AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Zac: Nem lehet. HT funkció van benne azt hiszem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
1. Ha valaki nem mindenben osztja a te véleményedet, az attól még nem fan..., 😀 Főleg, mivel sok helyzetben Intelt javaslok AMD helyett (pl: fx-4xx helyett i3, fx 9xxx helyett i7), úgyhogy nem is igazán értem a prekoncepciódat. Én inkább azt tartom fannak, aki minden körülmények között az AMD-t, vagy az Intelt találja jobbnak. Ugye utóbbi ismerős?
2. Ez tény, de hogy jön ide? Mondjuk annyiban számít, hogy gyári hűtő csak alapórajelen használható.
3. Ez így van.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Üdv mindenkinek!
1. felesleges csuz-li-val bármien AMD-s vitába szálni hisz Ő fan.
2. A hozzászólok nagy részének (köztük nekem is) nem alapórajelen megy a procija neki pedig igen.
3. Abban igaza van nem mindegy mien házban van a proci.
Mert ha azt vesszük alapul hogy egy jól szellőző házban van a proci akkor elegendő hozzá egy gyengébb hűtő is.
Nálam például így van.
Van egy gyengécske hűtőm de van 5DB 12CM-es hűtő még a házban amik "kisegítik" a pocihűtőt, így alapon 600rpm-es procihűtő fordulaton 22-24°C-os a procim (4.4GHz) terhelve 1400Rpm-es (max 1800) fordulaton olyan 55-60°C-os.
0
0
0
0
zac3127 avatar
Sziasztok ezt a procit nem lehet 2 magosra feloldani Intel Pentium 4 524 ?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Hát az elég ostoba megoldás volt. Szerintem simán a társaság legalább 2/3 része benézte volna.
Én szerintem simán elnéztem volna.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Na most jön a nagy Mea Culpa. Ugye aki nem olvas, csak néz 😃
Szóval, mint említettem engem is meglepett az eredmény, de csak egyszer néztem meg, így annyiban is hagytam a dolgot. Ennyi, hát ennyi. Alapjáraton hangja sincs, terhelés alatt meg pörög, mint a veszedelem. Mivel sosem volt nálam még hosszabb időre AMD proci a nemrég vett saját előtt, hát gondoltam így nyomatja a gyári hűtő: végül is, ha nem sajnálják a réz hővezető csövet belőle, akár túl is pörgethetik. Az ember nem vár gyári hűtőtől különösebb skálázódást. De mivel az eredmény engem is meglepett, hát most jobban utána néztem, mert bogarat ültetett a fülembe, hogy lehet, nem jók a szenzorok, márpedig az baj.
Szóval: Ugye, amikor megnéztem sok-sok óra játék után, azt láttam, hogy 23-27 fokot mutat. Ha meg leállítom a játékot, akkor idővel 50-55 között. Ezt is írtam, hiszen ezt láttam. A valóság ezzel szemben az, hogy olvasnom kellett volna, ugyanis az over drive nem a hőmérsékletet mutatja, hanem azt, hogy még hány fok van hátra a túlmelegedésig. Oda is írja a gyengébbek kedvéért, a mező elé, csak ugye nem olvasom én, hiszen ott van egy szám, meg °C, kit érdekel a mezőnév előtte. 😀
Ami ugye azt jelenti, hogy alapjáraton 26-28°C a hőmérséklet, játék alatt meg 48-51°C. Na, ez már nem annyira meglepő.
Szóval itt kérek elnézést!
0
0
0
0
showtekk avatar
Hát erről hiába lősz képet is mert ha tényleg ezt mutatja, akkor biztos, hogy a szenzorokkal vagy valamivel van a baj. Teljes mértékben lehetetlen, hogy 27-30fokos legyen valami terhelés alatt. Nekem mikor vadonat új lett a procim, a paszta is minőségi és egy 12ezres böszme nagy hűtőbordás duplaventis (!) procihűtőt szereltem rá, még így is felmegy játék közben olyan 50-55fok környékére, úgy, hogy alapjáraton 30körül mozog a hőmérséklet amik nagyon jó értékek. Én elhiszem neked, hogy a progi azt mutatja neked amit, de kár ezt bizonygatnod itt, hogy ezek valós értékek, mert nem azok 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: amd over drive.

Mondjuk erre most úgy sem tudunk pontot tenni. Majd, lövök képet.
0
0
0
0
szilard1976 avatar
csuz-li: Hűvösebb játék alatt mint alapjáraton az nem semmi.
Nekem kell egy gyári AMD hűtő😆
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha a józan észre hallgatnál, akkor te sem hinnéd el hogy terhelés alatt 27-30fokos lenne, a szenzorod nem jó, milyen programmal nézed...? az a venti hiába pörög föl, egyszerűen LEHETETLEN hogy olyan hűvösen tartsa azt a procit. az alapjáratos 50-52 fok a hihetőbb, ha nő a terhelés az alá meg NEM MEHET.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Reinkz: Lehet ki kellett volna próbálnod előbb a gyári hűtővel is, hiszen azzal, ahogy mondod egy percig sem használtad...
Persze lehet, hogy szarok a szenzoraim, de azért levezérlik a fordulatszám-növelést, szóval nem aggódok... Az tény, hogy hőmérőt nem dugtam a hóna alá, tehát a szenzorokra kell hogy hagyatkozzak. Tehát akkor pontosítok: Alapjáraton, amikor szép csendes a gép, úgy 50-52°C-t mutatnak a szenzorok(!), azután terhelés alatt felpörög a ventilátor (hangos, mint a bűn, ezért is akarom lassan lecserélni) és le is megy a hőfok a szenzorok(!) szerint. Én ezt tapasztaltam, józan ész ide, vagy oda. Mondom: engem is meglepett.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nem muszáj elhinni.

Reinkz: Látom, mi van a gépedben. Azt is tudom, mi van az enyémben. Azért néztem meg én is a hőmérsékletet, mert sok órányi játék után úgy fütyül, mint egy vadászgép felszállás közben. Attól féltem, túlmelegszik. És ezt kaptam eredményül, ami engem is meglepett, mert nem erre számítottam. Amúgy sokat számít egy léghűtésnél a ház is, amiben a gép van, meg az is, hogy mennyire van portalanítva a gép. Nálam ez két-három hetente megtörténik, a hővezető paszta meg új és nem a gyári, hanem minőségi (Arctic Cooling). Én csupán ennyit tettem a cél érdekében. De jelzem, nem kell elhinni. Hinni a templomban kell, az annak a helye 😀
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Reinkz
" Nekem a 8350-et a gyári hűtő lehűti 27-30°C-ra játékok alatt. "
ja max idle-ben 4000-es rpm mellett

4000-el nyomatod Csuz-li? Te má nagyon jo vagy,tudsz valamit😆😂
https://images.lazygamer.net/2013/06/Not-bad.jpg

csuz-li
https://www.ize.hu/_files/pics/00016/00016587.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Renkz: semmi állítgatás. Gyári alapbeállítások mellett.
0
0
0
0
Omis avatar
Mindenki azt veszi amit a pénztárcája meg enged😀
Ennyi!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gyurika: Hát látod. Én 50-el kevesebbet költöttem és stabil 60fps-t kaptam a GTA V alatt úgy, hogy sem a VGA, sem a proci nincs teljesen kihasználva. Pont megérte. Van még bent tartalék, úgyhogy kitart egy darabig. És azt hiszem ez a lényeg. Biztos vagyok benne, hogy az i7-el is hasonló a helyzet, tehát az is ki fog tartani egy darabig és gondolom, neked is megérte.
0
0
0
0
gyurka88 avatar
nem panaszkodom az árra 😃 100 ért vettem e remek procit egy MSI lappal (kb 18-20 körül mozog) egy darab 8gb-os modullal (1600MHz samsung) 1.5 T hibátlan 64mb cach HDD-vel.egy HKC 420 táppal amit azonnol ki is vágtam és egy CoolerMasterre cseréltem.Szerintem jó üzlet volt 112 be van amit leirtam + a többi 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
looserking: Az élettartam az egy érdekes kérdés. Én még nem találkoztam olyannal, hogy bedöglött egy processzor és le kellett emiatt cserélni.
A fogyasztás és a melegedés meg külön meg ér egy misét, mivel konkrétan nem melegszik gyári hűtővel sem és a fogyasztása sem változik érdemben egy PC-nek csupán a processzortól (itt persze kivételt képez az fx 9xxx-es széria, ami önmagában egy ipari hulladék.)
Az viszont tény, hogy technológiában az Intel egy jó 3-5 évvel megelőzi az AMD-t, csak az ára ennél sokkal jobban előzi. Pont az érdemi verseny hiánya miatt. Mivel nincs komoly verseny, az Intel nagyon elrugaszkodott az árképzés tekintetében. Ha megnézzük, az alsóbb szegmensben barátiak az árak, aztán, ahogy megyünk feljebb, egyre inkább a valóságtól elrugaszkodott árakat kapunk. Már az i5 is túlárazott, hát még az i7 és akkor nem is beszéltünk a DDR4-et támogató CPU-król, ahol meg már egyenesen nevetséges az árszint.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Már nem azér intelem van,de jó lenne ha megtanulnának kupakot csinálni normálisan,hogy a hűtésre válaszoljak,mer abba sokkal jobb az amd,nekem hányingerem van ettől hogy ennyi pénzért olyan kupakot és pasztát raknak rá hogy 1 ft ot se ér,és az csak 1 dolog hogy az intel akár bír 100 fokot is,amd meg ugye 60-70 de az megse közelíti,én i7 emre ráse mertem rakni a gyári hűtőt még a mostanival is prime95 alatt lazán hozza a 80 fokot!Szóval nem dicsérném annyira lenne még min fejlődni!Teljesítménnyel nincs baj!
0
0
0
0
csuz-li avatar
gyurka88: Hát még az ára... 😀 Még jó, hogy jobb, ha már dupla annyiba kerül.

kehbya: biztos van olyan konstelláció, csak nehezen tudom elképzelni. Csak mert én próbáltam épp most a hétvégén. Pontosabban játszottam ugyan azt a játékot a saját gépemen, meg egy frissen összerakott i5-3570-en is... Hát nem cserélem le mostanában arra az biztos. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha már többe kerül, akkor tudjon is többet. Az i7 legalább többet tud, csak ott is úgy vagyok vele, hogy nem annyival, mint amennyivel drágább.
0
0
0
0
gyurka88 avatar
szerintem még az FX8350-et is veri a sima 4790-em 😀😉
0
0
0
0
Kehbya avatar
Hát Fx 8350-ről i5-re váltás esetén is ilyen lenne a véleménye. 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: nem kell feltétlenül processzorhűtő. Ha nem zavar a hang, akkor jó a gyári is. (Mondjuk ez az Intelre is igaz). Nekem a 8350-et a gyári hűtő lehűti 27-30°C-ra játékok alatt.
gyurka88: mondjuk elcsodálkoznék, ha nem lenne jobb egy i7-4790 egy fx-6100-nál... 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én használok GPU gyorsítást a renderelésnél. Francot fogok várni órákat egy videó kedvéért! 😆 Mondjuk így is megy az i5 majdnem 100%-on. A gPU meg megy 20-30%-on. De sokat dob. Egy 20 perces Full HD videót lerenderel 8-9 perc alatt. Azért az még se több óra. A CPU önmagában nem lenne erre képes.
0
0
0
0
gisti avatar
Superlompos:
hát igen de ez nekik biznisz amig megveszik 140-200k -ért a procikat addig nem nagyon fognak változtatni ezen
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
gisti: Egyik se gyors. Gyorsabb lehetne mindkettő, ha használnák végre a GPU gyorsítást.
0
0
0
0
gyurka88 avatar
nekem sokáig fx6100 as procim volt és meg voltam vele elégedve nagyon ! De amióta Intelre váltottam és nem kispájásra (i7-4790) azóta csak intel kell! Ami az fp-t illeti pl. Word of tanks-ba volt 30(néha 27) és 40 között fx6100 al és Sapphir R9270X oc-vel 1440x900-as felbomtáson.Most meg 49-51 fps közt 1080P-be i7-4790+sapphire 7850 el.Gyengébb kártya de erősebb a proci.A lényeg nem ugrál le-fel az FPS intellel mert magonként jobb az intel !
0
0
0
0
gisti avatar
nekem az olcso alaplappal és az olcso 6 magos procival egy 1080p-és 30 perces videó rendéréles 3 percel lassab mint egy 30Kintel alaplap és egy i7 3770-es proci 😀 az én combom kerül kb 30K ba a másik kb 100K nem vagyok amd fan ahogy irtam ha sok pénzem lenne és mindegy lenne vennék I7 4770K-át és vagánykodnék vele hogy az intel a király de nekem meg aki ár értéket néz annak az amd is megteszi igaz nem minden amd proci erős meg ilyenek itt pl egy az intel proci laza 30 k val drágább de lassab
0
0
0
0
no avatar
winrar:a az alaplap meg ezek megvannak,,ezért is ragaszkodok az amd mellett,de ha az i5 sokkal erősebb ezek terén akkor lehet az lenne az értelmesebb.
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem megéri, bár mondjuk minimum 20K az alaplap és minimum 6K-s processzorhűtő is kell és már egy B85-ös Intel alaplap+i5-4460+gyári hűtőnél tartasz. Szóval ha játékra többet használnád, mint modellezésre és vidivágásra, akkor inkább Intel.
0
0
0
0
no avatar
nyáron talán tudok venni egy fx 8xxx-es CPU-t,szóval azt mondjátok,hogy nem éri meg?játékra,modellezésre,videó vágásra kéne,persze nem magas szinten művelem ezeket.
0
0
0
0
winrar avatar
Jó az, de alaplapcsere nélkül nem tudod fejleszteni az Athlon X4-et. És FM2+ba már csak APU lesz.
Spoiler!
Tetszik a fórum, azért nem prohardver szint, de nincs olyan messze tőle 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mindkettő jó igazából. Annyi, hogy szerintem FX6300 ig érdemes AMD-t venni. Nézegettem az árakat. FX8320 árából tudok egy jó képességű Core i5öt is venni. Bár ezt lejjebb írták már szerintem
Kisebb költségvetésnél szerintem az Athlon II X4-ek jó választások
0
0
0
0
winrar avatar
Persze, renderelés meg videovágás alatt hozza az i7 szintjét egy FX-8320/8350, mert ott maximálisan ki van használva az összes mag, szál, modul meg minden. Míg sok játék még mindig csak 1 vagy 2 magot használ, ezért azoknál jóval gyengébben teljesít egy 4/8 magos AMD processzor, mint egy 2/4 magos Intel. Csak az AMD fanboyok azok ki tudnak készíteni mindenkit 😂 Amúgy az összes processzort ki lehet nyírni túlfeszeléssel, a szorzózáras Inteleket is 😜
Bár nekem világéletemben csak Intelem volt és lesz is. De ez inkább csak megszokás, mint fanboyság 😜
0
0
0
0
Sipos G avatar
Az AMD megbízható procikat gyárt az első gépem még valamikor a szüleimtől kaptam gyerekkoromban AMD procival, a mai napig jó állapotban van (11 éve szolgál mellettem, de igazából már nem nagyon használom).
0
0
0
0
ForHonor avatar
Intelt lehet használtan venni nyugodtan
AMD-t azért nem merném ki tudja mennyit sütötték már elötte
0
0
0
0
Sipos G avatar
pfúhh veled kommunikálni 😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
És ha becsapódik 1 meteor?
0
0
0
0
Sipos G avatar
És ha valak fx-et vesz használtan 😊 😊 😊 😊 😊 😊
0
0
0
0
winrar avatar
Azért is jobb egy Intel, mert stabilabb vele az fps. Amúgy processzor tényleg nem szokott elromlani, legalábbis én tönkrement processzort még nem láttam.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hagyjuk már ezt a 2x annyiba kerül dumát,ha van pénzed kiadni újjonan egy fx 8350 re majdnem 50 rongyot,50-60 ér kapsz használtan i7 2600k,alap órajelen is xarrá darálja az összes fx et,ha akarsz tudsz magadnak venni,meg azis duma használtat soseee!!!proci vagy működik vagy nem,nincs köztes állapot,bárkinek lehet akár i7-ese is!
0
0
0
0
gisti avatar
ki hogy van vele én pl 10-12 fps-ért nem adok ki 2X anyit pl egy fx 8350vs i5 4690k nál 10 fps a különbség ár meg 2X csak az vesz intelt aki melózni akar vele vagy meg mutatja hogy menyi pénze van és azzal vagánykodjon én csak akkor vennék intelt ha nem tudnék már it tenni a lóvémmal
0
0
0
0
ForHonor avatar
AMD: Alkalmazottak száma 11 705 fő (2012)
INTEL: Alkalmazottak száma 100 100 fő (2011)

AMD: Árbevétel ▼5,422 milliárd USD (2012)
INTEL: Árbevétel ▲ 52,7 milliárd dollár (2013)

Na ennyit erről AMD egy másodhegedűs vetítő bohóc.
https://elchapuzasinformatico.com/wp-content/uploads/2015/02/Intel-Core-i3-vs-AMD-A10-vs-AMD-A8-en-DirectX-12-3.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph8312/66082.pnghttps://images.anandtech.com/graphs/graph7121/56160.png

By: TREVOR
0
0
0
0
zsexer avatar
Intel agyig veri az AMD-t, ez nem is lehet kérdés, egyébként nekem egy 10.000 Ft-os lapban van az Intel procim ideiglenesen, semmi problémám nem adódott vele...Tehát árban kb ugyanott van az ember, akkor meg már miért ne a jobbikat venné... 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Nagyjából az jön ki amit mondtam. Csak pár helyen veri AMD az intelt. És az is állja hogy ha van keret i5re az a jobb választás. Az i7 meg szerintem nem éri meg a felárat azért a + pár threadért 😜
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Egy öreg C2Q Q6600 tudja tartani a lépést egy Athlon II X4 630-al, aztán van köztük 3 év.
(Bár azért drága is volt a Q6600 akkoriban. 2012ben az X4 630 olcsóbb volt mint az A6 3500 [FM1 tokozáson] )
0
0
0
0
ForHonor avatar
Imádom ez a topicot! Na akinek kis költségvetése van vegyen régebbi Intel-t mert egy 4 éves is jobb mint a AMD! Na jöhettek pirosak magyarázkodni 😂

by: TREVOR
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció