Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
el tudnád magyarázni, ezt hogyan tudom megtenni?😀
Bios-ban van egy ilyen menüpont CPU Voltage, és ott tudod feljebb vinni a feszültséget, a 90nm-eseknél 1.55V-ig lehet érdemes elmenni, a 65nm-eseknél 1.45V-ig a feszültséget, és nagyon vigyázz a hőmérsékletre, de én a helyedben gyári hűtővel nem nagyon próbálgatnám a feszültség emelést
el tudnád magyarázni, ezt hogyan tudom megtenni?😀
Hát amdnél fogalmam sin hogy van a fesz neve de valami cpu core voltage menüpont lehet az vagy cpu voltage. Csak nem tudom mekkorára állítsd mert nem ismerem a procid alap feszültségét mert azt kellene 0,3-0,5V al nagyobbra állítani. A cpu z ben asszem le van írva!
túlmelegszik, 2. kör után leáll mert túlmelegszik, ha vennék rá egy jó hűtőt, megoldaná a problémát?
Valószínű hogy instabil szóval valóban hibásak a letiltott magok. Mennyire melegszik?
köszi, azt hiszem most 4 magosítottam a procit, és a ctrl-alt-del-nél is 4 magot mutat, a cpuz-ben meg Phenom II x4-et mutat
Küldjél rá egy Intel Burn Testet, vagy Prime-ot, hogy stabil-e.
Sziasztok, kérdeznék valamit, ha megpróbálnám 4 magosítani a procit, valami baja lehet a gépnek? a proci tönkre mehet tőle?
Nemigazán lehet baja. Hameg mégis --> gar.
😃 na ilyet se hallatom még,egy gép okosabb a feltalálójánál ?
Nem a feltalálóról beszélek!..hanem a felhasználóról!..a modern BIOS-okban annyi védelem van hogy ha akarnád sem tudnád elrontani! (persze ez nem teljesen igaz!)
Á nem megy ez nekem ilyen reszketős kézzel majdnem elszállt a gép.Majd elhívom inkább haverom hogy segítsen 😃
Miért, mibaj?..hogy hogy majdnem elszállt?..csak úgy nem tud elszállni! 😃..a BIOS okosabb a felhasználónál! 😉
Ok köszi.Még annyit hogyha húzom a procit elveszik a garancia ?
A kutya sem tudja visszavezetni azt hogy Te OC-ztél!..szal nem veszik el, de ha OC végett kisütöd, az szívás mivel arra nem érvényes a gari!
Sziasztok.Valaki meg tudná mondani hogy az AMD AM3 245 BOX 2.9ghz es procit meddig lehet húzni gyári hűtővel? előre is köszi 😀
ööö akkor ez egy Athlon II x2, ha jól emlékszem stabilan olyan 3500 körül alapfeszültségen gyári hűtővel. Csak hangos lesz a sokat pörgő hűtő miatt.
na ezjól hangzik, de hogykell?😃 azt hallottam hogy a Biosban kell húzni
Ajj, ez nem hangzik jól!..igen ott (de OP rendszerben is lehet, igaz, Én nem szeretem)
hello az lenn a kérdésem hogy és 5% co zom a videokártyát aminek jo a hütése akkor lehet majd késöb valami baja?
Ha jó a hűtése s a VR-eken is van hűtő, akkor nem lessz gond! 😉
nem ajánlod hogy húzzam?
Én is gyári hűtővel húzok mindent, amit lehet a gépemben, szóval lehet húzni, csak ésszel kell.
Ajj, ez nem hangzik jól!..igen ott (de OP rendszerben is lehet, igaz, Én nem szeretem)
hello az lenn a kérdésem hogy és 5% co zom a videokártyát aminek jo a hütése akkor lehet majd késöb valami baja?
nem ajánlod hogy húzzam?
Sziasztok, az AMD Phenom II x2 550-es procimat gondolkodom hogy mit lehet kihozni belőle, hogy bírom húzni az órajelét? amíg a gyári hűtés van, nem nagyon nyúlnék hozzá, de azért érdekel hogyan lehet húzni, ha úgy alakul😃 ja és hogy szerintetek mennyit bírna a procim? köszi előre is 😀
thug85 nek ilyen procija van és ő gyári hűtéssel 3,6Ghz ig vitte. De egy jobb hűtővel szerintem a 4Ghz sem akadály bár az amd-k tuningolásához nem értek
thug-nak Athlonja van! 😉
Sziasztok, az AMD Phenom II x2 550-es procimat gondolkodom hogy mit lehet kihozni belőle, hogy bírom húzni az órajelét? amíg a gyári hűtés van, nem nagyon nyúlnék hozzá, de azért érdekel hogyan lehet húzni, ha úgy alakul😃 ja és hogy szerintetek mennyit bírna a procim? köszi előre is 😀
thug85 nek ilyen procija van és ő gyári hűtéssel 3,6Ghz ig vitte. De egy jobb hűtővel szerintem a 4Ghz sem akadály bár az amd-k tuningolásához nem értek
Hát Én stabilan ezt értem el:
FSB 250 x 17 = 4250Mhz fesz: 1,4125 ha jól emlékszem, de majd dobok CPU-Z képet! 😉
Valaki meg tudja mondani, hogy egy pillanatragasztóak mekkora a hőbírása?
Ha jól tudom kb. -50, és +80 között mozog a hőmérséklet tartománya egy pillanatragasztónak! De a felső hőmérsékleti értéket csak rövid ideig képes elviselni!
Köszi a választ! Akkor nem jó 😞
ez mért érdekel téged? egyébként nem tudom :S
Igazából nem PC, hanem X360-amba, a hűtőbordára ragasztanék ventit, mert nem akarom belecsavarozni...
Valaki meg tudja mondani, hogy egy pillanatragasztóak mekkora a hőbírása?
Ha jól tudom kb. -50, és +80 között mozog a hőmérséklet tartománya egy pillanatragasztónak! De a felső hőmérsékleti értéket csak rövid ideig képes elviselni!