam meg? am B3 első kiadása a Q6600nak és eléggé antituningos 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
De csak tudnák. Meg leírod hogy mi volt aztán megmondják hogy mi lehet. nem biztos hogy a b3 miatt van
0
0
0
0
laci503 avatar
ott nem vagyok jártas meg igazábol nemtom mit mondanék... B3 steppinges a procim az a baja valszeg :/
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Akkor esetleg kérdezd még meg a logout.hu fórumán ha ott nem tudják akkor sehol
0
0
0
0
laci503 avatar
igen adtam neki eléggé sok feszültséget és nem tudom mit lehetne belőni még rajta :/ nálam megállt a tudomány 3Ghz-nál
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
laci503 írta:
nos lenne egy olyan kérdésem hogy nekem 300Mhz felett a proci nem okés... vagyis elindul a windows 3400Mhz-n is meg minden de ha prime-t indítok kb. max 10 másodperc után leáll 3. majd 4. mag nos van egy olyan gondolatom hogy ha ez leáll prime közben attol még játék közben nem lehet vele gond mert ugye egyik játék sem izzasztmeg egy procit maxon... nos lehet e valami baj abbol ha én 3400on használom a gépet de prime közben nem stabil? procim 3000Mhz felett minden feszültségemeléssel és beállítással ien... remélem érthető mire akarok kilyukadni... ja meg még egy olyan kérdés ha emelek a ramoknak a Mhz-jén akkor várható nagyobb gyorsulás?

Adtál neki elég feszültséget? Meg mindent jól lőttél be?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
De húzás nélkül és kis terhelésen nem???
0
0
0
0
Adam996 avatar
az én cpum csak 40-45 fok 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
nos lenne egy olyan kérdésem hogy nekem 300Mhz felett a proci nem okés... vagyis elindul a windows 3400Mhz-n is meg minden de ha prime-t indítok kb. max 10 másodperc után leáll 3. majd 4. mag nos van egy olyan gondolatom hogy ha ez leáll prime közben attol még játék közben nem lehet vele gond mert ugye egyik játék sem izzasztmeg egy procit maxon... nos lehet e valami baj abbol ha én 3400on használom a gépet de prime közben nem stabil? procim 3000Mhz felett minden feszültségemeléssel és beállítással ien... remélem érthető mire akarok kilyukadni... ja meg még egy olyan kérdés ha emelek a ramoknak a Mhz-jén akkor várható nagyobb gyorsulás?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Nekem is kb 60C -ra megy fel csak 600 MHZ húzással gyári coolerrel 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hát akkor az enyém bírt 600-at csak max terhelésen megy fel 60-62 fokra és nem akarom húzni tovább majd csak akkor ha lesz valami komoly hűtőm...
Köszi az INFO-t
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
prime 95 szépen megizzasztja a procikat. Ha feszt kell emelni azt 0,5V al próbálkozz szóval egy példa a gyári fesz 1,30 akkor ha emelsz akkor 1,35v on próbáld. De azért az intelek gyári feszen szerintem min 400MHz et simán bírnak ha nem 600at😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Egyszerű a menet. Emelsz az FSB órajelen(amennyiben szorzózáras a procid), ha nem indul/nem bootol/nem stabil, emelsz feszt. Megnézed mennyi a hőmérséklet terhelés alatt. Hanem túl magas, kezded előröl, és még többet emelsz. Nekem 1,2-ről 1,65V-ra kellett emelnem a feszt, hogy 3ról 4,5GHz-re húzzam a procit. Így, mint mondta, 85fokig megy terhelés alatt a hőmérséklet, ami nem egészséges hosszútávon, de még nem vészes.
0
0
0
0
no avatar
Sztem feszt ne emelj gyári hűtővel én se emeltem. Én az orthost használom az jó két magos procihoz. És sztem everesttel vagy vmi figyeld a hőt. De én is kezdő vagyok még ebben a témában😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Oké akkor marad így amíg nem lesz jó hűtés 😃
3GHZ-nél kellene e emelni már a feszültséget???
Tudnátok mondani egy stabilitás tesztelő progit???
És az hogy működik???
0
0
0
0
no avatar
hát nem sokat, nehogy leégjen😃 ha nincs rendes hűtésed akkor meg ne nagyon próbálkozz😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
aha értem s menyit kell a feszültségen emelni ha nem bootol be vagy nem lesz stabil? 😀
0
0
0
0
no avatar
Vszínűleg nem fog bebootolni, vagy nem lesz stabil
0
0
0
0
Szilard96 avatar
tényleg mikor kell a cpu húzásnál feszültséget emelni????
Azt honnan lehet tudni hogy kell e vagy nem???
0
0
0
0
no avatar
OK. Én inkább a CPU -t nézem és 50 fölé nem megy. Gyári hűtő van rajta, szal csak addig húzom amíg nem kell feszt emelni.
0
0
0
0
Cooley avatar
A mag hőmérséklet magonként mondja meg a hőmérsékletet. Igazából mindegy, hogy melyiket nézed, bár hallottam már olyanról, hogy valakinek az egyik mag 100fok fölött volt, a másik meg alig volt 60, de szerintem az csak hibás adat volt. Az én procim terhelés alatt eléri a 85°C-ot is, már kb. 2 éve így működik, és nincs semmi baja. 😀
0
0
0
0
no avatar
De a mag hőmérséklet vagy a CPU hőmérséklet?😃
0
0
0
0
no avatar
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy Core 2 Duo E4300 as procim, és húzom. Hány fokig lehet azt mondani h jó? MElyiket nézzem a CPU hőmérsékletet, vagy a mag hőmérséklete? Everestet használok
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Az is jó csak ne celeronba azok nemigen szeretik a húzást.....
0
0
0
0
no avatar
Nem tom h én mennyiért fogom tudni eladni a mostani alaplapomat minddennel eggyüt vagy csak winyó nem lesz benne mert ha lesz egy szép ára akk veszek egy Core 2 Duo-t de ha nm akk csak Dual Core lesz!
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Intel core 2 Duo procik nagyon jók
Csak sajnos két évvel ezelőtt nekem is csak egy Intel pentium dual core-ra futta 😢
0
0
0
0
no avatar
Tom 2 Magosat veszek csak mondom nincs zsém és amint eladom a mostanit egyből jön egy szép 2 magos intel!
0
0
0
0
Szilard96 avatar
hát ja ahoz képest jó gép lesz!
[img]http://fl1.shopmania.org/files/kepek/3425/gef-8400gs-asus-silent-p-512m-a-pcx-vga~3424822.jpg[/img] ilyen lesz e a videókártyád???
S Celeron procit ne nagyon vegyél főleg 1 magos a 2 magos még jó de az 1 magos nem valami....
0
0
0
0
no avatar
De mostmár mind1 hozza anyám!
De ahhoz képest h mim van hatalmas felüdülés lessz azt használni!
Csak legyen már meg az a gép!
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Ja de inkább nem lenne jobb egy DDR3-as egy pár év múlva a ddr2-es is úgy jár mint az 1 -es
0
0
0
0
no avatar
Jah már csak a RAM miatt megfogja érni mert DDR2-s kell bele alig várom anyám ma hozza el!
0
0
0
0
Szilard96 avatar
dragking írta:
Én most az egész gépet kifogom cserélni!
Egy ien alaplappal kezdem :Gigabyte G31M-ES2L !

Az sokat segít!
0
0
0
0
no avatar
Én most az egész gépet kifogom cserélni!
Egy ien alaplappal kezdem :Gigabyte G31M-ES2L !
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Max -ra ne húzd mert akkor fagynak a játékok melegedik erőst a kártya és egy idő után kezd csíkozni a képernyő....
GPU clock-ot húzd 625-630MHZ-re és Memory-t azt hagy úgy 260-ig felhúzhatod ha van jó hűtése....
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Növeld meg a virtuális memória minimumát! 😉
0
0
0
0
gabi86 avatar
Valaki tudja hogy kel használni a gigabyte alaplapoknál az easy tune 6-ot
0
0
0
0
Nyilas Misi avatar
Köszi a gyors választ!
Első körben csak simán belerakom,hogy mit kezd vele. BIOS-ával nem akarok bajlódni. Amúgy is van egy ABIT I45D lapom, ami támogatja.

Szerk: Megy az Abit-ba. Nem bajlódok vele
0
0
0
0
Cooley avatar
Vagy bios frissítés vagy sehogy.
0
0
0
0
Nyilas Misi avatar
Hello Mindenkinek! Lenne egy kérdésem. Lehet,hülye kérdés, de azért feldobom. Van egy ASUS P5LD2 SE deszkám, és szeretnék bele egy Core 2 Quad Q8300 procit. Elvileg nem támogatja. Szerintetek meg lehet oldani, hogy működjön???

Választ előre is köszi!
0
0
0
0
no avatar
OK. amúgy onnan csinálom csak vmelyik nap láttam ezt a videót. De akkor mindegy
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció